Dodaj do ulubionych

Fenomen Palikota

03.10.11, 19:00
Poparcie dla Ruchu Palikota rosnie niewiarygodnie. O tyle to dziwne, ze to przeciez taka partia ni pies ni wydra, niby wyszedl on z partii prawicowej, ale hasla ma lewicowe. Jest to jednak jedyna partia, ktora ma logiczne i rozsadne postulaty, zbiezne z tym co wielu Polakow mysli po cichu. Palikot glosno i dobitnie krytykuje kosciol, otwarcie popiera legalizacje zwiazkow partnerskich, domaga sie lagalizacji in vitro i chce wyprowadzenia religii ze szkol.
torun.gazeta.pl/torun/1,35576,10396196,Palikot_policzyl_sie_w_Toruniu_z_ksiezmi.html
Obserwuj wątek
    • imponeross Haracz dla kosciola 03.10.11, 19:27
      imponeross napisał:

> Poparcie dla Ruchu Palikota rosnie niewiarygodnie. O tyle to dziwne, ze to prze
      > ciez taka partia ni pies ni wydra, niby wyszedl on z partii prawicowej, ale has
      > la ma lewicowe. Jest to jednak jedyna partia, ktora ma logiczne i rozsadne post
      > ulaty, zbiezne z tym co wielu Polakow mysli po cichu. Palikot glosno i dobitnie
      > krytykuje kosciol, otwarcie popiera legalizacje zwiazkow partnerskich, domaga
      > sie lagalizacji in vitro i chce wyprowadzenia religii ze szkol.
      > torun.gazeta.pl/torun/1,35576,10396196,Palikot_policzyl_sie_w_Toruniu_z_ksiezmi.html

- Nie ma w Unii Europejskiej żadnego innego państwa, gdzie płacono by Kościołowi tak ogromny haracz jak w Polsce. A jesteśmy jednym z jej najbiedniejszych krajów - stwierdził Palikot.
      • nehsa [...] 03.10.11, 20:37
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • imponeross Re: Przeciwko, "wojnie domowej". 03.10.11, 21:04
          nehsa napisał:

...
          > Dlatego Ruch Poparcia Palikota, który nie upodla ludzi, i nie gardzi polskim sp
          > ołeczeństwem, zasługuje na oczekiwane przez Palikota poparcie.
          > A Palikota, co już pisałem, chociaż ma żydowskie "korzonki", uważam za stuproce
          > ntowego Polaka.

Troche pokretne te twoje wywody...
          • nehsa Re: Przeciwko, "wojnie domowej". 03.10.11, 21:26
            Prawie zawsze, jak coś nie rozumiemy, to wypada rzec: bo to, takie pokrętne.
            • imponeross Re: Przeciwko, "wojnie domowej". 03.10.11, 21:55
              nehsa napisał:

> Prawie zawsze, jak coś nie rozumiemy, to wypada rzec: bo to, takie pokrętne.

Rzeczywiscie, przyznaje, nie rozumiem cie...
        • again-marouder Glupi, na... 03.10.11, 21:29
          ...sera!:)
    • khadroma Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 21:31
      Palikot jest super! Odwazny i konsekwentny. Z pewna doza przewrotnosci. :)
      • imponeross Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 21:57
        khadroma napisała:

> Palikot jest super! Odwazny i konsekwentny. Z pewna doza przewrotnosci. :)

Ugrupowanie powinno jednak miec jakas bardziej powazna nazwe. Ruch Palikota? Co to za nazwa?
        • khadroma Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:00
          imponeross napisał:
          > Ugrupowanie powinno jednak miec jakas bardziej powazna nazwe. Ruch Palikota? Co
          > to za nazwa?

No co... Slowo ruch sugeruje aktywnosc, dynamike, element zycia...
          A Palikot....no coz... ;)
          • imponeross Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:06
            khadroma napisała:

> imponeross napisał:
            > > Ugrupowanie powinno jednak miec jakas bardziej powazna nazwe. Ruch Paliko
            > ta? Co
            > > to za nazwa?
            >
            > No co... Slowo ruch sugeruje aktywnosc, dynamike, element zycia...
            > A Palikot....no coz... ;)

To nie jest nazwa odpowiednia dla ugrupowania politycznego majacego zasiadac w Sejmie.
            • k_a_p_p_a Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:54
              imponeross napisał:
              >
              > To nie jest nazwa odpowiednia dla ugrupowania politycznego majacego zasiadac w
              > Sejmie.
              No żesz w mordę, a mogła być Polska Partia Przyjaciół Piwa?
              • sverir Re: Fenomen Palikota 06.10.11, 19:05
                Polska Partia Przyjaciół Piwa była happeningiem, który przypadkowo doprowadził kilka osób do parlamentu. Ruch Palikota jest chyba poważniejszym przedsięwzięciem? A może też facet robi sobie jaja?
    • hansfakir Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 21:50
      Z Palikotem jest jak z masturbacją większość tak robi ale nie wielu się przyznaje.
      • khadroma Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 21:54
        Hehehe! Dobre! :D
        • nehsa Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:11
          Kochani Kandydaci na Wyborców!
          Przecież Palikot, żyje i coś sensownego proponuje w naszej, polskiej, politycznej stajence Augiasza. I zauważcie. Nawet w wypadku zwycięstwa jego RPP, nie pcha do rządowych koryt kolesiów, tylko publicznie oświadcza, że stanowiska w Polskim Rządzie zaoferuje najwybitniejszym polskim specjalistom od ekonomii, zarządzania, oświaty, medycyny, gospodarki itd. I to jest ta iskierka nadziei na sensowne zmiany w Polsce.

A porównywać Palikota z Tuskiem, czy Kaczyńskim, po prostu nie wypada.
          Donek - verstehen Deutsch, Jarek, nawet ruskie bukwy pamięta. Janusz, rozmawia po angielsku. Elokwencja, oczytanie, rozumienie procesów gospodarczych - no przecież Tusk do żadnej debaty Palikota nie doprosi, bo to byłoby równoznaczne z politycznym samobójstwem.

Niech Palikota Ruch,
          pokona dęciaków dwóch.
      • imponeross Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 21:58
        hansfakir napisał:

> Z Palikotem jest jak z masturbacją większość tak robi ale nie wielu się przyzna
        > je.

W dzisiejszych czasach do masturbacji przyznaja sie wszyscy, a przynajmniej mezczyzni.
        • khadroma Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:01
          imponeross napisał:
          > W dzisiejszych czasach do masturbacji przyznaja sie wszyscy, a przynajmniej mez
          > czyzni.

A tak, bo ja sie na przyklad nie przyznaje. ;)
          • imponeross Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:05
            khadroma napisała:

> imponeross napisał:
            > > W dzisiejszych czasach do masturbacji przyznaja sie wszyscy, a przynajmni
            > ej mez
            > > czyzni.
            >
            > A tak, bo ja sie na przyklad nie przyznaje. ;)

Tos widocznie nie facet, tylko jakies kalesony... Co to za facet, co sie nie onanizowal?
            • khadroma Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:08
              imponeross napisał:
              > Tos widocznie nie facet, tylko jakies kalesony... Co to za facet, co sie nie on
              > anizowal?

No faktycznie, nie facet i to od urodzenia.
              Ale eksperymentalnie sie przyznam. A co! ;)
              • imponeross Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:14
                khadroma napisała:

> imponeross napisał:
                > > Tos widocznie nie facet, tylko jakies kalesony... Co to za facet, co sie
                > nie on
                > > anizowal?
                >
                > No faktycznie, nie facet i to od urodzenia.
                > Ale eksperymentalnie sie przyznam. A co! ;)

Ok :) Kobiet to podobno tylko ok. 50%, a facetow to pono jakie 99%...
                • khadroma Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:24
                  imponeross napisał:
                  > Ok :) Kobiet to podobno tylko ok. 50%, a facetow to pono jakie 99%...

Czyli, że na stu panow z FS, 99 -ciu to robi. Ciekawe, ktory to ten jeden... ;)
                  • yoma Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:26
                    Wiem, ale nie powiem :)
                    • k_a_p_p_a Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:52
                      yoma napisała:

> Wiem, ale nie powiem :)
                      On też robi, ale nazywa to seksem.
                  • imponeross Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:30
                    khadroma napisała:

> imponeross napisał:
                    > > Ok :) Kobiet to podobno tylko ok. 50%, a facetow to pono jakie 99%...
                    >
                    > Czyli, że na stu panow z FS, 99 -ciu to robi. Ciekawe, ktory to ten jeden... ;)

Tak, ciekawe ktory to ten jeden!
                  • nehsa Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:31
                    To ten, który powie:
                    To byłby cud,
                    gdybym miał wzwód.
                    • imponeross Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:33
                      nehsa napisał:

> To ten, który powie:
                      > To byłby cud,
                      > gdybym miał wzwód.

Onanizowac mozna sie przeciez z niepelnym wzwodem.
                      • nehsa Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:39
                        Nie wiedziałem, spróbuje.
      • Gość: Ja Re: Fenomen Palikota IP: *.1and1.pl 30.11.11, 21:32
        Co za celna uwaga ;-)
        • czuk1 Re: Fenomen Palikota 01.12.11, 19:41
          Dziękuję. Nie jestem w tych poglądach odosobniony.
    • imponeross Lepper do kwadratu? 03.10.11, 22:11
      imponeross napisał:

> Poparcie dla Ruchu Palikota rosnie niewiarygodnie. O tyle to dziwne, ze to prze
      > ciez taka partia ni pies ni wydra, niby wyszedl on z partii prawicowej, ale has
      > la ma lewicowe. Jest to jednak jedyna partia, ktora ma logiczne i rozsadne post
      > ulaty, zbiezne z tym co wielu Polakow mysli po cichu. Palikot glosno i dobitnie
      > krytykuje kosciol, otwarcie popiera legalizacje zwiazkow partnerskich, domaga
      > sie lagalizacji in vitro i chce wyprowadzenia religii ze szkol.
      > torun.gazeta.pl/torun/1,35576,10396196,Palikot_policzyl_sie_w_Toruniu_z_ksiezmi.html

Tu:
      wybory.wp.pl/title,Odkryli-tajemnice-jego-fenomenu-Jest-jak-Myszka-Miki,wid,13846073,wiadomosc.html?ticaid=1d22e&_ticrsn=3
      nazwano Palikota Lepperem do kwadratu :) Chodzilo o cos konkretnego?...
      • nehsa Re: DLaczego tylu przeciwników? 03.10.11, 22:29
        Gdyby Palikot był politykiem klasy Leppera, Giertycha, Tuska, czy Kaczyńskiego, czyli bez koncepcyjnym, wazelinowatym wobec kleru szmaciarzem, siedziałbym w dzień wyborów w domu. Ale kroi mi się spacerek.

Rozum, pochodzi od Istot Boskich, a spośród wyżej wymienionych, Janusz Palikot jest najinteligentniejszym człowiekiem, który czegoś w życiu w biznesie się dorobił.
        Jest jednym z nielicznych w Polsce polityków, który w politycznym wyścigu ryzykuje własne pieniądze, własny autorytet, i własny wizerunek.

Chcą go zniszczyć, bo jest człowiekiem wyższej jakości, niż polscy politykierzy, którzy w celu unicestwienia Palikota, zlecają zadania zniszczenia najemnikom w mediach.

Zatem, Ruch Poparcia Palikota zasługuje na szacunek i poparcie.
        • imponeross Re: DLaczego tylu przeciwników? 03.10.11, 22:32
          nehsa napisał:

> Gdyby Palikot był politykiem klasy Leppera, Giertycha, Tuska, czy Kaczyńskiego,
          > czyli bez koncepcyjnym, wazelinowatym wobec kleru szmaciarzem, siedziałbym w d
          > zień wyborów w domu. Ale kroi mi się spacerek.

:) Tak, Palikot wydaje sie ideowy. Poza tym nie obiecuje gruszek na wierzbie. Zawsze, jeszcze w PO, mial tendencje do wyglaszania celnych spostrzezen.

> Rozum, pochodzi od Istot Boskich, a spośród wyżej wymienionych, Janusz Palikot
          > jest najinteligentniejszym człowiekiem, który czegoś w życiu w biznesie się dor
          > obił.
          > Jest jednym z nielicznych w Polsce polityków, który w politycznym wyścigu ry
          > zykuje własne pieniądze, własny autorytet, i własny wizerunek.

>
          > Chcą go zniszczyć, bo jest człowiekiem wyższej jakości, niż polscy politykierzy
          > , którzy w celu unicestwienia Palikota, zlecają zadania zniszczenia najemnikom
          > w mediach.
          >
          > Zatem, Ruch Poparcia Palikota zasługuje na szacunek i poparcie.
          • nehsa Re: DLaczego tylu przeciwników? 03.10.11, 22:37
            Nie zachowuj się, jak przystoi tylko idiocie.
            Nie zawiedziesz się na Palikocie.
        • imponeross Re: DLaczego tylu przeciwników? 03.10.11, 22:36
          nehsa napisał:

> Gdyby Palikot był politykiem klasy Leppera, Giertycha, Tuska, czy Kaczyńskiego,
          > czyli bez koncepcyjnym, wazelinowatym wobec kleru szmaciarzem, siedziałbym w d
          > zień wyborów w domu. Ale kroi mi się spacerek.
          >
          > Rozum, pochodzi od Istot Boskich, a spośród wyżej wymienionych, Janusz Palikot
          > jest najinteligentniejszym człowiekiem, który czegoś w życiu w biznesie się dor
          > obił.
          > Jest jednym z nielicznych w Polsce polityków, który w politycznym wyścigu ry
          > zykuje własne pieniądze, własny autorytet, i własny wizerunek.

>
          > Chcą go zniszczyć, bo jest człowiekiem wyższej jakości, niż polscy politykierzy
          > , którzy w celu unicestwienia Palikota, zlecają zadania zniszczenia najemnikom
          > w mediach.
          >
          > Zatem, Ruch Poparcia Palikota zasługuje na szacunek i poparcie.

A co powiesz na to:

wybory.wp.pl/title,Szokujaca-prawda-o-partii-Palikota-To-moze-go-pograzyc,wid,13858463,wiadomosc.html?ticaid=1d22d
          • nehsa Re: DLaczego tylu przeciwników? 03.10.11, 22:56
            Jak znam polskie polityczne jasełka, to po skonfrontowaniu treści: "Szokujące", i "kwoty 300 tyś zł zadłużenia", pusty śmiech mną wstrząsnął.

Partie polityczne w Polsce, np. Polskie Stronnictwo Ludowe koalicjant PO, są od prawie dziesięciu lat z mocy prawomocnego wyroku sądu, winne Skarbowi Państwa 18, słownie: osiemnaście milionów złotych, za bezprawne wydanie pieniędzy związane z kampanią wyborczą bodajże w 2001 roku. Powodem była PKW=Państwowa Komisja Wyborcza.

I popatrz. TO NIKOGO NIE SZOKUJE. Co tam osiemnaście milionów??????????

Ale medialnych parobków, zaszokowały wydatki Palikota. Tak się bezczelnie obrabia politycznych przeciwników RZĄDZĄCYCH, zatem wiadomo, kim ci rządzący są.

Jest to oczywistą normą, że głąb głosuje za platformą.

• supaari Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:43
      imponeross napisał:

> Palikot glosno i dobitnie [...] domaga sie lagalizacji in vitro

To on się wtrąca w sprawy jakiegoś innego państwa?
      • imponeross Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:46
        supaari napisał:

> imponeross napisał:
        >
        > > Palikot glosno i dobitnie [...] domaga sie lagalizacji in vitro
        >
        > To on się wtrąca w sprawy jakiegoś innego państwa?

Kto i jakiego panstwa?
        • supaari Re: Fenomen Palikota 03.10.11, 22:50
          imponeross napisał:

> supaari napisał:
          >
          > > imponeross napisał:
          > >
          > > > Palikot glosno i dobitnie [...] domaga sie lagalizacji in vitro
          > >
          > > To on się wtrąca w sprawy jakiegoś innego państwa?
          >
          > Kto i jakiego panstwa?

Palikot. A jakiego państwa - nie wiem. Wiem za to, że w Polsce in vitro jest legalne (bo, jak mniemam, chodzi o zapłodnienie in vitro. I to zarówno w formie prokreacji w szklarni, jak i zapłodnienia pozaustrojowego. No, chyba że słowo lagalizacja, którego użyłeś nie było pomyłką...
    • archigen Re: Fenomen Palikota 04.10.11, 11:53
      A ja ciągle nie mogę zrozumieć skąd bierze się to ciągłe deprecjonowanie w mediach Palikota? I właściwie to ono sprawiło, że zaczęłam przeglądać jego blog i przestałam słuchać opini o nim w TV(N). Na początku (jak jeszcze był w PO) było miło - najgorszym określeniem był "współczesny Stańczyk". Później już było coraz mniej sympatycznie. Zaczęło się na dobre po odejściu z PO: że błazen, klaun, niepoważny dureń, że jego zachowanie nie przystoi majestatowi władzy (a co? całe te inne szopki z ku...kami w oczach, blokowaniem mównicy i łzami Kempy to przystoją niby?? W takim razie ja mam inne pojmowanie tego co przystoi, a co nie). Palikot jest filozofem więc trzeba zrobić z niego wsiowego głupka, i mędrka-pseudointelektualistę. Że studiował na KUL-u to fałszywego antyklerykała (albo na odwrót - zdrajcę chrześcijańskich cnót -Judasza). Że bogaty - trzeba zrobić z niego oszusta i krętacza (i jeszcze na wódce się dorobił! Skurw***n jeden! żeby chociaż na winie mszalnym jak onegdaj ks. Jankowski!). Że z Biłgoraja - to zakompleksionego małomiasteczkowego ćwoka o gwiazdorskich ambicjach. Do tego teraz (po pomyślnych dla Palikota sondażach) zaczyna się również nagonka na jego wyborców. A zatem dowiedziałam się że wyborcy Palikota są:
      -niedojrzali politycznie
      -łatwo sterowalni i zmanipulowani rekwizytami i tanią retoryką
      -fanatycznie antyklerykalni
      -mają w d*pie Polskę, bo chcą zrobić z niej chlew ze świńskimi ryjami i burdel z wibratorami
      -chcą chucpy i taniej rozrywki, którą to Palikot zapewnia trafiając w ich jarmarczny gust
      -są odsunięci na margines społeczny, zgorzkniali i rozczarowani rzeczywistością, która ich otacza
      -a nawet jak są inteligentni, dojrzali i niezakompleksieni to najpewniej w sondażach głosują tak dla ŻARTU, a w prawdziwych wyborach zagłosują na którąś jedynie słuszną z dwóch partii (ew. czterech).

Za te wszystkie epitety, jako wyborca Palikota bardzo dziękuję, ale nie poczuwam się.
      Właściwie ten zmasowany atak na Palikota w mediach i konsekwentne milczenie na jego temat sprawiły że zaczęłam podejrzewać PO o odgórne sterowanie IV władzą, a to mi się baaaaardzo nie podoba, zakrawa na jakieś cenzorsko-monopolistyczne taktyki i powoduje odruch wymiotny. Na szczęście Palikot trafił w dobre czasy - internet jako niezależne źródło informacji prawdopodobnie przesądzi o jego dobrym (mam nadzieje) wyniku. Bardzo mnie będzie śmieszyć, jak się w PO będą musieli dogadać żeby stworzyć koalicję z tym którego teraz tak bardzo szydzą.
      PS. Bawi mnie szukanie "fenomenu Palikota" w mediach i ubolewanie na " upadkiem poziomu polskich wyborców." To media wykreowały sobie "Palikota-idiotę" i to jeszcze niewidzialnego a teraz się dziwią czemu ludzie chcą głosować na kogoś kogo ONI (media) nie zarekomendowali. Toż to faktycznie upadek cywilizacji, że ludzi myślą za siebie. Może do tych dziennikarskich ćwierć-główek dotrze wreszcie, że nie wszyscy oglądają ich żenujące subiektywne programy, a nawet jeśli oglądają to niekoniecznie łykają całą marną socjotechnikę jaką nieudolnie uprawiają. Dzisiaj ten ma władzę, kto ma internet - i bardzo dobrze, bo ten póki co nie jest na cenzurowanym.
      • nehsa Re: Fenomen Palikota 04.10.11, 12:48
        archigen m.in., napisała:
        "Dzisiaj ten ma władzę, kto ma internet - i bardzo dobrze, bo ten póki co nie
        > jest na cenzurowanym. "

***Albo jesteś mało spostrzegawcza, albo nieobiektywna, albo w ten sposób zarabiasz.
        W tym wątku, skasowano mi post, bo napisałem w nim, zgodnie ze stanem faktycznym, że judaizm, jest prawzorcem NAZIZMU. A Partia Obłudy, PO, jest zdominowana przez środowiska żydowskie, i wspierana przez medialnych najemników w żydowskich mass mediach.

W tym Państwie, panuje jujdeokracja, dlatego to Państwo, aktywnie wspiera NAZIZM, czyli ideologie uzurpacji PRYMATU WYZNAWCÓW JUDAIZMU, i dlatego na portalach GW-"AGORY" cenzura funkcjonuje.

W Polsce, doszedł do rządów ostatni garnitur Polaków pochodzenia żydowskiego, czyli wrogów polskiego społeczeństwa, i każdego społeczeństwa. Wrogów, bo takie są założenia patologicznej ideologii judaizmu, dlatego ja, optuje za głosowaniem na Janusza Palikota, który również pochodzi z żydowskiej rodziny, ale w moim przekonaniu, jest 100 % Polakiem.

A dlaczego Ruch Palikota jest "cacy", a Partia Obłudy jest "be"?

Zdominowana przez wyznawców judaizmu= żydów PO, jest żądna władzy bardziej, niż życia.

Ruch Palikota, jeżeli nawet wygra wybory, to powoła rząd bezpartyjny, spoza RUCHU Palikota. Byłby to rząd, zdominowany przez wybitne postaci życia intelektualnego, politycznego, gospodarczego w Polsce, czyli rząd bezpartyjnych specjalistów.

Dlatego uważam, że Janusz Palikot jest NASZ. Nie pcha swoich kolesiów z Ruchu dodatkowo, do rządowego koryta. I dlatego zagłosuje na RUCH.

Bo kolesiów rząd, to korupcji swąd.
        • przyjacielameryki Re: Fenomen Palikota 04.10.11, 13:11
          nehsa napisał:

> W Polsce, doszedł do rządów ostatni garnitur Polaków pochodzenia żydowskiego,
          > czyli wrogów polskiego społeczeństwa, i każdego społeczeństwa. Wrogów, bo ta
          > kie są założenia patologicznej ideologii judaizmu
          , dlatego ja, optuje za gł
          > osowaniem na Janusza Palikota, który również pochodzi z żydowskiej rodziny, ale
          > w moim przekonaniu, jest 100 % Polakiem.
          >
          > A dlaczego Ruch Palikota jest "cacy", a Partia Obłudy jest "be"?
          >
          > Zdominowana przez wyznawców judaizmu= żydów PO, jest żądna władzy bardziej, niż
          > życia.
          >

Boże, co za bzdury!! Gdzie się tacy wtórni analfabeci rodzą???? Ty kończyłeś zaocznie podstawówkę????
          Jak można dzisiaj w XXI w. wymyślać od Żydów i to w kraju w którym Żydów praktycznie nie ma bo albo zostali wymordowani albo wyrzuceni w 1968 r. albo sami wyjechali.
          Człowieku, lecz się u psychiatry. I to ma być elektorat Palikota??? Cha!, cha!, cha!, cha!
          • nehsa Re: Fenomen Palikota 04.10.11, 17:22
            przyjacielameryki napisał:
            "Boże, co za bzdury!! Gdzie się tacy wtórni analfabeci rodzą???? Ty kończyłeś za
            > ocznie podstawówkę????
            > Jak można dzisiaj w XXI w. wymyślać od Żydów i to w kraju w którym Żydów prakty
            > cznie nie ma bo albo zostali wymordowani albo wyrzuceni w 1968 r. albo sami wyj
            > echali.
            > Człowieku, lecz się u psychiatry. I to ma być elektorat Palikota??? Cha!, cha!
            > , cha!, cha!"

***Biedny pustogłowcu!
            To nie ja, jestem tym kretynem, który wymyślił kretyńską, nazistowską ideologię, KTÓRA WABI SIĘ JUDAIZM, i jest prawzorcem ideologii uzurpacji.

A celem judaizmu, bezsprzecznie, jest prymat wyznawcy judaizmu, czyli żyda.
            Zatem z założenia tej, patologicznej ideologii, reszta ludzi, to motłoch, ale taki tępak jak ty, tego nie dostrzega.
            Wyraz, "żyd", oznacza wyznawcę a nie narodowość, czy chociażby grupę etniczną. Ale najemnicy i parobcy żydów, muszą go pisać z dużej litery. I ta, pozornie nieistotna "gramatyczność", jest m.in., dowodem judeokracji w Polsce.

W Polsce nie ma żydów?
            Praktycznie, nie ma? Ty piszesz. No popatrz. A rośnie ilość żydowskich gmin, rządząca gawiedź, wbrew prawu i wbrew logice, zwraca żydowskie nieruchomości żydom. Tysiącami, w skali roku żydzi wprowadzają się do Polski.
            Wzorce bezprawia, wskutek szantażu żydowskich środowisk, które rosną w siłę, funkcjonują w aktualnej Konstytucji RP, tysiącom żydów, niegdysiejszych obywateli Polski Ludowej, którzy wypięli tyłek na polską rzeczywistość, także w 1968 roku, rządząca gawiedź zwraca usłużnie polskie obywatelstwo. Tak na "ekstra" na dodatek, gdyby im zabrakło papieru toaletowego.
            A medialne parobki, twojej klasy intelektualnej, stygmatyzują antyjudaistów, zwąc ich wbrew faktom i logice antysemitami, a polskie bezprawie ściga przeciwników judaizmu=nazizmu.
            To dopiero jaja.

Nie analizuję innych przykładów dominacji żydów w Polsce, np. w mass mediach.

Ceber, tylko cebrzyka, nie pomyl z Cerberem, nie wspominam o usłużnej działalności żydowskich archiwistów, którzy dokładali starań, aby se nas poopluwali np. Grossowie - podobno też są "obywatelami polskiemi".

Obecne wybory, to poniekąd "wojna domowa" o władzę w Polsce, pomiędzy żydowskim środowiskiem politycznym, które reprezentuje Partia Obłudy=PO, a katolickim środowiskiem politycznym, które reprezentuje partia Podległości i Samozagłady=PiS.
            Ceber, ty tego nie kumasz.

Na szczęście pojawił się Janusz Palikot(uważany za żyda, bo ma takie korzenie), ze swoim Ruchem, i życzę mu, aby wyruchał tym Ruchem całą polityczną "psiajuchę.

Ceber!
            Ty kończyłeś zaocznie podstawówkę ze mną, ale sobie przypomnij, że ty jej nie skończyłeś.
            Pa! Cebruśiu! Niedoszły absolwencie. Zapisz się na Uniwersytet " III wieku".
        • archigen Re: Fenomen Palikota 04.10.11, 13:42
          nehsa napisał:
          "i dlatego na portalach
          > GW-"AGORY" cenzura funkcjonuje."

Ależ oczywiście, że funkcjonuje. Nigdzie nie napisałam że nie. Napisałam że INTERNET ogólnie jest narzędziem nad którym nie da się zapanować (narazie udaje się tylko w Chinach). W Internecie wypowiadać mogą się wszyscy, nawet tacy jak ty czy ja, którzy nie mają możliwości pojawić się w TV (mówię za siebie, Ty może pojawiasz się codziennie w teleszmirze). Nie potrzeba pozwolenia i łaski najjaśniejszych rządzących/redaktorów/wuj wie kogo jeszcze, żeby zabrać głos.* Nie na tym forum to na innym. Nie na innym to na własnym blogu.

*-niestety nie potrzeba tez żadnego wykształcenia, ani nawet podstawowej logiki co niestety WIDAĆ równiez na tym forum.

Co do reszty Twoich wywodów o judaizmie i pochodzeniu nie mam zamiaru się wypowiadać, bo nie widzę związku logicznego ani z moją wypowiedzią ani w ogóle... z niczym.
          • nehsa Re: Fenomen Palikota 04.10.11, 17:29
            archigen m.in., napisała:
            "Co do reszty Twoich wywodów o judaizmie i pochodzeniu nie mam zamiaru się wypow
            > iadać, bo nie widzę związku logicznego ani z moją wypowiedzią ani w ogóle... z
            > niczym. "

***Bardzo sympatycznie i rzeczowo odpowiedziałaś.
            Ale jest tak: Każdy nasz czyn, postępowanie, zachowanie, działanie i zaniechanie, bez względu na jakość, jest dowodem współpracy, a tym samym, współzależności, a tym samym, współodpowiedzialności. Zatem związek logiczny, BYĆ MUSI.
            Pozdrawiam!
            • eurytka Re: Fenomen Palikota 05.10.11, 15:32
              Prześwietliłam ludzi Palikota w moim regionie i marnie mi to wychodzi:(
              Większość , zupełnie mi nieznani, ze średnim wykształceniem.
              kandydacidosejmu.pl/kandydaci/6/12
              • przyjacielameryki Re: Fenomen Palikota 05.10.11, 15:53
                eurytka napisała:

> Prześwietliłam ludzi Palikota w moim regionie i marnie mi to wychodzi:(
                > Większość , zupełnie mi nieznani, ze średnim wykształceniem.
                > kandydacidosejmu.pl/kandydaci/6/12

Gorzej niż ludzie Leppera!
              • nehsa Re: Fenomen Palikota 05.10.11, 21:19
                eurytka napisała:
                "> Prześwietliłam ludzi Palikota w moim regionie i marnie mi to wychodzi:(
                > Większość , zupełnie mi nieznani, ze średnim wykształceniem.
                > kandydacidosejmu.pl/kandydaci/6/12"

***Parlamentarna partia polityczna -klub, to mafijna, złodziejska struktura, która w Sejmie funkcjonuje po to, aby przysporzyć jak najwięcej korzyści swojemu mafijnemu środowisku.
                Naród - społeczeństwo, to "pikuś", którego można bezkarnie oszukiwać w kampanii wyborczej.

Wybory, to antydemokratyczna hucpa, zaprzeczenie demokracji.
                Demokracja, to współrządy ludu, czyli wszystkich obywateli, w imię jedności i pokoju w społeczeństwie. Czyli za demokrację, współodpowiadają wszyscy.

A fundamentem demokracji, czyli demokratycznego porządku prawnego, musi być minimalnie sprawiedliwy wzorzec postępowania, czyli SOLIDARNOŚĆ.
                Ale nie ta polska, cuchnąca obłudą, tylko ta, której definicja brzmi:

Solidarność, to jakość postępowania, do której z Mocy Stworzenia, jest zobowiązany każdy człowiek, a polega ona, na życzliwej, w tym równoprawnej współpracy wszystkich ze wszystkimi.
                Dlatego jesteśmy ludźmi, że każdy z nas, jest obarczony powinnością=obowiązkiem solidarności, czyli, że jesteśmy jej nosicielami. Dlatego, aby było demokratycznie, to musi być, co najmniej solidarnie.

W demokracji, której fundamentem prawnym, jest minimalnie sprawiedliwe prawo, czyli SOLIDARNOŚĆ, do organizacji międzyludzkiej współpracy, niezbędni są profesjonaliści, fachowcy, którym można powierzać, np. na umowę o dzieło, przygotowanie ustaw W DOWOLNEJ DZIEDZINIE WSPÓŁPRACY.

Posłanki i posłowie, nie są niezbędni. Oni, nawet nie wiedzą, na czym polega solidarność.
                A jak się dowiedzą, to będą przeciwko solidarności, tak jak i dzisiaj są jej wrogami.

Partią=mafią, rządzą w Polsce kilkuosobowe grupy ludzi. Np, "grupa kasynowo-futbolowa", czy "pielgrzymów maryjnych".
                W takiej, polskiej, parlamentarnej rzeczywistości liczy się dyscyplina, za trzydzieści tysięcy miesięcznie, a nie jakość poszczególnych parlamentarzystów.

Kancelarie Sejmu i Senatu , to około 3500 osób. A być może więcej.

• Gość: helmut Re: Fenomen Palikota IP: *.vfserver.com.49.154.184.in-addr.arpa 12.12.11, 12:12
                  Kij im w oko
    • wolnypisarz Re: Fenomen Palikota 06.10.11, 19:18
      I Bardzo dobrze widzę, że realnie się jego obawiają cała moja rodzina będzie głosować na Palikota, nic tego nie zmieni ani śmieszne spoty. Wybraliśmy ja moja rodzina i wszyscy znajomi blisko 80 osób to pewne głosy na palikota.
      • eurytka Re: Fenomen Palikota 06.10.11, 19:48
        Palikot dużo mógł kiedy był w sejmie.
        Mógł sensownie wprowadzać swoje pomysły.
        On jednak woli happeningi i skupianie na siebie uwagi,
        robienie cyrku.
        Już widzieliśmy lepperyzm kiedy ludzie wprost z pegeerów weszli do sejmu i nie było fajnie.
        Z palikotyzmem do sejmu wejdzie hołota.
        Nie chce tego.
        Osłabia swoja dawna partię.Niepotrzebnie.
        Może być tak, że pis będzie zmuszony wejść z nim w koalicję?
        Jak kiedyś z Lepperem?
        Albo peo z nim?
        Niepotrzebne to nikomu,
        bo sam na pewno nie będzie mógł rządzić.
        Dlaczego nasze podatki muszą iśc na takie bzdety?
        Kiedy kraj zadłużony na miliardy?
        Ja bym proponowała zmniejszyć parlament o 2/3 posłów,
        tak samo jak zmniejszyły sie miejsca pracy dla ludu.
        Jedynie 25% majątku narodowego sie ostało ...
        reszta zarządza kto inny...
    • adigyrb Re: Fenomen Palikota 07.10.11, 10:22
      Premier Tusk krytykuje redaktora Lisa za debatę z Kaczyńskim www.youtube.com/watch?v=4VXAhH2y1X4&feature=feedlik
    • baltow_com Re: Fenomen Palikota 07.10.11, 19:49
      W ważnych momentach naszego kraju zawsze pojawiają się tematy tzw.zastepcze,jak konkordat,aborcja,czy eutanazja.Ciągle ktoś organizuje jakieś igrzyska w celu odwrócenia uwagi od istotnych spraw,a teraz jest to Palikot.Ten człowiek był w-ce szefem PO,szefem komisji pt."Przyjazne Państwo",a co zrobił?Zrobił z siebie tylko błazna!
      To nie jest czas na paradowanie przed TV kamerami z penisem,ani promowania sex-shopów,bo powinniśmy skupić się na:
      GAZ ŁUPKOWY - biznes.interia.pl/raport/gaz-lupkowy/news/to-paliwo-z-polski-daje-europie-wielka-szanse,1704196

GAZOCIĄG - pl.wikipedia.org/wiki/Gazociąg_Północny

LICZNIK - www.zegardlugu.pl/

PUTIN - forsal.pl/artykuly/553503,putin_chce_zbudowac_unie_gospodarcza_na_bazie_dawnej_rosyjskiej_strefy_wplywow.html

PROGRAM - programpis.org.pl
    • spoleczny.live Re: Fenomen Palikota 24.10.11, 17:07
      No i coś tam gadał o legalizacji marihuany, no ale w życiu tego nie wprowadzą. Czysty populizm.
      • czuk1 Re: Fenomen Palikota 25.10.11, 12:38
        Do poprzedników .
        Trochę obiektywizmu Panowie.
        Populizm byłby wtedy gdyby partia i ruch Palikota
        ograniczył sie do walki z kosciołem i marihuany.
        A sami wiecie, że maja oni obszerny program
        społeczny i gospodarczy. I jest to program nie lewicowy
        i nie prawicowy lecz liberalny (w odniesieniu do gospodarki)
        a program społeczny - socjalny . Zaś w odniesieniu
        do państwa ich program to przebudowa państwa
        w kierunku nowoczesnego i zapobieżenia kryzysowi finansowemu,
        zmiana wymagająca zmiany konstytucji,
        powrót do państwa świeckiego - do zgody z obecną konstytucja.
        Dużą część światłych obywateli Polski widzi takie konieczności.
        Stąd tak duże poparcie dla Palikota.
        Tylko ludzie nieżyczliwi Polsce i Polakom mogą tego nie dostrzegać.

A ... sto razy tłumaczono.... Palikot z prac Komisji Przyjazne Państwo
        przedłożył Schetynie koło setki projektów ustaw mających
        na celu uporządkowanie i unowocześnienie gospodarki i państwa.
        Zostały w szufladzie marszałka bądź sa wyciągane ostatnio,
        jako własne PO.
        Takimi wpisami, przeinaczeniami ... chcemy ludziom robić
        wodę w mózgu ???

Polacy czekają na wymianę klasy politycznej.
        RPP jest zaczątkiem tej wymiany.
        Czy mamy blokować ten proces ?
        Przeciwko sobie ?
        Czy chcemy żyć nadal w niewoli polityków PO i PiS. ???
    • 1u Re: Fenomen Palikota 04.12.11, 10:33
      tak bo inne partie nic nie robią dla Polaków
    • 1u Re: Fenomen Palikota 07.12.11, 20:23
      po prostu ma inny plan na rozwój Polski
    • nodzer Re: Fenomen Palikota 08.12.11, 11:47
      Fenomen Palikota to wynik jego zdolności adaptacyjnych do określonej sytuacji. To bardzo sprytny człowiek, który potrafi zręcznie zmienić swój Image w dowolnym momencie, wystarczy przypomnieć, że zaczynał od osoby działacza ruchów kościelnych, a obecnie poszedł w inną modę obecnych czasów, czyli całkowicie antykoscielną politykę, bo to przysparza mu teraz zwolenników. Sprytny jest, ale swoją drogą zaradny i inteligentny, właściwie do niedawna mocno za nim obstawiałem, a teraz choć w wielu kwestiach jest mi z nim nie po drodze, to jednak uważam, że może w tym kraju potrzeba takich "wariatów", którzy do czegoś zmobilizują polityków. Oby tak było.
      • czuk1 Re: Fenomen Palikota 09.12.11, 21:36
        On sam i jego Ruch jest nam potrzebny do przyspieszenia zmian koniecznych w państwie polskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka