Gość: Krzych IP: *.wsm.gdynia.pl 04.07.01, 15:25 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marlog Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.01, 16:26 i slusznie nie moze byc byle minister bardziej popularny niz premier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.acn.waw.pl 04.07.01, 16:37 nie róbcie sobie jaj nie podobaja mi się te zagrywki przedwyborcze Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.gazeta.pl 04.07.01, 16:45 Gość portalu: monika napisał(a): > nie róbcie sobie jaj nie podobaja mi się te zagrywki przedwyborcze Buzka konstytucje sobie poczytajcie - bedzie zdymisjonowany jak dymisje podpisze Kwasniewski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajss Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.pp.rzeszow.pl 04.07.01, 21:42 Myślę, że kogoś ważnego interesy były zagrożone. Więc doradzono Premierowi aby podpisał dymisję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.acn.waw.pl 05.07.01, 04:16 sądze, ze to dotyczy wielu osob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleopatr Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.waw-pie.leased-e.ids.pl 05.07.01, 13:23 Popoularny jest Lech Kaczyński bo wzial za twarz lobuzow, to czego wszyscy oczekiwali, Buzek okazal sie skonczonym IDIOTA - uwiklany byc musi w wielkie G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejB Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 04.07.01, 16:46 Skandal! Pierwszy człowiek, który zaczął robić dobrą "robotę" na górze. Myślałem, że Buzek jest rozsądniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.acn.waw.pl 05.07.01, 04:18 ulegl zapewne naciskom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 05.07.01, 16:01 Gość portalu: maciejB napisał(a): > Skandal! Pierwszy człowiek, który zaczął robić dobrą "robotę" na górze. > Myślałem, że Buzek jest rozsądniejszy. Jak Maniek pociąga za sznurki tak Buzek fika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.swinoujscie.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 16:53 To powoli zaczyna wygladac jakby w tym kraju rzadzily "szare eminencje" z klubu resortu sluzb specjalnych. Liedys byla draka ze premiera Pawlaka posadzono o nieuczciwy przetarg na komputeryzacje URM. O tym wiedzieli wszyscy w branzy informatycznej w wawie juz rok wczesniej, ale wykorzystano to w wygodnym momencie przez podstawionego dziennikarza. Premiera Oleksego wrobiono r jakies tam pomowienia o wspolprace ze spec sluzbami. Do dzisiaj nie jest jasne kto tu komu swinie podlozyl. Teraz Braci Kaczynskich probuje sie pograzyc byc moze dlatego ze zaczeli stanowic powazne zagrozenie dla ludzi sprawujacych rzeczywista wladze w tym kraju. Moze juz jestesmy republika bananowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.01, 18:13 Jestesmy nowoczesna forma Republiki Bananowej czyli Republika Kartoflana ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.acn.waw.pl 05.07.01, 04:21 Republika Zgnilego Ziemniaka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Kaczyński zdymisjonowany!! Niemożliwe. To nie mógł być Buzek. IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 04.07.01, 16:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: Kaczyński zdymisjonowany!! Niemożliwe. To nie mógł być Buzek. IP: *.dialup.uni2.es 04.07.01, 17:20 Nie, drogi kolega, wlasnie tylko Buzek jest zdolny do tego.... Ty go nie doceniasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kaczyński zdymisjonowany!! Niemożliwe. To nie mógł być Buzek. IP: *.acn.waw.pl 05.07.01, 04:05 nie ma tu za bardzo czego doceniac, to zupelnie bezsensowny ruch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLeopatr Re: Kaczyński zdymisjonowany!! Niemożliwe. To nie mógł być Buzek. IP: *.waw-pie.leased-e.ids.pl 05.07.01, 13:26 Kaczynski byl gwarantem zamkniecia lobuzow, Buzek tchorz i klamca!!!Decyzja Buzka jest jednym wielkim kretynstwem z kazdego punktu widzenia, z wyjatkiem lobuzow, oni sie ciesza Odpowiedz Link Zgłoś
simone27.poczta.gazeta.pl Re: Kaczyński zdymisjonowany!! Niemożliwe. To nie mógł być Buzek. 05.07.01, 12:08 To właśnie Pan Buzek rozpoczął kampanię wyborczą i skorzystał z doskonałego pretekstu. Załatwił ministra Kaczyńskiego w białych rękawiczkach. Minister Kaczyński był najlepszym ministrem ostatniej dekady. Szkoda. Ale tak bywa - gwiazda zespołu musi odejść, by rządzić mogli ci przeciętni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 04.07.01, 17:03 To chyba jeszcze nie koniec dymisji.Ruleta wyborcza ruszyla.Kulka w ruchu.Kto nastepny????OBSTAWIAC!OBSTAWIAC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerkub Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.alsv1.occa.home.com 04.07.01, 17:16 Zwyczajnie GRANDA!!! Ale tez i dziwic sie nie ma co. Taki urzad, jaki szef. To Buzek powinien byc dawno zdymisjonowany za nieudolnosc i mydlenie oczu opini publicznej, a nie minister robiacy dobra robote (to przyznaja nawet jego zdeklarowani przeciwnicy).A o co chodzi? Przeciez nie moze byc tak, ze szef jest na dnie sondazy, a jego minister w czolowce.Jak to dobrze, ze ta partia TKM juz dogorywa! Tylko - co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.ibspan.waw.pl 04.07.01, 17:12 Kogo chce Pan Bóg ukarać, temu rozum odbiera. Widać, że p. Buzka chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Tylko dla czego mna Pan Bog ukaral Buzkiem????? IP: *.dialup.uni2.es 04.07.01, 17:23 Wlasnie dla czego nie tylko mne, a cala Polske Pan Bog ukaral p.Buzkiem i jemu podobnym koliesiami...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.isuzu.pl 05.07.01, 21:15 słusznie prawisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: washu Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: 195.82.176.* 04.07.01, 17:39 To chyba ostatnie podrygi reżimu Buzka. AWS traci grunt i wykonuje rozpaczliwe ruchy by usunąć przeciwników ale myślę że przyjdzie czas że Buzek i Krzaklewski staną przed trybunałem za zniszczenie kraju, zostaną skazani i powieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.07.01, 09:46 Brak mi słów aby skomentować ten manewr Premiera, ciekawe z kim musial wcześniej się skonsultować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.kedzierzyn.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 17:43 Niestety przykro to mówić, ale dymisja ministra Kaczyńskiego świadczy o trafności jego podejrzeń. Wszedł na poletko, które nawet dla ministra sprawiedliwości jest tabu. Przecież te wszystkie oskarżenia o FOZZ śmierdzą na odległość tanią prowokacją. Pojawia się nieznany człowiek z Ameryki Południowej, deus ex machina, jak w brazylijskim serialu i rozsiewa swoje rewelacje. Kto preparuje takie żałosne bzdety? Od wyjaśniania takich spraw są dzielne chłopaki od "czarnego swetra", jak by nie było to pensje dostają z naszych podatków. Tak to tylko dziwnie wychodzi, że to właśnie ich szefowie są stroną w sporze. A tak swoją drogą to gdzie podziały się te dziesiątki tysięcy byłych etatowych pracowników SB i UOP? Czym się właściwie teraz zajmują? Czy zapomnieli o swoim doświadczeniu zawodowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.15.tuwien.teleweb.at 04.07.01, 18:09 Ta wlasnie wiadomosc potwierdza jedynie ze juz od dawna Zyjemy na terytorium gdzie prawo jest fikcja,a panstwo (rzekome) zwane Polska jest rzadzone marionetka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WkurZ Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 18:15 Pojawiła się gdzieś mglista aluzja do wszechmocy Służb Specjanych. Właśnie O TO CHODZI TERAZ !!! Teraz - bo to ostatni moment, by szybko coś wyciągnąć np. na komuchów. A kto to zrobi - no kto ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.acn.waw.pl 05.07.01, 04:02 bandyci sie cieszą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 18:16 Paranoja!!! Tylko w Polsce moga sie dziac takie cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.kedzierzyn.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 18:31 Gość portalu: Gosia napisał(a): > Paranoja!!! Tylko w Polsce moga sie dziac takie cuda. To żadne cuda. Minister sprawiedliwości zaczął robić to za co bierze pensję. I o dziwo nikomu to się nie podoba. Dostał po łapkach od tych samych ludzi co i wicepremier Tomaszewski (pamiętacie go jeszcze?). Naruszył układ. Byc może jest w tym coś i z kampanii wyborczej, ale główny problem polega na tym iż jego działania wreszcie zwróciły się w dobrą stronę. Fachowcy od "czarnego swetra" powiedzieli by, że złapał ślad. A tego absolutnie nie można wybaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmx Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.96.252.64.snet.net 04.07.01, 20:13 Gość portalu: Krzych napisał(a): Tym krajem naprawde rzadza bandyci i gangsterzy - jeden bogaty gangster wytoczyl proces minist. sprawied. (sic!) i chwile potem minister zostje zdymisjonowany.. Widac zaczal dobierac sie do dupy sprzedajnym politykom i ich mafijnym bosom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Kto rządzi... IP: *.ibspan.waw.pl 04.07.01, 20:16 Poprzednik napisał: "Tym krajem naprawde rzadza bandyci i gangsterzy " Dodałbym jeszcze: plus idiota z tytułem profesora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Kto rządzi... IP: *.kedzierzyn.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 20:25 Gość portalu: Indris napisał(a): .... idiota z tytułem profesora. No nie, ja też kończyłem tą uczelnię ale inny wydział (tam gdzie pan Krzaklewski) i stwierdzam, że nie można tak nazywać pana premiera. On po prostu postepuje na ile pozwala mu swoboda ruchu. Poważny człowiek ubabrał się w polityczne łajno. Dlaczego jest tak uległy w stosunku do sfetrowych? Tego może nigdy się nie dowiemy. A z boku patrząc to rzeczywiscie wygląda na idiotyzm i brak instynktu samozachowawczego. Czasami dobrze jest rżnąć idiotę, bo nikt nie pyta dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 20:38 Teraz wiadać, komu zależało na emisji programów w tv1 przeciwko Kaczyńskim. Niektórzy dziennikarze, usłużni agitatorzy UOP-u (wielu z nich to tajni współpracownicy zawerbowani jeszcze w PRL-u) nadal są narzędziem w rękach służb specjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Ciekawostka z Sejmu IP: *.ibspan.waw.pl 04.07.01, 20:32 W debacie sejmowej nad wnioskiem o odwołanie minister Kameli-Sowińskiej, przedstawiciel AWS powiedział, że "odwoływanie ministra 3 miesiące przed wyborami jest anarchizacją państwa". I zrobiło się wesoło, kiedy inny poseł przypomniał, że kilka godzin temu takie właśnie posunięcie wykonał premier... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astrid Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 04.07.01, 20:34 Jestem zbulwersowana decyzją naszego "poczciwego" premiera.Nie wierzę ,że sam wpadł na ten pomysł!!!AWS pływa po uszy w g....nie!! Notowania partii Kaczyńskich wzrosną,czego im z całego serca życzę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 20:43 Nasuwa się pytanie, dlaczego Pan Premier Buzek jest tak spolegliwy wobec UOP- u. Czyżby miał zobowiązania z okresu, kiedy sam by oskarżany o współpracę z SB a sprawę wyciszono, w czym brali aktywny udział tzw. wybitni polscy dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.ibspan.waw.pl 04.07.01, 20:47 A p. Buzek jest politycznym trupem, co jest niewątpliwą korzyścią tej afery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 06.07.01, 01:43 Gość portalu: Indris napisał(a): > A p. Buzek jest politycznym trupem, co jest niewątpliwą korzyścią tej afery Oj!Tak tak, ja to tez tak widze z daleka>Pozdro.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Pucelek się układa. IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 20:55 Gość portalu: astrid napisał(a): > Jestem zbulwersowana decyzją naszego "poczciwego" premiera.Nie wierzę ,że sam > wpadł na ten pomysł!!!AWS pływa po uszy w g....nie!! > Notowania partii Kaczyńskich wzrosną,czego im z całego serca życzę!!!! Minister sprawiedliwości Lech Kaczyński zażądał w zeszłym tygodniu od podległych mu prokuratorów informacji o postępowaniach toczonych przeciwko osobom ze świata polityki, gospodarki, administracji rządowej i samorządowej - dowiedziało się Radio Kraków. Zdaniem informatora IAR, polecenie Lecha Kaczyńskiego zostało odebrane jako próba przygotowania listy ważnych osób zamieszanych w przestępstwa. Przedstawiciel prokuratury krajowej w Warszawie potwierdzając informacje Radia Kraków stwierdził, że Lech Kaczyński chciał tylko wiedzieć, co robią podległe mu służby. Powiedział, że jako minister sprawiedliwości powinien o takich sprawach wiedzieć. "Nie zostałem poinformowany o takim fakcie jak zatrzymanie byłego prezydenta Łodzi i jego zastępcy. A sądzę, że prokurator Generalny powinien o tym wiedzieć." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ++ Re: Pucelek się układa. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 21:25 Istotnie od dzisiaj pan Buzek jest "politycznym trupem"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pucelek się układa. IP: *.acn.waw.pl 05.07.01, 04:11 z tym "trupem" troche przesadziles,w swiadomosci spoleczenstwa jest bohaterem i jest to wazne bez wzgledu na wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Buzek Bohater ??? IP: *.ibspan.waw.pl 05.07.01, 09:57 Gość portalu: aga napisał(a): > z tym "trupem" troche przesadziles,w swiadomosci spoleczenstwa jest bohaterem i > jest to wazne bez wzgledu na wszystko Bohaterstwo wykazuje raczej aga - prezentując taką opinię. Zwolennicy tezy "Buzek - bohater" zgłaszajcie się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Buzek Bohater ??? IP: *.15.tuwien.teleweb.at 05.07.01, 18:05 Gość portalu: Indris napisał(a): > Gość portalu: aga napisał(a): > > > z tym "trupem" troche przesadziles,w swiadomosci spoleczenstwa jest bohate > rem i > > jest to wazne bez wzgledu na wszystko > > Bohaterstwo wykazuje raczej aga - prezentując taką opinię. Zwolennicy tezy "Buz > ek - bohater" zgłaszajcie > się !!! > Buzek jest dnem moralnym i intelektualnym.Dziwie sie ze nazywany jest premierem ,a powinien nazywac sie marionetka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AC778K Re: Buzek Bohater ??? IP: 128.253.229.* 06.07.01, 03:27 Eee... jeszcze nie trup bo jego "samolot" leci... w czasie II WS takich "pilotow" nazywali kamikadze... ale bedzie naprawde zimny polityczny trup po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerszeń Re: Pucelek się układa. IP: 212.33.78.* 05.07.01, 21:37 Może sie chciał dowiedzieć czegoś i sobie i swoim bracie. Ludzie w tym wieku miewają już luki w pamieći Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Kaczyński opuszcza krype, wybieg taktyczny IP: *.rdu.bellsouth.net 04.07.01, 21:40 Do zobaczenia w nastepnych wyborach. Gość portalu: Krzych napisał(a): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 23:28 10 każdego miesiąca płać ZUS, 20 podatek dochodwy, 25 VAT, nie ma zmiłuj się. A jak nie to kopa, żyjemy jak niewolnicy na krótkich smyczach. A z tej naszej roboty żyje kiepski szeryf Buzek, który wywala jedynego sprawiedliwego w tym kurwidołku. Kiepski western, niestety dla nas - bo szeryf ma swoją działkę. Nie gadać tylko do roboty jutro, bo panowie z rządu chcą jeszcze lepiej. Dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Ja wyjeżdzam. Mam dosc. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 06:26 Gość portalu: mika napisał(a): > 10 każdego miesiąca płać ZUS, 20 podatek dochodwy, 25 VAT, nie ma zmiłuj się. A > > jak nie to kopa, żyjemy jak niewolnicy na krótkich smyczach. A z tej naszej > roboty żyje kiepski szeryf Buzek, który wywala jedynego sprawiedliwego w tym > kurwidołku. Kiepski western, niestety dla nas - bo szeryf ma swoją działkę. Nie > > gadać tylko do roboty jutro, bo panowie z rządu chcą jeszcze lepiej. Dla siebie > . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DocentUW Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 23:31 Buzek, ty szwabski lachociągu. spierdalaj stąd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buźka Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.chello.pl 05.07.01, 00:56 I bardzo dobrze!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lNN Buzek - pseudo operacyjne "Karol" IP: *.as0.chcg1.il.voyager.net 05.07.01, 05:13 Zle sie stalo, ze skutecznie odsuneli Kaczora od mediow, ktore beda mu bardzo potrzebne przed wyborami.Spodziewam sie kompletnej blokady informacyjne PiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty BN Re: Buzek - pseudo operacyjne IP: *.chello.pl 05.07.01, 09:30 Gość portalu: lNN napisał(a): > Zle sie stalo, ze skutecznie odsuneli Kaczora od mediow, ktore beda mu bardzo > potrzebne przed > wyborami.Spodziewam sie kompletnej blokady informacyjne PiS Potwierdzasz tylko fakt wykorzystywania stanowiska do własnych celów. Jest to co najmniej nie ładnie lub wręcz pachnie złodziejstwem. Jak kto woli niech tak uważa. PiS to było BiN (Bezprawie i Niesprawiedliwość). Tak uważałem, a teraz ty potwierdzasz!!!!! A pana B społeczeństwo oczywiście zgubi po drodze. To większy szachraj od pana K. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edirokis Re: Buzek - pseudo operacyjne IP: 212.244.68.* 05.07.01, 09:57 Niewiem kto tutaj jest TKM-Kaczor ????? A może ten sprawiedliwy to złodziej pirwszej wody i już od dość dawna, sam siebie pilnował oraz szukał haka na innych większych od niego złodziei. Przychylam się do poglądu że Buzek to wiatrak i kupa dziada politycznego. Pozdrawiam E. Odpowiedz Link Zgłoś
kkostekk Re: Kaczynski :)) 05.07.01, 09:43 Wszyscy dopatruja sie wplywu sluzb specjalnych na decyzje tego palanta buzka (przepraszam za wulgaryzm ale jestem mocno zbulwersowany decyzja tego .....buzka) A moze to nie spec sluzby moim zdaniem to sami politycy ktorym Kaczucha dobrala sie do skory (a w tym budzacy we mnie wielka pogarde buzek)wkurzyli sie i wplyneli na taka a nie inna decyzje profesorka pozdrawiam kkostekk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Kaczynski :)) IP: *.slupsk.tpnet.pl 05.07.01, 09:56 kkostekk napisał(a): > Wszyscy dopatruja sie wplywu sluzb specjalnych na decyzje > tego palanta buzka (przepraszam za wulgaryzm ale jestem mocno > zbulwersowany decyzja tego .....buzka) > A moze to nie spec sluzby moim zdaniem to sami politycy ktorym > Kaczucha dobrala sie do skory (a w tym budzacy we mnie wielka pogarde > buzek)wkurzyli sie i wplyneli na taka a nie inna decyzje profesorka > pozdrawiam > kkostekk Czego się wszyscy czepiacie buzka.Toć on sam nie podejmie nawet decyzji kiedy iść do klopa.Na pewno Kamińska mu kazała. Pytanie tylko z kim to uzgoniła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: 10.10.10.* / *.warta.pl 05.07.01, 09:57 No to już jest chamstwo!!! Jedyny minister który pogonił do roboty leniwych prokuratorów, który wykazał że ze środkami które ma państwo można posadzić mafiozo i innych debilów odwołany!!! To jest skandal!!! Myślę że SLD na 100% wygra teraz wybory, bo ci idioci z AWS nie umieją docenić jedynego atutu jaki miała prawica u ludzi... A co do buzka (specjalnie małymi: nie szanuję go już) to.... jest... IDIOTA! Qrde, doszło do tego, że liczę na to iż KWACH nie podpisze tej decyzji... Na co mi zeszło na stare lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris O podpuszczaniu Kwacha IP: *.ibspan.waw.pl 05.07.01, 10:43 Gość portalu: tomek napisał(a): "(...) Qrde, doszło do tego, że liczę na to iż KWACH nie podpisze tej decyzji(...)" To była też idea p. Staniszkis (wczoraj w TOK-FM). Ale z jej strony było to chyba wrabianie Kwasa w awanturę. Bo oto, co stanowi Konstytucja: " Art. 161. Prezydent Rzeczypospolitej, na wniosek Prezesa Rady Ministrów, dokonuje zmian w składzie Rady Ministrów. " Jest problem, czy wniosek może być odrzucony, czy nie. P. Staniszkis (i tomek) zakładali, że może. Ale w języku prawniczym tryb oznajmujący oznacza bardzo często NAKAZ. Tak jest w samym tekście Konstytucji w nnych miejscach, np. gdy mowa jest o tym, że powtórnie uchwaloną ustawę (czyli po odrzuceniu weta) "prezydent podpisuje w ciągu 7 dni..." i jest oczywiste, że oznacza to, iż MUSI podpisać. Gdyby Kwas dał się podpuścić i wniosku Buzka nie uwzględnił, to rozpętałaby się taka awantura, że Kaczor zszedłby w cień. Słyszycie juz te głosy "prezydent łamie prawo", "niedouczony Kwas" itp. itd. Wałęsa z Falandyszem może by na to poszli, ale nie Kwaśniewski. Swoją drogą, ciekawe, czy p. Staniszkis będzie bronić dalej swojej tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: O podpuszczaniu Kwacha IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 06.07.01, 01:55 Gość portalu: Indris napisał(a): > Gość portalu: tomek napisał(a): > > "(...) Qrde, doszło do tego, że liczę na to iż KWACH nie podpisze tej decyzji(. > ..)" > > To była też idea p. Staniszkis (wczoraj w TOK-FM). Ale z jej strony było to chy > ba wrabianie Kwasa w > awanturę. Bo oto, co stanowi Konstytucja: > " > Art. 161. > > Prezydent Rzeczypospolitej, na wniosek Prezesa Rady Ministrów, dokonuje zm > ian > w składzie Rady Ministrów. > " > > Jest problem, czy wniosek może być odrzucony, czy nie. P. Staniszkis (i tomek) > zakładali, że może. Ale w > języku prawniczym tryb oznajmujący oznacza bardzo często NAKAZ. Tak jest w samy > m tekście > Konstytucji w nnych miejscach, np. gdy mowa jest o tym, że powtórnie uchwaloną > ustawę (czyli po > odrzuceniu weta) "prezydent podpisuje w ciągu 7 dni..." i jest oczywiste, że oz > nacza to, iż MUSI podpisać. > Gdyby Kwas dał się podpuścić i wniosku Buzka nie uwzględnił, to rozpętałaby się > taka awantura, że > Kaczor zszedłby w cień. Słyszycie juz te głosy "prezydent łamie prawo", "niedou > czony Kwas" itp. itd. > Wałęsa z Falandyszem może by na to poszli, ale nie Kwaśniewski. Swoją drogą, ci > ekawe, czy p. > Staniszkis będzie bronić dalej swojej tezy. To sie trzyma "kupy"J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.01, 11:00 To ze Polska rzadzi mafia to wiadomo od dawna.Wszyscy bez wyjatku sa ubabrani po sama szyje.Szeryf Kaczynski od poczatku nie mial szans, to wszystko bylo kwestia czasu.Fortuny powstale w Polsce nie maja nic wspolnego z gospodarka.Polska oprocz surowcow nie ma zadnego szlagieru eksportowego, z jednym wyjatkiem korupcji.Kto odwazy podnies reke na ten tak chodliwy produkt w siecie musi poniesc kleske.Produkt ten ratuje zgnily kapitalizm od upadku.Przyklady korupcji mozna znalezc w kazdym panstwie Europy.Dlaczego Polska ma byc lepsza? To nie pasuje do wizerunku nowej ekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. W. Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: 213.77.121.* 05.07.01, 10:54 Rzekł raz Buzek do kaczora nie zostawisz kumpli, nie doczekasz do wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: 10.3.1.* / *.acn.pl 05.07.01, 12:01 no coz .... usuneli jedynego czlowieka ktory zaczal powaznie dobierac sie im do tylkow. Wszyscy wiedza ze wysoko postawieni urzednicy panstwowi sa powiazani z mafiaaaa - i temu kto chcial zmienic i uzdrowic Polske wlasnie zwiazano rece ..... Wstyd jako narod jestesmy glupcami .... niestety a teraz dawni koledzy z sld przejma wladze bo biedny narod rzuci sie na wizje wyborczej kielbasy - ktorej oczywiscie tez nie dostanie. Wilk ktory zmienil skore na owcza przestal byc wilkiem ? A moze tak powrot do kartek na cukier, mieso i czekolade ? Quo vadis Polsko ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 05.07.01, 13:57 Gość portalu: fanka napisał(a): Spokojnie teraz przezywacie to co ja przezywalem od 1989 roku. Przyzwyczailem sie. !989 - w tvp widac bylo za szostym razem liczenia glosow na "bohatera inaczej" jak zsunieto z ukladanych stosikow po 10 sztuk glos na kupke "niewazne" i w siodmym liczeniu wyszla pomylka w jednej kupce przeci bylo tylko 9 a nie 10 glosow. Wszyscy otetchneli z ulda i po 7 "waznym" liczeniu w swietle kamer wyszla "wygrana" prezydenta Jaruzelskiego. Nic to, ze piec razy wychodzilo tak samo = rownowaga za i przeciw i spora kupka - niesprawdzana "niewaznych". Niech TYP to ponownie pusci i bedziecie mieli Pania Magdalenke jak na dloni. A Onyszkiewicz wrog NATO, ktory za to zostal min. obrony (sic!), czy nie oddal lamiac prawo przegranej z kretesem listy krajowej dla komuchow, z uzgodnionym limitem 50% ? Nie czekal nawet do nocy. Choc PZPR mialo zagarantowane 35% oprocz tego. A "mordobicie zony" Tyminskiego ? A 1-szy wybor Ziolkowskiej z PZPR na szefa NIK przez Walese ? A noc przed ktora ostatni raz w polskiej TVP Premier Olszewski pytal CZYJA TA POLSKA calego narodu ? Bo trzydniowy Prezes TVP sen. Romaszewski podstepem puscil przemowienie ? ************* ************* Ostatni raz mielismy swoja Telewizje 3.06 1992 na krotko. A wy zaskoczeni dzis ????????????????????????/ Ale refleks iscie mlodziezowy. Urodzilem sie na szczescie przed chemizacja i jonizacja genow polskich ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: 10.5.1.* / 217.17.32.* 05.07.01, 14:38 Kochani (z kilkoma wyjątkami bo nie lubię chamstwa i głupoty) internauci. Jestem zbudowany treścią i kulturą (z kilkoma wyjątkami) Waszych komentarzy. Generalnie krajobraz po bitwie jest taki, że to nie Sprawiedliwość okazała się ostoją Rzeczypospolitej ale nieodpowiedzialne prawnie (!) służby. Polecam wszystkim uważne i spokojne (mniej emocji) przeczytanie listu Lecha Kaczyńskiego do Buzka. Moim zdaniem Buzek zadziałał albo pod wpływem emocji i urażonej dumy własnej albo pod wpływem złych doradców, a może jedno i drugie. Nieważne już dlaczego tak postąpił. Nie mamy powodu (lub jak kto woli dowodu) by wątpić w jego uczciwość. Gorzej z rozsądkiem lub charakterem. Wiemy kto na decyzji Buzka skorzysta z pewnością. Wszyscy, którym nie na rękę były sprawy prowadzone od pewnego czasu przez prokuraturę (wszyscy są chyba zgodni, że energiczniej odkąd Ministrem Sprawiedliwości został LK). Na decyzji Buzka skorzystają wszyscy ci, którzy coraz bardziej otwarcie atakowali LK. Efekt decyzji Buzka jest taki, że zaprzepaszczono właśńie szansę na odkrycie choćby rąbka tajemnicy powiązań polityki i gospodarki, tajemnicy powstania prywatnych fortun, chorych powiązań między firmami prywatnymi i 'państwowymi' (spółki skarbu państwa), tajemnicy układów finansujących być może większość partii a napewno partie post-PRLowskie. Po wygranej SLD możemy na długo lub na zawsze zapomnieć o FOZZ, ART-B, gazie, korupcji itd. Większość tzw. afer zaczęła się w bużliwych latach 89/90 lub wcześniej. Na koniec szczypta optymizmu. Gdyby ciemne społeczeństwo (50% poparcia dla SLD, 60% pozytywnych opinii na temat filmu TV opartego najwyraźniej na pomówieniach pana Pineiro) miało opinie podobne do tych jakie czytam w Internecie byłbym spokojniejszy o wyniki najbliższych wyborów. Na razie jestem niespokojny ale Internauci to przyszłość więc przyszłość należy do was a nie do spadkobierców PZPR i SB. Tylko tak dalej, cierpliwości i róbmy swoje. Świat nie skońćzy się jesienią tego roku. Za cztery lata wybory, przezyłem PRL, przeżyję PRL-bis z ludzką twarża, który zafundują nam ex towarzysze Miller, Oleksy czy Pastusiak. A kiedyś złodzieje będą nazywani złodziejami, zbrodniarze zbrodniarzami a zdrajcy zdrajcami. I nikt uczciwy nie poda im ręki. Nawet jeśi jak mówią chcieli dobrze (tylko inaczej). Jeśli nie pasują nam obecnie istniejące partie takie jak np.PiS, stwórzmy nowe partie. Może wirtualną partię w internecie. Póki co głosujmy na ludzi uczciwych i mądrych a skreślajmy skompromitowanych. I nie dajmy się kochani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: 10.5.1.* / 217.17.32.* 05.07.01, 14:58 Autopoprawki ortograficzne do mojego listu po przeczytaniu aż się zdziwiłem jak mogłem napisać: o 'bużliwych latach ...' oczywiście powinno byż 'burzliwych .....' i 'twarża' a nie - po prostu - 'twarzą', plus pare innych drobnych literówek. (polskie znaki dziwnie wyglądają na moim ekraniku do edycji, stąd tekst jest mało czytelny i przegapiam błędy). Przepraszam i pamiętajmy wszyscy o ortografii (i kulturze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?POLAK? Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.nyc.adsl.bellatlantic.net 05.07.01, 13:44 Nie wiem juz za bardzo czy chce byc Polakiem,to straszny wstyd po tym co moi rodacy robia sobie od 10 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.*.*.* 05.07.01, 14:02 A co ten Kaczynski takiego zrobil dla sprawiedliwosci w naszym kraju. Od poczatku tylko krzyczy w mediach, ze sie wezmie za zlodziei. W ktorym miejscu sie za nich wzial pytam? gangsterow i bandytow lapie policja i UOP. Nie generalny prokurator. Czym sie wslawil nasz Kaczor zlotousty oprocz siania medialnego zametu i publicznymtropieniem afer. Szanowni panstwo to juz bylo, jakies chore deja vu z czasow PC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.kedzierzyn.sdi.tpnet.pl 05.07.01, 14:25 Gość portalu: jarek napisał(a): > A co ten Kaczynski takiego zrobil dla sprawiedliwosci w naszym kraju. Od > poczatku tylko krzyczy w mediach, ze sie wezmie za zlodziei. W ktorym miejscu > sie za nich wzial pytam? > gangsterow i bandytow lapie policja i UOP....etc Minister Kaczyński własnie zabrał się za złodzieji. No cóź jeden z nich jest z UOP. Koledzy go nie złapali, a na drugi dzień jednym głosem wstawili się za nim zaswiadczając o jego niewinnosci. Skąd mogą wiedzieć co to za człowiek? Czy ty poręczyłbys tak bez zastanowienia za swojego kolegę z pracy? Ja na pewno nie. I tak naraz wszyscy w jednej godzinie wpadli na pomysł składania oswiadczenia? Jest stara zasada w ferajnie: jeden za wszystkich wszyscy za jednego. Jak jeden zacznie sypać to złamana zostanie jednosć grupy. Tak piszą w poradnikach młodego enkawudzisty. A propos policji, to kogo zamykają w Warszawie w obławie na grupę przestępczą? Funkcjonariuszy stołecznych. Niestety swiat nie jest czarno-biały (lub źli złodzieje- dobrzy policjanci). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 05.07.01, 14:09 Gość portalu: ?POLAK? napisał(a): > Nie wiem juz za bardzo czy chce byc Polakiem,to straszny wstyd po tym co moi ro > dacy robia sobie od 10 lat... Zeby to jeszcze rodacy - przeciez Polska nigdy za Ural nie siegala. Zrec na nowo ztrute BSE odprzeterminowane myciem, antydatowaniem i kobaltowaniem 235 jadlo eurepejskie w nowoczesnych obozach pracy ochotniczej, 12-godzinnej za pol darmo, w pampersach, pilnowanych ochrona nie przestrzegajaca polskiego prawa, i zastepujacych niedzielny odpoczynek lub msze. Krowy - przezuwacze polskie mogly zrec kosci, mozgi i jelita to Polacy swoje slabiutkie mozgi - zycze smacznego. Z telewizji "publicznej" slyszalem, ze polskie mleko jest najgorsze na swiecie - przeciez jak antysemityzm z mlekiem matki tak z mlekiem polskiej krowy pastewnej mozemy byc 'pozytecznymi wyborcami". Forum mnie w tym utwierdza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.wan.pol.pl 05.07.01, 15:03 Gość portalu: # napisał(a): > Gość portalu: ?POLAK? napisał(a): > > > Nie wiem juz za bardzo czy chce byc Polakiem,to straszny wstyd po tym co m > oi ro > > dacy robia sobie od 10 lat... > > Zeby to jeszcze rodacy - przeciez Polska nigdy za Ural nie siegala. > Zrec na nowo ztrute BSE odprzeterminowane myciem, antydatowaniem i kobaltowanie > m 235 > jadlo eurepejskie w nowoczesnych obozach pracy ochotniczej, 12-godzinnej za pol > darmo, w pampersach, pilnowanych ochrona nie przestrzegajaca polskiego prawa, > i zastepujacych niedzielny odpoczynek lub msze. > > Krowy - przezuwacze polskie mogly zrec kosci, mozgi i jelita to Polacy swoje sl > abiutkie mozgi > - zycze smacznego. Z telewizji "publicznej" slyszalem, ze polskie mleko jest n > ajgorsze na swiecie > - przeciez jak antysemityzm z mlekiem matki tak z mlekiem polskiej krowy pastew > nej > mozemy byc 'pozytecznymi wyborcami". Forum mnie w tym utwierdza ! Moim zdaniem kaczyński został NARESZCIE zdymisjonowany. Patrząc na historię Polski przez ostatnie 10 lat można się wielokrotnie natknąć na nazwisko Kaczyński (co prawda w większości o imieniu jarosław), niestety przy okazji awantur i przepychanek politycznych. Z relacji tych śmiesznych panów wynika, iż wszędzie czyhają na nich tajne słuzby, aby dokonać prowokacji. Moja radość z dymisji pana ministra jest powodowana faktem, iż nie będę już słuchał wypowiedzi tego eksperta z zakresu prawa pracy jak się wypowiada na temat zawiłości prawa karnego, procedury karnej i innych dziedzin prawa z którymi kontakt pan minister miał chyba ostatnio w czasie studiów. Naprawdę smuci mnie to, że w sytuacji jaka obecnie panuje w Polsce wystarczy mieć dostęp do mediów, odpowiednie stanowisko, parę słów bez pokrycia, że trzeba się wziąć za przestępców i już się ma zagwarantowaną popularność. Nie trzeba nawet nic robić w tym kierunku, wystarczy tylko mówić. Pan Kaczyński nic nie zrobił oprócz przesunięć kadrowych w podległych mu prokuraturach oraz na zamykaniu sądów okręgowych (ciekawe jak się to ma do usprawnienia pracy sądów, którą pan Kaczyński obiecywał?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris co zrobił Kaczor IP: *.ibspan.waw.pl 05.07.01, 15:34 nikt pisze: "Pan Kaczyński nic nie zrobił oprócz przesunięć kadrowych w podległych mu prokuraturach oraz na zamykaniu sądów okręgowych (ciekawe jak się to ma do usprawnienia pracy sądów, którą pan Kaczyński obiecywał?) Kaczor jednak coś zrobił: zmienił nastawienie tych, którzy mu podlegali t.j. prokuratury. Pierwszy na tym stanowisku powiedział, że interes ofiary jest ważniejszy niż interes przestępcy. "przesunięcia" kadrowe, to były sankcje wobec prokuratorów, którzy do tego się nie stosowali. Bez wątpienia wpłynęło to a innych. Zrobił jeszcze coś: przygotował nowelizację kodeksów. Sądownictwo ministrowi prawie NIE podlega. Środowisko sędziowskie w Polsce jest zdegenerowane jak mało które i właściwie nikt nie ma dobrego pomysłu co z tym zrobić. Zamknięcie sądu okręgowego mogło być prewencyjnym ostrzeżeniem dla tego towarzystwa, żeby nie czuo sie tak już absolutnie nieodpowiedzialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-15 Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.01, 20:37 > Moim zdaniem kaczyński został NARESZCIE zdymisjonowany. Patrząc na historię > Polski przez ostatnie 10 lat można się wielokrotnie natknąć na nazwisko Kaczyńs > ki > (co prawda w większości o imieniu jarosław), niestety przy okazji awantur i > przepychanek politycznych. Z relacji tych śmiesznych panów wynika, iż wszędzie > czyhają na nich tajne słuzby, aby dokonać prowokacji. Tak się dzieje, ponieważ starają się ujawnić prawdę, a ty jesteś ofiarą manipulacji, albo idiotą, albo jednym i drugim, albo komuchem. Artek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: 157.25.121.* 05.07.01, 15:21 Premier popełnił duży błąd przed wyborami. Teraz nieszczęśliwy i zniszczony, ale ciągle godny i prawy minister zbierze więcej punktów ze swoją partią w wyborach. Zabierze je AWSP. Duży błąd premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOCHM Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.emea.compaq.com 05.07.01, 15:26 A odpowiednie sluzby przejrza to forum i juz do nas dotra. Za kilka dni bedziemy kochac Pana PREMIERA. Ja osobiscie nie wiem co o tym sadzic. Moze racje ma Kaczynski, moze racje ma Buzek. Tego nie wiemy i pewnie nigdy wiedziec nie bedziemy o co tak naprawde chodzi. Chyba jestesmy za malutcy. Z jednej strony Premier chyba popelnia polityczne samobojstwo, z drugiej strony Kaczynski sporo zyskuje stajac sie kozlem ofiarnym. Jakie to ciekawe, ze akurat przed wyborami. Chyba jednak nic nie wiem. Widze tylko skutki przepychanek. Profilaktycznie bede glosowal na inne ugrupowanie. Ciekawe kiedy odpowiedzialne stanowiska stana sie mniej polityczne. Przyklad komputerowy: Przychodzi nowy szef IT do roboty i mowi, ze od dzisiaj kupujemy tylko IBM. Po 2 latach gosciu rezygnuje z roboty, a nowy gosc stawia na Dell'a. Po nastepnych 3 latach nowy szef IT mowi, ze najlepsze sa Compaq'i. Czwarty szef przychodzi i mowi: 'Qrwa, ale Wy tu burdel macie. Posprzatanie zajmie kilka lat. No chyba, ze znowu zatrudnicie kogos innego i pierdolnik bedzie wiekszy." Pozdrawiam, TOCHM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolfi Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 15:38 a mariusz sz. na wolności. kota nie ma, myszy harcują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: 10.5.1.* / 217.17.32.* 05.07.01, 15:51 Gość portalu: dolfi napisał(a): > a mariusz sz. na wolności. kota nie ma, myszy harcują. z tym Mariuszem to fakt ?? czy przypuszczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pionek Re: Kaczyński zdymisjonowany!! IP: *.bresa.com.pl 05.07.01, 16:01 Uważam, że cała sprawa związana z atakami na Kaczyńskiego potwierdza, że dotychczasowi "mafiozi" naprawdę poczuli się zagrożeni jego posunięciami. I każdy atak na niego tylko to potwierdza. A przy okazji: w Polsce zmiana ustawy kosztuje podobno ok. 1 mln dolarów, ciekawe ile kosztuje załatwienie usunięcia ministra sprawiedliwosci? Odpowiedz Link Zgłoś