Dodaj do ulubionych

Marek Jurek w TOKFM

31.10.11, 08:09
Pięknie Pan mówiłeś, Panie Jurek, szlachetnie, aż mi się łza w oku zakręciła. Byłbym się niechybnie rozpłakał z tego wzruszenia, ale mi się niestety przypomniało, jak się Pan przed laty permanentnie zeszmacałeś jako kaczystowski Marszałek Sejmu. I łzy mi obeschły. Proszę zająć się czymś pożytecznym, np. sprzedażą pietruszki, i nie wypowiadać nam się więcej, zwłaszcza przy śniadaniu.
Obserwuj wątek
    • zoil44elwer Re: Marek Jurek w TOKFM 31.10.11, 08:21
      Miałem podobne odczucia słuchając go w Tok FM.O ile jego katolicka ideowość(dewocja) jako posła mi wisi jak ten krzyż w Sejmie,to jego zachowania jako marszałka Sejmu wydawały mi się śmieszne i straszne.Może i jest uczciwy ale był fanatycznym obrońcą polityki Kaczyńskich.
      • venus99 Re: Marek Jurek w TOKFM 31.10.11, 08:48
        ale tak ładnie wystapił w obronie szamańskich praktyk w sprawie deszczu.w dodatku zrobił to bardzo skutecznie bo wkrótce przyszła powódź.
        czy Marek Jurek to bliźniak Terlikowskiego?
        • dystans4 Re: Marek Jurek w TOKFM 31.10.11, 15:49
          Nie masz racji. W tej sprawie główną rolę grał nie Pan Marszałek, ale Ojciec Dyrektor.
          W głębiach odwiertów bóstwom podziemnym składał ofiary, w tym celu przejął okoliczne stacje krwiodawstwa i wprawiał się przed 2010 r., kiedy to dokonał tych wielkich dzieł, mających dopomóc Panu Prezesowi w zostaniu Księciem tego świata.
          Ale jednak nie. Nie wyszło. Tak jak, w zakończeniu historii, nie wyszło z Faustem. Zawsze kto inny wlezie w nie swoje sprawy i namiesza. I wybiera przypadkowe społeczeństwo, nie Naród i w ogóle.
          Do orszaku Ojca Dyrektora Pan marszałek pasuje, jak najbardziej. Wspólnie będą dokonywać kolejnych wielkich dzieł.
          A czy wyjdzie [im] dobrze, czy tak jak zawsze, przekonamy się.

Niech będzie pochwalony Ojciec Dyrektor!
          --
          Pozdrowienia.
          bul.
    • zoil44elwer Re: Marek Jurek w TOKFM 31.10.11, 10:43
      Jurek M: "J Kaczyński nie ma zdolności koalicyjnej z nikim"!Marek J ma za to zdolność kompromisu i koalicyjną ze wszystkimi,dewotami?
    • lump-1 Re: Marek Jurek w TOKFM 31.10.11, 12:51
      cymber.gaj napisał:

> Pięknie Pan mówiłeś, Panie Jurek, szlachetnie, aż mi się łza w oku zakręciła. B
      > yłbym się niechybnie rozpłakał z tego wzruszenia, ale mi się niestety przypomni
      > ało, jak się Pan przed laty permanentnie zeszmacałeś jako kaczystowski Marszałe
      > k Sejmu. I łzy mi obeschły. Proszę zająć się czymś pożytecznym, np. sprzedażą pietruszki, i nie wypowiadać nam się więcej, zwłaszcza przy śniadaniu.
      >

Nie żartuj- na sprzedaży pietruszki trzeba się znać, aby być politykiem niczego nie potrzeba.
    • dystans4 Re: Marek Jurek w TOKFM 31.10.11, 14:28
      Znajomy opowiadał, że widział kiedyś P. Jurka w kościele na mszy. P. marszałek pilnie rozglądał się wokół, sprawdzał, czy ludzie na niego patrzą i stosownie do okoliczności starał się, by jego obecność została zauważona. Złe języki nazwałyby to ostentacją, czy jakoś tak, a ja wierzę, głęboko wierzę, że powodowała Nim wyłącznie skromność i troska o zbudowanie bliźniego. Bo P. marszałek Jurek może nie aż tak lubi ludzi, co kocha ludzkość.
      Znajomy opowiadał, że go zachowanie P. Jurka, no... poruszyło. W tym sensie wysiłki pedagogiczne Pana Marszałka odniosły skutek (w szczegóły lepiej nie wchodźmy, bo i po co?). Dodajmy, jako kolejny pozytyw, że pogorszenia swojej reputacji, jakiejś drobnej skazy na niej, Pan Marszałek chyba już nie musi się obawiać. Kolejny raz robić Leppera wicemarszałkiem Sejmu i przy pomocy sztuczek formalnych pomniejszać znaczenie tego niewątpliwego osiągnięcia nie będzie okazji. Wszyscy wchodzący w bliskie związki z Panem Prezesem przenoszą się w polityczny niebyt, w przypadku rzeczonego Leppera także fizyczny.

Wszyscy podziwiamy styl, klasę i godność osobistą P. marszałka Jurka. To nic, że przypadkowe społeczeństwo Go nie doceniło. Był on godnym przedstawicielem SamoPiS i jako taki zapisze się we wdzięcznej pamięci Narodu i na tablicy, którą wdzięczny Naród wkomponuje w podstawę pomnika Pana Prezydenta. Napis na tablicy będzie zawierał główne przesłanie Pana Marszałka:

Racja jest po Stronie Obu Panów Kaczyńskich !!!
      --
      buldog.
      • humbak Re: Marek Jurek w TOKFM 31.10.11, 15:14
        A skąd znajomy wiedział w jakim celu Jurek się rozglądał?
        • lumpior Ten czyn dał mu sławe i ..klęskę polityczną 31.10.11, 15:20
          www.youtube.com/watch?v=fCBt21orGnE //--Nigdy nie powinien byc politykiem,zakon to jego miejsce.
        • dystans4 Re: Marek Jurek w TOKFM 31.10.11, 15:54
          Można przypuszczać, że podpowiedziała mu to głęboka empatia, jedność jaką odczuwał w wyniku mszy - komunia z P. marszałkiem
          bul.
    • passu Re: Marek Jurek w TOKFM 31.10.11, 14:52
      Mam nadzieję, że w tych polsko - polskich wojnach plemiennych nie dojdzie do aktów kanibalizmu: www.youtube.com/watch?v=Ea5aoOJ5bJo&feature=related
      Nienawiść u jednych i drugich jest już taka, że niewiele brakuje.
    • cymber.gaj Re: Marek Jurek w TOKFM 31.10.11, 15:39
      Najbardziej mnie poruszyło jego bajanie o zasadach. Że trzeba przestrzegać zasad. Trzeba być im wiernym. Pamiętam, w której części ciała on miał wszelkie zasady, kiedy jako marszałek Sejmu był żałosną kukiełką Kaczyńskich. Pamiętam, że wówczas nie miał nie tylko żadnych zasad, ale nawet śladowego poczucia wstydu. Po prostu zejdź nam z oczu, Panie Marszałku! Tyle jeszcze możesz dla nas zrobić.
      • dystans4 Re: Marek Jurek w TOKFM 31.10.11, 16:02
        Wstydź się tych słów!
        Pan marszałek, wynosząc Andrzeja Leppera do godności wicemarszałka Sejmu, uczynił to w sposób zawoalowany, procedując i ogłaszając Prawdziwym Polakom oraz tym wszystkim, co stoją tam gdzie stało ZOMO, wykształciuchom, łżeelitom i innym zaplutym karłom reakcji tę dobrą nowinę wspólnie z innymi. Ze szlachetności i dobroci serca to zrobił. Żeby aż tyle tej dobroci ich nie skręciło.
        A Naród Polski przełknął to. Ba! Nawet się obliznął!
        bul.
    • ukos On się już zapisuje do Ziobry? 31.10.11, 21:33
      Jak Ziobro wygra, to Jurek zostanie ministrem meteorologii.
      • humbak Re: On się już zapisuje do Ziobry? 31.10.11, 21:58
        Raczej ambasadorem w Chile.
        • tojajurek Re: On się już zapisuje do Ziobry? 31.10.11, 23:35
          Ciekawe, czy nadal lansuje bicie dzieci jako najlepszą metodę wychowawczą?
          Może spuścił z tonu, bo jego własne potomstwo już duże i mogłoby tatusiowi przywalić w rewanżu.
    • kaczeziobro surogaty Rydzyka juz noze w ruch puscily 31.10.11, 23:41
      na prezesa, a pieski prezesa, po kostkach probuja katozirorydzykantow gryzc. Czy to nie piekny widok: wojna w katolandzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka