Dodaj do ulubionych

Kazdy katolik skonczy w piekle!

IP: 202.138.192.* 07.03.02, 00:29
Z papa Wojtyla, prymasem Glempem, biskupem Paetzem, ojcem Rydzykiem,
ksiedzem jankowskim i innymi klechami, bo oddaja czesc "balwanom",
ti jest uprawiaja kult tzw. swietych obrazow i figurek, wbrew oryginalnemu
Dekalogowi danemu Mojzeszowi przez Jahwe (Jehowe). Niewielu katolikow bowiem
wie, ze uklad dzisiejszego, katolickiego Dekalogu nie jest dzielem zydowskiego
Boga Jehowy (Jahwe, YHVH), ani tez jego wiernego slugi Mojzesza, ktoremu mial
Jahweh przekazac dwie kamienne tablice z wyrytymi przez siebie przykazaniami
(Exodus rozdzial 20 powtorzone w Deuteronomy rozdzial 5) a znacznie
pozniejszego smiertelnika, Sw. Augustyna (354-430), afrykanskiego biskupa,
bylego manichejczyka, ktory wprowadzil byl wiele tzw. pierwiastkow poganskich
do chrzescijanstwa, finalizujac niejako jego permanentny rozlam z judaizmem.
Augustyn opuscil prolog laczacy mocno Jahwe z Zydami ("Jam jest Pan twoj Bog,
ktory cie wywiodl z ziemii egipskiej, z domu niewoli" – Exodus 20:2), a przede
wszystkim usunal niewygodne dla bylych pogan pierwsze i drugie przykazanie,
zakazujace sporzadzania wizerunkow Boga oraz oddawania im czci: "Nie bedziesz
czynil zadnej rzezby ani zadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko ani
tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemia!" (Exodus
20:4) i "Nie bedziesz oddawal im poklonu i nie bedziesz im sluzyl" (Exodus
20:5).

Wynika z tego, ze drugie przykazanie powinno byc "Nie bedziesz czynil zadnej
rzezby ani zadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko ani tego, co jest na
ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemia!" (Exodus 20:4). Tak wiec
katolickie przykazanie numer II jest w rzeczywistosci przykazaniem III, III
jest IV itd, a wiec katolickie X jest w rzeczywistosci XI. Co wiecej, jesli
werset z Exodus 20:5 ("Nie bedziesz oddawal im poklonu i nie bedziesz im
sluzyl") przyjmiemy za III przykazanie, sprawa sie komplikuje jeszcze bardziej…

Co wazniejsze, modlac sie do obrazow czy figur (czy nawet uzywajac obrazy/figury
jako "posrednikow" do Boga) katolicy smiertelnie grzesza!
I jeszcze jedno: przykazanie "Nie bedziesz czynil zadnej rzezby ani zadnego
obrazu tego, co jest na niebie wysoko ani tego, co jest na ziemi nisko, ani
tego, co jest w wodach pod ziemia! Nie bedziesz oddawal im poklonu i nie
bedziesz im sluzyl" wyraznie zakazuje tylko sporzadzania obrazow
czy rzezb jako przedmiotow kultu. Tak wiec te wsdzystkie przycinki o
koniecznosci niszczenia obrazow o tresci swieckiej, czy podobizn zwyklych
ludzi sa wrecz smieszne. Oczywiscie, jesli ktos sie modli np. do
podobizny Wojtyly (dosc popularnie w Polsce), ten grzeszy, ale trzymanie
zdjec bliskich, czy obrazow o tresci swieckiej jest OK! Mozna nawet trzymac
obrazy o tresci religijnej, jako dziela sztuki i swiadectwa epoki (np. stare
ikony czy nawet ich wspolczesne kopie), byle nie uzywac ich do obrzadkow
religijnych, nie myslec, ze przedstawiaja one Boga, bo to straszny grzech!
Kagan
Obserwuj wątek
    • dorsai Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 07.03.02, 00:48
      Stwórz sobie Kagan nowy kościół i religię...KAGANIŚCI.. tak, to by pasowało. A
      ty sam jak wielebny Moon...A przypadkiem ci się to nie marzy?
      • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: 202.138.192.* 07.03.02, 00:54
        dorsai napisał(a):

> Stwórz sobie Kagan nowy kościół i religię...KAGANIŚCI.. tak, to by pasowało. A
        > ty sam jak wielebny Moon...A przypadkiem ci się to nie marzy?

Gdybys lepiej znal to Forum, to bys wiedzial, ze moja religia jest
        Sierotkoizm (kult Sierotki Marysi), religia 100% polska, w odroznieniu
        od katolicyzmu, stworzonego (jak wiadomo) przez Zydow!
        Kagan
        • dorsai Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 07.03.02, 00:56
          Eeee, myslałem,że już ci się znudziło...Porządnej religii z tego nie wykroisz,
          wyznawców nie zyskasz, wdów i sierotek oraz dziewic nie omamisz...Słabo się
          Kagan starasz...
          • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: 202.138.192.* 07.03.02, 00:58
            dorsai napisał(a):

> Eeee, myslałem,że już ci się znudziło...Porządnej religii z tego nie wykroisz,
            > wyznawców nie zyskasz, wdów i sierotek oraz dziewic nie omamisz...Słabo się
            > Kagan starasz...

To jest religia "kadrowa", jak np. Judaizm, a NIE masowa jak np.
            Islam czy katolicyzm...
            Dziewice juz NA TO leca...

• kaszper Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 07.03.02, 01:00
            dorsai napisał(a):

> Eeee, myslałem,że już ci się znudziło...Porządnej religii z tego nie wykroisz,
            > wyznawców nie zyskasz, wdów i sierotek oraz dziewic nie omamisz...Słabo się
            > Kagan starasz...

---------Powaznie to Kagan zajmuje sie propaganda antyklerykalna ze szczegolnym
            uwzglednieniem aspektu seksualnego; sam czytalem Jego linki i ogladalem.
            • dorsai Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 07.03.02, 01:03
              Toteż własnie, kaszper, toteż właśnie...a on tu o sierotce.Aspektu seksualnego
              w tym nijak, chyba, że woli z sierotką bo ma dajmy na to kompleks teściowej. A
              wybrałby sobie jakąś Wielką Matkę czy Inną Dziewcę Lunarną miałby od razu
              wszystko na raz.
              • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: 202.138.192.* 07.03.02, 01:06
                dorsai napisał(a):

> Toteż własnie, kaszper, toteż właśnie...a on tu o sierotce.Aspektu seksualnego
                > w tym nijak, chyba, że woli z sierotką bo ma dajmy na to kompleks teściowej. A
                > wybrałby sobie jakąś Wielką Matkę czy Inną Dziewcę Lunarną miałby od razu
                > wszystko na raz.

Nic nie rozumiesz! W oryginalnej bajce (to, co znamy, to wersja dla dzieci)
                Sierotka ma supersex ze wszystkimi krasnoludkami! Wiadomo, krasnal maly,
                ale kutas u niego duzy!
                Kagan
                • dorsai Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 07.03.02, 01:09
                  No widzisz Kagan - pomyslałeś - i masz już prostytucję sakralną...jeszcze
                  trochę i coś z tego wykroisz. Tylko zmień tą sierotkę chocby na Wielką Sierotę,
                  bo to tak niepoważnie wygląda....
                  • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.vic.bigpond.net.au 07.03.02, 05:39
                    dorsai napisał(a):

> No widzisz Kagan - pomyslałeś - i masz już prostytucję sakralną...jeszcze
                    > trochę i coś z tego wykroisz. Tylko zmień tą sierotkę chocby na Wielką Sierotę,
                    >
                    > bo to tak niepoważnie wygląda....

Sierotka jest niewielka cialem, ale Olbrzymia Duchem...
                    A swoja droga, to cialo ma ona... Po prostu SUPER!
                    Kagan

• kaszper Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 07.03.02, 01:08
                Kagan jest na tym forum juz legenda; jest najbardziej znana postacia.
                Opowiadaja o nim anegdoty, kawaly, omawiaja jego plany koscielne; postac
                najbardziej chyba kontrowersyjna i prowokujaca. Warto tez to zauwazyc. Dzieki
                niemu nie jest nudno (jeden z tematow na forum wyraznie to sugeruje).
                • kaszper Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 07.03.02, 01:34
                  Polecam kawal o Kaganie, pt. "Kagan (najpierw w piekle, pozniej..) w niebie."
                  • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.013.dsl.mel.iprimus.net.au 08.03.02, 01:41
                    kaszper napisał(a):

> Polecam kawal o Kaganie, pt. "Kagan (najpierw w piekle, pozniej..) w niebie."

Ja tez!
                    Kagan
                  • Gość: Adass Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.sympatico.ca 30.03.02, 10:55
                    Kaszper, ty tu kawaly sadzisz, a wajda szykuje ekranizacje pt "KAGAN W OCZACH
                    POSKICH KATOLIKOW". Scenariusz juz zostal zgloszony do Oskara
                    • Gość: Kagan WAJDA IP: *.vic.bigpond.net.au 30.03.02, 11:18
                      Gość portalu: Adass napisał(a):

> Kaszper, ty tu kawaly sadzisz, a wajda szykuje ekranizacje pt "KAGAN W OCZACH
                      > POSKICH KATOLIKOW". Scenariusz juz zostal zgloszony do Oskara
                      K: A to swinia z tego Wajdy, zobaczyl mnie rok temu w Pradze Czeskiej (mielismy do dsypozycji tego
                      samego kierowce i ten sam samochod z Ambasady RP) i juz chce film o mnie krecic...
                      A zapytac sie o pozwolenie, to nie laska? :)
                      Kagan
            • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: 202.138.192.* 07.03.02, 01:04
              kaszper napisał(a):

> dorsai napisał(a):
              >
              > > Eeee, myslałem,że już ci się znudziło...Porządnej religii z tego nie wykro
              > isz,
              > > wyznawców nie zyskasz, wdów i sierotek oraz dziewic nie omamisz...Słabo si
              > ę
              > > Kagan starasz...
              >
              > ---------Powaznie to Kagan zajmuje sie propaganda antyklerykalna ze szczegolnym
              >
              > uwzglednieniem aspektu seksualnego; sam czytalem Jego linki i ogladalem.

Kosciol zwalcza sexualnosc, bo sam ma z nia olbrzymie klopoty...
              • Gość: M Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 01:08
                KAGAN - czy Ty zastanawiałeś się co piszesz ................????
                Gdzie Ty znajdziesz dziewicę ????????????????.!!!
                • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: 202.138.192.* 07.03.02, 01:33
                  Gość portalu: M napisał(a):

> KAGAN - czy Ty zastanawiałeś się co piszesz ................????
                  > Gdzie Ty znajdziesz dziewicę ????????????????.!!!

W islamskim raju :)

• Gość: M Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 01:39
                    No może ???:-)))
              • kaszper Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 07.03.02, 01:17
                Kosciol zwalcza seksualnosc, bo przez "seksualnosc" przekazywany jest grzech
                pierworodny (idea sw.Augustyna; wywoluje reakcje lancuchowa w postaci
                niezliczonych grzechow uczynkowych- zatem zlo najwieksze, od ktorego
                sie "wszystko" zawsze zaczyna; dlatego ojciec swiety jest ojcem swietym, bo
                z "tym" nie ma nic do czynienia), ale zeby ludzi nie wystraszyc, tego sie im
                nie mowi.
                • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.vic.bigpond.net.au 07.03.02, 05:50
                  kaszper napisał(a):

> Kosciol zwalcza seksualnosc, bo przez "seksualnosc" przekazywany jest grzech
                  > pierworodny (idea sw.Augustyna; wywoluje reakcje lancuchowa w postaci
                  > niezliczonych grzechow uczynkowych- zatem zlo najwieksze, od ktorego
                  > sie "wszystko" zawsze zaczyna; dlatego ojciec swiety jest ojcem swietym, bo
                  > z "tym" nie ma nic do czynienia), ale zeby ludzi nie wystraszyc, tego sie im
                  > nie mowi.
                  A ja mysle, ze kosciol zwalcza seksulanosc, bo klerowi oficjalnie
                  nie wolno miec seksu. Oprocz tego kosciol zwalcza wszystko, co jest
                  przyjemne (umartwianie ciala, aby 'zbawic' dusze, rzekomo obciazona
                  tw. grzechem pierworodnym). No coz, kosciol jest we wladaniu
                  zboczkow, wiec jest zboczony...
                  Kagan
    • Gość: polishAM Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 07.03.02, 01:15
      Wiesz co Kagan. Rzucilem tylko okiem na ten artykul, ale mialem cos innego na
      mysli. Ja Boga nie szukam a jak szukam to wiesz gdzie. Ja wierze w ludzi i jak
      ludzie nie sprawdzaja sie to jest to gorsze niz cokolwiek. Nienawidze
      kierowania i manipulacji ludzi w celu osiagniecia wlasnego egoistycznego celu.
      Tak wiec nosze wizerunek St.Christopher na szyi. Lubie koscioly (chcialem
      studiowac historie sztuki) ale nie biore tego na serio. Raczej jako tradycje.
      Moze nie lubie jak swiat jest zorganizowany jak precyzyjna maszynka wiec
      kosciol toleruje. Ale jestem czlowiekiem realnym i zyje w pradziwym swiecie. I
      bedac takim praktycznym, obliczonym, stojacym na ziemii czlowiekiem powiem Ci
      cos co sprawi, ze spadniesz ze stolka. Otoz bylem przedmiotem prawdziwego cudu.
      Czyli czegos co zaden katolik nie jest w stanie doznac podczas zycia. Nie
      powiem co to bylo bo nikt by nie uwierzyl i traktuje to jako wlasna tajemnice.
      Splot wielu zbiegow okolicznosci. Tak niepradopodobnych, ze przynajmniej
      musialem sie zastanowic. Poniewaz bylo to bardzo pozytywne dla mnie
      zdecydowalem, ze zostawiam to tak jak jest, czyli cos dobrze robie wiec
      prowadze sie tak jak dotychczas. Poza tym dzisiaj bede mial spotkanie z Bogiem
      na Brooklynie (jade w nocy) jak zwykle i moze uda mi sie uruchomic tego latopa
      gdzie walnalem artykul "jeden dzien na Brooklynie".
      • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: 202.138.192.* 07.03.02, 01:32
        Gość portalu: polishAM napisał(a):

> Wiesz co Kagan. Rzucilem tylko okiem na ten artykul, ale mialem cos innego na
        > mysli. Ja Boga nie szukam a jak szukam to wiesz gdzie. Ja wierze w ludzi i jak
        > ludzie nie sprawdzaja sie to jest to gorsze niz cokolwiek. Nienawidze
        > kierowania i manipulacji ludzi w celu osiagniecia wlasnego egoistycznego celu.
        > Tak wiec nosze wizerunek St.Christopher na szyi. Lubie koscioly (chcialem
        > studiowac historie sztuki) ale nie biore tego na serio. Raczej jako tradycje.
        > Moze nie lubie jak swiat jest zorganizowany jak precyzyjna maszynka wiec
        > kosciol toleruje. Ale jestem czlowiekiem realnym i zyje w pradziwym swiecie. I
        > bedac takim praktycznym, obliczonym, stojacym na ziemii czlowiekiem powiem Ci
        > cos co sprawi, ze spadniesz ze stolka. Otoz bylem przedmiotem prawdziwego cudu.
        >
        > Czyli czegos co zaden katolik nie jest w stanie doznac podczas zycia. Nie
        > powiem co to bylo bo nikt by nie uwierzyl i traktuje to jako wlasna tajemnice.
        > Splot wielu zbiegow okolicznosci. Tak niepradopodobnych, ze przynajmniej
        > musialem sie zastanowic. Poniewaz bylo to bardzo pozytywne dla mnie
        > zdecydowalem, ze zostawiam to tak jak jest, czyli cos dobrze robie wiec
        > prowadze sie tak jak dotychczas. Poza tym dzisiaj bede mial spotkanie z Bogiem
        > na Brooklynie (jade w nocy) jak zwykle i moze uda mi sie uruchomic tego latopa
        > gdzie walnalem artykul "jeden dzien na Brooklynie".
        K: Mogles miec takie "experience", ale to NIE ma nic wspolnego z moim
        watkiem, ktory przestrzega przed lamaniem oryginalnego Dekalogu!
        Good luck!
        Kagan

• Gość: Daisy Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.ok.ok.cox.net 08.03.02, 03:27
      Co Cie niepokoi? To w koncu jest to pieklo czy nie?
      Kagan swiat jest maly! Mamy wspolnych znajomych w Monash (tam jest
      naprawde ,mala polonia) ktorzy niepokoja sie o Ciebie. Znam dobrze Australie i
      wiem ze nudno.A na dodatek to wstretne jedzenie z baraniny. Najgorsza jest pie
      z tym cuchnacym miesem, na ktora dzieci moich przyjaciol z Melbourne mowia
      g....o w ciescie. Wierze, ze to wszystko zle dziala na psychike. Jutro zaczyna
      sie Bamboo Festival - rozerwij sie troche, odprez, oderwij od komputera.
      Przestaniesz moze myslec o piekle.

• Gość: wyrok Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: 168.143.112.* 08.03.02, 03:37

Kagan nie skonczy w piekle.
        On skonczy w nicosci!
        • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.arts.monash.edu.au 08.03.02, 09:16
          Gość portalu: wyrok napisał(a):
          Kagan nie skonczy w piekle. On skonczy w nicosci!

K: Jak najprawdopodobniej my wszyscy, niezalzenie, czy sie modlimy czy nie...
          • dorsai Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 08.03.02, 12:12
            No kagan,a co będzie jeśli Woland (z "Mistrza i Małgorzaty", żeby nie było
            niedomówień)miał rację i "każdemu będzie dane to w co wierzył?". Jak wtedy
            bedziesz wyglądał?
            • Gość: Jaceq Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.ppp.szeptel.net.pl 08.03.02, 17:48
              dorsai napisał(a):

> No kagan,a co będzie jeśli Woland (z "Mistrza i Małgorzaty", żeby nie było
              > niedomówień)miał rację i "każdemu będzie dane to w co wierzył?". Jak wtedy
              > bedziesz wyglądał?

Jak 3/4 ... zza krzaka. Tylko, że niestety, nie-gorejącego.
              Za to ja bym miał fajnie.
            • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.vic.bigpond.net.au 09.03.02, 00:15
              dorsai napisał(a):

> No kagan,a co będzie jeśli Woland (z "Mistrza i Małgorzaty", żeby nie było
              > niedomówień)miał rację i "każdemu będzie dane to w co wierzył?". Jak wtedy
              > bedziesz wyglądał?
              K: To byla radziecka powiesc! A Paetz i jemu podobni, oraz ich mozni
              protektorzy z Glempem i Wojtyla na czele na w 100% skoncza w piekle,
              chocby za pedalstwo (sodomie), popieranie tegoz pedalstwa i za
              balwochwalstwo! Pamietaj tez, kazda pielgrzymka do Czestochowy do
              rezerwacja miejsca w piekle!
              Kagan
      • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.vic.bigpond.net.au 09.03.02, 00:11
        Daisy: Co Cie niepokoi? To w koncu jest to pieklo czy nie?
        K: Moze i jest, i jesli istnieje zycie pozgrobowe, to sie tam spotkamy
        wszyscy!
        D: Kagan swiat jest maly! Mamy wspolnych znajomych w Monash (tam jest
        naprawde mala polonia) ktorzy niepokoja sie o Ciebie. Znam dobrze Australie
        i wiem ze nudno.A na dodatek to wstretne jedzenie z baraniny.
        K: Bzdura! Baranina to jedno z najlepszych mies, prawdziwy przysmak!
        Oczywiscie, nie ta najtansza dla psow, co ja jedza stare "Polonusy"...
        D: Najgorsza jest pie z tym cuchnacym miesem, na ktora dzieci moich
        przyjaciol z Melbourne mowia g....o w ciescie. Wierze, ze to wszystko zle
        dziala na psychike.
        K: Pewnie jedza przeterminowane "pies"... Swieze sa bardzo smaczne!
        D: Jutro zaczyna sie Bamboo Festival - rozerwij sie troche, odprez, oderwij
        od komputera.
        K: NIE "Bamboo", ale "Moomba" (po aborygensku DUPA). Skad ty czerpiesz
        wiadomosci o Australii?
        D: Przestaniesz moze myslec o piekle.
        K: Ja lubie myslec o piekle, bo mam tam juz zagarantowana dobra synekurke w
        polskiej sekcji. Bede sie zajmowal klerem katolickim: od wikarych po biskupow
        rzymskich, jako Executive 1szej klasy od podtrzymywania ognia i ciaglego
        dostarczania smoly i siarki (Fire Support and Sulphur with Tar Continuous
        Delivery). To naprawde zlozone zadanie logistyczne. Przyda mi sie moje
        managerial experience i studia!
        Kagan

• Gość: Złośliwy Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 20:31
      Czyżby każdy ateista miałby skończyć w raju?
      • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.vic.bigpond.net.au 09.03.02, 00:20
        Gość portalu: Złośliwy napisał(a):

> Czyżby każdy ateista miałby skończyć w raju?
        Oczywiscie! Ja przestrzegam przeciez CALY oryginalny Dekalog,
        na tyle, ile to jest praktycznie mozliwe w dzisiejszych czasach,
        zas KAZDY katolik lamie zakaz oddawania czci balwanom, i oddaje
        tez boska czesc uzurpatorowi Jeszu i jego mamusi Miriam!
        Jednakze ja wole pieklo, oczywiscie NIE jako ofiara, ale jako
        oprawca (pracownik piekiel). Wojtyle, Glempowi, Paetzowi i sce nalezy
        sie conajmniej 100 tysiecy lat mek piekielnych, wiec na brak zajecia
        narzekac NIE bede!
        Kagan
    • Gość: Karol Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.tor.aei.net 09.03.02, 00:22
      Jest duze zapotrzebowanie w piekle na personel do smazenia zydow i chazarow!!!
      • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.lib.latrobe.edu.au 09.03.02, 05:10
        Gość portalu: Karol napisał(a):

> Jest duze zapotrzebowanie w piekle na personel do smazenia zydow i chazarow!!!
        K: Nic dziwnego, patrzac NA TO, co oni wyrabiaja w Palestynie!
        Ale katolikow jest wielokrotnie wiecej, i kazdy z nich grzeszy automatycznie
        przez przynaleznosc do heretyckiego kosciola, zas zyd czy chazar musi
        najpierw zgrzeszyc dobrowolnie, aby trafic do piekiel!
        Kagan
    • Gość: AU KAGAN SKONCZY W POPIELNICZCE. IP: 198.142.37.* 09.03.02, 14:30
      Gość portalu: Kagan napisał(a):

> Z papa Wojtyla, prymasem Glempem, biskupem Paetzem, ojcem Rydzykiem,
      > ksiedzem jankowskim i innymi klechami, bo oddaja czesc "balwanom",
      > ti jest uprawiaja kult tzw. swietych obrazow i figurek, wbrew oryginalnemu
      > Dekalogowi danemu Mojzeszowi przez Jahwe (Jehowe). Niewielu katolikow bowiem
      > wie, ze uklad dzisiejszego, katolickiego Dekalogu nie jest dzielem zydowskiego
      > Boga Jehowy (Jahwe, YHVH), ani tez jego wiernego slugi Mojzesza, ktoremu mial
      > Jahweh przekazac dwie kamienne tablice z wyrytymi przez siebie przykazaniami
      > (Exodus rozdzial 20 powtorzone w Deuteronomy rozdzial 5) a znacznie
      > pozniejszego smiertelnika, Sw. Augustyna (354-430), afrykanskiego biskupa,
      > bylego manichejczyka, ktory wprowadzil byl wiele tzw. pierwiastkow poganskich
      > do chrzescijanstwa, finalizujac niejako jego permanentny rozlam z judaizmem.
      > Augustyn opuscil prolog laczacy mocno Jahwe z Zydami ("Jam jest Pan twoj Bog,
      > ktory cie wywiodl z ziemii egipskiej, z domu niewoli" – Exodus 20:2), a p
      > rzede
      > wszystkim usunal niewygodne dla bylych pogan pierwsze i drugie przykazanie,
      > zakazujace sporzadzania wizerunkow Boga oraz oddawania im czci: "Nie bedziesz
      > czynil zadnej rzezby ani zadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko ani
      > tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemia!" (Exodus
      > 20:4) i "Nie bedziesz oddawal im poklonu i nie bedziesz im sluzyl" (Exodus
      > 20:5).
      >
      > Wynika z tego, ze drugie przykazanie powinno byc "Nie bedziesz czynil zadnej
      > rzezby ani zadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko ani tego, co jest na
      > ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemia!" (Exodus 20:4). Tak wiec
      > katolickie przykazanie numer II jest w rzeczywistosci przykazaniem III, III
      > jest IV itd, a wiec katolickie X jest w rzeczywistosci XI. Co wiecej, jesli
      > werset z Exodus 20:5 ("Nie bedziesz oddawal im poklonu i nie bedziesz im
      > sluzyl") przyjmiemy za III przykazanie, sprawa sie komplikuje jeszcze bardziej&
      > #8230;
      >
      > Co wazniejsze, modlac sie do obrazow czy figur (czy nawet uzywajac obrazy/figur
      > y
      > jako "posrednikow" do Boga) katolicy smiertelnie grzesza!
      > I jeszcze jedno: przykazanie "Nie bedziesz czynil zadnej rzezby ani zadnego
      > obrazu tego, co jest na niebie wysoko ani tego, co jest na ziemi nisko, ani
      > tego, co jest w wodach pod ziemia! Nie bedziesz oddawal im poklonu i nie
      > bedziesz im sluzyl" wyraznie zakazuje tylko sporzadzania obrazow
      > czy rzezb jako przedmiotow kultu. Tak wiec te wsdzystkie przycinki o
      > koniecznosci niszczenia obrazow o tresci swieckiej, czy podobizn zwyklych
      > ludzi sa wrecz smieszne. Oczywiscie, jesli ktos sie modli np. do
      > podobizny Wojtyly (dosc popularnie w Polsce), ten grzeszy, ale trzymanie
      > zdjec bliskich, czy obrazow o tresci swieckiej jest OK! Mozna nawet trzymac
      > obrazy o tresci religijnej, jako dziela sztuki i swiadectwa epoki (np. stare
      > ikony czy nawet ich wspolczesne kopie), byle nie uzywac ich do obrzadkow
      > religijnych, nie myslec, ze przedstawiaja one Boga, bo to straszny grzech!
      > Kagan

• Gość: Kagan KAZDY KATOLIK SKONCZY W PIEKLE. AU tez! IP: *.vic.bigpond.net.au 09.03.02, 14:41
        to jest uprawiaja kult tzw. swietych obrazow i figurek, wbrew oryginalnemu
        ktory cie wywiodl z ziemii egipskiej, z domu niewoli" – Exodus 20:2),
        a przede wszystkim usunal niewygodne dla bylych pogan pierwsze i drugie
        przykazanie,

rzezby ani zadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko ani tego, co jest
        na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemia!" (Exodus 20:4).
        Tak wiec katolickie przykazanie numer II jest w rzeczywistosci przykazaniem III,
        III jest IV itd, a wiec katolickie X jest w rzeczywistosci XI. Co wiecej,
        jesli werset z Exodus 20:5 ("Nie bedziesz oddawal im poklonu i nie bedziesz im
        sluzyl") przyjmiemy za III przykazanie, sprawa sie komplikuje jeszcze bardziej.
        Co wazniejsze, modlac sie do obrazow czy figur (czy nawet uzywajac obrazy/
        figury jako "posrednikow" do Boga) katolicy smiertelnie grzesza!
        Kagan
        • Gość: AU Re: KAZDY KATOLIK SKONCZY W PIEKLE. AU tez! IP: 198.142.37.* 09.03.02, 14:45

> to jest uprawiaja kult tzw. swietych obrazow i figurek, wbrew oryginalnemu
          > wie, ze uklad dzisiejszego, katolickiego Dekalogu nie jest dzielem zydowskiego
          > ktory cie wywiodl z ziemii egipskiej, z domu niewoli" – Exodus 20:2),
          > a przede wszystkim usunal niewygodne dla bylych pogan pierwsze i drugie
          > przykazanie,
          >
          > rzezby ani zadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko ani tego, co jest
          > na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemia!" (Exodus 20:4).
          > Tak wiec katolickie przykazanie numer II jest w rzeczywistosci przykazaniem III
          > ,
          > III jest IV itd, a wiec katolickie X jest w rzeczywistosci XI. Co wiecej,
          > jesli werset z Exodus 20:5 ("Nie bedziesz oddawal im poklonu i nie bedziesz im
          > sluzyl") przyjmiemy za III przykazanie, sprawa sie komplikuje jeszcze bardziej.
          > Co wazniejsze, modlac sie do obrazow czy figur (czy nawet uzywajac obrazy/
          > figury jako "posrednikow" do Boga) katolicy smiertelnie grzesza!
          > Kagan

Biblioteki pozamykane? Marnujesz domowy budzet i rodzinny czas!
          • Gość: Kagan KAZDY KATOLIK SKONCZY W PIEKLE. AU tez! IP: *.vic.bigpond.net.au 10.03.02, 05:28
            Gość portalu: AU napisał(a):

> Gość portalu: Kagan napisał(a):
            >
            to jest uprawiaja kult tzw. swietych obrazow i figurek, wbrew oryginalnemu
            ktory cie wywiodl z ziemii egipskiej, z domu niewoli" – Exodus 20:2) ,
            a przede wszystkim usunal niewygodne dla bylych pogan pierwsze i drugie
            przykazanie,
            rzezby ani zadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko ani tego, co jest
            na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemia!" (Exodus 20:4).
            Tak wiec katolickie przykazanie numer II jest w rzeczywistosci przykazaniem
            III,
            III jest IV itd, a wiec katolickie X jest w rzeczywistosci XI. Co wiecej,
            jesli werset z Exodus 20:5 ("Nie bedziesz oddawal im poklonu i nie bedziesz
            im sluzyl") przyjmiemy za III przykazanie, sprawa sie komplikuje jeszcze bardziej.
            Co wazniejsze, modlac sie do obrazow czy figur (czy nawet uzywajac obrazy/
            figury jako "posrednikow" do Boga) katolicy smiertelnie grzesza!
            Kagan

Biblioteki pozamykane? Marnujesz domowy budzet i rodzinny czas!
            K: Martw sie o siebie, na poczatek spedzaj codziennie godzine w kotle z
            ciepla woda! Zacznij od 40 stopni, i co dzien dodawaj jeden stopien...
            Ten trening przyda sie po smierci jak znalazl...
            Kagan
        • Gość: AU KAGAN,TAK WLASCIWIE TO KIEDY TY SKONCZYSZ? IP: 198.142.37.* 09.03.02, 14:58
          • Gość: Kagan Re: KAGAN,TAK WLASCIWIE TO KIEDY TY SKONCZYSZ? IP: *.vic.bigpond.net.au 10.03.02, 06:48
            Jak mnie (albo P. Bogu) sie to znudzi... :))))

• j#m Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 09.03.02, 20:26
      Kagan - tym lepiej dla Ciebie!!
      Przynajmniej nie będziesz się nudził po śmierci - będziesz miał pełne ręce
      roboty...
      • kaszper Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 09.03.02, 20:30
        robota bedzie mu sie w rekach palila.
        • j#m Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 09.03.02, 20:51
          Pewnie już się nie może doczekać!
          • kaszper Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 09.03.02, 20:52
            Kagan przesadza i prowokuje.
            • Gość: Jaceq Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.ppp.szeptel.net.pl 09.03.02, 22:46
              kaszper napisał(a):

> Kagan przesadza i prowokuje.

No popatrz! W dodatku, to była radziecka powieść. Dorsai, wiedziałżeś Ty?
              • dorsai Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 10.03.02, 00:39
                Wiesz, jak na miłosć Kagana do śp. Związku, to można uważać to nawet za
                komplement...Gorzej by było gdyby przejechjał się po Bułhakowie
                za "niezrozumienie znaczenia materializmu dialektycznego"
                • Gość: Kagan Grzechy Bulhakowa IP: *.vic.bigpond.net.au 10.03.02, 05:49
                  dorsai napisał(a):

> Wiesz, jak na miłosć Kagana do śp. Związku, to można uważać to nawet za
                  > komplement...Gorzej by było gdyby przejechjał się po Bułhakowie
                  > za "niezrozumienie znaczenia materializmu dialektycznego"

K: On NIE rozumial materializmu historycznego (histmatu), czyli "nauki o
                  ogolnych prawach rozwoju spoleczenstwa" (Materializm historyczny,
                  KiW 1955 s.7) - odp. socjologii, oraz materializmu dialektycznego
                  (diamatu), czyli "filozofii marksizmu, teoretycznego fundamentu komunizmu
                  naukowego, swiatopogladu partii komunistycznej" (Materializm
                  dialektyczny, KiW 1954 s. 7).
                  Kagan :)
                  Ps. W/g ostatniej pozycji Marksizm=(diamat+histmat)+politekonomia
                  (ekonomia polityczna)+socnauk (naukowy socjalizm).
                  Zauwazmy, ze poniewaz "Boh trojcu l'ubit), to diamat i histmat zostaly tam
                  nazwane ogolnie "materializmem", aby Markszim mial dokladnie 3 czesci,
                  jak bog chrzescijan...
                  K.
                  • Gość: Jaceq Re: Grzechy Bulhakowa IP: *.ppp.szeptel.net.pl 10.03.02, 11:24
                    Antypody spać! Przywiązać się do hamaków!

Dorsai, pojąłęś coś z tego?
                    • Gość: Kagan Re: Grzechy Bulhakowa IP: *.vic.bigpond.net.au 10.03.02, 11:38
                      Gość portalu: Jaceq napisał(a):
                      Antypody spać! Przywiązać się do hamaków!
                      K: Za wczesnie! i jak pisalem, albo ziemia jest plaska, wiec nie spadne,
                      albo jest olbrzmia kula, z olbrzymia grawitacja (zobaz jaka wielka rakieta
                      jest potrzebna, aby wyniesc czlowieka na orbite), wiec problemem jest ucieczka
                      z ziemi, anie spadniecie z antypodow. Zreszta z mojego punktu widzenia,
                      to wy jestescie antypodami... :)

Dorsai, pojąłęś coś z tego?
                      K: Polecam szkolke sobotnio-niedzielna (religia) i WUML (Marksizm). :))
                      AMEN, z partyjnym pozdrowieniem! :)))
                      KAGAN
        • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.arts.monash.edu.au 15.03.02, 08:51
          kaszper napisał(a):

> robota bedzie mu sie w rekach palila.
          ... oj bedzie!
    • obserwator3 Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 10.03.02, 13:29

> ktory cie wywiodl z ziemii egipskiej, z domu niewoli" – Exodus 20:2), a p
      > rzede
      >
      > sluzyl") przyjmiemy za III przykazanie, sprawa sie komplikuje jeszcze bardziej&
      > #8230;
      >
      > Co wazniejsze, modlac sie do obrazow czy figur (czy nawet uzywajac obrazy/figur
      > y
      > Kagan

Drobne podsumowanie:
      prowokacyjny antysemityzm(inne posty),zwierzęcy antyklerykalizm i antykatolicyzm
      z elementami niby ateizmu w ogóle,jednocześnie przemycanie tu i ówdzie tresci o
      wyższości judaizmu nad czymkolwiek innym a nad katolicyzmem zwłaszcza.. o co tu
      chodzi Kagan?
      • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.vic.bigpond.net.au 10.03.02, 13:46
        obserwator3 napisał(a):
        Drobne podsumowanie:
        prowokacyjny antysemityzm (inne posty),
        K: Mylisz ANTYSYJONIZM z antysemityzmem!
        Ja jestem FILOSEMITA, i jednoczesnie ANTYSYJONISTA!
        Jedno NIE wyklucza drugiego!

...zwierzęcy antyklerykalizm i antykatolicyzm
        K: Zgoda, choc wolalbym "wojujacy" zamiast "zwierzecy", ale
        niech tam bedzie, "zwierzeco wojujacy", np. jak lew czy tygrys...

...z elementami niby ateizmu w ogóle, jednocześnie przemycanie tu i ówdzie
        tresci o wyższości judaizmu nad czymkolwiek innym a nad katolicyzmem
        zwłaszcza...
        K: NIE tylko Judaizmu, a w ogole religii prawdziwie MONOTEISTYCZNYCH.
        Pochwalam tez np. Islam za ich konsekwentne przestrzeganie oryginalnego
        Dekalogu! Tyle, ze Islam to filozoficznie rzecz biorac rozrzedzona
        i zwulgaryzowana wersja Judaizmu (Chrzescijanstwo to zatrute i
        zanieczyszczone popluczyny po Judaizmie), wiec wole Judaizm...

... o co tu chodzi Kagan?
        K: O poszukiwanie Prawdziwego Boga!
        Kagan
        • obserwator3 Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! 10.03.02, 14:19

> obserwator3 napisał(a):
          > Drobne podsumowanie:
          > prowokacyjny antysemityzm (inne posty),
          > K: Mylisz ANTYSYJONIZM z antysemityzmem!
          > Ja jestem FILOSEMITA, i jednoczesnie ANTYSYJONISTA!
          > Jedno NIE wyklucza drugiego!
          >
          > ...zwierzęcy antyklerykalizm i antykatolicyzm
          > K: Zgoda, choc wolalbym "wojujacy" zamiast "zwierzecy", ale
          > niech tam bedzie, "zwierzeco wojujacy", np. jak lew czy tygrys...
          >
          > ...z elementami niby ateizmu w ogóle, jednocześnie przemycanie tu i ówdzie
          > tresci o wyższości judaizmu nad czymkolwiek innym a nad katolicyzmem
          > zwłaszcza...
          > K: NIE tylko Judaizmu, a w ogole religii prawdziwie MONOTEISTYCZNYCH.
          > Pochwalam tez np. Islam za ich konsekwentne przestrzeganie oryginalnego
          > Dekalogu! Tyle, ze Islam to filozoficznie rzecz biorac rozrzedzona
          > i zwulgaryzowana wersja Judaizmu (Chrzescijanstwo to zatrute i
          > zanieczyszczone popluczyny po Judaizmie), wiec wole Judaizm...
          >
          > ... o co tu chodzi Kagan?
          > K: O poszukiwanie Prawdziwego Boga!
          > Kagan

My tu w Polsce na próbę udawadniania wyższości czegoś,czego NIE DA SIĘ
          udowodnić,bo leży to poza wszelką logiką mówimy "o wyższości świąt wielkanocy nad
          świętami Bożego narodzenia".Spór o taką wyższość jest tak samo jałowy i bez sensu
          jak to całe Twoje wojowanie.Żyj i daj Żyć innym.
          Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach JEDYNEJ SŁUSZNEJ PRAWDY.
      • Gość: ania Prosba do Kagana IP: *.upc.chello.be 10.03.02, 13:55
        Twoje zdanie na temat KK juz wszyscy znaja ale w jednym z watkow pisales cos o
        islamie bardzo mnie interesuje Twoje zdanie na temat tej religii ,byc moze
        raj z hurysami dla mezczyzn zainteresuje panow ale powiedz co Allach ma dla
        kobiet bo nie jestem lesbijka
        • Gość: Kagan Re: Prosba do Kagana IP: *.vic.bigpond.net.au 10.03.02, 14:06
          Gość portalu: ania napisał(a):

> Twoje zdanie na temat KK juz wszyscy znaja ale w jednym z watkow pisales cos o
          > islamie bardzo mnie interesuje Twoje zdanie na temat tej religii ,byc moze
          > raj z hurysami dla mezczyzn zainteresuje panow ale powiedz co Allach ma dla
          > kobiet bo nie jestem lesbijka.

K: Ladne beda hurysami. Zakladam, ze po smierci kazda muzulmanka
          stanie sie piekna dziewica, i ze bedzie odzyskiwac dziewictwo po
          kazdym stosunku z dzielnymio wojownikami Islamu. :)
          A te, co sie seksem NIE interesuja, maja przynajmniej zagwarantowane,
          ze NIE trafia, w odroznieniu od wszystkich katoliczek, do piekla!
          Osobiscie polecam jednak raczej niesyjonistyczny Judaizm.
          Mam zamiar zostac takim wlasnie anytysyjonistycznym cadykiem. :)
          Po to, aby uratowac dorobek Judaizmu, jak padnie izrael i zaczna sie
          znowe przesladowania zydow. Wtedy jako aryjski cadyk bede mial
          szanse uratowac co sie da z Judaizmu przed inaczej nieunikniona zaglada
          z reki slusznie rozgniewanych Gojow...
          Kagan
          • Gość: ania Re: Prosba do Kagana IP: *.upc.chello.be 10.03.02, 14:20

> Gość portalu: ania napisał(a):
            >
            > > Twoje zdanie na temat KK juz wszyscy znaja ale w jednym z watkow pisales c
            > os o
            > > islamie bardzo mnie interesuje Twoje zdanie na temat tej religii ,byc mo
            > ze
            > > raj z hurysami dla mezczyzn zainteresuje panow ale powiedz co Allach ma dl
            > a
            > >
            >
            > K: Ladne beda hurysami. Zakladam, ze po smierci kazda muzulmanka
            > stanie sie piekna dziewica, i ze bedzie odzyskiwac dziewictwo po
            > kazdym stosunku z dzielnymio wojownikami Islamu. :)
            > A te, co sie seksem NIE interesuja, maja przynajmniej zagwarantowane,
            > ze NIE trafia, w odroznieniu od wszystkich katoliczek, do piekla!
            > Osobiscie polecam jednak raczej niesyjonistyczny Judaizm.
            > To nie dla mnie Allach jest zbyt antykobiecy utrata dziewictwa boli a jak ma
            bolec za kazdym razem to ja nie chce
            >

>
            >

• Gość: Kagan Re: Prosba do Kagana IP: *.vic.bigpond.net.au 10.03.02, 14:36
              Gość portalu: ania napisał(a):

>
              > > Gość portalu: ania napisał(a):
              > >
              > > > Twoje zdanie na temat KK juz wszyscy znaja ale w jednym z watkow pisales c os o
              > > > islamie bardzo mnie interesuje Twoje zdanie na temat tej religii , byc moze
              > > > raj z hurysami dla mezczyzn zainteresuje panow ale powiedz co Allach
              > > > ma dla kobiet?

> K: Ladne beda hurysami. Zakladam, ze po smierci kazda muzulmanka
              > stanie sie piekna dziewica, i ze bedzie odzyskiwac dziewictwo po
              > kazdym stosunku z dzielnymio wojownikami Islamu. :)
              > A te, co sie seksem NIE interesuja, maja przynajmniej zagwarantowane,
              > ze NIE trafia, w odroznieniu od wszystkich katoliczek, do piekla!
              > Osobiscie polecam jednak raczej niesyjonistyczny Judaizm.

A: To nie dla mnie. Allach jest zbyt antykobiecy - utrata dziewictwa boli a jak ma
              > bolec za kazdym razem to ja nie chce!
              K: Boli tylko na ziemi! W raju islamskim to jak orgazm!
              Spytaj sie jakiegokolwiek muzulmanskiego teologa!
              • Gość: Kagan Re: Prosba do Kagana IP: *.vic.bigpond.net.au 11.03.02, 03:13

> Gość portalu: ania napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Kagan napisał(a):
                > >
                > > > Gość portalu: ania napisał(a):
                > > >
                > > > > Twoje zdanie na temat KK juz wszyscy znaja ale w jednym z watkow
                > pisales c os o
                > > > > islamie bardzo mnie interesuje Twoje zdanie na temat tej religi
                > i , byc moze
                > > > > raj z hurysami dla mezczyzn zainteresuje panow ale powiedz co Al
                > lach
                > > > > ma dla kobiet?
                >
                > > K: Ladne beda hurysami. Zakladam, ze po smierci kazda muzulmanka
                > > stanie sie piekna dziewica, i ze bedzie odzyskiwac dziewictwo po
                > > kazdym stosunku z dzielnymio wojownikami Islamu. :)
                > > A te, co sie seksem NIE interesuja, maja przynajmniej zagwarantowane,
                > > ze NIE trafia, w odroznieniu od wszystkich katoliczek, do piekla!
                > > Osobiscie polecam jednak raczej niesyjonistyczny Judaizm.
                >
                > A: To nie dla mnie. Allach jest zbyt antykobiecy - utrata dziewictwa boli a ja
                > k ma
                > > bolec za kazdym razem to ja nie chce!
                > K: Boli tylko na ziemi! W raju islamskim to jak orgazm!
                > Spytaj sie jakiegokolwiek muzulmanskiego teologa!

• Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! CD IP: *.vic.bigpond.net.au 13.03.02, 07:38
      1. Katolicy wielbia zydowke Miriam! Caly ten kult maryjny, ten
      kult obrazow przedtawiajacych Miriam, chocby tej "Madonny czestochowskiej"
      jest sprzeczny z Exodus 20:4-5! Kto nadal zydowce Miriam tylul
      "Krolowej Polski"? Katolicy! Co ich za to spotka? Kara do czwartego
      pokolenia, a poniewaz kolejne pokolenia sa tez balwochwalcze, wiec
      nastepne cztery pokolenia tez beda pokutowac za wasze grzechy!
      2. Katolicy wierza w kosciol, co jest przeciwne Dekalogowi
      (Exodus 20:3-6 mowi wyraznie,ze wierzyc mozna tylko w Boga Jahwe, i
      co czeka innowiercow).
    • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.arts.monash.edu.au 14.03.02, 07:08

> ktory cie wywiodl z ziemii egipskiej, z domu niewoli" � Exodus 20:2), a p
      > rzede
      >
      > #8230;
      >
      > y
      > Kagan

• Gość: sancti Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.waveform.net 15.03.02, 23:44
      Swiety Ojcie Kolbe

Swiety Popieluszko

Swiety kard. Wyszynski

Swieta Faustyna

Poganie/niewierzacy - potencja nastepnych swietych polskich
      • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.vic.bigpond.net.au 16.03.02, 13:19
        Gość portalu: sancti napisał(a):
        > Swiety Ojcie Kolbe
        K: Wciaz w czyscu, za nagonke na zydow i de facto
        popelnienie samobojstwa w Auschwitz... Plusik
        za uratowanie zycia wspolwieznia z rodzina do utrzymania...

> Swiety Popieluszko
        K: Jaki on tam swiety? Mieszal sie do polityki, wbrew
        "oddajcie cesarzowi co cesarskie"...

> Swiety kard. Wyszynski
        K: za to, co wyczynial z sowieckimi jencami?

> Swieta Faustyna
        K: A co ona takiego zrobila specjalnego?

> Poganie/niewierzacy - potencja nastepnych swietych polskich
        ???
        • Gość: Palme Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: 172.16.1.* 16.03.02, 13:32
          Kazdy katolik zdechnie jak inne zwierzeta homo-sapiens. Bo czlowiek to ssak
          z rzedu naczelnych ,poczytajcie Darwina albo Haeckla . No i wogole filozofie
          Ewolucjonistyczna. Piekla ,Nieba,Czysca po smierci nie ma ! Zycie po smierci
          sie konczy i to definitywnie ! Takze uzywajcie zycia poki jescze mozecie ,na
          calego,jak np. Augustyn z Hippony w swojej mlodosci.... Religia to wymysl
          cwaniakow i politykow ( typu Mojrzesz ) ,po to zeby terroryzowac ludzi jak to
          slusznie pisal filozof grecki
          Kritias.
          Polacy sa glupsi od Ruskich ,bo Ruscy sie pozbyli Utopii
          Komunistycznej,a Polacy nie moga sie pozbyc Utopii Chrzescijanskiej tak jak ich
          kumple Europejscy z UE. W Japonii nikt nie wierzy w Jeszue i
          co ? caly narod do piekla ? ))))
          • Gość: AU Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.dialup.optusnet.com.au 16.03.02, 14:23
            Gość portalu: Palme napisał(a):

> Kazdy katolik zdechnie jak inne zwierzeta homo-sapiens. Bo czlowiek to ssak
            > z rzedu naczelnych ,poczytajcie Darwina albo Haeckla . No i wogole filozofie
            > Ewolucjonistyczna. Piekla ,Nieba,Czysca po smierci nie ma ! Zycie po smierci
            > sie konczy i to definitywnie ! Takze uzywajcie zycia poki jescze mozecie ,na
            > calego,jak np. Augustyn z Hippony w swojej mlodosci.... Religia to wymysl
            > cwaniakow i politykow ( typu Mojrzesz ) ,po to zeby terroryzowac ludzi jak to
            > slusznie pisal filozof grecki
            > Kritias.
            >
            > Polacy sa glupsi od Ruskich ,bo Ruscy sie pozbyli Utopii
            > Komunistycznej,a Polacy nie moga sie pozbyc Utopii Chrzescijanskiej tak jak ich
            >
            > kumple Europejscy z UE. W Japonii nikt nie wierzy w Jeszue i
            > co ? caly narod do piekla ? ))))

A DLACZEGO NIE ?
            • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.lib.monash.edu.au 22.03.02, 07:29

> Gość portalu: Palme napisał(a):
              >
              > > Kazdy katolik zdechnie jak inne zwierzeta homo-sapiens. Bo czlowiek to
              > ssak
              > > z rzedu naczelnych ,poczytajcie Darwina albo Haeckla . No i wogole filozof
              > ie
              > > Ewolucjonistyczna. Piekla ,Nieba,Czysca po smierci nie ma ! Zycie po smier
              > ci
              > > sie konczy i to definitywnie ! Takze uzywajcie zycia poki jescze mozecie ,
              > na
              > > calego,jak np. Augustyn z Hippony w swojej mlodosci.... Religia to wymysl
              > > cwaniakow i politykow ( typu Mojrzesz ) ,po to zeby terroryzowac ludzi jak
              > to
              > > slusznie pisal filozof grecki
              > > Kritias.
              >
              > >
              > > Polacy sa glupsi od Ruskich ,bo Ruscy sie pozbyli Utopii
              > > Komunistycznej,a Polacy nie moga sie pozbyc Utopii Chrzescijanskiej tak ja
              > k ich
              > >
              > > kumple Europejscy z UE. W Japonii nikt nie wierzy w Jeszu
              > e i
              > > co ? caly narod do piekla ? ))))
              >
              > A DLACZEGO NIE ?
              K: oczywiscie, ze praktycznie wszyscy Japonczycy pojda do piekla!
              Maja tam zagwarantowane cieple (doslownie i w przenosni) posadki,
              przy smazeniu katolikow.
              Kagan, Diabel Wcielony! :)
    • Gość: duma Re Stalin,Lenin, Hitler,KatynOswiecim niosla chwal IP: *.waveform.net 16.03.02, 16:11
      Nie Ojciec Kolbe, kard. Wyszynski, ks. Popieluszko,siostra Faustyna, papiez Jan
      Pawel II niosla chwale dla mPolski ale wszyscy niewierzacy wraz z STALIN, LENIN,
      Hitler, Oswiecim, Katyn itd. Oni sa swieci niebiecy i przykladem dla mlodziezy
      polskiej ?????
      • Gość: Palme Re: Re Stalin,Lenin, Hitler,KatynOswiecim niosla chwal IP: 172.16.1.* 16.03.02, 16:26
        Gość portalu: duma napisał(a):

> Nie Ojciec Kolbe, kard. Wyszynski, ks. Popieluszko,siostra Faustyna, papiez Jan
        >
        > Pawel II niosla chwale dla mPolski ale wszyscy niewierzacy wraz z STALIN, LENIN
        > ,
        > Hitler, Oswiecim, Katyn itd. Oni sa swieci niebiecy i przykladem dla mlodziezy
        > polskiej ?????

Przykladem dla mlodzierzy polskiej powinien byc filozof cynik-grecki :
        Diogenes z Synopy .Byl on biedny z wyboru ,gardzil rzeczami materialnymi ( czyli
        anty-konsumpcjonista ),lubil rozmowy na wysokim poziomie intelektualnym i mial w
        du..e religie oraz demokracje i pedalski idealizm Platona. No jeszcze
        filozofow Oswiecenia bym tu dodal np. Volteira. ps.
        przeciez ks.Popieluszko to byl kacap-Bialorusin nazywal sie
        Popieluszkin .....ruskich autorytetow to nam tu nie trzeba.....
        • Gość: sasiad Re: Re Stalin,Lenin, Hitler,KatynOswiecim niosla chwal IP: *.waveform.net 16.03.02, 19:50

> Gość portalu: duma napisał(a):
          >
          > > Nie Ojciec Kolbe, kard. Wyszynski, ks. Popieluszko,siostra Faustyna, papie
          > z Jan
          > >
          > > Pawel II niosla chwale dla mPolski ale wszyscy niewierzacy wraz z STALIN,
          > LENIN
          > > ,
          > > Hitler, Oswiecim, Katyn itd. Oni sa swieci niebiecy i przykladem dla mlodz
          > iezy
          > > polskiej ?????
          >
          >
          >
          > Przykladem dla mlodzierzy polskiej powinien byc filozof cynik-grecki :
          > Diogenes z Synopy .Byl on biedny z wyboru ,gardzil rzeczami materialnymi ( czyl
          > i
          > anty-konsumpcjonista ),lubil rozmowy na wysokim poziomie intelektualnym i mial
          > w
          > du..e religie oraz demokracje i pedalski idealizm Platona. No jeszcze
          > filozofow Oswiecenia bym tu dodal np. Volteira. ps.
          > przeciez ks.Popieluszko to byl kacap-Bialorusin nazywal sie
          > Popieluszkin .....ruskich autorytetow to nam tu nie trzeba.....
          8888888888888888888888888888888888888888

Wasze nazwisko jest Dupkiewicz i wasze wydzieliny zanieczyszczaja nasze miasto

• Gość: Kagan Re: Re Stalin,Lenin, Hitler,KatynOswiecim niosla chwal IP: *.vic.bigpond.net.au 17.03.02, 00:53

Gość portalu: duma napisał(a):
          Nie Ojciec Kolbe, kard. Wyszynski, ks. Popieluszko,siostra Faustyna,
          papiez Jan Pawel II niosla chwale dla mPolski ale wszyscy niewierzacy
          wraz z STALIN, LENIN, Hitler, Oswiecim, Katyn itd. Oni sa swieci niebiecy i
          przykladem dla mlodziezy polskiej ?????

P: Przykladem dla mlodziezy polskiej powinien byc filozof cynik-grecki :
          Diogenes z Synopy .Byl on biedny z wyboru ,gardzil rzeczami materialnymi
          (czyli anty-konsumpcjonista ),lubil rozmowy na wysokim poziomie intelektualnym
          i mial w du..e religie oraz demokracje i pedalski idealizm Platona.
          No jeszcze z filozofow Oswiecenia bym tu dodal np. Volteira.
          ps.
          przeciez ks.Popieluszko to byl kacap-Bialorusin nazywal sie
          Popieluszkin .....ruskich autorytetow to nam tu nie trzeba.....
          K: Zgoda! Od Platona mielismy Arystotelesa, ktorego bledne teoryjki
          zostaly ochoczo zaakceptowane przez kosciol i wstrzymaly rozwoj
          cywilizacji na grube setki lat...
    • Gość: Ed Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 20:19
      Biorąc pod uwagę biblijną klątwę do chyba setnego pokolenia, wypadało by już
      dzisiaj zadbać o odpowiednią ilość smoły.
      • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.arts.monash.edu.au 21.03.02, 04:51
        Gość portalu: Ed napisał(a):

> Biorąc pod uwagę biblijną klątwę do chyba setnego pokolenia, wypadało by już
        > dzisiaj zadbać o odpowiednią ilość smoły.

Tylko do czwartego. Jehowa az tak nie byl okrutny...
        Niemniej smola jest w piekle mile widziana...
        Szczegolnie w oddziale dla kleru kat. :)
    • Gość: JOANNES Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: 150.108.30.* 22.03.02, 01:39
      A wiec zaczekajmy si sie w tym piekle spotkajmy
      Rzymsi Katolik
      Kochany Bracie nie sadzcie a nie bedziecie sadzeni.
      A ja bede z wami az do skoncenia swiata tak powiedzial Pan Jezus do swojego
      katolickiego kosciola i zeczywiscie w nim jest do dzisiaj.
      Civediamo in inferno caro fratelo.
      Ciao Joannes Marcus
      • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.lib.monash.edu.au 22.03.02, 07:26
        Gość portalu: JOANNES napisał(a):

> A wiec zaczekajmy si sie w tym piekle spotkajmy
        > Rzymsi Katolik
        > Kochany Bracie nie sadzcie a nie bedziecie sadzeni.
        > A ja bede z wami az do skoncenia swiata tak powiedzial Pan Jezus do swojego
        > katolickiego kosciola i zeczywiscie w nim jest do dzisiaj.
        > Civediamo in inferno caro fratelo.
        > Ciao Joannes Marcus
        K: Moze zydek Jeszu tam jest, ale Boga prawdziwego w tym pseudokosciele
        NIGDY NIE bylo!
        Kagan
        PS W piekle sie napewno spotkamy, bo, jak wiadomo, ja jestem Diablem :)

• Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.vic.bigpond.net.au 29.03.02, 10:57
    • Gość: Bronek NIE KAZDY, ZOSTALI JESZCZE ROZUMNI !!! IP: *.ipt.aol.com 31.03.02, 16:12
      • Gość: Kagan "Rozumny katolik" to OXYMORON! IP: *.vic.bigpond.net.au 01.04.02, 16:25
    • Gość: swe Re: Kagan ty sam jestes najwiekszym BALWANEM!! IP: *.local 01.04.02, 16:47
      Kagan ty sam jestes balwanem i idiota! IDZ SIE LECZYC! DOBRYCH ROKOWAN DLA
      CIEBIE NIE WIDZE. A OTCHLAN PIEKIELNA JUZ NA CIEBIE CZEKA!!!!!!!!!
      • Gość: Kagan Re: Kagan ty sam jestes najwiekszym BALWANEM!! IP: *.vic.bigpond.net.au 01.04.02, 16:50
        Gość portalu: swe napisał(a):

> Kagan ty sam jestes balwanem i idiota! IDZ SIE LECZYC! DOBRYCH ROKOWAN DLA
        > CIEBIE NIE WIDZE. A OTCHLAN PIEKIELNA JUZ NA CIEBIE CZEKA!!!!!!!!!

K: Kolejny na watek o poziomie polskich katolikow!
        PS: Ty do piekla sie nie dostaniesz, bos za glupi... :(
    • Gość: ewa Re: KAGAN skonczy w piekle! IP: *.local 02.04.02, 22:07
      KAGAN TY ANCYCHRYSCIE!!!!!!!!!! WRACAJ DO PIEKLA SKAD PRZYBYLES!!!!!!!!!!!ARAB
    • Gość: diabeł Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.satfilm.net.pl / 10.0.17.* 06.04.02, 08:45
      Jesteś głupawym skurwysynem
      • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.vic.bigpond.net.au 07.04.02, 16:12
        Gość portalu: diabeł napisał(a):

> Jesteś głupawym skurwysynem

K: Zza falszywego diabla wyszla klecha i poszla na watek o poziomie polskich katoli ;(
    • Gość: kagan.au Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.arts.monash.edu.au 18.04.02, 07:30

> ktory cie wywiodl z ziemii egipskiej, z domu niewoli" � Exodus 20:2), a p
      > rzede
      >
      > #8230;
      >
      > y
      > Kagan

• Gość: kagan.au Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.tlsa.pl 18.04.02, 10:07
        EEEe, katole !!
      • Gość: kagan.au Podbijacjcie watek IP: *.tlsa.pl 18.04.02, 10:08
        i sprawdzajcie posty, bo istnieja falszywe kagany
        • Gość: KAGAn.AU Flaszywe kagany podbijaja watek! IP: *.lib.monash.edu.au 19.04.02, 07:55
          Gość portalu: kagan FALSZYWY napisał z adresu *.tlsa.pl:
          i sprawdzajcie posty, bo istnieja falszywe kagany
          K: FALSZYWE KAGANY Z POLSKI (*.pl) :(

• Gość: KAGAn.AU Re: Australijskie kagany podbijaja watek! IP: *.tlsa.pl 19.04.02, 08:18
            Gość portalu: KAGAn.AU napisał(a):

> Gość portalu: kagan FALSZYWY pisze z adresów *.au i .pl:
            > i sprawdzajcie posty, bo istnieja falszywe kagany
            > K: FALSZYWE KAGANY Z POLSKI i AUSTRALII (*.pl) (*.pl) :(
            >

• Gość: Kagan.au Falszywe Kagany podbijaja watek! IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 30.04.02, 07:38
              > > Gość portalu: kagan FALSZYWY pisze z adresów *.pl:
              > > i sprawdzajcie posty, bo istnieja falszywe Kagany
              > > K: FALSZYWE KAGANY Z POLSKI (*.pl) :(

• Gość: Kagan Re: Falszywe Kagany podbijaja watek! IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 02.05.02, 09:24
                Gość portalu: Kagan.au napisał(a):
                > > > Gość portalu: kagan FALSZYWY pisze z adresów *.pl:
                > > > Ii sprawdzajcie posty, bo istnieja falszywe Kagany piszace z Polski! :(

• Gość: Rada Re: natura piekla IP: *.waveform.net 01.05.02, 17:47
      W niebie sa starsze panie ktore spiewaja dzien i noc.

W piekle sa mlode i piekne prostytutki,- radosc na wiecznosc
      • Gość: Kagan Re: natura piekla IP: *.its.monash.edu.au / *.lib.monash.edu.au 02.05.02, 05:49
        Gość portalu: Rada napisał(a):

> W niebie sa starsze panie ktore spiewaja dzien i noc.
        K: I na dodatek straasznie falszuja, jak np. chor w polskiej parafii w Melbourne, Victoria... :(
        >
        > W piekle sa mlode i piekne prostytutki,- radosc na wiecznosc
        K: A dla pedalow mlode, zdrowe chlopaki.. :)

• Gość: kielce Re: natura piekla IP: *.chello.no / *.chello.no 02.05.02, 10:56

> > W piekle sa mlode i piekne prostytutki,- radosc na wiecznosc
          > K: A dla pedalow mlode, zdrowe chlopaki.. :)
          > klerykowo:A dla zoofili baranek bozy :)

• Gość: Kagan Re: natura piekla IP: *.vic.bigpond.net.au 13.05.02, 15:25
            Gość portalu: kielce napisał(a):
            W piekle sa mlode i piekne prostytutki,- radosc na wiecznosc
            Kagan: A dla pedalow mlode, zdrowe chlopaki.. :)

Kklerykowo:A dla zoofili baranek bozy :)
            Kagan: A dla milosnikow kazirodstwa tez sie cos tam znajdzie....

• Gość: Kagan Re: natura piekla - domu Kagana IP: *.tlsa.pl 13.05.02, 15:31

> > W piekle sa mlode i piekne prostytutki,- radosc na wiecznosc
              > Kagan: A dla mnie pedala: mlode, zdrowe chlopaki.. :)
              >
              >

• Gość: Kagan Falszywe Kagany z Australii podbijaja watek IP: *.tlsa.pl 13.05.02, 15:32
              • Gość: Kagan.au Falszywe Kagany z *.tlsa.pl podbijaja watek IP: *.vic.bigpond.net.au 13.05.02, 16:45
            • Gość: Kagan.au Re: natura piekla IP: *.tlsa.pl 13.05.02, 15:33
              Juz niedlugo bede mial Mlot na katoli
              • Gość: Kagan Re: natura Kagana IP: *.tlsa.pl 13.05.02, 15:58
                Nazywam sie Lech Keller. Nie mam zony ani dzieci. Jestem tworem asexualnym.
                • Gość: Kagan.au Re: natura Kagana IP: *.vic.bigpond.net.au 13.05.02, 16:43
                  Gość portalu: Kagan FALSZYWY napisał z adresu *.tlsa.pl :

Nazywam sie Lech Keller. Nie mam zony ani dzieci. Jestem tworem asexualnym.
                  Kagan prawdziwy: To wszystko Klamstwo! Ty NIE nazywasz sie Lech Keller!
                  Jestes kompletnie zdemoralizowanym katolikiem... :(

• chicago1 Re: natura Kagana 13.05.02, 16:46

> Gość portalu: Kagan FALSZYWY napisał z adresu *.tlsa.pl :
                    >
                    > Nazywam sie Lech Keller. Nie mam zony ani dzieci. Jestem tworem asexualnym.
                    > Kagan prawdziwy: To wszystko Klamstwo! Ty NIE nazywasz sie Lech Keller!
                    > Jestes kompletnie zdemoralizowanym katolikiem... :(

Pewien jestes,ze to katolik?A moze to Zyd ?Albo Chazar?
                    >

• Gość: Kagan.au Re: natura Kagana IP: *.vic.bigpond.net.au 13.05.02, 16:48
                      chicago1 napisał(a):

> Gość portalu: Kagan.au napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: Kagan FALSZYWY napisał z adresu *.tlsa.pl :
                      > >
                      > > Nazywam sie Lech Keller. Nie mam zony ani dzieci. Jestem tworem asexualnym .
                      > > Kagan prawdziwy: To wszystko Klamstwo! Ty NIE nazywasz sie Lech Keller!
                      > > Jestes kompletnie zdemoralizowanym katolikiem... :(
                      >
                      > Pewien jestes,ze to katolik?A moze to Zyd ?Albo Chazar?
                      K: Na zyda czy Chazara ten falszywy kagan jest za glupi! :) A moj watek sie rzorosl do 100 postow!
                      Dziekuje!

• Gość: Kagan.au Re: natura Kagana IP: *.ha.pwr.wroc.pl 13.05.02, 18:01

> chicago1 napisał(a):
                        >
                        > > Gość portalu: Kagan.au napisał(a):
                        > >
                        > > > Gość portalu: Kagan FALSZYWY napisał z adresu *.tlsa.pl :
                        > > >
                        > > > Nazywam sie Lech Keller. Nie mam zony ani dzieci. Jestem tworem asexu
                        > alnym .
                        > > > Kagan prawdziwy: To wszystko Klamstwo! Ty NIE nazywasz sie Lech Kelle
                        > r!
                        > > > Jestes kompletnie zdemoralizowanym katolikiem... :(
                        > >
                        > > Pewien jestes,ze to katolik?A moze to Zyd ?Albo Chazar?
                        > K: Na zyda czy Chazara ten falszywy kagan jest za glupi! :) A moj watek sie rzo
                        > rosl do 100 postow!
                        > Dziekuje!
                        Kagan Prawdziwy: Moj watek sie tak rozrosl bo go sam sobie podbijam. Tylko o to
                        chodzi Prawdziwemu Kaganowi jak ja.
                        >

• Gość: Kagan.au Re: natura Kagana IP: *.ha.pwr.wroc.pl 13.05.02, 18:02

> chicago1 napisał(a):
                        >
                        > > Gość portalu: Kagan.au napisał(a):
                        > >
                        > > > Gość portalu: Kagan FALSZYWY napisał z adresu *.tlsa.pl :
                        > > >
                        > > > Nazywam sie Lech Keller. Nie mam zony ani dzieci. Jestem tworem asexu
                        > alnym .
                        > > > Kagan prawdziwy: To wszystko Klamstwo! Ty NIE nazywasz sie Lech Kelle
                        > r!
                        > > > Jestes kompletnie zdemoralizowanym katolikiem... :(
                        > >
                        > > Pewien jestes,ze to katolik?A moze to Zyd ?Albo Chazar?
                        > K: Na zyda czy Chazara ten falszywy kagan jest za glupi! :) A moj watek sie rzo
                        > rosl do 100 postow!
                        > Dziekuje!
                        >
                        Kgan Prawdziwy: jesli to wszystko nieprawda to udowodnij ze masz zone i dzieci.
                        wspolczucie takiego starego miec.

• Gość: Kagan Re: natura Kagana IP: *.vic.bigpond.net.au 14.05.02, 14:15
                          Katole, nie majac kontrargumentow merytorycznych, zarzucili mnie
                          juz nie tylko inwektywami czy polemika ad personam, ale nawet
                          znizyli sie do kradziezy mego nicka... :(
                          OTO PRAWDZIWA NATURA KATOLI!
                          Nic dziwnego, ze pojda wszyscy do PIEKLA! :(
                          Kagan Prawdziwy z Australii
                          • Gość: Student Re: natura Kagana IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 21.05.02, 10:41

> Katole, nie majac kontrargumentow merytorycznych, zarzucili mnie
                            > juz nie tylko inwektywami czy polemika ad personam, ale nawet
                            > znizyli sie do kradziezy mego nicka... :(
                            > OTO PRAWDZIWA NATURA KATOLI!
                            > Nic dziwnego, ze pojda wszyscy do PIEKLA! :(
                            > Kagan Prawdziwy z Australii

• Gość: Kagan Re: natura Kagana IP: *.vic.bigpond.net.au 31.05.02, 08:37
                              Gość portalu: Student napisał(a):

> > Katole, nie majac kontrargumentow merytorycznych, zarzucili mnie
                              > > juz nie tylko inwektywami czy polemika ad personam, ale nawet
                              > > znizyli sie do kradziezy mego nicka... :(
                              > > OTO PRAWDZIWA NATURA KATOLI!
                              > > Nic dziwnego, ze pojda wszyscy do PIEKLA! :(
                              > > Kagan Prawdziwy z Australii

• d_nutka Re: natura Kagana 31.05.02, 08:59
                                No właśnie! Jaka jest ta natura Kagana???
                                Czy ona też prowadzi do piekieł???
                                • Gość: Kagan Re: natura Kagana IP: *.vic.bigpond.net.au 31.05.02, 09:01
                                  d_nutka napisał(a):

> No właśnie! Jaka jest ta natura Kagana???
                                  > Czy ona też prowadzi do piekieł???
                                  ONA JEST Z PIEKLA RODEM! :-)
                                  • d_nutka Re: natura Kagana 31.05.02, 09:46

> d_nutka napisał(a):
                                    >
                                    > > No właśnie! Jaka jest ta natura Kagana???
                                    > > Czy ona też prowadzi do piekieł???
                                    > ONA JEST Z PIEKLA RODEM! :-)

Z piekła rodem-to rozumiem, ale dokąd prowadzi?
                                    d_nutka

• Gość: Jonatan Kazdy katolik skonczy w piekle IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.05.02, 13:49
                                      Nie chce mi się czytać wszystkich wypowiedzi. Ale jeżeli by uznać
                                      przykazanie "Nie bedziesz czynil zadnej rzezby ani zadnego obrazu tego, co jest
                                      na niebie wysoko ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach
                                      pod ziemia!" to w mieszkaniach wszyscy mieliby puste ściany. Bo przykazanie
                                      mówi wyraźnie ŻADNEJ RZECZY.Wszystkie galeria poszły by sie paść.
                                      A druga rzecz czemu katolik ma skończyć w piekle, przecież wszystkie
                                      prawosławne odłamy też mają ikony w kościołach, więc pisz wyraźnie katolicy i
                                      prawosławni skończą w piekle lub też chrześcijanie.
                                      • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle IP: *.its.monash.edu.au / *.lib.monash.edu.au 04.06.02, 09:01
                                        Gość portalu: Jonatan napisał(a):

> Nie chce mi się czytać wszystkich wypowiedzi. Ale jeżeli by uznać
                                        > przykazanie "Nie bedziesz czynil zadnej rzezby ani zadnego obrazu tego, co jest
                                        > na niebie wysoko ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach
                                        > pod ziemia!" to w mieszkaniach wszyscy mieliby puste ściany. Bo przykazanie
                                        > mówi wyraźnie ŻADNEJ RZECZY.Wszystkie galeria poszły by sie paść.
                                        K: Czytaj wyraznie i ze zrozumieniem! Tu chodzi tylko o zakaz sporzadzania
                                        obrazow czy rzezb, ktore sa przedmiotami kultu! Np. wizerunkow tzw. Madonny
                                        (zydowki Miriam, nie wspolczesnej piosenkarki)...

> A druga rzecz czemu katolik ma skończyć w piekle, przecież wszystkie
                                        > prawosławne odłamy też mają ikony w kościołach, więc pisz wyraźnie katolicy i
                                        > prawosławni skończą w piekle lub też chrześcijanie.
                                        K: Zgoda! Ale w Polsce jest znacznie wiecej katolikow niz prawoslawnych.
                                        Zreszta doktrynalnie prawoslawie to praktycznie to samo, co katolicyzm, tyle ze
                                        bez doktryny nieomylnosci biskupa Rzymu... :)

• Gość: DrKrisK Re: Kazdy katolik skonczy w piekle IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 06.06.02, 07:45
                                          Nie chce mi się czytać wszystkich wypowiedzi Kagana-galgana!
                                          Ale jeżeli by uznać przykazanie "Nie bedziesz czynil zadnej rzezby ani zadnego obrazu tego, co
                                          jest na niebie wysoko ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemia!" to w
                                          mieszkaniach wszyscy mieliby puste ściany. Bo przykazanie mówi wyraźnie ŻADNEJ RZECZY.
                                          Wszystkie galerie poszły by sie paść.
                                          DrKrisK
    • Gość: Bingo Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.uninet.gliwice.pl 04.06.02, 03:36
      Każdy katolik to pijak mszalny, bo wino uderza do głowy. Każdy klecha to
      nałogowa pijaczyna co się raz w tygodniu upija winem mszalnym i ni etylko.
      Najwiekszy procent alkoholików to księża, tak wynika z ich obecności w
      specjalnych dla nich odwykowniach.
      A pijaki to piekilenicy bo się tylko piekla.
      Katoliki już są w piekle!
      Szatan Wojtyła to diabeł, a powszechnie wiadomo, że ta jego choroba Parkinsona
      to zwykłe delirium z trzesawką>
      Ot zdychaj pijaczynko watykanska!!!

Bingo
    • Gość: Kagan Uwaga na fałszywe Kagany z Warszawy IP: *.tlsa.pl 04.06.02, 10:52
      • Gość: Kagan Re: Uwaga na fałszywe Kagany z Warszawy IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 04.06.02, 12:25
        Piszace z Monash!
        • Gość: DrKrisK Re: Uwaga na fałszywe Kagany z Warszawy IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 06.06.02, 06:18
          > Piszace z Monash!
          To ja przeciez pisze z Monash!
          DrKrisK
    • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.vic.bigpond.net.au 14.06.02, 02:06
      Co to jest religia?
      1. Wedlug Freuda i Jonesa jest to powszechna nerwica natrectw (Zwangsneurose),
      zwiazana z roznymi tabu, np. tzw. delire de toucher. Przekroczenie tych
      nieracjonalnych regul przyprawia takiego neurotyka o nieznosny stan leku i
      niepokoju, co nazywamy "wyrzutami sumienia" (wl. "wyrzutami na sumieniu").
      Bog zas to w'g Jonesa projekcja ojca. Juz Bovet zauwazyl, ze male
      chrzescijanskie dzieci (i zapewne tez zydowskie i muzulmanskie) wyobrazaja
      sobie Boga na obraz i podobienstwo swych ojcow. Rodzina boska (Ojciec Jahwe,
      Matka Miriam, syn Jeszu i "pet" golabek czyli Duch Sw. to projekcja
      rodziny ziemskiej). Tak wiec religia to domena "ubogich duchem", ludzi
      o mentalnosci przedszkolakow...
      2. Durkheim widzi geneze religii w wobrazeniach (wl. deluzjach) zbiorowych,
      cos w rodzaju wytworu psychotycznego tlumu...
      3. Wedlug Dupreela, religia to tzw. "Technika B". "Technika A" to technika
      racjonalna: np. aby zebrac plony, rolnik sieje ziarno. Ale co ma robic ow
      rolnik, jak brak deszczu? Ucieka sie on (czesto z pomoca szamana, czarownika
      czy ksiedza) do tzw. "Techniki B", calkowicie nieracjonalnej, z braku
      dostepnej mu racjonalnej techniki typu "A".
      4. Wedlug Baleya zrodlo religii to tzw. "myslenie zyczeniowe" czyli
      "wishful thinking".
      5. Wreszcie wedlug Engelsa jest to fantastyczne odzwierciedlenie w ludzkich
      glowach sil zewnetrznych, na ktore to sily ludzie nie mieli (lub wciaz nie
      maja) wplywu. A wedlug Markksa religia to opium (narkotyk) dla ludu...
      Tanszy niz opium, nawet tanszy niz marichuana, ale znacznie bardziej
      szkodliwy...
      Kagan
      • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.vic.bigpond.net.au 07.08.02, 06:57
        KRYTYKA TEKSTU BIBLIJNEGO
        Nowa encyklopedia powszechna PWN © Wydawnictwo Naukowe PWN SA
        KRYTYKA TEKSTU BIBLIJNEGO, badania prowadzące do ustalenia oryginalnego
        brzmienia tekstu Biblii; stanowią wstępny etap → egzegezy biblijnej ;
        materiałem dla krytyki tekstu biblijnego są rękopiśmienne kopie ksiąg bibl.
        zachowane w liczbie wielu tysięcy (wraz z mniejszymi fragmentami); oprócz
        rękopisów w językach oryginału uwzględnia się również przekłady starożytne.
        Najważniejsze rękopisy hebr. Starego Testamentu: kodeks z biblioteki
        petersburskiej (datowany 1008), kodeks z synagogi w Aleppo (ok. 930,
        niekompletny), kodeks karaimów z Kairu (prorocy, 895), zwoje Izajasza z Kumran
        (I w.); większość rękopisów hebr. jest oparta na wersji tekstu Starego
        Testamentu, oprac. ostatecznie przez masoretów w VIII–X w. (tzw. tekst
        masorecki). Najważniejsze rękopisy gr. Nowego Testamentu to: kodeksy synajski i
        watykański (IV w.), aleksandryjski, Efrema (V w.), Bezy i Claromontanus (VI
        w.), Koridethi (VII–IX w.), a ponadto wiele fragmentów papirusowych z II–III w.
        Znaczna liczba zachowanych rękopisów, ich wiek i wysiłek włożony w krytykę
        tekstu biblijnego sprawiają, że tekst Biblii jest znany znacznie lepiej niż
        jakichkolwiek innych dzieł literatury starożytnej.
        copyright © by Wydawnictwo Naukowe PWN SA, Warszawa 2002

• Gość: El Szadaj Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.its.deakin.edu.au / 139.132.69.* 14.08.02, 07:05
          Niewatpliwie!
          Z Karolem Wojtyla, glownym katolikiem na czele!
    • Gość: Kagan Re: Kazdy katolik skonczy w piekle! IP: *.its.monash.edu.au / *.lib.monash.edu.au 02.09.02, 06:00
      Nauka dotychczas twierdzila, ze swiat powstal na skutek tzw. Big Bangu, a religia, ze na skutek cudownej
      interwencji boskiej. Niemniej Big Bang byl lubiany przez kosciol, poniewaz dotychczas nauka nie byla w stanie
      wyjasnic do konca przyczyn owego Big Bangu, stad katoliccy (i w ogole religijni) uczeni (na ogol chylkiem)
      sugerowali, ze Bog mial rzekomo stac za owym Big Bangiem, ktory wygladal na tzw. creatio ex nihilo, czyli powstanie
      czegos z niczego...
      Niemniej nauka, w odroznieniu od religii, nie stoi w miejscu, i tak mamy
      teraz teorie 11to-wymiarowych Membran, z ktorych ma sie skladac caly nasz
      wszechswiat i tzw. Multiversum, ktorego nasz wszechswiat ma byc jeno czastka.
      Jak dawniej superstruny, a wczesniej kwarki, owe supermembrany mialy by byc
      wiec elementarnym tworzywem czasoprzestrzeni, czyli naszej materialnej
      rzeczywistosci. Elektrony, protony itp. to wiec tylko efekty drgania owych
      super-membran z rozna czestotliwoscia i amplituda.
      Zwolennicy tej teorii, ktora jest wynikiem polaczenia teorii superstrun z
      teoria supergrawitacji, twierdza tez, ze nasz wszechswiat powstal wskutek
      zderzenia dwoch fragmentow owych 11 wymiarowych super-membran. M-teoria
      wyjasnialaby w ten sposob nie tylko powstanie naszego wszechswiata, ale tez
      odpowiadala by na pytanie "co bylo przed Big Bangiem?".
      Czy ktos z fizykow obecnych na tym forum mialby jakies komentarze?
      Kagan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka