Dodaj do ulubionych

Kaczyński - "polityka jest grzeszna"

30.04.11, 15:56
i co Ty na to, Anwad?

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kaczynski-to-bylaby-profanacja-polityka-jest-grzeszna,wid,13364582,wiadomosc.html?ticaid=1c387&_ticrsn=3

Prezes czyta FK? Niespodziewanie przyszedł mi w sukurs, bo przedwczoraj napisałem dokładnie to samo .

forum.gazeta.pl/forum/w,28,124702382,124704801,Re_Moim_zdaniem_jest_szantazowana_.html

Obserwuj wątek
    • kaczkodyl Re: Kaczyński - "polityka jest grzeszna" 30.04.11, 15:57
      prezes nie plami.
      • indeed.4 Re: Kaczyński - "polityka jest grzeszna" 30.04.11, 16:12
        Wychodzi na to, że skoro polityka to największa miłość prezesa, to ta miłość jest grzeszna.

Anwad, no jest grzeszna ta polityka i miłość prezesa, czy nie -jak to jest ?
    • princessa_martusia gazeta.pl nie zgadza się z ta teza 30.04.11, 17:08
      Gdy napisałem że zastępczyni redaktora Gazety Polskiej Katarzyna Hejke była kochanka
      prezesa IPN Janusza Kurtyki, wątrk został usunięty a mój poprzedni nick zabanowany.

• strikemaster Re: Kaczyński - "polityka jest grzeszna" 30.04.11, 17:12
      Panprezes został teologiem?
    • anwad Re: Kaczyński - "polityka jest grzeszna" 30.04.11, 17:16
      Myślę, że nie zrozumiałeś. Chyba nie sądzisz, że np. Kaczyński zgadza się z Twoją tezą, że politycy z definicji kłamią, w ich wykonaniu jest to usprawiedliwione, a my powinniśmy się z tym pogodzić?
      • indeed4 Re: Kaczyński - "polityka jest grzeszna" 30.04.11, 17:21
        O, witam :-)

A jakie Ci przychodzą na myśl refleksje, kiedy obserwujesz polityczne ruchy samego prezesa, przecież wiesz tak samo dobrze jak ja, że nie zawsze mówi prawdę.
        Teoria swoją drogą, a praktyka swoją, no nie jest tak, Anwad?
        • anwad Re: Kaczyński - "polityka jest grzeszna" 30.04.11, 17:33
          Sugerujesz, że cynicznie kłamie?
          PS Mniej gadaj, więcej myśl, Gaduło...;)
          • indeed4 Re: Kaczyński - "polityka jest grzeszna" 30.04.11, 17:35
            Nie wiem czy cynicznie - chyba nie chcesz powiedzieć, że wszyscy inni politycy kłamią a tylko Kaczyński jest prawdomówny ;-) Oj, Anwad ....
            • anwad Re: Kaczyński - "polityka jest grzeszna" 30.04.11, 17:50
              Jest szczery, nie zawsze wyjawia swoje intencje, co jest oczywiste, ale to jest akurat normalne. Nienormalne u polityka są cyniczne kłamstwa, których jedynym celem jest utrzymanie władzy.
              • indeed.4 Re: Kaczyński - "polityka jest grzeszna" 30.04.11, 17:54
                Anwad, jest szczery? Zawsze? I nigdy nie kłamie? :-)

Pomyśl jeszcze trochę i potem napisz, ok?
                • anwad Re: Kaczyński - "polityka jest grzeszna" 30.04.11, 17:55
                  No to podaj mi przykład cynicznego kłamstwa.
                  • indeed4 Re: Kaczyński - "polityka jest grzeszna" 30.04.11, 18:23
                    Ten to tylko pierwszy z brzegu - przypomnij sobie też wielokrotnie powtarzane kłamstwo, że nie wiedział nic o strategii obranej w kampanii prezydenckiej i była z nim nieuzgodniona.
                    Anwad, bądź poważna, nie ma człowieka bez wad, a polityka bez PR, czyli manipulacji, niedomówień, przerysowań i kłamstw nie istnieje - tak jest wszędzie, nie tylko u nas.

www.fakt.pl/Kaczynski-sklamal-Brytyjski-premier-tak-sugeruje,artykuly,90388,1.html
                    • anwad Re: Kaczyński - "polityka jest grzeszna" 30.04.11, 18:41
                      > www.fakt.pl/Kaczynski-sklamal-Brytyjski-premier-tak-sugeruje,artykuly,90388,1.html

Moja Ty ufna istoto! Dawno zostało udowodnione, że ta informacja o rzekomym kłamstwie Kaczyńskiego, jest nieprawdziwa. Pisał o tym Rolex w otce "Matka Redaktor Majluje na Downing Street": hekatonchejres.salon24.pl/259469,matka-redaktor-majluje-na-downing-street

Nie dziwne, że zaufałeś pjonkom:( Ale nie martw się, ja też taka kiedyś byłam - zaufałam słowom Migalskiego i zostałam oszukana. Od tamtej pory się jednak zmieniłam już nie jestem naiwnie ufna:)
                      • indeed4 No jasne - Radio Zet skłamało 30.04.11, 18:55
                        i spreparowało list Camerona :-)

www.tvn24.pl/-1,1686399,0,1,kaczynski-cameron-mi-pogratulowal,wiadomosc.html
                        • anwad List został opublikowany przez Kaczyńskiego 30.04.11, 19:06
                          A kolega w ogóle nie rozumie języka dyplomacji, wszystko musi mieć powiedziane wprost?
                          A jak mu pjonki mówią, że Polska jest dla nich najważniejsza, to im wierzy.
                          • indeed4 Tak - masz wyżej. 30.04.11, 19:22
                            Widzę, że robisz się zła i zaczynasz dywagacje o pjonkach, jak zawsze, kiedy coś idzie nie po twojej myśli :-)

No to jak Anwad będzie - skłamał, czy nie Kaczyński?
                            Żeby wysnuć takie wnioski, jakie wysnuł prezes z jednego kurtuazyjnego zdania, trzeba mieć naprawdę ogromną wyobraźnię :-)
                            • anwad Re: Tak - masz wyżej. 30.04.11, 19:39
                              Myślisz, że Cameron zawsze w listach kondolencyjnych pisze o godności i odwadze?
                              • indeed4 Re: Tak - masz wyżej. 30.04.11, 20:06
                                Myślę, że nie - to jasne, że w ten subtelnie zawoalowany sposób chciał wyrazić swój podziw nie dla siły psychicznej po śmierci brata, ale niebywałej patriotycznej postawy Kaczyńskiego, który bohatersko i odważnie nie chciał się w Rosji ściskać z Putinem :-)
                                • anwad Re: Tak - masz wyżej. 30.04.11, 20:23
                                  Niuniu, gdyby chodziło mu o siłę psychiczną, to zapewne napisałby wprost o niebywałej sile, a nie o godności i odwadze. Kończymy więc te dywagacje.
                                  • indeed4 Re: Tak - masz wyżej. 30.04.11, 20:55
                                    Nie sądzę - i nie sądzę też, żeby Radio Zet podawało nieprawdę, gdyby tak było PiS by nie darował, a jakoś nie przypominam sobie, żeby prezes wówczas publicznie oskarżył Radio Zet i pozostałe media o kłamstwo i zażądał przeprosin.

Nawiasem mówiąc w notce, którą zalinkowałaś piszą bzdury - podawana tam strona to ogólnodostępna strona, która służy do przesyłania przez obywateli petycji i podań, dziennikarze, tak jak w Polsce kontaktują się z premierem GB na wiele innych sposobów.

Ok - wróćmy do kłamstwa nr 2., nadal uważasz, że Kaczyński o kampanii mówił pełną prawdę, że o niczym nie wiedział a liberałowie podstępnie wrobili go w wizerunek, na który się nie zgadzał ?

www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/kaczynski-dla-„newsweeka”--kampanie-wymyslano-za-mnie,65188,1

• anwad Re: Tak - masz wyżej. 30.04.11, 21:40
                                      Wiesz, że sprawa kłamstwa Radia Zet swego czasu była głośna. I Radio Zet nie zareagowało?
                                      Nie odpowiedziało również na pytanie blogerów o nazwisko osoby, która udzieliła takiej informacji.

> Ok - wróćmy do kłamstwa nr 2., nadal uważasz, że Kaczyński o kampanii mówił peł
                                      > ną prawdę, że o niczym nie wiedział a liberałowie podstępnie wrobili go w wizer
                                      > unek, na który się nie zgadzał ?

Byłabym bardzo zdziwiona, gdyby Kaczyński nie był wtedy w szoku (tym tłumaczę to, że godził się na styl kampanii proponowany przez sztabowców). Po ludzku mogę zrozumieć jego błąd.
                                      • indeed4 Re: Tak - masz wyżej. 30.04.11, 21:48
                                        anwad napisała:

> Wiesz, że sprawa kłamstwa Radia Zet swego czasu była głośna. I Radio Zet nie za
                                        > reagowało?

Nie była - nie przypominam sobie, żeby PiS publicznie zakwestionowało tą wiadomość i publicznie zażądało od nich przeprosin.

> Byłabym bardzo zdziwiona, gdyby Kaczyński nie był wtedy w szoku

Byłbym wdzięczny gdybyś się postarała i rzeczowo odpowiedziała na zadane pytanie -jestem pewien, że na pewno potrafisz :-)
                                        • indeed4 Re: Tak - masz wyżej. 30.04.11, 21:57
                                          Pytanie dodatkowe, które powinno Ci ułatwić odpowiedź - pomysłodawcami łagodnego wizerunku prezesa w kampanii prezydenckiej były oczywiście zdradzieckie pjonki, to one uknuły całą "intrygę" i są odpowiedzialne za przegraną Kaczyńskiego, czy tak?
                                          • anwad Re: Tak - masz wyżej. 30.04.11, 21:59
                                            TAK.
                                            • anwad Re: Tak - masz wyżej. 30.04.11, 22:00
                                              Wybacz, ale mam trochę pracy jeszcze dzisiaj, muszę coś wysłać, więc przez co najmniej godzinę na pewno się tu więcej nie odezwę:)
                                              • indeed4 Re: Tak - masz wyżej. 30.04.11, 22:10
                                                Ok. To jak już będziesz wolna przeczytaj to :

Jak zdecydowano o tym, by nie ruszać Smoleńska?

Sztab kreacyjny, koncepcyjny zbierał się co sobota. Uczestniczyło w nim około 20 osób: socjologowie, politolodzy, politycy. Ludzie jak najlepszej woli, którzy jednak dali sobie narzucić tezę, że wspominanie o tragedii będzie fatalnie przyjęte i zaszkodzi wynikowi. Tłumaczyłem, że dlatego są te wybory, że doszło do narodowej katastrofy. Że kraj żyje powodzią oraz właśnie Smoleńskiem. Tu trzeba strategicznego przesłania, a nie deliberowania godzinami o tym, czy na wiecu w Zakopanem ma być kapela góralska czy nie. Ten sposób myślenia popierał tylko Zbigniew Ziobro, który na sztabach się nie pojawiał, uważając, że zaproponowana przez Adama Bielana strategia nie ma sensu. Kładłem się tam Rejtanem, ale na nic.

Bo prezes Kaczyński wybrał „miłość”.

Kaczyński skłaniał się jednoznacznie ku naszej koncepcji. Nie godził się na obsadzenie go w roli skruszonego grzesznika. Po jednej stronie on – skruszony, taki co niby nabroił w przeszłości, ale można mu wybaczyć, bo przeżył osobistą tragedię, pod warunkiem że będzie teraz grzeczny, a po drugiej Komorowski czysty i nieskazitelny, pozbawiony wad. Było jasne, że taką konfrontację wygra ten bez wad.

Kaczyński się z panem zgadzał i co?

Wszyscy byli milcząco przeciw. A Jarosław z całym hiobowym ciężarem, jaki dźwigał, nie był w takim stanie narzucić kierunku kampanii. Powiedział, że robimy tak, jak mówi Kurski. Po czym na etapie wykonawczym następowała blokada (...)

www.rp.pl/artykul/586471.html

• anwad Re: Tak - masz wyżej. 01.05.11, 00:49
                                                  No i to jest wiarygodna relacja.
                                                  • indeed4 Re: Tak - masz wyżej. 01.05.11, 18:35
                                                    Witam :-)

Dobrze - czyli jak rozumiem, Twoim zdaniem intrygantami i zdrajcami są nie tylko liberałowie z PiS, ale i wszyscy wymienieni wyżej politolodzy, publicyści i eksperci, który współtworzyli kampanię?
                                                  • anwad Re: Tak - masz wyżej. 01.05.11, 18:56
                                                    Chyba nie przeczytałeś dokładnie tego wywiadu. Tam jest wyraźnie napisane, że część osób dała sobie narzucić tę koncepcję. Przyznam, że ja sama obserwując to, co się dzieje, nie wiedziałam co myśleć, jaki to miało cel. Żyło się wtedy trochę jakby w odrealnionej rzeczywistości... Zorientowałam się, co się święci dopiero po tym, jak pjonki zaczęły się zachowywać po wyborach...
                                                  • indeed4 Re: Tak - masz wyżej. 01.05.11, 19:00
                                                    Ahaa ... to znaczy kto narzucił koncepcję i komu - o jaką ( czego ) "część" chodzi?
                                                  • anwad Re: Tak - masz wyżej. 01.05.11, 19:09
                                                    Koncepcję narzuciły kluziki. To oczywiste. Nie zadawaj głupich pytań...
                                                  • indeed4 Re: Tak - masz wyżej. 01.05.11, 19:37
                                                    Aha - to znaczy zebrano sztab znanych politologów, publicystów etc. i im wszystkim koncepcję narzuciły kluziki.
                                                    Znaczy, wezwały ich na naradę i oznajmiły, że jak nie przyjmą ich koncepcji to pod ścianę i trach :-) Czy tak?
                                                  • anwad Re: Tak - masz wyżej. 01.05.11, 19:47
                                                    Kończę, gdyż zrobiłeś się nieznośny, a z naszej rozmowy nic nie wynika.
                                                  • indeed4 Re: Tak - masz wyżej. 01.05.11, 19:56
                                                    Już wynikło - jedno z wielu kłamstw ponoć "szczerego" prezesa już mamy i powoli dochodzimy do kolejnego :-)

Dlatego chcesz już kończyć, jak rozumiem - tak?
                                                  • anwad Re: Tak - masz wyżej. 01.05.11, 20:37
                                                    Nie myślałeś o przeniesieniu się np. na forum "Gotowanie"? Może byś coś więcej z niego wyniósł? Na polityce nie znasz się.
                                                  • indeed4 Kontynuacja tutaj : 01.05.11, 20:57
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,28,124766593,124793735,No_i_widzisz_Anwad_.html
                            • anwad Re: Tak - masz wyżej. 30.04.11, 19:58
                              Dobra rada: jak masz do wyboru uwierzyć Jarosławowi Kaczyńskiemu lub jakiemuś reżimowemu dziennikarzynie, to zapewniam Cię, że rozsądniej jest zaufać JK, bo jest mniejsze prawdopodobieństwo, że skłamie:)
                              • scoutek Re: Tak - masz wyżej. 30.04.11, 20:10
                                anwad napisała:

> Dobra rada: jak masz do wyboru uwierzyć Jarosławowi Kaczyńskiemu lub jakiemuś r
                                > eżimowemu dziennikarzynie, to zapewniam Cię, że rozsądniej jest zaufać JK, bo j
                                > est mniejsze prawdopodobieństwo, że skłamie:)

hahahahahahaha
                              • dystans4 Re: Tak - masz wyżej. 30.04.11, 20:45
                                To ja Ci, Anwad, podam ewidentne kłamstwo J.Kaczyńskiego. W wyborach samorządowych '2007 (to chyba ten rok, łatwo sprawdzić) w sobotę dzień przed wyborami pokazał się w TVP i powiedział, że kampanię negatywną rozpoczęła Platforma.
                                A to nieprawda. Kampanię negatywną zaczął PiS w 2005 roku, od kalkulatora podatkowego, poprzez oskarżenia, że pod rządami liberałów ludzie będą umierać z głodu, po kłamstwo Bulteriera na temat hitlerowskich koneksji Tuska (pomijam drobiazgi).
                                Nawet po tym wszystkim szef sztabu wyborczego Tuska Jacek Protasiewicz powiedział, że w stosunku do PiS Platforma żadnej formy kampanii negatywnej prowadzić nie będzie.
                                Miłego wieczoru,
                                buldog.
                                • dystans4 Re: Tak - masz wyżej. 30.04.11, 20:48
                                  Oczywiście, to był pojedynczy przykład kłamstwa J.Kaczyńskiego. Można ich podać więcej
                                  buldog.
              • klara551 Re: Kaczyński - "polityka jest grzeszna" 30.04.11, 19:17
                A toż to wypisz wymaluj cele niejakiego Jarosława K.. Tego samego co nie uznaje demokratycznie wybranego prezydenta/bo to jemu stanowisko w spadku po bracie się należało/,co przy okazji beatyfikacji JPII nie podałby ręki Lechowi Wałęsie.Toż to władza jest prezesowym celem samym w sobie,a nie dobro Polski,Polaków . Prezes po dojściu do władzy bezinteresownie oddzieli pispatryjotów od reszty Polaków i tę resztę zapudłuje,unicestwi co by tylko genetyczni pispatrioci mieli prawo żyć w PiSpolsce. Dziękuję nie skorzystam z tej pisprezesiej opcji
    • qqazz Typowo kacapskie podejscie do polityki 30.04.11, 22:01
      widać,że to nie Polak skoro tak bredzi.

pozdrawiam
      • indeed4 Re: Typowo kacapskie podejscie do polityki 30.04.11, 22:37
        Polak, Polak - Zaremba też Polak, wściekasz się bo umiarkowana konserwa zjeżdża oryginała - radykała Korwina ;-)

wpolityce.pl/view/11068/Zaremba__Korwin_o_kaczystach__nazistach_i_zapinaniu_pasow_w_obozach_koncentracyjnych__Czuje_sie_zwolniony_z_debaty.html
    • indeed4 Sacrum i profanum 30.04.11, 22:42
      Jak można mieszać religię z takim bagnem jak polityka, nie rozumiem.

Jaki jest sens? Ani jednemu, ani drugiemu nie wychodzi to na dobre ( patrz : hitlerowcy z ich "Gott mit uns", czy Bush "w imię Boga" posyłający na Irak samoloty )
    • indeed4 No i widzisz, Anwad. 01.05.11, 20:56
      Jak tylko coś idzie nie tak, z miejsca zaczynasz obrażać i robisz się nieznośna.

Nie ma ludzi nieomylnych i bez wad - prezes nie jest święty i tak jak każdy z nas ma wiele mniejszych i większych grzeszków na sumieniu ; polityka jest grzeszna, ludzie są grzeszni, prezes też jest grzeszny - rozumiesz?

Pokaż choć raz, że jesteś zdolna do trzeźwej, krytycznej oceny lidera swojej ulubionej partii :-)
      • anwad Re: No i widzisz, Anwad. 01.05.11, 21:14
        A cóż jest obraźliwego w sugestii, żebyś coś dobrego ugotował?:) Nie przesadzasz?...
        • indeed4 Re: No i widzisz, Anwad. 01.05.11, 21:19
          Ależ oczywiście, że nic - absolutnie.

To co, rozmawiamy dalej czy idziesz pozmywać? :-)
          • anwad Re: No i widzisz, Anwad. 01.05.11, 22:12
            Ani to, ani to...:)
            Miłego wieczoru.
    • p.heniu Prawda. n/t 01.05.11, 21:23

• duckvavel [...] 02.05.11, 00:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka