Dodaj do ulubionych

SdPL się rozpada

16.05.11, 22:31
To i tak optymistyczne stwierdzenie, bo nie sądziłem, że masa upadłościowa po borowikach jeszcze egzystuje. Ale okazuje się, że tak, i - co ciekawe - nie wszystkim tam odpowiada pląs Filemonowicza i Borowskiego przed Tuskiem:

wiadomosci.onet.pl/kraj/kolejni-politycy-lewicy-wkrotce-zasila-platforme,1,4311764,wiadomosc.html
...co per saldo ma dla lewicy dodatkowo wzmacniające znaczenie, bo PO zawsze jednak się nieco ucywilizuje kosztem partii bez szans nawet na promil poparcia, a SLD zyska pewnie jeszcze powracających niechętnych PO borowików.
Co więcej, wsparcie Borowskiego i Sierakowskiej przez PO to też w sumie dobra rzecz - mam nadzieje, że również tym razem to poseł Gowin zostanie wskazany do wygłoszenia entuzjastycznego komentarza ;D
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: SdPL się rozpada 16.05.11, 22:51
      Byś się powinien zdecydować...
      Upada/rozpada się: bo nie sądziłem, że masa upadłościowa po borowikach jeszcze egzystuje
      Czy się wzmacnia/umacnia: a SLD zyska pewnie jeszcze powracających niechętnych PO borowików
      Jak gorzej, to lepiej... czy: jak lepiej, to gorzej???
      • honeyr Re: SdPL się rozpada 16.05.11, 23:04
        SdPL się rozpada, SLD się wzmacnia, gdzie niejasność?
    • ponte_aronte Sierakowska ponoć 16.05.11, 22:52
      i tak się ostatnio opowiadała za "kompromisem aborcyjnym", nie mam teraz czasu szukać
      • honeyr Re: Sierakowska ponoć 16.05.11, 23:05
        > i tak się ostatnio opowiadała za "kompromisem aborcyjnym", nie mam teraz czasu
        > szukać

Serio? Co się z tymi ludźmi dzieje...
      • chateau Re: Sierakowska ponoć 16.05.11, 23:13
        > i tak się ostatnio opowiadała za "kompromisem aborcyjnym"
        Tzn.?
        • ponte_aronte znalazłem :) 17.05.11, 00:04
          sprawa wygląda odrobinę, ale tylko odrobinę inaczej
          "Grzegorz Napieralski mówi dziś o tym, że trzeba zliberalizować ustawę antyaborcyjną.

- Dziś nie jest czas, na to żeby zaogniać debatę. Pamiętam atmosferę lat 90 i wyroki śmierci, które dostawałam od obrońców życia. Nie ruszałabym teraz tej ustawy, by nie wkładać kija w mrowisko. Lepiej w spokoju załatwić akceptację i refundację dla antykoncepcji. To byłoby rozwiązanie, problem by zginął.

To, że Napieralski mówi teraz o liberalizacji ustawy aborcyjnej, to błąd?

- Tak, bo to tylko zaostrza konflikt. Tak samo jak wyrzucanie religii ze szkół. Rozumiem, że można to zrobić gdybyśmy mieli czasy dobrobytu, kiedy ludzie nie mają innych problemów. Wtedy można sobie na to pozwolić. Ale teraz igrzyska nie są potrzebne. To, co bym zmieniła, to to, żeby nauczyciele religii byli fachowcami."
          Ona nie chce zaogniać sytuacji :)
    • zoil44elwer Re: SdPL się rozpada 16.05.11, 23:06
      Rozłamowców lewicy(SDPL-Borowskiego) Kwach z Olejniczakiem ratowali tratwą ratunkową w postaci LiDu.A oni w rewanżu atakowali SLD.Gdyby nie Olejniczak liberał Borowski i jego drużyna dawni byli by już zapomniani.Napieralski nie będzie firmował i dawał miejsc na listach wyborczych dla tej słusznej i nowoczesnej lewicy.A propos-Arłukowicz,dawny członek SDPL też startował z listy LiD.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka