Dodaj do ulubionych

zapytanie do forumowiczów FK

12.11.11, 21:20
czy ktoś mógłby napisać, w jaki sposób uczcił, obchodził święto Niepodległości prezes Kaczyński?. czy brał udział w marszu niepodległościowym, wiecu ku czci, składał kwiaty pod pomnikiem, uczestniczył w akademii, koncercie, czy może po prostu oglądał relacje z obchodów w tv. w natłoku relacji z burd, nie dostrzegłem Kaczyńskiego, ludzi z PIS-u, co mnie trochę dziwi, skoro sympatycy jego partii wciąż nawoływali(na forum również)do czynnego uczestnictwa w marszu niepodległościowym. owszem, widziałem prezesa dzień wcześniej, zwyczajowo upominającego się pod Pałacem o swoje, nie widziałem w święto Niepodległości. pewnie był i uczestniczył, tyle, że przez zadymy był na drugim planie.
Obserwuj wątek
    • neoretronick No cóż, nienajlepsza perystaltyka jelit .... 12.11.11, 21:24
      ... nie pozwoliła mu na udział w uroczystościach gdziekolwiek.
      Poza tym przecież dowódca musiał być cały czas w sztabie kierowania.
      • behemot17-13 Re: No cóż, nienajlepsza perystaltyka jelit .... 12.11.11, 21:29
        ok. ja pytam naprawdę poważnie, w jaki sposób uświęcił te święto.
    • wsk175 siedział przed tv i kota głaskał.... 12.11.11, 21:25
      zimno wszak było i jedenastego na dodatek. 10 by polazł pomędzić o katastrofie.
      • behemot17-13 Re: siedział przed tv i kota głaskał.... 12.11.11, 21:31
        nie ma sprawy, ale dalej jestem w punkcie wyjścia.
    • kukipl z kim miał świętować, z tym co nie pozwolili w zes 12.11.11, 21:46
      w zeszłym roku złożyć wieńca przy grobie Nieznanego Żołnierza delegacji PIS?
      • behemot17-13 Re: z kim miał świętować, z tym co nie pozwolili 12.11.11, 22:01
        szczerze, nie pamiętam wydarzeń. to nie jest unik. ja pytam o wczorajsze zaangażowanie w obchodzeniu święta Niepodległości przez J.Kaczyńskiego.
    • bard333 ale 12.11.11, 22:01
      czemu akurat on tak bardzo cie interesuje? Czy może nawoływal do jakiej ogólnokrajowej imprezy, albo piętnował tych co w niej udziału nie wezmą...? Gdzie wasza, znana na całym świecie "tolerancja"...
      • lumpior Nieznane sa czyny starego kawalera,dewota. 12.11.11, 22:12
        Nie wyjdzie bo np.Kurski moze za węgła i co? Strach,panika,tyle szabel ubylo,zdrajcow wielu.
      • bgwd14 Re: przygotowywał się do konferencji 12.11.11, 22:12
        Kaczyński wczoraj siedział w domowych pieleszach i przygotowywał konferencję o tym, jak Niemcy bili Polaków, by dojść, jak zawsze, do jednego wniosku: wina Tuska.
        We wtorek podobno spadnie śnieg. Ech, znowu ten Tusk....jego wina ;)
      • behemot17-13 Re: ale 12.11.11, 22:16
        pytam dlatego, ponieważ słuchając wypowiedzi Kaczyńskiego w sprawie odpowiedzialności za zajścia i jego zdecydowanego wskazania winnego, dochodzę do wniosku(zaznaczam, subiektywnego)że cośkolwiek pan prezes umywa rączki.
    • behemot17-13 Re: zapytanie do forumowiczów FK 13.11.11, 16:28
      niestety, nikt nie odpowiedział konkretnie na moje pytanie, poza domysłami a tak bardzo liczyłem na pisowców. nie pozostaje nic innego, jak spróbować wyobrazić sobie Kaczyńskiego w dniu 11 listopada. mogło być tak, że faktycznie siedział przed tv, w kominiarce na swoim bukowym (dębowym?) łbie i rechotał. być może trzymając w rękach mały pistolecik i zdjęcie utraconego pałacu. premierem był beznadziejnym, prezydentem nie było mu dane być, czy obwołają Kaczyńskiego królem zadymiarzy?, jestem za.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka