Gość: K&K IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.07.01, 09:54 Czy ktoś może podzielić się swoimi doświadczeniami podczas wejścia na Triglav? Czy rzeczywiście potrzebna jest asekuracja czy też można sie bez niej obejść? z góry dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ROBERT W Re: Alpy Julijskie-Triglav IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 19:43 kilka rad masz w przewodniku Pascala (nie za duzo ale zawsze coś ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Alpy Julijskie-Triglav IP: 213.186.84.* 05.08.01, 20:04 Krótkopiszac: asekuracja nie jest potrzebna.W zeszłym roku wchodziłem na Triglav z Trzaskiej Kocy i schodziłem do Domu Planika (łatwiejszym wariantem. Nie używałem żadnej asekuracji i też nie widziałem nikogo kto by tak czynił (a było dosyć tłoczno). Szlaki na Triglav są solidnie ubezpieczone i ich trudności nie wymagają autoasekuracji. Polecam przewodnik po Alpach Julijskich (wyd.PTTK, seria "Góry za miedzą"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K&K Re: Alpy Julijskie-Triglav IP: 195.136.36.* 07.08.01, 11:43 Wynika z powyższych informacji, że asekuracja nie jest niezbędna ale strzezonego Pan Bóg strzeże.... K&K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goa Re: Alpy Julijskie-Triglav IP: 212.244.163.* 29.08.01, 15:24 Właśnie wróciłem z AJ. Byłem niestety tylko na Małym Triglavie. Dość trudno jak dla zielonego człowieka, ale doświadczony sobie poradzi dobrze. Super widoki, ale korki niezłe, sznureczek ludzi, przez to czasem może być niebezpiecznie i czas wejścia się wydłuża bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEL Re: Alpy Julijskie-Triglav IP: 217.97.146.* 07.01.02, 16:13 WEJŚCIA NA TRIGLAW SĄ RÓŻNE,IDĄC OD SCHRONISKA "AZALJEW DOM"NIEBIESKIM SZLAKIEM,ZABEZPIECZENIA NIE SĄ POTRZEBNE,ALE PODEJŚCIE JEST DŁUGIE.ZEJŚCIA OD PÓŁNOCY TRIGLAWU SĄ DOŚĆ OSTRE (WARTO COŚ ZABRAĆ),ALE WRAŻENIA NIEZAPOMNIANE (NIE POLECAM WEJŚĆ ZIMOWYCH).WARTO ZANOCOWAĆ W SCHRONISKU U GÓRY(2400M),JEST DUŻO SCHRONISK (BRAK W NICH WODY DO PICIA-DROGA WODA).W SCHRONISKU "POD TRIGLAWEM"CZĘSTO TŁOK.OD SCHRONISKA "POD TRIGLAWEM" OSTRE PODEJŚCIE(SZLAK IDZIE GRANIĄ).WEJŚCIE I ZEJŚCIE 16-18 GODZIN-JEŚLI NIE CHCESZ CAŁĄ DROGĘ BIEC ZANOCUJ U GÓRY,NAPRAWDĘ WARTO.PIĘKNE WSCHODY SŁOŃCA,HERBATA W SCHRONISKACH JAK NIGDZIE. ŻYCZĘ POWODZENIA,CZEŚĆ.PAWEŁ (MÓJ ADRES PAWEL25M@POCZTA.ONET.PL) Odpowiedz Link Zgłoś
agfa Re: Alpy Julijskie-Triglav 09.01.02, 10:22 Ach ta herbata w metalowych filiżankach! Po kilku latach wciąż pamiętam ten smak. A Triglav jest piękny! Naprawdę warto go odwiedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K&K Re: Alpy Julijskie-Triglav IP: 10.129.135.* 26.01.02, 11:46 Wielkie dzieki wszystkim za info! Bylam w AJ pod koniec sierpnia, Triglava nie sforsowalismy, bo pogoda byla fatalna, wiec doszlismy do Vodnikov Doma,ale i tak bylo niesamowicie! Polecam wszystkim goraco Slowenie - ludzie mili, piekny kraj, niesamowita ilosc atrakcji nie tylko w Alpach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Alpy Julijskie-Triglav IP: *.t30.physik.tu-muenchen.de 25.06.02, 15:18 Trudnosci Triglava przynajmniej na latwiejszych szlakach na pewno nie przekraczaja np. Orlej Perci, a tam sie raczej nikt nie asekuruje. Jezeli wiec chodziles po Wysokich Tatrach, na pewno sobie poradzisz. Jezeli chcesz, zajrzyj na moja relacje z wycieczki na Triglav: www.fuw.edu.pl/~rosiek/photo/alpy2001/triglav.html Powodzenia! Janusz Odpowiedz Link Zgłoś