Dodaj do ulubionych

Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby

31.03.11, 21:11
wyjaśnić jak to możliwe w świetle wypowiedzi gejzerów intelektu FK:
Drugie miejsce w rankingu zaufania zajął w lutym szef SLD, któremu ufa 51 proc. badanych (wzrost o 1 punkt proc. w porównaniu ze styczniem), a nie ufa 14 proc. (bez zmian w porównaniu z minionym miesiącem).
---
Obserwuj wątek
    • contadore Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 21:19
      remez2 napisał:

> wyjaśnić jak to możliwe w świetle wypowiedzi gejzerów intelektu FK:
      > Drugie miejsce w rankingu zaufania zajął w lutym szef SLD, któremu ufa 51 pr
      > oc. badanych (wzrost o 1 punkt proc. w porównaniu ze styczniem), a nie ufa 14 p
      > roc. (bez zmian w porównaniu z minionym miesiącem).

Ranking zmanipulowany.
    • taziuta Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 21:21
      remez2 napisał:

> wyjaśnić jak to możliwe /.../

Może dlatego, że lud nasz ciemnym jest? Najpierw dali się nabrać JarKaczowi, a potem Tuskowi, to może teraz czas i na Napieralskiego? ;)
      • contadore Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 21:25
        taziuta napisał:

> remez2 napisał:
        >
        > > wyjaśnić jak to możliwe /.../
        >
        > Może dlatego, że lud nasz ciemnym jest? Najpierw dali się nabrać JarKaczowi, a
        > potem Tuskowi, to może teraz czas i na Napieralskiego? ;)

Dobre wytłumaczenie. Ciemny lud,który kupi wszystko....nawet Jarkacza i Tuska.
    • zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 21:25
      Gdyby gejzery intelektu naprawdę wierzyły w to co piszą że GN to infantylny dzieciak,plastuś,bezbarwny polityk itp to tak dużo by o nim nie pisali.Bo kto interesuje się takim bezbarwnym politykiem?
      • contadore Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 21:30
        zoil44elwer napisał:

> Gdyby gejzery intelektu naprawdę wierzyły w to co piszą że GN to infantylny dzi
        > eciak,plastuś,bezbarwny polityk itp to tak dużo by o nim nie pisali.Bo kto int
        > eresuje się takim bezbarwnym politykiem?

Na FK dzisiaj rzucono platfusią elitę,olga,dymka,wielgus,ave.....ave Ciebie najbardziej współczuję,tak nas niewiele dzieli światopoglądowo.
        • taziuta Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 21:40
          contadore napisał:

> Na FK dzisiaj rzucono platfusią elitę,olga,dymka,wielgus,ave..../.../

Myślę, że źle ich oceniasz. To niezależne elektrony są, a nie najmici, wg mnie.
          • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 21:43
            To niezależne elektrony są,
            Od przyzwoitości? Z całą pewnością.
            • ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 00:25
              remez2 napisał:

> To niezależne elektrony są,
              > Od przyzwoitości? Z całą pewnością.

Hominis est errare, insipientis in errore perseverare > Cicero

Ostatecznie "wychodzę" z błędu. 3maj się.
              • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 00:33
                Hominis est errare, insipientis in errore perseverare > Cicero
                Jeżeli wzięłaś poprzedni post do siebie, to wyjaśniam - Ciebie nie dotyczył. Niemniej przepraszam, że wyszło niezręcznie, w sposób niezamierzony. Tyle.
                • ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 00:40
                  Nie ma zatem sprawy.
                  Dobranocka.

ps. @
                  • ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 00:41
                    pps. chociaż z Twoją oceną się nie zgadzam. Jest nieprawdziwa.
                    • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 00:45
                      ave.duce napisała:

> pps. chociaż z Twoją oceną się nie zgadzam. Jest nieprawdziwa.
                      Przeczytaj to co wczoraj i dzisiaj wypisywały D. i O.

-----
                      • olga_w_ogrodzie Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 01:02
                        nie wstyd Ci tak się zachowywać ?
                        obgadywanie na całego...
                        nic a nic nie wstyd ?

podchwycenia tego, co wygadywał w także w Twoim wątku pan z.
                        też Ci nie wstyd ?
                        • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 10:50
                          olga_w_ogrodzie napisała:

> nie wstyd Ci tak się zachowywać ?
                          Nie.
                          > obgadywanie na całego... nic a nic nie wstyd ?
                          Nikogo nie obgaduję. To nie moja specjalność
                          > podchwycenia tego, co wygadywał w także w Twoim wątku pan z. też Ci nie wstyd ?
                          Piszę sam. Niczego nie podchwytuję.
                          PS - dedykuje Tobie:
                          piękne, właściwe słowa czynią dobro, język brzydki, wulgarny sieje zło; dlatego norito odmawia się wytwornym, klasycznym językiem;
                          ----------------------
                      • ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 01:02
                        W wolnej chwili, teraz na pewno nie, bo spadam na dŻewo.

ps. swoją drogą, o ile rozumiem, że można mieć lewicowe poglądy (np. Gat), nie rozumiem łączenia ich z SLD i z "młodzieżowcami" koło czterdziestki i starszymi.
                        Pamiętasz, co zrobiła Bańkowska z ZUSem?

Teraz już na dobre > dobranocka.
                        • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 10:18
                          ave.duce napisała:
                          > ps. swoją drogą, o ile rozumiem, że można mieć lewicowe poglądy (np. Gat), nie
                          > rozumiem łączenia ich z SLD i z "młodzieżowcami" koło czterdziestki i starszymi.
                          Parokrotnie o tym pisałem. Każdy pogląd - aby przebić się do szerokiego grona potencjalnych odbiorców - wymaga nośników. Jednym z nich jest organizacja polityczna zrzeszająca ludzi o podobnych poglądach. Po lewej stronie sceny politycznej - pomijając anachronizm takiego podziału - jedynie SLD ma ogólnopolskie struktury, zaangażowanych ludzi i jakieś pieniądze. O tym, że klasyk miał rację: "kasa, misiu, kasa" nie muszę Cię przekonywać. A co do "młodzieżowców" koło czterdziestki - nie bardzo wyobrażam sobie np. rząd złożony z szalenie uzdolnionych dwudziestopięciolatków.
                          > Pamiętasz, co zrobiła Bańkowska z ZUSem?
                          Nie. Nie miałem żadnego powodu aby akurat tę instytucję obserwować.
                          Słonecznego dnia. :-)

---------------
                          • ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 17:55
                            SLD nie opuściła wciąż PZPR (czytane dowolnie).
                            Ok, o tym już kiedyś "dyskutowaliśmy". Jak widzę, każde z nas zostało przy swoim zdaniu.
                            Nie obserwowałam ZUS, obserwowałam Bańkowską (był czas, kiedy występowały "trzy ciotki rewolucji > tak je nazwałam na potrzeby własne > Bańkowska, Banach, Sierakowska)>
                            "komputeryzacja" ZUS to jej dzieło (dziełem Banach była ustawa, która odcięła możliwość korzystania z funduszu alimentacyjnego, o Sierakowskiej mam oficjalnie najlepsze zdanie. Prywatnie już nie).
                            Nie będzie "nowej lewicy" z tej mąki.
                            • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 23:01
                              > SLD nie opuściła wciąż PZPR (czytane dowolnie).
                              A powinna? Chodzi o człowieka i wieś?
                              > "trzy ciotki rewolucji > tak je nazwałam na potrzeby własne
                              Mam podobne skojarzenia. :- )
                              > Nie będzie "nowej lewicy" z tej mąki.
                              I dobrze. Są już inni. Inna mąka. Czy będzie dobry chleb - zobaczymy.
                              ---------------------
                              • ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 02.04.11, 10:38
                                remez2 napisał:

> > SLD nie opuściła wciąż PZPR (czytane dowolnie).
                                > A powinna? Chodzi o człowieka i wieś?

Nie, nie chodzi o wieś. Kasa, misiu, kasa. Nie wracajmy do tego. Nie można udawać świętego, kiedy buduje się coś na kradzionym.

> > Nie będzie "nowej lewicy" z tej mąki.
                                > I dobrze. Są już inni.

Którzy to?
                                • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 02.04.11, 10:59
                                  Nie, nie chodzi o wieś. Kasa, misiu, kasa. Nie wracajmy do tego. Nie można udawać świętego, kiedy buduje się coś na kradzionym.
                                  Nikt na świecie nie robi polityki bez pieniędzy. Przy okazji mam prośbę - mogłabyś wyjaśnić o co chodzi w ostatnim zdaniu? Kto i co buduje na kradzionym?
                                  ------------------
                                  • ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 02.04.11, 11:21
                                    Mam prośbę, o ile chcesz dalej "rozmawiać" > nie ustawiaj mnie, wybierając z moich postów tylko to, co Ci pasuje, ok?
                                    • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 02.04.11, 11:25
                                      ave.duce napisała:

> Mam prośbę, o ile chcesz dalej "rozmawiać" > nie ustawiaj mnie, wybi
                                      > erając z moich postów tylko to, co Ci pasuje, ok?
                                      Ja chciałem i chcę rozmawiać, Ty najwyraźniej "rozmawiać". To niezupełnie to samo. A co do ustawiania/wybierania - pytam o to czego nie rozumiem. To też naganne?

---------------
                                      • ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 02.04.11, 11:35
                                        Nie, ale nie odpowiadasz na moje pytania.

Ok, wrócę wieczorem. I odpowiem na pytanie o "kradzione".
                                        Ciebie proszę o odpowiedź o "nowych budowniczych". Konkretnie > o kim piszesz.

Si ju :)
                                        • ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 02.04.11, 16:07
                                          Polecę "Wiki" > ... Byli działacze PZPR założyli Socjaldemokrację Rzeczypospolitej Polskiej, której głównymi przywódcami byli Aleksander Kwaśniewski, Leszek Miller i Mieczysław Rakowski. SdRP miała m.in. przejąć wszystkie prawa i obowiązki PZPR oraz pomóc w rozdysponowaniu majątku byłej PZPR, która pod koniec lat 80. posiadała znaczne przychody, głównie z nieruchomości, którymi zarządzała, oraz z przedsiębiorstwa RSW "Prasa-Książka-Ruch", które z kolei posiadało specjalne ulgi podatkowe. W tym okresie przychody ze składek członkowskich stanowiły tylko 30% przychodów PZPR ...
                                          • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 02.04.11, 21:04
                                            Ja bardzo sorry ale co to ma być?
                                            ------------------
                                            • ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 02.04.11, 23:51
                                              Nie udawaj, Remezie. To jest 1. część pt. "kradzione".
                                              A gdzie ci "nowi" > "dobra mąka na dobry chleb"?
                                              • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 03.04.11, 09:35
                                                ave.duce napisała:

> Nie udawaj, Remezie. To jest 1. część pt. "kradzione".
                                                Ja nie jestem specjalistą od udawania ani wykręcania kota ogonem na wszystkie strony. Z zasady szukam możliwości rozmowy/kompromisu, nie otwieram nowych płaszczyzn konfliktu. Wątek jest (a bardzo lubisz o tym przypominać) na temat miejsca G. Napieralskiego w rankingu zaufania.
                                                PS - może Ci to umknęło ale pośród najróżniejszych zarzutów stawianych ludziom poprzedniego ustroju (nielegalny stan wojenny, podczas przesłuchania śledczy krzyczał na podejrzanego, milicjanta wydalono ze służby bo wziął ślub kościelny itd. itp.) nawet Instytut Pogardy i Nienawiści nie zdobył się na postawienie przywołanego przez Ciebie zarzutu.
                                                > A gdzie ci "nowi" > "dobra mąka na dobry chleb"?
                                                Np. w nowo wybranym zarządzie warszawskim SLD.
                                          • zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 03.04.11, 02:50
                                            To nie D Tusk szef Komisji Likwidacyjnej RSW Prasa Książka Ruch rozdysponował majątek RSW między UW,PSL,KPN,PC, i itp nowe partie? O ile się nie mylę to M Rakowski-Red Naczelny Polityki,minister,premier,sekretarz KC PZPR musiał opuścić mieszkanie w Al Róż bo nie swtać było go na czynsz.Ale się nakradł kradzionego.
                                            • ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 03.04.11, 09:09
                                              Przez kilkadziesiąt lat PZPR jako PARTIA okradała Polskę.

ps. nie zauważyłeś, że niemal nigdy nie odpowiadam na Twoje posty?
                                              Milej niedzieli.
                                              • taziuta A skąd Ci się taka bzdura wzięła?! 03.04.11, 09:18
                                                ave.duce napisała:

> Przez kilkadziesiąt lat PZPR jako PARTIA okradała Polskę.

Należałem do PZPR, ale nie pamiętam abym kogokolwiek okradał. :/
          • contadore Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 21:46
            taziuta napisał:

> contadore napisał:
            >
            > > Na FK dzisiaj rzucono platfusią elitę,olga,dymka,wielgus,ave..../.../
            >
            > Myślę, że źle ich oceniasz. To niezależne elektrony są, a nie najmici, wg mnie.

No cóż,zawsze mogę się mylić.Ale o niezależności nie świadczą peany pochwalne wobec Tuska i PO. W tym przypadku nie są to wolne elektrony.
            • taziuta Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 21:50
              contadore napisał:

> taziuta napisał:
              >
              > > Myślę, że źle ich oceniasz. To niezależne elektrony są, a nie najmici, wg mnie.

> No cóż,zawsze mogę się mylić.Ale o niezależności nie świadczą peany pochwalne wobec
              > Tuska i PO. W tym przypadku nie są to wolne elektrony.

Ludziom zdarza się błądzić. :)
            • blind_as_a_bat Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 07:27
              Pokaż te 'peany' Wielgusa i Ave, mądralo.
          • purchawkapuknieta Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 08:28
            Sugerujesz, że one tak za darmo dla idei? O matko! Juz bardziej nie mogłeś dokopać merytorycznym wyborcom.
        • zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 21:49
          Myślisz że sprawia mi radość dyskusja z kobietonami które siedzą przy komputerze po parę godzin by wypisywać(na umowę zlecenia?) bzdety na lidera "wrogiej" partii? Qżma nie mają amatora który by im zaproponował inny sposób spędzenia czasu?Ja emeryt,dzieci w Efie więc przy krzynce piwa zapełniam sobie czas,przed komputerem.
          • contadore Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 21:51
            zoil44elwer napisał:

> Myślisz że sprawia mi radość dyskusja z kobietonami które siedzą przy komputerz
            > e po parę godzin by wypisywać(na umowę zlecenia?) bzdety na lidera "wrogiej" pa
            > rtii? Qżma nie mają amatora który by im zaproponował inny sposób spędzenia czas
            > u?Ja emeryt,dzieci w Efie więc przy krzynce piwa zapełniam sobie czas,przed kom
            > puterem.

Wężykiem elwer.
    • piq respondenci odpowiadali na pytania... 31.03.11, 22:12
      ...o tego biedaczka Napieralsia podobnie, jakby się ich zapytać np. o przydrożnego handlarza ziemniakami: 51% ufa (bo niby dlaczego nie - nigdy się przy nim nie zatrzymają, więc im to zwisa smutnym kalafiorem), 14% nie ufa (to goście, którzy nikomu i niczemu nie ufają), a pozostałe 35% nie wie, dlaczego ktoś się ich pyta o jakiegoś nijakiego przydrożnego handlarza ziemniakami, skoro toto ani ciekawe, ani mądre, ani ładne, i mówią szczerze "nie wiem", "ani tak, ani nie" i wzruszają ramionami.

A poza wszystkim, smutny towarzyszu, wyborów nie wygrywa się rankingami zaufania, natomiast przegrywa się rankingami nieufności - ale to obowiązuje dla wyrazistych osobowości, więc i tak Napieralsio się nie mieści.

Zobaczysz w wyborach, remeziu.
      • remez2 Re: respondenci odpowiadali na pytania... 31.03.11, 22:20
        A poza wszystkim, smutny towarzyszu, wyborów nie wygrywa się rankingami zaufania, natomiast przegrywa się rankingami nieufności - ale to obowiązuje dla wyrazistych osobowości, więc i tak Napieralsio się nie mieści.
        Jesteśmy towarzyszami? Ty i ja?
        Zobaczysz w wyborach, remeziu.
        Możesz zwracać się do mnie Panie Boże.
        ---------------
        • contadore Re: respondenci odpowiadali na pytania... 31.03.11, 22:28
          remez2 napisał:

> A poza wszystkim, smutny towarzyszu, wyborów nie wygrywa się rankingami zauf
          > ania, natomiast przegrywa się rankingami nieufności - ale to obowiązuje dla wyr
          > azistych osobowości, więc i tak Napieralsio się nie mieści.

> Jesteśmy towarzyszami? Ty i ja?
          > Zobaczysz w wyborach, remeziu.
          > Możesz zwracać się do mnie Panie Boże.

Ja też tak muszę się zwracać? Nie wiem czy mi to przejdzie przez moje kaprawe usta.
          > ---------------
          • remez2 Re: respondenci odpowiadali na pytania... 31.03.11, 22:35
            Ja też tak muszę się zwracać? Nie wiem czy mi to przejdzie przez moje kaprawe usta.
            Nie. Tobie nie przekręciła się litera w nicku o 180 stopni. :-)
            • piq ile wymiarów rozważamy... 31.03.11, 22:40
              ...remeziu?
        • piq nie, remeziu,... 31.03.11, 22:37
          ...nie jesteśmy towarzyszami; wystarczy ci może prosta analogia, żeby pojąć, dlaczego: kiedy mówię do księcia "mości książę", to nie znaczy, że obydwaj jesteśmy książętami - albo może raczej, żeby być bliżej kontekstu, jeszcze prościej - kiedy mówię do półgłówka "półgłówku", to nie znaczy, że obydwaj jesteśmy półgłówkami.
          • remez2 Re: nie, remeziu,... 31.03.11, 22:44
            kiedy mówię do półgłówka "półgłówku", to nie znaczy, że obydwaj jesteśmy półgłówkami.
            Oczywiście. Wystarczy, że Ty jesteś.
            --------------
            • piq oj, remeziu, miałem nadzieję... 31.03.11, 22:49
              ...że pojmiesz tak prosty przykład, ale widzę, że nie jesteś w stanie. Co potwierdza, że raczej nie stosuje się tutaj "mości książę". Przepraszam, że przeceniłem twoje możliwości. Mam dobre serce i zwykle nie ośmieszam ludzi.
              • remez2 Znowu zmienileś nicka - w służbie? ntx 31.03.11, 22:50

• zoil44elwer Re: nie, remeziu,... 31.03.11, 22:55
            Słowo towarzysz wielorakie ma znaczenie,ale w dyskusji politycznej zwrócenie się do rozmówcy per towarzyszu mówi jasno że jestem jego "towarzyszem" politycznym.Chyba że nabijamy się z jego poglądów.A szydzenie w rozmowie z cudzych poglądów jest niekulturalne łagodnie mówiąc.
            • piq eeee, no nie,... 31.03.11, 23:09
              ...zatem jeśli mówię do papieża w dyskusji religijnej "wasza świątobliwość", to nabijam się z jego poglądów?
              • zoil44elwer Re: eeee, no nie,... 31.03.11, 23:24
                To z papieżem,namiestnikiem Pana Chrystusa wolno dyskutować?
                • piq a dlaczego nie? /nt 31.03.11, 23:29
    • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 22:47
      zenon154m napisała:

> Tylko Olga z ogrodu.
      No, to poczekam.
      • zenon154m [...] 31.03.11, 22:57
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • m.marle Po prostu Napieralski jest wiodącą nadzieją narodu 31.03.11, 23:09

inaczej się tego nie da wytlumaczyć.

• venus99 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 23:16
      nie jestem w stanie tego wyjasnić ponieważ moim zdaniem kolejny raz zaczyna się powtarzać stara praktyka SLD:przed wyborami nabierają wiatru w usta i opowiadają o konkordacie,
      rozliczeniach,komisji majatkowej,finansowaniu koscioła,lekcjach religii i innych dyrdymałach zapominając o gospodarce.w tej ostatnie dziedzinie zazwyczaj mówią:trzeba,należy.
      Napieralski młody,uładzony i jak Ewa-kusi skutecznie jabłkami.
      • zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 23:22
        venus99 napisał:

> nie jestem w stanie tego wyjasnić ponieważ moim zdaniem kolejny raz zaczyna się
        > powtarzać stara praktyka SLD:przed wyborami nabierają wiatru w usta i opowiada
        > ją o konkordacie,
        > rozliczeniach,komisji majatkowej,finansowaniu koscioła,lekcjach religii i innyc
        > h dyrdymałach zapominając o gospodarce.w tej ostatnie dziedzinie zazwyczaj mówi
        > ą:trzeba,należy.
        > Napieralski młody,uładzony i jak Ewa-kusi skutecznie jabłkami.

A POPiSowi liderzy ani przed wyborami ani po wyborach nie mówią nic o normalności w stosunkach Państwo-Kościół.
      • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 23:23
        zapominając o gospodarce.w tej ostatnie dziedzinie zazwyczaj mówią:trzeba,należy.
        SLD/lewica dwukrotnie wyciągała polską gospodarkę z zapaści. Nie słyszałeś o tym?
        Napieralski młody,uładzony i jak Ewa-kusi skutecznie jabłkami.
        Przecież o to właśnie chodzi.
        ----------------
        • zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 23:27
          Jabłka są materialnym konkretem,obiecywanie cudów tylko propagandowym gadżetem.
        • m.marle Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 23:28
          remez2 napisał:

> ...lewica dwukrotnie wyciągała polską gospodarkę z zapaści

Dwukrotnie? Liczysz od 1945 roku? Co tak skromnie?
          • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 23:31
            m.marle napisał:

> remez2 napisał:
            >
            > > ...lewica dwukrotnie wyciągała polską gospodarkę z zapaści
            >
            > Dwukrotnie? Liczysz od 1945 roku? Co tak skromnie?
            Nie. Od 1989 r.
            • m.marle Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 31.03.11, 23:58
              remez2 napisał:

> >
              > > Dwukrotnie? Liczysz od 1945 roku? Co tak skromnie?
              > Nie. Od 1989 r.
              >

A za polską gospodarkę od 22 lipca 1944 do 1989, to kto odpowiadał? Tusk?
              • don.kichote Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 00:02
                m.marle napisał:

> A za polską gospodarkę od 22 lipca 1944 do 1989, to kto odpowiadał? Tusk?

Oczywiście, że Napieralski
                • m.marle Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 00:22
                  don.kichote napisał:

> m.marle napisał:
                  >
                  > > A za polską gospodarkę od 22 lipca 1944 do 1989, to kto odpowiadał? Tusk?
                  >
                  > Oczywiście, że Napieralski

Wcinasz się akurat w wymianę zdań n/t polskiej lewicy, a dokładnie - od kiedy liczyć jej sukcesy.

m.marle napisał:

> remez2 napisał:
                  >
                  >

> Nie. Od 1989 r

--
                  A zapytanie o Tuska nie było tak całkiem bez sensu:

"To jakiś wariat, który w PRL chce krzewić liberalizm" - mówił w 1981 r. swym kolegom ekspert "Solidarności" Lech Kaczyński. Mówił tak o Donaldzie Tusku, który przyszedł do niego na wywiad. Tusk był wtedy młodym dziennikarzem gdańskiego pisma "Samorządność". Miał 24 lata, właśnie skończył historię i za sprawą legendy trójmiejskiej opozycji, Lecha Bądkowskiego, stawiał pierwsze kroki w świecie opozycji. Kaczyński nie zrobił wtedy na Tusku najlepszego wrażenia. - Nie mogło być inaczej, bo tak naprawdę mój rozmówca bez skrępowania przyznawał się wtedy do socjalizmu jako najbliższej mu wizji gospodarczej - opowiada dziś "Wprost" Donald Tusk."
                  www.wprost.pl/ar/?O=82427
                  • zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 00:33
                    Z prawicowej strony wielokrotnie słyszałem opinię:Lewica bardziej zniszczyła Polskę niż II WŚ.Cholera,no i ruskimi przepędzili z Polski Niemców,gdyby nie to,żylibyśmy w niemieckim dobrobycie.W granicach dawnego Księstwa WARSZAWSKIEGO?
                    • m.marle Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 00:53
                      zoil44elwer napisał:

> ...żylibyśmy w niemieckim dobrobycie.
                      > W granicach dawnego Księstwa WARSZAWSKIEGO?

Granice, to by wówczas mogły być i szersze niż w UE. Od Atlantyku po Ural, albo i po Amur. Natomiast bardzo wątpliwe, czy w ogóle byśmy żyli... to znaczy, nie wiem jak Ty, bo nie wiem jak interpretować ten niemiecko brzmiący nick... Może byś był ubermenschem?
              • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 00:10
                A za polską gospodarkę od 22 lipca 1944 do 1989, to kto odpowiadał? Tusk?
                !944 - 1948 - PPR + PPS
                1948 - 1981 - PZPR
                1982- 1989 - Solidarność.
                Masz jeszcze jakieś pytania?
                • m.marle Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 01:06
                  remez2 napisał:

> 1982- 1989 - Solidarność.

Dobre!
          • zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 00:10
            m.marle napisał:

> remez2 napisał:
            >
            >

Przyznaj że w 1945 polska gospodarka nie stała wysoko.Jeśli w ogóle stała a nie leżała w gruzach.
            • m.marle Socjalistyczna gospodarka i socjalistyczna ideolo 01.04.11, 00:36
              to by - przy odpowiednio elastycznej interpretacji - mogła być podstawa koalicyjnej współpracy partii pana Kaczyńskiego z partia pana Napieralskiego.
              A różnice - jak w każdej, nie tylko tak egzotycznej koalicji - można by na czas współpracy zamieść pod dywan.
              Jeśli premią byłaby władza (oczywiście dla dobra ...), każde alibi jest dobre.

• trevik Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 00:32
      > Drugie miejsce w rankingu zaufania zajął w lutym szef SLD, któremu ufa 51 pr
      > oc. badanych (wzrost o 1 punkt proc. w porównaniu ze styczniem), a nie ufa 14 p
      > roc. (bez zmian w porównaniu z minionym miesiącem).

Chyba nie dam rady tego wyczerpująco wyjaśnić, ale myślę, że ma to coś wspólnego z reakcją "gejzerów" na formę onanizmu intelektualnego sympatyków Napieralskiego, którzy wyobrażają sobie obecnego szefa SLD jako wielkiego męża stanu i uzewnętrzniają się z tym na FK,

T.
      • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 00:35
        Chyba nie dam rady tego wyczerpująco wyjaśnić, ale myślę, że ma to coś wspólnego z reakcją "gejzerów" na formę onanizmu intelektualnego sympatyków Napieralskiego, którzy wyobrażają sobie obecnego szefa SLD jako wielkiego męża stanu i uzewnętrzniają się z tym na FK,
        Masz rację - nie dałeś rady. Resztę litościwie przemilczę.
        ----------
      • m.marle Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 00:44
        trevik napisał:

> ...wyobrażają sobie obecnego szefa SLD jako wielkiego męża stanu
        > i uzewnętrzniają się z tym na FK,

No dobra, ale popatrz z drugiej strony. PiS może liczyć, że lewica, jak się szefostwo fest naprze, a reszta - da skołować - to może i jesienią 2011 powtórzyć "błąd majowy" z 1926 roku.
        • trevik Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 08:59
          PiS-SLD?
          Tylko na bardzo szczególnych zasadach i IMHO tylko teoretycznie możliwe a już na pewno krótkotrwałe. Będzie spory opór ze strony pewnych środowisk, aby to sklecić i niespecjalnie już nawet widzę możliwość powstania takiego potworka.

Po wyborach będzie PO-PSL a jak będzie mało to PO-SLD, ew. PO-PSL-SLD,

T.
      • zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 01:09
        Gej_zery(fontanny ogrodowe) atakują lidera "wrogiej"(konkurencyjnej) partii a potem nawet się dziwią i oburzają że sympatycy tej partii bronią jej lidera.
        • don.kichote Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 01:15
          zoil44elwer napisał:

> Gej_zery(fontanny ogrodowe) atakują lidera "wrogiej"(konkurencyjnej) partii a p
          > otem nawet się dziwią i oburzają że sympatycy tej partii bronią jej lidera.

Na dodatek, za obraźliwe uznają określenie "leming", natomiast określenie "napierszczyk" - już nie!

Relatywizm panie, relatywizm...
          • zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 01:45
            Relatywizm Kalego szczególnie w wykonaniu 2 Kalibabek,kobiet pracujących ustami i myszką.
            • m.marle Zaufanie. Łatwiej o nie tak w ogóle, niż na lewicy 01.04.11, 03:21
              A porównując liczebności elektoratu prawicowego i elektoratu lewicowego - można, na podstawie ogólnej średniej 51%, domniemywać, że panu Napieralskiemu ufa więcej zwolenników prawicy niż lewicy.
              A to daje do myślenia.
              Co więcej - raczej się nie zanosi, by lewica planowała zjednoczenie wokół pana Napieralskiego, by dodać mu powera, jako przydatny suplement do jego ogólnie dostrzeganych zalet...
              • fajnyfred Re: Zaufanie. Łatwiej o nie tak w ogóle, niż na l 01.04.11, 09:19
                Elektorat lewicowy jest w Polsce większy od prawicowego.
                • m.marle Re: Zaufanie. Łatwiej o nie tak w ogóle, niż na l 01.04.11, 11:05
                  fajnyfred napisał:

> Elektorat lewicowy jest w Polsce większy od prawicowego.

No co Ty nie powiesz? W takim razie czemu, gdy przychodzi do głosowania w prawdziwych wyborach, a nie w sondażach, to SLD ma jedynie 9% posłów?
                  Może to jakiś skandal? Jak kiedyś z ZChN? (Była taka partia, która - jak twierdzili jej fani - też reprezentowała większość. Tyle, że akurat nie lewicową, a katolicką. Była, ale się zmyła.)
                • trevik Re: Zaufanie. Łatwiej o nie tak w ogóle, niż na l 01.04.11, 16:14
                  > Elektorat lewicowy jest w Polsce większy od prawicowego.

"Żołądkowo-lewicowy" i owszem, jak w większości państw europejskich, ale światopoglądowo już zdecydowanie nie.
                  Partią największego "naturalnego" elektoratu w Polsce jest PiS i to chyba przeraża najbardziej,

T.
    • allspice Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 08:35
      Napieralski jest i owszem na II miejscu ,razem z Sikorskim,który też ma na FK złą opinię;
      podobnie Tusk,który jest z Kaliszem na III miiejscu. Niespodzianką jest I miejsce
      Komorowskiego z wysokim,bo niemalże 70% poparciem.

"...Komorowski utrzymał w marcu pozycję zdecydowanego lidera rankingu zaufania - ufa mu 69 proc. badanych, o 4 pkt proc. więcej niż w lutym►. Drugie miejsce z wynikiem 53 proc. ex aequo zajęli lider SLD Grzegorz Napieralski (wzrost o 2 pkt proc.) i szef MSZ Radosław Sikorski (wzrost o 6 pkt proc.)."

Na trzeciej pozycji z wynikiem 49 proc. deklaracji zaufania znaleźli się, także ex aequo, premier Donald Tusk (wzrost o 2 pkt proc.) oraz polityk SLD Ryszard Kalisz.

Są to już marcowe notowania

www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/ranking-zaufania--prezydent-niepokonany,74147,1
      Jak widać, FK rządzi się własnymi prawami i ma własne opinie na temat polityków...
      • ayran Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 08:47
        warto byłoby przypomnieć liderów rankingów zaufania z minionych lat, choć nie sądzę, by mogło to być źródłem refleksji dla zwolenników Napieralskiego, który zresztą - póki co - jest tylko wiceliderem. A ci byli liderzy to m.in. Zbigniew Ziobro oraz paru innych polityków, o których dziś albo mało kto pamięta, albo, jeśli nawet pamięta, to bez entuzjazmu.
        • remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów mógłby 01.04.11, 09:40
          ayran napisał:

> warto byłoby przypomnieć liderów rankingów zaufania z minionych lat, choć nie s
          > ądzę, by mogło to być źródłem refleksji dla zwolenników Napieralskiego, który z
          > resztą - póki co - jest tylko wiceliderem. A ci byli liderzy to m.in. Zbigniew
          > Ziobro oraz paru innych polityków, o których dziś albo mało kto pamięta, albo,
          > jeśli nawet pamięta, to bez entuzjazmu.
          Memento mori ... politycznej.
          Masz absolutną rację.
          -----------------------
    • twoj.psychiatra NaBieralski nieźle nabiera ludność.... 01.04.11, 10:40
      NaBieralski nieźle nabiera ludność, ot i całe wyjaśnienie....
      Można jeszcze tylko dodać, że ludność nie wiedzieć czemu, postrzega go jako "świeżaka", nieumoczonego w Rywiny i Szczecińskie Stocznie Nowe [to ostatnie to już w ogóle nie wiadomo czemu, bo jako mlody działacz szczeciński bez przychylnego oka Jędykiewicza, byłego SLDowskiego "baro(a)na paliwowego" daleko by nie zaszedł] i jako świeżak dostaje kredyt zaufania na zasadzie - "ten jeszcze nie zdążył napsuć".
      • remez2 Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie: 01.04.11, 10:55
        czemu służy świadome przekręcanie czyjegoś nazwiska?
        PS - w jednym długim zdaniu zawarłeś co najmniej trzy insynuacje i jedno - chyba trafne - przypuszczenie. Nieźle jak na obyczaje/zwyczaje panujące na FK.
        ---------------------
      • psiogon Re: NaBieralski nieźle nabiera ludność.... 02.04.11, 01:10
        Mistrz Tusk jest i tak poza zasięgiem NaBieralskiego.
        • kum.z.antalowki Moim zdaniem on kiepsko to robi 03.04.11, 00:16
          To jest taka mieszanina lewicy sentymentalnej, dla emerytów i lewicy jako oferty alternatywnej, dla znudzonych normalnością kontestatorów.
          A, zapewne, poza zasięgiem kamer, w tle - partyjna normalka, czyli: sprawne przepychanie się łokciami, dzielenie skóry na niedźwiedziu, kunktatorstwo i rozgrywki personalne...
          • zoil44elwer Re: Moim zdaniem on kiepsko to robi 03.04.11, 03:26
            35-latek kiepsko uprawia polityką a mimo to jest na drugim miejscu w sondażu zaufania do polityków? To co powiedzieć o jakości uprawiania polityki przez starych wyjadaczy politycznych którym ufa mniej ludzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka