Dodaj do ulubionych

Nie jestem taki pewien czy PO wygra wybory

05.08.11, 23:58
Zaczyna się bardzo dużo dziać.
PiS ma już na starcie przechlapane.
Podejrzewam, że PO przejrzy na oczy dopiero po starcie.
Tak między nami to POPiSu ludzie mają już dość.
PS.
Próbowali i jedni i drudzy, g***o zrobili i chwatit.
Obserwuj wątek
    • dirloff Re: Nie jestem taki pewien czy PO wygra wybory 06.08.11, 00:14
      > PiS ma już na starcie przechlapane.

Na czym opierasz ów wniosek, skoro jest wprost przeciwnie? Wszystkie ostatnie wydarzenia tylko potwierdzają narrację PiS-u!
      • neoretronick Re: Nie jestem taki pewien czy PO wygra wybory 06.08.11, 00:20
        Skąd ten wniosek pytasz ?
        To jedynie moje przypuszczenie, bo nie sadzę aby większość Narodu składała się z samych kretynów.
        • alistair-p Re: Nie jestem taki pewien czy PO wygra wybory 06.08.11, 00:25
          O wyniku wyborów zdecydują ci,którzy obecnie są niezdecydowani.
          • neoretronick Re: Nie jestem taki pewien czy PO wygra wybory 06.08.11, 00:29
            Też tak sądzę.
          • wos9 Re: Nie jestem taki pewien czy PO wygra wybory 06.08.11, 00:29
            alistair-p napisał:

> O wyniku wyborów zdecydują ci,którzy obecnie są niezdecydowani.

Oczywiście. Jak zresztą zwykle u nas. Może w ostatniej chwili zadecydować jakiś dziadek z Wermachtu.
        • dirloff Re: Nie jestem taki pewien czy PO wygra wybory 06.08.11, 00:54
          > Skąd ten wniosek pytasz ?
          > To jedynie moje przypuszczenie, bo nie sadzę aby większość Narodu składała się
          > z samych kretynów.

Nie, no ok, ja rozumiem, co masz na myśli. Jednak dalej to dla mnie lekko nielogiczne. Otóż piszesz, ze PO moze nie wygrać tych wyborów (nome omen wielu tak uważa od dawna), zatem muszą uzyskać znacznie słabszy wynik procentowy, nawet i poniżej 30 proc. Inny niż uzyskują we łże-sondażach, np. i grubo powyżej 40 czy nawet i 45 proc. To raz.
          Dwa. Skoro PiS utrzymuje stabilne poparcie wynoszące bite 30 proc. w sondażach, a wielu sądzi, że PiS bywa tradycyjnie niedoszacowany, to może i osiągnąć np. 35-proc. poparcie.
          Trzy. Dodaj do powyższych znacznie niższą frekwencję i rozczarowanie wielu dotychczasowych wyborców PO, który potencjalnie mogą olać wybory tym razem. Czują się oszukani przez Donka.
          Biorę pod uwagę powyższe, to PiS w ŻADNYM RAZIE nie jest na starcie pogrążony. Przecież PiS w ogóle nie traci wyborców, a obecne wydarzenia tylko wzmacniają PiS-owską narrację, opinie. Konkludują, CAŁKIEM REALNE jest to, że PiS osiągająć 35 proc. wygra te wybory, natomiast PO osiągając np. 33 proc., przegra.
          Przecież to jasne i logiczne. Jeżeli napisałeś, ze przez obecne zamieszanie, ktore w praktyce wspiera pisowskie tezy, PO moze przegrać, to dodawanie, ze "PiS jest przegrany na starcie", jest alogiczne. To z kim ma przegrać PO? A raczej kto ma wygrać wybory jako takie, a w szczególe wygrać z PO? SLD odpada za niszowość, natomiast Palikot jest za słaby i jak sądzę, wejdzie do Sejmu, jednak nie przekroczy tych np. 10 proc. Reszta (PSL, PJN, KNP i inszy plankton) się nie liczy. Kto zatem...?
          • neoretronick Re: Nie jestem taki pewien czy PO wygra wybory 06.08.11, 01:07
            Hmmmmmmm, nie wiem skąd sondażownie biorą te wyniki skoro średnia z internerowych z wielu portali wygląda tak :
            około 30% PO i spada, 21-23% PiS i raczej spada, SLD - 10-8% i też raczej spada, Palikot 5-3% tendencja zwyżkowa, PSL - 4-3% i dłuższy czas utrzymuje się na tym poziomie, PJN - 1% i strasznie dołuje.
            Niezdecydowanych jest około 25-30% i to oni rozdają karty.
            Wszystko więc może się wydarzyć.
      • wos9 Narrację... 06.08.11, 00:25
        dirloff napisał:

> > PiS ma już na starcie przechlapane.
        >
        > Na czym opierasz ów wniosek, skoro jest wprost przeciwnie? Wszystkie ostatnie w
        > ydarzenia tylko potwierdzają narrację PiS-u!
    • zoil44elwer Re: Nie jestem taki pewien czy PO wygra wybory 06.08.11, 00:31
      Od 89 w każdych wyborach parlamentarnych partia rządząca przegrywała.Jakie sukcesy ma PO w swym 4-letnim rządzeniu by prawo serii zostało przerwane? Hasło z 2007,odsunąć PiS od władzy -PiS nie rządzi,nie dopuścić PiS do władzy-bo PO to mniejsze zło nie wypali bo zło to zło.Tym bardziej że Wałbrzych pokazał to zło.Czyli.....?
      • alistair-p Re: Nie jestem taki pewien czy PO wygra wybory 06.08.11, 00:38
        Popełniasz błąd,nie ty jeden,ja tez się na tym łapię.Niezaleznie na kogo zamierzasz głosować nie zakładaj,że wiekszość ludzi interesuje się tak jak ty,tym co się dzieje w kraju.W wiekszości przypadków jest jak z tym zegarkiem,on ukradł,czy jemu,nieważne,był zamieszany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka