Dodaj do ulubionych

Ucz się Napieralski!

20.09.11, 17:13
Ucz się chłopie jak się pisze lewicowe programy:
wybory.gazeta.pl/wyboryparlamentarne/1,118281,10316150,_Nowoczesna__solidarna__bezpieczna____Polska_w_programie.html
Jeżeli ktoś w tym programie nie znalazł czegoś dla siebie to widocznie nieuważnie czytał!
Brawo Jarosław Kłamczyński! Teraz tylko powiedz ojcze narodu skąd zamierzasz wziaść pieniądze na te ambitne plany?
Kościół już się zastrzegł, że to co zagrabił nie odda, rodzimi oligarchowie jak wiemy już starają się o "zielone karty", wiec skąd?
Obserwuj wątek
    • hummer Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 20.09.11, 17:34
      Fajnie wygląda sondaż OBOP - Palikot odejmuje głosów PO :) PiS niebezpiecznie się zbliża.

Będzie 30% czy mniej dla PO. Stawiam na jakieś 25%.
      • tw_wielgus Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 20.09.11, 17:38
        Żeby się znaleźć w jednym szeregu z wyznawcami Kaczyńskiego, głosicielami prawdy smoleńskiej..? W życiu...

Ale w tym watku proponuję skoncentrować się na postulatach lewicowych przedstawionych w programie Prawa i Sprawiedliwości.
        • jacekm22 Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 20.09.11, 17:42
          Jesli nie daj Bog sekta narodowych socjalistwo PIS wygra wybory , to jedna z pierwszych rzeczy jak Tow Jaroslaw oglosi , bedzie przedstawienie ruiny finansow panstwa ( dokonanych przez PO !!) tzn z obietnic przedwyborczych nici , a na dodatek trzeba bedzie podniesc podatki !!!
          I oczywiscie temu wszystkiemu bedzie winne PO !!
          • qqazz Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 20.09.11, 17:48
            no to jest mozliwy scenariusz ale jest rozwiązanie tego problemu i to bardzo proste.

pozdrawiam
          • tw_wielgus Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 20.09.11, 17:49
            Znakomicie pomyślane ale... Przecież pan prezes doskonale zdaje sobie sprawę z tego jak fatalne są finanse państwa. Przeceiż krytykując obecne rządy mówił już o tym po wielokroć.
          • tornson Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 20.09.11, 18:06
            jacekm22 napisał:

> Jesli nie daj Bog sekta narodowych socjalistwo PIS wygra wybory ,
            PiS i socjalizm? To czemu popierają najgorsi rynkowi radykałowie, czemu potencjalny elektorat Korwina-Mikke głosuje na PiS a nie na PO?
            • tw_wielgus Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 20.09.11, 18:13
              Nie znam odpowiedzi na paradoks, który tutaj przypomniałeś. Nie potrafię odpowiedzieć na pytanie dlaczego skrajnie radykalne obyczajowo środowiska głosują na kryptogeja.
              Być może pijar i socjotechnika, te elementy które PiS opanował do perfekcji, tak ludziom w głowach mieszają.
              • tornson Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 20.09.11, 23:52
                tw_wielgus napisał:

> Nie znam odpowiedzi na paradoks, który tutaj przypomniałeś. Nie potrafię odpowi
                > edzieć na pytanie dlaczego skrajnie radykalne obyczajowo środowiska głosują na
                > kryptogeja.
                > Być może pijar i socjotechnika, te elementy które PiS opanował do perfekcji, ta
                > k ludziom w głowach mieszają.
                To z kryptogejem akurat jest łatwo wytłumaczalne. Gro najbardziej zajadłych homofobów to homoseksualiści nieakceptujący swojej seksualności, reagują więc nienawiścią wobec całego środowiska, nie akceptowanie homoseksualizmu wynika u nich też z tego, że łudzą się iż to jest wybór a nie uwarunkowanie genetycznie, żyją więc nadzieję że może "kiedyś im przejdzie".
                A głosowanie neoliberałów na PiS jest jak najbardziej zasadne, PiS pokazał podczas swoich rządów że jest partią neoliberalną (obniżka podatków dla bogaczy, nieudana na szczęście próba zamachu na związki zawodowe, brutalne tłumienie protestów społecznych).
                • tw_wielgus Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 21.09.11, 10:23
                  Bzdura! Chyba nie chcesz powiedziec, że kółka różańcowe Tadeusza Rydzyka to organizacja skupiająca nieakceptujących swojej tożsamości homoseksualistów.
                  To samo dotyczy licznych środowisk konserwatywnych które całm sercem popierają Kaczyńskiego.

Co do rzekomego neoliberalizmu jaki reprezentuje PiS. Poczytaj program i znajdź chociaż jeden punkt schelbiający gustom liberalnego wyborcy.
                  To że w rzadzie za finanse odpowiadała Gilowska wynikało akurat z tego ,że Kaczyński nie znał, nie zna się i nie chce się znać na gospodarce. Chciał mieć spokój na tym froncie i dlatego zdecydował się na Zytę. Dodatkowo grał na rozłam w PO.
        • tornson Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 20.09.11, 18:03
          tw_wielgus napisał:

> Żeby się znaleźć w jednym szeregu z wyznawcami Kaczyńskiego, głosicielami praw
          > dy smoleńskiej..? W życiu...
          Smoleńsk to pierdoły dla prawicowego motłochu, liczą się kwestie ideowe, a tutaj jako platfus jesteś byłeś i będziesz z nimi w jednym szeregu. Nie tak dawno razem podtrzymaliście zamordyzm wobec kobiet (zakaz aborcji) i o mało nie udało wam się rączka w rączkę wprowadzić średniowiecznego prawa w tym temacie.
          • tw_wielgus Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 20.09.11, 18:17
            No to mnie zmartwiłeś.... Wedle Twojej definicji nie jestem platfusem.
            • tornson Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 20.09.11, 19:27
              tw_wielgus napisał:

> No to mnie zmartwiłeś.... Wedle Twojej definicji nie jestem platfusem.
              No to jeszcze gorzej :(
              W takim razie jesteś totalnie bezmyślnym lemingiem, myślisz jedno, a w wyborach popierasz coś diametralnie innego.
              • tw_wielgus Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 20.09.11, 19:34
                A skąd wniosek iż popieram PO..?!
                Znajdz mi choć jeden mój post schlebiający PO - zasmarkany patałachu ( to za leminga, należało ci się)
                • tornson Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 20.09.11, 23:46
                  tw_wielgus napisał:

> A skąd wniosek iż popieram PO..?!
                  > Znajdz mi choć jeden mój post schlebiający PO - zasmarkany patałachu ( to za le
                  > minga, należało ci się)
                  Nic mi się nie należało. Ty bezmyślnym podążaniem za stadem platfusich lemingów i ich szczekaczek medialnych sam wystawiasz sobie cenzurkę, twoja obelga w moją stronę jest niczym nieuzasadniona.
                  • tw_wielgus Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 21.09.11, 10:25
                    Ależ była. Nawet nie starałeś się udowodnić, że masz chociażby najdrobniejsze podstawy do takiej opinii.
          • ave.duce "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 20.09.11, 18:43
            tornson napisał:

> dla prawicowego motłochu

Podaj sobie rączkę z tow. Anwad.
            • tw_wielgus Re: "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 20.09.11, 18:47
              Od wielu miesięcy nie wykluczam takiej właśnie koalicji. Programowo jak widzimy PiS schlebia gustom lewicowych wyborców.
              • ave.duce Re: "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 20.09.11, 18:56
                Pogarda dla innych ludzi ich połączy?
                • tw_wielgus Re: "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 20.09.11, 19:01
                  Tu się nie zgodzę. O ile z pisowców tryska pogarda dla ludzi myślących inaczej o tyle wsród reprezentantów ( tych frontowych) SLD nie zauważyłem tej maniery. Głęboko schowali ten zbrojony partyjny beton z czasów PZPR i b. dbają o wizerunek partii otwartej na ludzkie potrzeby.
                  • ave.duce Re: "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 20.09.11, 19:02
                    Dla mnie "motłoch" to określenie pogardliwe.
                    • tw_wielgus Re: "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 20.09.11, 19:09
                      A który z prominentnych działaczy SLD używa tego okreslenia w stosunku do przypadkowego społeczeństwa?
                      • ave.duce Re: "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 20.09.11, 19:24
                        Żaden. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Szkoda, że zwolennicy Grzegorza Napieralskiego ich nie naśladują.
                        • tw_wielgus Re: "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 20.09.11, 19:32
                          Czyli częściowo się ze mną zgdzisz że w ramach budowania nowego wizerunku, politycy SLD mocno się pilnują i unikają agresywnego, jątrzącego języka. To ich ma odróżnić od dwóch ugrupowań postsolidarnościowych targających się za łby.
                          • ave.duce Re: "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 20.09.11, 19:38
                            Wiesz, political correctness to jednak stanowczo za mało,jeżeli nie idą za tym konkretne działania.
                • tornson Re: "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 20.09.11, 19:32
                  ave.duce napisała:

> Pogarda dla innych ludzi ich połączy?
                  Lepsza już pogarda słowna dla pewnej wyselekcjonowanej spatologizowanej grupy, niż pogarda i to pogarda w czynie, dla większości społeczeństwa których nie będzie stać na płatne szkoły, prywatne szpitale, na opłacenie co miesiąc 1000zł za prąd i drugie tyle za pozostałe media, których nie będzie stać na to by płacić prywaciarzom za korzystanie z najdroższych w świecie autostrad, czyli na te wszystkie patologie które powoli serwuje obywatelom PO.
                  • ave.duce Re: "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 20.09.11, 19:35
                    tornson napisał:

> ave.duce napisała:
                    >
                    > > Pogarda dla innych ludzi ich połączy?
                    > Lepsza już pogarda słowna

"Nadużycie semantyczne".
                • tornson No i ten wasz idol Niesiołowski, ten to dopiero 20.09.11, 19:37
                  miłuje i szanuje wszystkich...
              • tornson Re: "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 20.09.11, 19:28
                tw_wielgus napisał:

> Od wielu miesięcy nie wykluczam takiej właśnie koalicji. Programowo jak widzimy
                > PiS schlebia gustom lewicowych wyborców.
                Na przykład głosując razem z PO za zakazem aborcji?
                • tw_wielgus Re: "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 20.09.11, 19:36
                  Chyba nie chcesz mi powiedzieć że jedynym postulatem SLD jest kwestia dostępności zabiegów aborcji? Czy to jedyne ideowe spoiwo partii Gregorza Napieralskiego?
                  • tornson Re: "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 20.09.11, 19:54
                    tw_wielgus napisał:

> Chyba nie chcesz mi powiedzieć że jedynym postulatem SLD jest kwestia dostępnoś
                    > ci zabiegów aborcji? Czy to jedyne ideowe spoiwo partii Gregorza Napieralskiego?
                    Oczywiście że nie. Trzeci próg podatkowy dla najbogatszych zniszczony przez POPiS, rozwiązanie bronionego przez POPiS jak niepodległości IPNu, skończenie z karmieniem kleru katolickiego którego interesów POPiS najpilniej strzeże, ratyfikowanie KPP, rozliczenie IVRP. Tylko pierwsze z brzegu postulaty SLD walki z patologiami POPiSu.
                    • tw_wielgus Re: "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 21.09.11, 10:28
                      tornson napisał:

> Oczywiście że nie. Trzeci próg podatkowy dla najbogatszych zniszczony przez POP
                      > iS, rozwiązanie bronionego przez POPiS jak niepodległości IPNu, skończenie z ka
                      > rmieniem kleru katolickiego którego interesów POPiS najpilniej strzeże, ratyfik
                      > owanie KPP, rozliczenie IVRP. Tylko pierwsze z brzegu postulaty SLD walki z pat
                      > ologiami POPiSu.

Aa jak to się ma do praktyki. Kto powołał komisję majątkową i umożliwił KK pasienie się na państwowym majątku? Rozliczenie IV RP przy jednoczesnym blokowaniu rozliczenia okresu PRL jak rozumiem temu ma służyć likwidacja IPN?
            • tornson Re: "Lewicowiec" od siedmiu boleści... :) 20.09.11, 19:27
              ave.duce napisała:

> tornson napisał:
              >
              > > dla prawicowego motłochu
              >
              > Podaj sobie rączkę z tow. Anwad.
              Z kim??
      • bikej5 Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 20.09.11, 17:44
        widzę,że sie pierwszy ulitowałeś;)))
        • tw_wielgus Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 20.09.11, 17:50
          Si nad Napieralszczakiem trzeba się litować. Normalnie dziecko we mgle.
      • zoil44elwer Re: Może zająłby się pan p. Tuskiem? :) 21.09.11, 10:40
        hummer napisał:

> Fajnie wygląda sondaż OBOP - Palikot odejmuje głosów PO :) PiS niebezpiecznie s
        > ię zbliża.
        >
        > Będzie 30% czy mniej dla PO. Stawiam na jakieś 25%.
        >
        Tuskowi nie pomaga wyborczy kit,czyli niższy WAT i PIT.
    • bikej5 Re: Ucz się Napieralski! 20.09.11, 17:43
      podbiję ci litościwie,bo w tym natłoku wątków o Napieralskim zdaje się,że nie masz szans;)

niech kolega następnym razem użyje więcej wykrzykników,albo jakieś przezwisk ,chociaż obawiam się,że to i tak nic nie da.

Mam podobną fiksację,Arłukowicz i Kluzikowa-ale wiem,że dłuższe pisanie na ich ten jest zwykłym przynudzaniem.

• ex.mila Re: Ucz się Napieralski! 20.09.11, 17:47
        bikej5 napisała:
        >
        > Mam podobną fiksację,Arłukowicz i Kluzikowa-ale wiem,że dłuższe pisanie na ich
        > ten jest zwykłym przynudzaniem.
        >
        Nikt nie reaguje na twoje przynudzanie dlatego postanowiłas zaprzestać przynudzania w wielkim stylu.

Axyzaa to mój nick do zakladania wątków na FK.
      • tw_wielgus Na was drogie komuszki to nazwisko działa jak 20.09.11, 17:54
        waleriana na koty.
        Chciałem wam przedstawić jak powinien wyglądać prawdziwie lewicowy program. Żadne tam jabłka, darmowe prezerwatywy i małżeństwa gejowskie. Poczytajcie i zrozumcie na czym tak naprawdę polega lewicowwa wrażliwość. Gdyby z programu Kaczyńskiego wyciąć te chrześcijańskie akcenty bez większej korekty mógłby stanowić program SLD i to diabelnie dobry program SLD.

bikej5 napisała:

> podbiję ci litościwie,bo w tym natłoku wątków o Napieralskim zdaje się,że nie m
        > asz szans;)
        >
        > niech kolega następnym razem użyje więcej wykrzykników,albo jakieś przezwisk ,c
        > hociaż obawiam się,że to i tak nic nie da.
        >
        > Mam podobną fiksację,Arłukowicz i Kluzikowa-ale wiem,że dłuższe pisanie na ich
        > ten jest zwykłym przynudzaniem.
        >
        >
        >
    • ave.duce Re: Ucz się Napieralski! 20.09.11, 17:53
      tw_wielgus napisał:

> Brawo Jarosław Kłamczyński! Teraz tylko powiedz ojcze narodu skąd zamierzasz wz
      > iaść pieniądze na te ambitne plany?
      > Kościół już się zastrzegł, że to co zagrabił nie odda, rodzimi oligarchowie jak
      > wiemy już starają się o "zielone karty", wiec skąd?

Koniecznie, niech powie.
      Wczoraj "premier" Grzegorz Napieralski wił się jak Pi$korz, kiedy zadano mu takie pytanie,
      a tak - znałby na nie odpowiedź i mógłby dalej pleść duby smalone..
      • tw_wielgus Re: Ucz się Napieralski! 20.09.11, 17:59
        Nikt nie wymga od polityka żeby przygotował biznes plan. Żeby wskazał żródła finansowania i skutki finansowe proponowanych w programie rozwiązań. W zasadzie można zapisać dowolną liczbę pobożnych życzeń i nikt nie ma prawa rozliczać z wykonania wyborczych obietnic gdyż zawsze można znaleźć sensowną przyczynę dlaczego nie udało się obietnic wypełnić.
        • ave.duce Re: Ucz się Napieralski! 20.09.11, 18:35
          Ale to, co plótł Grzegorz Napieralski przeszło moje najgorsze oczekiwania :(
          • tw_wielgus Re: Ucz się Napieralski! 20.09.11, 19:10
            Jakby tak zsumować skutki finansowe to Kaczyński w swoim programie go zdeklasował.
            • ave.duce Re: Ucz się Napieralski! 20.09.11, 19:16
              Teraz trzeba poczekać i ewentualnie zsumować. Wtedy trudno będzie komu innemu ich przeskoczyć.
    • remez2 Re: Ucz się Napieralski! 20.09.11, 18:16
      Jak ci się podoba program PiS?
      58%
      Jest beznadziejny i szkodliwy dla Polski (292)
      16%
      Super, jest zdecydowanie najlepszy (81)
      14%
      Nie wiem, nie chce mi się czytać (72)
      12%
      Niektóre punkty są lepsze, inne gorsze (58)
      Liczba oddanych głosów: 503
      Zakaże się używania nieparlamentarnego języka.
      Fk nie będzie tym zakazem objęte.
      ------------------------
      • tw_wielgus Re: Ucz się Napieralski! 20.09.11, 18:21
        Prawie 60% uczestników ankiety oceniło pozytywnie.
        Jest on spełnieniem wielu lewicowych postulatów szczególnie w zkaresie opieki zdrowotnej, zabezpieczenia emertylanego, programów stymulujących rozwój polskiej wsi czy chociażby ułatwień dla młodych małżeństw.
        Gdybym wierzył, że ktoś jest w stanie spełnić te obietnice to byłbym w grupie tych, którym się ten program podoba, ale jestem realistą i umiem liczyć.
        • remez2 Re: Ucz się Napieralski! 20.09.11, 18:30
          Powstaje pytanie.
          Skoro jest on spełnieniem wielu lewicowych postulatów szczególnie w zkaresie opieki z
          > drowotnej, zabezpieczenia emertylanego, programów stymulujących rozwój polskiej
          > wsi czy chociażby ułatwień dla młodych małżeństw - to dlaczego PO takich elementów nie ma w swoim programie? Przecież nie działa na szkodę społeczeństwa a i prawo autorskie nie zabrania.
          ----------------
          • tw_wielgus Re: Ucz się Napieralski! 20.09.11, 18:45
            Remaz, nie mam pojęcia. Widocznie PO jeszcze się dostatecznie nie przesuneła na lewą stronę. Spytaj kogoś kto jest bieglejszy w programie PO bo ja go nawet nei czytałem.

Ale wrócimy do tematu. Czy nie uważasz - jako wyborca o lewicowych ciągotkach - iż program PiS zawiera większość (jeżeli nie wszystkie) obietnic jakich oczekujesz od polskich polityków?
            • remez2 Re: Ucz się Napieralski! 20.09.11, 18:50
              > Ale wrócimy do tematu. Czy nie uważasz - jako wyborca o lewicowych ciągotkach -
              > iż program PiS zawiera większość (jeżeli nie wszystkie) obietnic jakich oczeku
              > jesz od polskich polityków?
              Bez przesady. Natomiast w oparciu o wpisy na Fk stwierdzam, że ogromna większość dyskutantów myli program z planem rzeczowo - finansowym.
              PS - celowo przekręcasz mój nick?
              --------------
              • tw_wielgus Re: Ucz się Napieralski! 20.09.11, 18:57
                Zaraz... Mówisz o tym, że program nie musi mieć oparcia w realiach finansowych?
                Bo wszakże za każdym działaniem muszą stać jakieś konkretne środki, brzęczące pieniądze chyba, że to tylko ściema i deklaracja intencji z pogranicza fantastyki ( i to nawet nie naukowej).

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie o Twoją ocenę tego co PiS zapisał w programie.

PS. Nie, sorry , pracuję na dwóch komputerach paluszki mi się niekiedy plączą.
                • remez2 Re: Ucz się Napieralski! 20.09.11, 19:11
                  tw_wielgus napisał:

> Zaraz... Mówisz o tym, że program nie musi mieć oparcia w realiach finansowych?
                  Błędny wiosek.
                  > Bo wszakże za każdym działaniem muszą stać jakieś konkretne środki, brzęczące p
                  > ieniądze chyba, że to tylko ściema i deklaracja intencji z pogranicza fantastyk
                  > i ( i to nawet nie naukowej).
                  Powtarzam - program i plan na konkretny okres to dwie różne sprawy.

> Nie odpowiedziałeś na moje pytanie o Twoją ocenę tego co PiS zapisał w programie.
                  Część oceniam pozytywnie, dla części nie znam szczegółów w których tkwi diabeł, dużą część zdecydowanie odrzucam.

------------------
                  • tw_wielgus Re: Ucz się Napieralski! 20.09.11, 19:30
                    Ależ ja nie oczekuję żeby w programie znalazły się szczegółowe analizy wykonalności.
                    Pragnę tylko żeby uczciwie podać skąd z jakich środków zamierza się finansować konkretne przedsięwzięcia. Jeżeli nie ma takich finansowych przymiarek to mamy do czynienia ze zwyczajną kiełbasą wyborczą.

Spójrzmy na przykład tutaj:
                    "PiS planuje zwiększenie pomocy państwa dla rodzin, zwłaszcza wielodzietnych. Ma powstać specjalna karta, która uprawniałaby duże rodziny do zniżek. Powstać ma też system świetlic socjoterapeutycznych wspierające dzieci z rodzin dysfunkcyjnych. Zapowiadany jest również rozwój sieci przedszkoli i żłobków. Szczególną opieką poddane zostaną kobiety w ciąży. "

Piękna deklaracja - ile będzie budżet kosztowała?
    • ave.duce Jak to: skąd? Przecież dla Pi$&co. żaden problem > 20.09.11, 18:38
      dodrukuje się pieniądze i już.
      • tw_wielgus Re: Jak to: skąd? Przecież dla Pi$&co. żaden prob 20.09.11, 18:46
        Od tego przybędzie pieniędzy jedynie na papierze.
        • ave.duce Przeciez już mieli takie pomysły, więc 20.09.11, 18:57
          to nic nowego.
          • tw_wielgus Re: Przeciez już mieli takie pomysły, więc 20.09.11, 19:01
            Z dodrukowaniem pieniędzy? Nie kojarzę...
            • ave.duce Re: Przeciez już mieli takie pomysły, więc 20.09.11, 19:15
              Koalicjant miał. A PiS proponował, m.in., zwiększenie deficytu budżetowego w 2009 r. z 18 mld do 25 mld zł. jako receptę na kryzys.
              • tw_wielgus Re: Przeciez już mieli takie pomysły, więc 20.09.11, 19:39
                Koalicjany chciał wydawać pieniądze będące zapisem księgowym NBP. Ale samo zwiększenie deficytu nie koniecznie musi wiązać się z inflacją. Chociaż w dłuższej perspektywie najcześciej do tego prowadzi.
                • ave.duce Re: Przeciez już mieli takie pomysły, więc 20.09.11, 21:57
                  Jasne. "Jutro bez obaw" ;)
                  • remez2 Re: Przeciez już mieli takie pomysły, więc 20.09.11, 23:49
                    ave.duce napisała:

> Jasne. "Jutro bez obaw" ;)
                    Manipulujesz.

--------------
                    • tw_wielgus Re: Przeciez już mieli takie pomysły, więc 21.09.11, 10:17
                      Wyjaśnij proszę na czym rzeczona manipilacja ma polegać.
                      • ave.duce Re: Przeciez już mieli takie pomysły, więc 21.09.11, 18:17
                        Pewnie na tym, że użyłam hasła wyborczego SLD bez pozwolenia.
                      • remez2 Re: Przeciez już mieli takie pomysły, więc 21.09.11, 18:33
                        tw_wielgus napisał:

> Wyjaśnij proszę na czym rzeczona manipilacja ma polegać.
                        Proszę:
                        Koalicjant miał. A PiS proponował, m.in., zwiększenie deficytu budżetowego w 2009 r. z 18 mld do 25 mld zł. jako receptę na kryzys.
                        a następnie:
                        Jasne. "Jutro bez obaw" ;)

------------------
    • zoil44elwer Re: Ucz się Napieralski! 21.09.11, 10:30
      Ucz sie Napieralsiu ucz,bo nauka to do potęgi klucz.A kto się dużo uczy ten ma dużo kluczy i może nawet jak Graś zostać cieciem u Niemca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka