black_yrek 11.07.11, 07:27 Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć o największym "patriocie" . www.youtube.com/watch?v=8iSI-QKu3RA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzarda32 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 07:52 Dobre to i fajne reakcje Prawdziwych : on siedzi a straszy człowiek stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ubawiłem się..... 11.07.11, 10:17 Rymkiewicz jest przykładem jak nie należy się starzeć. Bo najgorzej na starość zostać pajacem. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc skoro bawia cie wiekowi pajace to polecam to 11.07.11, 10:23 www.youtube.com/watch?v=h_zCjqwpfhQ Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: skoro bawia cie wiekowi pajace to polecam to 11.07.11, 10:29 Niezłe, ale Rymkiewicz też niezły pajac, przyznasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: skoro bawia cie wiekowi pajace to polecam to 11.07.11, 11:27 Rymkiewicz to ta jawna opcja niemiecka w polskiej poezji? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: skoro bawia cie wiekowi pajace to polecam to 11.07.11, 11:29 Jawna a przez to dopuszczalna. Natomiast o pochodzeniu takiego Michnika nic nie wiadomo. Skoro się nie przyznał to jest antypolski. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: skoro bawia cie wiekowi pajace to polecam to 11.07.11, 11:30 raczej jawna antyniemiecka w prozie... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: skoro bawia cie wiekowi pajace to polecam to 11.07.11, 12:06 Jawne mnie nie interesują. Takie nie są groźne. Odpowiedz Link Zgłoś
halfinteligentzpis Re: skoro bawia cie wiekowi pajace to polecam to 11.07.11, 21:27 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Niezłe, ale Rymkiewicz też niezły pajac, przyznasz? Nie przyznał. Tak się kończy dyskusja z tym "dewiantami psychicznymi" jak mówił Bartoszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A nie mial racji? 11.07.11, 10:32 Bartoszewski powiedział prawdę. Na czym miałaby polegać śmieszność jego wypowiedzi? Więcej - Bartoszewski nie zmieniał poglądów jak chorągiewka na wietrze. A Rymkiewicz jak najbardziej. Wymyśl coś, co miałoby sens. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: A nie mial racji? 11.07.11, 10:34 > Więcej - Bartoszewski nie zmieniał poglądów jak chorągiewka na wietrze. to co robił na synekurze w LOT z nadania tych, których za bydło uważa obecnie? Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.moneta Re: A nie mial racji? 11.07.11, 11:36 robił kasiorę. Jakbyś dostał taką propozycję, też byś skorzystał. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: A nie mial racji? 11.07.11, 11:41 nie skorzystałbym, bo się na tym nie znam i nie chciałbym się zbłaźnić. Wolę zarabiać kasiorę na tym, na czym się znam. Wezmę w obronę Bartoszewskiego i powiem, że moim zdaniem nie dla kasiory tam, poszedł... Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.moneta [...] 11.07.11, 11:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 11:11 Wiecie, najśmieszniejsze jest w tym wszystkim to, że w podziale, którego niedawno dokonał ( na patriotów i kolaborantów ) Rymkiewicz sam należy do ... tej drugiej grupy. 90% Polaków NIGDY nie zhańbiło się współpracą z PZPR, w okresie największego rozrostu partii do PZPR należało tylko 12,9% Polaków - wśród tej "elity" byli też rodzice Rymkiewicza, którzy tuż po wojnie wstąpili do PZPR, sam Rymkiewicz ( jak przyznał ) był aktywnym działaczem ZMP. To samo jest z resztą ideowych mentorów i przywódców tego środowiska - ojcec Kaczyńskiego na UW prowadził kursy dla partyjnych kacyków ( źródła podają, że był sekretarzem POP na UW w latach 1951-54 ), ojciec czołowego dziennikarskiego pisowskiego aktywisty Wildsteina, był przedwojennym komunistą. Krótko mówiąc - większość z tych, których Kaczyński i Rymkiewicz z taką pasją obrzucają błotem, była o niebo przyzwoitsza i uczciwsza, od nich samych samych. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 11:17 iecie, najśmieszniejsze jest w tym wszystkim to, że w podziale, którego niedaw > no dokonał ( na patriotów i kolaborantów ) Rymkiewicz sam należy do ... tej dru > giej grupy. > należal... 90% Polaków NIGDY nie zhańbiło się współpracą z PZPR, w okresie największego ro > zrostu partii do PZPR należało tylko 12,9% Polaków - wśród tej "elity" byli też > rodzice Rymkiewicza, którzy tuż po wojnie wstąpili do PZPR, sam Rymkiewicz ( j > ak przyznał ) był aktywnym działaczem ZMP. > chciałbym, żeby tak było, ale wielu z niezapisanych partię silnie wspierało. Urban nigdy nie był w pzpr... To samo jest z resztą ideowych mentorów i przywódców tego środowiska - ojcec Ka > czyńskiego na UW prowadził kursy dla partyjnych kacyków ( źródła podają, że był > sekretarzem POP na UW w latach 1951-54 ), ojciec czołowego dziennikarskiego pi > sowskiego aktywisty Wildsteina, był przedwojennym komunistą. > to jest nieprawda z tym sekretrzem...on nie był nawet w pzpr... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 11:21 mors22 napisał: > to jest nieprawda z tym sekretrzem...on nie był nawet w pzpr... chciałbym, żeby tak było, ale wielu z niezapisanych partię silnie wspierało. Urban nigdy nie był w pzpr Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 11:27 Wspierało, albo jak redaktorzy GW - jest "duchowymi spadkobiercami" idei, kóre były bliskie ich rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 11:29 zgadza się. Taki Michnik na przykład jest tu klasycznym przykładem... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 11:34 Michnik, Rymkiewicz, Kaczyński, Wildstein, prof. Nowak, prof. Zybertowicz ( b. członek PZPR ) i dziesiątki byłych i obecnych działaczy tego środowiska. jedyniesluszne.blox.pl/2007/09/Czlonkowie-PZPR-w-szeregach-PiS.html Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 11:39 Kaczyński - nie, żybertowicz - nie był w pzpr, wildstein także nie był. nowak nie jest ani byłym ani obecnym działaczem ani nawet sympatykiem pis. oczywiście są tam pezetpeerowcy, nawet byli komuniści nawróceni teraz, ale akurat ich nie wymieniłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:03 Tak - oczywiście. A Nowak nie był w SB. Miło się rozmawiało "patrioto" - bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:05 > Tak - oczywiście. A Nowak nie był w SB. był, ale nie ten, o którym myślisz. :-) pl.wikipedia.org/wiki/Zenon_Nowak rodzice niektórych redaktorów wyborczej nieźle go znali... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 [...] 11.07.11, 12:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 [...] 11.07.11, 12:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:28 No rozumiem, że jedynie słusznego podziału na czerwonych i "czerwonych" ma prawo dokonywać poseł Kaczyński i jego wyznawcy. Jezu, co za żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:32 ewolucja poglądów mniej więcej wyznacza podział... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:34 A dlaczego akurat to kryterium? I co to znaczy "ewolucja poglądów"? Czyż nie to, kogo w danej chwili się popiera, a innymi słowy - czy popiera się bzdety posła Kaczyńskiego? Co za żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:37 a dlaczego święty Paweł jest św. Pawłem a nie zbrodniarzem Szawłem, a Judasz Iskariota nie jest św. Judaszem Isakriotą? Niech twe rozumowanie pójdzie w tym kierunku... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:40 Nie wiem, nie znam tych historyjek. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:42 Jak poznasz, to jest szansa, że zrozumiesz, dlaczego ewolucja poglądów jest kryterium... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:44 Ale ciągle nie odpowiedziałeś mi na pytanie, dlaczego to akurat poseł Kaczyński ma prawo rozstrzygać, czyje poglądy ewaluowały, a czyje nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:46 każdy ma prawo rozstrzygać, oceniać... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 13:34 Oczywiście, przy czym posłowi Kaczyńskiemu nie dość, że wolno oceniać, rozstrzygać, to jeszcze narzucać swój punkt widzenia innym i rozliczać ich według tego swojego kryterium. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 13:43 Pewnie, że wolno. Jeśli jest na tyle przekonywujący, że mu się udaje do swojego punktu widzenia skłonić innych, to dla niego profit i powód do satysfakcji... Choć dla zachowania obiektywizmu muszę przyznać, że nie ma zbyt trudnego zadania, bo ludzie na ogół skłonni są się zgodzić z poglądem, że "grzesznik" szczerze nawrócony ze złej drogi jest czymś lepszym niż ten, który w grzechu tkwi konsekwentnie. Michnik niewątpliwie ma gorzej chcąc przekonać ludzi, że agent ekspozytury nkwd, sowiecki generał w polskim mundurze, przeprowadzający antysemickie czystki, odpowiedzialny za prześladowania i mordy polityczne i uważający się do tej pory za porządnego człowieka, jest kimś godnym szacunku... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 13:49 mors22 napisał: > Pewnie, że wolno. Jeśli jest na tyle przekonywujący, że mu się udaje do swojego > punktu widzenia skłonić innych, to dla niego profit i powód do satysfakcji... No faktycznie. Z zachowaniem proporcji, weźmy przykład przywódców totalitarnych. > Choć dla zachowania obiektywizmu muszę przyznać, że nie ma zbyt trudnego zadani > a, bo ludzie na ogół skłonni są się zgodzić z poglądem, że "grzesznik" szczerze > nawrócony ze złej drogi jest czymś lepszym niż ten, który w grzechu tkwi konse > kwentnie. Według czyjego kryterium będziesz rozstrzygał, co to znaczy "nawrócić się", i prezentowanie których argumentów będzie dowodem na to nawrócenie się. Zauważ, że po raz któryś zadaję to samo pytanie i ciągle nie mam odpowiedzi. > Michnik ni Potrzebna papierowa torebka. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 13:59 ... > > No faktycznie. Z zachowaniem proporcji, weźmy przykład przywódców totalitarnych > . > po co? toż to idiotyzm... > Według czyjego kryterium będziesz rozstrzygał, co to znaczy "nawrócić się", i p > rezentowanie których argumentów będzie dowodem na to nawrócenie się. Zauważ, że > po raz któryś zadaję to samo pytanie i ciągle nie mam odpowiedzi. > według porównania tego co było wcześniej i co jest teraz. Jeżeli ktoś wcześniej mówił, że papież jest kiepski, a czerwoni git, a teraz mówi, że czerwoni są kiepscy i że się mylił, żałuje tego, a jego czyny wskazują na zerwanie z czerwonymi, to mamy nawrócenie. > > Michnik ni > > Potrzebna papierowa torebka. > niepotrzebna. potrzebne uźywanie rozumu i uczciwe podejście do tematu. podołasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 14:07 A, rozumiem. Czyli kryterium ma być stosunek do czerwonych. Ale dlaczego akurat takie? Potrafisz rzeczowo tego obronić? Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 14:25 ietowe_loczki napisała: > A, rozumiem. Czyli kryterium ma być stosunek do czerwonych. Ale dlaczego akurat > takie? Potrafisz rzeczowo tego obronić? > Dlatego, że sama mnie wcześniej o to zaczepiłaś, a ja uprzejmie dalej odpowiadam. "No rozumiem, że jedynie słusznego podziału na czerwonych i "czerwonych" ma prawo dokonywać poseł Kaczyński i jego wyznawcy. Jezu, co za żenada. " Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 14:30 Ale kontynuujesz tę gałązkę bez podania konkretnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 14:35 Przecież wyraźnie napisałem jak sprawę widzę...jakiej odpowiedzi jeszcze oczekujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 14:43 Ależ ja wiem, jak TY sprawę widzisz. Problem polega na tym, że nie masz prawa tego widzenia, swoich kryteriów narzucać innym. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 14:48 Czyli konkretnie czego nie mam prawa narzucać, co narzucam i dlaczego niesłusznie? Z czym się nie zgadzasz CO DO ZASADY z tego co napisałem. Czym jest nawrócenie, jeśli nie tym co opisałem? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 14:53 Widzę, że mało zrozumiałeś z tej rozmowy. Sory, ale to strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 14:55 zrozumiałem, że nie masz już nic do powiedzenia i uciekasz...tego się spodziewałem... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 14:59 Tak tak, całkowicie się z tobą zgadzam. Oczywiście masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Oj, miętowa... 11.07.11, 14:55 mietowe_loczki napisała: > Sory, ale to strata czasu. Że też dopiero teraz to zauważyłaś... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Oj, miętowa... 11.07.11, 14:57 Musiałam jakoś zabić czas. Chciałam iść po świeże warzywa, ale ryży Thuske nie za bardzo postarał się dziś o pogodę i cały czas lało jak z cebra, ściana wody. No i wiesz - tak od postu do postu... Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 14:01 mietowe_loczki napisała: > Potrzebna papierowa torebka. Potrzebna wielka torba. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 13:46 A kto na poważnie bierze ignoranckie starcze brednie i urojenia dwóch dziadków. Jeśli nie wiesz, o co chodzi z tymi " patriotami i kolaborantami" zobacz ten wywiad wpolityce.pl/view/14557/Wywiad__ktory_kazdy_powinien_przeczytac__I_zachowac__Jaroslaw_M__Rymkiewicz_w_poruszajacej_rozmowie_z__Uwazam_Rze_.html Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:52 mietowe_loczki napisała: > Ale ciągle nie odpowiedziałeś mi na pytanie, dlaczego to akurat poseł Kaczyński > ma prawo rozstrzygać, czyje poglądy ewaluowały, a czyje nie. Ewoluowały poglądy tych, których charaktery nie uległy zmianie. To trywialne, drogi Watsonie Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek Eeee tam! 11.07.11, 12:56 Ewolucj poglądów to jest wtedy, gdy Kaczor wywala Kluzikową, Kamińskiego (ksywa - mała dziewczynka) i innych, a oni wtedy rozumieją, że byli świniami i zaczynajmówić prawdę, a nawet więcej niż prawdę. Dzięki czemu stają się jeszcze większymi świniami. Podejrzewam, że taką właśnie ewolucją poglądów przeszedł również Herr Schulz, dzięki czemu mógł wychować syna Rymkiewicza na prawdziwego Polaka, dla którego "patryjotys" jest największą wartością. Nic tak świetnie nie wpływa na ewolucję poglądów, jak nienawiść do wcześniej ukochanego ustroju, idei, przewodnika ideowego... Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Eeee tam! 11.07.11, 13:04 Ewolucj poglądów to jest wtedy, gdy Kaczor wywala Kluzikową, Kamińskiego (ksywa > - mała dziewczynka) i innych, a oni wtedy rozumieją, że byli świniami i zaczyn > ajmówić prawdę, a nawet więcej niż prawdę. > Dzięki czemu stają się jeszcze większymi świniami. nie - to nie jest ewolucja poglądów, ale dostrzeżenie i wyrwanie chwastó, że się tak za klasykiem wyrażę. :-) Podejrzewam, że taką właśnie ewolucją poglądów przeszedł również Herr Schulz, d > zięki czemu mógł wychować syna Rymkiewicza na prawdziwego Polaka, dla którego " > patryjotys" jest największą wartością. > on się Szulc nazywał. Nic tak świetnie nie wpływa na ewolucję poglądów, jak nienawiść do wcześniej uk > ochanego ustroju, idei, przewodnika ideowego... > bo ja wiem... może i niektórzy mają takie doświadczenia... przyjmuję, że wiesz o czym mówisz.. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Eeee tam! 11.07.11, 13:44 > bo ja wiem... może i niektórzy mają takie doświadczenia... przyjmuję, że wiesz > o czym mówisz.. Chłopczyku, czy ty naprawdę uważasz, że takimi tanimi chwytami retorycznymi, w tym tymi stosowanymi wobec indeeda ("oficer LWP?"), zbijesz argumenty swoich rozmówców? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Eeee tam! 11.07.11, 13:48 mietowe_loczki napisała: > Chłopczyku, czy ty naprawdę uważasz, że ... To teraz ja będę adwokatem morsa. On naprawdę tak uważa. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 [...] 11.07.11, 13:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Eeee tam! 11.07.11, 14:03 mors22 napisał: > sam gada, że ma starego oficera i się pieni, że "nam" życiorysy wyciągają. Tak > robią komuchy lub dzieci komuchów albo pracowników "organów". wielu już takich, > dziewczynko, widziałem, co się tych życiorysów jak ognia boją i wiesz co - zaw > sze, ale to zawsze potem wychodzili u takich ludzi jacyś czerwoni w rodzinie.. No my właśnie cały czas o tym, jeśli chodzi o Poetę Szulca. Nie zrozumiałeś jeszcze do tej pory? > jak myślisz -dlaczego ten koleś bredzi coś o hitlerowskim kolaborancie Rymkiewi > czu? Rymkiewiczu, który w 1945 miał gdzieś 10 lat, taki z niego kolaborant hitl > erowski. dlaczego zmyśla bajki o "chlaniu z hitlerowcami". wiesz dlaczego? bo j > a wiem i się ta wiedzą z tobą podzielę: Jak myślisz, dlaczego cały czas bredzisz o tym, jakoby ojciec twojego rozmówcy był oficerem LWP, mimo że nie masz żadnych podstaw, oprócz swojej złej woli, żeby stwierdzić, że nim był? > > dlatego, że broni własnych zafajdanych historii rodzinnych, a raczej wydaje mu > się, że broni... Czyżbyś bronił jakiś własnych zafajdanych historii rodzinnych? Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Eeee tam! 11.07.11, 14:06 > No my właśnie cały czas o tym, jeśli chodzi o Poetę Szulca. Nie zrozumiałeś jes > zcze do tej pory? > > Zrozumiałem, że nie bardzo kojarzysz o czym piszesz - "poeta Szulc" się nie ciska i nie wypiera swojej rodziny > a wiem i się ta wiedzą z tobą podzielę: > > Jak myślisz, dlaczego cały czas bredzisz o tym, jakoby ojciec twojego rozmówcy > był oficerem LWP, mimo że nie masz żadnych podstaw, oprócz swojej złej woli, że > by stwierdzić, że nim był? > > może podoficer, biorąc poprawkę na to, że kol. indeed się przechwala... nich będzie podoficer... :-) dlatego, że broni własnych zafajdanych historii rodzinnych, a raczej wyda > je mu > > się, że broni... > > Czyżbyś bronił jakiś własnych zafajdanych historii rodzinnych? > nie, bo ja nie mam powodu się ciskać. tylko wam cierpliwie tłumaczę syuację... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Eeee tam! 11.07.11, 14:12 A kto się swojej rodziny wypiera? Oponenci Szulca? Którzy? W jaki sposób to się przejawia? > może podoficer, biorąc poprawkę na to, że kol. indeed się przechwala... nich bę > dzie podoficer... :-) Dennych sztuczek merytorycznych ciąg dalszy. Na dodatek ku uciesze samego ich autora. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Eeee tam! 11.07.11, 14:20 > A kto się swojej rodziny wypiera? Oponenci Szulca? Którzy? W jaki sposób to się > przejawia? > w taki sposób to na przykład się przejawia, że gdy niektórzy słyszą, że ich brat był mordercą sądowym, a ojciec skazanym wyrokiem sądowym przestępcą przeciwko państwu, to zamiast choćby zachować godne milczenie, wytaczają procesy tym, którzy ośmielili się o tym powiedzieć... Chcesz więcej przykładów? całe tomy można by ułożyć z takich historii, grube tomy... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Eeee tam! 11.07.11, 14:25 Możesz podać, kto i komu wytoczył taki proces...? Bo jak na razie widzę denną próbę manipulacji. > Chcesz więcej przykładów? całe tomy można by ułożyć z takich historii, grube to > my... Tak, ale wystarczy mi jeden, niezmanipulowany. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Eeee tam! 11.07.11, 14:34 Ale co o ojca? Co Michnik? Konkrety, konkrety, konkrety. Daj linkę, która potwierdzi, że wytoczył komuś proces o to, że ten mu przypomniał, że brat był mordercą sądowym, a ojciec działał przeciwko państwu. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Eeee tam! 11.07.11, 14:41 konkretnie to chodziło o to, że w jakiejś książce ipn napisano, że stary Szechter był skazany za szpiegostwo, a Michnik się zapienił i zażądał sprostowania, że tylko za "zdradę główną". :-) o brata chyba procesu nie było, ale Michnik go usprawiedliwia publicznie opowiadając, że był wtedy młodym człowiekiem tak jakby morderca 30-letni był czymś lepszy od 60-letniego, a jego ludzie krytycznie się wyrażali o pomyśle ekstradycji Sterana Michnika, który dekuje się w Szwecji. To są przykłady odwrotnej do postawy Rymkiewicza... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Eeee tam! 11.07.11, 14:48 mors22 napisał: > konkretnie to chodziło o to, że w jakiejś książce ipn napisano, że stary Szech > ter był skazany za szpiegostwo, a Michnik się zapienił i zażądał sprostowania, > że tylko za "zdradę główną". :-) Hm, odpowiadasz nie na temat. Który zresztą sam zaproponowałeś. > o brata chyba procesu nie było, Przecież napisałeś, że był... Naprawdę uważasz, że wszyscy kupią w ciemno to, co napiszesz, i nikt nie poprosi o konkrety? ale Michnik go usprawiedliwia publicznie opowia > dając, że był wtedy młodym człowiekiem tak jakby morderca 30-letni był czymś le > pszy od 60-letniego, a jego ludzie krytycznie się wyrażali o pomyśle ekstradycj > i Sterana Michnika, który dekuje się w Szwecji. No to nie na temat. Pisałeś, że Michnik wytoczył komuś proces o to, że Stefan, jego brat, był mordercą sądowym. > To są przykłady odwrotnej do postawy Rymkiewicza... A jaka jest postawa Szulca? Bo, krótko podsumowując, Szulc oskarża kogoś innego o to, z czym sam zdaje się mieć problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Poprawka. 11.07.11, 14:49 > No to nie na temat. Pisałeś, że Michnik wytoczył komuś proces o to, że Stefan, > jego brat, był mordercą sądowym. że Michnik wytoczył komuś proces o to, że ten ktoś przypomniał, że Stefan, brat Adama, był mordercą sądowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Eeee tam! 11.07.11, 14:53 > Hm, odpowiadasz nie na temat. Który zresztą sam zaproponowałeś. > > > o brata chyba procesu nie było, > odpowiadam dokładnie na twoje pytanie, więc nie pleć głupstw... > o brata chyba procesu nie było, > > Przecież napisałeś, że był... Naprawdę uważasz, że wszyscy kupią w ciemno to, c > o napiszesz, i nikt nie poprosi o konkrety? > nie napisałem, że był proces o brata, pisałem, że był o ojca. > No to nie na temat. Pisałeś, że Michnik wytoczył komuś proces o to, że Stefan, > jego brat, był mordercą sądowym. > źle mnie zrozumiałaś. proces był o ojca, brat był usprawiedliwiany, wybielany... > > To są przykłady odwrotnej do postawy Rymkiewicza... > > A jaka jest postawa Szulca? Bo, krótko podsumowując, Szulc oskarża kogoś innego > o to, z czym sam zdaje się mieć problem. > Rymkiewicza. On nie ma problemu z tym, że jego ojciec był przestępcą, a brat mordercą sądowym. Ma to szczęście, że w jego rodzinie takich przypadków nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Eeee tam! 11.07.11, 14:55 Rozmowa z tobą naprawdę nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 w takim razie gratuluję refleksu... 11.07.11, 14:59 ględzisz już od dobrych kilku godzin... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: w takim razie gratuluję refleksu... 11.07.11, 15:03 mors22 napisał: > ględzisz już od dobrych kilku godzin... :-) No cóż. Zawsze się staram dopasować poziomem do swoich rozmówców. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Poprawka 11.07.11, 14:23 Sztuczek retorycznych. O to drugie niestety nie mogę cię podejrzewać. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Eeee tam! 11.07.11, 14:14 mors22 napisał: > "poeta Szulc" się nie ciska i nie wypiera swojej rodziny Wiesz, ile może kosztować składanie fałszywych zeznań przed sądem? Przypomnę: Przestępstwo to stanowi występek zagrożony karą pozbawienia wolności do lat 3. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Eeee tam! 11.07.11, 14:21 zawsze mógł się zasłonić niepamięcią, tak jak jego oponenci lubią to robić w niewygodnych sytuacjach... Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Eeee tam! 11.07.11, 15:23 mors22 napisał: > zawsze mógł się zasłonić niepamięcią - Jak się pan nazywa? - Nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Jak ten oponent przed Komisją Śledczą? 11.07.11, 17:35 Pan Lech Kaczyński: Ja oświadczam, że nic nie pamiętam absolutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 [...] 11.07.11, 14:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Tu czytać, tłumaczę : 12.07.11, 14:03 Mówiąc "nam" mam na myśli wszystkich przyzwoitych Polaków, którzy bez żadnych powodów są opluwani przez dwójkę starych dziadków kolaborantów. Kolaborantów - w takim znaczeniu jak to rozumie i tłumaczy ta dwójka. Plucie na mnie ci nic nie da - nie zmienisz faktów, choćbyś mnie nawet wpakował do PZPR, któremu się wysługiwali twoi idole, leczący po latach swoje kompleksy ( tak jak ty ) obrzucaniem błotem przyzwoitszych od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:34 Dodajmy, że sam czerwony, jako duchowy spadkobierca idei swoich rodziców. Lech i Jarosław rzadko chwalili się ojcem. Może dlatego, że jako tytan pracy rzadko bywał w domu. A może z innego powodu. Bo Rajmund miał współpracować po wojnie z PZPR organizując przy Politechnice Warszawskiej 2-letnie kursy szkoleniowe. Dzięki nim partyjni kacykowie mogli się legitymować dyplomami ukończenia studiów. www.pardon.pl/artykul/1380/kim_byl_ojciec_kaczynskich/44 Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:39 no tak, uczenie komunistów fachu, żeby nie byli ciemni całkowicie, to jest wilka zbrodnia... biedaku... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:40 Tak na marginesie: nikogo nie interesowałoby, co po wojnie robił ojciec przyszłego posła, gdyby ten nie miał zwyczaju rozliczać innych za ich przodków. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:57 Oczywiście, że tak. Mamy prawo być podwójnie surowi wobec tych, którzy nieustannie wyciągają innym przeszłość i dzielą społeczeństwo według starczych, urojonych schematów. Dodajmy idiotycznych schematów - bo tylko kompletny idiota może wymyślić tak kosmiczną bzdurę, że 70 % Polaków było kolaborantami. "Raport Delegatury Rządu na Kraj z 1942 r. : 25% mieszkańców Warszawy to ci "waleczni i bohaterscy", 70% to ci, którzy starali się tak żyć, aby przeżyć, nie angażując się w działalność niepodległościową, a ostatnie 5% to ci, którzy zhańbili się współpracą z Niemcami." ( J. Grabowski ) Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 [...] 11.07.11, 13:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 12:11 Ten też pewnie nie był. " PZPR nie jest organizacją z natury niereformowalną - jak chcą niektórzy. Jest jednak organizacją bardzo oporną wobec istotnych reform, zawsze bardziej skłonną do zmiany dekoracji, niż treści. Nie wygramy jednak kampanii reform w kraju bez odnowy partii, bez zmiany układu sił wewnątrz tej organizacji. Tym razem nie uda się przywrócić nawet na krótko autorytetu partii za pomocą słów. Bariera społecznej wiarygodności władzy została wysoko podniesiona. Mamy też do czynienia z nową jakością - masy uzyskały swoją organizację. Nie pozwolą narzucić sobie bezkarnie polityki sprzecznej z ich odczuciami. Nie wolno jednak pokładać w nowych niezależnych związkach zawodowych zbyt wiele nadziei. Związki zawodowe, jako organizacja nastawiona ze swej natury do pilnowania interesów pracowniczych bardziej nadają się do korygowania złych rozwiązań, niż do wypracowywania programów. Krajowi i klasie robotniczej potrzebna jest partia robotnicza. Dziś najkrótsza ku temu droga, to odnowa PZPR." ( A. Zybertowicz, grudzień 1980 ) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 14:37 Ano był - entuzjastą PZPR i duchowym spadkobiercą idei marksizmu. Kolaborant 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 [...] 11.07.11, 14:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 11:22 Zapomniałem dodać - ideolog Radia Maryja, również zalicza się do tej drugiej grupy. www.wprost.pl/ar/?O=113556 Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Agora vs. Rymkiewicz [Video] 11.07.11, 11:59 Nie da się ukryć. Pełnomocnik Agory nieźle się przejechał po Rymkiewiczu przypominając mu to i owo z przeszłości. Choć było to proste. Ważniejsze jest co innego. Rymkiewicz w istotnych dla tej sprawy sądowej kwestiach po prostu bełkotał. To była totalna kompromitacja. I albo został przez swojego pełnomocnika zdradzony o świcie albo zrobili tak celowo żeby Rymkiewicz został skazany. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 [...] 11.07.11, 12:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek Rymkiewicz wyszedł na głupka, ale trzeba przyznać, 11.07.11, 12:28 że bardzo mu pomógł jego pełnomocnik. Nie miał żadnej linii obrony. Widać było jak na dłoni, że nie wie jakich argumentów użyć przeciwko stronie powodowej, bo tych argumentów nie umiał znaleźć. Staremu pierdzielowi nie ma się co dziwić, ale ten adwokat, to już całkiem dał ciała. Jeden z moich ulubionych fragmentów z wypowiedzi Rymkiewicza, to ten, że nikt nie powinien się wstydzić rodziców. He, he, he! Publika wyje zachwycona. A Rymkiewicz czemu nazywa się Rymkiewicz, a nie Schulz, jak własny tatuś? Wstyd, cy cóś?! No i jeżeli Żyd wychowuje dzieci tak, że one MUSZĄ nienawidzić Polskę, to dlaczego według niego Herr Schulz, członek PZPR płodzi i wychowuje z członkinią PZPR prawdziwego Polaka Rymkiewicza?! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Rymkiewicz wyszedł na głupka, ale trzeba przy 11.07.11, 12:45 Stary esbek, sługus PZPRu i hitlerowski kolaborant uczą Polaków patriotyzmu - przypomnę, Polaków, którzy NIGDY nie zhańbili się współpracą z hitlerowcami ani z PZPR, jak oni. Nigdy nie widziałem lepszego materiału na świetną komedię. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Rymkiewicz wyszedł na głupka, ale trzeba przy 11.07.11, 12:47 Ci ludzie naprawdę nie widzą, jak strasznie się ośmieszają. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Rymkiewicz wyszedł na głupka, ale trzeba przy 11.07.11, 13:17 Dawni zasłużeni polscy patrioci przewracają się w grobach, kiedy patrzą na wyczyny tego tałatajstwa. Mój ojciec był polskim oficerem, walczył na dwóch frontach, uciekł z kolumny katyńskiej ( ja urodziłem się gdy miał już ponad 60 lat ), przez całe życie nienawidził komunistów jak zarazy - też przewróciłby się w grobie, gdyby zobaczył, co za hołota uzurpuje sobie prawo do nazywania się "patriotami". Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 [...] 11.07.11, 13:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Ciekawa sprawa z tym Rymkiewiczem. 11.07.11, 14:18 Jeden Rymkiewicz pisze "Zachód słońca w Milanówku" a drugi opowiada takie brednie, że podejrzewam, iż jest ich dwóch :) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Ciekawa sprawa z tym Rymkiewiczem. 11.07.11, 14:27 Dobry prozaik i poeta, kiepski polityk. Sztuka jest ponadczasowa, polityka - nie, pod tym względem tak jak i Kaczyński mentalnie tkwi w XXI wieku. Nie mówiąc już o tym, że dzieląc Polaków na patriotów i kolaborantów zwyczajnie pieprzy jak potłuczony, co wyłożyłem wyżej, Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Ciekawa sprawa z tym Rymkiewiczem. 11.07.11, 14:28 niestety sporą część tego wspaniałego wykładu giwi usunie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Ciekawa sprawa z tym Rymkiewiczem. 11.07.11, 14:32 indeed4 napisał: > Dobry prozaik i poeta, kiepski polityk. Oj, nie nazwałabym tego, co on wygaduje polityką. To jakieś skrzywienie umysłowo - emocjonalne. Dlatego dziwi mnie, że ktoś tak emocjonalnie skrzywiony pisze całkiem niezłe książki. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Ciekawa sprawa z tym Rymkiewiczem. 11.07.11, 16:48 "Przypuszczam, że gdyby dożyła prawicowej ekstazy swojego syna, też by ją to bawiło". ( o matce Rymkiewicza ) www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,6876787,Kinderszenen_starszej_siostry.html?as=2&startsz=x Myślę, że to wiele mówi o źródłach nagłej, neofickiej przemiany "wielkiego wieszcza", jak się wczytać w artykuł, to ta rodzina nieustannie przeżywała tego typu przewroty. Od PPS i piłsudczyków, przez zażyłą przyjaźń z hitlerowcami, potem błyskawiczną zmianę frontu i wspieranie komunistów - kolejna wolta i nagle kochamy narodowych "patriotów". Inteligenckie przemijające zadurzenie modną idelogią, które szybko przychodzi i równie szybko mija. Z patriotyzmem nie ma to za wiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mors22 Re: Ciekawa sprawa z tym Rymkiewiczem. 11.07.11, 16:58 nie gadaj o całej rodzinie, bo jej lepsza połowa jest zaprzyjaźniona z Redakcja i w ekstazy prawicowe nie wpada. Tedy jest rzeczą co najmniej nie na miejscu opowiadanie bajek o hitlerowcach, bo już nawet nie zwykłym kłamca się staniesz, ale na domiar złego antysemitą, tak jak ci wszyscy, co opowiadali, skądinąd prawdziwe historie o kolaboracji panapremierowej tuskowej rodziny z wujem Adolfem... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Ciekawa sprawa z tym ... 11.07.11, 17:56 woda_woda napisała: > Jeden Rymkiewicz pisze "Zachód słońca w Milanówku" a drugi opowiada takie bredn > ie, że podejrzewam, iż jest ich dwóch :) Zaczęłam podejrzewać, że nie tylko Rymkiewicz jest rozdwojony, ale ten patriota, którego cytuję, a o którym Naczelny Patriota Kraju Jarosław K. powiedział na Jasnej Górze: ... "mój świętej pamięci brat był pierwszym prezydentem, który nie miał żadnych związków z czasami niewoli" ... też... „Wymienić trzeba także system wartości charakteryzujący ideologię socjalistyczną, wśród których kluczową rolę odgrywa idea sprawiedliwości społecznej i idea równości, czyli egalitaryzmu" Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Taaa - patriota. 11.07.11, 17:30 Żaden dawny polski patriota nie szczuł, nie dzielił, nie opluwał swojego rodaka. ŻADEN. On swojemu rodakowi, drugiemu Polakowi SŁUŻYŁ. Był odważny, szlachetny, ale SKROMNY ; nie pojmuję, jak można być aż tak zaślepionym, żeby zobaczyć patriotę w kimś tak MAŁYM : aroganckim, chamskim, ziejącym nienawiścią i podle, bez powodu nieustannie obrzucających wszystkich dookoła błotem (?) Odpowiedz Link Zgłoś