Dodaj do ulubionych

Kto głosuje na krawaciarzy wybiera Łapińskiego

14.05.04, 19:52
na kolejne zasiądnięcie w sejmowych ławach i dalsze zaszczanie nas obecnością
swą. Kto wie? A może znowu trafi mu się teka ministra?

Ładnego zbuczka dordzy wyborcy, szanowny forumowy elektoracie SO podłożył wam
wasz Włódz. Chcąc wybrać partie tych co niebyli, co jeszcze nie rządzili
głosujecie na tych co nas tak urządzili.
W ładny papierek opakował się Leppierek, choć ten nowy kamuflaż nie zamieni
czekoladopodobnego gówna w cukierek.
Obserwuj wątek
    • zapinacz_hakowy Re: Kto głosuje na krawaciarzy wybiera Łapińskieg 14.05.04, 22:57
      Lepiej już się powiesić.
    • Gość: b Re: IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 14.05.04, 23:38
      Bardzo słusznie to ujęte. Od samego początku tylko kretyni mogli się nabierać
      na hasła "myśmy jeszcze nie rządzili". Tacy jak Lepper (albo prawie tacy jak
      on) rządzą od dawna i to jest własnie problem Polski.
    • katarsis Krawaciarze w dół! 15.05.04, 11:12
      Na szczęście!
      Wątek będzie wisiał aż uschnie. Ku przestrodze. Dopilnuję tego.
      • basia.basia Re: Krawaciarze w dół! 15.05.04, 11:13
        katarsis napisała:

> Na szczęście!
        > Wątek będzie wisiał aż uschnie. Ku przestrodze. Dopilnuję tego.

Będę kibicować:)
        • katarsis Re: Analiza ostatnich sondaży 15.05.04, 11:16
          basia.basia napisała:
          Będę kibicować:)

Wklekjam dowód:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=12666646
          :))
    • basia.basia Katarsis! 15.05.04, 11:18
      Wklejam Ci coś co jest a propos. Wczoraj ze śmiechu
      się skręcałam jak przeczytałam ten felietonik niejakiego represa:)

"W kraju nieustającej przygody i wszechobecnych jaj nareszcie Kwachu dostał po
      diupie (a ja, cymbał, na niego głosowałem, ale to przez pomroczność jasną jego
      poprzednika).
      Oleczku! czas się pakować!
      Teraz przewiduję kolejny wzrost wesołości.
      Tylko Jądruś Lepper i jego szlabany mogą wtoczyć mój kraik na właściwe tory
      białoruskiej kolei. Bo emeryci, renciści i byli pracownicy PGR-ów ble, ble,
      ble, pierdu, pierdu .... Klewki i aferzyści w skarpetkach (sorry, to inny
      klasyk).
      Ale jaki elektorat-tacy elektorzy.
      Tusk też coś przycichł z likwidacją senatu (kumpli przybędzie). Dzięki
      podatkowi liniowemu szybkimi krokami zbliżymy strukturę polskiego społeczeństwa
      do struktury społeczeństwa rosyjskiego (w Europie będziemy chyba jedynym krajem
      z takim podatkiem).
      Polityką zagraniczną może dalej zajmować się fachura Cimoszewicz. Nicea albo
      śmierć mu się podoba, ma w diupie Niemców, co ich nie chciała nawet Wanda, ale
      kocha wujcia Georga B., który w diupie ma nas.
      Ojcze Redaktorze-Dyrektorze! Tyś Mocarz! Jak Twego Szefa wezwał do siebie
      Prokurator Judei, to ten się stawił, jak Ciebie wezwał Prokurator Toruński, toś
      powiedział Prokuratorowi żeby się.... Toż Ty jesteś silniejszy nawet od swojego
      Szefa. Wskaż swojej trzodzie Ziemię Obiecaną i idź z nią z tej parszywej, na
      której tylko szatan, Unia Europejska i internet. I weź z sobą Balcerowicza, bo
      on już naprawdę powinien odejść. Pójdziesz Ty i trzej Królowie Ekonomii Leś
      Balcerowicz, Maruś Belka i Boguś Grabowski, to kraik odetchnie.
      A do Iraku zamiast wojska wyślijmy 4/5 wszystkich urzędników polskich. Ponieważ
      jest ich 500.000, to 400.000 kontyngent pozwoli zluzować Marines a terroryści
      ani nie zipną. A policją skarbową ich, a policją budowlaną, inspekcją
      transportu drogowego, zezwoleniami na przewóz towarów na potrzeby własne, ZUS-
      em i Prokomem. Kulczyk sprywatyzuje im pola naftowe (w planie zagospodarowania
      przestrzennego zakreślone jako dżungla). A zestawem głośnomówiącym w nich, żeby
      nie spadali z wielbłądów i obowiązkiem pasów bezpieczeństwa na osiołki. A
      inspekcją pracy nieistniejącej. Akcyzą na zupę pomidorową. I co? Kto będzie
      górą? Jesteśmy mocarstwo średniej wielkości czy nie?"

Dobre, co?
      Liczę na dalsze odcinki:)
      • basia.basia Re: Katarsis! 15.05.04, 11:20
        i jeszcze link, bo to nie wszystko:)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=12651224&a=12661864
    • basia.basia Cienka Intryga Andrzeja:) 15.05.04, 11:34
      za ŻW:

(C)ienka (I)ntryga (A)ndrzeja

Dość alkoholików w tym Sejmie - powiedział wczoraj Jan Rokita, sugerując, że
      Andrzej Lepper był pijany podczas debaty nad exposé Marka Belki.

I zażądał przebadania lidera Samoobrony alkomatem. - Widziałem, jak Lepper
      słaniał się na sejmowym korytarzu - przekonywał Rokita. - Potoczny ogląd stanu
      Andrzeja Leppera wskazuje na upojenie alkoholowe - zaznaczył. Ale nawet Leppera
      przebił jego klubowy kolega Marian Curyło. Z sejmowej trybuny wygłosił chyba
      najbardziej niezwykłe przemówienie w historii polskiego parlamentaryzmu. "Panie
      marszałku! Panie premierze! Pozwól, że pozdrowię pana w języku arabskim: Salam
      malejko... Samoobrona gul gul. Mister".

Co pan miał na myśli? - spytaliśmy po wystąpieniu Curyłę. - Chciałem zwrócić
      uwagę na trudną sytuację w irackich więzieniach. Tam gwałcenie ludzi to norma.
      Więźniów związują za ręce, majtki w dół, pupy wypięte. I gwałcą - wyjaśnił.
      Afera alkoholowa zaczęła się od co najmniej dziwnego wystąpienia Andrzeja
      Leppera. - Poseł Abgarowicz ma owsiki. A poważny mężczyzna nie powinien mieć -
      mówił do polityka PO. Po drodze wspomniał też o mafii włoskiej, chwalił "ładną
      twarz posłanki Platformy" oraz mówił o wspieraniu USA przez Somalię. Belkę
      pytał: "Panie premierze, różnie w życiu bywa. Może coś pana uderzyło w Iraku"
      Albo udaru słonecznego pan dostał?. Na koniec oskarżył lidera Platformy
      Obywatelskiej Jana Rokity o robienie wspólnych interesów z byłym szefem PZU
      Życie Grzegorzem Wieczerzakiem.

Szczegółów nie ujawnił. Mówił jedynie, że kompromitujące Rokitę informację
      zdobył dzięki CIA (Centrum Informacji Aferalnej) działającemu przy Samoobronie.
      Na specjalnie zwołanym konwencie seniorów alkomatowego badania Leppera zażądała
      też szefowa klubu Socjaldemokracji Jolanta Banach. - Problem alkoholu na sali
      sejmowej nie tylko widać, ale też i czuć - przyznała w rozmowie z nami. Okazało
      się to jednak niemożliwe, bo... Andrzej Lepper zniknął. Żaden z jego
      współpracowników nie potrafił lub nie chciał powiedzieć, gdzie jest
      przewodniczący. Marszałek Józef Oleksy powiedział jednak, że badania nie
      będzie, bo w Sejmie nie ma komórki, która mogłaby je wykonać.

Wezwał jednak pisemnie szefa Samoobrony do przedstawienia dokumentów, na
      których oparł swoje oskarżenie wobec Jana Rokity.

Data: 2004-05-15

• katarsis Re: Cienka Intryga Andrzeja:) 15.05.04, 11:58
        Brakuje jeszcze ustępu o całowaniu szefa mafii Kwaśniewskiego przez członka
        mafii Rywina w rączkę.

Lepper jest takim chichotem i szyderstwem złego, wykwitem i wypływem całego
        nagromadzonego szlamu - wśród całej władzy (Szamboobrona).
        Dowodem na to, ze nie było i nie jest normalnie. Sądy nie radzą sobie ze swoimi
        zadaniami. Gdyby tak było - połowa ugrupowania nie miała by wstępu do Sejmu
        dzięki słusznym wyrokom skazującym za pospolite przestępstwa. Oczywiście
        zastrzeżenie to w takim samym stopniu dotyczy innych ugrupowań. Ale w przypadku
        Szamboobrony jest ono najjaskrawsze.

Lepper jest żywym dowodem na systemowy paraliż, a jego popularność wskazuje na
        to, że żarty z ludzi się skończyły. Teraz elektorat wyborem - zakpi sobie z
        niepowagi całej instytucji. Sam Kwaśniewski - gadał przed objęciem fotela przez
        Millera, że ten rząd nie może pozwolić sobie na żadne błędy. Że ma na plecach
        gorący oddech populistów. A potem wszystkiemu ze spokojem się przyglądał.
        Dlatego nie burzy się we mnie nic - gdy bluzgi Włodza lecią w jego stronę. Nie
        burzy się nawet we mnie gdy lecą w stronę sennych spadochroniarzy z opozycji.
        Wciąż tak samo głupich jak przed kilkoma laty. Burzy się we mnie na widok
        nagromadzenia wokół Szamboobrony największych sejmowych męt. Ludzie głosują na
        Barabasza.

Śpiewak powiedział ostatniow Panoramie, że na opisanie tego stanu rzeczy jest
        już jedno wytłumaczenie. Polacy specjalnie wybierają takich przedstawicieli do
        Sejmu, by móc czuć się od nich lepsi. W polepszeniu własnego samopoczucia
        pokazywać palcem odpowiedzialnych ONYCH. Ziemkiewicz napisał o tym samym. I co
        z tego? Nauki z tego nikt niw yciąga, bo sami nauczycciele ludu już UMARLI.
        • katarsis Re: Cienka Intryga Andrzeja:) 15.05.04, 12:12
          CIA - stowarzyszenie Stop Korupcji zarejestrowane w Toruniu może powiedzieć
          sporo na temat chamskiego przywłaszczenia sobie nazwy ich inicjatywy przez
          Samoobronę. Nie pierwszy to raz zresztą miało miejsce przywłaszczenie cudzej
          własności siłą przez członków ugrupowania w/w. To ich metoda.

"Równość to złudzenie. Za czasów Rewolucji Francuskiej węglarka powiedziała do
          swej pani: teraz ty będziesz węglarką, a ja zostane panią. I co się stało? Od
          tej pory wszystcy staliśmy się węglarzami"
        • colas.breugnon o, coś przytomnego napisano, wielka to rzadkość 15.05.04, 16:56
          Jakoś łatwo stracić rozum, gdy rozmowa dotyczy Leppera.
          A jeśli Pani już dorosła, to proszę sięgnąć do biblioteczki
          albo się do miejskiej udać, i poczytać, co często te same,
          a jakoś prawie zawsze takie same autorytety i elity wypisywały
          na temat zagrożenia Polski, jakie stwarza cham Wałęsa
          i awanturnicza, i populistyczna Solidarność.

• katarsis Piękny Umysł 15.05.04, 12:30
      ludzie.wprost.pl/sawka/?O=35968#PI
      :)
    • katarsis PGR-y kuźnią nowych technologii 15.05.04, 12:37
      "Ja jestem dzieckiem pegeeru i nie wstydzę się tego. W 80 proc. w 1989 r.
      pegeery przynosiły już zyski w Polsce. Były kuźnią nowych technologii"
      Andrzej Lepper, W Sejmie, 06.11.2003

Dodać należy jeszcze: i kuźnią talentów...krasomówczych.
      • Gość: b film "Arizona" traktował o PGR-owskich talentach IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 15.05.04, 13:26
        Parę lat temu wygrał Krakowski Festiwal Filmów Krótkometrażowych. Może ktoś
        jeszcze pamięta.
        • katarsis Jeszcze jedno kłamstwo 15.05.04, 13:33
          Gość portalu: b napisał(a):

> Parę lat temu wygrał Krakowski Festiwal Filmów Krótkometrażowych. Może ktoś
          > jeszcze pamięta.

Pamiętam. W TVP też poleciał. Kręcony był chyba w słupskiem.

Jest jeszcze jedno kłamstwo Leppera: słyszłam jak w jednym z programów
          powiedział, że rolnictwo to najwazniejsza gałąź gospodarki i klucz do wzrostu
          gospodarczego.
          Dobrze podsumowała go Czajkowska pytaniem czy eksportem cebuli na Ukrainę chce
          właśnie rozkręcić polską gospodarkę.
          Ale publiczne opowiadanie ewidentnych głupstw to nic dla Indrisa, Marjana,
          Stefana. Najważniejsze, że chce wycofać polskie wojska z Iraku. O! To się liczy
          najbardziej.
          • Gość: b Lepper po prostu IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 15.05.04, 17:11
            słyszą, co chcą słyszeć. Facet może kraść, gwałcić, kłamać - ale 20 procent
            małych umysłów i tak gotowa go poprzeć.
    • katarsis Maryjan-kuglarz, jak tych ludzi odróżniasz? 15.05.04, 13:17
      Czołowy intelektualisto, w habicie moralisto,
      przywódco i odnowicielu jakich widziano już wielu!
      Mam do ciebie pytanie,
      chyba nic ci się nie stanie
      kiedy na temat chociaż raz
      własnymi słowy wyraz dasz:
      w jaki sposób głosując na Samoobronę uda ci się
      nie zagłosować, na czołowego destruktora,
      największego w Polsce kombinatora,
      na pomazańca i pomyleńca imć
      Mariusza Łapieńca?
      Wypowiedz się i mów, czy kręcić zaczniesz znów?
      • Gość: b wybór wybiórczy IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 15.05.04, 13:25
        malwersant Ł. z innego okręgu, więc homek odpowie, że on na innego malwersanta,
        tj. innego kandydata zagłosuje.
      • basia.basia Re: Maryjan-kuglarz, jak tych ludzi odróżniasz? 15.05.04, 18:13
        > Wypowiedz się i mów, czy kręcić zaczniesz znów?

Katarsis, Marian nie jesr zwolennikiem Leppera:)
        • katarsis Re: Maryjan-kuglarz, jak tych ludzi odróżniasz? 15.05.04, 18:41
          basia.basia napisała:

> > Wypowiedz się i mów, czy kręcić zaczniesz znów?
          >
          > Katarsis, Marian nie jesr zwolennikiem Leppera:)

Długo mnie nie było. A co? Już nie widzi w barbarzyńcach nadziei na odnowę
          polskiej sceny politycznej?
          • Gość: b jeszcze o kuglarstwie IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 15.05.04, 20:42
            Nie o to chodzi: Basia po prostu widzi drugie i trzecie dno, którego Ty nie
            dostrzegasz. Basia swoim szóstym zmysłem wie, że Marian popierając Leppera tak
            naprawdę go nie popiera. Ona po prostu ma bardzo dobre zmysły.
      • homosovieticus Re: Nie wstydź się głupiutkich pytań dziecko :)) 15.05.04, 21:33
        Rymy znajome.Myśl marynowata bo także z Czestochowy i pewnie dlatego, nie
        rozumiem o co pytasz. Zbierz siły i spróbuj raz jeszcze.
        • katarsis ciąg dalszy 'głupiutkich pytań' dziecko 15.05.04, 22:47
          To może w tym wątku dla odmiany zepnij się i wysil. Dla ułatwienia dodam, że
          średnioprzeciętny forumowicz bez matury piszący na tym forum nie ma problemu z
          odczytaniem, zrozumieniem i interpretacją treści. Chyba, ze ktoś przez cały
          czas wklejał cudze teksty zamiast minimum wysiłku włożyć w namysł i
          wyprodukowanie parę myśli swoich.
          • homosovieticus Re: ciąg dalszy 'głupiutkich pytań' dziecko 15.05.04, 23:00
            katarsis napisała:

> To może w tym wątku dla odmiany zepnij się i wysil. Dla ułatwienia dodam, że
            > średnioprzeciętny forumowicz bez matury piszący na tym forum nie ma problemu
            z
            > odczytaniem, zrozumieniem i interpretacją treści. Chyba, ze ktoś przez cały
            > czas wklejał cudze teksty zamiast minimum wysiłku włożyć w namysł i
            > wyprodukowanie parę myśli swoich.
            No cóż, taki jestem i takiego pytasz.wieć mów o co Ci chodzi, dziecko?
            Tylko szybko mam czas do 23.10 -ęć :))
    • Gość: Salvadore Dali Re: Kto głosuje na krawaciarzy wybiera Łapińskieg IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 18:33
      e tam...a ja to sadze,ze Jedrek nie da sie wydupczyc Jagielinskiemu i spolce
      to byloby piekne, SO uzywa FKP i Jagielinskiego by rozpieprzyc ten Sejm a potem
      mowia Jagielinskiemu i Lapinskiemu, ze on ich nie chce na listach...to byloby
      piekne
    • mogiliani Na tego spaślaka i mu podobnych głosować? 15.05.04, 18:50
      Po cholerę, ale będą głosowac ci, którzy nie chcą mędrców co ich i Rokita nie
      chce.
      Na kogo ma głosowac normalny człek?
      • iza.bella.iza Re: Na tego spaślaka i mu podobnych głosować? 15.05.04, 18:55
        mogiliani napisał:

> Po cholerę, ale będą głosowac ci, którzy nie chcą mędrców co ich i Rokita nie
        > chce.
        > Na kogo ma głosowac normalny człek?

I tu jest problem, niestety:(
        Jednak lekarstwem na ten problem na pewno nie jest Lepper.
        • Gość: Salvadore Dali Re: Na tego spaślaka i mu podobnych głosować? IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 20:46
          Ale Lepper moze pomoc w znalezieniu rozwiazania :> w koncu strach dopinguje :)
          Byle by tym rozwiazaniem nie okazal sie Janek Rokita :>
          A w kazdej partii jest troche dobrych ludzi...chocby taki Nałęcz, Gilowska, Oleksy nawet czy Kotlinowski...ale,ze sie nie polacza to wtopa.
          A pocdzialy na komuchow i solidaruchow dzialaja i przez to Lepper dojdzie do wladzy...
          • katarsis Re: Na tego spaślaka i mu podobnych głosować? 15.05.04, 20:53
            Gość portalu: Salvadore Dali napisał(a):

A w kazdej partii jest troche dobrych ludzi...chocby taki Nałęcz, Gilowska, Ole
            > ksy nawet czy Kotlinowski...ale,ze sie nie polacza to wtopa.

Wiesz co, ze swoimi teoriami to może znalazł byś zrozumienie u senator
            Szyszkowskiej. Ja nawet nie wiem co tu jest napisane. Co proponujesz: partę
            ludzi rozsądnych Nałęcza, Gilowską, Oleksego razem? Dalej nie rozumiem.
            • Gość: Salvadore Dalo Re: Na tego spaślaka i mu podobnych głosować? IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 20:56
              Czytanie ze zrozumieniem :>
              Chodzi mi jeno o to,ze nasi milosciwie panujacy nam politycy nie dbaja o panstwo tylko o wlasne interesiki...wiec nie zrobia niczego razem by powstrzymac takiego Leppera.
              No bo jak tu rzadzic razem :> jeszcze sie slupki popularnosci pozmniejszaja
    • katarsis Ziemkiewicz opowiedział dziś dobrą anegdotę 16.05.04, 21:18
      w programie Loża Prasowa.

Lepper miał podobno niezbite dowody: taśmę video, dokumenty i świadka na
      potwierdzenie lądowania talibów w Klewkach. Naocznym świadkiem lądowania był
      niejaki Gasiński, dokumentem było oświadczenie przez niego napisane, a na
      taśmie video zarejestrowano jak Gasiński czyta swoje oświadczenie :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka