Dodaj do ulubionych

Duże przesunięcia nastrojów społecznych

18.03.11, 05:11
W poprzednich wyborach w Częstochowie bylo: PO-40%, PiS-30%, SLD-15%, PSL-10%.

Warto to porównać do obecnego sondażu na dużej próbie 611 wyborców Częstochowy:

PO-22%, SLD-20%, PiS-14%, RP-9%, PJN-9%, PSL-7%, NN-19%

extrapolska.pl/arch/2010/9/czestochowa44.pdf
To znaczące zmiany. A do wyborów jeszcze przeszło siedem miesięcy.
Obserwuj wątek
    • haen2010 Dodam jeszcze 18.03.11, 06:47
      Wyniki wyborów do rady miasta 2010, szyldy partyjne i niezależni:

SLD-32%, PO-27%, NK- 23%, PiS-17%

Częstochowa w wyborach sejmowych 2007 prawie dokładnie glosowała jak cała Polska. Samorządowe zdecydowanie wygrał SLD. Dynamika zmian w ostatnim roku jest bardzo duża.

Następny taki sondaż w maju, po Smoleńsku i beatyfikacji. Ten będzie bardziej miarodajny.
      • allspice Re: Dodam jeszcze 18.03.11, 08:27
        I pomyśleć,że Częstochową z Jasną Górą rządzi SLD...
        • haen2010 Re: Dodam jeszcze 18.03.11, 08:36
          Dlatego właśnie rządzi SLD. Obłudny i złodziejski syndrom katolików polskich tam chyba najbardziej dał w kość mieszkańcom. Dlatego na meeting z Palikotem przyszły tysiące.
          • remez2 Re: Dodam jeszcze 18.03.11, 09:11
            Dlatego na meeting z Palikotem przyszły tysiące.
            Pomyliłeś się. To były pielgrzymki.
            ---------------
            W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna.
            • haen2010 Obejrzyj to sobie 18.03.11, 10:00
              Twój głupek tylko ustawki wymyślone przez Czarzastego potrafi robić. W zyciu go nie będzie stać na takie audytorium. W ten weekend Palikot obrabia Padkarpacie, poprzednio Dolny Śląsk i Wielkopolskę. Zawsze pełno, z wyjątkiem Legnicy.

www.wiadomosci24.pl/artykul/janusz_palikot_w_czestochowie_fotogaleria_164492.html#nastepne
              • remez2 Re: Obejrzyj to sobie 18.03.11, 10:07
                Panie (inżynierze), pohamuj się.
                Już Ci kiedyś pisałem. Jak do mojej wsi przyjechała kobieta z brodą, to pół powiatu się zleciało.
                PS - podobno Rozbrat został sprzedany. Skomentujesz?

---------------
                • haen2010 Re: Obejrzyj to sobie 18.03.11, 10:16
                  Memento - widzę, że ustawki się skończyły. Trzeba zabrać się za ciężką polityczną robotę. Tutaj twój Grzesiu wyraźnie daje dupy, boi się kompromitacji.

Widziałem go wczoraj u Sakowskiej. Nawet u niej się zakałapućkał, chociaż miła dziewucha jest. Tylko mantrę wyuczoną potrafi wyklepać.
                  • remez2 Re: Obejrzyj to sobie 18.03.11, 10:46
                    Na zadane pytanie też nie potrafisz odpowiedzieć.
                    PS - Data na Twoim filmiku to październik 2010 r.

---------------
                  • martusia_krolowa_polski Obejrzałem se 16 października 2010. 18.03.11, 11:30
                    haen2010 napisał:
                    • haen2010 Re: Obejrzałem se 16 października 2010. 18.03.11, 13:08
                      Macie też relację bardziej aktualną. Można też zapoznać się z programem dla firm.

extrapolska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=8824:janusz-palikot-i-przedsibiorcy&catid=218:dzie-z-extra&Itemid=334
                      O SLD mam gorsze zdanie od Palikota, własciwie to o Napieralskim i jego fraucymerze.
                      • martusia_krolowa_polski Re: Obejrzałem se 16 października 2010. 18.03.11, 13:15
                        haen2010 napisał:

> Macie też relację bardziej aktualną. Można też zapoznać się z programem dla fir
                        > m.

Już tylko parę osób na widowni ....
                        • haen2010 Re: Obejrzałem se 16 października 2010. 18.03.11, 14:02
                          martusia_krolowa_polski napisał:

> haen2010 napisał:
                          >
                          > > Macie też relację bardziej aktualną. Można też zapoznać się z programem d
                          > la firm
                          > Już tylko parę osób na widowni ....

Jak nie ma obrazków, to trzeba poczytać. Niektórych tylko pisać nauczono. No to piszą, piszą, piszą...
          • zoil44elwer Re: Dodam jeszcze 18.03.11, 10:40
            Ło Boże,do rządzenia wybrali sobie lewicę bezbożne medalikorze!
    • agnostic5 Re: Duże przesunięcia nastrojów społecznych 18.03.11, 09:07
      Postawiłem na nim krzyżyk, ale zmieniam zdanie - Palikot może namieszać, jeśli zepnie pośladki i nie odpuści.
    • haen2010 Sorry, omyłka się wlepiła. 18.03.11, 10:29
      Podane w wątku wyniki wyborów 2007 dotyczyły całego okręgu Częstochowa. Samo miasto głosowało następująco: PO-46%, PiS-29%. SLD-17%, PSL-4.4%.

Dla platformy ten sondaż jest jak dzwon okrętowy w Lloyd's Register of Shipping.
    • martusia_krolowa_polski ŁŻESZ haen!!! 18.03.11, 10:33
      haen2010 napisał:

> Warto to porównać do obecnego sondażu na dużej próbie 611 wyborców Częstochowy:

611 osób to akurat jest mała grupa.
      W Polsce reprezentatywne grupy dla badan statystycznych to minimum 900 - 1000 osób.
      • haen2010 Glupiutka martusia 18.03.11, 11:23
        Trochę ci matmy uświadomię. Tak próba w 200tys Częstochowie odpowiada próbie 100tys w skali kraju dla standardowych badań. Jest tysiąc razy dokładniejsza od prób ogolnokrajowych.

Tu pytamy mniej więcej co 300 wyborcę, dla standardowej 1000 osobowej próby ogolnokrajowej pyta się co 30tys wyborcę z różnych grup wiekowych i miejsc zamieszkania.

Wyniki tej próby odnoszę przecież do miasta Częstochowy, nie do całego kraju. Okręg czestochowski glosował prawie tak w 2007r jak cały kraj, co daje pojęcie o średniej w skali państwa. Ale sondaż dotyczy miasta i zmian w jego obrębie. I jest to ankieta, nie telefon.

Poducz się trochę. Dzisiaj Polityka daje wykład o sondażach. Zajrzyj i przeczytaj.
        • martusia_krolowa_polski Ciemnote kłamczuchu wciskaj PiSim 18.03.11, 11:29
          haen2010 napisał:

> Trochę ci matmy uświadomię. Tak próba w 200tys Częstochowie odpowiada próbie 10
          > 0tys w skali kraju dla standardowych badań. Jest tysiąc razy dokładniejsza od p
          > rób ogolnokrajowych.

Zgodnie z twoim rozumowaniem w miejscowości zamieszkałej przez 1000 ludzi
          wystarczy zbadanie 1 osoby żeby uzyskać dokładne wyniki. :-)
          • haen2010 Re: Ciemnote kłamczuchu wciskaj PiSim 18.03.11, 11:37
            Jest jeszcze prawo wielkich liczb. Jeżeli weźmiesz 1000 miejscowości i wylosujesz w każdej po jednym wyborcy, to niezłe przybliżenie uzyskasz.

Jak rzucisz monetą 100 razy to wynik będzie prawie równy, lub równy. Jezeli rzucisz jeden raz to tylko jeden wynik wylosujesz. Poducz sie trochę przed tymi wyborami żeby platfusów doszczętnie nie kompromitować.
            • martusia_krolowa_polski Re: Ciemnote kłamczuchu wciskaj PiSim 18.03.11, 11:41
              haen2010 napisał:

> Jest jeszcze prawo wielkich liczb. Jeżeli weźmiesz 1000 miejscowości i wylosuje
              > sz w każdej po jednym wyborcy, to niezłe przybliżenie uzyskasz.

Czyli TYSIAC a nie 611.
              • haen2010 Re: Ciemnote kłamczuchu wciskaj PiSim 18.03.11, 12:10
                Jestem bezradny. Musisz wrócić do podstawówki.
                • martusia_krolowa_polski Z Ciemnym Ludem idzie ci całkiem nieźlie 18.03.11, 13:18
                  haen2010 napisał:

> Jestem bezradny. Musisz wrócić do podstawówki.

he! he! .
                  Nie martw sie haenku. Z Ciemnym Ludem idzie ci całkiem nieźlie.
                  kecawa, alfa.alfa, lachon, kokoo etc ... nie mogą gęby zamknąć z podziwu!
                  • haen2010 Re: Z Ciemnym Ludem idzie ci całkiem nieźlie 18.03.11, 13:23
                    Ja to i ciebie na palikota przerobię, jak trochę się rozejrzysz w realu.
          • zoil44elwer Re: Ciemnote kłamczuchu wciskaj PiSim 18.03.11, 13:25
            Jeżeli ta 1soba to pleban albo nie daj Boże biskup?
    • zoil44elwer Re: Duże przesunięcia nastrojów społecznych 18.03.11, 10:36
      Cosik nie idzie Palikotowi miażdżenie SLD!
      • remez2 Re: Duże przesunięcia nastrojów społecznych 18.03.11, 10:48
        zoil44elwer napisał:

> Cosik nie idzie Palikotowi miażdżenie SLD!
        Kończą się sztuczki biłgorajczyka a emeryci i studenci są bez kasy.

---------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka