Dodaj do ulubionych

Turystyczny Janów bez drzew

IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 07.05.04, 20:26
Pani Doroto, serdecznie Pani dziekuje za przepiekny opis naszej kochanej Jury.
O lie Pani pozwoli wlacze go do swej kolekcji perelek, niech zajmie miejsce
miedzy opisem przebudzajacej sie wiosny z Tolstojowego 'Woskriesienia' a
stychami mistrza Adama w ktorych 'panienskim rumiencem dziecielina pala'

A.J.S.
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Turystyczny Janów bez drzew IP: *.icis.pcz.pl 07.05.04, 21:22
      Ja sie Pani nie dziwie Pani Doroto - Jura jest wspaniala.

Pozdrawiam serdecznie,
      • Gość: pawo Sądząc po wstawionych przez wlasciciela oknach... IP: *.euronet.net.pl 10.05.04, 08:02
        to ma on wszystko w du...e, włącznie z architekturą budynku, którą umiejętnie
        zepsuł.
        Mam nadzieję, że zasada "Za głupotę się płaci" w końcu się sprawdzi wobec tego
        wielbiciela "oczek wodnych" (pewnie z plastikową kaczuszką).
        • hepik1 Re: Sądząc po wstawionych przez wlasciciela oknac 10.05.04, 09:15
          Okna faktycznie pasują jak pięść do nosa.Oczka nie widziałem ale oczko oczku
          nierówne:
          www.webmedia.pl/staw/str_index_by_iron.html
          Intryguje mnie ta brzózka ,wychodzi,że 44 cm w obwodzie-czyli cieniutka -i
          10.000PLN miałaby kosztować?Coś pani Dorota konfabuluje i straszy mijając się z
          prawdą.
    • Gość: shum Re: Turystyczny Janów bez drzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 13:30
      Ja sie dziwie. Drzewo drzewem jest ich duzo. Jak przeszkadza pani, ze ktos je
      wycina to niech pani sobie kupi poletko i tam drzewa uprawia. Coraz wiecej pani
      artykulow jest nalo ciekawych i pokazujacych, ze nie potrafi pani o waznych
      rzeczach pisac. A jest jura sie pani podoba to niehc pani sie tam wyprowadzi.
      bedzie to z korzyscia dla wszystkich.
      • Gość: xx Re: Turystyczny Janów bez drzew IP: *.icis.pcz.pl 08.05.04, 14:01
        Bez Jasnej Gory i Jury nie ma Czestochowy.

Reszte dopowiedz sobie sam jezeli potrafisz.
    • Gość: Robert Re: Turystyczny Janów bez drzew IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.04, 14:55
      PRZESTANCIE CIAGLE ZAJMOWAC SIE TA PRZYRODA!!!!!!! Z PRZYRODY PRACY NIE MA!!!!
      POTRZEBNY JEST PRZEMYSL
      • Gość: xx Re: Turystyczny Janów bez drzew IP: *.icis.pcz.pl 08.05.04, 15:02
        Przyroda to praca - sa kraje gdzie wiekszosc ludzi zyje z turystyki czyli
        glownie przyrody.

Tradycyjny pzremysl potrzebuje coraz mniej ludzi. Im nowoczesniejszy, tym miej
        ludzi potzrebnych jest w produkcji.

• Gość: Margo12 Re: Turystyczny Janów bez drzew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.04, 17:44
          Ja też zgadzam się z panią Dorotą i bardzo lubię czytać jej artykuły i tez
          kocham drzewa. Pozdrawiam.
      • Gość: Wlodek Re: Turystyczny Janów bez drzew IP: *.vf.shawcable.net 09.05.04, 07:18
        :
        Gość portalu: Robert napisał(a):

> PRZESTANCIE CIAGLE ZAJMOWAC SIE TA PRZYRODA!!!!!!! Z PRZYRODY PRACY NIE
        MA!!!!
        > POTRZEBNY JEST PRZEMYSL

Pewnie kup hute!!! Najlepiej rozbuduj koksownie i przeprowadz sie do blokow
        kolo niej. Zyj tam dlugo i szczesliwie.
        Zamiast w wannie wykap sie w Warcie, kucelince, albo Stradomce.
        Pewnie jeszcze calkiem nie doszly po uprzemyslowieniu.
        Jeszcze niedawno zaba wrzucona do Warty zdychala na wysokosci metra nad woda, a
        raczej nad tym co w korycie plynelo.
    • Gość: Wlodek Re: Turystyczny Janów bez drzew IP: *.vf.shawcable.net 09.05.04, 07:08
      Szkoda, ze gazeta nie zajela sie wczesniej debami kolo szkoly podstawowej nr 22
      na Zawodziu.
      Po posesji Bociania 1/5 zostaly 3 stare deby przetrzymaly ponad sto lat, i trzy
      wojny ale nie przetrzymaly w komplecie debilizmu robola, ktory zerznal stare
      drzewa, bo nie chcialo mu sie kilka metrow dalej polozyc betonitow pod droge.
      Warto moze tez przypomniec ciezkie boje jakie toczono o jedyny egzemplarz
      dlugoszpilkowej kanadyjskiej sosny [sadzonke sprowadzil wlasciciel danego
      ogrodu]`rosnacy naprzeciwko starostwa na Sobieskiego.
      Nie pasowala do pomyslu debilnego "pomnika" wymyslonego przez wybitnie wrednego
      komucha Ploweckiego wiec drzewo wykopano i przesadzono do parku pod JG, a potem
      uschlo, co bylo do przewidzenia.
      Podoba mi sie osobiscie naglasnianie przez Gazete wypadkow bezmyslnego
      wycinania drzew. Takze oplaty i nakaz nasadzen, a najbardziej grzywny za
      bezprawna wycinke.
      W przypadku Janowa solidna grzywne powinien zaplacic ten kto wydal zezwolenie
      bez sprawdzenia stanu faktycznego.
      Za kazdym razem nazwisko takiego typa powinno widniec w prasie w pelnej formie.
      W koncu moze kazdy przykladajacy pieczatke pod takim podaniem ruszy ass-a i
      zobaczy na wlasne oczy co podpisuje do wycinki.
    • Gość: Iza Re: Turystyczny Janów bez drzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 00:22
      ::::)))))))))))))))))))))daj spokój gościu bo jeszcze uwierzy. trzeba nie miec
      dwoch szarych komorek zeby napisac że janów bez drzew bo wycieli kilka.
    • hepik1 Re: Turystyczny Janów bez drzew 10.05.04, 06:33
      Czy ta pani pisząca o wycięciu każdego drzewa w gminie Janów nie ma czasem
      lekkiego fioła?Nawet na zdjęciu widać tuż za płotem gęstwinę drzew w zaniedbanym
      parku.Widząc tytuł artykułu pomyślałem,że ogołocono conajmniej cały rynek
      janowski z wszystkich ,najmniejszych gałązek a tu wycięto jakieś stare
      schorowane drzewa na prywatnej posesji, w tym klona ,który jest jednym z
      najszybciej rosnących i najbardziej śmiecącym drzewem.Ja mam w tym roku po 3
      starych klonach miliony sadzonek ,samosiejek tego drzewa-mogę podarować pani
      Dorocie a ta będzie miała zajęcie do końca życia przy ich wysadzaniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka