Dodaj do ulubionych

Zauważyłem duzy wysyp malarzy

11.05.04, 19:53
na FK. Nie wspomnę juz nawet o plagiatach jak w moim przypadku czy to
dotyczących poprzedniego nick'a Touluse~Lautrec czy obecnej ksywce związanej
z prekursorem impresjonistów.Szkoda , że temu wysypowi towarzyszy miernota,
wulgaryzacja i stereotypowość ( wszystkie wymienione epitety w formie
eufemistycznej oczywiście) wyrażanych opinii i poglądów.Vide nowy artysta
tytułujący siebie "mogiliani" - choc zapewne chodziło mu o Amadeo
Modigilianianiego.Aż sie boję antycypować co będzie gdy pojawią sie kubiści w
osobach Pabla Picassa czy Savadore Dali a nie wyobrażam sobie zupełnie jakie
poglady bedą towarzyszyły nick'owi przyjętemu osobie zafascynowanej
twórczości Andy'ego Warchol'a .....
Mój nick poprzedni jak i obecny , do którego sie przywiazałem to oczywiście
wynik zauroczenia pracami impresjonistów, których obrazy widziałem w kilku
galeriach naświecie nic ponadto, jednak wyrażajac swoje opinie na FK staram
sie stosować do zasad netykiety jak i ogólnych zasad dobrego wychowania (
kindersztuby) i nikomu nic nie zawłaszczam i nic nie imputuję.Po kilku
ostatnich wizytach na FK w zasadzie w trybie li tylko RO , konstatuję , że
poziom prezentowanych opinii internautów niebezpiecznie obniżył sie
drastycznie.To niestety skłania do refleksji i zdecydowanie odpycha od
wybierania linku do tej witryny.

"Być człowiekiem znaczy być odpowiedzialnym"/Antoine de Saint Exupery/
Obserwuj wątek
    • w_v_w Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy 11.05.04, 20:41
      niestety dałam sie nabrac, nad czym ubolewam,ale opinii tam wyrazonej nie
      zmieniam:)))))
      pozdrawiam
      Wawerka
      • camille_pissarro Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy 11.05.04, 21:02
        Nie forsuję wszakże do wykonywania wolt i radykalnych zmian pogladów.Należy
        nadmienic , że nie tylko w tej kwestii mamy różną optykę.W końcu funkcjonujemy
        od 15 lat na szczęście w wolnym i demokratycznym kraju gdzie różnorodność
        poglądów jest mile widziana a nie pełny egalitaryzm jak za czasów
        funkcjonowania penego znanego urzedu z Mysiej ;-)
        tez pozdrawiam
        • w_v_w Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy 11.05.04, 22:06
          nie jestem koniunkturalna:)))))
          pozdrawiam!
          • camille_pissarro Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy 11.05.04, 22:14
            Dla mnie też słowo "koniunkturalizm" jest explicite obce, to jednak mam
            wyrażnie pejoratywny stosunek do porzedniego systemu jakim był PRL, i po
            stokroć wolę słuchać JMR niż towarzyszy zwanych przez "Kisiela" ciemniakami czy
            przedzierzgnietych po 1989 roku z dawnej partii komunistycznej nowych
            socjaldemokratów......
            pozdrawiam
            • w_v_w Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy 12.05.04, 06:57
              ...dla mnie osobiscie jest to wybor mniejszego zła, szanuje politykow,
              ktorzy są "panstwowcami", niestety JMR do nich nie nalezy,ale to jest moje
              zdanie, byc moze mylę sie, chociaz obserwujac Jego "gwiazdorstwo" raczej
              megaloman w odniesieniu tylko i wyłącznie do JMR.
              Moze Cie to zdziwi,ale polityk, do ktorego mam "słabosc" to Cimoszewicz, On
              jawi mi sie takim "propaństwowcem", niestety słabo prezentuje sie w mediach.
              pozdrawiam
              Wawerka
              • camille_pissarro Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy 12.05.04, 19:48
                Absolutnie mnie to nie zdziwiło, dodam, że zapewne J.Szmajdziński czy J.Oleksy
                dla Ciebie sa do przełknięcia.Co do "cimoszki" ja mam odczucia mbiwalentne ,ja
                na przykład nie posunąłbym sie tak daleko aby określić go
                mianem "propaństwowca", nie ukrywam , że jako polityk ma w sobie dozę honoru,
                ale tylko tyle moge zaliczyc mu na plus .Czy to dużo ??? Dla mnie to za mało.
                • w_v_w Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy 13.05.04, 07:08
                  camille_pissarro napisał:

> Absolutnie mnie to nie zdziwiło, dodam, że zapewne J.Szmajdziński czy
                  J.Oleksy
                  Przesadziłes z tymi dwoma i to dosyc znacząco, jestem zawiedziona...
                  Co do Cimoszewicza posiadam niezbedna wiedze aby uwazac Go za Propanstwowca.
                  Natomiast pozostałe "elity", no coz jaki jest kon, kazdy widzi...raczej "ciszej
                  nad ta trumna"
                  pozdrawiam
                  Wawerka
                  • camille_pissarro Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy 13.05.04, 08:19
                    Jeśli przesadziłem z tymi dwoma to przepraszam , ale zauważyłem taka Twoja
                    inklinacje w kierunku lewicowym - nie wiem czy o odcieniu liberalnym.
                    O aktualnych elitach mozna mówic rzeczywiscie w pejoratywnym znaczeniu
                    aczkolwiek to co się nam szykuje w przyszłości należy "ubrać" w dosadniejsze
                    okreslenie.
                    Pozdrawiam
                    • w_v_w Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy 13.05.04, 11:58
                      moje inklinacje w kierunku zdrowego rozsadku, niestety żadna z partii
                      politycznych jakos nie ma w programie, a poglądy centrowe.
                      Faktycznie to co sie szykuje nie napawa optymizmem,
                      ale dum spiro espero...
                      pozdrawiam
                      wawerka
                      • camille_pissarro Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy 13.05.04, 19:38
                        Program wiekszości partii to wielka obłuda. W rzeczywistości kiedy dochodzą juz
                        do władzy to okazuje sie , że tezy w nich zawarte mozna o kant .....potłuc.
                        Niewiele w historii było mężów stanu , którzy nie obiecywali "gruszek na
                        wierzbie " a wyłacznie "krew,pot i łzy " , a po doprowadzeniu swojego kraju do
                        zwycięstwa w II Wwojnie światowej zostali przez to samo społeczeństwo odsunieci
                        od steru.Widać w naturze człowieka leży zapotrzebownie na takie bez pokrycia
                        obietnice.....
                        też podzielam motto "dum spiro spero"
                        pozdrawiam
    • ponury.zniwiarz Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy 11.05.04, 20:46

> na FK. Nie wspomnę juz nawet o plagiatach jak w moim przypadku czy to
      > dotyczących poprzedniego nick'a Touluse~Lautrec czy obecnej ksywce związanej
      > z prekursorem impresjonistów.Szkoda , że temu wysypowi towarzyszy miernota,
      > wulgaryzacja i stereotypowość ( wszystkie wymienione epitety w formie
      > eufemistycznej oczywiście) wyrażanych opinii i poglądów.Vide nowy artysta
      > tytułujący siebie "mogiliani" - choc zapewne chodziło mu o Amadeo
      > Modigilianianiego.Aż sie boję antycypować co będzie gdy pojawią sie kubiści w
      > osobach Pabla Picassa czy Savadore Dali a nie wyobrażam sobie zupełnie jakie
      > poglady bedą towarzyszyły nick'owi przyjętemu osobie zafascynowanej
      > twórczości Andy'ego Warchol'a .....
      > Mój nick poprzedni jak i obecny , do którego sie przywiazałem to oczywiście
      > wynik zauroczenia pracami impresjonistów, których obrazy widziałem w kilku
      > galeriach naświecie nic ponadto, jednak wyrażajac swoje opinie na FK staram
      > sie stosować do zasad netykiety jak i ogólnych zasad dobrego wychowania (
      > kindersztuby) i nikomu nic nie zawłaszczam i nic nie imputuję.Po kilku
      > ostatnich wizytach na FK w zasadzie w trybie li tylko RO , konstatuję , że
      > poziom prezentowanych opinii internautów niebezpiecznie obniżył sie
      > drastycznie.To niestety skłania do refleksji i zdecydowanie odpycha od
      > wybierania linku do tej witryny.
      >
      >
      > "Być człowiekiem znaczy być odpowiedzialnym"/Antoine de Saint Exupery/

wez no sobie koles kostatuuj drastycznie na forum o forum, bo ono jest wlasnie
      po to, zebys tam mogl sie uzewnetrzniac, antycypowac, malowac i co tam ci sie
      chce.
      sam tu smiecisz teraz.
    • leszek.sopot A jak nadejdą dadaiści? 11.05.04, 21:14
      Hi, a co będzie jak pojawię sie takrze rzeźbiarze, a moze i dadaiści i
      knceptualiści?
      To już lepsi byliby muzycy, boc przecie ponoć muzyka łagodzi obyczaje, choc
      chyba nie techno, a tego łomotu jest wszędzie wkoło pełno...
      • camille_pissarro Re: A jak nadejdą dadaiści? 11.05.04, 21:27
        leszek.sopot napisał:

> Hi, a co będzie jak pojawię sie takrze rzeźbiarze, a moze i dadaiści i
        > knceptualiści?
        > To już lepsi byliby muzycy, boc przecie ponoć muzyka łagodzi obyczaje, choc
        > chyba nie techno, a tego łomotu jest wszędzie wkoło pełno...
        No właśnie z tego co widać to zarówno techno jak i rap jest obecny na Fk w
        solidnej dawce , gorzej jesli chodzi o muzyke poważna czy jazz, pod wzgledem
        reprezentatywnośc jest zdecydowanie mniejsza....
        • basia.basia Sony Rollins:) 12.05.04, 10:47

> No właśnie z tego co widać to zarówno techno jak i rap jest obecny na Fk w
          > solidnej dawce , gorzej jesli chodzi o muzyke poważna czy jazz, pod wzgledem
          > reprezentatywnośc jest zdecydowanie mniejsza....

Nie jest tak źle:) Byłam w sobotę na koncercie Rollinsa:)
          Wielkie przeżycie. A Ty byłeś malarzu?
          • homosovieticus Re: Sony Rollins:) Mój Boże ! gra i to jak 12.05.04, 14:14
            basia.basia napisała:

> camille_pissarro napisał:
            >
            > > No właśnie z tego co widać to zarówno techno jak i rap jest obecny na Fk w
            >
            > > solidnej dawce , gorzej jesli chodzi o muzyke poważna czy jazz, pod wzgled
            > em
            > > reprezentatywnośc jest zdecydowanie mniejsza....
            >
            > Nie jest tak źle:) Byłam w sobotę na koncercie Rollinsa:)
            > Wielkie przeżycie. A Ty byłeś malarzu?
            To już niestety ostatni, co tak zagrać wzruszajaco na saxie potrafi
            :((
            • Gość: basia.basia Re: Sony Rollins:) Mój Boże ! gra i to jak IP: *.localdomain / *.kim.pl 12.05.04, 15:15
              > To już niestety ostatni, co tak zagrać wzruszajaco na saxie potrafi
              > :((

Niedawno byłam tutaj na koncercie Namysłowskiego i jego grupy.
              Muszę Ci powiedzieć, że nie ustępuje Sony`emu. To była uczta!
              • homosovieticus Re: Sony Rollins:) Mój Boże ! gra i to jak 12.05.04, 15:39
                Gość portalu: basia.basia napisał(a):

> > To już niestety ostatni, co tak zagrać wzruszajaco na saxie potrafi
                > > :((
                >
                > Niedawno byłam tutaj na koncercie Namysłowskiego i jego grupy.
                > Muszę Ci powiedzieć, że nie ustępuje Sony`emu. To była uczta!

obaj , Zbyszek i Sonny sa mistrzami gry na tym niesamowitym instrumencie - sam
                marzyłem kiedyś żeby grać na tenorze - ale Namysłowski ma słowiańską duszę,
                której najwidoczniej takie dmuchane cudo nie bardzo odpowiada.Sonny jest
                niedoścignionym mistrzem.Słuchanie jego, to jak patrzenie na zachód słońca nad
                morzem. Dusza opuszcza ciało i wędruje... hen, hen .. daleko....
                Słodko i lekko się robi...jakoś człowiekowi.
                :))
                • Gość: platfus Lepperowski lizus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 16:41
                  Jak takie kawałki piszesz to prawie mdlejesz chyba.
          • camille_pissarro Sony Rollins 12.05.04, 19:06
            Niestety nie było mi dane , i zazdroszczę tym , którzy mieli sposobność
            uczestniczenia w jego koncercie. To miłe i budujace , że są wśród internautów
            jeszcze osoby zauroczone jazz'em.Przyznam sie , ze jesli chodzi o
            miejsce "sax'u" w jazz'ie to ja przedkładam ponad wszystko brzmienie Stana
            Getz'a a jak do tego dochodzi Joao Gilberto czy Astrud Gilberto czy Antonio
            Carlos Jobim to zanurzam sie w tej muzyce po uszy.Bardzo dobry jest tez Joshua
            Reddman czy "Weather Repport" z Joe Zawinul'em i Wayne'em Shorterem ( to była
            grupa na , której się wychowywałem jeśli chodzi o jazz'ową edukację , ale
            właśnie Sonny Rollins był zaraz za nią).
            Ale S.Getz dla mnie jest wirtuozem.Zgadzam sie tez z opiniami , ze w Polsce
            mamy utalentowanych i wybitnych jazzmen'ów. W czasie wakacji chodzę na
            plenerowy międzynarodowy festiwal jazz'owy na Starówce ( naprawdę występuja
            tuzy i to wiekszośc z kraju wspomniany Zbigniw namysłowski czy ostatnio
            wspaniały "come back" J.Stańki ).Przeciez taki Janusz Muniak ( nota bene z
            Krakowa ) z Tuna Otenel'em ( piano ) to rewelacja - wszak to taki polski Stan
            Getz, "jota w jote " ten sam klimat i brzmienie.A polecam goraco np. wspólne
            nagranie Stephan'a Grappeliego z Judi Menuhinem "Jealousy" ( majstersztyk ). To
            samo mozna powiedzieć o takich tuzach jak Richard Galliano czy Astor Piazzola
            z akordeonem w roli głównej - itd. No tak ale to nie forum JAZZ tylko FK i
            trzeba zejsc na ziemię ...

Pozdrawiam jazz'owo
    • witek.bis W kwestii formalnej 11.05.04, 22:27
      Jeśli nick "mogiliani" pochodzi od włoskiego artysty (a nie np. od polskiego
      grabarza), to chodzi tu raczej o Amadeo Modiglianiego, a nie Amadeo
      Modigilianianiego.
      Pozdrawiam
      • camille_pissarro Re: W kwestii formalnej 11.05.04, 22:35
        witek.bis napisał:

> Jeśli nick "mogiliani" pochodzi od włoskiego artysty (a nie np. od polskiego
        > grabarza), to chodzi tu raczej o Amadeo Modiglianiego, a nie Amadeo
        > Modigilianianiego.
        > Pozdrawiam
        Oczywista , że to literówka ani chybi chodzi właśnie o niego , a ponieważ nie
        znam włoskiego to stąd ten lapsus -> poprawna forma Amadeo Modiglianiego
        Pozdrawiam
      • leszek.sopot Re: W kwestii formalnej 11.05.04, 22:37
        witek.bis napisał:

> Jeśli nick "mogiliani" pochodzi od włoskiego artysty (a nie np. od polskiego
        > grabarza), to chodzi tu raczej o Amadeo Modiglianiego, a nie Amadeo
        > Modigilianianiego.
        > Pozdrawiam

A może autor nicku ukrył w ten sposób miejsce swego urodzenia? Zajrzałem do
        encyklopedii i znalazłem wieś gminną Mogilany w woj. krakowskim - podaja tam,
        że jest to wieś letniskowa, dom zjazdó i konferencji PAN. Oprócz tego jest
        jeszcze Mogilno - miasto na Pojezierzu Gnieźnieńskim.
        • witek.bis Re: W kwestii formalnej 11.05.04, 22:47
          Wszystko to być może. Ale żeby nie być gorszym dorzucę jeszcze (przepraszam za
          słowo) protonowohucianina, czyli rdzennego mieszkańca wsi Mogiła.
          Pozdrawiam
          • mogiliani A coście sie do mnie przyczepili? 12.05.04, 00:00
            Ja tu tylko czasem zaglądam. Jak chcecie to mogę zmienić nick. Tylko napiszcie
            jak. Czy mam na nowo zakładać konto?
            A mogiliani to moje spolszczenie od nazwiska mego ulubionego malarza.
            • witek.bis Re: A coście sie do mnie przyczepili? 12.05.04, 00:05
              Spoko! Nie traktuj tego tak osobiście. My tu tylko sobie tak gwarzymy z braku
              lepszego zajęcia. A nick jest bardzo fajny i mam nadzieję, że go nie będziesz
              zmieniał.
              Pozdrawiam
              • mogiliani Ale rzeczywiście brakuje muzyków 12.05.04, 00:18
                A lubię np. Pata Metheny i Milesa Davisa - to mógłbym sobie przybrac ich
                nazwiska. Albo jak się zdenerwuję, to na złość temu pissaro bedę Andy Warholem
                i urządzę całodzienny pokaz filmu pt. "Co komin robi na mam dachu".
                • witek.bis Re: Ale rzeczywiście brakuje muzyków 12.05.04, 00:21
                  :)))
    • camille_pissarro Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy 11.05.04, 23:20
      No tak, to juz nawet "kichnąć " nie mozna , dopiero co pisałem o kubistach a tu
      juz sie pojawił "Savadore Dali" nawet z identycznym lapsusem ( imie oczywista
      Salvadore ) jaki poczyniłem w jego imieniu....
      Czy faktycznie III RP to kraj wyłącznie plagiatów,piratów, złodziei,bandytów,
      hochsztaplerów ?????????
      • witek.bis Jeszce raz w kwestii formalnej 11.05.04, 23:27
        Upierdliwy dziś jestem do bólu, ale wydaje mi się, że imię powinno brzmieć
        Salvador. Poza tym obawiam się, że Dali mógłby nie być zadowolony z nazwania go
        kubistą.
        Pozdrawiam
        • camille_pissarro Re: Jeszce raz w kwestii formalnej 11.05.04, 23:38
          Co do imienia to mam wątpliwości , podejrzewam , iż Slvador jak i Salvadore są
          poprawne, w drugiej zgoda kubizm byl domeną Pabla Picassa a Salvadore Dali to
          przedstawiciel nurtu zwanego surrealizmem.Ale ja nie jestem absolwentem
          historii sztuki- gwoli wyjasnienia....
          Pozdrawiam
          • Gość: dfurnik Nie bierzcie malczewskiego za fałata! IP: *.acn.waw.pl 12.05.04, 00:14
            szczególnie, gdy go pierwszy raz zobaczycie.
          • ponury.zniwiarz Re: Jeszce raz w kwestii formalnej 12.05.04, 00:20

> Co do imienia to mam wątpliwości , podejrzewam , iż Slvador jak i Salvadore

> poprawne, w drugiej zgoda kubizm byl domeną Pabla Picassa a Salvadore Dali to
            > przedstawiciel nurtu zwanego surrealizmem.Ale ja nie jestem absolwentem
            > historii sztuki- gwoli wyjasnienia....
            > Pozdrawiam

ale fajnie sie na swiatowca lansujesz koles :-)
            a witek cie wypunktowal i za to mu chwala :-)
            • camille_pissarro Re: Jeszce raz w kwestii formalnej 12.05.04, 19:17
              A gdziez mi do swiatowca czy "obieżyswiata" za jakiego pewnie Ty się
              uważasz.....Z mej strony uważam, że naprawdę nie jest jeszcze tak źle, skoro
              znajdują sie internauci , którzy w cywilizowany sposób dokonują korekty
              wypowiedzi innych .Wszak to kwintesencja funkcjonowania takich witryn.
    • Gość: Sentencius normy akcesyjne. IP: *.introweb.nl 12.05.04, 14:20
      na FK. Nie wspomnę juz nawet o plagiatach jak w moim przypadku czy to
      dotyczących poprzedniego nick'a Touluse~Lautrec czy obecnej ksywce związanej
      z prekursorem impresjonistów.Szkoda , że temu wysypowi towarzyszy miernota,
      wulgaryzacja i stereotypowość ( wszystkie wymienione epitety w formie ...

Dlatego,zgodnie z duchem Eurokolchozowej urawnilowki najlepiej zaprezentowac
      sie na forum jako malarz... pokojowy.
    • Gość: Gala ;) Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 14:30
      > Modigilianianiego.Aż sie boję antycypować co będzie gdy pojawią sie kubiści w
      > osobach Pabla Picassa czy Savadore Dali

ROTFL. Doucz się, potem pouczaj.
      • Gość: Sentencjusz ignorancja IP: *.introweb.nl 12.05.04, 15:49
        Gość portalu: Gala ;) napisał(a):
        Modigilianianiego.Aż sie boję antycypować co będzie gdy pojawią sie kubiśc
        i w osobach Pabla Picassa czy Savadore Dali
        > ROTFL. Doucz się, potem pouczaj.

Sam to tez zauwazylem,przeciez juz uczen 3 klasy szk.podst,wie ,ze wymienieni
        wyzej malarze nie pochodza z Kuby.
    • robisc Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy 12.05.04, 19:53

>To niestety skłania do refleksji i zdecydowanie odpycha od
      > wybierania linku do tej witryny.

To wybierz inny link i wróć do nas. Poza tym stary nick miał już swoją renomę i
      nikt się pod niego nie podszywał.

Pozdrawiam
      robi
      • camille_pissarro Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy 12.05.04, 20:13
        To prawda , mam na mysli Forum Unii Europejskiej , tam było inne towarzystwo
        ale w końcu tez forum zostalo "rozwalone".Mam link do Twojego "Polityka i
        Gospodarka" , czasami wpadam ale li tylko w trybie RO.
        Obiecuję zajrzec tam przy okazji.
        Pozdrawiam
        • robisc Re: Zauważyłem duzy wysyp malarzy 12.05.04, 21:26

> To prawda , mam na mysli Forum Unii Europejskiej , tam było inne towarzystwo
          > ale w końcu tez forum zostalo "rozwalone".

Dlatego powstała PiG. Z głównych postaci forum UE brakuje nam wlasciwie tylko
          Ciebie, RdM-a i Pablo. Poza tym piszą goście z Gospodarki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka