Dodaj do ulubionych

Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polakami:)

• sclavus Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 14:47
      Oj, biednaś ty, biedna....
      PeeS - a w jakimż to języku, panprezes rozmawia z (tymi?) Polakami??
    • iq-ok Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 14:48
      odpowiedzi też nie nawjyższy.
      Ergo wyjątkowo powierzchowna i jak to zwykle u prezesa wybiórcza analiza funkcjonowania JOW w UK.
      • anwad Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 15:49
        Kiedy mi odpowiesz na moje pytanie?
        • iq-ok Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 16:31
          Coś przeoczyłem najwyraźniej.
          Możesz powtórzyć o co i w jakim kontekście (poście) pytałaś?
        • iq-ok Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 17:04
          Już Ci odpowiedziałem jak sądzę.
          Choć nie rozumiem jaki związek miał to pytanie z moją oceną blogowych dywagacji JK przedstawioną wyżej.
          • anwad Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 17:19
            Ciekawi mnie to, wcale nie odpowiedziałeś...
            • iq-ok Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 17:50
              Odpowiedziałem na ile miałem ochotę:).
              A wracając do meritum czyli jarkowego blogowania o JOW to masz tu linka.

tinyurl.com/6eusqcg

Jak widzisz można nie popierać JOW, ale swe zastrzeżenia wyłożyć jasno i merytorycznie uargumentować bez chamskiego stygmatyzowania adwersarzy.
              Ale to poziom wiedzy, kultury polemicznej, politycznej i osobistej niedościgły dla Twego idola.
              • anwad Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 18:00
                iq-ok napisał:

> Odpowiedziałem na ile miałem ochotę:)

To nie wystarcza...:)
                • iq-ok Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 18:09
                  Co Ci nie wystarcza?:):)
                  • anwad Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 18:13
                    Taka odpowiedź.
                    • iq-ok Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 18:20
                      Musi Ci wystarczyć. Nie licz na opowieści dziadunia:).
                      A czy przeczytałaś podesłanego linka? Czujesz (rozumiesz) różnicę?
                      • anwad Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 18:27
                        A ja nie mam ochoty odpowiadać na Twoje pytania.
                      • anwad Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 18:31
                        I masz rację, zdziadziałeś...:) Już Cię nie interesują żadne ideały... Jak Michnika&Co.
                        • iq-ok Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 18:51
                          No cóż przeżyję.

Ty doprawdy sądzisz, że impertynencja i wycieczki osobiste to właściwy sposób prowadzenia dyskusji? Chyba zgaduję skąd czerpiesz wzorce. EOT
              • sclavus Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 18:21
                Pełczyński daje przykład UK a ja dam przykład Francji:
                Po pierwsze, wybory są dwuetapowe...
                W pierwszej turze, kandydatów jest zwykle tyle, ile partii na scenie...
                Do drugiej wchodzą dwaj z najwiekszą liczbą głosów (rzadko trzeci, który w pierwszej turze musi zdobyć określoną liczbę głosów, zeby stworzyć trójkąt)
                Od partii (każdej!) zależy jej poparcie nie tylko wśród członków, ale i sympatyków...
                Kandydaci występują z ogólnym programem partyjnym (nie ma więc możliwości, żeby kandydat promował samego siebie)...
                JOWy bardzo mocno ograniczają spadochroniarstwo...
                Jedyne co się zdarza, to tylko to, że dochodzi do kohabitacji, ale nikt z tego problemu nie robi - prerogatywy jednych i drugich są jasno określone (wyjątek - Mitterrand)
                Wniosek (mój): JOWy na pewno są lepsze od list... nie może się zdarzyć, żeby ktoś wszedł do parlamentu ze śmiesznie niskim poparciem, jak to jest w przypadku głosowania na listy...
                Wykluczona też jest możliwość, żeby weszła do parlamentu miernota jakaś, której jedynym atutem jest namaszczenie na kandydata...
                • iq-ok Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 18:40
                  Dla mnie najważniejsze w tekście Pełczyńskiego jest to zdanie:
                  "jakość rządzenia zależy od wielu czynników jednocześnie: od systemu partyjnego, kultury politycznej, struktury społecznej danego kraju", które w tekście rozwija i uzasadnia w bardzo logiczny sposób.
                  JOWy mają swoje wady jak i zalety. Pytaniem otwartym pozostaje, czy w polskich warunkach będą skutecznym panceum na poziom polityki. Znaczną część jego obaw podzielam.
                  Nie mniej jednak jeśli ktoś kto wzorem JK dyskusję o tym zaczyna od przypisania ich zwolennikom "bezmiaru naiwności albo złej woli" właściwie ją kończy nie zacząwszy.
                  Taki styl i poziom "rozmowy z Polakami" zupełnie mi nie odpowiada. O ile to w ogóle można nazwać rozmową.
                  • sclavus Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 18:50
                    Z tym się zgadzam i twoje obawy podzielam, ale ... kiedyś trzeba zacząć :)
                    • woda_woda Zaraz, a Polacy chcą z nim rozmawiać? 22.02.11, 18:55
                      Czy to raczej wewnątrzsekciarskie monologi są ? :)
                      • sclavus Re: Zaraz, a Polacy chcą z nim rozmawiać? 22.02.11, 19:04
                        To jest zwykła rozmowa o JOWach i panprezes nie ma z tym nic... ani nic mu... :)
                        Taka dygresja mała ;)
                      • iq-ok Re: Zaraz, a Polacy chcą z nim rozmawiać? 22.02.11, 19:09
                        Dałem po prostu zachwyconej blogiem JK założycielce wątka przykład artykułu jak można pisać i dyskutować o sprawach poruszanych przez prezesa mądrzej i kulturalniej .
                        Ona najwyraźniej nie była zainteresowana a my ze sclavusem przy okazji pogawędziliśmy sobie.
                    • iq-ok Re: Wiele się nie nagadał a i poziom merytoryczny 22.02.11, 18:58
                      Ale jak zacząć skoro politykom nie na dyskusji a na wojnie plemiennej zależy.
                      A facet od lat uwijający się z retoryczną maczugą jest idolem uważanym za genialnego stratega i wizjonera.
    • allspice Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 14:53
      Mrzonki,mrzonki i jeszcze raz mrzonki. Temu politykowi ufa tylko 27 Polaków,i to akurat ci,
      którzy nie korzystaja z internetu.
      "...Prezesowi PiS Jarosławowi Kaczyńskiemu ufa 27 proc. ankietowanych (spadek o 4 punkty proc.). Brak zaufania do szefa PiS deklaruje 56 proc. respondentów, co czyni go zdecydowanym liderem rankingu nieufności. W styczniu Kaczyńskiemu nie ufało 51 proc. badanych."

CBOS przeprowadził sondaż w dniach 3-9 lutego na liczącej 1002 osoby reprezentatywnej próbie losowej dorosłych mieszkańców Polski.

• anwad Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 14:58
        "i to akurat ci, którzy nie korzystaja z internetu".

To by była dobra wiadomość, bo oznaczałaby możliwość pozyskania tu sporego elektoratu...:)
        • yoma Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 15:08
          I pozyska go pisząc bloga

rotfl :)
        • allspice Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 15:08
          anwad napisała:

> "i to akurat ci, którzy nie korzystaja z internetu".
          >
          > To by była dobra wiadomość, bo oznaczałaby możliwość pozyskania tu sporego elek
          > toratu...:)
          >

27% poparcia i z tego się należy cieszyć??? Oj,słabiutko,słabiutko;)
        • sclavus Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 15:10
          Napisała allspice mrzonki? Napisała...
          A ty swoje!
          Wiesz, myślę, że najwięcej... a właściwie znakomita część tych zadających pytania, to sami salonowcy...
          Jak się ma ilość odwiedzających stronę, do ilości wpisów??
    • sclavus PeeS - 22.02.11, 15:05
      Właśnie poleciałem, żeby się przekonać ile i jakich pytań zadali Polacy....
      A tu doopa zimna!!! - nie otwiera się...
      Czyżby koniec blogowania??
      PeeS do PeeS - jest jeszcze możliwość taka, że twoja linka, to nitka zaledwie... i się rwie...!
      • yoma Re: PeeS - 22.02.11, 15:10
        Też przed chwilą poleciałam, otworzylo się. Widocznie niewybredny atak hackerów alboli cóś.
        • sclavus Re: PeeS - 22.02.11, 15:12
          ... a ja ciągle próbuję - nic...
          Spróbuję Firefoxem ;)
          • yoma Re: PeeS - 22.02.11, 15:15
            Może sobie za mocno FB zablokowałeś? :)
            • sclavus Re: PeeS - 22.02.11, 15:31
              Nic nie blokuję :)
              • yoma Re: PeeS - 22.02.11, 15:41
                No to nie wiem. Widocznie Anwad za często klika i przeciążyło się.
          • sclavus Firefox - 22.02.11, 15:19
            też nie chce otworzyć panaprezesa... :D
            • anwad Re: Firefox - 22.02.11, 15:24
              Jak widzisz, wystraszyli się tego bloga zleceniodawcy hakerów...
              • yoma Re: Firefox - 22.02.11, 15:29
                Raczej Firefox się wystraszył :)
              • sclavus Re: Firefox - 22.02.11, 15:32
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,122446724,122474808,Re_Ktos_to_uznal_za_grozne_.html
                :D :D :D
                • yoma Re: Firefox - 22.02.11, 15:42
                  No nie? :D
      • anwad Re: PeeS - 22.02.11, 15:13
        Pisałam już, że hakerzy atakowali tę stronę. U mnie otwiera się.
        administracja.salon24.pl/280752,atak-ddos-na-serwery-salon24-pl
        • yoma Re: PeeS - 22.02.11, 15:16
          Zapomniałaś dodać, że niewybrednie :)
          • ave.duce Re: PeeS - 22.02.11, 17:41
            „Mamy w Polsce do czynienia z potężnym atakiem..."
            • sclavus Re: PeeS - 22.02.11, 18:02
              ... zaatakowaliśmy zdrowy rozsądek - wszystkich!
              Nawet naszych wyborców i sympatyków...

I nie ustaniemy w tych atakach... - jakem Kaczyński!
              • ave.duce Re: PeeS - 22.02.11, 18:26
                Na Pana Prezesa& co. jest wciąż przypuszczany bezprzykładny atak.
                • sclavus Re: PeeS - 22.02.11, 18:37
                  A panprezes, to nie przypuszcza żadnych ataków?
                  A poza tym, trudno dywagować na temat przypuszczeń panaprezesa... ;)
                • yoma Re: PeeS - 22.02.11, 18:44
                  Oj mam wrażenie, że niewybredne też były, ale mogę się oczywiście mylić.
                  • ave.duce Re: PeeS - 22.02.11, 19:09
                    Sądzę, że masz rację. Ogólnie Pan Prezes & brat jego byli atakowani od maleńkości.
    • yoma Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 15:12
      "Ja piszę rzeczy oczywiste, a obawiam się, że to jest troszeczkę niezrozumiałe, "

rooootfl :D
      • yoma Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 15:13
        " ich PKB jest tylko dwa razy większe na głowę, nawet może w tej chwili mniej niż dwa razy, natomiast zakumulowane bogactwo na głowę jest pewnie jakieś sześć do siedmiu razy większe. Nic się na to nie poradzi "

ihaha :D

a w ogóle cóż za piękny zbiór potencjalnych sygnaturek! :D
        • sclavus Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 15:34
          No ba!
          panprezes przecie...
          A anwad coraz silniej utlenia te swoje włosy... już conajmniej jak len są!
          ;)
          • yoma Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 15:43
            Daj spokój. Taką wiarę mieli chyba tylko pierwsi chrześcijanie :)
    • mariner4 Poczekamaż zakończy. 22.02.11, 17:20
      To znacznie ciekawsze.
      M.
      • yoma Re: Poczekamaż zakończy. 22.02.11, 18:08
        To jeszcze nie skończył? :)
    • isa.stern Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 18:13
      a kiedy wzorem Putina rozpocznie wideokonferencje z narodem...?!
      ;)
    • zoil44elwer Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 18:28
      Rychło w czas.Gdy jego era przechodzi(kończy się) on rozpoczyna rozmowę z Polakami.
      • anwad Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 18:40
        I tu się mylisz. Kaczyński ma do zrealizowania misję. Jestem o tym przekonana.
        • yoma Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 18:45
          No ja niestety też :)
          • isa.stern Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 18:48
            marsze z pochodniami...;)
            • anwad Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 18:52
              Prymitywizm i wulgarność u kobiet szczególnie mnie rażą. Nie rozumiem tego zerowego poziomu wrażliwości.
              • woda_woda Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 18:53
                anwad napisała:

> Prymitywizm i wulgarność u kobiet szczególnie mnie rażą. Nie rozumiem tego zero
                > wego poziomu wrażliwości.
                >

Musisz bardzo nie lubić siebie :)
              • isa.stern Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 18:56
                mnie też, natomiast socjopaci - przerażają...
                • anwad Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 18:59
                  Naprawdę tak Ci do śmiechu, że ludzie pielęgnują pamięć o zmarłych i domagają się rzetelnego wyjaśnienia przyczyn katastrofy, w której oni zginęli?
                  • isa.stern Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 19:05
                    zmiana metody: już nie obrażasz ale w pytaniu zawierasz insynuację...
                    typowe, wyjdź poza schemat...
                    • anwad Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 19:10
                      Przeczytaj sobie jeszcze raz, co napisałaś i zastanów się nad sobą.
                      • isa.stern Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 19:20
                        chciałabyś, ale to Wy, sympatycy PiS, jesteście w mniejszości, wywołujecie u innych co najwyżej uśmiech politowania...
                        pa, i nie odpowiadaj
                        • anwad Zakończę słowami poety, Wojciecha Wencla 22.02.11, 19:38
                          "Taka permanentna ucieczka od powagi jest cechą ludzi bez charakteru. Jest maską egoistycznie zakładaną na twarz, by nie dać się zranić, dotknąć, poruszyć doświadczeniami bliźnich. Ale jej skala w przypadku tragedii smoleńskiej sprawia, że decyduje ona o kształcie całej polskiej kultury. Przestaje być czyjąś prywatną sprawą, wpływa na życie nas wszystkich. Oczywiście, większość błaznów śmiejących się z tragedii to „młodzi, wykształceni, z wielkich miast”. Na internetowych blogach nazywa się ich lemingami, bo łatwo przewidzieć ich reakcje. Ich zaraźliwy rechot jest tyleż skutkiem złej woli, co konsekwencją ograniczenia horyzontów. Większą odpowiedzialność ponoszą reprezentanci błazeństwa świadomego, najczęściej uważający się za spadkobierców Witolda Gombrowicza. Życie jest dla nich pojedynkiem na miny. Nie zaprzeczają, że sami noszą maski, ale wmawiają to również wszystkim innym. Nie uznają autentyczności. Ich zdaniem, człowiek zawsze kłamie, a jeśli wierzy, że mówi prawdę, to znaczy, że został zmanipulowany i oszukuje samego siebie.

Do niedawna istniała wyraźna granica między lemingami a intelektualistami. Jedni rechotali albo posługiwali się prostym szyderstwem, drudzy doskonalili trudną sztukę ironii. Katastrofa smoleńska zatarła tę granicę, czego widzialnym znakiem był kongres Ruchu Poparcia Janusza P. Profesorowie wymieszali się z medialnymi trefnisiami i chuliganami z Krakowskiego Przedmieścia, a jakość ich błazeństwa stoczyła się po równi pochyłej. Jedni i drudzy mówią dziś tym samym językiem. Pod sztandarami walki z hipokryzją liczą księżom samochody, tropią smoleńską „nekrofilię” i manipulacje Jarosława Kaczyńskiego. Ich szyderstwa mają lekkość czołgu. Ich rechot brzmi nazbyt donośnie.

„Bóg zsyła mnichów, diabeł błaznów” – głosiło średniowieczne przysłowie. Nie zawsze trafność tej myśli była tak oczywista, jak dzisiaj, kiedy głupkowaty śmiech roznosi się nad polskimi trumnami. Demaskatorskie teksty Gombrowicza były potrzebne naszej kulturze dla zachowania równowagi, jako antidotum przeciw skrajnej narodowej megalomanii. Podejrzewam jednak, że gdyby autor „Trans-Atlantyku” wiedział, jakie będą konsekwencje jego projektu, przerzuciłby się na pisanie romantycznej poezji. Wizja Polski chamów mimo wszystko musiałaby go zniechęcić do podgryzania Mickiewicza".
                          • sclavus Re: Zakończę słowami poety, Wojciecha Wencla 22.02.11, 20:17
                            Zapomniałaś dać autora tego tekstu...
                  • sclavus Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 19:11
                    No, już... nie rozśmieszaj...
                    Chyba, że masz zamiar udowodnić, że jest pielęgnacja i pielęgnacja... pamięci...
                    Pielęgnacja w wykonaniu panaprezesa, to zwykła hucpa i permanentne obrażanie reszty rodzin!
                    PeeS - po raz dziesiąty albo i jedenasty zadaję pytanie: dlaczego ten cyrk (z atrybutami!) pod pałacem skoro zginął w Smoleńsku, pochowany jest w Krakowie a substytut grobu ma na Powązkach w Warszawie????
                    Wiesz cóś na ten temat, czy też wierzysz, że cyrk ten, jest zapisany w misję panaprezesa??
                    • anwad Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 19:20
                      Swoim sposobem wypowiadania się właśnie zasłużyłeś sobie na wygaszenie u mnie.
                      • sclavus Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 20:15
                        W niczym mi to nie przeszkadza...
                        Mam cię na szaro... depuis des lustres... :)
            • zoil44elwer Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 18:59
              isa.stern napisała:

> marsze z pochodniami...;)
              >
              Aktywiści PiS zamiast nieść w swoje szeregi kaganek oświaty,robią tańce z pochodniami.Będą tymi pochodniami zapalać stosy?
              • isa.stern Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 19:10
                chcieliby, ale współczucie, na którym Kaczyński nieomal nie wygrał wyborów prezydenckich, już minęło, przeciętny pisowiec to antypatyczny, smutny aparatczyk - trudno lubić takich, a gdy mają pochodnie w dłoniach i obłęd w oczach, należy się oddalić na odpowiednią odległość...;)
        • sclavus Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 18:54
          Na pewno nie jesteś odosobniona...
          Ludzie, którzy uważają myślenie za zbyt wielki wysiłek, opierają się wyłącznie na wierze...
          Bywa!
          Ale, ale... przybliż nam, prosze, parę szczegółów tej misji, którą Kaczyński łąskaw był się obarczyć, co??
    • pollack5 Re: Jarosław Kaczyński rozpoczyna rozmowę z Polak 22.02.11, 19:47
      Napisał prezes, że walczył z budową autostrad.
      Fakt, walczył i pokonał!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka