sawa.com
10.03.11, 10:41
maja sie lepiej. Na tyle lepiej, ze Polacy szukają tam szczęścia w ucieczce od polskiej biedy... a nie w nieobciachowym Tuskolandzie gdzie miał byc "cud, miód, i cwiartka na popicie" - prosze mi wybaczyc, ale lubie cytowac Osiecką.
gospodarka.dziennik.pl/praca/artykuly/325494,czechy-daja-zatrudnienie-polakom.html
Polacy decydują się na pracę za Olzą, bo mogą liczyć na podobne warunki finansowe jak w kraju, ale płacą za to mniejsze podatki i dostają różne dodatki socjalne. Poszukiwani są programiści, budowlańcy, specjaliści od marketingu i finansów.
Wiekszośc Polaków w 2007 roku dokonała złego wyboru. Nie dośc, ze mamy 4 lata w tył to jeszcze przez długie lata rządy ludzi Tuska będa nam się odbijac potęzną czkawką podobnie jak rządy sympatycznego niewatpliwie Edwarda Gierka.
Zreszta mam watpliwości czy to co robił Tusk i jego ekipa mozna nazwac rządami. To byla raczej niekończąca sie impreza pijarowska z ustawkami. Teraz też niebawem szykują nam ustawkę. Nie wiem czy to prawda, ze nijaki Taras Dominik ma dostac pozwolenie na zadymę pod Pałacem.
Jesli tak, to ta ekipa zupełnie skretyniała... skibolała...