Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o "Radio Maryja"

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.02.02, 10:34
Uważam, że radio działa w granicach wolności słowa i nie powinno być
ograniczane.Mimo to wydaje mi się, iż jest ono zjawiskiem niebezpiecznym, a
wiernych słuchaczy powinno się uznać za sektę-nacjonalistyczno kretyński odłam
katolicyzmu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Co sądzicie o IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.02.02, 12:45
      Czekam
    • Gość: Indris Prawda ale niecała IP: *.ibspan.waw.pl 28.02.02, 13:18
      Co do 'ograniczania' to sprawa jest oczywista: KAŻDY powinien miec możność
      publicznego wypowiadania się, od Urbana do Bubla włącznie.
      Co do 'sekty': istotnie ideologia lansowana przez RM i ogólniej całe imperium
      medialne o. Rydzyka ("Nasz Dziennik" Instytut Edukacji Narodowej, itp. itd.) ma
      dużo z sekciarstwa i zwykłej ciemnoty. Ale to nie jest cała prawda. W RM można
      usłyszeć ciekawe modlitwy (liturgia godzin, nieszpory), ciekawą muzykę (Muzyka
      Mistrzów), czasem interesujące powieści w odcinkach, transmisje bezpośrednie z
      podróży papieskich. Znam ludzi, którzy polubili je w okresie samotności w
      chorobie - NIE ze względów politycznych. Można więc powiedzieć, że RM "nie
      jedno ma imię".
      Zresztą jego słuchacze są mądrzejsi niż jego propaganda. RM ma podobno 5
      milionów słucchaczy. Ale na LPR - wyraźnie przez nie lansowaną w ostatnich
      wyborach głosował 1 milion wyborców, czyli 20%.

• Gość: Dzik Re: Zgadzam się z przedmówcą IP: *.pse.pl 28.02.02, 13:22
    • Gość: malek1 Re: Co sądzicie o IP: *.pppool.de 28.02.02, 13:45
      No Pawelek, ty tez nie jestes zbyt tolerancyjny. A moze jestes, ale tylko dla
      takich jak ty, co?
      • Gość: Paweł Re: Co sądzicie o IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.02.02, 22:08
        Toleranca nie oznacza akceptacji. Ja doceniam to,że Rydzyk stworzył sobie
        imperium medialne i go rozwija, ale mam prawo krytykować go za poglądy które
        głosi i nazywać je kretyńskimi. A poza tym nie twierdziłem,że jestę
        tolerancyjny.
    • Gość: Beata Re: Co sądzicie o IP: *.ipt.aol.com 28.02.02, 16:08
      Zgadzam sie calkowicie z krytycznymi opiniami. Dodam tylko, ze to radio nie
      moze byc traktowane wylacznie w kategoriach wolnosci slowa, bo reprezentuje
      jako jedyna tego typu rozglosnia w kraju jakby cala te spoleczneosc katolicka,
      ktora w wiekszosci z tym radiem nie chce miec nic wspolnego; radio to prowadzi
      poza tym szkodliwa dla kosciola Polskiego polityke dzielenia katolikow w kraju
      na tych niby lepszych, ktorzy go sluchaja i sa posluszni oraz tych wrednych,
      ktorzy go krytykuja. Radio to prowadzi poza tym dzialalnosc
      polityczna,polityczne akcje agitacyjne nie majace nic wspolnego z rola
      Kosciola oraz akcje przeciw autorytetom koscielnym niezgodnym z linia "szefa".
      Papiez zakazal ksiezom mieszania sie do polityki. Bylam bardzo za polityczna
      dzialalnoscia Kosciola w okresie totalitaryzmu. W kraju demokratycznym uwazam
      to jednak za przkraczanie kompetencji w mysl politykierskich ambicji niektorych
      czlonkow kleru z Rydzykiem na czele.
      Jezeli czasem to radio nadaje dobra muzyke, ciekawe moze audycje ewangeliczne
      czy literackie oraz modlitwy, to bardzo dobrze.Taka jest jego rola i na tym
      powinna sie zakonczyc.
      NIEDOPUSZCZALNE JEST I TO POWINNO BYC KARALNE, SIANIE ATYSEMITYZMU WSROD
      SLUCHACZY.
      Znam kilku nalogowych tego radia sluchaczy, wielbicieli Rydzyka, powtarzajacych
      jak sroki to co w radiu slyszeli-zajadlych antysemitow, agresywnych w stosunku
      do wszystkich, ktorzy nie uznaja jedynej "rydzykowej prawdy", jak w sekcie.
      Rydzyk ma niezwykle zdolnosci wplywania na pewien rodzaj tlumow,to fakt.Tlum
      ten jest niestety dosc liczny, co ma prosty zwiazek z niewysokim, przecietnym
      stopniem wyksztalcenia naszego spoleczenstwa.
      Mowi sie takze, ze zatrudnieni w radiu pracuja na czarno. Czy tak moze byc w
      praworzadnym panswie, o ktore walczymy?
      I na zakonczenie dodam, ze bardzo chcialabym aby nareszcie dyrektorem radia
      zostala osoba mniej kontrowersyjna niz Rydzyk. Madrych teologow w Polsce nie
      brakuje.Radio nie potrzebuje rowniez tak ogromnych srodkow na emisje. Na
      wyspach Hula-Gula i tak go nikt nie slucha.
      • Gość: STĘPEL Re: Co sądzicie o IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 16:46
        Jak Rydzyk i reszta oszołomów wie wszystko najlepiej a nie jest to po myśli
        kościoła katolickiego to niech się odłączą i zrobią sobie nowy kościół, bo to
        by był pierwszy raz?
        RUDE BOY NOW
        • Gość: Paweł Re: Co sądzicie o IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.02.02, 22:13
          To Kościół powinien pozbyć się Rydzyka.Jego propaganda szkodzi właśnie
          Kościołowi.Episkopat boi się o stratę kilku milionów wyznawców.
      • Gość: OzRM Re: Co sądzicie o IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 17:41
        Radio Maryja to najlepsza rozgłośnia w Polsce a moze i na świecie. To jedyne
        radio które mówi prawdę, które wyciągnęło rękę do tych którymi wielcy tego
        świata gardzą i ponoiżają. Ono daje im nadzieję. To radio trafiło do osbób
        samotnych opuszczonych schorowanych ale i zbuntowanych nie godzących się z
        otacającą nas rzeczywistoscią. Jako jedyne w Polsce idzie dziś pod prad modnym
        tendencjom i opiniom. Tylko tu można usłyszeć o tym o czym w innych mediach
        boją sie nawet pomysleć! Oczywiście zaprzedajnym elitom politycznym i lewicowej
        inteligencji to nie w smak ale my się nie damy, bo jeśli Bog z nami to któż
        przeciw nam?
        Oszołom z Radia Maryja
        • malek1 Re: Co sądzicie o 28.02.02, 18:01
          OzRM,

czy ty nie rozumiesz, ze lepsze jest wrogiem dobrego. No ma troche racji, ale
          przeginasz. Wiem, ze prawda nie lezy w posrodku, ale tam gdzie lezy. Ale jak
          Ciebie czytam, to mam wrazenie, ze ona lezy w twoim brzuszku. I tu nagle w moim
          ucisk czuje.
          Bede pamietal o Tobie w modlitwie dalej. Hej...
        • Gość: Paweł Re: Co sądzicie o IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.02.02, 22:38
          Gość portalu: OzRM napisał(a):

> Radio Maryja to najlepsza rozgłośnia w Polsce a moze i na świecie. To jedyne
          > radio które mówi prawdę, które wyciągnęło rękę do tych którymi wielcy tego
          > świata gardzą i ponoiżają. Ono daje im nadzieję. To radio trafiło do osbób
          > samotnych opuszczonych schorowanych ale i zbuntowanych nie godzących się z
          > otacającą nas rzeczywistoscią. Jako jedyne w Polsce idzie dziś pod prad modnym
          > tendencjom i opiniom. Tylko tu można usłyszeć o tym o czym w innych mediach
          > boją sie nawet pomysleć! Oczywiście zaprzedajnym elitom politycznym i lewicowej
          >
          > inteligencji to nie w smak ale my się nie damy, bo jeśli Bog z nami to któż
          > przeciw nam?
          > Oszołom z Radia Maryja

Podobną nadzieję niósł kiedyś faszyzm. Jak to się skończyło wszyscy wiemy.

• Gość: Artek Re: Co sądzicie o IP: *.ipt.aol.com 28.02.02, 23:34
          Sypiesz pan komunalami az glowa boli.To radio opracowalo sobie strategie
          przyciagania zagubionych tlumow. Psychologicznie udaje mu sie wygrywac w
          trudnej, przejsciowej, trudnej sytuacji Polski i braku zainteresowania wladz
          dla osob samotnych, zakompleksionysh i zagubionych. Takich jest w tym kraju
          sporo. Gorsze jest to, ze to radio drze z tych nieszczesnych ostatnia grosze na
          finansowanie politycznych zapedow "bossa",literackiej szmiry wydawanej pod
          pseudonimami oraz inne cele.Medialne imperium Rydzyka zrodzilo sie z ludzkiego
          nieszczescia.
          Znam czlonkinie rydzykowskiej sekty, ktora podkrada emeryture matce aby
          wyslac "guru".Na tacy w kosciele natomiast oszczedza. Jak to jest czy RM i
          Kosciol to dwie rozne rzeczy?
        • Gość: alex Re: Co sądzicie o IP: *.aardvark.dialup.pol.co.uk 01.03.02, 00:17
          Gość portalu: OzRM napisał(a):

> Radio Maryja to najlepsza rozgłośnia w Polsce a moze i na świecie. To jedyne
          > radio które mówi prawdę, które wyciągnęło rękę do tych którymi wielcy tego
          > świata gardzą i ponoiżają. Ono daje im nadzieję. To radio trafiło do osbób
          > samotnych opuszczonych schorowanych ale i zbuntowanych nie godzących się z
          > otacającą nas rzeczywistoscią. Jako jedyne w Polsce idzie dziś pod prad modnym
          > tendencjom i opiniom. Tylko tu można usłyszeć o tym o czym w innych mediach
          > boją sie nawet pomysleć! Oczywiście zaprzedajnym elitom politycznym i lewicowej
          >
          > przeciw nam?
          > Oszołom z Radia Maryja

Problem w tym, ze RM czesto nie mowi prawdy i robi wode z mozgu wielu ludziom
          (rowniez chyba Tobie, Oszolomie). A najgorsze jest to, ze gdy krytykuje
          kogokolwiek za cokolwiek robi to z taka nienawiscia i zajadloscia, ze nie
          potrafie pojac jak moze uwazac sie za katolicka rozglosnie. Osobiscie uwazam RM
          za bardzo niebezpieczne z powodu pogladow jakie glosi i sposobu w jaki to robi.
          Zreszta Episkopat odcina sie od dzialalnosci RM, to chyba o czyms swiadczy.
          Pozdrawiam Oszolama serdecznie i wyrazam nadzieje, ze odnajdzie sie w swoim
          oszolomieniu Radiem M i wroci na wlasciwa droge.
        • Gość: ktoś Re: Co sądzicie o IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 18:11
          Gość portalu: OzRM napisał(a): Tylko tu można usłyszeć o tym o czym w innych
          mediach
          >
          > przeciw nam?
          > Oszołom z Radia Maryja
          Jeśli Bóg jest z oszołomami z owego radia zionącymi nienawiścią do wszystkiego co
          im się nie podoba to kto jest z rozumnymi ludzmi ,kto sieje wiatr.... itd....
          pozdrowienia
          • Gość: cichy Re: Co sądzicie o IP: *.client.attbi.com 04.03.02, 19:46
            Gość portalu: ktoś napisał(a):

> Gość portalu: OzRM napisał(a): Tylko tu można usłyszeć o tym o czym w innych
            > mediach
            > > boją sie nawet pomysleć! Oczywiście zaprzedajnym elitom politycznym i lewi
            > cowej
            > >
            > > inteligencji to nie w smak ale my się nie damy, bo jeśli Bog z nami to któ
            > ż
            > > przeciw nam?
            > > Oszołom z Radia Maryja
            > Jeśli Bóg jest z oszołomami z owego radia zionącymi nienawiścią do wszystkiego
            > co
            > im się nie podoba to kto jest z rozumnymi ludzmi ,kto sieje wiatr.... itd..
            > ..
            > pozdrowienia

Nastepny macha lapani w powietrzu. Ktosiu pomysl, moze to Ty jestes tym ziejacym
            nienawiscia do wszystkiego co Tobie sie nie podoba (takich tu gesto), a to co
            slyszysz czasami w swoich uszach to jest juz woda bulgocaca w Twojej glowie, a
            gdzie rozum? W RM najczesciej, bo chyba w 90% slychac modlitwy za takich jak Ty,
            a w pozostalej czesci programu czyli w 10% uslyszysz to czego w innych mediach
            brakuje. Pomysl dlaczego brakuje i co brakuje. I badz wiatrakiem...
        • Gość: paul Re: Co sądzicie o IP: 193.0.117.* 05.03.02, 11:27
          Wlasciwie to samo mozna bylo powiedziec kilkadziesiat lat temu o hitleryzmie.
      • Gość: Indris Wolność słowa jest niepodzielna IP: *.ibspan.waw.pl 28.02.02, 18:11
        ŻADNE poglądy nie powinny być w wolnym kraju karalne. Wolter powiedział:
        nienawidzę tego co mówisz ale zrobię wszystko, żebyś mógł to mówić. A Kamil
        Desmoulins: spalić to nie znaczy odpowiedzieć. Ciemnotę i pychę należy
        demaskowac a nie zakazywać.
        • Gość: Jaceq Re: Wolność słowa jest niepodzielna IP: *.ppp.szeptel.net.pl 28.02.02, 18:52
          Gość portalu: Indris napisał(a):

> ŻADNE poglądy nie powinny być w wolnym kraju karalne.

Pełna zgoda. Ale sądzę, że pewnych poglądów głosić nie należy. Co innego mieć poglądy, co innego -
          uprawiać agitkę. Cenzura nie. Odpowiedzialność za już wypowiedziane/napisane - tak. "Kto nawołuje..."
          też mi się kojarzy z PRLem (lustrzane odbicie LRP) - ale cóż poradzić.
          Wyobraźmy sobie taką sytuację: ja korzystając z wolności słowa otwarcie głoszę, że m.in. jak tylko dorrwę
          się do 'wadzy', to mnie popamiętacie! Skończę z tą wolnością słowa! Przypadkiem gromada idiotów
          zapewnia mi poparcie, dochodzę do władzy i wprowadzam skrajny zamordyzm z cenzurą w tle. Czy być
          może nie żal by Ci było, żeś w porę nie zmienił poglądów i nie zabronił mi głoszenia w kazaniach
          nienawiści wszelakiej? propagować totalitaryzm?
          Rydzykownia - mam wrażenie powoli zmienia się w imperium. Bez dotacji (?) tylko sponsorzy i dz.gosp.
          Mogą kupić pół Torunia, a może i cały. Czy należy im na to pozwolić? Przyznam, że sam nie wiem.
        • Gość: Dzik Re: Wolność słowa jest niepodzielna IP: *.pse.pl 01.03.02, 16:02
          Gość portalu: Indris napisał(a):

> ŻADNE poglądy nie powinny być w wolnym kraju karalne.
          droga(i) Indris(ie)
          poglądy nie powinny ale
          świadome i uporczywe rozpowszechnianie nieprawdziwych
          informacji,
          - takich jak oszczerstwa, pomówienia, insynuacje -
          powinno być karalne.

Słowem można nawet zabić.
          Prawda powinna być chroniona tak jak wolność.
          I nie mów proszę tak jak moja partyjna szefowa
          dwadzieścia lat temu :- A co to jest prawda ?

> Wolter powiedział:
          > nienawidzę tego co mówisz ale zrobię wszystko, żebyś
          > mógł to mówić. A Kamil Desmoulins: spalić to nie znaczy
          > odpowiedzieć. Ciemnotę i pychę należy demaskowac a nie
          > zakazywać.

• Gość: Dzik Re: Wolność słowa - aneksik IP: *.pse.pl 01.03.02, 16:07
            Dodałby jeszcze do poprzedniego listu,
            że

nie ma prawdziwej wolności bez prawdy i
            nie ma prawdy bez prawdziwej wolności.

Z pewnością to ktoś przede mną napisał
            nie ważne kto, nie pamiętam.
    • Gość: Balzer Re: Co sądzicie o IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.02, 18:56
      Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Uważam, że radio działa w granicach wolności słowa i nie powinno być
      > ograniczane.Mimo to wydaje mi się, iż jest ono zjawiskiem niebezpiecznym, a
      > wiernych słuchaczy powinno się uznać za sektę-nacjonalistyczno kretyński odłam
      > katolicyzmu.

Cenzura jest niedopuszczalna. Tygodnik Nie i Radio MaRyja powinny istniec
      mimo ze obydwa pieprza głupoty.
      Nawet komuchy i faszysci maja prawo głosu.
      • Gość: snajper Re: Co sądzicie o IP: *.waw.cdp.pl 28.02.02, 21:19
        Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Gość portalu: Paweł napisał(a):
        >
        > > Uważam, że radio działa w granicach wolności słowa i nie powinno być
        > > ograniczane.Mimo to wydaje mi się, iż jest ono zjawiskiem niebezpiecznym, a
        > > wiernych słuchaczy powinno się uznać za sektę-nacjonalistyczno kretyński o
        > > dłam katolicyzmu.
        >
        > Cenzura jest niedopuszczalna. Tygodnik Nie i Radio MaRyja powinny istniec
        > mimo ze obydwa pieprza głupoty.
        > Nawet komuchy i faszysci maja prawo głosu.

Znam osobę, dla której ND i RM są jedynymi źródłami informacji. No, jeszcze
        czasem telewizję Niepokalanów obejrzy, ale robi to z ostrożnością i dystansem. Bo
        w tym Episkopacie to tylu Żydów i masonów... Co pewien czas raczy mnie
        informacjami, które mogą włos na głowie zjerzyć. Ostatnio dowiedziałem się, że
        złe komuchy uchwaliły w sejmie ustawę, wprowadzającą opodatkowanie miękkich
        narkotyków. Dowiedziałem się także, że obecnie połowa budżetu UE to nasze wpłaty.
        Ale najbardziej podobała mi się teoria wyjaśniająca sukcesy wyborcze SLD - według
        mojego radiomaryjca SLD dlatego wygrywa wybory, bo jedynie komuchy głosują.
        Logika porażająca.
        Być może nie jest to typowy słuchacz RM. Przynajmniej mam taką nadzieję. Ale
        słuchając wypowiedzi niektórych posłów LPR...

A co do cenzury, to się oczywiście z Tobą zgadzam.

Pozdrawiam.
        • douglasmclloyd Re: Co sądzicie o 28.02.02, 22:53
          Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: Balzer napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: Paweł napisał(a):
          > >
          > > > Uważam, że radio działa w granicach wolności słowa i nie powinno być
          > > > ograniczane.Mimo to wydaje mi się, iż jest ono zjawiskiem niebezpiecz
          > nym, a
          > > > wiernych słuchaczy powinno się uznać za sektę-nacjonalistyczno kretyń
          > ski o
          > > > dłam katolicyzmu.
          > >
          > > Cenzura jest niedopuszczalna. Tygodnik Nie i Radio MaRyja powinny istniec
          > > mimo ze obydwa pieprza głupoty.
          > > Nawet komuchy i faszysci maja prawo głosu.
          >
          > Znam osobę, dla której ND i RM są jedynymi źródłami informacji. No, jeszcze
          > czasem telewizję Niepokalanów obejrzy, ale robi to z ostrożnością i dystansem.
          > Bo
          > w tym Episkopacie to tylu Żydów i masonów... Co pewien czas raczy mnie
          > informacjami, które mogą włos na głowie zjerzyć. Ostatnio dowiedziałem się, że
          > złe komuchy uchwaliły w sejmie ustawę, wprowadzającą opodatkowanie miękkich
          > narkotyków. Dowiedziałem się także, że obecnie połowa budżetu UE to nasze wpłat
          > y.
          > Ale najbardziej podobała mi się teoria wyjaśniająca sukcesy wyborcze SLD - wedł
          > ug
          > mojego radiomaryjca SLD dlatego wygrywa wybory, bo jedynie komuchy głosują.
          > Logika porażająca.
          > Być może nie jest to typowy słuchacz RM. Przynajmniej mam taką nadzieję. Ale
          > słuchając wypowiedzi niektórych posłów LPR...
          >
          > A co do cenzury, to się oczywiście z Tobą zgadzam.
          >
          > Pozdrawiam.

Ja sie kiedys dowiedzialem, ze prawde mowi jedynie RM ale tylko w nocy. Prawda RM
          boi sie swiatla dziennego?

• Gość: Paweł Re: Co sądzicie o IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.02.02, 22:58
            Możliwe. Nigdy nie słyszałem co mówi Radio Maryja w nocy.
          • Gość: snajper Re: Co sądzicie o IP: *.waw.cdp.pl 01.03.02, 15:44
            douglasmclloyd napisał(a):

> Ja sie kiedys dowiedzialem, ze prawde mowi jedynie RM ale tylko w nocy. Prawda
            > RM boi sie swiatla dziennego?

To bardzo ciekawe, bo z tego wynika, że RM w dzień kłamie ? Któż takie herezje Ci
            opowiadał ? Pewnie jakiś żydo-masono-komuch. A może RM jest prowadzone przez anty-
            wampiry. W dzień, działając z zaskoczenia, ssą krew (i pieniądze) nieczego nie
            spodziewających się słuchaczy, za to nocą >odpracowują< swoje dzienne grzechy,
            głosząc prawdę oraz miłość bliźniego swego (ze szczególnym uwzględnieniem Żydów).

Pozdrawiam.

• Gość: Nowy To chyba trochę dziwne IP: *.torun.dialup.inetia.pl 28.02.02, 22:59
        Mnie najbardziej w tym wątku interesuje dlaczego RM i
        Rydzyk są opluwane i posądzane o ciemnotę itd. w
        sposób wręcz niebywały (to forum jest tego najlepszym
        przykładem), z drugiej strony znajduje się "NIE" i
        prawie wcale sie o nim nie wspomina.
        Dziwi mnie to tym bardziej, ze NIE "obrzygało" niemalże
        wszystkich Polaków i wartości na których opiera się
        prawie cała tradycja Polski, a w szczególności Kościół
        Katolicki i wiarę w Boga. NIE oczywiście pominęło w
        swoim opluwaniu "czerwone gnidy".
        I porównując "zasługi" NIE i Radia Maryja zastanawiam
        dlaczego nie stosuje się zasady: "każdemu według jego
        zasług". Czy to jest gra polityczna, czy wyłazi jakaś
        ciemna strona umysłów ludzi, wręcz szalejących na sam
        dźwięk słowa Rydzyk i Radio Maryja.
        Nowy
        • Gość: Paweł Re: To chyba trochę dziwne IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.02.02, 23:04
          Nie piszę o NIE bo go nie czytałem,a nie mam w zwyczaju krytykować czgoś czego
          chociaż trochę nie znam. A antysemityzm głoszony w radiu jest dla mnie
          irracjonalny i jest ciemnotą.
          • Gość: Nowy Re: To chyba trochę dziwne IP: *.torun.dialup.inetia.pl 28.02.02, 23:27
            To nie jest tak zupełnie irracjonalne. Po prostu
            rzeczywistość z jakim przychodzi nam się stykać jest
            dla wielu ludzi nie do przyjęcia (chyba co do tego, że
            część norm etycznych i moralnych uległo wynaturzeniu,
            nie masz wątpliwości). A nie jest żadnym odkryciem, że
            w takim stanie ludzie potrzebują znalezienia autorytetu
            i nazwania po imieniu winnych za istniejący stan.
            Wydaje mi się, że RM i jego wierni słuchacze mają
            właśnie ten problem.
            Ja osobiście to piętnowałbym nie ludzi z Radia Maryja
            za ich przekonania, ale tych którzy są winni za to jak
            ta nasza polska rzeczywistość wygląda.
            Nowy
            • douglasmclloyd Re: To chyba trochę dziwne 28.02.02, 23:41
              Gość portalu: Nowy napisał(a):

> To nie jest tak zupełnie irracjonalne. Po prostu
              > rzeczywistość z jakim przychodzi nam się stykać jest
              > dla wielu ludzi nie do przyjęcia (chyba co do tego, że
              > część norm etycznych i moralnych uległo wynaturzeniu,
              > nie masz wątpliwości). A nie jest żadnym odkryciem, że
              > w takim stanie ludzie potrzebują znalezienia autorytetu
              > i nazwania po imieniu winnych za istniejący stan.
              > Wydaje mi się, że RM i jego wierni słuchacze mają
              > właśnie ten problem.
              > Ja osobiście to piętnowałbym nie ludzi z Radia Maryja
              > za ich przekonania, ale tych którzy są winni za to jak
              > ta nasza polska rzeczywistość wygląda.
              > Nowy

Otoz to. RM i jego sluchacze maja ten problem, ze winowajcow upatruja w Zydach,
              euorpejczykach i masonach. Gdy tymczasem winnym obecnej sytuacji jest system
              panujacy w Polsce przez 50 lat. System ktory doprowadzil kraj do ruiny, z ktorej
              przyjdzie nam sie wygrzebywac przez kolejne dziesieciolecia. Nawet Ameryka nie
              zbudowala swojej potegi z dnia na dzien. Tymczasem w Polsce po 50 latach
              permanentnego kryzysu i sypiacej sie (lub moze lepiej upadlej) gospodarki
              oczekuje sie dobrobytu natychmiast po odbiciu od dna. Tym bardziej, iz naszej
              sytuacji nie poprawia krotkowzrocznosc politykow i urzednikow. Ludzie z natury
              rzeczy zobligowani do pilnowania interesow kraju, ktory reprezentuja oraz do
              wykonywania nalezycie swoich obowiazkow, zatracili zmysl panstwowotworczy i
              interesuje ich tylko zbijanie kasy.

• Gość: Paweł Re: To chyba trochę dziwne IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.03.02, 15:37

> To nie jest tak zupełnie irracjonalne. Po prostu
              > rzeczywistość z jakim przychodzi nam się stykać jest
              > dla wielu ludzi nie do przyjęcia (chyba co do tego, że
              > część norm etycznych i moralnych uległo wynaturzeniu,
              > nie masz wątpliwości). A nie jest żadnym odkryciem, że
              > w takim stanie ludzie potrzebują znalezienia autorytetu
              > i nazwania po imieniu winnych za istniejący stan.
              > Wydaje mi się, że RM i jego wierni słuchacze mają
              > właśnie ten problem.
              > Ja osobiście to piętnowałbym nie ludzi z Radia Maryja
              > za ich przekonania, ale tych którzy są winni za to jak
              > ta nasza polska rzeczywistość wygląda.
              > Nowy
              Ja nie piętnuje ludzi z RM,ale zwalanie winy za istniejącą w Polsce sytuację na
              wyimaginowanych wrogów,którzy spiskują,żeby nas zniszczyć,jest bez sensu i do
              niczego nie prowadzi.

• Gość: snajper Re: To chyba trochę dziwne IP: *.waw.cdp.pl 01.03.02, 15:50

> Ja nie piętnuje ludzi z RM,ale zwalanie winy za istniejącą w Polsce sytuację na
                > wyimaginowanych wrogów,którzy spiskują,żeby nas zniszczyć,jest bez sensu i do
                > niczego nie prowadzi.

I tu się mylisz. Prowadzi to do wybielania ludzi naprawdę odpowiedzialnych za
                nasz kryzys. Prowadzi to głoszących takie brednie do władzy, bo wielu ludzi
                rozumie jedynie proste teorie i recepty: typu winni są Żydzi i masoni, trzeba ich
                wypędzić, a będzie wspaniale.
                Pozdrawiam.

• Gość: Paweł Re: To chyba trochę dziwne IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.03.02, 16:15
                  A może to Rydzyk ma rację,a my tkwimy w nieświadomości,ogłupieni przez
                  zachodnią zgniliznę? Choć nie sądzę. Pozdrawiam.
        • douglasmclloyd Re: To chyba trochę dziwne 28.02.02, 23:15

> Mnie najbardziej w tym wątku interesuje dlaczego RM i
          > Rydzyk są opluwane i posądzane o ciemnotę itd. w
          > sposób wręcz niebywały (to forum jest tego najlepszym
          > przykładem), z drugiej strony znajduje się "NIE" i
          > prawie wcale sie o nim nie wspomina.
          > Dziwi mnie to tym bardziej, ze NIE "obrzygało" niemalże
          > wszystkich Polaków i wartości na których opiera się
          > prawie cała tradycja Polski, a w szczególności Kościół
          > Katolicki i wiarę w Boga. NIE oczywiście pominęło w
          > swoim opluwaniu "czerwone gnidy".
          > I porównując "zasługi" NIE i Radia Maryja zastanawiam
          > dlaczego nie stosuje się zasady: "każdemu według jego
          > zasług". Czy to jest gra polityczna, czy wyłazi jakaś
          > ciemna strona umysłów ludzi, wręcz szalejących na sam
          > dźwięk słowa Rydzyk i Radio Maryja.
          > Nowy

Urban to kawal ch.ja i tyle. Roznica jest taka, ze NIE mozna nie kupowac, co
          skutecznie czynie. RM, Rydzyk i jego partyjka sa natomiast wszechobecni.
          Ogladajac tv lub sluchajac radia mimochodem czlowiek nadziewa sie na ich
          rewelacje i opinie. Slyszac wypowiadane przez nich opinie trudno pozostac
          obojetnym. Poza tym, w obliczu wejscia do UE, nie ma bardziej dla Polski
          szkodliwej i niebezpiecznej posiadajacej na dodatek przedstawicielstwo w Sejmie
          frakcji. Na dodatek Urban bedac chu.em pisze i zachowuje sie jak na ch.ja
          przystalo. Rydzyk i jego przydupasy natomiast udajac stapajacych po ziemi
          swietych zachowuja sie tak samo albo jeszcze gorzej.

• jane-007 Re: Co sądzicie o 01.03.02, 08:30

> Uważam, że radio działaa w granicach wolności słowa i nie powinno być
      > wiernych słuchaczy powinno się uznać za sektę-nacjonalistyczno kretyński odłam
      > katolicyzmu.
      do Paweła Masz ze to sekta -nacjonalistyczno jan-
      sld
      • Gość: Paweł Re: Co sądzicie o IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.03.02, 15:42
        co??????????????
    • Gość: Krzychoo Radio Maryja IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 01.03.02, 16:38
      Uważam że Radio Maryja to generalnie jedna wielka "szopka".
      Wali się tam populizm wszelkiej maści,szerzy ksenofobie i teorie spiskowe
      i opowiada po porostu zwykłe głupoty.
      Omawiane radio ma także swoje pozytywne cechy.Po pierwsze jest czymś w
      rodzaju "kumpla" dla starszych samotnych ludzi.Pomaga też często
      potrzebującym pomocy biednym czy chorym ludziom.
      Czasami działalnośc Radia Maryja może być niebezpieczna.Wyobrazcie sobie co
      będzie gdy Liga Polskich Rodzin (polityczne skrzydło Radia Maryja)
      uzyska przewagę w Sejmie.Wtedy zamiast do Unii Europejskiej wejdziemy
      do Związku Białorusi i Rosji,kraj zaleje fala populizmu że Polska
      niedługo mlekiem i miodem popłynie.Zacznie się ograniczanie wolności słowa,
      cenzurowanie programów telewizyjnych (np.zawierających treści erotyczne)
      i będą ataki na obcych w rodzaju Żydów,Niemców itp.Niekoniecznie
      ataki fizyczne ale słowne czy legislacyjne na pewno np.ograniczanie napływu
      zachodniego kapitału do Polski.
      Będziemy postrzegani na świecie jako państwo fundamentalnie katolickie
      (coś jakby katolicki Taliban z mułłą ojcem Rydzykiem na czele).
      Słuchaczy Radia Maryja należy uświadomić że są oszukiwani przez swoich
      przywódców i mają przestarzały styl myślenia.
      Powiem jedno Radio Maryja mimo pewnych swoich pozytywnych cech jest parodią
      katolicyzmu tak jak talibowie byli parodią Islamu.
      Chrońmy się przed skrajnym katolicyzmem.
      • Gość: Paweł Re: Radio Maryja IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.03.02, 16:47
        Tylko jak ich uświadomić?
        • Gość: Krzychoo Re: Radio Maryja IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 01.03.02, 18:37

> Tylko jak ich uświadomić?

Niektórzy sami się uświadamiają.Widzą że niewszystko co mułła Rydzyk opowiada
          to prawda.
          Najgorzej ze starymi babciami.Te to mają już totalnie zlasowane mózgownice.
          Zresztą nie cały kościł zgadza się z poglądami toruńskiej katolickiej mafii.
          Są też podziały na ten temat wśród biskupów.
          Sądze że pewną grupę mozna z sekty wyciągnąc co inteligentniejszych
          przynajmniej.Trzeba by dyskutować z nimi.Indywidualnie najczęściej a to
          jak wiadome chciażby ze względów technicznych jest trudne.
          Obiecuję pomyśleć też o innych formach nawracania "niewiernych".

• douglasmclloyd Re: Radio Maryja 01.03.02, 16:52
        Gość portalu: Krzychoo napisał(a):

> Słuchaczy Radia Maryja należy uświadomić że są oszukiwani przez swoich
        > przywódców i mają przestarzały styl myślenia.

Oni zostali juz dostatecznie uswiadomieni. Uzyskali najwyzszy stopien
        wtajemniczenia. Wszelkie proby zmainy swiadomosci osob opanowanych przez sekte z
        Torunia mozna porownac z zawracaniem rzeki kijem.
        • Gość: Krzychoo Re: Radio Maryja IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 01.03.02, 18:39
          douglasmclloyd napisał(a):

> Gość portalu: Krzychoo napisał(a):
          >
          > > Słuchaczy Radia Maryja należy uświadomić że są oszukiwani przez swoich
          > > przywódców i mają przestarzały styl myślenia.
          >
          > Oni zostali juz dostatecznie uswiadomieni. Uzyskali najwyzszy stopien
          > wtajemniczenia. Wszelkie proby zmainy swiadomosci osob opanowanych przez sekte
          > z
          > Torunia mozna porownac z zawracaniem rzeki kijem.

Sądze że kilkanaście procent z nich można nawrócić
          np.poprzez rozmowy z nimi i np. udowadnianie że Unia Europejska
          niekoniecznie chce nas tylko okraść i wynarodowić.
          • douglasmclloyd Re: Radio Maryja 01.03.02, 19:44
            Gość portalu: Krzychoo napisał(a):

> douglasmclloyd napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Krzychoo napisał(a):
            > >
            > > > Słuchaczy Radia Maryja należy uświadomić że są oszukiwani przez swoic
            > h
            > > > przywódców i mają przestarzały styl myślenia.
            > >
            > > Oni zostali juz dostatecznie uswiadomieni. Uzyskali najwyzszy stopien
            > > wtajemniczenia. Wszelkie proby zmainy swiadomosci osob opanowanych przez s
            > ekte
            > > z
            > > Torunia mozna porownac z zawracaniem rzeki kijem.
            >
            > Sądze że kilkanaście procent z nich można nawrócić
            > np.poprzez rozmowy z nimi i np. udowadnianie że Unia Europejska
            > niekoniecznie chce nas tylko okraść i wynarodowić.

W jaki sposob chcesz te kilkanascie procent nawrocic? Pukajac do domow, jak
            swiadkowie Jechowy? Zaczepiajac ludzi na ulicy? A moze oni nie chca sie nawrocic?
            Sa swiecie przekonani w sowjej wierze o szkodliwosci UE i juz. I tak im dobrze.
            Taplaja sie w swoim bajorku, razem z ojcem bokserem, a jego brzeg wyznacza im
            horyzont.
        • malek1 Re: Krzychoooa 01.03.02, 18:42
          Krzychu, Zuchu,

chociaz Radia Maryja nie lubie, am katolik tygodniowy, to nie wiem jaki to
          jest "przestarzaly styl myslenia". Pisnij ze mi ty? Taki jak w kolorowych
          gazetkach stoi, czy tez taki od wiekszosci tej plebejskiej, he?
    • Gość: emem Re: Co sądzicie o IP: *.acn.waw.pl 01.03.02, 23:08
      jak zawsze sadze ze sa to zwykli faszysci, oszolomy, debile, dewoci -
      najbardziej szkodliwa rozglosnia w Polsce
      • reggie Re: Co sądzicie o 01.03.02, 23:15
        Teraz ja bedę spracą odejścia jakiegoś wątku w niebyt oślej ławeczki, memu czy
        momo mnie sprowokował:
        Ty kurwa anarchistyczny, zajebany żydowski oszołomie, parchu na ciele zdrowych
        ludzi, krzywa mordo, skurwiona mamejo, fagasie brudny, męska prostytutko o
        brudnej duszy, jebana w dupę kurwo gemelo, pierdolona suko ciemna nie mów
        takich rzeczy o naszym kochanym radiu maryja!
        Ojcze Dyrektorze, nie słuchaj ich!
        • Gość: Paweł Re: Co sądzicie o IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.03.02, 12:37
          Nie podniecaj się tak bo Ci żyłka w głowie pęknie.
          • Gość: snajper Re: Co sądzicie o IP: *.waw.cdp.pl 04.03.02, 16:15

> > Ty kurwa anarchistyczny, zajebany żydowski oszołomie, parchu na ciele zdrow
            > > ych ludzi, krzywa mordo, skurwiona mamejo, fagasie brudny, męska prostytutko
            > > o brudnej duszy, jebana w dupę kurwo gemelo, pierdolona suko ciemna nie mów
            > > takich rzeczy o naszym kochanym radiu maryja!

> Nie podniecaj się tak bo Ci żyłka w głowie pęknie.

No to masz odpowiedź na swoje wątpliwości. Czy głos reggie może być głosem
            prawdy ? Czy tak wyrażają się katolicy, chcący naprowadzić błądzącego bliźniego
            na drogę cnoty i prawdy ?

Pozdrawiam.
            • Gość: Paweł Re: Co sądzicie o IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.03.02, 16:20
              Jeśli są słuchaczami RM to niestety tak się wyrażają. Dlatego uważam ich za
              sektę, która nie powinna działać wewnątrz Kościoła tylko poza nim.Szkoda, że
              hierarchą brakuje odwagi by ich wykluczyć.
              • Gość: cichy Re: Co sądzicie o IP: *.client.attbi.com 04.03.02, 20:13

> Jeśli są słuchaczami RM to niestety tak się wyrażają. Dlatego uważam ich za
                > sektę, która nie powinna działać wewnątrz Kościoła tylko poza nim.Szkoda, że
                > hierarchą brakuje odwagi by ich wykluczyć.

Pawelku Ty juz wykluczyles.............ale siebie z KK.
                Napisz donos na hierarchie............za brak odwagi.
                • Gość: Paweł Re: Co sądzicie o IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.03.02, 20:54
                  Nie na hierarchię tylko na hierarchów. Z niczego się nie wykluczałem.
        • Gość: Balzer Reggie idz sie leczyc IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 12:44
          Na nogi bo na głowe juz za pozno, faszysto jeden.
          • Gość: OzRM Re: Reggie idz sie leczyc IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.03.02, 14:33
            Uwaga Paweł to prowokator!
            • reggie OzRM 03.03.02, 16:53
              Podziwiam Cię OzRM, za niezłomną postawę w krzewieniu prawdy i przywiązanie do
              Ojca Dyrektora. Może się widzieliśmy w Kościele MBNP na Józefa? Albo na
              pielgrzymce radiomaryjnej? Radio Maryja trzyma się zawsze razem. Pozdrawiam!
              • palesz Re: OzRM 03.03.02, 16:57
                reggie napisał(a):

> Podziwiam Cię OzRM, za niezłomną postawę w krzewieniu prawdy i przywiązanie do
                > Ojca Dyrektora. Może się widzieliśmy w Kościele MBNP na Józefa? Albo na
                > pielgrzymce radiomaryjnej? Radio Maryja trzyma się zawsze razem. Pozdrawiam!

Teraz ja bedę spracą odejścia jakiegoś wątku w niebyt oślej ławeczki, memu czy
                momo mnie sprowokował:
                Ty kurwa anarchistyczny, zajebany żydowski oszołomie, parchu na
                ciele zdrowych
                ludzi, krzywa mordo, skurwiona mamejo, fagasie brudny, męska
                prostytutko o
                brudnej duszy, jebana w dupę kurwo gemelo, pierdolona suko ciemna
                nie mów
                takich rzeczy o naszym kochanym radiu maryja!
                Ojcze Dyrektorze, nie słuchaj ich!
                UWAGA!!!! WSZYSTKO NA GÓRZE TO "WYPOWIEDZI" CZŁONKA (dosłownie) RODZINY
                RADIA MARYJA - PATRZCCIE I SŁUCHAJCIE PRAWDZIWEGO "POLAKA-KATOLIKA" - reggie
                • reggie Re: OzRM 03.03.02, 20:38
                  Dziękuję za zbiór mej twórczości rozproszonej. Osobiście wolę żywoty swiętych,
                  ale praca nad sobą jest także ubogacajaca.
                  Dziękuję bardzo. Zostałem doceniony. Dziękuję. Jestem wzruszony. Chlip!
                  • Gość: Paweł Re: OzRM IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.03.02, 21:39
                    Na pielgrzymkach też odnosicie się do siebie takim pięknym przyjaznym językiem?
                    • reggie Re: OzRM 03.03.02, 21:54
                      Nie. Oczywiście, że nie. Ale na pielgrzymki nie chodzi, a przynajmniej nie
                      afiszuje się, takie żydowskie satanistyczne lewactwo, jakie się często ujawnia
                      na forum. Na takich nie ma innej metody. Należy mówić ichjęzykiem, bo pomimo
                      ich niezachwianej pewnosci co do swojego wykształcenia i poziomu, do
                      zrozumienia wielu rzeczy brakuje im po prostu któregoś płatu mózgu.
                      • Gość: Paweł Re: OzRM IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.03.02, 16:15
                        reggie napisał(a):

> Nie. Oczywiście, że nie. Ale na pielgrzymki nie chodzi, a przynajmniej nie
                        > afiszuje się, takie żydowskie satanistyczne lewactwo, jakie się często ujawnia
                        > na forum. Na takich nie ma innej metody. Należy mówić ichjęzykiem, bo pomimo
                        > ich niezachwianej pewnosci co do swojego wykształcenia i poziomu, do
                        > zrozumienia wielu rzeczy brakuje im po prostu któregoś płatu mózgu.
                        To nie jest mój język, a mam wrażednie,że też nie rozumię wielu rzeczy. Np.
                        dlaczego głupi i żle rządzony naród próbuje zwalać winę na wyimaginowanego wroga
                        (Żydów). Żeby nie było wątpliwości to tym narodem są Polacy, szczególnie
                        tacy "prawdziwi" jak Ty.

• Gość: snajper Re: OzRM IP: *.waw.cdp.pl 04.03.02, 16:19

> reggie napisał(a):
                          >
                          > > Nie. Oczywiście, że nie. Ale na pielgrzymki nie chodzi, a przynajmniej nie
                          > > afiszuje się, takie żydowskie satanistyczne lewactwo, jakie się często ujawnia
                          > > na forum. Na takich nie ma innej metody. Należy mówić ichjęzykiem, bo pomimo
                          > > ich niezachwianej pewnosci co do swojego wykształcenia i poziomu, do
                          > > zrozumienia wielu rzeczy brakuje im po prostu któregoś płatu mózgu.
                          >
                          > To nie jest mój język, a mam wrażednie,że też nie rozumię wielu rzeczy. Np.
                          > dlaczego głupi i żle rządzony naród próbuje zwalać winę na wyimaginowanego wrog
                          > a (Żydów). Żeby nie było wątpliwości to tym narodem są Polacy, szczególnie
                          > tacy "prawdziwi" jak Ty.
                          >

Pawełku, Ty naprawdę nie rozumiesz ? >Żydowskie satanistyczne lewactwo< to o
                          Tobie. Zostałeś już zaszufladkowany przez reggie.

Pozdrawiam kolejnego >Żyda<.
                          • Gość: Paweł Re: OzRM IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.03.02, 16:23
                            Ależ doskonale rozumię. Nawet się z tego cieszę. Obelga z ust idioty to jak
                            komplement od kogoś rozsądnego. Pozdrawiam.
    • Gość: mark Re: Co sądzicie o IP: *.zigzag.pl 04.03.02, 16:26
      jest ok
      • Gość: Paweł Re: Co sądzicie o IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.03.02, 16:31
        Dzięki, że mi nie nabluzgałeś jak reggie. Cieszę się, że są także normalni
        słuchacze.
      • Gość: snajper Re: Co sądzicie o IP: *.waw.cdp.pl 06.03.02, 14:20
        Gość portalu: mark napisał(a):

> jest ok

Jest KO. To tak jak z ROMA - AMOR ;))

• Gość: Marta Radio Maryja dostarcza BRAKUJACE informacje ... IP: *.008.popsite.net 04.03.02, 21:44
      i opinie tych ludzi, ktorych niedopuszczaja do glosu ZMONOPOLIZOWANE media
      przez postkomunistow, tzw. zydokomune - ktora prosperuje z cala moca oraz tzw.
      media w Polsce, ktore sa wlasnoscia kapitalu zagranicznego (wrecz dzialajace na
      szkode Polski).

Media w Polsce sa oponawane przez tzw. elity gospodarcze, polityczne (najwieksza
      mafia zlodzieji gospodarczych dzialajacych na szkode Panstwa Polskiego).

Bardzo dobrze ze jest Radio Maryja, ktore obnarza zgnilizne moralna, tych co
      wrecz OKRADLI Polakow i przyswoili sobie media.

Publiczne media w Polsce MANIPULUJA zamiast informowac i stracily swoja funkcje
      jako informatora.

Rzeczypospolita miala SLUZYC Narodom mieszkajacych w granicach Polski, a tym
      czsaem te tzw. elity polityczne tzn. skorumpowana mafia SLD – dla ktorej Polska
      NIE JEST ojczyzna, lecz partia jest ich ojczyzna z ktorej czerpia dorazne
      kozysci. Dzisiaj najwieksi politycy w Polsce to nie ci co mysla Panstwie i
      Narodzie. Ci co mysleli kategoriami narodowymi zostali WYSMIANI i sa uwazani za
      frajerow (np. Lepper).
      Dzisiaj i tu uwaga: „uczciwy” polityk to ten, ktory zdobywa kozysci majatkowe
      WYLOCZNIE dla wlasnej parti, oczywiscie z POMINIECIEM interesu jako panstwa w
      calosci.

Terminy jak zdrada, narod, honor, panstwo i niepodleglosc przez obecne
      zdemoralizowane „elity” polityczne zostaly TEZ wysmiane. Termin patriota jest tez
      terminem wysmianym i niechetnie uzywanym.
      Nawet tu na ty forum zdazaja sie GLUPCY, ktozy mowia ze NIE chca byc Polakami
      lecz tzw. „europejczykami” tak jak kiedys byli idioci za Bugiem, ktorzy nazywali
      siebie „jestem czlowiekiem radzieckim”. Jak sie tos konczylo, pamietacie ???
      ZSRR mogl uratowac jedynie terror porownywalny ze stalinowskim, a na to zabraklo
      juz sily komunistom.
      Unia Europejska moze tez byc utrzymywana przez jakis czas przez terror. Jak
      narazie jest terror medialny globalistow. Co bedzie dalej – sprubujecie?

Dzienikarz w Polsce to taka KURWO-PROSTYTUTKA polityczna, ktora wszystko bedzie
      glosic na szkode innych za pieniadze, bez zadnych zachamowan moralnych. Jest
      malutka garstka dziennikarzy, ktora nie dala sie ZASTRASZYC ani kupic obcemu
      kapitalowi (np. Nasza Polska, Glos Macierewicza lub Nasz Dziennik).

Opinia publiczna w Polsce jest slabo zorientowana w tej problematyce i na ogol
      NIE ZDAJE sobie sprawy ze skali ZAGROZENIA, ktore wisi nad utrata CAKOWITEJ
      niepodleglosci Polski.
      Przykladem takiej KURWY politycznej jest Michnik, ktory ZAWSZE gonil za zyskiem a
      wrecz gardzi wszystkim co Polskie.

85% wydawnictw prasowych (tytuly prasowe +drukarnie)w Polsce jest wykupiny przez
      zagraniczny kapital.
      Wiekszosc tzw. dziennikarzy w Polsce reprezentuja tych co im za to placa.

Kapital zagraniczny walczy z tymi co mowia o lustracji czy korupcji w Polsce.
      Wszystkie dzieniki i drukarnie na Slasku i w Polsce Zachodniej zostaly wykupine
      przez Passauer Neue Presse. To te wlasnie gazety podwazaja i osmieszaja prawa
      Polski do tych ziem.
      Wszystkie mechanizmy medialne, ktore powinny inspirowac do dzialania na rzecz
      Polski znajduja sie poza granicami kraju. Z tad ten nurt szydzenia z Polakow.
      OZNACZA to, ze zrodla rzeczywistej wladzy nad Polska TEZ JUZ sie tam znajduja,
      ktorym ABSOLUTNIE NIE ZALEZY na dobrobycie Polski i Polakow.
      Czy ktos sie martwi o Polskie bezrobocie ?
      Kazdy mysli o sobie - Polska i Polacy sa im potrzebni, ale NIE po to aby jakims
      tam Polakom bylo lepiej.
      Polacyw Polsce na gwalt musza myslec i dzialac i calkowitej INNEJ KONCEPCJI
      ROZWOJU panstwa Polskiego !!!

> Uważam, że radio działa w granicach wolności słowa i nie powinno być
      > katolicyzmu.

• Gość: Paweł Re: Radio Maryja dostarcza BRAKUJACE informacje ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.03.02, 21:51
        Widzę, że uważnie słuchasz radia. Mnie osobiście telewizja polska też się nie
        podoba, ale RM jest jeszcze gorsze.
      • Gość: jean Re: Radio Maryja dostarcza BRAKUJACE informacje ... IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.03.02, 22:12
        Marto!Biedne dziewczę!Kolejność jest taka:1)Szkoła(ortografia)!
        2)Psychiatra(bełkot)!
      • douglasmclloyd Re: Radio Maryja dostarcza BRAKUJACE informacje ... 04.03.02, 22:16
        Gość portalu: Marta napisał(a):

> i opinie tych ludzi, ktorych niedopuszczaja do glosu ZMONOPOLIZOWANE med
        > ia
        > przez postkomunistow, tzw. zydokomune - ktora prosperuje z cala moca oraz tzw.
        > media w Polsce, ktore sa wlasnoscia kapitalu zagranicznego (wrecz dzialajace na
        >
        > szkode Polski).

Sprobuj zadzwonic do RM i powiedziec cos nie po mysli prowadzacego, a zobaczysz,
        gdzie konczy sie wolnosc mediow. W RM jest cenzura, ktora nie dopuszcza wolnosci
        mysli.

> Media w Polsce sa oponawane przez tzw. elity gospodarcze, polityczne (najwieksz
        > a
        > mafia zlodzieji gospodarczych dzialajacych na szkode Panstwa Polskiego).

Zapomnialas napisac jaka mafia opanowala RM.

> Bardzo dobrze ze jest Radio Maryja, ktore obnarza zgnilizne moralna, tych co
        > wrecz OKRADLI Polakow i przyswoili sobie media.

Szkoda, ze nie obnazylo kradziezy szmalu zebranego na ratowanie Stoczni
        Gdanskiej, dokonanej przez Rydzyka.

> Publiczne media w Polsce MANIPULUJA zamiast informowac i stracily swoja funkcje
        >
        > jako informatora.

Z tego co czytam wynika, ze zostalas niezle zmanipulowana przez sekte ojca
        dyrektora.

> Rzeczypospolita miala SLUZYC Narodom mieszkajacych w granicach Polski, a tym
        > czsaem te tzw. elity polityczne tzn. skorumpowana mafia SLD – dla ktorej
        > Polska
        > NIE JEST ojczyzna, lecz partia jest ich ojczyzna z ktorej czerpia dorazne
        > kozysci. Dzisiaj najwieksi politycy w Polsce to nie ci co mysla Panstwie i
        > Narodzie.

Kim sa ci najwieksi politycy?

> Ci co mysleli kategoriami narodowymi zostali WYSMIANI i sa uwazani za
        >
        > frajerow (np. Lepper).

Mylisz sie, ci, ktorzy mysleli kategoriami panstwa i narodu nie zostali wybrani.

> Dzisiaj i tu uwaga: „uczciwy” polityk to ten, ktory zdobywa kozysci
        > majatkowe
        > WYLOCZNIE dla wlasnej parti, oczywiscie z POMINIECIEM interesu jako panstwa w
        > calosci.
        >
        > Terminy jak zdrada, narod, honor, panstwo i niepodleglosc przez obecne
        > zdemoralizowane „elity” polityczne zostaly TEZ wysmiane. Termin pat
        > riota jest tez
        > terminem wysmianym i niechetnie uzywanym.
        > Nawet tu na ty forum zdazaja sie GLUPCY, ktozy mowia ze NIE chca byc Polakami
        > lecz tzw. „europejczykami” tak jak kiedys byli idioci za Bugiem, kt
        > orzy nazywali
        > siebie „jestem czlowiekiem radzieckim”. Jak sie tos konczylo, pamie
        > tacie ???
        > ZSRR mogl uratowac jedynie terror porownywalny ze stalinowskim, a na to zabrakl
        > o
        > juz sily komunistom.
        > Unia Europejska moze tez byc utrzymywana przez jakis czas przez terror. Jak
        > narazie jest terror medialny globalistow. Co bedzie dalej – sprubujecie?

No tak. Te prawdy objawione mozna uslyszec tylko w jednej rozglosni – radio
        erewan w Toruniu.

> Dzienikarz w Polsce to taka KURWO-PROSTYTUTKA polityczna, ktora wszystko bedzi
        > e
        > glosic na szkode innych za pieniadze, bez zadnych zachamowan moralnych. Jest
        > malutka garstka dziennikarzy, ktora nie dala sie ZASTRASZYC ani kupic obcemu
        > kapitalowi (np. Nasza Polska, Glos Macierewicza lub Nasz Dziennik).

Przepraszam ale mnie dziennikarze nie wyrzdzili zadnej szkody. A jak juz to
        wlasnie ci z Waszej Polski, Glosu i Waszego Dziennika. Jako Polakowi, jest mi za
        nich wstyd.

> Opinia publiczna w Polsce jest slabo zorientowana w tej problematyce i na ogol
        > NIE ZDAJE sobie sprawy ze skali ZAGROZENIA, ktore wisi nad utrata CAKOWITEJ
        > niepodleglosci Polski.
        > Przykladem takiej KURWY politycznej jest Michnik, ktory ZAWSZE gonil za zyskiem
        > a
        > wrecz gardzi wszystkim co Polskie.

No tak opinia w Polsce jest slabo zorientowana. Ty natomiast jestes zorientowana
        najlepiej, tylko dlatego, iz w Polsce nie mieszkasz.

> 85% wydawnictw prasowych (tytuly prasowe +drukarnie)w Polsce jest wykupiny prze
        > z
        > zagraniczny kapital.
        > Wiekszosc tzw. dziennikarzy w Polsce reprezentuja tych co im za to placa.

Nie dramatyzuj. Jest przeciez Wasza Polska, Glos i Waszo Dziennik. Trzy filary,
        ktore zbawia ojczyzne.

> Kapital zagraniczny walczy z tymi co mowia o lustracji czy korupcji w Polsce.

W czym przejawia sie ta walka?

> Wszystkie dzieniki i drukarnie na Slasku i w Polsce Zachodniej zostaly wykupine
        >
        > przez Passauer Neue Presse. To te wlasnie gazety podwazaja i osmieszaja prawa
        > Polski do tych ziem.

Mogla bys podac jakies przyklady? Podwazania i osmieszania uciekly mojej uwadze.

> Wszystkie mechanizmy medialne, ktore powinny inspirowac do dzialania na rzecz
        > Polski znajduja sie poza granicami kraju.

Ze gdzie? Przeciez wiekszosc polskich mediow jest za wstapieniem do UE. Wiec
        trudno mowic, ze nie dzialaja na rzecz Polski.

> Z tad ten nurt szydzenia z Polakow.
        > OZNACZA to, ze zrodla rzeczywistej wladzy nad Polska TEZ JUZ sie tam znajduja,
        > ktorym ABSOLUTNIE NIE ZALEZY na dobrobycie Polski i Polakow.
        > Czy ktos sie martwi o Polskie bezrobocie ?

Slyszalem, ze Miller.

> Kazdy mysli o sobie - Polska i Polacy sa im potrzebni, ale NIE po to aby jakims
        >
        > tam Polakom bylo lepiej.

A po co?

> Polacyw Polsce na gwalt musza myslec i dzialac i calkowitej INNEJ KONCEPCJI
        > ROZWOJU panstwa Polskiego !!!

Innej od twojej to na pewno.

P.S.
        Jesli chcesz zrobic cos dla Polski, to zacznij od nauki polskiego. Tylu bledow w
        jedym tekscie juz dawno nie widzialem. A moze jestes Zydem-prowokatorem?
      • Gość: puk Re: Radio Maryja dostarcza BRAKUJACE informacje ... IP: *.interklub.pl 04.03.02, 22:33

> lecz tzw. „europejczykami.........
        > Dzienikarz w Polsce to taka KURWO-PROSTYTUTKA polityczna..........
        > Przykladem takiej KURWY politycznej jest Michnik, ktory ZAWSZE.....
        droga Marto, czy to nie schizofrenia? na pewno nie katolicyzm
      • Gość: cichy Re: Radio Maryja dostarcza BRAKUJACE informacje ... IP: *.client.attbi.com 05.03.02, 01:28
        Gość portalu: Marta napisał(a): (....)

Dziekuje Marto za odwage i prawdziwe i szczere Twoje slowa.
        Tak jest. Taka jest prawda.
        A tych kilku belkoczacych pajacykow na patyku, ktorzy probuja Ci dokuczyc olej
        ignorancja i pogarda. To sa dla Polski straceni ludzi i zawsze byli...
        Pajace sobie ubzdurali, ze ktos ich chce nawracac - marzyciele :)
        3maj sie.

> ia
        > przez postkomunistow, tzw. zydokomune - ktora prosperuje z cala moca oraz tzw.
        > media w Polsce, ktore sa wlasnoscia kapitalu zagranicznego (wrecz dzialajace na
        >
        > szkode Polski).
        >
        > Media w Polsce sa oponawane przez tzw. elity gospodarcze, polityczne (najwieksz
        > a
        >
        >
        > Publiczne media w Polsce MANIPULUJA zamiast informowac i stracily swoja funkcje
        >
        > jako informatora.
        >
        > Polska
        > Narodzie. Ci co mysleli kategoriami narodowymi zostali WYSMIANI i sa uwazani za
        >
        > frajerow (np. Lepper).
        > majatkowe
        > calosci.
        >
        > riota jest tez
        > lecz tzw. „europejczykami” tak jak kiedys byli idioci za Bugiem, kt
        > orzy nazywali
        > tacie ???
        > ZSRR mogl uratowac jedynie terror porownywalny ze stalinowskim, a na to zabrakl
        > o
        > juz sily komunistom.
        >
        > Dzienikarz w Polsce to taka KURWO-PROSTYTUTKA polityczna, ktora wszystko bedzi
        > e
        >
        > Opinia publiczna w Polsce jest slabo zorientowana w tej problematyce i na ogol
        > niepodleglosci Polski.
        > Przykladem takiej KURWY politycznej jest Michnik, ktory ZAWSZE gonil za zyskiem
        > a
        >
        > 85% wydawnictw prasowych (tytuly prasowe +drukarnie)w Polsce jest wykupiny prze
        > z
        > zagraniczny kapital.
        >
        > Wszystkie dzieniki i drukarnie na Slasku i w Polsce Zachodniej zostaly wykupine
        >
        > Polski do tych ziem.
        > Polski znajduja sie poza granicami kraju. Z tad ten nurt szydzenia z Polakow.
        > OZNACZA to, ze zrodla rzeczywistej wladzy nad Polska TEZ JUZ sie tam znajduja,
        > Kazdy mysli o sobie - Polska i Polacy sa im potrzebni, ale NIE po to aby jakims
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        > > ograniczane.Mimo to wydaje mi się, iż jest ono zjawiskiem niebezpiecznym,
        > a
        > dłam
        > > katolicyzmu.
        >

• douglasmclloyd Re: Radio Maryja dostarcza BRAKUJACE informacje ... 05.03.02, 01:50
          Gość portalu: cichy napisał(a):

> Gość portalu: Marta napisał(a): (....)
          >
          > Dziekuje Marto za odwage i prawdziwe i szczere Twoje slowa.
          > Tak jest. Taka jest prawda.

Prawda, jak mowil prezyden Walesa, jest jak dupa. Kazdy ma swoja.

> A tych kilku belkoczacych pajacykow na patyku, ktorzy probuja Ci dokuczyc olej
          > ignorancja i pogarda.
          > To sa dla Polski straceni ludzi i zawsze byli...

Odezwal sie czlowiek niestracony dla Polski. Pewnie mieszkasz poza Polska z 20
          lat i do Polski nigdy nie wrocisz, bo nie masz ani z czym, ani do kogo.

> Pajace sobie ubzdurali, ze ktos ich chce nawracac - marzyciele :)
          > 3maj sie.

A kto tu mowi o nawracaniu? Bardziej pasuje zawracanie rzeki kijem w waszym
          wykonaniu.
        • Gość: puk Re: Radio Maryja dostarcza BRAKUJACE informacje ... IP: *.interklub.pl 05.03.02, 09:11

> Dziekuje Marto za odwage i prawdziwe i szczere Twoje slowa.
          > Tak jest. Taka jest prawda.
          > A tych kilku belkoczacych pajacykow na patyku, ktorzy probuja Ci dokuczyc olej
          > ignorancja i pogarda. To sa dla Polski straceni ludzi i zawsze byli...
          > Pajace sobie ubzdurali, ze ktos ich chce nawracac - marzyciele :)
          > 3maj sie.

Drogi cichy, czytam Twoją opinię i nie mogę wyjść ze zdumienia - czy język
          pogardy i nienawiści (tak, to niemal czysta nienawiść) są Twoim zdaniem
          przynależne prawdzie, na którą się powołujesz? Zamiast Radia Maryja polecam
          encykliki papieskie - możesz się jednak zawieść, bo pajacami i ludźmi wyzutymi z
          patriotyzmu Jan Paweł II nie szafuje.
          • Gość: m4 Re: Radio Maryja dostarcza BRAKUJACE informacje ... IP: 194.151.168.* 05.03.02, 10:20
            Siewcy nienawisci, jak Radio Maryja , zbiora kiedys burze.Podejrzewam tylko, ze
            przy okazji te burze zbierze takze Kosciol Katolicki w Polsce za
            swoja"tolerancje" wobec bandy Rydzyka. Niech Episkopat pomysli o tym.
          • Gość: cuchy Re: Radio Maryja dostarcza BRAKUJACE informacje ... IP: *.client.attbi.com 06.03.02, 21:27
            Gość portalu: puk napisał(a):

>
            > > Dziekuje Marto za odwage i prawdziwe i szczere Twoje slowa.
            > > Tak jest. Taka jest prawda.
            > > A tych kilku belkoczacych pajacykow na patyku, ktorzy probuja Ci dokuczyc
            > olej
            > > ignorancja i pogarda. To sa dla Polski straceni ludzi i zawsze byli...
            > > Pajace sobie ubzdurali, ze ktos ich chce nawracac - marzyciele :)
            > > 3maj sie.
            >
            > Drogi cichy, czytam Twoją opinię i nie mogę wyjść ze zdumienia - czy język
            > pogardy i nienawiści (tak, to niemal czysta nienawiść) są Twoim zdaniem
            > przynależne prawdzie, na którą się powołujesz? Zamiast Radia Maryja polecam
            > encykliki papieskie - możesz się jednak zawieść, bo pajacami i ludźmi wyzutymi
            > z
            > patriotyzmu Jan Paweł II nie szafuje.

Czekalem Przyjacielu na Ciebie, ze przyjdziesz ze swoja obronna pomoca wobec
            zaatakowanej przez "chuliganerie" nasza Kolezanke Marte, ale nie moglem sie
            doczekac, wiec sam napisalem jak napisalem. Wybaczysz mi?:)
            Pokaz mi jak Ty bys to zrobil? - z gory dzieki:)
      • Gość: Krzychoo Re: Radio Maryja dostarcza BRAKUJACE informacje ... IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 06.03.02, 20:35

> ia

Niepotrzebny antysemityzm Aniu

>
        > szkode Polski).
        >
        > a

I nie potrzebne teorie spiskowe

>
        >
        >
        > jako informatora.

Dochodzi do błędne go informowania i wypaczania wiadomość ale bez przesady.

>
        > Polska
        > Narodzie. Ci co mysleli kategoriami narodowymi zostali WYSMIANI i sa uwazani za
        >
        > frajerow (np. Lepper).
        > majatkowe
        > calosci.
        >

Tak jest na całym świecie.A wsród katolików cwaniaków też nie brakuje.

> riota jest tez

Faktycznie doszło do wypaczenia pewnych wartości ale nie na taką skalę jak
        twierdzisz.Po prostu niektórzy nadużywali pewnych określeń i dlatego ludzie mają
        ich dosyć.

> lecz tzw. „europejczykami”

To ich sprawa.Dopóki nie zechcą załóżmy wyrwać fragmentu POlski z naszych granic
        aby tam stworzyć swoje państwo mogą być kim chcą.

tak jak kiedys byli idioci za Bugiem, kt
        > orzy nazywali
        > tacie ???
        > o
        > juz sily komunistom.

Czy to że np.Irlandia weszła do Uni Oznaczało że straciła niepodległość?
        Albo Hiszpania?

>
        > e

WOOOOOOOW.Nowa kategoria erotyczna -"kurwo-prostytutka"

Wypisują populistyczne głupoty.

> niepodleglosci Polski.

Jeszcze raz pytam - czy to że np.Irlandia weszła do Unii spowodowało utratę przez
        nią niepodległości?

> a
        >
        > z
        > zagraniczny kapital.
        >
        >
        > Polski do tych ziem.
        > Polski znajduja sie poza granicami kraju. Z tad ten nurt szydzenia z Polakow.

Wiele osób tylko nie jest tak łatwo to zjawisko jaki jest bezrobocie.

>

Podaj źródła na podstawie których wyciągasz takie wnioski?

>
        >
        >
        >
        >
        > > ograniczane.Mimo to wydaje mi się, iż jest ono zjawiskiem niebezpiecznym,
        > a
        > dłam
        > > katolicyzmu.
        >

• Gość: Mateusz Re: Co sądzicie o IP: *.ipt.aol.com 06.03.02, 15:19
      Zmijki o wytartych biblia usteczkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka