07.04.11, 17:36
tvp.info/informacje/swiat/chcialem-by-rodziny-nie-przezyly-szoku/4288273
Bez żadnego przygotowania psychologicznego, pracujący w Moskwie Leszek Karpowicz, po katastrofie smoleńskiej zgłosił się do pomocy jako tłumacz.

Karpowicz był jednym z kilku wolontariuszy, którzy zgłosili się do pracy w kostnicy. Do końca wytrwało zaledwie trzech.

Cały wywiad z Leszkiem Karpowiczem można będzie obejrzeć na antenie TVP Info w „Info Dzienniku” o godz. 22.30.

Po krótkich poszukiwaniach wychodzi mi że to jest ten gość:
Szef SSJB Leszek Karpowicz to w cywilu szef na Europę Środkową koncernu produkującego wódkę Bols.

Moim zdaniem ewidentnie tak. Jest pewnie takich więcej, do tej pory nie pokazywanych
i o których nie mówiło się głośno. Przynajmniej ja nic o nim do dziś nie wiedziałem.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Bohater? 07.04.11, 17:45
      ... W tamtych dniach nie słyszeliśmy od Rosjan słowa „niet” ...

Myślisz, że przekona "spiskowców"?

ps. przypomniało mi to historię "ciał złoóonych na Torwarze" :(
      • mike.recz Re: Bohater? 07.04.11, 17:49
        ave.duce napisała:

... W tamtych dniach nie słyszeliśmy od Rosjan słowa „niet”

Myślisz, że przekona "spiskowców"?

Uważam, że to jedno zdanie będzie służyło tym bardziej do powielania kłamstwa
        o tym jak to zły Tusk "oddał śledztwo Rosji" bez wnikania w szczegóły.
        • lackzadek Re: Bohater? 07.04.11, 17:59
          No bomba! Pisiaki zaraz powiedzą, że to on napompował Błasika, coby poniżyć generalicję WP!
          Bo to pewnie ruski agent jest.
          • mike.recz Re: Bohater? 07.04.11, 18:11
            lackzadek napisał:
            No bomba! Pisiaki zaraz powiedzą, że to on napompował Błasika, coby poniżyć generalicję WP!
            Bo to pewnie ruski agent jest.

A wynarodowianie poprzez rozpijanie jest znane już od wieków!
      • 4_oddech_kaczuchy Re: Bohater? 07.04.11, 23:06
        ave.duce napisała:

> ... W tamtych dniach nie słyszeliśmy od Rosjan słowa „niet”
        > ...
        >
        > Myślisz, że przekona "spiskowców"?
        #
        A do czego te słowa mają przekonać?
        Chwała temu człowiekowi i tyle.
        Tylko czy z jednego słowa można wyciągnąć jakieś ogólne wnioski?
        Oczywiście na siłę można.
        Ale lepiej połączyć to z wypowiedzią tej pani i wtedy dalej dywagować.

W połowie maja w "Kropce nad i" zapewniała [min. Kopacz], że polscy patomorfolodzy pojechali do Moskwy. - Tam pojechało naszych 11 lekarzy, patomorfologów, lekarzy sądowych, techników kryminalistyki. Ale tam na miejscu była grupa blisko 30 lekarzy. Gdyby nie robili sekcji zwłok, to jaka tam byłaby ich rola? - pytała min.Kopacz.

Według rzecznika Naczelnej Prokuratury Wojskowej, który wypowiadał się w "Gazecie Wyborczej" - nie jest to zgodne z prawdą.
        • mike.recz Re: Bohater? 07.04.11, 23:12
          4_oddech_kaczuchy napisał:

W połowie maja w "Kropce nad i" zapewniała [min. Kopacz], że polscy patomorfolodzy pojechali do Moskwy. - Tam pojechało naszych 11 lekarzy, patomorfologów, lekarzy sądowych, techników kryminalistyki. Ale tam na miejscu była grupa blisko 30 lekarzy. Gdyby nie robili sekcji zwłok, to jaka tam byłaby ich rola? - pytała min.Kopacz.

Według rzecznika Naczelnej Prokuratury Wojskowej, który wypowiadał się w "Gazecie Wyborczej" - nie jest to zgodne z prawdą.

Ale jest pewne dość istotne w tej wypowiedzi ale. W zdaniu: "Ale tam na miejscu..."
          pogrubione Ale dotyczy osób będących już na miejscu i to oni przeprowadzali sekcje.
          Odsłuchiwałem tego nagrania kilkakrotnie i to wynika z kontekstu.
    • mike.recz Bohater?Cały wywiad w „Info Dzienniku” o godz. 22. 07.04.11, 22:43
      Cały wywiad z Leszkiem Karpowiczem można będzie obejrzeć na antenie TVP Info w „Info Dzienniku” o godz. 22.30.

REKLAMA!;)
    • lackzadek Re: Bohater? 07.04.11, 23:05
      Zacny gość, jak wielu innych, nie pchających się na afisz.
      • mike.recz Re: Bohater? 07.04.11, 23:08
        Mam ogromny szacunek wobec tego człowieka. Zachował się naprawdę świetnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka