malek1 26.02.02, 01:44 Kagan, ja nie wierze, ze ty jestes ateista. Cos tu nie gra!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kagan Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.vic.bigpond.net.au 26.02.02, 02:13 malek1 napisał(a): > Kagan, ja nie wierze, ze ty jestes ateista. Cos tu nie gra!!! K: Bo ja nim NIE jestem! Jestem, jak J. Locke czy Voltaire albo Rousseau sceptycznym DEISTA, z tendencjami agnostycznymi, bo jestem tez empirysta. Oprocz tego jestem zdecydowanym antyklerykalem! Moj Bog nie jest osoba, jest tzw. duchem idealnym, istniejacym poza materialnymi (realnymi) wszechswiatami, NIE jest On (Ona?)nawet tzw. pierwsza przyczyna swiata, bo po co Mu te materialne (realne) wszechswiaty? On jest Idealny, On NIC od nas NIE potrzebuje, ani modlow, ani ofiar! Byc moze, ze jeden z jego rozlicznych atrybutow umozliwil powstanie naszego wszechswiata, ale jestem na 100% pewny, ze On nigdy NIE ingerowal w materialne wszechswiaty, bo i po co? Moze nas dla zabawy czy naukowego zainteresowania obserwuje, ale NIC wiecej... Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: Kagan to katolik IP: 212.244.77.* 26.02.02, 14:38 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Moj Bog nie jest osoba, jest tzw. duchem idealnym, istniejacym > poza materialnymi (realnymi) wszechswiatami, Tak jak dla katolików:Poza tymi wszechświatami .I w tych tez. NIE jest On (Ona?) tak jak w katolicyźmie. nawet tzw. > pierwsza przyczyna swiata, bo po co Mu te materialne (realne) wszechswiaty? Tak jak w katolicyźmie.Mu nieporzebne,tylko nam. > On jest Idealny, On NIC od nas NIE potrzebuje, ani modlow, ani ofiar! Tak jak w katolicyźmie. On nie potrzebuje,tylko my. > Byc moze, ze jeden z jego rozlicznych atrybutow umozliwil powstanie > naszego wszechswiata, ale jestem na 100% pewny, ze On nigdy NIE > ingerowal w materialne wszechswiaty, bo i po co? Moze nas dla zabawy > czy naukowego zainteresowania obserwuje, ale NIC wiecej... > Kagan To takie sobie wolne filozofie.... kagan Ty jestes czystej krwi katolik,czy tego chcesz czy nie!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malek1 Re: Do Kagana, brata mego! 26.02.02, 02:17 Kagan, jako katolik, no moze nie niedzielny, zgadzam sie z polowa twoich tez. A skad ty to na 100 % wiesz, do kazubki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.vic.bigpond.net.au 26.02.02, 02:35 malek1 napisał(a): > Kagan, > > jako katolik, no moze nie niedzielny, zgadzam sie z polowa twoich tez. A skad > ty to na 100 % wiesz, do kazubki? K: Po prostu, doznalem tzw. olsnienia... Przekroczylem na dobre te 3 przestrzenne wymiary (przedtem potrafilem tylko nimi manipulowac matematycznie), stad wiem... Ale ta wiedza wymaga dlugotrwalych medytacji (najlepiej mi sie medytuje tuz przed zasnieciem, ale to zalezy od danego osobnika, jego psychiki itp.). A takze wymaga oczyszczenia mozgu z tych roznych przesadow, glownie religijnych... Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malek1 Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.ppp.lrz-muenchen.de 26.02.02, 02:40 A ja juz moj kaganek zgasic chcialem... A tu Kagan sie odezwal... Ty Kagan jestes pieronie - jak u mnie na Slasku godajom - przesondny. Argumenty wysuwasz tylko logiczne, choc nie tak calkiem z ta logika sylogistyczna... A napisz mi brachu, jak ty czujesz? Po deistowsku? po antydeitowsku? A moze cos posrodku? P.S. Tylko odpisz szybko, bo o 3. to ja zalegam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.vic.bigpond.net.au 26.02.02, 03:03 Gość portalu: malek1 napisał(a): > A ja juz moj kaganek zgasic chcialem... A tu Kagan sie odezwal... > Ty Kagan jestes pieronie - jak u mnie na Slasku godajom - przesondny. > Argumenty wysuwasz tylko logiczne, choc nie tak calkiem z ta logika > sylogistyczna... A napisz mi brachu, jak ty czujesz? Po deistowsku? po > antydeitowsku? A moze cos posrodku? > P.S. Tylko odpisz szybko, bo o 3. to ja zalegam!!! K: Moze i jestem "przesundny"... A logika NIE koniecznie nusi byc binarna (dwuwartosciowa)... Czuje sie b. dobrze, po deistowsku i antyklerykalnemu! Wlasnie slucham radia SBS na temat pedalstwa Abp Paetza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malek1 Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.ppp.lrz-muenchen.de 26.02.02, 03:10 Kagan, a ja mylalem, ze ateisty to honorowe chlopaki. Hej, smutno katolikowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.vic.bigpond.net.au 26.02.02, 03:13 Gość portalu: malek1 napisał(a): > Kagan, > > a ja mylalem, ze ateisty to honorowe chlopaki. Hej, smutno katolikowi O co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.nsw.bigpond.net.au 26.02.02, 14:25 K: Po prostu, doznalem tzw. olsnienia... Przekroczylem na dobre te 3 przestrzenne wymiary (przedtem potrafilem tylko nimi manipulowac matematycznie), stad wiem... Ale ta wiedza wymaga dlugotrwalych medytacji (najlepiej mi sie medytuje tuz przed zasnieciem, ale to zalezy od danego osobnika, jego psychiki itp.). A takze wymaga oczyszczenia mozgu z tych roznych przesadow, glownie religijnych... Kagan ....No i prosze, wydalo sie. Tak, to dlugie nawet lata "pracy" medytacyjnej. Czy miales wizje i doznania przyszlosci, bo ja mniej wiecej wiem co nas czeka...czy ty tez tego doznales (tych olsnien). Czy wiesz cos na temat Tajemnicy Syriusza? Czy przyznasz iz zycie ludzkie na ziemi, zostalo zasiane przez wyzsza cywilizacje. Czy wiesz ze mozna kojarzyc..tzw zjawiska "Maryjne" ze zjawiskami UFO, oczywiscie tymi wiarygodnymi. Czy wiesz,ze NASA jest w posiadaniu niezwyklego dokumentu? itp..itd.. W zyciu medytacyjnym..picie wody ognistej,umysl sam odrzuca. Inaczej, mozna zabrnac nie w te wymiary co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.vic.bigpond.net.au 26.02.02, 14:30 Gość portalu: Maya napisał(a): > K: Po prostu, doznalem tzw. olsnienia... > Przekroczylem na dobre te 3 przestrzenne wymiary (przedtem > potrafilem tylko nimi manipulowac matematycznie), stad wiem... > Ale ta wiedza wymaga dlugotrwalych medytacji (najlepiej mi sie > medytuje tuz przed zasnieciem, ale to zalezy od danego osobnika, > jego psychiki itp.). A takze wymaga oczyszczenia mozgu z tych > roznych przesadow, glownie religijnych... > Kagan > > ....No i prosze, wydalo sie. > Tak, to dlugie nawet lata "pracy" medytacyjnej. > Czy miales wizje i doznania przyszlosci, bo ja mniej wiecej wiem > co nas czeka...czy ty tez tego doznales (tych olsnien). K: of course! > Czy wiesz cos na temat Tajemnicy Syriusza? K: Czy chodzi ci o Boga ANU i jego spodziewanego powrotu na Ziemie? > Czy przyznasz iz zycie ludzkie na ziemi, > zostalo zasiane przez wyzsza cywilizacje. K: Yes, of course! > Czy wiesz ze mozna kojarzyc..tzw zjawiska "Maryjne" ze zjawiskami UFO, > oczywiscie tymi wiarygodnymi. K: Y NOT? > Czy wiesz,ze NASA jest w posiadaniu niezwyklego dokumentu? > itp..itd.. K: Mozliwe, ale to moga byc tez plotki... Faktem jest, ze nawet na ksiezyc im latac NIE wolno... Przypomina sie film Kubrick'a/Clarke'a... > W zyciu medytacyjnym..picie wody ognistej,umysl sam odrzuca. > Inaczej, mozna zabrnac nie w te wymiary co trzeba. K: Polecam whisky & gin (oczywiscie w umiarze)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :::--::: Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.nsw.bigpond.net.au 26.02.02, 14:42 bubek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.tokfm.com.pl 26.02.02, 14:43 czy już lewitujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :::--::: Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.nsw.bigpond.net.au 26.02.02, 14:56 ...A co, zazdroscisz? Ty tez mozesz...sprobowac. ::::"""--->>>::::::*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Do Kagana, brata mego! IP: 213.158.195.* 26.02.02, 14:58 pytałem, czy lewitujecie, a nie prosiłem o pytania dotyczące zazdrości - nie umiesz czytać, głupolu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :::--::: Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.nsw.bigpond.net.au 26.02.02, 15:04 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::| ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Do Kagana, brata mego! IP: 213.158.195.* 26.02.02, 15:06 a tu, to nie masz racji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.nsw.bigpond.net.au 26.02.02, 14:52 No to jestesmy w domu. Polecam rowniez Martini z "dodatkami".( w ograniczonej ilosci) Ale, na dlugo przed eksterioryzacja...musisz byc "trzezwy". Ja nie pije.(ale nie stronie zupelnie) No to Wysokich lotow...dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vicek Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.proxy.aol.com 26.02.02, 21:23 malek1 napisał(a): > Kagan, ja nie wierze, ze ty jestes ateista. Cos tu nie gra!!! Kagan to najgorliwszy SATANISTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malek1 Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.ppp.lrz-muenchen.de 26.02.02, 21:28 Gość portalu: Vicek napisał(a): > malek1 napisał(a): > > > Kagan, ja nie wierze, ze ty jestes ateista. Cos tu nie gra!!! > > Kagan to najgorliwszy SATANISTA Oj, chyba nie. ON chce przeciez dobrze, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.arts.monash.edu.au 27.02.02, 06:45 Gość portalu: Vicek napisał(a): > malek1 napisał(a): > > > Kagan, ja nie wierze, ze ty jestes ateista. Cos tu nie gra!!! > > Kagan to najgorliwszy SATANISTA Kagan to jest Satanista, straszny z niego Ateista, na dodatek zamordysta, oraz znany okultysta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malek1 Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.pppool.de 27.02.02, 19:55 Kagan, a wyrazisz to bez czestochowiakow? Jestem ciekaw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do Kagana, brata mego! IP: *.vic.bigpond.net.au 28.02.02, 10:44 Gość portalu: malek1 napisał(a): > Kagan, > > a wyrazisz to bez czestochowiakow? Jestem ciekaw! Oryginal: Kagan to jest Satanista, straszny z niego Ateista, na dodatek zamordysta, oraz znany okultysta! New version: Kaganie! Satanista Wacpan jestes! Bolejemy nad tym, bowiem satanisci to podobno ateisci... A mowia tez, ze ateisci to zamordysci! A my myslimy, ze to sa po prostu okultysci... Tak nam dopomoz Trojco Przenajswietsza, i jeszcze bardziej Swieta Maryjo-Dziewico, co to zasiadasz po prawicy Pana Naszego Jezusa Chrystusa! AMEN... Kagan Odpowiedz Link Zgłoś