Gość: Marek IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 19.05.04, 22:42 Zapewniloby to podobne mozliwosci rozwoju,sprawiedliwa konkurencje i mozliwosci przemieszczania sie firm na terenie calej Unii. Co wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 Jestem za 19.05.04, 22:54 Najprostszym sposobem ujednolicenia podatków w UE byłaby likwidacja VAT i podatków dochodowych, a wprowadzenie podatku pogłównego i 1% podatku od transakcji. Tudzież likwidacja Komisji Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jestem za IP: 160.79.240.* 19.05.04, 22:57 Twoje propozycje moglby poprzec tylko twoj kumplel przy piwku. Powaznie mowi sie o ujednoliconym systemie opodatkowania firm. Co do VATu to nie marz. W calym swiecie stanowi on podstawowe zrodlo dochodow budzetu. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Jestem za 19.05.04, 23:01 Czy zdajesz sobie sprawę z konsekwencji, dla Polski, ujednolicenia podatku od firm w UE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jestem za IP: 5.5R* / *.as2532.sol.superonline.com 19.05.04, 23:09 Przeciez w Polsce sa chyba wyzsze niz w innych krajach ? Czego sie boisz, ze spadna i ze zaczna wiecej inwestowac zagraniczni ? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Jestem za 19.05.04, 23:17 Myślałem, że posiadasz bodaj elementarną wiedzę o podatkach. Jak się dokształcisz to daj znać. www.money.pl/podatki/wiadomosci/20040415/62726/?p=newsl Odpowiedz Link Zgłoś
x8x Re: Jestem za 19.05.04, 23:27 oleg3 napisał: > Myślałem, że posiadasz bodaj elementarną wiedzę o podatkach. Jak się > dokształcisz to daj znać. ten pedryl zna sie tylko na pederastach i obrzezanym fiucie swoiego chłopaka ciekawego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek wroc do ND, rydzykowa zoofiolska gnido IP: 212.117.156.* 19.05.04, 23:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jestem za IP: 141.158.65.* 19.05.04, 23:31 Nie wiem czy sam sie zapoznales zanim zaczales mnie krytykowac z podatkami w Wielkiej Brytanii, ktora dzieki nim tak dobrze prosperuje i prawdopodobnie stanie sie przykladem dla wielu panstw, ktore nie moga wyjsc z kryzyzu. A moze UE powinna pojsc przykladem brytyjskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Jestem za 19.05.04, 23:39 Które państwa wzywają do ujednolicenia podatków od firm w UE ? Oczywiście, te które mają wysokie podatki. Ujednolicenie ma polegać na równaniu w górę! Co to może oznaczać dla Polski - utrwalenie "po wsze czasy" pozycji ekonomicznego pariasa w UE. Myślałeś o tym ? Wielka Brytania za nic nie chc oddać Brukseli prawa do ustalania wysokości podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jestem za IP: 5.3R1D* / 218.39.19.* 19.05.04, 23:42 Czytalem tylko o propozycjach francuskich socjalistow, ktorzy prawdopodobnie zdobeda wiele mandatow w PE w wyborach 13 czerwca. Oni jak wiesz sa za obnizaniem podatkow od malych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis W USA nie ma vat 19.05.04, 23:28 Gość portalu: Marek napisał(a): > Twoje propozycje moglby poprzec tylko twoj kumplel przy piwku. Powaznie mowi > sie o ujednoliconym systemie opodatkowania firm. Co do VATu to nie marz. W > calym swiecie stanowi on podstawowe zrodlo dochodow budzetu. A budżet jakoś się trzyma. Czy to nie dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: W USA nie ma vat IP: 206.132.125.* 19.05.04, 23:33 Ale jest 40% podatku dochodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: W USA nie ma vat 20.05.04, 00:47 katarsis: > W USA nie ma vat [...] > A budżet jakoś się trzyma. Czy to nie dziwne? Kto Ci o tym braku VATu powiedział. Kiedy tam byłem ostatnio, to VAT był. Dużo niższy niż u nas, chyba jakieś 6%, ale był. Głupia sprawa była tylko, że wszędzie w sklepach ceny były podawane bez VATu a podatek doliczali Ci dopiero przy kasie. Jeśli wybrałaś sobie w sklepie towary za dokładnie 10 dolarów starannie sumując sobie ceny napisane koło nich, to potem w kasie mogło Cię zdziwić, że jeszcze masz wysupłać 60 centów. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Współzawodnictwo to zdrowe zjawisko 21.05.04, 07:44 Współzawodnictwo w narodowym prawie podatkowym w ramach Unii to zdrowe zjawisko - stwierdził G?nter Hirsch, prezes Federalnego Sądu Najwyższego Niemiec. Jego zdaniem, ostatnio podejmowane przez polityków niemieckich i francuskich próby ograniczeń swobody ustalania reguł krajowych podatków dochodowych stoją w sprzeczności z dotychczasowymi zasadami obowiązującymi w UE. rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040521/prawo/prawo_a_4.html Odpowiedz Link Zgłoś