lionold Re:Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?To jasne 20.12.11, 09:17 Ja mam go w doo_pie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re:Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?To jasn 20.12.11, 09:58 Ja czekam na niego z niecierpliwością. Skoro pan Antoni powiedział że będzie, to znaczy że powiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 A ja czekam na wrak. Minister Tuska obiecał... 21.12.11, 09:08 A Pan Premier to prawdomówny gość jak nikt na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: A ja czekam na wrak. Minister Tuska obiecał.. 21.12.11, 09:19 A ja czekam na raport Macierewicza. Pan Macierewicz obiecał bo tak każe mu patriotyzm, uczciwość i niezależność. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Minister Tuska obiecał.. i nic... 21.12.11, 09:20 Uważasz, że to oszuści?? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Minister Tuska obiecał.. i nic... 21.12.11, 09:37 Poseł Macierewicz obiecał i nic. uważasz że to oszust? Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 20.12.11, 10:05 A kto miał to napisać i wydać? Nie ma tam nikogo odważnego,kto napisze czarno na białym o katastrofie smoleńskiej. Boją się oceny historii...słowo powiedziane ulatuje,słowo napisane pozostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 20.12.11, 10:47 Raport nie może jeszcze być upubliczniony, ponieważ ciągle jeszcze nie uzgodniono, kto będzie zobowiązany do wypłacenia odszkodowań osobom niesłusznie pomówionym. (tak jak po raporcie po likwidacji WSI), a jak stwierdził to kilkakrotnie sąd, Pan Macierewicz osobiście nie odpowiada za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 20.12.11, 12:31 Nękanie posła Macierewicza przez tuszczą prokuraturę uniemożliwia zakończenie prac. To jedyny oczywisty wniosek. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 20.12.11, 12:30 Raport ? Raczej zbiorek dywagacji psychopaty i samozwanczych pseudoexpertow. Publikowac toto? Za jakiekolwiek mialo by to byc pieniadze beda to pieniadze bezuzytecznie zmarnowane. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 20.12.11, 12:32 No ale przecież pan poseł Macierewicz obiecywał, więc niech dotrzyma słowa! Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 20.12.11, 13:02 Pan Macierewicz obiecywał, bo pan Prezes zapewniał go, że PiS wygra wybory i zapewni panu Macierewiczowi plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 20.12.11, 13:20 Okrutny jesteś jeśli sugerujesz tak przyziemne przyczyny. Przecież panu posłowi Macierewiczowi chodzi o Prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 20.12.11, 13:45 Z pewnością też. Ale już od dawna wiadomo, że prawdę bezpieczniej jest głosić, jeśli ma się mocnego protektora. Przypomnij sobie czasy, gdy pan poseł Mularczyk kompromitował się w Trybunale, ówczesny marszałek Sejmu, pan Dorn oświadczył publicznie, że nie pozwoli, aby temu panu stała się jakakolwiek krzywda. Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 20.12.11, 16:11 Ciekawe jak działa w Polsce prawo oraz prokuratura ?Przegłosowuje sie w Sejmie potrzebe weryfikacji i analize działalnosci WSI ktore ma realizowac minister rzadu.Nastepnie tworzy sie Komisje( ciało wieloosobowe) do przeprowadzenia tej weryfikacji a nastepnie oskarza sie ministra jak śmiał rozgonic obcą agenture moskiewska i na dodatek zarzucajac mu ZDRADE STANU.Takie słowa publicznie ogłasza najbardziej zainteresowany Pan Dukaczewski ktory wiernie słuzył Moskwie. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 20.12.11, 16:21 zbysio45 napisał: > Ciekawe jak działa w Polsce prawo oraz prokuratura ?Przegłosowuje sie w Sejmie > potrzebe weryfikacji i analize działalnosci WSI ktore ma realizowac minister r > zadu.Nastepnie tworzy sie Komisje( ciało wieloosobowe) do przeprowadzenia tej w > eryfikacji a nastepnie oskarza sie ministra jak śmiał rozgonic obcą agenture mo > skiewska i na dodatek zarzucajac mu ZDRADE STANU. Nie wziąłeś pod uwagę, że można spartolić robotę. Maciora jest w tym doskonała. Pierwszy raz przy wykonywaniu uchwały Sejmu d/t agentów w Sejmie (lista Maciorewicza), później przy likwidacji WSI. Ten gość czego się nie chwyci to spartoli. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Bedzie kolejny raport: prokuratury 20.12.11, 16:56 trwa wirtualna rekonstrukcja wraku prokuratura powołała 16 ekspertów oczywiśiscie nikogo z ekipy Millera która skompromitowała się i polski rząd Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Bedzie kolejny raport: prokuratury 20.12.11, 19:46 A raport Macierewicza gdzie? Miał być w sierpniu a mamy grudzień. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Bedzie kolejny raport: prokuratury 20.12.11, 20:13 Raport Macierewicza? W Tworkach.Badają go biegli psychiatrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu raport MAK 20.12.11, 23:48 Zdaniem Maciarewicza - raport MAK to jedno kłamstwo. Również zeznania Rosjan sa kłamliwe. Jednocześnie ten sam Maciarewicz wyciąga z raportu MAK te fragmenty (wyrwane z kontekstu) które są mu wygodne. Tak samo przyjmuje niektore opinie Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 A wrak gdzie?? Kwiatkowski obiecał, że zrobi wszys 21.12.11, 08:28 tko, by go sprowadzić.. Sprowadził?? a fe , żeby minister sprawiedliwości tak kłamał. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: A wrak gdzie?? Kwiatkowski obiecał, że zrobi 21.12.11, 09:03 A raport Macierewicza gdzie? Macierewicza obiecał raport i go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: A wrak gdzie?? Kwiatkowski obiecał, że będzi 21.12.11, 09:19 A raport gdzie? Macierewicz obiecał że będzie a to strasznie prawdomówny i poważny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 A gdzie wrak Tupolewa 21.12.11, 09:28 Mial być na wiosnę... I nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: A gdzie wrak Tupolewa 21.12.11, 09:37 A gdzie raport Macierewicza? Miał być w sierpniu a jest grudzień. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych 17 stycznia 2012 r. 17.01.12, 13:20 Minęło ponad pół roku a pan Macierewicz nadal nie dotrzymał swojej obietnicy z 29 czerwca 2011 r. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj U ordynatora szpitala w Tworkach! 17.01.12, 19:13 Szpitala psychiatrycznego! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Zaczłą się kolejny dzień be zraportu pana Macierew 18.01.12, 08:44 icza,a więc bez prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 19.01.12, 09:48 Potrzebne są oryginały czarnych skrzynek. Na kopiach dostarczonych przez Rosję ekspertom Macierewicza nie udało się rozpoznać głosów Putina, Tuska i Merkelowej, co świadczy dobitnie, że dostarczone kopie są kiepskiej jakości lub sfałszowane przez wrogie polskim patriotom kondominium. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Dlatego też śledztwo jest źle prowadzone 19.01.12, 10:04 bo, powiedzmy sobie szczerze, słabej jakości musi być śledztwo, które winnymi nie okrzyknęło Tuska, Arabskiego, Putina, Sikorskiego... Dopiero jak oni zostaną uznani winnymi będzie można powiedzieć że śledztwo było rzetelne. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 20.01.12, 09:55 PiS opublikuje przed następnymi wyborami... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 20.01.12, 09:57 A przed poprzednimi nie mógł? Sierpień był przed wyborami, w których społeczeństwo 9 października wyrzuciło Tuska do śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 14.02.12, 15:03 Jest luty a raportu nie ma, pół roku temu miał być. Co się dzieje z tym raportem? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 14.02.12, 15:54 nie wiem jak raport, ale mozesz se cos pooglądac: www.smolenskzespol.sejm.gov.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=188%3Awizualizacja&catid=53%3Awizualizacja&Itemid=76&lang=pl Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 15.02.12, 08:11 Co mi tam po tej wizualizacji jak ona nic nie wykazuje? Ja czekam na raport, który miał być opublikowany w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 15.02.12, 15:28 ja też czekam. Juz sie przyzwyczaiłem. Czekałem na MAKowski, czekałem na Millerowski - oba okazały sie o kant d... roztrzasć. To poczekam na macierewiczowski. Jest nadzieją ze przynajmniej uczciwy bedzie. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 15.02.12, 20:03 po przesluchaniu kilku godzin wypowiedzi A. Macierewicza z roznych spotkan, w wersji dostepnej na youtube uczciwosci nie stwierdzilem srednio jedno klamstow na minute Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 17.02.12, 08:29 Są raczej małe szanse że będzie uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz zagadka trumien - element inscenizacji ? 16.02.12, 17:49 www.pluszaczek.com/2010/04/20/karawanem/ To pierwsza w historii lotnictwa katastrofa gdy na miejsce zdarzenia dowożono trumny i to specjalne, ciężkie -- trumny dostarczono szybko ale do dzis Rosja nie przekazała Polsce wszystkich wyników sekcji a te które otrzymaliśmy albo są sfałszowane albo niewiele warte Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: zagadka trumien - element inscenizacji ? 17.02.12, 08:30 A skąd wiesz że pierwsza? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: zagadka trumien - element inscenizacji ? 17.02.12, 17:28 obraza.uczuc.religijnych napisał: > A skąd wiesz że pierwsza? . m,.in z zasobów internetu przeszukałem przede wszystkim bazę informacji o katastrofach w Rosji i ZSRR to pierwszy taki przypadek gdy trumny przywożono na miejsce katastrofy\ w podobnej katastrofie w Pietrozawodsku - tuż przed lotniskiem\ - gdy samolot upadł w praktycznie odwrócownym połozeniu - gdy było wiele ofiar śmiertelnych\ nie przywozono żadnych trumien na miejsce to co zdarzyło się w Smoleńsku to Wyjątek Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj A moze tłumacza z wolskiego na polski? 19.02.12, 19:28 a o tłumaczy trudno! Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Zamach już passe, a "maskirowka" mocno naciągana 21.02.12, 02:11 więc będą jeszcze marszczyć czoła i freda... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: zagadka trumien - element inscenizacji ? 01.03.12, 09:36 Już wyobrażam sobie, jaki byłby wrzask, gdyby wtedy nie przywieziono żadnych trumien. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: zagadka trumien - element inscenizacji ? 01.03.12, 09:41 że zwłoki leżałyby na ruskim błocie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 01.03.12, 09:31 Już marzec mamy roku 2012 a raportu nie ma. Co się dzieje z zespołem? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 01.03.12, 16:19 mi sie udało trafić w coś takiego: lublin.com.pl/artykuly/pokaz/17878/raport,komisji,macierewicza,%28pelna,wersja%29/ o to Ci chodziło? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 02.03.12, 14:58 Nie, nie o to. To jest biała księga a nie raport, o którym Macierewicz 29.06.2011 r. mówił że będzie gotowy w ciągu dwóch kolejnych miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 02.03.12, 15:52 może zwiódł mnie tytuł linka. Jak tak to przepraszam. Ale materiał całkiem całkiem. Czytałes? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 01.03.12, 09:35 Chcesz powiedzieć, że raportu... jeszcze nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 01.03.12, 09:37 Ano nie ma. I nie znam przyczyny dlaczego jest już 7-miesięczna obsuwa. Za podobne obsuwy taki np. Ziemkiewicz publicznie nabijał się z komisji Millera a teraz siedzi cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 01.03.12, 09:40 Na pewno nie siedzi cicho, na pewno się oburza, tylko nie możesz tego znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 01.03.12, 09:47 Obiektywni dziennikarze, tacy jak Rafał Ziemkiewicz, już tak mają, że oburzają się po cichu. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Jest!! Znalazlem felieton Rafała Ziemkiewicza 01.03.12, 09:52 w którym pisze on o raporcie zespołu parlamentarnego ds. wyjaśnienia przyczyn katastrofy smoleńskiej. Oto jego treść: W początkach III RP redagowałem dla dynamicznie się rozwijającej prywatnej oficyny. Konkurencja była ostra, a rynek wygłodzony, więc pracowało się całodobowo; "Czwarty protokół" Forsytha czy "Na skrzydłach orłów" Folleta gotowe były – przy ówczesnej technice składu i druku – w miesiąc. Zgoda, że raport zespołu Macierewicza zapewne nastręcza więcej redakcyjnych problemów niż wspomniane powieści, ale jako facet, który kiedyś odpowiadał za pracę tłumaczy oraz scalanie i weryfikowanie ich urobku, gdy słyszę, jak zespół Macierewicza nie może znaleźć nikogo, kto by szybko przetłumaczył sto kilkadziesiąt stron i kto by znał rosyjską nazwę systemu ILS, to myślę sobie, że głupszego wykrętu naprawdę już nie można było wymyślić. W istocie, czego wszyscy się domyślają, przyczyną wstrzymania publikacji raportu jest problem z przygotowaniem odpowiedniej "wrzutki". Wiadomo, że jakkolwiek by kuglować, muszą się w tym raporcie znaleźć rzeczy zbyt kompromitujące dla Kancelarii Prezydenta i szefa lotnictwa wojskowego, odpowiedzialnych za przygotowanie feralnego lotu, by prezes mógł swoim zwyczajem udawać, że "Polacy, nic się nie stało". Dziennikarska giełda podała, że szykowaną "wrzutką" miał być kolejny polityk wyrwany z szeregów SLD, tym razem na miejsce ministra Klicha – ale ostatecznie zwiódł on negocjatorów i odmówił ratowania prezesowi twarzy (czyżby mały rewanż Kwaśniewskiego i Millera za "wygumkowanie" z prezydencji?). I teraz pisowscy pijarowcy są w kropce. W tej sytuacji, kto chce poznać raport, powinien sam pomóc doradcom Macierewicza od marketingu politycznego wykreować szybko taki "iwent", który jakoś rozmyje odpowiedzialność za narodową tragedię. Propozycje opatrzone godłem można wysyłać na adres siedziby PIS z dopiskiem: "Konkurs smoleński im. Tomasza Sakiewicza". www.rp.pl/artykul/207443,685842.html Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 01.03.12, 16:22 Mietowy_loczku, odpowiedź (mam nadzieję) jest tu: lublin.com.pl/artykuly/pokaz/17878/raport,komisji,macierewicza,%28pelna,wersja%29/ Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 02.03.12, 14:56 To raczej nie jest raport. O raporcie A. Macierewicz mówił 29 czerwca 2011 r., że będzie gotowy w ciągu dwóch miesięcy. A to jest biała księga. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 02.03.12, 15:51 a to przepraszam. Ale ale, to nie może być? Niech to by był taki wstęp do raportu. Jest co oglądać. Czytałes może? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 02.03.12, 16:53 Przejrzałem. Nuda plus parę sloganów do łyknięcia przez pelikany Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Tam gdzie Zespół Pracy Państwowej! 01.03.12, 09:48 Czyli da się zauważyć owoce jego pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 05.03.12, 12:45 Dalej cisza o raporcie. Ponoć Rafał Ziemkiewicz bardzo się z tego powodu niecierpliwi, tak jak się niecierpliwił przy okazji raportu Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gdzie jest raport zespołu Macierewicza?!?! 08.03.12, 11:01 Na dzień kobiet pan Antoni również nie zrobił prezentu i raportu ani widu ani słychu. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Kolejny tydzień i cisza o raporcie. 13.03.12, 08:44 A miał być w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Nadal cisza 19.03.12, 15:16 a red. Ziemkiewicz w tej sprawie również milczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Nadal cisza 19.03.12, 15:23 obraza.uczuc.religijnych napisał: > a red. Ziemkiewicz w tej sprawie również milczy. Nawet operatorzy paliw płynnych nie chcą się wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Nadal cisza 26.03.12, 14:46 wariant_b napisał: > obraza.uczuc.religijnych napisał: > > a red. Ziemkiewicz w tej sprawie również milczy. > > Nawet operatorzy paliw płynnych nie chcą się wypowiedzieć. Utajnili tak jak spuściznę Lecha Kaczyńskiego i osiagniecia Zespołu Pracy Państwowej! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Niepostrzeżenie zbliża się koniec marca 26.03.12, 12:36 a raportu jak nie było tak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Na prima aprilis też raportu nie ogłoszono 02.04.12, 12:08 a dziwne, bo to była dobra okoliczność. Odpowiedz Link Zgłoś