Dodaj do ulubionych

witam ponownie..

18.01.07, 18:45
jakoś dawno mnie tu nie było,ale jak widzę,to nie tylko mnie..Mam wrazenie,że
wątki o Ani i innych powoli nam się wyczerpują..a szkoda..No,ale ile i oczym
mozna jeszcze podyskutować..
Jedno nie ulega wątpliwości..miłośniczki Ani ,Emilki,Jany,Pat i wszystkich
innych..były,są i będą zawsze...prawda??
Obserwuj wątek
    • mela54 Re: witam ponownie.. 19.01.07, 17:27
      I ja mam nadzieję, że miłośniczki bohaterek LM Montgomery będą zawsze mimo
      rozwoju cywilizacji, szalejacych komputerów, telefonów itp. Czytając te książki
      człowiek ma wrażenie jakby świat zatrzymał sie na chwilę i można odpocząć. Ale
      czy nowe pokolenie to doceni? Pozdrawiam serdecznie...
      • nchyb Re: witam ponownie.. 19.01.07, 20:35
        > człowiek ma wrażenie jakby świat zatrzymał sie na chwilę i można odpocząć.
        Ale
        > czy nowe pokolenie to doceni?
        część nowego pokolenia na pewno. Czy całe? Wątpię, ale część zawsze. Zwroćcie
        uwagę na jeszcze starsze książki np. Jane Austen, tak tak to ta od Dumy i
        uprzedzenia :-) Ileż to już lat minęło, a ciągle się wznawia, filmy kręcui i
        setki czytelniczek, a i czytelników. Czasami potrzeba po prostu odskoczni,
        czegoś miłego, oddalonego od komputerów i innych zdobyczy cywilizacji...
        Pozdrawiam i idę czytać pamiętniki L.M.Montomery...
        • mela54 Re: witam ponownie.. 20.01.07, 00:08
          A propos pamiętników-bardzo lubię czytać pamiętniki nie tylko LMM, bo w
          przeciwieństwie do innych książek wiem, że wszystko o czym czytam zdarzyło się
          naprawdę! A jeżeli jeszcze to działo się np. 100 lat temu, to fascynują mnie
          przeżycia ludzi, którzy dawno już nie żyją...
          • ab7777 Re: witam ponownie.. 21.01.07, 23:14
            ciekawa jest tez ponoc biografia Agathy Christie
            • nchyb Re: witam ponownie.. 22.01.07, 11:24
              ciekawa, jak najbardziej.
              I biografie Jane Austen. I sióstr Bronte...
              W sumie wszelkie biografie jak dorwę to czytam, i z żadka się zawodzę.
              Zazwyczaj pelnia szczęścia... :-)
              • emdziejka Re: witam ponownie.. 22.01.07, 12:35
                biografie są super, choc pamiętam taka jedna o lukrecji borgii, w której nic
                nie było o jej trucicielskich zapędach, tylko o tym jakie suknie nosiła, jakie
                przyjęcia wydawała i jak się troszczyła o rozwój kulturalny :) trochę byłam
                skonfundowana
                • narewa Re: witam ponownie.. 22.01.07, 16:22
                  a ja niedawno czytałam coś w rodzaju pamietników Marii Antoniny..bardzo
                  ciekawe,teraz wybieram się na film..dla porównania..
                  • nchyb Re: witam ponownie.. 23.01.07, 13:02
                    > a ja niedawno czytałam coś w rodzaju pamietników Marii Antoniny.
                    tytuł please...
                    uwielbiam biografie, wspomnienia itp...
                    • narewa Re: witam ponownie.. 23.01.07, 18:19
                      nie pamiętam tutułu,niestety..byłam teraz w bibliotece,ale dziewczyny też nie
                      mogły skojarzyć...ale będę szukała,bo warto przeczytać.
                      • moleslaw Re: witam ponownie.. 01.05.07, 08:01
                        Też uwielbiam czytać biografie,wspomnienia i pamiętniki.Poznaję ludzi i ich
                        losy,ich uczucia.Życie i obyczaje w dawnych czasach.Odkryłam też
                        epistolografię.Myślę że listy szczególnie te prywatne są autentyczniejsze niż
                        niejedna autobiografia czy wspomnienia.Pamiętniki,wspomnienia i tym podobne
                        pisze się raczej pod kątem publikacji,korespondencje raczej nie.
                        To oczywiście nie zmienia faktu że całą wyżej wspomnianą twórczość uwielbiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka