Dodaj do ulubionych

My, Naród ?

24.04.11, 08:12
Czujecie jakąś więź narodową z paniami Sobecką, Kępą, Wróbel, czy typami typu Jarosław Kaczyński czy ojciec Rydzyk? Prawda, że nie? A oni by chcieli abyśmy Naród cenili ponad rodzinę, przyjaciół i lokalne społeczności. Ciekawe, że przy całym bełkocie ichniej narodowej argumentacji, znajdują jednak tych 25-30 % społeczeństwa, które chce na nich głosować…

Może dlatego, że jest wiele osób, które (już) nie wierzą, że uda im się coś indywidualnie osiągnąć, a są na tyle niewykształcone (lub po prostu głupie?), że nie wiedzą, że wspólnie, jeśli dadzą im się ‘uwieść’ nacjonalistycznej retoryce, to najwyżej może im się udać załatwić wypasione BMW i pałace dla Przywódców Narodu, choć tym zdaje się zależeć raczej na czystej władzy, dla władzy. ;)
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: My, Naród ? 24.04.11, 08:15
      Sekta Kaczynskiego do prokuratora.
    • venus99 Re: My, Naród ? 24.04.11, 08:17
      Czujecie jakąś więź narodową z paniami Sobecką, Kępą, Wróbel, czy typami typu Jarosław Kaczyński czy ojciec Rydzyk?

nie,ja nie mam z nimi nic wspólnego.nawet innym językiem mówię.dlatego w swoim czasie proponowałem podział Polski na 2 części.
      • taziuta Re: My, Naród ? 24.04.11, 08:22
        venus99 napisał:

> nie,ja nie mam z nimi nic wspólnego.nawet innym językiem mówię.dlatego w swoim
        > czasie proponowałem podział Polski na 2 części.

Ten podział to się chyba już dokonał, tyle że jeszcze jesteśmy wymieszani terytorialnie.
        Do pełnego podziału należałoby wydzielić jakieś terytorium i na nie przesiedlić rydzykolubnych. :)
        • humbak Re: My, Naród ? 24.04.11, 08:35
          Niezła koncepcja nie przemiszczając zainteresowanych. Fajnie by wyglądały takie dwa kraje. Niemcy z okresu rozbicia dzielnicowego to przy tym pikuś:)
          • mowiono.mi.ze.to.on Re: My, Naród ? 24.04.11, 11:24
            www.ojciec-dyrektor.de/000000new/sobecka.gif
        • venus99 Re: My, Naród ? 24.04.11, 08:49
          zwazywszy na olbrzymie zacięcie ewangelizacyjne kaczystów ja bym im zaproponował nawracanie pingwinów tylko pingwinów mi żal i tej pieknej krainy.
        • rzewuski1 Re: My, Naród ? 24.04.11, 09:43

> Ten podział to się chyba już dokonał, tyle że jeszcze jesteśmy wymieszani teryt
          > orialnie.
          > Do pełnego podziału należałoby wydzielić jakieś terytorium i na nie przesiedlić
          > rydzykolubnych. :)

na Syberię
          z Putinem pogadać i wysiedlić
          >
        • tytanya Re: My, Naród ? 24.04.11, 10:06
          Tak mi się jakoś paskudnie skojarzyło. :(

taziuta napisał: Do pełnego podziału należałoby wydzielić jakieś terytorium i na nie przesiedlić rydzykolubnych. :)
          • taziuta Re: My, Naród ? 24.04.11, 16:07
            tytanya napisała:

> Tak mi się jakoś paskudnie skojarzyło. :(

Też się przez chwilę zastanawiałem, czy się komuś nie skojarzy z tym, jak się Izrael od reszty świata murem odgradza, ale uznałem, że nie ma sensu popadać w paranoję. ;)
            • tytanya Re: My, Naród ? 24.04.11, 21:10
              A wiesz ? Wcale nie Izrael mi przyszedł do głowy.
              • taziuta Re: My, Naród ? 24.04.11, 21:37
                tytanya napisała:

> A wiesz ? Wcale nie Izrael mi przyszedł do głowy.

Wiem, natomiast ja się ciągle nie mogę nadziwić, skąd Izrael czerpie te wzorce, i obawiam się, że wiem, bo jastrzębie niezależnie od nacji wszędzie są takie same...
                • tytanya Re: My, Naród ? 24.04.11, 21:38
                  Ale dlaczego uczepiłeś się akurat tutaj Izraela?
                  • taziuta Re: My, Naród ? 24.04.11, 22:38
                    tytanya napisała:

> Ale dlaczego uczepiłeś się akurat tutaj Izraela?

Ja? Ja zacząłem od pomysłu na zgromadzenie w jednym miejscu wyznawców innych wartości. Tutaj, w Polsce, dziś. Co Tobie się skojarzyło historycznie, a ja jedynie stwierdzam, że nie trzeba sięgać do przeszłości, skoro coś takiego dzisiaj się dzieje w Izraelu, i tyle...
                    • tytanya Re: My, Naród ? 25.04.11, 05:56
                      No właśnie. Ty zacząłeś. :)
                      • taziuta Re: My, Naród ? 25.04.11, 08:08
                        tytanya napisała:

> No właśnie. Ty zacząłeś. :)

No tak, głupi żart. Sorki. :)
      • dystans4 Re: My, Naród ? 24.04.11, 16:41
        Podział terytorialny został onegdaj wprowadzony przez Pana Gosiewskiego - stosowna adnotacja z mapą euroregionu włącznie jest TU.
        A syn Pana Gosiewskiego seniora, Pan Gosiewski junior oświadczył, że będzie kontynuował dzieło ojca.
        Brak tylko wicepremier Zyty Gilowskiej, żeby przygotowała jaką ustawę do przepisania za miliard (do podziału). Za co najmniej miliard, bo przecież drożyzna, inflacja... Za chwilę cukier po dziesięć euro...
        --
        Miłych Świąt,
        buldog.
        • dystans4 Rota 24.04.11, 17:00
          Nie rzucim ziemi, skąd nasz ród... Chodzi o Ojczyznę wszystkich Prawdziwych Tetrapodów (Park Jurajski).
          bul.
    • zoil44elwer Re: My, Naród ? 24.04.11, 08:30
      Naród poszedł też za Walesą.Cuda się zdarzają. Hol dich der Kuckuck!
    • humbak Re: My, Naród ? 24.04.11, 08:32
      > Czujecie jakąś więź narodową z paniami Sobecką, Kępą, Wróbel, czy typami typu J
      > arosław Kaczyński czy ojciec Rydzyk?

Owszem, a także z dużo gorszymi jego (narodu) elementami.

A oni by chcieli abyśmy Na
      > ród cenili ponad rodzinę, przyjaciół i lokalne społeczności.

Skąd ten wniosek?
      • venus99 Re: My, Naród ? 24.04.11, 08:52
        znasz jeszcze gorszy element niż Sobecka,Kempa,Wróbel??czyżby męska wersja?Macierewicz,Hofman,Girzyński,Brudzinski,melex Karski,Ziobro,leśniczy Kurski,Mularczyk??zobacz jaka piekna kolekcja.
      • mr.sajgon Re: My, Naród ? 24.04.11, 08:52
        humbak napisał:

> > Czujecie jakąś więź narodową z paniami Sobecką, Kępą, Wróbel, czy typami
        > typu J
        > > arosław Kaczyński czy ojciec Rydzyk?
        >
        > Owszem, a także z dużo gorszymi jego (narodu) elementami.

Milo mi ze moge podpisac sie pod twoim postem, tez tak mysle.
        • venus99 Re: My, Naród ? 24.04.11, 08:59
          swój do swojego ciagnie.czy to jest więź wyłącznie intelektualna?
          • humbak Re: My, Naród ? 24.04.11, 09:06
            Ładnie tak?
            • venus99 Re: My, Naród ? 24.04.11, 09:46
              przystojne,mądre,eleganckie kobiety.
              • humbak Re: My, Naród ? 24.04.11, 10:21
                Oj Venus Venus:)
                • venus99 Re: My, Naród ? 24.04.11, 13:01
                  nie podzielasz mojego ewidentnego zachwytu tymi damami?dlaczego?
    • hordol jak najbardziej 24.04.11, 08:34
      platfusom na pohybel
    • poiuzt [...] 24.04.11, 08:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • hummer We, The People... 24.04.11, 08:46
      Fajny Tytuł. Trochę z Wałęsy :)
      • humbak Re: We, The People... 24.04.11, 16:46
        Wee (on) The People?:)
    • mr.sajgon Taziuta nie bedzie stal tam gdzie Sobecka i Rydzyk 24.04.11, 08:51
      Witaj sympatyczny kolego w Matrixie Jaroslawa Kaczynskiego.
      Niech zyje sojusz Jaroslawa Kaczynskiego i Taziuty.

zycze milego dnia
      • wos9 twój wniosek ni przypiął,ni wypiął.Wróć do postu 24.04.11, 09:34
        założycielskiego Taziuty.

mr.sajgon napisał:

> Witaj sympatyczny kolego w Matrixie Jaroslawa Kaczynskiego.
        > Niech zyje sojusz Jaroslawa Kaczynskiego i Taziuty.
        >
        > zycze milego dnia
        >
    • w.i.l Tak, czuję więź narodową z Kaczyńskim i Tuskiem 24.04.11, 10:13
      Mówimy tym samym językiem, wyrośliśmy w tej samej tradycji i kulturze.
      Różnimy się politycznie a nie narodowo.

Tylko zdegerowani kosmopolici przenoszą waśnie polityczne na sferę narodową.
      Dla kosmopolitów nie ma narodu.
      Jest tylko egoizm i żądza większej kasy.
      Nie ważne gdzie na świecie.
      • humbak Re: Tak, czuję więź narodową z Kaczyńskim i Tuski 24.04.11, 11:00
        Jak się ma to co napisałeś do twojego nicku?:)
        • w.i.l No to przypomnij sobie co w mojej 24.04.11, 13:29
          epoce mówiono o kosmopolitach.
          Dokładnie to samo.
          Nie mylić kosmopolityzmu z internacjonalizmem.
          Kosmopolityzm jest kompletnie bezideowy i tym się różni od internacjonalizmu.

Pederaści, narkomani (autor wątku) z oczywistych powodów zawsze czują się wyobcowani z każdego narodu.
          To jedno.
          Burżuazja wyobcowujue się bo jej siła leży w eksploatacji ludzi pracy.
          Dlatego nienawidzi narodu jako całości i pragnie utrzymywać w nim podziały.
          Przy tym stosuje fałszywą "narodową" ideologię dla zamaskowania i usprawiedliwienia swojej dominującej pozycji.
          To drugie.
          Z kolei socjalista traktuje społeczeństwo jako całość i chce aby rozwijało się harmonijnie, bez zróżnicowania niszczącego więź społeczną.
          Dlatego między socjalizmem a narodem nie ma obiektywnych sprzeczności.
    • indeed.4 50 % Polaków czuje - 24.04.11, 10:55
      może akurat nie z tymi paniami ( i innym wymienionymi wyżej osobami ) ale z ideą, która ich wszystkich łączy, bo w Polsce zwolenników tzw. silnej ręki jest ogromna liczba.
      Szkok, taziuta - co? :-) Trzeba im wszystkim odebrać obywatelstwo i zdelegalizować!

Wyniki "Diagnozy społecznej" pokazują bowiem, że charakterystyczny dla Kaczyńskiego i jego ugrupowania sposób myślenia o ładzie społecznym ma zwolenników wśród około połowy dorosłych Polaków.

PiS ma więc ogromny potencjał wyborczy. Wprawdzie po dwóch latach rządzenia partia ta straciła wielu wyborców, ale dziś kryją się oni w grupie tych, którzy na pytania ankieterów odpowiadają, że nie pójdą głosować. To oni mogą przesądzić o wygranej Kaczyńskiego w nadchodzących wyborach parlamentarnych.

www.rp.pl/artykul/9157,642712-Czapinski--Panstwo-z-karabinem-na-plecach.html
      • iq-ok Chwileczka:) 24.04.11, 11:28
        indeed.4 napisał:
        " Szkok, taziuta - co? :-) Trzeba im wszystkim odebrać obywatelstwo i zdelegalizować! "

Tu chyba nieco przesadziłeś. Taziuta nic takiego nie sugerował a jedynie zastanawiał się kim są ludzie , którzy wykazują jak to nazwałeś "charakterystyczny dla Kaczyńskiego i jego ugrupowania sposób myślenia o ładzie społecznym ma zwolenników wśród około połowy dorosłych Polaków."
        • indeed4 Re: Chwileczka:) 24.04.11, 16:32
          No mam nadzieję, że nie zachowa się jak nie przymierzając W. Mazowiecki z GW, który kilka miesięcy temu na jej łamach nawoływał do eksterminacji Kaczyńskiego - Taziu przytuli krzyżowców ( i cały PiS! ) do serca i będą żyć razem długo i szczęśliwie. Prawda, Taziuto, że dobrze mówię? :-)
          • indeed4 Re: Chwileczka:) 24.04.11, 16:46
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,8255032,W__Mazowiecki__Jaroslaw_Kaczynski_musi_odejsc.html

O proszę, dobrze pamiętam, jak po tym artykule Taziuta ( a wraz z nim całe FK ) aż zatrzęsło się z oburzenia i chciało pisać petycję w obronie wybranego w legalnych demokratycznych wyborach posła JK ;-)
          • iq-ok Re: Chwileczka:) 24.04.11, 17:38
            E no znowu przeginasz :)
            Gdzie we wspomnianym artykule jest mowa o eksterminacji JK?
            Ja rozumiem, że Jarek może sobie życia poza polityką nie wyobrażać i odejście z niej odbierać jako coś gorszego niż śmierć fizyczna, ale to już chyba nie problem Mazowieckiego.
            PS.
            Przypomnę Ci, że podobne żądanie "eksterminacji" JK wyraziła ze dwa tygodnie temu Kluzikowa.
    • mowiono.mi.ze.to.on zeszmacili parę haseł 24.04.11, 11:24
      Patriotyzm, Polska, moralność, Naród - w ustach sekciarzy brzmią zupełnie inaczej, niż znaczyć powinny
      • indeed.4 Re: zeszmacili parę haseł 24.04.11, 11:32
        Część zwolenników PiS też tak uważa - głosuje na nich z lekkim obrzydzeniem, ale głosuje, bo nie ma innej alternatywy. Lepszej partii o tym profilu praktycznie nie ma ( PJN to dalej jedna wielka niewiadoma ), został tylko PiS
    • stanczyk-5 Re: My, Naród ? 24.04.11, 11:30
      Autor: taziuta☺ 24.04.11, 08:12

"Czujecie jakąś więź narodową z ...." ???

..nie,ja z nimi wiezi zadnych nieczuje,ja nie wybraniec "
    • anty.po.lszewik Kto jest twoim największym autorytetem i dlaczego 24.04.11, 13:08
      Kto jest twoim największym autorytetem i dlaczego akurat jest to nasz Ukochany Donald Tusk?
      • taziuta Nie leń się, i sprawdź, zanim napiszesz głupotę :> 24.04.11, 16:05
        anty.po.lszewik napisał:
        Re: Kto jest twoim największym autorytetem i dlaczego

> Kto jest twoim największym autorytetem i dlaczego akurat jest to nasz Ukochany
        > Donald Tusk?

Premier Tusk to nie je moja bajka, i gdybyś się nie lenił, to łatwo byś mógł to sprawdzić...
        • mr.sajgon Re: Nie leń się, i sprawdź, zanim napiszesz głupo 24.04.11, 16:35
          taziuta napisał:

> anty.po.lszewik napisał:
          > Re: Kto jest twoim największym autorytetem i dlaczego
          >
          > > Kto jest twoim największym autorytetem i dlaczego akurat jest to nasz Uko
          > chany
          > > Donald Tusk?
          >
          > Premier Tusk to nie je moja bajka, i gdybyś się nie lenił, to łatwo byś mógł to
          > sprawdzić...
          >

Taziuta jest wrecz antyPOPISowy :-)
          • indeed4 Re: Nie leń się, i sprawdź, zanim napiszesz głupo 24.04.11, 16:41
            Dzisiaj są Święta, w tych więc okolicznościach nie będę psuł miłej i sympatycznej atmosfery i nie zdradzę, kto jest politycznym faworytem Taziuty :-)
            • mr.sajgon Re: Nie leń się, i sprawdź, zanim napiszesz głupo 24.04.11, 16:45
              indeed4 napisał:

> Dzisiaj są Święta, w tych więc okolicznościach nie będę psuł miłej i sympatyczn
              > ej atmosfery i nie zdradzę, kto jest politycznym faworytem Taziuty :-)

No nie, jak juz zaczales to koncz, nie ladnie jest wodzic na pokuszenie :-))
              • taziuta Re: Nie leń się, i sprawdź, zanim napiszesz głupo 24.04.11, 21:41
                mr.sajgon napisał:

> No nie, jak juz zaczales to koncz, nie ladnie jest wodzic na pokuszenie :-))

Nie no, to przeca jasne, że ostatnio Palikot, we własnej, jaśnie oświeconej osobie!
    • remik.bz A może walka z opozycja to głupota? 24.04.11, 21:40
      taziuta napisał:
      Może dlatego, że jest wiele osób, które (już) nie wierzą, że uda im się coś ind
      > ywidualnie osiągnąć, a są na tyle niewykształcone (lub po prostu głupie?),

A może wspieranie opozycji to mądrość w demokracji a walka z opozycją to głupota?
      W całym demokratycznycm świecie za wyjatkiem Polski to jest tak:
      rząd rządzi, raz lepiej, raz gorzej. Wyborcy przygladaja się i działania rządu przenoszą na własna , indywidualna sytuacje zyciową.
      Opozycja czepia sie rządu. Takie jej "zbójeckie" prawo. Media kibicuja opozycji, aby nie zasłuzyc na miano "rzadowych" .
      Kontrola rządu przez opozycje i media to gwarant (nie najlepszy , ale jednak),ze rząd nie będzie krecił lodów kosztem obywateli.
      W tej sytuacji (moim zdaniem) ludzie popierający PiS, PJN wykazuja się mądrościa a nie głupotą.
      Istnienie opozycji to wręcz "powietrze do oddychania" dla demokracji.
      Głupota (moim zdaniem) jest walka z opozycja . Brak opozycji to przeciez juz nie demokracja.
      Sam dziwie sie ludziom teoretycznie madrym, którzy nie widzą niczego złego w doprowadzeniu do sytuacji typu "wszyscy popieramy jedynie słuszna idee, a kto nie z nami ten wróg. Niech zyje Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska."
      • taziuta Re: A może walka z opozycja to głupota? 24.04.11, 22:51
        remik.bz napisał:

> /.../
        > W całym demokratycznycm świecie za wyjatkiem Polski to jest tak:
        > rząd rządzi, raz lepiej, raz gorzej. Wyborcy przygladaja się i działania rządu
        > przenoszą na własna , indywidualna sytuacje zyciową.
        > Opozycja czepia sie rządu. Takie jej "zbójeckie" prawo.
        /.../

Wg Ciebie uprawnioną krytyką jest twierdzenie, że rząd i prezydent nie mają legitymacji do rządzenia? Bo JarKacz na nich nie głosował? ;)

> W tej sytuacji (moim zdaniem) ludzie popierający PiS, PJN wykazuja się mądrościa a nie
        > głupotą.

Masz na myśli ludzi, którzy co 30 dni 'świętują' kolejną miesięcznicę katastrofy, a potem z okazji jej rocznicy wyzywają rząd i prezydenta od zdrajców, sięgając po swastyki i sierp i młot, itp? Sorki, ale dla mnie to jakieś antypolskie przygłupy...

/.../
        > Sam dziwie sie ludziom teoretycznie madrym, którzy nie widzą niczego złego w do
        > prowadzeniu do sytuacji typu "wszyscy popieramy jedynie słuszna idee, a kto nie
        > z nami ten wróg. Niech zyje Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska."

PO dla mnie to taka lajtowa wersja PiS, a poza tym jeden pies, więc spoko. ;)
        • indeed4 No i co, że wyzywają od zdrajców 24.04.11, 23:11
          - co to takiego, wyguglać Ci, ile polityków zachodnich użyło tego sformułowania w stosunku do swojej politycznej konkurencji? Nie przesadzajcie, nie przepadam za PiS, ale czasami naprawdę histeryzujecie jak stare baby ;-)
    • behemot17-13 Re: My, Naród ? 24.04.11, 22:06
      jeżeli odpowiem, że nie czuję żadnej więzi, a wręcz obrzydzenie na sam widok takich brzydali, sympatycznych inaczej, przetrąconych po krzyżu, to czy będę potępionym, wyklętym z szeregów wyznawców pis-u. jeżeli tak to nie czuję nic. na mnie nie działa skrót: PIC, PIC, PIC i PIC.
    • anty.po.lszewik Ja tam z nimi czuję więźń narodową a z tobą takiej 24.04.11, 22:13
      Ja tam z nimi czuję więźń narodową a z tobą takiej więzi jakoś nie czuję.
      Czytam twój tekst i czuję jak bym czytał tekst programowy bolszewika.
      Żaden Naród tylko Wszechświatowy Związek Radziecki.
      • taziuta Re: Ja tam z nimi czuję więźń narodową a z tobą t 24.04.11, 22:53
        anty.po.lszewik napisał:

> Ja tam z nimi czuję więźń narodową a z tobą takiej więzi jakoś nie czuję.
        > Czytam twój tekst i czuję jak bym czytał tekst programowy bolszewika.
        > Żaden Naród tylko Wszechświatowy Związek Radziecki.

I Gowin z Tobą, Narodowy Baranku. :)
    • man_sapiens Re: My, Naród ? 24.04.11, 23:00
      > Czujecie jakąś więź narodową z paniami Sobecką, Kępą, Wróbel, czy typami typu J
      > arosław Kaczyński czy ojciec Rydzyk? Prawda, że nie? A oni by chcieli abyśmy Na
      > ród cenili ponad rodzinę, przyjaciół i lokalne społeczności.

I Sobecka, Kępa, Wróbel, typy typu Jarosław Kaczyński czy ojciec Rydzyk są przez to najlepszym dowodem, że równie (nie)istotne, jak przynależność narodowa, jest np.:
      - klub piłkarski, któremu się kibicuje,
      - fakt jeżdżenia na deskach albo na parapecie (albo na żadnej z tych machin)
      - bycie fanem disco-polo, techno, jazzu albo innej muzyki
      - żywienie się w McDonalds albo unikanie fast food
      - bycie inżynierem, humanistą, artystą albo nierobem
      itd. itp.
      Każdy z takich podziałów jest równie idiotyczny i bez znaczenia dla ludzi, jak podział na Polaków i nie-Polaków. Poza tym, że podział na narody służy głównie do tego, żeby rekruci wiedzieli kogo należy zabijać lub gwałcić a kogo przed zabijaniem i gwałtami bronić - przez co przynależność narodowa właściwie niczym nie różni się od kibolstwa. To, że mam kolor włosów taki sam jak Kaczyński i że mówię tym samym językiem nie znaczy, że mam z nim cokolwiek wspólnego. Nie zmieni tego nawet fakt, że kolor skóry mamy podobny.
      • fury11 Re: My, Naród ? 25.04.11, 08:29
        Czuję więź z tymi ludźmi, bo wszyscy jesteśmy Polakami. W tym pojęciu jest wszystko - mądrość i głupota, intelektualiści i kibole, wnukowie żołnierzy wehrmachtu i tych spod Lenino, komuniści i opozycjoniści, Rydzyk i Owsiak. Nie zgadzam się tylko z dzieleniem Polaków na lepszych i gorszych. Żaden człowiek nie może odmawiać polskości innym, bo nie zgadzają się z jego poglądami. Nie ma też prawa głosić teorii o "genetycznym patriotyzmie", bo to jest czysty żywy faszyzm. Naturalną konsekwencją takiego poglądu jest eliminacja "nie-genetycznych" z pracy, społeczeństwa, a potem z życia, bo przecież zanieczyszczają rasę.
        Mogę nie cierpieć poglądów partii prezesa i nie kochać premiera, ale jako rodacy obaj są mi bliscy. Wszystko może być wredne, głupie, jadowite czy podłe, ale jest moje, bo z Polski. Żreć się ze sobą możemy, proszę bardzo, tylko niech nikt mi nie wmawia, że jestem gorszym Polakiem niż on, bo np. nie wierzę w zamach w Smoleńsku. W takim przypadku ma po prostu w ryj (nie zapijaczony!!!) - bo mu się po polsku i uczciwie należy:)
        Wszyscy jesteśmy sami swoi
        • venus99 Re: My, Naród ? 25.04.11, 09:34
          aż tak dalece na drodze umartwiania się bym nie poszedł.nie jestem masochistą.pisuary nie są mi bliscy.nie łączy mnie z nimi nic.
          • taziuta Re: My, Naród ? 25.04.11, 09:47
            venus99 napisał:

> aż tak dalece na drodze umartwiania się bym nie poszedł.nie jestem masochistą.pisuary nie
            > są mi bliscy.nie łączy mnie z nimi nic.

No, nawet język, ktorym się posługują jest jakiś taki bardziej wolski, niż polski. ;)
        • remez2 Re: My, Naród ? 25.04.11, 09:54
          Wszyscy jesteśmy sami swoi
          Skoro tak, to sąd sądem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie.
          • ave.duce Re: My, Naród ? 25.04.11, 10:03
            No to...

ps. spóźnione, ale serdeczne... & dojutrek..? :)
            • remez2 Re: My, Naród ? 25.04.11, 10:11
              ave.duce napisała:

> ps. spóźnione, ale serdeczne... & dojutrek..? :)
              Wzajemnie, wszystkiego najlepszego. :-) s y l.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka