Dodaj do ulubionych

Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor.pl :

22.05.11, 01:27
za Ave. duce, która dotarła do przykładowych materiałów umieszczanych na stronie antykomor.pl :

zpsychiatryka.blox.pl/2011/05/Jak-AntyKomorpl-lamal-prawo.html

czy się to komu podoba czy nie, w RP, póki co, obowiązuje prawo zakazujące lżenia prezydenta RP, jakie miało miejsce na kwestionowanej stronie.
a z tego, co teraz zobaczyłam, było tam także podżeganie do zabijania.

wolność słowa, to jedno.
drugie, to wolność ludzi od lżenia, oczerniania, bycia obiektem przeciw któremu się podżega mówiąc o jego śmierci.

Obserwuj wątek
    • ex.mila Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 01:31
      Ty z innej planety jesteś... w twoim świecie niedopuszczalne jest lżenie kogokolwiek.

Nie liczysz się.
      • olga_w_ogrodzie Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 01:34
        chyba jestem z innej.
        spodziewałam się, że na tej stronie było coś gorszego, niż "satyra" zwykła, ale czegoś takiego jednak nie oczekiwałam.
        • ex.mila Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 01:40
          olga_w_ogrodzie napisała:

> chyba jestem z innej.
          > spodziewałam się, że na tej stronie było coś gorszego, niż "satyra" zwykła, ale
          > czegoś takiego jednak nie oczekiwałam.

Nie kliknę w ten link. Wolę być posądzona o najgorsze sku...syństwo, ale domyślam się co tam jest, i nie nabiję im punktów klikalności.

psie kupy też omijam z całym szacunkiem.
          • indeed4 Pouczająca lektura dla pań z "innej planety" : 22.05.11, 02:14
            1. wyborcza.pl/1,75968,9640305,Kto_tu_wyslal_ABW_.html

2. wyborcza.pl/1,75968,9638005,Déja_vu_z_IV_RP.html

A tu teksty ( na różowym tle ) ze strony antykaczystowskiej - dla porównania.

www.lalik.piwko.pl/pierdoly/polityka/kaczuszki/index.htm

• volupte01 Re: Pouczająca lektura dla pań z "innej planety" 22.05.11, 11:17
              zpsychiatryka.blox.pl/2011/05/Jak-AntyKomorpl-lamal-prawo.html
              >
              > A tu teksty ( na różowym tle ) ze strony antykaczystowskiej - dla porównania.
              >
              > www.lalik.piwko.pl/pierdoly/polityka/kaczuszki/index.htm
              >
              Spora różnica nie uważasz , jesli to jest prawdziwe.zpsychiatryka.blox.pl/2011/05/Jak-AntyKomorpl-lamal-prawo.html
              • indeed4 Re: Pouczająca lektura dla pań z "innej planety" 22.05.11, 11:39
                Uważam - nie sądzę, żeby AntyKomor choć w części dorównywał temu rynsztokowi, który zalinkowałem..

Zadałem niżej pytanie - z jakiego więc artykułu twoim zdaniem powinno się postawić zarzuty?
                • volupte01 Re: Pouczająca lektura dla pań z "innej planety" 22.05.11, 11:52
                  A znasz ta strone antykomor.pl? Ja nie znam , ale z tego małego fragmentu wynika ze jest jeszcze gorsza od tej antykaczej.
                  • indeed4 Re: Pouczająca lektura dla pań z "innej planety" 22.05.11, 12:01
                    Nie - nie wynika, ściek antykaczystowski jest 100 razy gorszy, tego szamba nawet się nie da zacytować z obawy przed banem.

Zadaję po raz trzeci pytanie - Z JAKIEGO PARAGRAFU ( ? )

Słucham, drogi volupte.
                    • volupte01 Re: Pouczająca lektura dla pań z "innej planety" 22.05.11, 12:07
                      wiadomosci.onet.pl/waszymzdaniem/62304,niech_prawo_prawo_znaczy,drukuj.html I to są artykuły KK a nie paragrafy.
                      • indeed4 Tia ..... czyli mówimy o paragrafie 22 22.05.11, 12:19
                        - czy tak, gorliwie strzegący prawa, panie volupte?

www.rp.pl/artykul/661428_Artykul_212_kodeksu_karnego_to_narzedzie_represji_za_opinie_.html

www.rp.pl/artykul/662082_Nalecz__Bronislawa_Komorowskiego_zdziwila_akcja_ABW.html

Coś mi się wydaje, że policjanci, którzy zamykali demonstrantów w Białymstoku to twoja rodzinka :-)
                        • volupte01 Re: Tia ..... czyli mówimy o paragrafie 22 22.05.11, 12:34
                          To źle ci sie wydaje.
                          • indeed4 Nie sądzę :-) 22.05.11, 12:41
                            Pałowanie antyrządowych demonstracji, gorliwość w kneblowaniu ust i pakowaniu do więzień ludzi za poglądy, to cecha systemu, z którym się pożegnaliśmy 20 lat temu.

Mam nadzieję, że już to sobie uświadomiłeś, drogi volupte :-)

• volupte01 Re: Nie sądzę :-) 22.05.11, 12:59
                              zama siebie sytaj czy to juz do ciebie dotarło.
                              • indeed4 Re: Nie sądzę :-) 22.05.11, 13:09
                                Moja droga - ja nie muszę sobie tego uświadamiać, od dawna wiem, że żyję w wolnym demokratycznym kraju.

Pytanie, kiedy to dotrze do sporej części użytkowników tego forum o postkomunistycznej mentalności - łącznie z tobą, honey :-)
                                • volupte01 Re: Nie sądzę :-) 22.05.11, 13:16
                                  Lacznie z toba słoneczko:-) Bo to raczej ty jestes za tymi , kórzy twierdza ze zyjemy w kondominium:-)
                                  • indeed4 Re: Nie sądzę :-) 22.05.11, 13:20
                                    Obawiam się, że jesteś w błędzie, moja droga volupte :-)

Powiedz mi, darling - czy prokurator Seremet zna poniższe decyzje? Jak ci się wydaje.

www.tvn24.pl/1,1702066,druk.html
                                    • volupte01 Re: Nie sądzę :-) 22.05.11, 13:23
                                      Powinien kochanie:-)
                                      • indeed4 Re: Nie sądzę :-) 22.05.11, 13:32
                                        Jesteś pewna? Jaki jest zatem powód, że znając treść powyższych decyzji prokurator generalny wypisuje takie głupoty :-)
                                        Masz jakąś ciekawą koncepcję, co do jego zastanawiającego zachowania?
                                        • indeed4 Hallo, gdzie jesteś? 22.05.11, 15:00
                                          Gdzie uciekłaś - no nie bój się, odpowiedz :-)
                                          • fullinteligentzpis [...] 22.05.11, 17:41
                                            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                                            • indeed4 Re: Hallo, gdzie jesteś? 22.05.11, 17:46
                                              To już wszystko?

Czy coś jeszcze równie interesującego masz do zakomunikowania - słucham cię z uwagą :-)
        • volupte01 Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 01:44
          Bo to jest głęboka satyra:-)
    • crotalus1 Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 01:36
      To chyba nie jest nawoływanie do morderstwa... "Dla nas, Komorowski to zwykła szuja, zdrajca wartości które są dla nas najcenniejsze, dureń i sowiecki pachoł, który zasługuje na sąd i stryczek."
      • olga_w_ogrodzie Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 01:50

tego typu rzeczy, które na zalinkowanej stronie napisał np. MarioPL, to podżeganie do zabójstwa jak najbardziej.
        • indeed4 To pikuś 22.05.11, 02:31
          w porównaniu z tym, co można sobie ( teksty na różowym tle ) poczytać tutaj

• fullinteligentzpis Tak. "Komorowski... zasługuje na sąd i stryczek". 22.05.11, 08:35

Co to dla was zabić człowieka!

Gdyby nie Michnik byłaby duza szansa ze "lewicowi politycy średniej generacji"
            wisieliby na drzewach niczym liście.
            • indeed4 Mówisz o generale Nilu? 22.05.11, 11:41
              czy o kim, słoneczko :-)
              • fullinteligentzpis Re: Mówisz o generale Nilu? 22.05.11, 17:43
                indeed4 napisał:

> czy o kim, słoneczko :-)

Za chwilę będę tak mówił o tej parze idiotów
                którzy cię spłodzili, urodzili i wychowali.
                • indeed4 Re: Mówisz o generale Nilu? 22.05.11, 17:48
                  Sugerujesz, że jesteś moim trzecim bratem? To ciekawe, do tej pory żyłem w nieświadomości, że mam ich tylko dwóch :-D
            • volupte01 Re: Tak. "Komorowski... zasługuje na sąd i strycz 22.05.11, 12:08
              A kto by ich powiesił?
              • indeed4 Re: Tak. "Komorowski... zasługuje na sąd i strycz 22.05.11, 12:20
                Żądanie kary śmierci też jest karalne, gorliwy panie volupte?
                • indeed4 Re: Tak. "Komorowski... zasługuje na sąd i strycz 22.05.11, 12:23
                  A może ci sami, którzy powiesili generała Nila, co?

Jak byś się zapatrywał na taką możliwość :-)
                  • volupte01 Re: Tak. "Komorowski... zasługuje na sąd i strycz 22.05.11, 12:35
                    czytaj ze zrozumieniem.
                    • indeed4 Re: Tak. "Komorowski... zasługuje na sąd i strycz 22.05.11, 12:44
                      I wzajemnie drogi volupte.

Pytałeś, kto miałby wykonywać wyroki śmierci za zdradę państwa, więc podpowiadam - a ty jaki masz pomysł?

Chętnie się z nim zapoznam :-)
                      • volupte01 Re: Tak. "Komorowski... zasługuje na sąd i strycz 22.05.11, 13:02
                        No własnie sie pytałem , ale nie ciebie tylko propagujacego ten pomysł. Patrz co czytasz.
                        • indeed4 Re: Tak. "Komorowski... zasługuje na sąd i strycz 22.05.11, 13:12
                          Pomysł czego - postawienia Komorowskiego przed sądem? Miło, że co do tego się zgadzamy, moja droga volupte :-)
                          • volupte01 Re: Tak. "Komorowski... zasługuje na sąd i strycz 22.05.11, 13:18
                            chyba nie wiesz o do czego sie tyczyło. Czytaj ze zrozumieniem.forum.gazeta.pl/forum/w,28,125422483,125423843,Tak_Komorowski_zasluguje_na_sad_i_stryczek_.html
                            • indeed4 Re: Tak. "Komorowski... zasługuje na sąd i strycz 22.05.11, 13:22
                              Volupte droga - powiedz mi, od jak dawna masz poważne kłopoty ze wzrokiem? :-)
                              • volupte01 Re: Tak. "Komorowski... zasługuje na sąd i strycz 22.05.11, 13:25
                                Przynudzasz :-) czep sie tramwaju :-)
                                • indeed4 Re: Tak. "Komorowski... zasługuje na sąd i strycz 22.05.11, 13:33
                                  No widzisz - bardzo się cieszę, że jednak nie jest tak źle z twoimi oczami :-)
    • volupte01 Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 01:38
      To było do przewidzenia ,że skoro ABW tam o 6 tej rano ,że maja powód do zabezpieczenia materiałów. Mogli i o 8 przyjsc , niewielka różnica.Zabezpieczyć należało , bo za to co tu czytamy to jednak sprawa karna bedzie.
      • indeed4 Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 02:55
        volupte01 napisał:

> bo za to co tu czytamy to jednak sprawa karna bedzie.

z jakiego paragrafu?
    • silesiusmonachium Nie osmieszaj sie! Nie bron faszyzmu PO! 22.05.11, 01:39
      Do mnie zadzwonila specjalna agenda policji - ochrona osob "publicznych" - bo zagrozilem, ze zrobie (a bylo wielu chetnych) raban w zwiazku z wizyta agenta SB Bolka Walesy w Monachium, i laczeniem jego nikczemnej postaci z osoba JPII. Nazwalem w mailu do bawarskiego ministerstwa publicznie Bolka Walese chamem, i zadna policja o 6 rano nie dzwonila. Co wiecej, dyskutowalem z p. nadkomisarzem bawarskiego BOR-u na temat podlosci i chamstwa Walesy Bolka. I wlos mi z glowy nie spadl. To co robi administracja Tuska i Komorowskiego to faszyzm, zabroniony w panstwach, czlomkach UE. Dlatego tez moje protesty, ktore od wczoraj sle do wszystkich instytucji UE. I zaden Michnik mi nie przeszkodzi!
      • olga_w_ogrodzie Re: Nie osmieszaj sie! Nie bron faszyzmu PO! 22.05.11, 01:45
        slucham ?
        że co ? - ty wypowiadasz się chamstwie i podłości ?!
        nie wysilaj się.
        z tymi, którzy prezentują tu najwyższy stopień, gdy o chamstwo i podłość idzie,
        to ja nie rozmawiam.
        • silesiusmonachium To zapisz sie do Tusk-Jugend i bron PO-faaszyzmu 22.05.11, 01:53
          My z adwokatem Hambura przygotowujemy pozew przeciwko panstwu polskiemu: nie godzie sie, zeby faszystowski nie-rzad Tuska przejal na pol roku przywodztwo w UE; zobaczysz, jaka bedzie zadyma: faszo.PO.lszewizm, PO.pierany przez alkoholika Michnika nie ma szans w Europie, gdzie szanuje sie prawa czloweika i wolnosc slowa!

> slucham ?
          > że co ? - ty wypowiadasz się chamstwie i podłości ?!
          > nie wysilaj się.
          > z tymi, którzy prezentują tu najwyższy stopień, gdy o chamstwo i podłość idzie,
          > to ja nie rozmawiam.
          • ex.mila podszywka nt 22.05.11, 01:56

• silesiusmonachium Mylisz sie; zaangazowalem adwokatow 22.05.11, 02:01
              z calych Niemiec (z moim Przyjacielem Stefanem Hambura na czele): jeszcze zobaczysz, na co mnie stac; bedzie wojna; za Frycza Tusk i Komorowski zaplaca; i to slono! Dupki zapomnialy, ze Polska jest czlonkiem UE, i ze obowiazuje prawo europejsskie; mam tez zaprzyjaznionych redaktorow w mediach - m.in. w ZDF; oni chetnie temat podejma

ex.mila napisała:

>
              • ex.mila znam silesiusza od ośmiu lat 22.05.11, 02:07
                jesteś podszywką, a jak mnie wkurza, jeszcze bardziej nie znoszę podszywek. Nawet silesiusza.
                • silesiusmonachium Nie jestem podszywka bio.mum 22.05.11, 02:14
                  Tez Cie znam; ale Bolkow Walesow, Tuskow, przzyglupow Komorowskich, i kryjacego ich Michnika, bede zwalczal wszelkimi srodkami; w oparciu o prawo UE, ktore tez i w faszystowskiej Polsce Tuska obowiazuje.
                  • ex.mila Re: Nie jestem podszywka bio.mum 22.05.11, 02:18
                    silesiusmonachium napisał:

> Tez Cie znam; ale Bolkow Walesow, Tuskow, przzyglupow Komorowskich, i kryjacego
                    > ich Michnika, bede zwalczal wszelkimi srodkami; w oparciu o prawo UE, ktore te
                    > z i w faszystowskiej Polsce Tuska obowiazuje.

skoro nie jesteś podszywką, to jestem załamana. Sięgnąłeś dna - i co z tego, ze nie jesteś sobą.

bardzo smutne

skoro ty to ty to radź sobie sam, mnie tu nie ma i nigdy nie było.
                    • silesiusmonachium Re: Nie jestem podszywka bio.mum 22.05.11, 02:29
                      Moze i siegnalem dna; ale nie mam rodzinnych koneksji, ktore moglyby tym faszystom od Tuska i Komorowskiego - w parciu o prawo UE - postawic banner; zenujace, ze sady w Polsce - w tym i SN i TK - POpieraja to faszytsowskie g..., czyli PO, i - razem z Michnikiem - strasza przed PiS-em; zas wszystkie mainstreamowe media eelektroniczne w rekach faszystow Tuska; obiecuje Ci, ze bede z tym walczyl
                    • silesiusmonachium I oczywiscie skladka na RM Ojca Rydzyka, 22.05.11, 02:44
                      ktorego znam od czasow komuny (lata 80-te); na nim moge polegac, jak na Zawiszy; zaden kryptofaszysta czy PO-lszewik pokroju Tuska, Komorowskiego czy Michnika;
                      • ex.mila Re: I oczywiscie skladka na RM Ojca Rydzyka, 22.05.11, 02:47
                        silesiusmonachium napisał:

> ktorego znam od czasow komuny (lata 80-te); na nim moge polegac, jak na Zawiszy
                        > ; zaden kryptofaszysta czy PO-lszewik pokroju Tuska, Komorowskiego czy Michnika
                        > ;

Dla mnie o tyle jesteś nieszkodliwy dopóki nie podszywasz się pod innych. Istnieje teoria, że podszywasz się. Ja uważam, że nie.
                        \
                        mam rację, prawda? ale powiedz prawdę.

wiem, wiem - pytanie ciebie o cokolwiek to jak walenie glową w mur, ale na ile jesteś nieznośny tak uważam, że jesteś za leniwy, żeby się podszywać pod innych ludzi.
                      • ex.mila Re: I oczywiscie skladka na RM Ojca Rydzyka, 22.05.11, 02:54
                        Powiedz prawdę. Rozgrzeszę cię, tylko powiedz prawdę.
                        • silesiusmonachium Re: I oczywiscie skladka na RM Ojca Rydzyka, 22.05.11, 03:02
                          Wiem o co Ci chodzi, ale - wbrew wszelkim poszlakom - to nie ja. Sam sie wkurzylem, jak to zobaczylem, ale ktos zrobil mnie "w konia"; biore to na siebie - stad i to ciagle blokowanie moich nowych kont, bo zbytnio komus zaufalem; koniec koncow wina jest i tak po mojej stronie; a osoba, ktora to zrobila, i tak ma u mnie na zawsze przes.... ze zmarlymi nie walcze; i dlatego - choc bardzo lubie G. Brauna - nie "pasi" mi to, cow Lublinie powiedzial; Zycinski dawno zasluzyl sobie na porzadnego "kopa", ale nie po smierci; kopanie po smierci to speecjalnosc Bolka Walesy i innnych PO-lszewickich mend; za MMarka przepraszam: to nie ja, ale moja wina; sorry
      • zzarda32 Re: Nie osmieszaj sie! Nie bron faszyzmu PO! 22.05.11, 11:23
        Był w latach 80-tych taki dowcip o demokracji:
        Ruski rozmawia z Amerykańcem, mówi Amerykanin:
        - u nas mozna krytykować Regana
        Na to Ruski odpowiada:
        - u nas też

To taka aluzja
    • hummer [...] 22.05.11, 06:08
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • hummer I jeszcze jedno 22.05.11, 06:17
        "Władza, która boi się krytyki czy kpin, jest śmieszna."

Więcej... wyborcza.pl/1,75968,9638005,D%C3%A9ja_vu_z_IV_RP.html

Co nadaje ton powagi, i władzy w RP i władzy na forach "prywatnych" :). Niech im ziemia lekką będzie. Bardzo łatwo protestując przeciw czemuś stać się krzewicielem idei, przeciw której protestujemy. Śmiech jeszcze nikomu nie zaszkodził. Bufonizm już tak.
        • mr.sajgon Re: I jeszcze jedno 22.05.11, 10:38
          hummer napisał:

> "Władza, która boi się krytyki czy kpin, jest śmieszna."

Ja bym dodale ze zle konczy.
    • wkkr No i co z tego? 22.05.11, 06:17
      Choćby nie wiem jakie bzdury wypisywał to miał do tego prawo a jeżeli obrażał kogokolwiek to ten ktoś powinien pozwać go przed sąd cywilny a nie wykorzystywać do tego ABW.
      Państwo nie może dbać o dobra osobiste wybranych swoich obywateli.
      Tak jak byliśmy oburzeni ściganiem przez organy państwa emeryta rozsyłającego dowcipy o Kaczyńskim, tak samo powinniśmy być oburzeni wkroczeniem ABW do domu internauty prowadzącego antykomora.
      Władza demoralizuje niezależnie od poglądów politycznych.
      • ayran Re: No i co z tego? 22.05.11, 09:01
        Może nie podoba ci się polskie prawo, zwłaszcza Kodeks karny, ale znieważenie prezydenta jest ścigane z urzędu i prezydent nie może - ot tak sobie - zabronić prokuraturze wszczęcia postępowania w takim przypadku.
        Zresztą, kiedy ktoś - tak jak Sikorski - występuje z powództwem prywatnym - to i tak padają pod jego adresem zarzuty kneblowania ust opozycji itp.
        • wkkr Re: No i co z tego? 22.05.11, 10:53
          ayran napisał:

> Może nie podoba ci się polskie prawo, zwłaszcza Kodeks karny, ale znieważenie p
          > rezydenta jest ścigane z urzędu i prezydent nie może - ot tak sobie - zabronić
          > prokuraturze wszczęcia postępowania w takim przypadku.
          ======================================================
          Dobrze o tym wiem i uznaję to za skandal.
          Ciekawe że w czasach Kaczyńskiego jakoś krytycy służb reagujących w takich sytuacjach przemilczali fakt istnienia tego idiotycznego przepisu.
          > Zresztą, kiedy ktoś - tak jak Sikorski - występuje z powództwem prywatnym - to
          > i tak padają pod jego adresem zarzuty kneblowania ust opozycji itp.
          Otóż nie.
          Faktem jest że Sikorski wystąpił z powództwem cywilnym (i wywołał reakcję wydawców która przyniesie mu szkody polityczne bo tylko taki skutek może mieć kneblowanie internautów)
          Jednak równolegle prokuratura wszczęła w tej sprawie śledztwo z urzędu.
          Tak więc Sikorski zamordystą jest! W stanach politycznie był by skończony.
          • ayran Re: No i co z tego? 22.05.11, 14:14
            wkkr napisał:

> Dobrze o tym wiem i uznaję to za skandal.
            > Ciekawe że w czasach Kaczyńskiego jakoś krytycy służb reagujących w takich sytu
            > acjach przemilczali fakt istnienia tego idiotycznego przepisu.

Nie mam pojęcia jak można przemilczać istnienie artykułu 135 Kodeksu karnego? To nie jest jakiś mało znany paragraf w mało znanej ustawie, tylko artykuł Kodeksu karnego, którego istnienia nie sposób zataić.

> Otóż nie.
            > Faktem jest że Sikorski wystąpił z powództwem cywilnym (i wywołał reakcję wydaw
            > ców która przyniesie mu szkody polityczne bo tylko taki skutek może mieć kneblo
            > wanie internautów)

Poszło o wyjątkowo chamskie wypowiedzi pod adresem zarówno Sikorskiego, jak i jego żony. Możesz oczywiście uważać, że protestowanie przeciwko takim wypowiedziom to kneblowanie wolności słowa, ale moim skromnym zdaniem lepiej zaryzykować szkody polityczne, niż takie wypowiedzi przemilczać.

> Jednak równolegle prokuratura wszczęła w tej sprawie śledztwo z urzędu.
            > Tak więc Sikorski zamordystą jest! W stanach politycznie był by skończony.

Bez nagłośnienia pozwu Sikorskiego, prokuratura albo w ogóle nie dowiedziałby się o istnieniu takich wpisów, albo by je zignorowała, a tak - kiedy już nie dało się udawać, że nikt o tych wypowiedziach nie wie, musiała wszcząć postępowanie z urzędu (choć akurat z innego paragrafu, niż wspomniany wyżej 135 kk). To nie Sikorski kieruje prokuraturą, więc nie wiem dlaczego ten fakt miałby go obciążać. Nawiasem mówiąc, w Stanach właściciele portali z tymi wypowiedziami byliby w tej chwili zagrożeni wielomilionowymi odszkodowaniami. Axel Springer pewnie jakoś by z tego wybrnął, ale dla takiego Bonnier Press Polska oznaczałoby to bankructwo.
            • wkkr Pan Sikorski powinien swoich prywatnych 22.05.11, 15:05

spraw dochodzić na drodze prywatnej. Angażowanie prokuratury jest skandalem.
              • ayran Re: Pan Sikorski powinien swoich prywatnych 22.05.11, 15:28
                Pan Sikorski swoich prywatnych spraw dochodzi na drodze prywatnej. Pozwał wydawców - właścicieli dwóch portali, na których - wbrew obowiązującemu tam regulaminowi - on i jego zona byli szkalowani, na co właściciele portali nie reagowali przez długi czas.

Inna sprawą jest wszczęcie postępowania przez prokuraturę - czyn określony w artykule 257 kk jest ścigany z urzędu i prokuratura ma obowiązek podjąć postępowanie, niezależnie od tego, czy została o przestępstwie powiadomiona czy też nie. Jeśli chciałbyś dowieść, że wypowiedzi użytkowników portali Faktu i Pulsu Biznesu nie wyczerpują znamion art. 257 kk, to zgłoś się jako chętny do roli obrońcy.
                • wkkr Tylko że prokuratura nie przyjeła za podstawę 23.05.11, 06:59
                  wszczęcia śledztwa art. 257 kk.
                  Podstawą jest art. 212.
                  Pozdrawiam.
    • sawa.com Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 07:00

> za Ave. duce, która dotarła do przykładowych materiałów umieszczanych na stroni
      > e antykomor.pl :
      >
      > zpsychiatryka.blox.pl/2011/05/Jak-AntyKomorpl-lamal-prawo.html
      >
      > czy się to komu podoba czy nie, w RP, póki co, obowiązuje prawo zakazujące lżen
      > ia prezydenta RP, jakie miało miejsce na kwestionowanej stronie.
      > a z tego, co teraz zobaczyłam, było tam także podżeganie do zabijania.
      >
      > wolność słowa, to jedno.
      > drugie, to wolność ludzi od lżenia, oczerniania, bycia obiektem przeciw któremu
      > się podżega mówiąc o jego śmierci.

Olgo, Od 2005 r. byliśmy swiadkami - ty też - codziennego mocno wulgarnego lżenia Prezydenta RP. Robili to nie tylko zwykli blogerzy ale także czołowi politycy PO, także ówczesny marszałek sejmu a dzis Prezydent Komorowski. Z wypowiedzi Niesiołowskiego, Sikorskiego Palikota & co można utworzyc całkiem gruby słownik języka nienawiści... z takimi perełkami kultury politycznej liderów PO jak "dorzynanie watahy". Zdarzyło sie, że jeden z fanów PO zrozumiał to doslownie i wybrał sie z ostra bronia palną do biura PiS na "dorzynanie".

Nie jest wiec fair wysylanie słuzb specjalnych przeciw mlodzieńcowi, ktory miał takich wychowaców. Pomijam juz fakt, że takie działanie ABW było bezprawne. Nie do takich celów zostalo ono powołane.
      Nakaz prokuratorski jest chyba też wielce przekraczający uprawnienia jakie do takiej sytuacji mógł zastosowac prokurator. Mysle, ze to zostanie zbadane przez Prokuratora Generalnego.
      • ave.duce Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 08:06
        Czytam, czytam i oczom własnym nie wierzę.

Miłego dnia, Sawo!
      • ayran Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 08:55
        sawa.com napisała:

> "dorzynanie watahy". Zdarzyło sie, że jeden z fanów PO zrozumiał to doslownie
        > i wybrał sie z ostra bronia palną do biura PiS na "dorzynanie".

Sugerujesz, że Ryszard C., dwa lata po tym, jak usunięto go z PO, usłyszał "dorżnąć te watahy" Sikorskiego, po czym - po kolejnych trzech latach, udał się w celu wykonania polecenia?

>

> Nakaz prokuratorski jest chyba też wielce przekraczający uprawnienia jakie do t
        > akiej sytuacji mógł zastosowac prokurator. Mysle, ze to zostanie zbadane przez
        > Prokuratora Generalnego.

Chyba wielce przekraczający? A jaki inny sposób zaproponowałabyś jako właściwe wykonanie zadania zgromadzenia i zabezpieczenia dowodów na potrzeby postępowania sprawdzającego?

• fullinteligentzpis Proszę o przykłady "mocno wulgarnego lżenia" 22.05.11, 10:08
        sawa.com napisała:

> Olgo, Od 2005 r. byliśmy swiadkami - ty też - codziennego mocno wulgarnego lż
        > enia Prezydenta RP. Robili to nie tylko zwykli blogerzy ale także czołowi polit
        > ycy PO, także ówczesny marszałek sejmu a dzis Prezydent Komorowski. "

Poproszę o przynajmniej jeden a najlepiej 3 przykłady "mocno wulgarnego lżenia" Pana Lecha Kaczyńskiego" z czasów gdy pełnił funkcje prezydenta IV RP?

PS
        Termin "wycianać" niczym sie nie różni od termunu "usuwać" który jest powszechnie używany przez J. kaczyńskiego w stosunku do działaczy PO.
      • olga_w_ogrodzie Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 13:52
        sawa.com napisała:

> Olgo, Od 2005 r. byliśmy swiadkami - ty też - codziennego mocno wulgarnego lż
        > enia Prezydenta RP. Robili to nie tylko zwykli blogerzy ale także czołowi polit
        > ycy PO, także ówczesny marszałek sejmu a dzis Prezydent Komorowski. Z wypowiedz
        > i Niesiołowskiego, Sikorskiego Palikota & co można utworzyc całkiem gruby słown
        > ik języka nienawiści... z takimi perełkami kultury politycznej liderów PO jak
        > "dorzynanie watahy". Zdarzyło sie, że jeden z fanów PO zrozumiał to doslownie
        > i wybrał sie z ostra bronia palną do biura PiS na "dorzynanie".
        >
        nie, Sawo.
        nie byłam świadkiem tego, co się działo za prezydentury Ś.P. Lecha Kaczyńskiego.
        nie czytałam i nie słuchałam info związanych z polityką.
        ale, wierzę, że było, jak mówisz.
        jeśli wówczas istniała strona będąca miejscem lżenia i podżegania na taką skalę,
        to, zgodnie z prawem, prokuratura winna była zareagować.

> Nie jest wiec fair wysylanie słuzb specjalnych przeciw mlodzieńcowi, ktory mi
        > ał takich wychowaców.
        Pomijam juz fakt, że takie działanie ABW było bezprawne.
        > Nie do takich celów zostalo ono powołane.
        > Nakaz prokuratorski jest chyba też wielce przekraczający uprawnienia jakie do t
        > akiej sytuacji mógł zastosowac prokurator. Mysle, ze to zostanie zbadane przez
        > Prokuratora Generalnego.

autor strony, /nie wiem czy on młodzieniec czy nie/ przygotował miejsce do lżenia obecnego prezydenta RP.
        gdyby jego wychowawcami byli zwolennicy PO, to nie sądzisz, iż skupiłby uwagę raczej na występowaniu przeciw J. Kaczyńskiemu a nie POwskiemu prezydentowi ?
        myślę też, że "fair" czy "nie fair" mało w tym wypadku znaczyło.
        nie wiem czy działanie było bezprawne czy w zgodzie z prawem.
        wiem, że prokuratura ma w podobnych sytuacjach zainteresować się sprawą.

• kiemlicz88 Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 08:15
      Przypomnij sobie co pisano o panu prezydencie Lechu Kaczyńskim - jak był opluwany i wyśmiewany, nawet po tragicznej śmierci nie dajecie mu spokoju, układając krzyż z piwa Lech.
      • fullinteligentzpis Przypomnij nam, jak był opluwany. 22.05.11, 10:12
        kiemlicz88 napisał:

> Przypomnij sobie co pisano o panu prezydencie Lechu Kaczyńskim - jak był opluwa
        > ny i wyśmiewany, nawet po tragicznej śmierci nie dajecie mu spokoju, układając
        > krzyż z piwa Lech.

To wy nie daliscie Narodowi spokoju wsadzajac jego szcżątki do wawelskiej krypty i zdejmując reklame wokóło.
        • muchomor-sromotnikowy Re: Przypomnij nam, jak był opluwany. 22.05.11, 10:19
          > To wy nie daliscie Narodowi spokoju wsadzajac jego szcżątki do wawelskiej kryp
          > ty i zdejmując reklame wokóło

To nie "wy" kazali pochować Kaczyńskiego na Wawelu tylko "one" te w tych długich sukienkach a szczególnie taki jeden co nosił i zmieniał kapcie byłemu papieżowi.
    • cookies9 Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 08:48
      Prawdziwy język miłości lansowany przez PiS i pisfanów...
      • muchomor-sromotnikowy Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 10:24
        cookies9 napisała:

> Prawdziwy język miłości lansowany przez PiS i pisfanów...

Cierpisz na amnezję ? Nie znasz języka PO fanów na tym forum?
    • aniechto.only Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 09:00
      "Co do zamykania naszego serwisu – leć na komendę już teraz i zakapuj nas, donosicielu śmierdzący – chętnie poznamy cię z imienia i nazwiska. Niestety, musimy cię zmartwić wierutnie – serwis zarejestrowany jest w Republice Vanuatu gdzie macki polskiego prawa nie sięgają – możesz sobie pisać petycje i skargi gdzie chcesz a AntyKomor jak był tak będzie i taki frajer jak ty tego nie zmieni."

Jaki odważny.
      Szkoda, że skasował, tchórzyk jeden. Podobno towarzysze z PiS mają zamiar odtworzyć stronę, mam nadzieję że nie bedą się wstydzić i odtworzą wszystko.
    • purchawkapuknieta Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 09:04
      to zdjęcie, które bez problemu mozna znaleźć w necie:

www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/634318957254360064.jpg
      to też:
      e.pardon.pl/pa548/ac705d85001ee065481701d1/04fcb783afbaa3cc64392d19fa9628db.jpg
      i to
      images3.wikia.nocookie.net/__cb20100630024309/nonsensopedia/images/thumb/0/0f/Che_kaczynski.jpg/90px-Che_kaczynski.jpg
      purpura.blox.pl/resource/A3.jpg
      itd, można tak długo

Olgo, myslałam, ze jesteś cyniczna, a ty jesteś zwyczajnie hm mniej-mądra.

baj, baj, pączuszku. może wpadne do twojego kiosku na krakowskim :D
    • kubala11 Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 09:58
      Niestety nie będziemy mogli zweryfikować czy to co napisał autor bloga było na Antykomorze. :(
      • snajper55 Możemy to zweryfikować 22.05.11, 10:27
        kubala11 napisał:

> Niestety nie będziemy mogli zweryfikować czy to co napisał autor bloga było na
        > Antykomorze. :(

Ależ cały czas możemy to zweryfikować. Na przykład słowa o stryczku dla Prezydenta:

tiny.pl/hfrql
        albo słowa o zabiciu Tuska:

tiny.pl/hfrq4
        S.
        • mr.sajgon mozemy za to zweryfikowac twoje zdjecia nazistowsk 22.05.11, 10:46
          snajper55 napisał:

>
          > Ależ cały czas możemy to zweryfikować. Na przykład słowa o stryczku dla Prezyde
          > nta:
          >
          > tiny.pl/hfrql
          > albo słowa o zabiciu Tuska:
          >
          > tiny.pl/hfrq4
          > S.

na portalu gazeta.pl zwlaszcza ze jestes spolecznym ale zawsze moderatorem.
          I co umiescieles na portalu gazeta.pl z kluczem Kaczynski. Zastanawiam sie jak mozna cos takiego bylo zawiesic na portalu, cos co wyraznie gloryfikuje nazim.

Kaczynski wedlug snajpera55
          • snajper55 Re: mozemy za to zweryfikowac twoje zdjecia nazis 22.05.11, 12:40
            mr.sajgon napisał:

> na portalu gazeta.pl zwlaszcza ze jestes spolecznym ale zawsze moderatorem.
            > I co umiescieles na portalu gazeta.pl z kluczem Kaczynski. Zastanawiam sie jak
            > mozna cos takiego bylo zawiesic na portalu, cos co wyraznie gloryfikuje nazim.

Zamieszczenie zdjęcia hitlerowskiej flagi gloryfikuje nazizm??? A w jakiż to sposób??? To wszystkie encyklopedie nazizm i hitleryzm gloryfikują bo sporo w nich zdjęć Hitlera i flag oraz symboli hitlerowskich.

> Kaczy
            > nski wedlug snajpera55

"Kaczyński według snajpera55"? A kim/czym jest według mnie w twoich zwidach Kaczyński? Flagą?

S.
            • mr.sajgon Re: mozemy za to zweryfikowac twoje zdjecia nazis 22.05.11, 13:09
              snajper55 napisał:

> mr.sajgon napisał:
              >
              > > na portalu gazeta.pl zwlaszcza ze jestes spolecznym ale zawsze moderator
              > em.
              > > I co umiescieles na portalu gazeta.pl z kluczem Kaczynski. Zastanawiam si
              > e jak
              > > mozna cos takiego bylo zawiesic na portalu, cos co wyraznie gloryfikuje n
              > azim.
              >
              > Zamieszczenie zdjęcia hitlerowskiej flagi gloryfikuje nazizm??? A w jakiż to sp
              > osób??? To wszystkie encyklopedie nazizm i hitleryzm gloryfikują bo sporo w nic
              > h zdjęć Hitlera i flag oraz symboli hitlerowskich.
              >
              > > [url=http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2698453,3,1,48430,Erwache.html][b
              > ]Kaczy
              > > nski wedlug snajpera55[/b][/url]
              >
              > "Kaczyński według snajpera55"? A kim/czym jest według mnie w twoich zwidach Ka
              > czyński? Flagą?
              >
              > S.

A to ty jestes encykopedia ?
              Poslugiwanie sie przez osobe prywatna takimi symbolami moze sluzyc tylko jednemu, propagowaniu nazizmu. Zwlaszcza ze swastyka jest powielana w twoich postach.
              • snajper55 Re: mozemy za to zweryfikowac twoje zdjecia nazis 22.05.11, 13:31
                mr.sajgon napisał:

> Poslugiwanie sie przez osobe prywatna takimi symbolami moze sluzyc tylko jednem
                > u, propagowaniu nazizmu.

Chyba helem ktoś cię opryskał.

S.
        • wkkr snajpuś 22.05.11, 11:00
          ty już posyłałeś policję do chorej na depresję forumowiczki
          więc twoje poparcie do działań ABW mnie nie dziwi.
          Tylko że państwo się ośmiesza gdy posyła ABW przeciw jakiemuś pajacowi co to bzdury w sieci wypisuje.
          Kiedyś do tego służyły ściany w publicznych toaletach - czy wyobrażasz sobie śledztwo w sprawie tresci opublikowanych w wychodku?
          PS
          Za dowcipy skazywali wczasach stalinowskich. Czy naprawdę donald tak nisko musi upaść?
          • snajper55 Re: snajpuś 22.05.11, 12:46
            wkkr napisał:

> ty już posyłałeś policję do chorej na depresję forumowiczki
            > więc twoje poparcie do działań ABW mnie nie dziwi.

Znów kłamiesz ale to mnie nie dziwi. Nie posyłałem policji, zawiadomiłem administrację portalu o tym, że forumowiczka może popełnić samobójstwo. Ty pewnie byś czekał nic nie robiąc?

> Tylko że państwo się ośmiesza gdy posyła ABW przeciw jakiemuś pajacowi co to bz
            > dury w sieci wypisuje.

Obrażanie głowy państwa czy podburzanie do zabójstwa to są przestępstwa, a nie bzdury.

> Kiedyś do tego służyły ściany w publicznych toaletach - czy wyobrażasz sobie śl
            > edztwo w sprawie tresci opublikowanych w wychodku?
            > PS
            > Za dowcipy skazywali wczasach stalinowskich. Czy naprawdę donald tak nisko musi
            > upaść?

A Donald kogoś skazał za dowcip? A może sąd kogoś skazał za dowcip? A może słowa

"Sprinter moze bedzie musimy dzialac razem to do tego doprowadzimy zniszczyc POlsze​wików Tuska psa zabic komorowi jaja urwac pozabijac PO jak BURE SUKI!!!!!!!!!"

to dla ciebie dowcip, któy cię śmieszy?

S.
            • wkkr Re: snajpuś 22.05.11, 15:12
              snajper55 napisał:
              > Znów kłamiesz ale to mnie nie dziwi. Nie posyłałem policji, zawiadomiłem admini
              > strację portalu o tym, że forumowiczka może popełnić samobójstwo. Ty pewnie byś
              > czekał nic nie robiąc?
              =======================
              Znam relację tej forumowiczki i wiem jak to wyglądało z jej punktu widzenia. Administracja przynajmniej przeporsiła. Czy ty to zrobiłeś - nie wiem.
              =======================
              > Obrażanie głowy państwa czy podburzanie do zabójstwa to są przestępstwa, a nie
              > bzdury.
              =======================
              W 53 posadzili kolegę mojego ojca bo ktoś doniósł że strzelał z korkowca do portretu Stalina. Zakwalifikowano to jako próbę zamachu.
              Ty właśnie prezentujesz podobną mentalność jak ci którzy tego chlopaka aresztowali i skazali.
              =======================
              > "Sprinter moze bedzie musimy dzialac razem to do tego doprowadzimy zniszczyc PO
              > lsze​wików Tuska psa zabic komorowi jaja urwac pozabijac PO jak BURE SUK
              > I!!!!!!!!!"
              >
              > to dla ciebie dowcip, któy cię śmieszy?
              =======================
              Kretyństwo niewarte uwagi. Naprawdę są poważniejsze rzeczy którymi służby powinny sie zajmować. Ale najwidoczniej ktoś potrzebował "sukcesu".
              • snajper55 Re: snajpuś 22.05.11, 16:56
                wkkr napisał:

> Znam relację tej forumowiczki i wiem jak to wyglądało z jej punktu widzenia.

Rozumiem, że forumowiczka wiedziała kto zawiadomił policję? Czy też może sobie tak wyobrażała?

> Administracja przynajmniej przeporsiła. Czy ty to zrobiłeś - nie wiem.

Nie, ponieważ nie miałem za co.
                Napisanie, że jest komuś przykro to przeproszenie?

> =======================
                > > Obrażanie głowy państwa czy podburzanie do zabójstwa to są przestępstwa,
                > > a nie bzdury.
                > W 53 posadzili kolegę mojego ojca bo ktoś doniósł że strzelał z korkowca do por
                > tretu Stalina. Zakwalifikowano to jako próbę zamachu.
                > Ty właśnie prezentujesz podobną mentalność jak ci którzy tego chlopaka aresztow
                > ali i skazali.

Wiem, niektórzy Polacy mają w dupie obecne prawo. Widocznie ty do nich należysz.

> > "Sprinter moze bedzie musimy dzialac razem to do tego doprowadzimy zniszc
                > zyc PO
                > > lsze​wików Tuska psa zabic komorowi jaja urwac pozabijac PO jak BUR
                > E SUK
                > > I!!!!!!!!!"
                > >
                > > to dla ciebie dowcip, któy cię śmieszy?
                > Kretyństwo niewarte uwagi. Naprawdę są poważniejsze rzeczy którymi służby powin
                > ny sie zajmować. Ale najwidoczniej ktoś potrzebował "sukcesu".

Policja ma obowiązek zająć się zgłoszeniem podejrzenia popełnienia przestępstwa, jeśli uzna to podejrzenie za uzasadnione. Chyba nie chciałbyś, aby policja przymykała oczy na pewne (które?) przestępstwa? A może chciałbyś?

S.
            • poinsencja Re: snajpuś 22.05.11, 16:09
              Snajper 55 napisał: "Sprinter moze bedzie musimy dzialac razem to do tego doprowadzimy zniszczyc POlsze​wików Tuska psa zabic komorowi jaja urwac pozabijac PO jak BURE SUKI!!!!!!!!!"... to dla ciebie dowcip, który cię śmieszy?

- Mnie on nie śmieszy tak jak :
              1. "Jeszcze jedna bitwa, jeszcze dorżniemy watahy, wygramy tę batalię!
              * Opis: wypowiedź przed wyborami 21 października 2007 r. autor R. Sikorski

2. "Bronisław Komorowski pójdzie na polowanie na wilki, zastrzelimy Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na sprzedaż."
              "Ja uważam prezydenta Lecha Kaczyńskiego za chama. "
              "Lech Kaczyński nie panuje nad swoimi urazami i emocjami. Można tylko pogodzić się z tym, że ten bachor biega po całej Europie, szaleje, krzyczy i robi wrzawę. Albo można zachować się jak rodzic i zabrać mu zabawkę. Niestety, to dziecko jest prezydentem."
              * Opis: o wizycie Kaczyńskiego w Brukseli.
              "Sam fakt, że odsunęliśmy Kaczyńskiego od władzy i odsuniemy Lecha Kaczyńskiego od urzędu prezydenta, to naprawdę są dokonania pomnikowe." - Ciekawe...autor J. Palikot

3. "Jaka wizyta, taki zamach, bo z 30 metrów nie trafić w samochód to trzeba ślepego snajpera." * Opis: o incydencie w Gruzji z udziałem Lecha Kaczyńskiego.
              "Przyjdą wybory prezydenckie albo prezydent będzie gdzieś leciał i to się wszystko zmieni."
              "Zamiast trzech milionów mieszkań mamy trzy miliony podsłuchów, inwigilacji, prowokacji, podglądów i innych przyjemności zafundowanych nam przez PiS
              * Opis: o rzekomych prowokacjach przygotowywanych przez polityków PiS przeciwko różnym ważnym osobistościom w polityce "- a ja myślałam , że to o dzisiejszym PO

• snajper55 Re: snajpuś 22.05.11, 19:48
                poinsencja napisała:

> Snajper 55 napisał: "Sprinter moze bedzie musimy dzialac razem to do tego dopro
                > wadzimy zniszczyc POlsze​wików Tuska psa zabic komorowi jaja urwac pozabi
                > jac PO jak BURE SUKI!!!!!!!!!"... to dla ciebie dowcip, który cię śmieszy?
                >
                > - Mnie on nie śmieszy tak jak :
                > 1. "Jeszcze jedna bitwa, jeszcze dorżniemy watahy, wygramy tę batalię!
                > * Opis: wypowiedź przed wyborami 21 października 2007 r. autor R. Sikorski

No i co w ty6m złego? Ostre ale nie łamiące prawa.

> 2. "Bronisław Komorowski pójdzie na polowanie na wilki, zastrzelimy Jarosława
                > Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na sprzedaż."

Ktoś mówił, że to żart albo satyra?

> "Ja uważam prezydenta Lecha Kaczyńskiego za chama. "

No i?

> "Lech Kaczyński nie panuje nad swoimi urazami i emocjami. Można tylko pogodzić
                > się z tym, że ten bachor biega po całej Europie, szaleje, krzyczy i robi wrzawę
                > . Albo można zachować się jak rodzic i zabrać mu zabawkę. Niestety, to dziecko
                > jest prezydentem."
                > * Opis: o wizycie Kaczyńskiego w Brukseli.

Trafny opis. Choć ja taką wypowiedź potraktował jako obrazę Prezydenta i autora za odpowiedzialność pociągnął. Ale pislamiści woleli Huberta po całej Polsce ścigać.

> "Sam fakt, że odsunęliśmy Kaczyńskiego od władzy i odsuniemy Lecha Kaczyńskiego
                > od urzędu prezydenta, to naprawdę są dokonania pomnikowe." - Ciekawe...
                > autor J. Palikot

Trudno się z tym nie zgodzić.

> 3. "Jaka wizyta, taki zamach, bo z 30 metrów nie trafić w samochód to trzeba śl
                > epego snajpera." * Opis: o incydencie w Gruzji z udziałem Lecha Kaczyńskiego.

No i? Jaki paragraf to łamie?

> "Przyjdą wybory prezydenckie albo prezydent będzie gdzieś leciał i to się wszystko zmieni."

Mówił o zmianie zdania Kaczyńskiego w sprawie mianowania ambasadorów. Nie manipuluj.

> "Zamiast trzech milionów mieszkań mamy trzy miliony podsłuchów, inwigilacji, pr
                > owokacji, podglądów i innych przyjemności zafundowanych nam przez PiS
                > * Opis: o rzekomych prowokacjach przygotowywanych przez polityków PiS przec
                > iwko różnym ważnym osobistościom w polityce "- a ja myślałam , że to o dzisiejs
                > zym PO

A to jaki paragraf łamie?

S.
                • wkkr ty jednak jesteś cynicznym [...] 23.05.11, 07:02
                  uważa że zacytowane wypowiedzi są równie idiotyczne jak te z antykomor.
    • marta_sk ciekawe co Komorowskiego najbardziej zbulwersowalo 22.05.11, 10:13
      pewnie chodzi o takie celne podsumowanie jego dzialalnosci:

"Komorowski płaszczy się na kolanach przed niemcem i ruskiem a tobie, ty **lszewicki pomiocie to nie przeszkadza, bo ty, śmieciu, Ojczyzny swojej nie kochasz – ty i twoja partyjka to zwykli Judasze, co za garść srebrników sprzedali coś bardzo ważnego – honor. Tego właśnie tobie i innym **miotom brakuje."

jezyk barwny, ale meritum wypowiedzi trafne - nic dziwnego ze Komorowskiemu cisnienie sie podnosi i krew uderza do glowy

dodatkowo niektore wpisy na stronie wygladaja na zrobione przez prowokatorow ze stajni Schetyny i mlodziezowki PO - jak za dawnych czasow kiedy komuna sama zakladala organizacje podziemne zeby lowic naiwne ofiary

• volupte01 Re: ciekawe co Komorowskiego najbardziej zbulwers 22.05.11, 12:02

>
        > dodatkowo niektore wpisy na stronie wygladaja na zrobione przez prowokatorow ze
        > stajni Schetyny i mlodziezowki PO - jak za dawnych czasow kiedy komuna sama za
        > kladala organizacje podziemne zeby lowic naiwne ofiary
        >
        O jakie to piekne spostrzezenie :-) A prowadzący ta stronę zapewnial ze jest jednocześnie moderatorem i tresci zakazanych prawem nie puszcza:-)
    • x2468 Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 10:32
      Warto wysłać to dziennikarzom załamującym łapki nad rzekomym bezprawiem którego dopuściła się ABW.Dzisiaj w "Zetce" blaszana dama-Olejnik pałała świętym oburzeniem na działania prokuratury i ABW.Nie wiele brakowało a zalałaby się łzami nad losem biednego,niewinnego właściciela strony spostponowanego przez policjantów.
      Najsmakowitsze jest jednak to ze żaden z oburzonych politykierów nigdy nie znal stron których bronili.
      • zgred-zisko Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 10:47
        Bo tu nie chodzi o obronę, tylko o dokopanie. Teoretycznie broniąc jednego, dokopuje się automatycznie drugiemu. A do tego nie jest potrzebna jakakolwiek znajomość tematu.
    • ave.duce Dlaczego mnie to dziwi ... 22.05.11, 10:40
      Ani nie jestem z PO, ani nie byłam z PO, ani nie będę z PO.
      Mam własne i niezmienne od lat zdanie nt. Kaczyńskich.
      Zanim ktokolwiek o PO usłyszał.
      • remez2 Re: Dlaczego mnie to dziwi ... 22.05.11, 11:30
        Zanim ktokolwiek o PO usłyszał.
        Na swoje nieszczęście. :-)
        • ave.duce Re: Dlaczego mnie to dziwi ... 22.05.11, 14:46
          Okropnie ściachany wątek. Nie ma postu Mr. Sajgona, na który odpowiadała.

remez2 napisał:

> Na swoje nieszczęście.

Ale o innych partiach już było wiadomo, bo istniały.
    • domis086 Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 10:42
      I bardzo dobrze. Ban wszystkim pisiorom za twarz
    • volupte01 Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 11:58
      Bardzo dziwne te działanie prokuratury Semeretowej. Brak profesjonalizmu czy celowosć działania. Wywołali burze wypowiedzi ze wszystkich stron politycznych, w obronie wolnosci słowa , ale wszyscy mówia ze tej domeny nie znaja:-) To czego bronia czy krytykują? Tego?zpsychiatryka.blox.pl/2011/05/Jak-AntyKomorpl-lamal-prawo.html
      • indeed4 A tą stronę znają - czy nie :-) 22.05.11, 13:59

( Adminie - to cytaty! )

Kto kaczorów nie szanuje, ten ma rację bo to ch*je

kaczynskimamalegofiutka.org

od 23 grudnia głowa naszego państwa będzie wyjątkowo nisko zawieszona

idiota prezydentem:/ Heil Kaczor:/

"spieprzaj dziadu" ze stanowiska głowy panstwa!!!!!!!

Od dzisiaj strzelanie do kaczek powinno byc naszym narodowym
        sportem.

Dajcie mi ten karabin... polowanie czas zacząćI na ....drzewo z ta potrzeba wladzy!!

I'm PiSsing on you, Kaczyński! You dickhead Rydzykfucker!

mój pies przeżył 2 prezydentów, za tego h*ja też nie zejdzie

Jak ci się wydaje.
        • volupte01 Re: A tą stronę znają - czy nie :-) 22.05.11, 14:07
          Nie wiem. Jak złozysz doniesienie to pozna .
          • indeed4 Re: A tą stronę znają - czy nie :-) 22.05.11, 14:23
            No widzisz - być może złoży jakiś kolejny gorliwy obrońca obowiązującego prawa, jak volupte, masz rację :-)

A treści w internecie podżegające do nienawiści i zabijania Kaczyńskich, też pozna?

Albo podżegające do zabijania narodu - całkiem niedawno przecież ktoś nawoływał " ten naród trzeba zabić", Seremet koniecznie powinien się zająć szerzeniem tego mowy nienawiści, nie uważasz? :-)
            • poinsencja Re: A tą stronę znają - czy nie :-) 22.05.11, 14:31
              Powinien.
            • volupte01 Re: A tą stronę znają - czy nie :-) 22.05.11, 14:48
              A gdzies ty wyczytala ze jestem obrońcą aktualnego prawa? Prawo jak wszystko ewoluuje , a twoj mentor Jaro nic na lepsze nie zmieni. Juz dał nam próbę ze swoim przybocznym. Dziekuję, nie pasuje.
              • indeed4 Re: A tą stronę znają - czy nie :-) 22.05.11, 14:58
                Wydawało mi się, czy wyżej napisałaś, że będzie sprawa karna.

No i widzisz - takie są efekty, jeśli latami tobie i tobie podobnym mentorował Gomułka ; rozumiem, że broniącą kibiców FH, w swojej postkomunistycznej, ograniczonej mentalności również uważasz za sympatyków Kaczora :->

• indeed4 Re: A tą stronę znają - czy nie :-) 22.05.11, 15:05
                  Przypomnę ci - domagasz się w tej sprawie zarzutów prokuratorskich tutaj

forum.gazeta.pl/forum/w,28,125422483,125422509,Re_Jak_wygladala_ta_lekka_satyra_na_antykomor_.html
    • haen2010 Jak wyglądała, tak wyglądała. 22.05.11, 12:19
      Tylko nie spotkałem osoby, która to czytała. Równie dobrze mozna wsadzić kogokolwiek za napis na śmietniku w Pacanowie.

A propos, zamkną tam muzeum Koziołka Matołka?
      • krokodyl123 Solidaruchom się we łbach poprzewracało 22.05.11, 12:42
        Nie ma lżenia z Prezydenta, ani Premiera, kto tego nie rozumie, będzie lądował w kiciu.
        • katarynka650 Re: Solidaruchom się we łbach poprzewracało 22.05.11, 12:51
          druga sprawa ,że pan Frycz to nie jest jakiś tam niezaelżny student jak się chce wmówić społeczeństwu
    • poinsencja Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 12:59
      Nie , no masz rację olga to to nic w porównaniu z antykomorem:) :

I jeszcze przytoczę słowa sawy: Olgo, Od 2005 r. byliśmy swiadkami - ty też - codziennego mocno wulgarnego lżenia Prezydenta RP. Robili to nie tylko zwykli blogerzy ale także czołowi politycy PO, także ówczesny marszałek sejmu a dzis Prezydent Komorowski. Z wypowiedzi Niesiołowskiego, Sikorskiego Palikota & co można utworzyc całkiem gruby słownik języka nienawiści... z takimi perełkami kultury politycznej liderów PO jak "dorzynanie watahy". Zdarzyło sie, że jeden z fanów PO zrozumiał to doslownie i wybrał sie z ostra bronia palną do biura PiS na "dorzynanie".

Można by dodać owe "strzelać jak do kaczek" , "zabić i wypatroszyć" - to nie jest podżeganie do zabójstwa??? A inwektyw pod adresem ŚP Lecha Kaczyńskiego było co niemiara nie tylko na forach ale i w ustach polityków. Cóż więc za wybiórczą pamięć masz , kobieto! Relatywizm moralny do n-tej potęgi. Jak my to możemy lżyć ale nas to nie można:)

• cookies9 Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 13:19
        A ja przytoczę słowa Szejnfelda ...

"- Sprawa jest poważna. Wiemy tylko, że prokuratura zwróciła się do ABW. Nie wiemy, kto zwrócił się do prokuratury. Wiem, że ostatnio w Internecie pojawiły się gry, w których można zabić prezydenta. Więc mamy bardzo mało wiedzy o tej sprawie" - powiedział Szejnfeld.

www.tvn24.pl/12690,1703954,0,1,nawet-w-rosji-putina-sa-strony-antyputinowskie,wiadomosc.html
        Pojawiły się gry,w których można zabić prezydenta...należy w tym wypadku stosować prawo,
        a nie uniki...
      • olga_w_ogrodzie Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 16:35
        uważasz, Poinsencjo, że nie należy reagować na łamanie obowiązującego prawa,
        ponieważ, gdy kiedyś też było łamane, to nie zareagowano ?
        czyli bezprawie do końca świata ?
        /a z tego, co na FK parę osób napisało, wynika, że jednak były pozwy kancelarii ówczesnego Prezydenta/

co do relatywizmu, to ja dostrzegam go aktualnie raczej u kaczystów i napieralszczyków.
        gdy o mnie idzie, to, jeśli podobne rzeczy, które wypisywano na antykomorze.pl
        byłyby wypisywane na antykaczyźmie.pl , też wypowiadałabym się przeciw tego typu "wolności słowa".
        jeżeli, np., pan Kaczyński, uważa, że ogranicza się wolność słowa,
        to powinien zachować konsekwencję i przestać sam narzekać na to, że on i Ś.P. Brat byli czy są poniewierani.
        jak wolność, to wolność.

a ja osobiście uważam tak, jak w pierwszym poście napisałam - wolność dotyczy także wolności od bezzasadnych kłamstw, lżenia, podżegania ludzi do zabicia kogoś.
    • poinsencja Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 13:09
      Cytuję z bloga:

"...Lech Kaczyński to jednak "mały, niedorozwinięty, głupi człowiek"?

20.07.2009 17:19
      Kuba Wojewódzki i Michał Figurski niczego jednak nie pogwałcili.
      Nie będzie kary, bo dziennikarze Michał Figurski i Kuba Wojewódzki wcale nie chcieli obrazić prezydenta. Tak przynajmniej stwierdziła prokuratura i umorzyła śledztwo w sprawie nazwania Lecha Kaczyńskiego "małym, niedorozwiniętym, głupim człowiekiem".
      Czyli - o ile dobrze zrozumiałem - tak jak można wyzywać kogoś od zera (jak Leszka Millera) tak samo teraz można nazywać kogoś małym, niedorozwiniętym, głupim człowiekiem (jak Lecha Kaczyńskiego)?
      Czy więc sędziowie wydający ten wyrok to zera czy też mali, niedorozwinięci, głupi ludzie? Ot, zagwozdka... "

- I co , nie lżono prezydenta??? I co władza z tym robiła??? Podśmiechujki tylko...
      • olga_w_ogrodzie Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 16:48
        poinsencja napisała:
        > - I co , nie lżono prezydenta??? I co władza z tym robiła??? Podśmiechujki t
        > ylko...

nie mam pojęcia czy zrobiła czy nie, dlaczego i z jakim skutkiem.
        stwierdzam tylko, że treści takie, jak na antykomor.pl , to lżenie i podżeganie do zabójstwa,
        które są niezgodne z obowiązującym prawem.
        zatem reakcja prokuratury jest dla mnie zrozumiałą.
        • poinsencja Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 16:57
          Zauważam przykładanie różnych miar do występków w zależności od opcji politycznej jakiej dotyczą.
    • vargtimmen faktycznie... kiedy ABW u Palikota i Sikorskiego? 22.05.11, 13:14

...i w Agorze?

Trzy cytaty na krzyż za rok działalności - mają być powodem nalotu ABW?

Palikot:

– Zastrzelimy Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na sprzedaż w Europie

Sikorski:

Jeszcze jedna bitwa, dorżniemy watahy. Donku, panie marszałku, liczymy na pana w poniedziałek.

A jak poczytać komentarze na forach Agory, zwłaszcza pd artykułami, to, biorąc pod uwagę zakres oddziaływania serwisu, to widać, że Agora też winna się przygotować na odwiedziny ABW.
      • mr.sajgon Re: faktycznie... kiedy ABW u Palikota i Sikorski 22.05.11, 13:26
        vargtimmen napisał:

>
        > ...i w Agorze?
        >
        > Trzy cytaty na krzyż za rok działalności - mają być powodem nalotu ABW?
        >
        > Palikot:
        >
        > – Zastrzelimy Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na s
        > przedaż w Europie
        >
        > Sikorski:
        >
        > Jeszcze jedna bitwa, dorżniemy watahy. Donku, panie marszałku, liczymy na pana
        > w poniedziałek.
        >
        > A jak poczytać komentarze na forach Agory, zwłaszcza pd artykułami, to, biorąc
        > pod uwagę zakres oddziaływania serwisu, to widać, że Agora też winna się przygo
        > tować na odwiedziny ABW.
        >

Dzieki za przypomnienie bo bardzo duzo osob zapomnialo jakie slowa padaly pod adresem Kaczynskich i PIS. Zwlaszcza ze czlon atakujacy zostal od macierzystego statku odrzucony jako zbedny balast przed nadchodzacymi wyborami.
      • poinsencja Re: faktycznie... kiedy ABW u Palikota i Sikorski 22.05.11, 14:03
        vargtimmen napisał:
        ...i w Agorze? Trzy cytaty na krzyż za rok działalności - mają być powodem nalotu ABW?
        Palikot: – Zastrzelimy Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na sprzedaż w Europie
        Sikorski: Jeszcze jedna bitwa, dorżniemy watahy. Donku, panie marszałku, liczymy na pan w poniedziałek.
        A jak poczytać komentarze na forach Agory, zwłaszcza pd artykułami, to, biorąc pod uwagę zakres oddziaływania serwisu, to widać, że Agora też winna się przygotować na odwiedziny ABW.

No i należy pamiętać , że opluwanie Prezydenta i jego opcji politycznej na wielką skalę rozpoczęła najpierw strona polityków i zwolenników PO, niestety...
        Kto sieje wiatr , zbiera burzę - a oni się dziwią...
      • ayran Re: faktycznie... kiedy ABW u Palikota i Sikorski 22.05.11, 14:15
        Która z tych wypowiedzi jest przestępstwem ściganym z urzędu i dlaczego?
    • indris Tym gorzej 22.05.11, 13:22
      "w RP, póki co, obowiązuje prawo zakazujące lżenia prezydenta RP, jakie miało miejsce na kwestionowanej stronie"
      No to do d..y z takim prawem !

Bo w Polsce obowiązuje też Konstytucja RP oraz zasada prawna, że żadne prawo nie może być z Konstytucją niezgodne.
      A Konstytucja RP stanowi:
      "Art. 54.
      Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."
      Lżenie prezydenta (czy kogokolwiek) jest formą wyrażenia swoich poglądów.

Wspomniane przez Ciebie "prawo" jest więc - jako niezgodne z Konstytucją - bezprawne. Jest swoistym skandalem, że przez 14 lat nie zostało uchylone.
    • poinsencja Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 13:23
      A Sikorski taki prawy człek :
      "...Nie spodobało mu się też zachowanie Sikorskiego, który na spotkaniu w Bydgoszczy przypomniał, że do zakończenia prezydentury Lecha Kaczyńskiego zostało tylko 297 dni i rzucił do zebranych, by skandowali: - Były prezydent Lech Kaczyński.- Zawsze będzie pytanie, czy warto urządzać tego rodzaju show, jeśli pełni się funkcję obecnie, i to funkcję szefa dyplomacji. Myślę że to nie był chyba najlepszy pomysł - ocenił Komorowski..."

Więcej... wyborcza.pl/1,76842,7609848,Prawybory_PO__Sikorski_krytykuje_Kaczynskiego__Komorowski.html#ixzz1N4yVODJJ
      • mr.sajgon Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 13:27
        poinsencja napisała:

Były prezydent Lech Kacz
        > yński[/u].-

A moze wiedzial cos czego inni nie wiedzieli ?
        • poinsencja Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 13:54
          Może wiedział też ten co powiedział :"prezydent będzie gdzieś leciał i ..." - zagadka...
          • olga_w_ogrodzie Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 14:42
            poinsencja napisała:

> Może wiedział też ten co powiedział :"prezydent będzie gdzieś leciał i ..." - z
            > agadka...

a dotyczyło to wymiany ambasadorów - kiedyś już cytowałam całość wypowiedzi, więc tak to się ma do sprawy, jak "gruba linia" premiera Mazowieckiego do braku odpowiedzialności winnych i grubej kreski.
    • poinsencja Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 13:28
      Sikorski potępia „moralnych karłów”
      Cezary Gmyz,Piotr Kubiak 08-12-2008, ostatnia aktualizacja 08-12-2008 04:15

Panie Lechu, pan się nie przejmuje tym, co niektóre karły moralne w tej chwili wygadują – mówił Radosław Sikorski podczas rocznicy przyznania Nobla dla Lecha Wałęsy.

Oni są dzisiaj odważni w gębie, a pan był odważny wtedy, gdy to było trudne, 30 lat temu. I za to jesteśmy panu wdzięczni – mówił szef MSZ, zbierając gromkie oklaski.

Wypowiedź Sikorskiego powszechnie odebrana jako atak na Lecha i Jarosława Kaczyńskich wzbudziła kontrowersje. Zdystansował się do niej nawet Lech Wałęsa, znany z krytycznego stosunku do prezesa PiS i prezydenta. – Każdy jakoś tak stara się nie przesadzać, ale czasami przesadzamy – komentował słowa Sikorskiego.

- No właśnie , jednym można przesadzić , innym jak widać nie można...
      • mr.sajgon Re: Jak wyglądała ta "lekka satyra" na antykomor. 22.05.11, 13:34
        poinsencja napisała:

> Sikorski potępia „moralnych karłów”
        > Cezary Gmyz,Piotr Kubiak 08-12-2008, ostatnia aktualizacja 08-12-2008 04:15
        >
        > Panie Lechu, pan się nie przejmuje tym, co niektóre karły moralne w tej chwili
        > wygadują – mówił Radosław Sikorski podczas rocznicy przyznania Nobla dla
        > Lecha Wałęsy.
        >
        > Oni są dzisiaj odważni w gębie, a pan był odważny wtedy, gdy to było trudne, 30
        > lat temu. I za to jesteśmy panu wdzięczni – mówił szef MSZ, zbierając gr
        > omkie oklaski.
        >
        I co wazne te slowa nie padly z ust kiboli czy byly wypisane na ich transparentach ale padly z ust przedstawiciela panstwa i to ministra SZ.
        Czy premier Tusk w jakikolwiek sposob na nie zareagowal ? Jesli nie to znaczy ze zgadzal sie z Sikorskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka