Dodaj do ulubionych

Sezon ogórkowy

18.08.11, 12:02
Niby kampania wyborcza ruszyła, ale jakoś tak nijako! Czasem wyskoczy z jakimś tekstem fighter którejś z partii i przez kilka godzin trwa zadyma medialna, po czym znowu bryndza:(

Brakuje mi konkretnych ofert politycznych, gospodarczych i strukturalnych! W państwie jest tyle mankamentów legislacyjnych, tyle niewydolnych struktur, światowa recesja zagląda nam przez okno, a wszystkie(!) partie kokietują swoje elektoraty, angażują celebrytów i popluwają na konkurencję:( Żadnej poważnej oferty! Znowu trudno odróżnić lewicę od prawicy jeśli chodzi o stosunek do gospodarki, tylko po stosunku do Kk można je odróżnić.

Nawet na FK to widać, żadnych merytorycznych wątków, tylko pyskówki i przepychanki.
Obserwuj wątek
    • ex.mila a ja sobie patrzę w telewizor 18.08.11, 12:13
      i myślę - łeeee... co to za papież skoro nie Polak:-) 15 tysięcy mających wakacje polskich gimnazjalistów/licealistów pojechało do pięknego, gorącego Madrytu z gitarami. Co to za wynik dla najbardziej katolickiego w UE, ultra-katolickiego kraju. Żaden.
      • dupetek Re: a ja sobie patrzę w telewizor 18.08.11, 12:28
        Do wyborów półtora miesiąca, a my hiszpańską wizytą Papieża jesteśmy epatowani! Bryndza pani Ex.milo:(
        • ex.milka Re: a ja sobie patrzę w telewizor 18.08.11, 12:36
          dupetek napisał:

> Do wyborów półtora miesiąca, a my hiszpańską wizytą Papieża jesteśmy epatowani!
          > Bryndza pani Ex.milo:(

Mogę ci wkleić rapującego Kalisza:-) Tylko poproś:-)
          • dupetek Re: a ja sobie patrzę w telewizor 18.08.11, 12:40
            Dzięks:))
            • ex.milka Re: a ja sobie patrzę w telewizor 18.08.11, 12:50
              dupetek napisał:

> Dzięks:))

Dzinks nie - rozumie sie, yo brader;-)))
              • dupetek Re: a ja sobie patrzę w telewizor 18.08.11, 12:54
                Już mnie nie bawią wygłupy polityków! Lubię Kalisza choć nie jest z mojej bajki, ale ciut za dużo tych show'ów:)
                • ex.milka Re: a ja sobie patrzę w telewizor 18.08.11, 12:55
                  forum.gazeta.pl/forum/w,28,128018519,128018519,Kalisz_od_sciany_do_sciany.html
                  • dupetek Re: a ja sobie patrzę w telewizor 18.08.11, 13:00
                    Dostał numerek na liście jaki chciał, to się poczuwa:)
                    • ex.milka Re: a ja sobie patrzę w telewizor 18.08.11, 13:06
                      dupetek napisał:

> Dostał numerek na liście jaki chciał, to się poczuwa:)

Widzę własnie. Żałosne te jego popisy niestety. Ale nic nie porzebije obrony Błasika....
                      • dupetek Re: a ja sobie patrzę w telewizor 18.08.11, 13:11
                        W obecnej kampanii wszystkie partie jadą populizmem skrojonym na miarę swoich wyborców:(
    • simera16 Re: Sezon ogórkowy 18.08.11, 12:34
      dupetek napisał:

> Niby kampania wyborcza ruszyła, ale jakoś tak nijako! Czasem wyskoczy z jakimś
      > tekstem fighter którejś z partii i przez kilka godzin trwa zadyma medialna, po
      > czym znowu bryndza:(
      >
      > Brakuje mi konkretnych ofert politycznych, gospodarczych i strukturalnych! W pa
      > ństwie jest tyle mankamentów legislacyjnych, tyle niewydolnych struktur, świato
      > wa recesja zagląda nam przez okno, a wszystkie(!) partie kokietują swoje elekto
      > raty, angażują celebrytów i popluwają na konkurencję:( Żadnej poważnej oferty!
      > Znowu trudno odróżnić lewicę od prawicy jeśli chodzi o stosunek do gospodarki,
      > tylko po stosunku do Kk można je odróżnić.
      >
      > Nawet na FK to widać, żadnych merytorycznych wątków, tylko pyskówki i przepycha
      > nki.
      >
      Ty na serio wierzyłeś, że ta kampania, będzie kampanią merytoryczną? Partie, ich kandydaci, może i przedstawią jakiś program (bardziej lub mniej populistyczny), ale kto by się przejmował jego realizacją... Nie ma chleba, więc są igrzyska...
      • dupetek Re: Sezon ogórkowy 18.08.11, 12:44
        Wierzący, to ja już nie jestem! Nie tylko religijnie:) Ale cały czas mam nadzieję, że któraś z partii, kiedyś potraktuje mnie poważnie jako wyborcę, a nie jak małpę idącą na lep skórki banana.
        • simera16 Re: Sezon ogórkowy 18.08.11, 12:51
          dupetek napisał:

> Wierzący, to ja już nie jestem! Nie tylko religijnie:) Ale cały czas mam nadzie
          > ję, że któraś z partii, kiedyś potraktuje mnie poważnie jako wyborcę,
          a nie jak
          > małpę idącą na lep skórki banana.
          >
          Utopia... :(
          • dupetek Re: Sezon ogórkowy 18.08.11, 12:55
            Dupetek marzyciel:(
    • cookies9 Re: Sezon ogórkowy 18.08.11, 13:40
      Gdzie tam ogórkowy:-)

Tytuł frapujący -'Zmarli podpisali petycję'...Autorami petycji okazali się radni PiS i dla celów
      propagandowych dopisali zmarłych -ok 30%

"Przyszłość stołecznego referendum blokującego prywatyzację SPEC zawisła na włosku. - Blisko 30 proc. podpisów pod petycją przeciw sprzedaży tej spółki jest nieważnych: nie zgadzają się nazwisko, imię czy PESEL - zdradza nam urzędnik ratusza. "

Radny PiS odpowiada " Wiem, że są błędy, ale o referendum jestem spokojny. Nie odbędzie się ono tylko wtedy, gdy Platforma nie uzna demokratycznej woli warszawiaków. Mam jednak nadzieję, że do tego się nie posunie - podsumował radny PiS Jarosław Krajewski

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,10130862,Zmarli_podpisali_petycje___To_demokratyczna_wola_.html

• hordol jaka recesja co ty facet p...isz? 18.08.11, 13:43
      z pisu jestes czy jak? jestesmy zielona wyspa -nie wiesz o tym?
      • dupetek Re: jaka recesja co ty facet p...isz? 18.08.11, 13:51
        Nie nadążasz za światem! Obecnie dynamika zdarzeń jest olbrzymia. Rozumiem, że trudno to zrozumieć komuś, kto jeszcze z XIX-wiecznego romantyzmu nie wyrósł.
        • hordol Re: jaka recesja co ty facet p...isz? 18.08.11, 13:57
          oficjalnie obowiazujaca wersja pinokia jest juz inna? nie wychodz przed orkiestre
          ale powiem ci w zaufaniu: aktualnie morda w kubeł bo wybory sie zblizaja
          . po wyborach zrzuci sie wine na pis oraz swiatowy kryzys. teraz jest wszystko dobrze a wrecz doskonale.
          • dupetek Re: jaka recesja co ty facet p...isz? 18.08.11, 14:01
            Kryzys zagraża całemu światu!! Na dziś jest, to zagrożenie.
            Znajdź sobie głupszego od siebie dla swoich bełkotów!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka