Dodaj do ulubionych

Weekend spędziłem na wsi

29.05.11, 21:02
w Dolinie Baryczy. Słyszałem, że odwiedził nas Barak Obama, a wkrótce mają nas odwiedzić, w zastępstwie Rosjan, żołnierze amerykańscy. Rosjanom do widzenia powiedział Wałęsa po kilkudziesięciu latach ich zawiadywania w Polsce. Jak na taki wielki kraj, jak Polska, to musiało się coś stać przez ten okres przełomowego. Wieś to wieś, Polska to Polska. Prócz stacjonowania wojsk amerykańskich, coś ustalono istotnego dla polskiej racji stanu?
Obserwuj wątek
    • hummer Wałęsa podobnie podszedł do całej tej wizyty 29.05.11, 21:47
      hummer napisał:

> w Dolinie Baryczy. Słyszałem, że odwiedził nas Barak Obama, a wkrótce mają nas
      > odwiedzić, w zastępstwie Rosjan, żołnierze amerykańscy. Rosjanom do widzenia po
      > wiedział Wałęsa po kilkudziesięciu latach ich zawiadywania w Polsce. Jak na tak
      > i wielki kraj, jak Polska, to musiało się coś stać przez ten okres przełomowego
      > . Wieś to wieś, Polska to Polska. Prócz stacjonowania wojsk amerykańskich, coś
      > ustalono istotnego dla polskiej racji stanu?

By nie pisać wiele. Lepiej oddać się urokowi dolnośląskiej wsi, pełnej orłów i wszelkiego innego ptactwa niż "W rzeczywistości zdążyłbym przyjechać tu do Vicenzy na czas, bo oddawali mi samolot rządowy do dyspozycji. Ale w propozycji spotkania z Obamą nie było niczego do rozwiązania i niczego do przedyskutowania. Chodziło o zrobienie ładnego zdjęcia ze wszystkimi..."
      • x2468 Re: Wałęsa podobnie podszedł do całej tej wizyty 29.05.11, 21:50
        Zajrzałeś do kurnika czy przypadkiem jakiś Kaczor nie zasiadł na najwyższej grzędzie?
        • hummer Re: Wałęsa podobnie podszedł do całej tej wizyty 29.05.11, 21:52
          x2468 napisał:

> Zajrzałeś do kurnika czy przypadkiem jakiś Kaczor nie zasiadł na najwyższej grz
          > ędzie?

Od tego jest kogut :)
          • x2468 Re: Wałęsa podobnie podszedł do całej tej wizyty 29.05.11, 22:08
            Kogut jest od PKP i wspiera Kacznik.
            • hummer Powiedz mi lepiej co dała wizyta Obamy Polsce? 29.05.11, 22:16
              x2468 napisał:

> Kogut jest od PKP i wspiera Kacznik.

Bo TVN 24 i Gazeta opisują więcej piłkę kopaną - 5:0 dla Wrocławia kontra Trójmiasto. Nakopanie tyle Gdyni, dało możliwość zaprezentowania się w Europie. Jakie korzyści są z wizyty Obamy?

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80369,9689146.html?i=24
    • tojajurek Re: Weekend spędziłem na wsi 29.05.11, 22:18
      Jarosław zapowiedział Obamie, że gdy dojdzie do władzy, to wszystkim pokaże, a jemu pierwszemu. Obama grzecznie stwierdził, że jest otwarty na różne propozycje.
      Cała reszta, to zwyczajowe dyrdymały i nieustające posiłki.
      • hummer A sprecyzował co pokarze? 29.05.11, 22:22
        tojajurek napisał:

> Jarosław zapowiedział Obamie, że gdy dojdzie do władzy, to wszystkim pokaże, a
        > jemu pierwszemu. Obama grzecznie stwierdził, że jest otwarty na różne propozycj
        > e.
        > Cała reszta, to zwyczajowe dyrdymały i nieustające posiłki.

Szkoci pod kiltem pokazują nie jedno.
        • hummer Pokaże :) 29.05.11, 23:15
          Taki już jestem, zawsze robiłem byki :)
    • vargtimmen Re: Weekend spędziłem na wsi 29.05.11, 22:24

Pan generał Janicki, szef tuskowego BOR, ustalił czynem, że Prezydent USA to KTOŚ, a prezydent RP to nikt.

I z tym odkryciem się afiszował w wywiadach, w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku.

Barack Obama ustalił, że słusznie się wycofał z tego dziwacznego regionu, w którym nic nie jest takie, na jakie wygląda, w którym są poważne kłopoty poważnej natury.

Zostało w Warszawie pewne napięcie, bo Obama, Obamą, ale USA to także armia i nafciarze, a wybory już za rok z haczykiem.
      • x2468 Re: Weekend spędziłem na wsi 29.05.11, 22:27
        Pan generał Janicki to ten nominat Kacznika?
        • vargtimmen Re: Weekend spędziłem na wsi 29.05.11, 22:32
          x2468 napisał:

> Pan generał Janicki to ten nominat Kacznika?

Kwaśnika chyba?

I Tuska.

Wiki nie boli:

Jest absolwentem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. W Biurze Ochrony Rządu od 1988 roku. Był kierowcą w kolumnie transportowej; w 1990 roku woził między innymi ówczesnego kandydata na prezydenta – Lecha Wałęsę[1]. W późniejszym okresie kilkukrotnie awansował: w latach 1993-1997 był Szefem Wydziału w Oddziale Transportu, następnie Szefem tego Oddziału. 29 marca 2001 roku został powołany na stanowisko Zastępcy Szefa BOR, a 26 listopada 2007 roku – na stanowisko Szefa BOR.

Decyzją Prezydenta RP Aleksandra Kwaśniewskiego z dnia 12 czerwca 2005 został mianowany na stopień generała brygady BOR,

Wyjątkowo "ciekawa" postać. Jedna z wielu, niestety.
    • klara551 Re: Weekend spędziłem na wsi 30.05.11, 02:55
      A ten wpis to tak dla podtrzymania dyskusji? Byłeś na zielonej trawce,pooglądałeś ptaszki,a teraz nas pytasz co się panie dzieje w polityce? Poczytaj recenzje,opisy przytyki,a będziesz wiedział. Nie wymagaj od nas streszczenia ,czy gotowca leniuszku.
      • hummer Ależ przeczytałem. 30.05.11, 08:20
        klara551 napisała:

> A ten wpis to tak dla podtrzymania dyskusji? Byłeś na zielonej trawce,pooglądał
        > eś ptaszki,a teraz nas pytasz co się panie dzieje w polityce? Poczytaj recenzje
        > ,opisy przytyki,a będziesz wiedział. Nie wymagaj od nas streszczenia ,czy gotow
        > ca leniuszku.

i widzę, że naprawdę mało się działo w Polsce. Ten temu podał rękę, a miał nie podać, to ten drugi nie popatrzył mu w oczy. Ot news dnia z polskiej sceny politycznej.

A więzienia CIA umykają nam z pola widzenia. Gazeta odważył się o nich napisać po 3 nad ranem dnia bieżącego. Choć Lepper walił prosto z mostu.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9689626,CIA_mialo_wiezienie_w_Polsce.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka