Dodaj do ulubionych

Palikot wejdzie do Sejmu

11.09.11, 08:51
Wszyscy śmiali się z Henia, ale wygląda na to, że po wyborach Heniu będzie śmiał się ze wszystkich.

Marcin Duma zwrócił uwagę, że Platforma Obywatelska traci ponad trzy proc., Prawo i Sprawiedliwość zyskuje cztery proc. i w efekcie różnica między nimi maleje do zaledwie dwóch punktów procentowych.

Według sondażu dla Polskiego Radia, na SLD chce głosować 13,8 proc. respondentów, na PSL 6,5 proc. a na Ruch Poparcia Palikota nieco ponad cztery proc.

To znaczy, że lewica i ludowcy mają dosyć stabilne notowania, natomiast wyraźnie w górę idzie Ruch Palikota, zauważył Marcin Duma: "W tym przypadku poparcie wzrosło o trzy proc. w ciągu trzech tygodni. Ruch Palikota wydaje się iść po mandaty w Sejmie".
wybory.onet.pl/parlamentarne-2011/aktualnosci/,1,4845351,aktualnosc.html
Polityk PO o dworze Tuska: "To nie są ludzie, którzy w zamkniętych gabinetach radzą, jak zrobić, żeby było lepiej dla Polski. Oni radzą, jak zrobić, żeby tak wyglądało".
Obserwuj wątek
    • wylogowany.pielegniarz Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 08:54
      Skoro wiejski Lepper wszedł, to i miejskiemu Lepperowi może się udać.
      Ale gwoli ścisłości Haen cały czas twierdzi, że będzie 20%.
      • agnostic5 Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 08:57
        wylogowany.pielegniarz napisał:

> Skoro wiejski Lepper wszedł, to i miejskiemu Lepperowi może się udać.
        > Ale gwoli ścisłości Haen cały czas twierdzi, że będzie 20%.

Heniu odjechał za bardzo. Ale 5% Palikot przeskoczy. Mam nadzieję, że ciule z ZSL-u nie wejdą.
        Niestety to chyba pobożne życzenie.
        • full_marks Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 09:18
          agnostic5 napisał:

> wylogowany.pielegniarz napisał:
          >
          > > Skoro wiejski Lepper wszedł, to i miejskiemu Lepperowi może się udać.
          > > Ale gwoli ścisłości Haen cały czas twierdzi, że będzie 20%.
          >
          > Heniu odjechał za bardzo. Ale 5% Palikot przeskoczy. Mam nadzieję, że ciule z Z
          > SL-u nie wejdą.

Niech Palikot wejdzie do sejmu,życzę mu tego.Niech wejdzie w koalicję z PO bo jeżeli nawet zdobędzie 10% to i tak będzie musiał wejść do koalicji.
          W ten sposób Palikot ocali SLD w sensie dosłownym.

Wejście SLD w koalicję z PO to przysługa oddana zarówno PO i PiS,które dążą do tego by
          Polska scena polityczna była dwubiegunowa.To pewna "śmierć" dla SLD wejście na tonący okręt platformy.
          Czy Palikot w koalicji z PO jest w stanie spełnić swoje obietnice wyborcze?
          Osobiście w to wątpię.
      • tacx Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 09:14
        to że Palikot odniesie sukces specjalnie mnie nie zdziwi. Natomiast na pewno nie jest Lepperem. owszem - jest populistą ale to człowiek który był jednym z głównych filarów obecnie rządzącej partii. To nie jest już naturszczyk i oszołom . osobiście też chyba będę głosował na Palikota. Nie dlatego zebym jakoś specjalnie przepadał za Środą czy Palikotem ale nie podoba uwiąd w gaciach Tuska i kaczyńskiego. palikot szkód nie narobi ale potrzeba chyba nowego błazna w cyrku który będzi ekontrolował choć trochę socjalne kretynizmy jednych i drugich.
        Palikot nic nie musi. Ma kasę i nie idzie do sejmu po to żeby się dorobić. Problem ma jeden - jest proaktycznie sam - za nim nikt nie stoi praktycznie. kampania jego ruchu to kampania osoby Palikota niestety. braki kadrowe he he... w tym przypomina leppera rzeczywiscie.
        natomiast program ma słuszny - pogonić tą bandę z urzędów do zakadania własnych firm i niech na swoje konto wykonują robotę którą robia w urzędach. państwo może być dobrym zleceniodawcą. Nie potrzeba nam rozdętej administracji, biskupów i prokuratorów z generalskimi emeryturami, emerytów przed czterdziestką i krusowców w taksówkach.
        Chodzi o to żeby ktoś przynajmniej zaczął głośno o tym w sejmie mówić bo ostatnimi czasy wszyscy nabrali dziwnie wody w usta. Szczerze mówiac to zniesienie krus, i emerytur mundurowych możliwe jest chyba tylko w wyniku koalicji małych partii bo żadna duża nie zdecyduje się na podcinanie gałęzi na której siedzi.
        • wylogowany.pielegniarz Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 15:16
          tacx napisał:

> Szczerze mówiac to zniesienie kr
          > us, i emerytur mundurowych możliwe jest chyba tylko w wyniku koalicji małych pa
          > rtii bo żadna duża nie zdecyduje się na podcinanie gałęzi na której siedzi.

A te małe partie to niby które?
      • haen2010 Nie naciągaj, pielęgniarzu 11.09.11, 09:31
        Przypomnę moją prognozę:

PO-35%, PiS-28%, RP-15%, SLD-10%, PSL-6%, PJN-3%, Reszta -3%.

Założyłem przynajmniej 50% frekwencji i max błąd szacunku 2%.

Natomiast dość dawno przewidziałem, że załgane sondażownie powiązane z określonymi zleceniodawcami przed wyborami zaczną weryfikować swoje fałszywki. Ze strachu przed totalną kompromitacją. Czego właśnie doświadczamy.
        • ruski99 Re: Nie naciągaj, pielęgniarzu 11.09.11, 09:37
          Ta szmata pisowska założyła temat nie po to aby pocukrować Palikotowi. Założyła po to, aby dowalić PO. Dałeś się złapać Heniu.
        • wylogowany.pielegniarz Re: Nie naciągaj, pielęgniarzu 11.09.11, 15:09
          Nie czytam wszystkich postów, co oczywiste, ale dałbym sobie głowę uciąć, że kilkakrotnie trafiłem, jak pisałeś z pewnością o 20%. Nie chce mi się szukać, ale, jeśli będziesz się upierał, że coś naciągam, to może mi się zechce pogrzebać.
          • haen2010 Re: Nie naciągaj, pielęgniarzu 11.09.11, 15:49
            Wcale się nie zmartwię, że nie doszacowałem Ruchu Palikota. Populację, która podziela jego poglądy szacuję na 40% ogółu.
            Wiele zależy od tego, czy Palikotowi uda się zmobilizować wyż demograficzny lat osiemdziesiątych. Jest ich ze siedem milionów. Połowa wystarczy na 20procentowe poparcie, na Facebook'u Palikot jest poza wszelką konkurencją. Platfusy w panice specjalny portal młodzieżowy właśnie uruchomili, ale opinia o nich jest w tych rocznikach już solidnie ugruntowana.

Szacunki obniżyłem ze względu na zajadłą, ciągłą, antypalikotową kampanię we wszystkich prawie mediach. Nie mówiąc o ambonach, gdzie robi za antychrysta. Tego pół roku temu nie przewidziałem.

Równe cztery tygodnie kampanii jeszcze. Tylko ostatnie głąby myślą, że karty już rozadane.
        • zoil44elwer Re: Nie naciągaj, pielęgniarzu 11.09.11, 16:43
          haen2010 napisał:

> Przypomnę moją prognozę:
          >
          > PO-35%, PiS-28%, RP-15%, SLD-10%, PSL-6%, PJN-3%, Reszta -3%.
          >
          > Założyłem przynajmniej 50% frekwencji i max błąd szacunku 2%.
          >
          > Natomiast dość dawno przewidziałem, że załgane sondażownie powiązane z określon
          > ymi zleceniodawcami przed wyborami zaczną weryfikować swoje fałszywki. Ze strac
          > hu przed totalną kompromitacją. Czego właśnie doświadczamy.
          PO 35 %-PO bis 15 %+1 i jest fantastico..Amüsiert euch gut!
    • sawa.com Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 09:38
      agnostic5 napisał:

> Marcin Duma zwrócił uwagę, że Platforma Obywatelska traci ponad trzy proc., Pra
      > wo i Sprawiedliwość zyskuje cztery proc. i w efekcie różnica między nimi maleje
      > do zaledwie dwóch punktów procentowych.
      >
      > Według sondażu dla Polskiego Radia, na SLD chce głosować 13,8 proc. respondentó
      > w, na PSL 6,5 proc. a na Ruch Poparcia Palikota nieco ponad cztery proc.
      >
      > To znaczy, że lewica i ludowcy mają dosyć stabilne notowania, natomiast wyraźni
      > e w górę idzie Ruch Palikota, zauważył Marcin Duma: "W tym przypadku poparcie w
      > zrosło o trzy proc. w ciągu trzech tygodni. Ruch Palikota wydaje się iść po man
      > daty w Sejmie".
      > wybory.onet.pl/parlamentarne-2011/aktualnosci/,1,4845351,aktualnosc.html
      > Polityk PO o dworze Tuska: "To nie są ludzie, którzy w zamkniętych gabinetach r
      > adzą, jak zrobić, żeby było lepiej dla Polski. Oni radzą, jak zrobić, żeby tak
      > wyglądało".

Mnie to nie dziwi. Palikot jak żaden inny polityk - no moze jeszcze Kaczyński - cięzko pracuje w tej kampanii. Wyborcy to dostrzegają. Zgarnia wszystkich niezdecydowanych i rozczarowanych. Wynik palikociarzy może zaskoczyć, podobnie jak kiedyś wynik SO kiedy pierwszy raz weszła do sejmu.

Tuskowi zaś wszystko się sypie. autostrady, kolej, prezydencja. Wyniki tej kadencji wyglądają jak Adamek - skądinąd sympatyczny bokser więc go przepraszam za porównanie - w X rundzie. W starciu z problemami Polski Tusk i jego koledzy przegrywają i jest to chyba nokaut techniczny. Czy wyborcy będa wyrozumiali? I wypuszczą słaniającą sie na nogach od niemocy druzynę na następny mecz? Nie wiem. Wszystko w rękach młodych, wykształconych z dużych miast. Czy zmądrzeli nieco przez te 4 lata okaze się.
      • agnostic5 Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 10:04
        Masz rację - Palikot zapieprza w tej kampanii. Jeździ po całej Polsce działa mocno w internecie.
        Chłopakom z PO już się tak nie chce, pasą brzuchy, straszą PiSem, a autostrady lepiej budują nawet w Białorusi i Kazachstanie.

Zapłacicie za Grabarczyka, Hall i Klicha, chłopaki.
    • yxyx Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 10:10
      Sponsor RP PKN Orlen nie powinien do tego dopuścić.
    • wos9 Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 10:39
      Czego mu serdecznie życzę. Jego ruchowi nie przyjdzie do głowy wejście w koalicję z PiS-em.
      Natomiast nie ufam PJN ani na jotę.
      Co zaś do haena - prowadząc swoją kampanię poparcia dla Palikota - raczej mu szkodzi. Na mnie robi wrażenie pisiego wysłannika.
      • zoil44elwer Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 17:02
        Gdy Palikot wejdzie w koalicja z PO,to nie zalegalizuje konopi,nie ruszy czarnych,zaakceptuje biurokracja i uklady kolesi.Volkslider kaputt?
    • mao111 Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 11:09
      Homo Homini jedyna firma badawcza w Polsce, która nie poddaje się audytowi. O jej wiarygodności świadczy wynik podany po debacie Balcerowicz - Rostowski, który skończył się o 21:45. Pytanie brzmiało "kto wygrał" (wygrał Balcerowicz, ale to nieistotne). O 22:30 podano wyniki tego sondażu. Ciekawe kiedy zdążyli zadzwonić do tych 500 osób? 45 min? W nocy?
      • zzarda32 Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 11:17
        Na Nowym Ekranie jest głos że ten sondaż to sciema PO aby postraszyć? Jak dla mnie to Fotyga bardziej straszyła wczoraj?
    • ami_lii Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 12:02
      Skoro pojawił się 1 sondaż który wskazuje że Palikot do sejmu wejdzie, to Banda czworga powinna zacząć się martwić. Obstawiam że Palikot dostanie 9-10%.

Po pierwsze, on nie jeździ po wsiach i miastach od miesiąca bo wybory idą i trzeba się pokazać. On jeździ od prawie roku. Po drugie, fakt że w przeciwieństwie do niektórych polityków którzy łaszą się na 300zł albo patrzą gdzie by tu zrobić jakiś przekręcik, Palikot ma tyle kasy że bez problemu mógł zrezygnować z diety poselskiej, moim zdaniem powinien to co jakiś przypominać. Po trzecie, sporo ludzi już ma dosyć rządów PO-PiS-SLD-PSL. Zwłaszcza chyba młodzi którzy 4 lata temu szli głosować na PO (min. ja)

PO : nie robi kompletnie nic, starają się pozować na partię liberalną ale zdarza się że któryś poseł się z tego pięknego wizerunku wyrwie i pojawia się problem (vide poseł "Na lesbijki bym chętnie popatrzył" Węgrzyn czy ostatnie głosowanie w sprawie zakazu aborcji). Na wszystkie problemy odpowiadają : Okej, może nam i nie wyszło ale wyobraźcie sobie co by było gdyby PiS rządził!

PiS : Wrzaski, protesty, bojkoty i metoda Kalego w pełnym wydaniu. Pijany poseł PO to skandal,granda i powinien się podać do dymisji, pijany poseł PiS to "ofiara nagonki mediów". Dodajmy do tego marsze smoleńskie, "sięganie do głębokich kieszeni" i prezesa psychopatę. Wystarczy żeby większość ludzi odstraszyć.

SLD : Co innego mówią, co innego robią. Wspieramy młodzież w polityce - ale w partii głównie starzy wyjadacze. Popieramy równouprawnienie kobiet - które nie dostają dobrych miejscach na listach wyborczych. Walczymy o los dzieci - popierając ustawę która zwiększa opłaty za przedszkola. Ale może nikt na to nie zwróci uwagi.

PSL : nie ważne kto rządzi, ważne żebyśmy byli w koalicji! Na wszelki wypadek negocjują warunki koalicji i z prawicą i z lewicą i z centrum. A Krusu i tak ruszyć nie damy!

Partia Palikota mogłaby zrobić niezłe zamieszanie.
      • anmanika Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 12:55
        Kolejny oczadziały klerykał przyłączył się do bandy czworga:
        www.wprost.pl/ar/261141/Nie-smiej-sie-dziadku/
    • platfusy.do.paki Całkiem możliwe, że Heniek będzie miał rację 11.09.11, 13:11
      ale jak się Tusk tak podkłada, to aż grzech nie skorzystać.
    • grek.grek ... i "Zakaże Pedałowania" 11.09.11, 14:19
      jw.
      • jacekm22 Re: ... i "Zakaże Pedałowania" 11.09.11, 14:33
        Chopie z Grecji !!!
        Dziwnym trafem SLD , jest bardzo anty klerykalne tuz przed wyborami ...!!!!
        Dla nie pamietajacych - KRK najbardziej UPASŁ sie za rzadow tejze SLD .....!!!!
        • grek.grek Re: ... i "Zakaże Pedałowania" 11.09.11, 14:46
          a kiedyś SLD miał szansę to zmienić ? najwięcej głosów miał w 2001-2005, dokładnie 212 [razem z UP]. w opozycji same kruchtowe dziady, nie było z kim rozmawiać w temacie marioli.

PO dzisaj mogłaby się dogadać z SLD, zeby Kościołowi kota pogonić paroma przytomnymi ustawami. plus - mają swojego prezia. wymarzony układ polityczny. I NIE CHCĄ.

dlaczego ? bo PO siedzi pod biskupią sutanną i niczym się od PiSu czy PSL nie rózni. a premier na solo z watykanem jakoś iśc nie zamierza, a lać by chciał co najwyżej starszego pana z PiS, ktory już sam siebie dawno temu znokautował.
          • jacekm22 Re: ... i "Zakaże Pedałowania" 11.09.11, 14:51
            Fakt , obecne PO to PIS Light ......
          • remez2 Re: ... i "Zakaże Pedałowania" 11.09.11, 15:00
            Bingo!
            -----------------------
          • wylogowany.pielegniarz Re: ... i "Zakaże Pedałowania" 11.09.11, 15:05
            grek.grek napisał:

> a kiedyś SLD miał szansę to zmienić ? najwięcej głosów miał w 2001-2005, dokład
            > nie 212 [razem z UP]. w opozycji same kruchtowe dziady, nie było z kim rozmawia
            > ć w temacie marioli.
            >
            > PO dzisaj mogłaby się dogadać z SLD, zeby Kościołowi kota pogonić paroma przyto
            > mnymi ustawami. plus - mają swojego prezia. wymarzony układ polityczny. I NIE C
            > HCĄ.
            >
            > dlaczego ? bo PO siedzi pod biskupią sutanną i niczym się od PiSu czy PSL nie r
            > ózni. a premier na solo z watykanem jakoś iśc nie zamierza, a lać by chciał co
            > najwyżej starszego pana z PiS, ktory już sam siebie dawno temu znokautował.

Ale to nie PO deklarowało się jako partia lewicowa, domagająca się laicyzacji kraju i zmniejszenia wpływów Kościoła. Nie wiem więc, czemu miałby służyć ten wywód poza próbą odwrócenia kota ogonem.
            • remez2 Re: ... i "Zakaże Pedałowania" 11.09.11, 15:15
              Ale to nie PO deklarowało się jako partia lewicowa, domagająca się laicyzacji kraju i zmniejszenia wpływów Kościoła. Nie wiem więc, czemu miałby służyć ten wywód poza próbą odwrócenia kota ogonem.
              Przeczytaj, proszę, jeszcze raz post Greka. Tam są logicznie wyjaśnione tło i realia całej sprawy.
              --------------------------
              • wylogowany.pielegniarz Re: ... i "Zakaże Pedałowania" 11.09.11, 15:20
                Tło, jak rozumiem, ma być takie, że skoro partie prawicowe w parlamencie całowały biskupów w tyłki, to biedne, mało asertywne SLD, nie miało innego wyboru, jak robić dokładnie to samo, tak?
                • grek.grek Re: ... i "Zakaże Pedałowania" 11.09.11, 15:40
                  tło jest takie, ze SLD by można rozliczyć z tego calowania, gdyby miał realne możliwości działania przeciw kościelnym przywilejom. a tak, co najwyżej można im zarzucić, ze nie mając karabinów próbowali zabić wroga obludną milością.
    • remez2 W ramach akcji "Zwiedzamy sejm". nt 11.09.11, 14:21

--------------------
    • haen2010 Short program Palikota 11.09.11, 16:44
      wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/to-rewolucja-swieckiego-panstwa,1,4845301,wiadomosc.html
      Tu jest odpowiedź, dlaczego Ruch Palikota znajdzie się w sejmie.
    • kiemlicz88 Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 21:41
      Pies urwał się z łańcucha i szczeka na dawnego pana.

Pan udaje, że psa nie zna. Hehe
      • kzet69 Re: Palikot wejdzie do Sejmu 11.09.11, 21:48
        Szczyt inteligencji w wydaniu PiS... żałosne...
    • adams96 Re: Palikot wejdzie do Sejmu a Ja mam nadzieje ze 12.09.11, 07:56
      jednak nie uda sie uzyskac 5%. Polacy jednak nie zapomnieli o jego wyczynach jak był posłem PO.
      • anmanika Re: Palikot wejdzie do Sejmu a Ja mam nadzieje ze 12.09.11, 08:23
        Trudno zapomnieć jak je cały czas powtarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka