Dodaj do ulubionych

Polska polityka jednak stoi na glowie

26.07.11, 19:21
za aresztowanie facetki, ktora miała konszachty z mafią węglową jakis grupka palantów chce postawic byłego premiera i ministra przed trybunałem stanu.

Myslałam, ze jednak nie dojdzie do takiej kompromitacji polskiej klasy politycznej. A jednak!

Bezkarnie moga sobie za to hulac po kraju niezrównoważeni cyngle strzelajacy do aktywistów opozycyjnych.
Nikt nie składa dymisji za Źle przygotowaną wizytę w wyniku, ktorej śmierc ponosi 96 osób. A tu jedna osóbka, rozhisteryzowana po przegrana w wyborach do senatu podejrzana o pobieranie korzyści majatkowych w czasie aresztowania chce popełnic niby samobójstwo na pokaz - strzela wszak do siebie z pistoletu gazowego. I od razu TS.

Róbta co chceta. ida wybory. Jesli głupi lud to kupi. Jego strata.
Obserwuj wątek
    • douglasmclloyd Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 19:27
      sawa.com napisała:

> za aresztowanie facetki

Naprawdę? A kogo to aresztowali?
      • sawa.com Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 19:34
        douglasmclloyd napisał:

> sawa.com napisała:
        >
        > > za aresztowanie facetki
        >
        > Naprawdę? A kogo to aresztowali?

aresztowanie w znaczeniu potocznym. W czyms uchybiłam? Oczywiście chodzi o próbe zatrzymania przez funkcjonariuszy ABW.
        • simera16 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 19:38
          sawa.com napisała:

>
          >
          > aresztowanie w znaczeniu potocznym. W czyms uchybiłam? Oczywiście chodzi o pró
          > be zatrzymania przez funkcjonariuszy ABW.
          >
          >
          I do tego zatrzymania użyto takich środków... Po tragedii zaś, Blida usunęła odciski palców z broni, przebrała funkcjonariuszkę ABW, wykonała setki rozmów telefonicznych celem zagmatwania sprawy... Co do ekipy mającej filmować zdarzenie, to zabrakło jedynie scenografa...
        • douglasmclloyd Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 19:50
          sawa.com napisała:

> aresztowanie w znaczeniu potocznym. W czyms uchybiłam?

Tak, była to próba aresztowania ze skutkiem śmiertelnym.
        • basiawisz5 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 23:04
          Nie zdążyli aresztowac, bo dostała takiego cykora, ze do siebie strzeliła. To pewnie z tej niewinności.

sawa.com napisała:

> douglasmclloyd napisał:
          >
          > > sawa.com napisała:
          > >
          > > > za aresztowanie facetki
          > >
          > > Naprawdę? A kogo to aresztowali?
          >
          > aresztowanie w znaczeniu potocznym. W czyms uchybiłam? Oczywiście chodzi o pró
          >
          >
        • zoil44elwer Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 27.07.11, 02:31
          sawa.com napisała:

> douglasmclloyd napisał:
          >
          > > sawa.com napisała:
          > >
          > > > za aresztowanie facetki
          > >
          > > Naprawdę? A kogo to aresztowali?
          >
          >
          > Jakie są wyroki w procesie mafii węglowej? Bo wydaje mi się że nie rozpoczął się ani jeden proces.Wyrzucono tylko wiceministra od węgla P Poncyliusza i katechetów(kolesi Marcinkiewicza) gorzowskich z Rad Nadzorczych Spółek i Kompanii Węglowych.
    • simera16 Za aresztowanie facetki... 26.07.11, 19:32
      ... To nie wiedziałeś, że ona miała być tylko doprowadzona na konfrontację? Fakt, że w tym celu dzień wcześniej na Śląsku przebywał szef ABW, a w dniu realizacji jego zastępca... Jest to normalna procedura w ramach akcji, gdzie proste wezwanie do stawiennictwa spełniłoby swą rolę...
      • sawa.com Re: Za aresztowanie facetki... 26.07.11, 19:37
        simera16 napisał:

> ... To nie wiedziałeś, że ona miała być tylko doprowadzona na konfrontację? Fak
        > t, że w tym celu dzień wcześniej na Śląsku przebywał szef ABW, a w dniu realiza
        > cji jego zastępca... Jest to normalna procedura w ramach akcji, gdzie proste we
        > zwanie do stawiennictwa spełniłoby swą rolę...

Nie wiem czy proste wezwanie by wystarczyło. Bo co my wiemy o mafii weglowej? Wiemy coś?
        • m.c.hrabia [...] 26.07.11, 19:41
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • simera16 Re: Za aresztowanie facetki... 26.07.11, 19:42
          sawa.com napisała:

> simera16 napisał:
          >
          > > ... To nie wiedziałeś, że ona miała być tylko doprowadzona na konfrontacj
          > ę? Fak
          > > t, że w tym celu dzień wcześniej na Śląsku przebywał szef ABW, a w dniu r
          > ealiza
          > > cji jego zastępca... Jest to normalna procedura w ramach akcji, gdzie pro
          > ste we
          > > zwanie do stawiennictwa spełniłoby swą rolę...
          >
          > Nie wiem czy proste wezwanie by wystarczyło. Bo co my wiemy o mafii weglowej?
          > Wiemy coś?
          >
          >
          Wystarczyłoby... Blida wielokroć była wzywana w ramach tej sprawy i nie tylko przez instytucje śledcze,. Zawsze się stawiała... Zastosowanie tych środków w tym świetle, wydaje się być w świetle prawa bezzasadne...
        • spokojny.zenek Re: Za aresztowanie facetki... 26.07.11, 19:51
          sawa.com napisała:

> Nie wiem czy proste wezwanie by wystarczyło.

Nie chcesz wiedzieć, to "nie wiesz".
          To akurat wątpliwości żadnej nie budzi.
        • basiawisz5 Re: Za aresztowanie facetki... 26.07.11, 23:07
          To w takim razie najwyraźniej to lęk przed konfrontacją tak na nią podziałał, że do siebie strzeliła. Widocznie sumienie miała nieczyste.

> simera16 napisał:
          >
          > > ... To nie wiedziałeś, że ona miała być tylko doprowadzona na konfrontacj
          > ę?
          • zoil44elwer Re: Za aresztowanie facetki... 27.07.11, 02:35
            Cóż to za lęk większy od lęku przed śmiercią?
      • m.c.hrabia [...] 26.07.11, 19:39
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • dupetek Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 19:49
      Jesteś prymitywna i chamska pisząc tak o Blidzie! Dziś już wiadomo, że żaden z PiSdzielczych domysłów/zarzutów się nie potwierdził. Nie jestem fanem Sld dla jasności!
      • sawa.com Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 20:27
        dupetek napisał:

> Jesteś prymitywna i chamska pisząc tak o Blidzie! Dziś już wiadomo, że żaden z
        > PiSdzielczych domysłów/zarzutów się nie potwierdził. Nie jestem fanem Sld dla j
        > asności!

a ty sie posługujesz językiem eseldowskiego cherubinka, ktory pachnie jak wychodek budowlańców.

Robienie ze sprawy Blidy sprawy przed trybunał stanu jest horrendum niespotykanym w świecie.
        To pytam sie przed jakim trybunałem stanu trzeba postawic tych którzy kierowali i odpowiadali za policją w czasie gdy mafia znęcała sie nad Olewnikami. Wymuszała na nich haracze i katowala ich syna. W tej sprawie akurat denat nie strzelał do siebie z "kapiszona".
        • humbak Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 20:33
          > a ty sie posługujesz językiem eseldowskiego cherubinka, ktory pachnie jak wycho
          > dek budowlańców.

A to jest czyj język?
          • simera16 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 20:37
            humbak napisał:

> > a ty sie posługujesz językiem eseldowskiego cherubinka, ktory pachnie jak
            > wycho
            > > dek budowlańców.
            >
            > A to jest czyj język?
            >
            PiSolubnych...
            • basiawisz5 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 23:16
              O! Twój język Simero to już poznałam aż za dobrze. He, he, he......kocioł garnkowi przyganiał.

simera16 napisał:

> humbak napisał:
              >
              > > > a ty sie posługujesz językiem eseldowskiego cherubinka, ktory pachn
              > ie jak
              > > wycho
              > > > dek budowlańców.
              > >
              > > A to jest czyj język?
              > >
              > PiSolubnych...
              >
          • sawa.com Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 20:51
            humbak napisał:

> wycho
            > > dek budowlańców.
            >
            > A to jest czyj język?

Rzadko uzywam takiego języka jak ten w postach tego watku. Ale wkurzyłam sie maksymalnie. Bo to co wyprawia sie ze ś/p Barbara Blidą bije rekordy hipokryzji i drapieznego wykorzystywania tej sprawy w celach politycznych. Nie ulega watpliwosci, ze cos tam bylo na rzeczy w konszachtach z madame Alexis.
            siemianowiceslaskie.naszemiasto.pl/artykul/925661,afera-weglowa-barbara-kmiecik-sypie-wspolnika,id,t.html
            że afera węglowa nie była jakims wymysłem. Moze rzeczywiście za nieprofesjonalna akcje zatrzymania i przeszukania powinny poleciec jakies nagany. No sa jakies procedury i mysle, ze one zostały spełnione, bo prokuratura umorzyła swoje sledztwo.

A tu wyskakuje Kalisz jak Filp z konopi i dalejże hulac z trumna tej nieszczęsnej kobiety. Widac SLD nie ma lepszego pomysłu na wybory.
            • simera16 Afera węglowa nie była jakims wymysłem... 26.07.11, 21:03
              Nie, nie była... Była też doskonałym punktem PiSowskiego tzw. "wyjścia na lewicę". Sprokurowane w trakcie aresztu wydobywczego (tak lubianego przez Z.Z) zeznania Kmiecik, posłużyły do ataku na prominentnego członka SLD. Skończyło się, jak się skończyło. Nie jestem wytrawnym prawnikiem, ale posiadana wiedza każe mi zastanowić się nad umorzeniami łódzkiej prokuratury... Metody stosowane przez Ziobrę czy to w CBA poprzez Kamińskiego, czy ABW przez Święczkowskiego, a inspirowane potrzebą przypodobania się guru Kaczyńskiemu, czy też nawet z jego nadania, winny być wyjaśnione...
              • basiawisz5 Re: Afera węglowa nie była jakims wymysłem... 26.07.11, 23:19
                simera16 napisała:
                Nie jestem wytrawnym prawnikiem, ale posiadana wiedza każe mi
                > zastanowić się nad umorzeniami łódzkiej prokuratury... Metody stosowane przez Z
                > iobrę czy to w CBA poprzez Kamińskiego, czy ABW przez Święczkowskiego, a inspir
                > owane potrzebą przypodobania się guru Kaczyńskiemu, czy też nawet z jego nadani
                > a, winny być wyjaśnione...

Wy wszyscy, żałośni POrąbani jesteście chorzy na Kaczyńskiego
            • ayran Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 21:03
              To nie była "nieprofesjonalna akcja zatrzymania", tylko nieudana próba widowiskowego spektaklu medialnego, w którą zaangażowane byłu tłumy partyjnych funkcjonariuszy, a po nieszczęśliwym zdarzeniu ze skutkiem śmiertelnym nastąpiła nieprawdopodobnie wręcz bezczelna w swojej skali akcja zacierania śladów i ordynarnego mataczenia.
              • sawa.com Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 21:19
                ayran napisał:

> To nie była "nieprofesjonalna akcja zatrzymania", tylko nieudana próba widowisk
                > owego spektaklu medialnego, w którą zaangażowane byłu tłumy partyjnych funkcjon
                > ariuszy, a po nieszczęśliwym zdarzeniu ze skutkiem śmiertelnym nastąpiła niepra
                > wdopodobnie wręcz bezczelna w swojej skali akcja zacierania śladów i ordynarneg
                > o mataczenia.

Nie widze nic nie stosownego w tym, ze była tam telewizja. Na tym polega transparentnośc. Zreszta CNN jest zawsze tam, gdzie sie cos dzieje. Dlaczego u nas ma byc inaczej.

Co do zacierania sladów widac prokuratura miała inne zdanie jesli umorzyła.
                • simera16 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 21:24
                  sawa.com napisała:

>
                  > Nie widze nic nie stosownego w tym, ze była tam telewizja. Na tym polega transp
                  > arentnośc. Zreszta CNN jest zawsze tam, gdzie sie cos dzieje. Dlaczego u nas ma
                  > byc inaczej.
                  >
                  > Co do zacierania sladów widac prokuratura miała inne zdanie jesli umorzyła.
                  >
                  >
                  Dupa, a nie telewizja tam była... Byli funkcjonariusze ABW z kamerami mającymi kręcić wyprowadzanie Blidy... Film miał być tłem do konferencji prasowej, jaką przygotowywał Ziobro... Uprzedzając twój zarzut; Gdyby film miał być kręcony na potrzeby procesowe, to operator wszedłby do środka... Żenada!
                • ayran Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 21:26
                  sawa.com napisała:

> Nie widze nic nie stosownego w tym, ze była tam telewizja. Na tym polega transp
                  > arentnośc.

Transparentność, powiadasz? To dziwne, w takim razie, że nie weszli do środka i nie pokazali ca lej akcji ze strzałem włącznie. Byłoby dzis mniej spekulacji.

> Zreszta CNN jest zawsze tam, gdzie sie cos dzieje. Dlaczego u nas ma
                  > byc inaczej.

Naprawdę myślisz, że FBI przed zatrzymaniem podejrzanego zaprasza CNN żeby sfilmowało sobie akcję?
                • simera16 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 21:30
                  sawa.com napisała:

>
                  >
                  > Co do zacierania sladów widac prokuratura miała inne zdanie jesli umorzyła.
                  >

>
                  Nawet nie czytasz odpowiedzi na twoje wpisy... :(
                  forum.gazeta.pl/forum/w,28,127370476,127373931,Afera_weglowa_nie_byla_jakims_wymyslem_.html
                  • sawa.com Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 21:45
                    simera16 napisał:

> sawa.com napisała:

> > Co do zacierania sladów widac prokuratura miała inne zdanie jesli umor
                    > zyła.
                    > >

> >
                    > Nawet nie czytasz odpowiedzi na twoje wpisy... :(
                    > forum.gazeta.pl/forum/w,28,127370476,127373931,Afera_weglowa_nie_byla_jakims_wymyslem_.html

Umorzeniem zajmuje sie Prokurator Generalny. I to mi wystarcza. Kwestionujesz to?
                    • simera16 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 21:50
                      sawa.com napisała:

> simera16 napisał:
                      >
                      > > sawa.com napisała:
                      >
                      > > > Co do zacierania sladów widac prokuratura miała inne zdanie jesl
                      > i umor
                      > > zyła.
                      > > >

> > >
                      > > Nawet nie czytasz odpowiedzi na twoje wpisy... :(
                      > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,127370476,127373931,Afera_weglowa_nie_byla_jakims_wymyslem_.html
                      >
                      > Umorzeniem zajmuje sie Prokurator Generalny. I to mi wystarcza. Kwestionujesz t
                      > o?
                      >
                      >
                      Oczywiście, ze kwestionuję.... Władnym umorzenia, jest tylko prokurator prowadzący. Sprawy kontrowersyjnych zachowań agentów ABW badała prokuratura łódzka... Marzą ci się czasy Ziobry i odgórne sterowanie?
                    • ayran Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 22:00
                      sawa.com napisała:

> Umorzeniem zajmuje sie Prokurator Generalny. I to mi wystarcza. Kwestionujesz t
                      > o?

Naprawdę uczyłaś się prawa? ( ludzie.gazeta.pl/sawa.com/0,0.html )

Jeśli to nie konfabulacja, to jestem autentycznie wstrząśnięty.
                      • simera16 sawa.com uczyła się prawa? 26.07.11, 22:03
                        Ło Jezusicku, to juz po nas!
                        • basiawisz5 Re: sawa.com uczyła się prawa? 26.07.11, 23:25
                          Z Twoich postów wynika, ze Ty nie uczyłaś się niczego a mimo to zabierasz głos na każdy temat, nawet nie mając o tym pojęcia.

simera16 napisał:

> Ło Jezusicku, to juz po nas!
                          • simera16 Re: sawa.com uczyła się prawa? 27.07.11, 05:46
                            basiawisz5 napisała:

> Z Twoich postów wynika, ze Ty nie uczyłaś się niczego a mimo to zabierasz głos
                            > na każdy temat, nawet nie mając o tym pojęcia.
                            >
                            >
                            Jakiś przykład, lub twój merytoryczny wkład w rozmowę...? Jak do tej pory skupiłaś się na trollowaniu... :(
                      • sawa.com Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 22:20
                        ayran napisał:

> sawa.com napisała:
                        >
                        > > Umorzeniem zajmuje sie Prokurator Generalny. I to mi wystarcza. Kwestionu
                        > jesz t
                        > > o?
                        >
                        >
                        > Naprawdę uczyłaś się prawa? ( ludzie.gazeta.pl/sawa.com/0,0.html )
                        >
                        >
                        > Jeśli to nie konfabulacja, to jestem autentycznie wstrząśnięty.

Współczuje ci, ze czyjes wykształcenie powoduje u ciebie wstrząs.
                        • simera16 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 22:22
                          sawa.com napisała:

>
                          >
                          > Współczuje ci, ze czyjes wykształcenie powoduje u ciebie wstrząs.
                          >
                          >
                          Wykształcenie nie...ale braki w nim. Wiesz co to instrukcja dochodzeniowo-śledcza policji i jej np. pkt 77?
                          • sawa.com Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 22:31
                            simera16 napisał:

> Wykształcenie nie...ale braki w nim. Wiesz co to instrukcja dochodzeniowo-śledc
                            > za policji i jej np. pkt 77?

Nie pracowałam i nie pracuje w organach dochodzeniowo sledczych. Nie pozjadałam wszystkich rozumow jak tu czasem niektórzy udaja. I nie musze sie na wszystkim znac. Dlatego spokojnie czekam na stanowisko Prokuratora Generalnego w sprawie lodzkiego umorzenia.
                            • simera16 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 22:40
                              sawa.com napisała:
                              >
                              > Nie pracowałam i nie pracuje w organach dochodzeniowo sledczych. Nie pozjadałam
                              > wszystkich rozumow jak tu czasem niektórzy udaja. I nie musze sie na wszystkim
                              > znac. Dlatego spokojnie czekam na stanowisko Prokuratora Generalnego w sprawi
                              > e lodzkiego umorzenia.
                              >
                              >
                              Tylko ucząc się prawa nie masz możliwości mylić prerogatyw poszczególnych szczebli prokuratorskich... Uczyniłaś to w poprzednim wpisie. Czym innym jest nadzór nad prowadzonym postępowaniem, a czym innym umorzenie tego postępowania. Teraz piszesz o badaniu sprawy przez PG, poprzednio pisałaś o podejmowaniu czynności procesowych przez wymienioną... Określ się o co ci idzie, bo już się gubisz...
                        • ayran Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 22:23
                          Dobrze, że to rozumiesz, że formalne wykształcenie w połączeniu ze skalą dyletanctwa musi wstrząsać. O ile to prawda, bo wciąż mi trudno uwierzyć.
                          • woda_woda Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 22:28
                            ayran napisał:

> Dobrze, że to rozumiesz, że formalne wykształcenie w połączeniu ze skalą dyleta
                            > nctwa musi wstrząsać. O ile to prawda, bo wciąż mi trudno uwierzyć.

Ależ sama nie pisze, że jest prawniczką, tylko że uczyła się prawa. Nie pisze z jakim skutkiem.
                            Ja tez uczyłam się chemii - ze skutkiem mizernym :)
                            • ayran Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 22:32
                              Ale też sugeruje, choć nie wprost, że jest to jej wykształcenie.
                              • basiawisz5 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 23:32
                                A cóż Wy macie ludzie do cudzego wykształcenia? Może najpierw uzupełnijcie własne, bo fajerwerków umysłowych jakoś u Was nie widac.

ayran napisał:

> Ale też sugeruje, choć nie wprost, że jest to jej wykształcenie.
                                • simera16 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 27.07.11, 05:47
                                  basiawisz5 napisała:

> A cóż Wy macie ludzie do cudzego wykształcenia? Może najpierw uzupełnijcie włas
                                  > ne, bo fajerwerków umysłowych jakoś u Was nie widac.
                                  >
                                  >
                                  No ty w tym wątku masz wyjątkową ejakulację "sapiensu".... ROTFL!!!
                            • simera16 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 22:34
                              woda_woda napisała:

>
                              > Ależ sama nie pisze, że jest prawniczką, tylko że uczyła się prawa. Nie pisze z
                              > jakim skutkiem.
                              > Ja tez uczyłam się chemii - ze skutkiem mizernym :)
                              >
                              Ale jaki jest wzór chemiczny wody (sic!) zapewne wiesz... :)
                              Tylko ucząc się prawa trudno nie wiedzieć, że np. prowadzone przez prok. łódzką śledztwo, nie może być umorzone nawet przez Prok. Gen. ...
                              • woda_woda Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 22:40
                                simera16 napisał:

> Ale jaki jest wzór chemiczny wody (sic!) zapewne wiesz... :)
                                > Tylko ucząc się prawa trudno nie wiedzieć, że np. prowadzone przez prok. łódzką
                                > śledztwo, nie może być umorzone nawet przez Prok. Gen. ...

Ale za PiS-u chyba mogło być ?

PS. Hadwao!

• simera16 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 22:43
                                  woda_woda napisała:

>
                                  >
                                  > Ale za PiS-u chyba mogło być ?
                                  >
                                  > PS. Hadwao!
                                  >
                                  I stąd jej głupie nawyki...
                                  PS
                                  Faktycznie, hadwao!!!
                                  • sawa.com Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 22:53
                                    simera16 napisał:

> woda_woda napisała:
                                    >
                                    > >
                                    > >
                                    > > Ale za PiS-u chyba mogło być ?
                                    > >
                                    > > PS. Hadwao!
                                    > >
                                    > I stąd jej głupie nawyki...
                                    > PS
                                    > Faktycznie, hadwao!!!

Rzeczywiscie, bez żadnych wątliwości hadwao:)
                              • sawa.com Zaraz zaraz... 26.07.11, 22:42
                                simera16 napisał:

> woda_woda napisała:
                                >
                                > >
                                > > Ależ sama nie pisze, że jest prawniczką, tylko że uczyła się prawa. Nie p
                                > isze z
                                > > jakim skutkiem.
                                > > Ja tez uczyłam się chemii - ze skutkiem mizernym :)
                                > >
                                > Ale jaki jest wzór chemiczny wody (sic!) zapewne wiesz... :)
                                > Tylko ucząc się prawa trudno nie wiedzieć, że np. prowadzone przez prok. łódzką
                                > śledztwo, nie może być umorzone nawet przez Prok. Gen. ...

Przeciez ja nie piszę że prokurator generalny umorzy sledztwo. To sledztwo umorzyła prokuratura łódzka. Prokurator Generalny zbada czy jest wszystko OK.

m.wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,106024,9895956,Prokuratura_Generalna_zbada_umorzenie_sledztwa_dot_.html
                                O co ci chodzi?
                                • simera16 Re: Zaraz zaraz... 26.07.11, 22:46
                                  sawa.com napisała:

> s
                                  >
                                  > Przeciez ja nie piszę że prokurator generalny umorzy sledztwo. To sledztwo umor
                                  > zyła prokuratura łódzka. Prokurator Generalny zbada czy jest wszystko OK.
                                  >
                                  >
                                  Jeśli cię źle zrozumiałem, to przepraszam... A na przyszłość pisz jaśniej, by takich błędów twoi interlokutorzy nie popełniali...
                                  forum.gazeta.pl/forum/w,28,127370476,127375768,Re_Polska_polityka_jednak_stoi_na_glowie.html
                                  • kolumbowicz Re: Zaraz zaraz... 27.07.11, 02:21
                                    re: A na przyszłość pisz jaśniej, by takich błędów twoi interlokutorzy nie popełniali...

Sawa pisze całkiem i wystarczająco jasno. Wszyscy rozumieją. Ty natomiast po prostu chwilami bełkoczesz , choć ton masz protekcjonalny jak (za przeproszeniem) jakiś kacyk.
                                    Tylko dwa przykłady z tego wątku:

1. "Tylko ucząc się prawa trudno nie wiedzieć, że np."
                                    2. "Tylko ucząc się prawa nie masz możliwości mylić prerogatyw"

Człowieku, to jest bełkot POst-PRL-owskiego biurokraty.
                                    • simera16 Re: Zaraz zaraz... 27.07.11, 05:49
                                      kolumbowicz napisał:

>
                                      > Człowieku, to jest bełkot POst-PRL-owskiego biurokraty.
                                      > ****
                                      >
                                      A co, wolałbyś grypserą czy w suahili?
            • tytanya Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 21:24
              O ho! Nagle ś.p. Barbara Blida!
          • basiawisz5 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 23:15
            A to jest język Humbaka

humbak napisał:

> wycho
            > > dek budowlańców.
            >
            > A to jest czyj język?
        • simera16 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 20:37
          sawa.com napisała:

>
          >
          > a ty sie posługujesz językiem eseldowskiego cherubinka, ktory pachnie jak wycho
          > dek budowlańców.
          >
          > Robienie ze sprawy Blidy sprawy przed trybunał stanu jest horrendum niespotykan
          > ym w świecie.
          > To pytam sie przed jakim trybunałem stanu trzeba postawic tych którzy kierowali
          > i odpowiadali za policją w czasie gdy mafia znęcała sie nad Olewnikami. Wymus
          > zała na nich haracze i katowala ich syna. W tej sprawie akurat denat nie strzel
          > ał do siebie z "kapiszona".
          >
          >
          A kim to aby jest rzeczony Olewnik, by aż takie armaty wyciągać? Pytałem też o podstawy prawne do postawienia Kalisza&Co przed TS... Bez odzewu...
      • basiawisz5 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 23:14
        Mój drogi Dupetku, to nie Matka Boska, żeby ją trzeba było czcic. Powiem więcej, do Matki Boskiej to jej raczej daleko.

dupetek napisał:

> Jesteś prymitywna i chamska pisząc tak o Blidzie! Dziś już wiadomo, że żaden z
        > PiSdzielczych domysłów/zarzutów się nie potwierdził. Nie jestem fanem Sld dla j
        > asności!
        • simera16 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 27.07.11, 05:51
          basiawisz5 napisała:

> Mój drogi Dupetku, to nie Matka Boska, żeby ją trzeba było czcic. Powiem więcej
          > , do Matki Boskiej to jej raczej daleko.
          >
          >
          Z kolei tobie bardzo blisko... Jak tylko twój nick pojawia się w wątku, każdy rzecze; O matko boska!
    • spokojny.zenek A czemu kłamiesz? 26.07.11, 19:50
      sawa.com napisała:

> za aresztowanie facetki, ktora miała konszachty z mafią węglową jakis grupka
      > palantów chce postawic byłego premiera i ministra przed trybunałem stanu.

A czemu kłamiesz?

• basiawisz5 Re: A czemu kłamiesz? 26.07.11, 23:02
        A co, niby nie miała konszachtów? To po co do siebie strzelała. Ludzie niewinni nie popełniaja samobójstwa ze strachu.

spokojny.zenek napisał:

> sawa.com napisała:
        >
        > > za aresztowanie facetki, ktora miała konszachty z mafią węglową jakis g
        > rupka
        > > palantów chce postawic byłego premiera i ministra przed trybunałem stanu.
        >
        >
        > A czemu kłamiesz?
        >
        >
        >
        • ponte_aronte casus Sumliński? nt 27.07.11, 07:10
    • simera16 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 19:57
      sawa.com napisała:

> palantów
      chce postawic byłego premiera i ministra przed trybunałem stanu.
      >
      >
      Jak o tobie piszą menda, to oburzenie... Jak ty o innych piszesz palanty, to wolność słowa... :(
    • mike.recz Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 19:58
      sawa.com = robochłop
    • humbak Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 19:59
      > Bezkarnie moga sobie za to hulac po kraju niezrównoważeni cyngle strzelajacy do
      > aktywistów opozycyjnych.

?
      • mike.recz Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 20:18
        humbak napisał:

> > Bezkarnie moga sobie za to hulac po kraju niezrównoważeni cyngle strzelaj
        > acy do
        > > aktywistów opozycyjnych.
        >
        > ?
        No nie widziałeś?
        • humbak Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 20:24
          W pracy miałem dość zrypany dzień i tak sobie pomyślałem że może ze zmęczenia czegoś nie pamiętam, ale zdrzemnąłem się myślę... i nadal nie wiem o co jej chodzi.
          • mietowe_loczki Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 20:31
            Czyli wszystko w normie, nie przejmuj się.
            • mike.recz Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 21:51
              mietowe_loczki napisała:

> Czyli wszystko w normie, nie przejmuj się.
              >
              Podejrzane by było gdyby było odwrotnie.
        • mietowe_loczki Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 20:27
          No właśnie. Weźmy takiego Tarasa. Wszak nie wiemy, że strzelał, ale ma przecież zdjęcie z giwerą, więc nie można wykluczyć, że jednak tak. W każdym razie nikt jeszcze nie zaprzeczył, że nie strzelał, więc należy taką ewentualność traktować bardzo poważnie. Jeżeli ktoś myśli inaczej, to niech to udowodni (że rzekomo nie strzelał). Uf.
          • mike.recz Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 21:52
            mietowe_loczki napisała:

> No właśnie. Weźmy takiego Tarasa. Wszak nie wiemy, że strzelał, ale ma przecież
            > zdjęcie z giwerą, więc nie można wykluczyć, że jednak tak. W każdym razie nikt
            > jeszcze nie zaprzeczył, że nie strzelał, więc należy taką ewentualność traktow
            > ać bardzo poważnie. Jeżeli ktoś myśli inaczej, to niech to udowodni (że rzekomo
            > nie strzelał). Uf.
            >
            Udowodni wykazując to ponad wszelką wątpliwość!
    • porannakawa01 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 20:01
      sawa.com napisała:

> palantów chce postawic byłego premiera i ministra przed trybunałem stanu.

Wiesz przecież, że to nie są główne zarzuty dla kaczyńskiego i Ziobry.
      Po prostu łamali prawo - które sami uchwalili.
      Delikty konstytucyjne.

Grupka palantów?
      Tak o posłach?
      Skad u ciebie taki język nienawiści i chęć poniżania?
      Tyś nie wyznawcą Kaczyńskich aby?
      Oni tacy są.
      • basiawisz5 Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 23:00
        porannakawa01 napisała:

> Wiesz przecież, że to nie są główne zarzuty dla kaczyńskiego i Ziobry.
        > Po prostu łamali prawo - które sami uchwalili.
        > Delikty konstytucyjne.
        >
        > Grupka palantów?
        > Tak o posłach?
        > Skad u ciebie taki język nienawiści i chęć poniżania?
        > Tyś nie wyznawcą Kaczyńskich aby?
        > Oni tacy są.

Kobieto, jesteś żałosna!!! Język nienawiści to dopiero tutaj, na tym pokojowym forum odchodzi. I ta Twoja sygnaturka o Jezusie z Maryją. Pełna hipokryzja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • simera16 sawa.com... 26.07.11, 20:04
      I po co było wypisywać androny? Skopano cię werbalnie po miękkim podbrzuszu, a ty nawet jednej merytorycznej odpowiedzi dla obrony swojej tezy nie napisałaś. Napisz petycję na Nowogrodzką, by wytyczne były bardziej wysublimowane, a twój prowadzący nie odstawiał fuszerki...
      • mietowe_loczki Re: sawa.com... 26.07.11, 20:17
        Sawa bardzo rzadko udziela się w założonych przez siebie wątkach.
    • mietowe_loczki Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 20:14
      Nie płacz już, nikt tych twoich lalusiów nie postawi przed Trybunałem.
      • mietowe_loczki Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 26.07.11, 20:16
        Niestety, spieszę dodać.
    • zapijaczony_ryj A niezrrównoważony psychicznie idiota omal nie 26.07.11, 20:21
      sawa.com napisała:
      >
      > Bezkarnie moga sobie za to hulac po kraju niezrównoważeni cyngle strzelajacy do
      > aktywistów opozycyjnych.

zostaje prezydentem w wyniku oszustwa zwiazanego ze zmiana wizerunku, na inny zakłamanany, ze niby jest normalny i nawet kocha rosjan!!!
      > Nikt nie składa dymisji za Źle przygotowaną wizytę w wyniku, ktorej śmierc pon
      > osi 96 osób.

A co ma kwestia przygotowania wizyty przez kancelarie Mamrota do przyczyny katastrofy, która to było nie wykonanie polecenia wieży i zejście ponizej zaleconych 100?
      Gdyby słuchali poleceń wieży, a nie gen Błasika to do katastrofy by nie doszło- to pewnik!!!

>
      > Róbta co chceta. ida wybory. Jesli głupi lud to kupi. Jego strata.
    • ayran Bielan musi wrócić! 26.07.11, 20:25
      od jego odejścia jakość przekazów dnia rozsyłanych hdo pisiackich wolontariuszy jest tragiczna. Wcześniej ta nieświeża historia z Micha lem Tuskiem, teraz znowu ten Trybunał Stanu "za aresztowanie facetki". Blamaż po prostu.
      • mike.recz Re: Bielan musi wrócić! 26.07.11, 21:53
        Migalski również wciąż zagubiony w akcji o jakichś powstaniach wspomina zamiast wrócić
        poprawić komunikację.
    • dystans4 Na marginesie 26.07.11, 23:40
      A jednak mi żal.
      Żal tylu nieobecnych nicków, które wieściły nam prawdę o Polsce, świetlanej przyszłości, wielkiej Misji Pana Prezesa, Pana Prezydenta i całego niesamowitego rodu Tetrapodów.
      Nie ma już niezastąpionego Marka Migalskiego, zabrakło Kiko, Paczuli, Anwad i wielu wielu innych.
      A kto wytrwał przy Panu Prezesie?
      Zaledwie Gołda, Sawa.com, jeszcze kilku innych.
      Próby zaszczepienia Forum poglądów słusznych rozbiły się o "buldog, nie prowokuj". Tak wykończono polską rzeeczkę.
      Na kogo kolej?
      bul.
      • basiawisz5 Re: Na marginesie 27.07.11, 07:50
        dystans4 napisał:

> A jednak mi żal. (...)Tak wykończono polską rzeeczkę.
        > Na kogo kolej?
        > bul.

Na Was kolej POstpezetperowscy towarzysze. Koło historii miele powoli, ale sprawiedliwie.
        • simera16 Re: Na marginesie 28.07.11, 05:39
          basiawisz5 napisała:

> dystans4 napisał:
          >
          > > A jednak mi żal. (...)Tak wykończono polską rzeeczkę.
          > > Na kogo kolej?
          > > bul.
          >
          > Na Was kolej POstpezetperowscy towarzysze. Koło historii miele powoli, ale spra
          > wiedliwie.
          >
          Historia, to kołem się toczy...erudytko...
          A ten twój wytwór wyobraźni, to o sprawiedliwości...
        • ponte_aronte a może to na was kolej? 28.07.11, 06:11
          nic dobrego światu nie przynosicie
    • omamiony.wiedzmin Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 27.07.11, 06:11
      sawa.com napisała:
      gdyby głupota mogła się unosić szybowała byś w przestworzach jak F-16 ......
      • wariant_b Re: Polska polityka jednak stoi na glowie 28.07.11, 08:10
        omamiony.wiedzmin napisał:
        > gdyby głupota mogła się unosić szybowała byś w przestworzach jak F-16 ......

Dziewięć godzin lotu i do naprawy?
        Ciekawe, w jakim "warsztacie"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka