Dodaj do ulubionych

Nowa twarz Lewicy

08.02.11, 16:12
Hehe

Jak dowiedziała się "Gazeta Wyborcza", kandydowanie w nadchodzących wyborach parlamentarnych rozważają znani politycy SLD - Mariusz Łapiński, Leszek Miller, Józef Oleksy i Włodzimierz Czarzasty.
Obserwuj wątek
    • indeed4 O matko! :-O 08.02.11, 16:17
      Tyle.

Dziękuję za uwagę.
    • veglie Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 16:18
      kiemlicz88 napisał:

> Hehe
      >
      > Jak dowiedziała się "Gazeta Wyborcza", kandydowanie w nadchodzących wyborach pa
      > rlamentarnych rozważają znani politycy SLD - Mariusz Łapiński, Leszek Miller, J
      > ózef Oleksy i Włodzimierz Czarzasty.

Pewnie z ostatnich miejsc na liście tak jak Miro z PO.
    • agnostic5 Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 16:21
      Ni prawica, ni lewica, ani żaden komunista.
      Polska klasa polityczna to po prostu trupiarnia.
      Od stołków oderwać się nie mogą od 20 lat.
      • bodo.2 Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 16:29
        jak Belmondo po kapitalnym
    • kiemlicz88 Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 16:37
      Szczególnie warto przypomnieć postać Łapińskiego, bo trochę o gościu zapomniano.

Najwyższa Izba Kontroli ujawniła skandal dotyczący działalności Mariusza Łapińskiego. Na liście refundowanych leków znalazły się rumuńskie preparaty dla chorych na raka, które nie posiadały zezwolenia na stosowanie.

Jakby tego było mało, producent leku wynajmował biura od Waldemara Deszczyńskiego, który był szefem gabinetu politycznego ministra Łapińskiego.

Preparaty te (firma Sindan) znalazły się na polskiej liście leków refundowanych w 2002 r., choć w Europie są w ogóle nieznane - informuje NIK. Tymczasem, zgodnie z przepisami, na taką listę mogą trafić jedynie leki o "udowodnionej skuteczności". Dopłaca do nich Narodowy Fundusz Zdrowia, muszą więc być tanie i sprawdzone.

Nazwisko mówi same za siebie...

Ustalenia NIK potwierdzają to, o czym mówiono od dawna. Za czasów Łapińskiego ministerialni urzędnicy mieli nieograniczone możliwości robienia przekrętów i brania łapówek. O tym, który lek trafi na listę leków refundowanych, decydował zespół urzędników, powołany przez Łapińskiego. - Był to zespół zupełnie nielegalny. Nie obowiązywały w nim żadne przepisy antykorupcyjne - mówi inspektor NIK.
      • ave.duce Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 16:41
        Łapiński "robi" sobie twarz w TVP ;)
    • zoil44elwer Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 16:43
      He he! Rozważają? A jak ich Grześ na kolanach nie poprosi o start w wyborach to nie będą kandydować! Millera po uhonorowaniu go przez BCC nawet PO będzie chciało.Lesiu jest większym liberałem niż Tusk.
    • tw_wielgus Re: Sarkofagi wychodzą z cienia. 08.02.11, 16:44
      A co z min. Sobotko?
      • kiemlicz88 Re: Sarkofagi wychodzą z cienia. 08.02.11, 17:56
        A co z panem Mercedesikiem? Wyszedł już z ciupy?
        • zoil44elwer Re: Sarkofagi wychodzą z cienia. 08.02.11, 18:09
          Sprawa Mercedesa jest na wokandzie.Ale przyłożyli mu za malwersacje w WFOŚr w Łodzi.Taki karzełek a sięgał po konfitury z najwyższych półek.
        • tw_wielgus Re: Sarkofagi wychodzą z cienia. 08.02.11, 18:19
          Mercedesik z firaneczkami, przypomnijmy.
          Sądzę, że tak zasłużony dla regionu człowiek będzie jedynką w Starachowicach.
          • zoil44elwer Re: Sarkofagi wychodzą z cienia. 08.02.11, 19:07
            Pęczak(koleś Lesia M) w mercu full wypas szalał w łódzkiem.
    • remez2 Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 18:03
      kiemlicz88 napisał:

> Hehe
      >
      > Jak dowiedziała się "Gazeta Wyborcza", kandydowanie w nadchodzących wyborach pa
      > rlamentarnych rozważają znani politycy SLD - Mariusz Łapiński, Leszek Miller, J
      > ózef Oleksy i Włodzimierz Czarzasty.
      Rozważać każdy może.
      PS - jak powiedział anonimowy pracownik Agory, Helena Łuczywo ma zamiar wstąpić do PiS.
      • kiemlicz88 Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 18:04
        Tylko Łuczywo nie ma programu w TVP i nie występuje w Radiu dla Ciebie - Łapiński tak.
        • remez2 Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 18:07
          kiemlicz88 napisał:

> Tylko Łuczywo nie ma programu w TVP i nie występuje w Radiu dla Ciebie - Łapińs
          > ki tak.
          Myślisz, że jej nie przyjmą? ;- (

------------------------
          W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna.
        • taziuta Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 18:09
          kiemlicz88 napisał:

> Tylko Łuczywo nie ma programu w TVP i nie występuje w Radiu dla Ciebie - Łapiński tak.

Nie powinno jej to jednak przeszkodzić w wstąpieniu do PiS.
          • tw_wielgus Re: A pewnie, że nie 08.02.11, 18:22
            Od anonimowego członka SLD wiem, że Napieralski wzorując się na pakcie Ribbentrop- Mołotow podpisał tajne porozumienie z prezesem Kaczyńskim w sprawie podziału stanowisk w przyszłym rządzie koalicyjnym. Niewiarygodne, prawda?
            • remez2 Re: A pewnie, że nie 08.02.11, 18:29
              tw_wielgus napisał:

> Od anonimowego członka SLD wiem, że Napieralski wzorując się na pakcie Ribbentr
              > op- Mołotow podpisał tajne porozumienie z prezesem Kaczyńskim w sprawie podział
              > u stanowisk w przyszłym rządzie koalicyjnym. Niewiarygodne, prawda?
              Ależ skąd. Jak na możliwości intelektualne autora to "himalaje".
              • tw_wielgus Re: A pewnie, że nie 08.02.11, 19:00
                Ty Remez... Czy Ty do mnie miętę czujesz?
                Tak tylko pytam bo biegasz za mną po wąktach i na siłę starasz się przypodobać.
                • zygfryddezgryz Re: A pewnie, że nie 08.02.11, 19:13
                  Od pewnego wysoko postawionego członka PO usłyszałem że Donald ma w najbliższym czasie zaprosić do kandydowania z PO do Sejmu, Misiakowi, Chlebowskiemu, Drzewieckiemu,Sobiesiakowi,Czarzastemu Jakubowskiej, Giertychowi, Ludwiczakowi, Atamańczukowi i Łuczakowi...mają stanowić przeciwwagę dla działaczy o poglądach lewicowych i stanowić tak zwane skrzydło biznesowe o wielkim potencjale i nieposzlakowanej opinii....
                  • tw_wielgus Re: A pewnie, że nie 08.02.11, 19:30
                    :)))) Zgadza się, ja też o słyszałem z tym, że mnie zapodał tą informkacjęo dziennikarz, który straszył Pawlaka jakimiś kwitami z ABW.
                    • zygfryddezgryz Re: A pewnie, że nie 08.02.11, 19:36
                      Może być ... szczególnie że to dziennikarz "Radia Z", ale cóż jak trzeba bronić niezwykle "zdolnego i kompetentnego ministra" to zawsze ktoś odpowiednie papierki do szantażowania podrzuci.. a i w archiwum GW znajdzie się spory zapasik z dawnych czasów kiedy to pewien nadredaktor buszował po archiwach SB.
                      • tw_wielgus Re: A pewnie, że nie 08.02.11, 19:44
                        No masz, nie wiedziałem, że jeszcze te popularne w czasach rządów lewicy archiwa mają aż takie wzięcie.
                        Sądziłem że jeszcze pis, ze względu na szczególną bliskość ideową ,zachwyca się dziełem PZPR i z luboscią zagląda do archiwum ale, że PO?
                        Rewelacja i to twierdzisz, że nadredaktor wydaje kwity na tych, których chce ustrzelić?
                        • zygfryddezgryz Re: A pewnie, że nie 08.02.11, 19:51
                          A pewnie że mają.. jak trzeba kogoś przycisnąć aby jadł z rączki (patrz "Bolesław Airport") zawsze można mu wysłać fotokopię, albo zmusić do głosowania za jakimś "geniuszem wojskowości" to i notatka z ABW sie znajdzie nawet na pewnego "Pierwszego Strażaka" a pan nadredaktor to i powyciągał co ciekawsze teczuszki a nawet jak nie wszystkie to znajomości miał u dawnych właścicieli....
                • remez2 Re: A pewnie, że nie 08.02.11, 19:14
                  tw_wielgus napisał:

> Ty Remez... Czy Ty do mnie miętę czujesz?
                  > Tak tylko pytam bo biegasz za mną po wąktach i na siłę starasz się przypodobać.
                  Wiedziałem, że z Tobą jest coś nie tak. Ale, że tak szybko nastąpi Twój coming out, nie przypuszczałem. Napisałeś pod zły adres.
                  ------------------------
                  • tw_wielgus Re: A pewnie, że nie 08.02.11, 19:32
                    No to odetchnąłem z ulgą. Mogę z Tobą dyskutować dalej, bez ( o ile mogę wierzyć Twoim zapewnieniom) obaw.
    • kiemlicz88 Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 18:11
      Hymn Lewicy:

Precz z siepactwem, chwała nam i naszym kolegom, ch... precz!
      • x2468 Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 18:34
        To chor bolszewikow.Ordynacka z pisem.Zespol maly ale zgrany.Wspolnota mysli i idei.
    • strikemaster Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 19:20
      Czyli SLD postanowiło sobie wypalić kulkę w łeb. :/
      • remez2 Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 19:23
        strikemaster napisał:

> Czyli SLD postanowiło sobie wypalić kulkę w łeb. :/
        Nie. To zwykła fałszywka, w których specjalizuje się "GW".

------------------------
        • strikemaster Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 19:52
          Znowu postanowili Lewicę załatwić pomówieniami? Co Agora zyskuje na wladzy POPISu?
          • remez2 Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 20:14
            strikemaster napisał:

> Znowu postanowili Lewicę załatwić pomówieniami? Co Agora zyskuje na wladzy POPISu?
            Z całą pewnością doszli do wniosku, że więcej niż przy ewentualnych rządach SLD. A premia za lojalność przedwyborczą może być wysoka.

------------------------
    • zoil44elwer Re: Nowa twarz Lewicy 08.02.11, 19:39
      Pomysł Kwacha i Olejniczaka czyli tzw LiD,zbieranina znanych nazwisk z UW(UD),KOR,"S",SdPL(Borowskiego),bezpartyjnych salonowców-fachowców(Widacki) zdołował jeszcze bardziej SLD.Miller uhonorowany ostatnio za zasługi dla kapitalistów z BCC,byłby policzkiem dla lewicowego elektoratu.Oleksy sam wyciął się brzytwą u Gudzowatego.A telewizyjni macherzy czyli Czarzasty i Kwiatkowski sami wiedzą że nie mają szans.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka