Dodaj do ulubionych

Pani Szczuka potępia lekarzy

04.01.12, 12:57
Kazimiera Szczuka nie zostawia na protestujących suchej nitki. - Fali solidarności z lekarzami nie będzie. Nie chcę generalizować i robić przykrości wspaniałym lekarzom, ale coś niedobrego dzieje się z tym środowiskiem. Wystarczy pamiętać jak zostały podzielone nadwyżki z kontraktów NFZ. Wszystko dostali lekarze. Nie wiem dlaczego, ale to środowisko zatraciło coś ze swojego etosu - mówiła w Poranku Radia TOK FM. I podkreślała, że lekarze krytykując ustawę refundacyjną używają "całkowicie egoistycznych" argumentów. - Lekarze nic na siebie dodatkowo nie wezmą. Oprócz pieniędzy - stwierdziła publicystka i krytyczka literacka.

Szanowna Pani ! Lekarze są takim samym produktem dzisiejszych czasów jak dziennikarze, prawnicy, inzynierowie, informatycy itd.
A w dzisiejszych czasach pieniądz jest najwazniejszy. Taką "wartość" wykreowano jako symbol nowoczesności. I tej "wartości" przeciwstawiano dawne tradycyjne wartości oparte na Dekalogu (m.in.)
Wyśmiewano nas , zwolenników tych tradycyjnych wartości nazywając ciemnogrodem, hamulcowymi rozwoju, niedołęgami itp.
I jako wzorzec pokazywano ludzi energicznych , umiejących "trzepać kasiorę".
Media i Pani personalnie (sprawa Madzi Buczek) maja w tym wysmiewaniu katolicyzmu, tradycji i kreowaniu pieniądza na "supoperwartość" olbrzymi udział.
Jesli ludziom się mówi "tylko kasa się liczy a IV czy V przykazanie to ciemnogród"- to normalne, ze wielu ( w tym część lekarzy) podpisuje się pod tym.
A Pani Szczuka jako ekspert od "przyzwoitości" (jeszcze raz sprawa M. Buczek) nawolująca do pomocy potrzebujacym , chorym bez względu na "kasiore"- jawi się groteskowo.
Obserwuj wątek
    • dr.krisk Rozbawiłeś mnie :)) 04.01.12, 13:05
      remik.bz napisał:

> I jako wzorzec pokazywano ludzi energicznych , umiejących "trzepać kasiorę".
      Taki ojcaszek Rydzyk na przykład :)))
      Co jak co, ale w kwestii "trzepania kasiory" kościół katolicki w Polsce ma wspaniałe osiągnięcia, i mógłby służyć za wzór krwiożerczego groszoroba.
      • srul Re: Rozbawiłeś mnie :)) 04.01.12, 13:11
        Gdyby analogiczne postępowanie lekarzy miało miejsce za jedynie niesłusznych rządów PiSu szczuka kroczyłaby dumnie w awangardzie solidaryzujacych sie z biednymi lekarzami doprowadzonymi do desperacji nieudolnością rzadzacych.. A GW tłukłaby alarmistyczne nagłówki jak to krwawy regime kaczystowski wypowiada wojne kolejnemu środowisku
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Rozbawiłeś mnie :)) 04.01.12, 13:14
          A tak to mamy uciskanych lekarzy i wredny reżim tuskowy. Wg bardziej niezależnych niż Szczuka, rzecz jasna. Gdyby natomiast ci lekarze za pisowskich rzadów nie chcieli przybijać pieczątek to wtedy ci niezależniejsi odsądzaliby ich od czci i wiary.
        • green_feldkurat_katz Re: Rozbawiłeś mnie :)) 04.01.12, 13:16
          A czego ty się spodziewasz? Cokolwiek powiesz wyjdzie, że Kaczyński, Kościół, Węgrzy, lekarze, kibole, farmaceuci, "koncerny farmaceutyczne", faszyści, dopalacze... coś pominąłem?
          • srul Re: Rozbawiłeś mnie :)) 04.01.12, 13:19
            green_feldkurat_katz napisał:

> A czego ty się spodziewasz? Cokolwiek powiesz wyjdzie, że Kaczyński, Kościół, W
            > ęgrzy, lekarze, kibole, farmaceuci, "koncerny farmaceutyczne", faszyści, dopala
            > cze... coś pominąłem?

tak, cyklistów i masonów.
            • green_feldkurat_katz Re: Rozbawiłeś mnie :)) 04.01.12, 13:31
              cyklistów i masonów

Ciekawe, kiedy będą piłkarze? Zwłaszcza trampkarze...
          • simera16 Re: Rozbawiłeś mnie :)) 04.01.12, 14:31
            green_feldkurat_katz napisał:

> A czego ty się spodziewasz? Cokolwiek powiesz wyjdzie, że Kaczyński, Kościół, W
            > ęgrzy, lekarze, kibole, farmaceuci, "koncerny farmaceutyczne", faszyści, dopala
            > cze... coś pominąłem?
            >
            No ale co zrobić, skoro tak jest w rzeczywistości?
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Rozbawiłeś mnie :)) 04.01.12, 13:18
          "pokaż lekarzu co masz w garażu" już nieaktualne?
          I nie zapominajmy że nijaki Bukiel ma dom z boiskiem do koszykówki!
          • yoma Re: Rozbawiłeś mnie :)) 04.01.12, 14:50
            No i co z tego? Kimkolwiek jest.
          • 1normalnyczlo.w.i.e.k A nijakiPawełOlszewski ile ma za opluwanie lekarzy 04.01.12, 18:18
            obraza.uczuc.religijnych napisał: I nie zapominajmy że nijaki Bukiel ma dom z boiskiem do koszykówki!

---> ... Kaczyńskich i PiS-u?

"W oświadczeniu majątkowym z 2007 roku deklarował kwotę 498.000 zł zadłużenia. W roku następnym kwota ta pomniejszyła się tylko o 6.000 zł, a w 2009 roku w rubryce „zobowiązania pieniężne”, Olszewski deklaruje już, jak sam pisze „ok. 490 000 zł”.

2010 rok okazał się wyjątkowo chudy dla „wesołego geniusza” bowiem z deklaracji wynika, że nie spłacił nic z kredytu i dalej deklarował „ok. 490 000 zł”."
            Wunderkindus Pawełek Olszewski

"Hipokryzja Pawła Olszewskiego dorównuje tupetowi. Uczestnicząc w audycji telewizyjnej, zaatakował PiS za to, że na czele jednej ze spółek państwowych postawił 27-letniego politologa. Młodzian ów mógł się poszczycić jedynie tym, że przez kilka lat kierował własną firmą i nauczył się zdobywać środki z funduszy unijnych. Był więc o kilka lat starszy i dużo bardziej doświadczony od Olszewskiego, kiedy ten obejmował stanowisko dyrektorskie w spółce PESY "
            Paweł O. – dziecko rozlicznych układów
        • boblebowsky srulu 04.01.12, 15:13
          gdybyś miał rozum to byś nie był taki głupi.

srul napisał:

> Gdyby analogiczne postępowanie lekarzy miało miejsce za jedynie niesłusznych rz
          > ądów PiSu szczuka kroczyłaby dumnie w awangardzie solidaryzujacych sie z biedny
          > mi lekarzami doprowadzonymi do desperacji nieudolnością rzadzacych.. A GW tłuk
          > łaby alarmistyczne nagłówki jak to krwawy regime kaczystowski wypowiada wojne k
          > olejnemu środowisku
          • srul Re: srulu 04.01.12, 16:33
            W ustach klinicznego debila, taka opinia jest największym komplementem.
            Jak już musisz wydalać, to zachowaj higienę i sie podetrzyj, najlepiej własnym dowodem.
            • x2468 Re: srulu 04.01.12, 18:54
              Sruliku.Jesteś wielkim marszałkiem i tak brzydko się wyrażasz?Fee.
          • remik.bz Typowa dla Boba argumentacja ad personam 04.01.12, 17:03
            boblebowsky napisał:

> gdybyś miał rozum to byś nie był taki głupi.
            >
            Jak zwykle Bobie nie zawiodłeś mnie . Głos w dyskusji , argumentacja "merytoryczna" (jak zwykle)
      • remik.bz Przecież ja nie piszę o KK tylko o wartościach 04.01.12, 13:38
        dr.krisk napisał:

>> Co jak co, ale w kwestii "trzepania kasiory" kościół katolicki w Polsce ma wspa
        > niałe osiągnięcia, i mógłby służyć za wzór krwiożerczego groszoroba.

Ja pisałem o wartościach tradycyjnych, katolickich, o Dekalogu nie o Kosciele Katolickim jako instytucji.
        Jeśli smieszą Cie te wartości , np IV przykazanie- to ja nic na to nie poradzę.
        • dr.krisk Oj, kombinujesz.... 04.01.12, 13:51
          remik.bz napisał:

>jesli ludziom się mówi "tylko kasa się liczy a IV czy V przykazanie to ciemnogród"- to normalne,
          > ze wielu ( w tym część lekarzy) podpisuje się pod tym.
          Przekombinowałeś. Podaj przykład takich wypowiedzi - choćby Szczuki. A jak nie masz nic , to ładnie przeproś, i leć do spowiedzi. No i gdzie jaj piszę że nie przestrzegam ogólnie przyjętych zasad moralnych???
          Oj, do spowiedzi i to szybko.

> A Pani Szczuka jako ekspert od "przyzwoitości" (jeszcze raz sprawa M. Buczek)
          No i znowu kombinujesz - skąd Szczuka miała wiedzieć o czyimś ciężkim kalectwie na podstawie głosu z radia??

• remik.bz Re: Oj, kombinujesz.... 05.01.12, 08:58
            dr.krisk napisał:

> Przekombinowałeś. Podaj przykład takich wypowiedzi - choćby Szczuki. A jak nie
            > masz nic , to ładnie przeproś, i leć do spowiedzi.

Nie żartuj, mam linki podawać, szukac? Przeciez ta atmosfera nagonki na PiS i elektorat PiS-u od 2005 r jest dla mnie faktem, moja "prawdą".
            Równie dobrze mógłbym poprosić Ciebie , abyś podał jakis przykład zdarzeń , które zniechęciły Cie do KK. Pewnie podasz takie przykłady- tylko po co? I tak to będzie Twoja "prawda" , z którą niekoniecznie musze się zgodzić. Mogę ew. skomentować : rozbawiłeś mnie.

No i gdzie jaj piszę że nie
            > przestrzegam ogólnie przyjętych zasad moralnych???

Nie postawiłem takiej tezy. Napisałem warunkowo "jesli..."

> Oj, do spowiedzi i to szybko.

O... jesteś ekspertem od "procedur katolickich". Nie wiedziałem.
            >
            > > A Pani Szczuka jako ekspert od "przyzwoitości" (jeszcze raz sprawa M. Buc
            > zek)
            > No i znowu kombinujesz - skąd Szczuka miała wiedzieć o czyimś ciężkim kalectwie
            > na podstawie głosu z radia??

Pani Szczuka ma ambicje bycia poważnym, kompetentnym dziennikarzem (dziennikarką?). Powinna przygotowac się do programu , zapoznać z "obiektem krytyki".
            Co byś powiedział , gdyby powazny dziennikarz skrytykował Panią Ochojską za "śmieszne poruszanie sie "?( nie wiedząc o jej chorobie a myśląc np , ze jest po alkoholu)
            >
            • dr.krisk No i dalej kombinujesz... tylko po co? 05.01.12, 22:51
              remik.bz napisał:

>> Nie żartuj, mam linki podawać, szukac? Przeciez ta atmosfera nagonki na PiS i e
              > lektorat PiS-u od 2005 r jest dla mnie faktem, moja "prawdą".
              A gdzi tu piszemy o Pisie??? Wydawało mi się, że chodzi tu o podważanie przez wszeteczne szczuki zasad Dekalogu. Chyba sam nie wiesz o co ci chodzi.

> Równie dobrze mógłbym poprosić Ciebie , abyś podał jakis przykład zdarzeń , któ
              > re zniechęciły Cie do KK.
              Nic nie rozumiesz. Nic mnie nie "zniechęciło" do Kościoła Katolickiego - tak samo jak nic mnie nie zniechęciło do wyznawców Kriszny, Baala, czy innych z setek religii. Po prostu, nigdy nie byłem religjny, nie wierzyłem w Bozię, nie miałem ochoty należeć do żadnego z kościołów. Sa mi one obojętne, co powoduje że stać mnie na ich obiektywny osąd. A jest on taki, że Kościół Katolicki był i jest niezwykle pazerny na wszelkie dobra doczesne, jednocześnie głosząc rzewne bajeczki o ascezie i ubóstwie.
              Nie wierzysz? To zastanów się ile ludzkiego cierpienia kosztowało wybudowanie każdego okazałego opactwa, klasztoru, kościoła, katedry, itp. Te złocone ołtarze, malowidła, niepotrzebne pierdoły - wydarte siłą zwykłym ludziom żyjącym wówczas jak zwierzęta.

>
              > Pani Szczuka ma ambicje bycia poważnym, kompetentnym dziennikarzem (dziennikark
              > ą?). Powinna przygotowac się do programu , zapoznać z "obiektem krytyki".
              Nie trafiłeś z przykładem pani Ochojskiej. Czy gdyby ktoś wyśmiał jej radiową wypowiedź, też byś uważal że postąpił bardzo brzydko, po Ochojska utyka???
              Ludzi należy traktować poważnie - a nie protekcjonalnie ("biedne chore dziecko, co prawda gada bzdury, ale przecież jest takie chore...").
              • remik.bz Szczuka wprost wysmiewała kalectwo 06.01.12, 12:18
                OK masz Swoją prawdę , ja mam swoją.
                Ale z przykładem madzi Buczek i Pani Szczuki nie masz racji.

dr.krisk napisał:

>> Ludzi należy traktować poważnie - a nie protekcjonalnie ("biedne chore dziecko,
                > co prawda gada bzdury, ale przecież jest takie chore...").

Gdyby Pani Szczuka wysmiewała jedynie treść wypowiedzi madzi Buczek- to miałbys racje. Problem w tym, ze ona parodiowała, wyśmiewała (przeprosiła potem za to) również dziecięcy, piskliwy głos M. Buczek. A ten głos jest własnie wynikiem choroby.
        • simera16 Re: Przecież ja nie piszę o KK tylko o wartościac 04.01.12, 14:35
          remik.bz napisał:

> dr.krisk napisał:
          >
          > >> Co jak co, ale w kwestii "trzepania kasiory" kościół katolicki w Pol
          > sce ma wspa
          > > niałe osiągnięcia, i mógłby służyć za wzór krwiożerczego groszoroba.
          >
          > Ja pisałem o wartościach tradycyjnych, katolickich, o Dekalogu nie o Kosciele K
          > atolickim jako instytucji.
          > Jeśli smieszą Cie te wartości , np IV przykazanie- to ja nic na to nie poradzę.
          >
          I w ramach tych wartości lekarze, aptekarze i takie tam, na pacjencie skrupiają swe niezadowolenie? Nb.; A co mówi czwarte przykazanie, że o V postępując w ten sposób konowały nie pamiętają?
          • qwww Re: Przecież ja nie piszę o KK tylko o wartościac 05.01.12, 00:53
            > I w ramach tych wartości lekarze, aptekarze i takie tam, na pacjencie skrupiają
            > swe niezadowolenie?

tzn. ? to przecie wasz wesoły Bartus wydalił z siebie rozporządzenie nt. recept, w którym jasno stoi, iż żadnych dodatkowych pieczęci tam byc nie może - do tej pory mimo swej "troski o pacjentów" rozporządzenia nie zmienił
            więc odpie...się od aptekarzy... bo NFZ za mniejsze pierdoły kazał zwracać refundację (np. skrót W-wa miast Warszawa, bo zapewne chodziło o ul,Marszałkowską we Włoszczowej...)
            • simera16 Re: Przecież ja nie piszę o KK tylko o wartościac 05.01.12, 12:42
              qwww napisał:

>
              > tzn. ? to przecie wasz wesoły Bartus wydalił z siebie rozporządzenie nt. recept
              > , w którym jasno stoi, iż żadnych dodatkowych pieczęci tam byc nie może - do te
              > j pory mimo swej "troski o pacjentów" rozporządzenia nie zmienił
              > więc odpie...się od aptekarzy... bo NFZ za mniejsze pierdoły kazał zwracać refu
              > ndację (np. skrót W-wa miast Warszawa, bo zapewne chodziło o ul,Marszałkowską w
              > e Włoszczowej...)
              >
              Może ty miewałeś swoich Bartusi, ja ich nie mam... Konoweały i pigularze swoje własne sprawy załatwiają rękoma pacjentów... Co do odpier...lania się, to zrób to w stosunku do mnie kmiotku.
              • qwww Re: Przecież ja nie piszę o KK tylko o wartościac 06.01.12, 00:28
                cipa16 napisał:

> Może ty miewałeś swoich Bartusi, ja ich nie mam...

to ciekawe że prawie orgazmu dostajesz o Bartusiu pisząc, jaki to łon dobry, prawie jak Tusk-piłkarzyk

Konoweały i pigularze swoje
                > własne sprawy załatwiają rękoma pacjentów... Co do odpier...lania się, to zrób
                > to w stosunku do mnie kmiotku.

odezwała się PiSda... pewnie urażony "pacjent" co to recepty na lek na sranie nie dostał
                • simera16 Re: Przecież ja nie piszę o KK tylko o wartościac 06.01.12, 08:37
                  qwww napisał:

> ci...16 napisał:
                  >
                  > > Może ty miewałeś swoich Bartusi, ja ich nie mam...
                  >
                  > to ciekawe że prawie orgazmu dostajesz o Bartusiu pisząc, jaki to łon dobry, pr
                  > awie jak Tusk-piłkarzyk
                  >
                  > Konoweały i pigularze swoje
                  > > własne sprawy załatwiają rękoma pacjentów... Co do odpier...lania się, to
                  > zrób
                  > > to w stosunku do mnie kmiotku.
                  >
                  > odezwała się PiSda... pewnie urażony "pacjent" co to recepty na lek na sranie n
                  > ie dostał
                  >
                  Wali mnie kmiocie polska służba zdrowia... Jednakowoż wali mnie Arłukowicz z Tuskiem do kupy wzięci, że o innych "bohaterach" polskiej sceny politycznej nie wspomnę... Jednak szlag mnie trafia, gdy konowały o przysiędze Hipokratesa nie pamiętają, że o zasadzie primum non nocere nie wspomnę... Zwróć także uwagę jakim zerem jesteś (Ziobro to twój duce?), czepiając się cudzych nicków... www.youtube.com/watch?v=IpZm1TstpjQ
                  PS
                  Przytocz, lub zalinkuj mój wpis, gdzie ten "orgazm" ci się zwidział... A następnie turlaj dropsa...
                  • 1normalnyczlo.w.i.e.k To dlaczego oszustów bronisz,jak niepodległości? 06.01.12, 12:37
                    simera16 napisał: Wali mnie kmiocie polska służba zdrowia...

---> Przecież rząd i NFZ okłamują obywateli, twierdząc, że ustawy sa dla dobra pacjentów.

> Jednak szlag mnie trafia, gdy konowały o przysiędze Hipokratesa nie pamiętają, że o zasadzie primum non nocere nie wspomnę...

---> Nie udawaj, że nie zrozumiałeś, co mówiłem na ten temat ... Szkodziliby pacjentom, gdyby nie protestowali!

> Przytocz, lub zalinkuj mój wpis, gdzie ten "orgazm" ci się zwidział...

---> Ta wstawka o Ziobrze, jest jednym z dowodów na ten "orgazm"
                    • simera16 Re: To dlaczego oszustów bronisz,jak niepodległoś 06.01.12, 12:53
                      1normalnyczlo.w.i.e.k napisał:
                      >
                      > ---> Przecież rząd i NFZ okłamują obywateli, twierdząc, że ustawy sa dla do
                      > bra pacjentów.
                      >
                      A lekarze swoje racje głosem chorych chcą oznajmiać... Tfu!
                      >
                      > ---> Nie udawaj, że nie zrozumiałeś, co mówiłem na ten temat ... Szkodzilib
                      > y pacjentom, gdyby nie protestowali!
                      >
                      Nie szkodzą poprzez obstrukcję z receptami?
                      >
                      > ---> Ta wstawka o Ziobrze, jest jednym z dowodów na ten "orgazm"
                      >
                      Zbysio był w typie prezesa... Ja wole Lopez...
                      • 1normalnyczlo.w.i.e.k Lekarze bronią interesu pacjentów - nie rządu! 06.01.12, 13:06
                        simera16 napisał: A lekarze swoje racje głosem chorych chcą oznajmiać... Tfu!
                        > Nie szkodzą poprzez obstrukcję z receptami?

---> Obstrukcją jest trwanie w kłamstwie rządu i NFZ-u a mogliby w ciągu jednego dnia wydać rozporządzenia mające moc prawną a które naprawiałyby przynajmniej te najważniejsze błędy ustawy.

> Ja wole Lopez...

---> Wolisz Kopacz ... gratuluję gustu!
                        • simera16 Re: Lekarze bronią interesu pacjentów - nie rządu 06.01.12, 13:21

>
                          > ---> Obstrukcją jest trwanie w kłamstwie rządu i NFZ-u a mogliby w ciągu je
                          > dnego dnia wydać rozporządzenia mające moc prawną a które naprawiałyby przynajm
                          > niej te najważniejsze błędy ustawy.
                          >
                          Nie widzisz przewrotności w tym co piszesz? Lub z kosmosu nadajesz....
                          >
                          > ---> Wolisz Kopacz ... gratuluję gustu!
                          >
                          Lopez to pseudonim Kopacz i gdzie ja napisałem, że kogokolwiek i z jakiegokolwiek rządu lubię? Mnie konowały wqrwiają! Zaczynasz normals konfabulować, a to słabość oznacza...
        • venus99 Re: Przecież ja nie piszę o KK tylko o wartościac 04.01.12, 14:37
          mnie to śmieszy katolicka obłuda i zakłamanie.
      • paryski99 Re: Rozbawiłeś mnie :)) 04.01.12, 19:34
        popieram
        • remik.bz Re: Rozbawiłeś mnie :)) ja też się śmieję 05.01.12, 08:43
          paryski99 napisał:

> popieram

A ja dzis przyłączam się do Waszej wesołosci.
          Rzeczywiście sprawy związane ze słuzba zdrowia to niezły kabaret.
          Właśnie koleżanka z pracy powiedziała mi, ze udało jej się zarejestrować na wizytę u okulisty w ramach NFZ na grudzień 2012. Ma oczywiście alternatywę "na już" za 300 zł.
          Rzeczywiście, trzeba obiektywnie przyznać, ze ten najlepszy z rządów wspaniale sobie radzi z problemami służby zdrowia i nie potrzebuje żadnego wsparcia autorytetów moralno-etycznych typu Pani Szczuka.
          Dyskutując o słuzbie zdrowia to mo mozna tylko "boki zrywać ze smiechu"- do czasu aż się nie zachoruje.
          • olga_w_ogrodzie Re: Rozbawiłeś mnie :)) ja też się śmieję 06.01.12, 12:08
            remik.bz napisał:

> Rzeczywiście, trzeba obiektywnie przyznać, ze ten najlepszy z rządów wspaniale
            > sobie radzi z problemami służby zdrowia i nie potrzebuje żadnego wsparcia autor
            > ytetów moralno-etycznych typu Pani Szczuka.

obiektywnie, to raczej trzeba przyznać, że żaden z rządów po 89 roku nie dał sobie rady z kwestią służby zdrowia.
            była beznadzieja i jest beznadzieja.
            jedyna poprawa, jaką widzę, ty wygląd co niektórych poradni wyremontowanych za unijną kasę.
    • 12kazymu Kim jest Szczuka? 04.01.12, 13:21
    • wlodzimierz.ilicz "Lekarze - szkodnicy". J. Stalin 1953, K. Szczuka 04.01.12, 13:27
      2012
      • simera16 Re: "Lekarze - szkodnicy". J. Stalin 1953, K. Szc 04.01.12, 14:37
        wlodzimierz.ilicz napisał:

> 2012
        >
        Ciekawe porównanie... Uzasadnisz?
        • wlodzimierz.ilicz To tobie jeszcze specjalnych uzasadnień 04.01.12, 14:46
          potrzeba?
          Podjudzanie przez waadzę "ludu pracującego" przeciw jakiejs grupie społecznej jako "szkodnikom" to nic nowego.
          Robią to zwykli łajdacy by odwrócić uwagę od swoich mało chwalebnych postępków.
          • simera16 Re: To tobie jeszcze specjalnych uzasadnień 04.01.12, 15:08
            >To tobie jeszcze specjalnych uzasadnień
            > potrzeba?
            > Podjudzanie przez waadzę "ludu pracującego" przeciw jakiejs grupie społecznej j
            > ako "szkodnikom" to nic nowego.
            > Robią to zwykli łajdacy by odwrócić uwagę od swoich mało chwalebnych postępków.
            >
            To nie lekarze poprzez "akcje pieczątkową" poprzez pacjentów chcą wywrzeć nacisk na rząd?
            • wlodzimierz.ilicz Ten rząd trzeba usunąc a nie tylko wywierać na- 05.01.12, 09:37
              ciski.
              To rząd aroganckich darmozjadów lejący na społeczeństwo.
              A rząd próbuje się ratować podjudzając chorych na lekarzy.
              To było przetrenowane w ZSRR gdzie w latach 30-tych twierdzono, że kolektywizacja to słuszne posunięcie tylko "kułacy" umyślnie szkodzą.
              Tusk stosuje te same metody propagandowe, dziś "szkodnikami" są lekarze bo nie chcą płacić z własnej kieszeni kar za bałagan panujący w służbie zdrowia.
              • venus99 Re: Ten rząd trzeba usunąc a nie tylko wywierać n 05.01.12, 10:31
                lekarze nie chcą ponosić skutków swojego niedbalstwa.przyzwyczajeni są do kompletnej nieodpowiedzialności i do wyciagania łap po pieniądze.chorych nie trzeba szczuć na lekarzy.przez wiele lat lekarze zapracowali na negatywną ocenę.
                najwyższa pora żeby tę hołotę strajkującą,protestującą zdyscyplinować.przypilnować dyscypliny pracy,skończyć z 30 godzinną dobą,przeprowadzić skrupulatne kontrole skarbowe.
                • wlodzimierz.ilicz To poczytaj dzisiejszą prasę POwski propagandzisto 05.01.12, 13:31
                  Ustawa ma być zmieniona bo rząd przyznał się do partactwa.
                  Wasze plucie na lekarzy nic nie dało.
                  Społeczeństwo za ten numer nienawidzi was a nie lekarzy.
                  Nie dało sobą w tym przypadku manipulować.
                  PO to dziś wróg społeczny numer jeden.
                  • simera16 Re: To poczytaj dzisiejszą prasę POwski propagand 05.01.12, 14:00

> Ustawa ma być zmieniona bo rząd przyznał się do partactwa.
                    > Wasze plucie na lekarzy nic nie dało.
                    > Społeczeństwo za ten numer nienawidzi was a nie lekarzy.
                    > Nie dało sobą w tym przypadku manipulować.
                    > PO to dziś wróg społeczny numer jeden.
                    >
                    tobie się coś popierdasiło... Masz się za całe społeczeństwo? Durny chyba jesteś, skoro uważasz załatwianie swoich partykularnych interesów kosztem ludzi chorych... Słyszałeś o Hipokratesie i zasadzie; Primum non nocere?
                    • venus99 Re: To poczytaj dzisiejszą prasę POwski propagand 05.01.12, 14:54
                      przyzwoitość i etyka to są tematy im obce.
                    • 1normalnyczlo.w.i.e.k @simera16! Dlaczego bredzisz, nie znając tematu? 05.01.12, 19:32
                      simera16 napisał: Słyszałeś o Hipokratesie i zasadzie; Primum non nocere?

---> Potrafisz zacytować, co przysięgają lekarze? Znajdziesz tam coś o stopniu refundacji, grupie limitowej ...? To właśnie zgoda na idiotyzmy, które wymyśliła Kopacz i inni Polityczni Oszuści, byłoby szkodzeniem pacjentom, byłoby zgodą na obdzieranie ich ze skóry by "banda trojga sawickiej" mogła kręcić lody i sobie wygodnie żyć, kosztem pacjentów
                      Lekarz ma leczyć a nie sprawdzać, co w danym momencie przyszło do głowy jakiemuś kretynowi z NFZ lub ministerstwa zdrowia w sprawie ubezpieczeń, refundacji lub limitów. Niech sobie sprawdza ten kto wymyśla! Nie prawdaż? :)
                      • simera16 Re: @simera16! Dlaczego bredzisz, nie znając tema 06.01.12, 08:47

> simera16 napisał: Słyszałeś o Hipokratesie i zasadzie; Primum non nocere?
                        >
                        > ---> Potrafisz zacytować, co przysięgają lekarze? Znajdziesz tam coś o stop
                        > niu refundacji, grupie limitowej ...? To właśnie zgoda na idiotyzmy, które wymy
                        > śliła Kopacz i inni Polityczni Oszuści, byłoby szkodzeniem pacjentom, byłoby zg
                        > odą na obdzieranie ich ze skóry by "banda trojga sawickiej" mogła kręcić lody i
                        > sobie wygodnie żyć, kosztem pacjentów
                        > Lekarz ma leczyć a nie sprawdzać, co w danym momencie przyszło do głowy jakiemu
                        > ś kretynowi z NFZ lub ministerstwa zdrowia w sprawie ubezpieczeń, refundacji lu
                        > b limitów. Niech sobie sprawdza ten kto wymyśla! Nie prawdaż? :)
                        >
                        Tak, kolejarz ma jeździć, a nie wypisywać bilety... Policjant ma przesłuchiwać, a nie spisywać zeznania... A jakby co, to we wszystkich praktycznie przychodniach owo sprawdzanie odbywa się na etapie spotkania z rejestratorką. Czekasz w ogonku do lekarza, a tam stado farmaceutycznych komiwojażerów dupę mu zawraca negocjując, gdzie w ramach szkolenia za wypisywane leki na wczasy pojedzie... Mówisz kretyn z NFZ... Może i kretyn, tylko że ten kretyn odpowiada w jakimś sensie za nasze pieniądze przeznaczone na leczenie. Nie twierdzę, że lekarze całkowicie racji nie mają, ale dlaczego swe niezadowolenie wobec włodarzy przy pomocy utrudniania życia chorym przekazują? Tutaj też przysięga Hipokratesa nie ma zastosowania?
                        • 1normalnyczlo.w.i.e.k Bardzo proszę,nie upieraj się i to na naszą szkodę 06.01.12, 10:14
                          simera16 napisał:
                          Tak, kolejarz ma jeździć, a nie wypisywać bilety...
                          ---> ... szczególnie w czasie jazdy.

> Policjant ma przesłuchiwać, a nie spisywać zeznania...

---> Czy nie lepiej dla uczciwych obywateli, by przesłuchania trwały znacznie krócej, np. dzięki zdolnej stenotypistce a policjant, dzięki temu mógłby dłużej wykorzystywać swoje zdolności w ściganiu przestępców? Także świadek straci mniej czasu.

> A jakby co, to we wszystkich praktycznie przychodniach owo sprawdzanie odbywa się na etapie spotkania z rejestratorką.

---> I właśnie dlatego nikt nie może się dogadać. Strona rządowa, wspomagana przez wiekszość dziennikarzy, udaje, że nie wie, w którym miejscu tkwi trudność w sprawdzeniu ubezpieczenia! Względy czasowe, oszczędność czasu, jest tylko rzeczą wtórną. Podstawowy jest fakt, że na dzień dzisiejszy NIE MA sposobu sprawdzenia ze 100% pewnością czy dany pacjent jest ubezpieczony czy nie! A więc niezależnie czy w rejestracji, czy w gabinecie lekarskim jest ten sam problem. Natomiast urzędnicy ZUS/NFZ mają u siebie na miejscu wszystkie dane dotyczące ubezpieczonych. Dlaczego mając je u siebie nie chcą tego sprawdza? Chyba orientujesz się jaka firma komputeryzowała ZUS i wiele innych podobnych instytucji ... Dlaczego urzędnicy nie chcą wierzyć temu co mają u siebie pod nosem a usiłują odpowiedzialność zrzucić na lekarzy lub aptekarzy? Przecież na receptach są imion, nazwiska, PESEL ... i przy okazji sprawdzania tych recept można również sprawdzić pacjentów! Prawda???

> Może i kretyn, tylko że ten kretyn odpowiada w jakimś sensie za nasze pieniądze przeznaczone na leczenie.

---> Właśnie! Nieprecyzyjnie się wyraziłeś: Nie: "odpowiada", ale "powinien odpowiadać" - tylko że tego nie robi!

> Tutaj też przysięga Hipokratesa nie ma zastosowania?

---> Oczywiście, że nie ma. Nikt, tym bardziej lekarz, nie powinien przyjmować na siebie obowiązku, którego nie jest w stanie wykonać!

Zauważ jedno: Dlaczego prezes NFZ, Jacek Paszkiewicz, na stronach NFZ-u umieścił życzenia noworoczne i pod nimi "się podpisał"? Natomiast na informacjach, komunikatach, szczególnie dotyczących tych instrukcji opisujących, jak traktować recepty mają pacjenci i aptekarze, próżno szukać jego imienia i nazwiska ...??? To do karania lekarzy i farmaceutów on jest pierwszy, ale do brania odpowiedzialności za swoją bazę danych już nie? Każdy normalny człowiek widzi, jak w tych "negocjacjach, premier, minister, rząd, NFZ ... chcą zrobić w konia lekarzy i dlatego kłamią lub podają niedokładne informacje. A skoro to robią świadomie, to są zwykłymi oszustami - i nikt nie jest w stanie temu zaprzeczyć!
                          Zobacz, że ci którzy tak psioczą na lekarzy, jakoś nie chcą się zaoferować i swoim majątkiem poręczyć za lekarzy - gdyby ich taki prezes NFZ, poprzez swoich urzędników zaczął ścigać po latach.
                          Zresztą, dokładnie wszystko masz opisane przeze mnie w innym miejscu a do którego niżej podałem linki.
                          • simera16 Re: Bardzo proszę,nie upieraj się i to na naszą s 06.01.12, 11:24
                            >
                            > --->np. dzięki zdolnej stenotypistce a policjant, dzięki temu mógłby dłu
                            > żej wykorzystywać swoje zdolności w ściganiu przestępców?
                            >
                            Tak zatrudnijmy stenopistkę do wypisywania mandatów... Bezrobocie zmaleje, a malkontenci będą mieć kolejny powód by krzyczeć o przerostach w administracji...
                            >
                            > ---> Względy czasowe, oszczędność czasu, jest tylko
                            > rzeczą wtórną.
                            > Przecież na receptach są imio
                            > n, nazwiska, PESEL ... i przy okazji sprawdzania tych recept można również spra
                            > wdzić pacjentów! Prawda???
                            >
                            Ciekawe jest to, że dopiero dzisiaj krytycy wszystko to zauważają... Co zrobili poprzednicy, by zapobiec takim sytuacjom? Pan lekarz robi się wygodny; Minimum wysiłku, maksimum zarobku. Nb.; Gdyby sprawdzanie wstępne statusu ubezpieczenia odbywało się na etapie NFZ, to byłoby to jakby post factum, nie uważasz?
                            >
                            > ---> Właśnie! Nieprecyzyjnie się wyraziłeś: Nie: "odpowiada", ale "powinien
                            > odpowiadać" - tylko że tego nie robi!
                            >
                            Ściślej: robi, ale może nie zawsze zadowalająco...
                            >
                            > ---> Oczywiście, że nie ma. Nikt, tym bardziej lekarz, nie powinien przyjmo
                            > wać na siebie obowiązku, którego nie jest w stanie wykonać!

>
                            Brak percepcji, czy lenistwo?
                            >
                            > ? Każdy normalny człowiek widzi, jak w tych
                            > "negocjacjach, premier, minister, rząd, NFZ ... chcą zrobić w konia lekarzy i d
                            > latego kłamią lub podają niedokładne informacje. A skoro to robią świadomie, to
                            > są zwykłymi oszustami - i nikt nie jest w stanie temu zaprzeczyć!
                            > Zobacz, że ci którzy tak psioczą na lekarzy, jakoś nie chcą się zaoferować i sw
                            > oim majątkiem poręczyć za lekarzy - gdyby ich taki prezes NFZ, poprzez swoich u
                            > rzędników zaczął ścigać po latach.
                            >
                            Bo życzenia składał w swoim imieniu. Wszystkie zaś decyzje podejmowane przez NFZ i tak z automatu są sygnowane przez niego... To co piszesz, to manipulacja.
                            • 1normalnyczlo.w.i.e.k Wiesz,że "aż" 6 takich recept NFZ odkrył? 06.01.12, 12:14
                              simera16 napisał: Gdyby sprawdzanie wstępne statusu ubezpieczenia odbywało się na etapie NFZ, to byłoby to jakby post factum, nie uważasz?

---> I co z tego, że post factum? Lekarzy ścigają przed upływem 5 lat - to nie jest post factum?
                              Do tego samo posiadanie przez nieubezpieczonego pacjenta recepty z ulgami, jeszcze nie łamie prawa i nie naraża budżetu państwa na ewentualne straty - tak się dzieje dopiero w tym momencie, gdy pacjent bierze leki w aptece i nie płaci nic lub częściowo!!! Więc kiedy jest Twoje "post factum". Państwo zbankrutuje, skoro te 6 recept odkryje sprawdzając nazwiska pacjentów na receptach i ścignie "Ich sześciu" post factum?

> Ściślej: robi, ale może nie zawsze zadowalająco...

---> Wypuszczenie, przez Ewę Kopacz i jej urzędników, kompletnych knotów prawnych w postaci tych ustaw, uważasz za działanie "nie zawsze zadowalające" a nie za działania szkodliwe dla państwa i groźne dla pacjentów???

> Brak percepcji, czy lenistwo?

---> Ani jedno ani drugie! Ktoś inny uniemożliwia wykonanie danej czynności a ty zwalasz na tego, kto to sygnalizuje???

> Bo życzenia składał w swoim imieniu. Wszystkie zaś decyzje podejmowane przez NFZ i tak z automatu są sygnowane przez niego...

---> Kompletnie nie znasz się na stosowaniu prawa. Żaden z rządowych urzędników i ekspertów nie chciał powiedzieć - nawet kilkakrotnie o to pytany - czy słowa, komunikaty, oświadczenia ... premiera, ministra zdrowia, prezesa NFZ mają konsekwencje prawne! Wiesz dlaczego? Bo nie mają!!! A NFZ już robi nabór nowych urzędników do działów windykacji.

> To co piszesz, to manipulacja.

---> Manipulujesz Ty, naśladując premiera, ministrów, prezesa NFZ, ludzi PO ...
                              • simera16 Re: Wiesz,że "aż" 6 takich recept NFZ odkrył? 06.01.12, 12:50
                                >
                                > ---> I co z tego, że post factum? ...
                                >
                                Post factum (łac. po fakcie} wyrazy które mówią same za siebie. Lepiej zapobiegać, niż później za niedopatrzenie karać...
                                >
                                > ---> Wypuszczenie, przez Ewę Kopacz i jej urzędników, kompletnych knotów pr
                                > awnych
                                >
                                Czyli należy te szkodliwe działania rękoma chorych naprawić...hmmm...ciekawa koncepcja.
                                >
                                > ---> Ani jedno ani drugie! Ktoś inny uniemożliwia wykonanie danej czynności
                                > a ty zwalasz na tego, kto to sygnalizuje???
                                >
                                Niedouczony jakiś być musi, lub zła wola... Sygnalizuje poprzez utrudnianie życia chorym?
                                >
                                > ---> Kompletnie nie znasz się na stosowaniu prawa...
                                >
                                Nie znam się powiadasz..., to mnie oświeć. Jeśli ty słowa, komunikaty, oświadczenia za akty prawne uznajesz, to faktycznie nie znam się. Czy którykolwiek akt prawny, czy to decyzja, czy zarzadzenie nie było podpisane, bo jeśli tak, to nie był to akt prawny...
                                >
                                > ---> Manipulujesz Ty, naśladując premiera, ministrów, prezesa NFZ, ludzi PO
                                > ...
                                Każda literalnie partia, a co za tym idzie i rządy przez nie sprawowane kolokwialnie mówiąc wiszą mi kalafiorem... Jednak załatwianie sobie swoich partykularnych interesów rękami chorych, a czynią tak lekarze, uważam za sqrwysyństwo... Howgh!
                                • 1normalnyczlo.w.i.e.k Przekroczyłeś granice własnej głupoty,więc kończę 06.01.12, 13:10
                                  simera16 napisał: Jeśli ty słowa, komunikaty, oświadczenia za akty prawne uznajesz, to faktycznie nie znam się. Czy którykolwiek akt prawny, czy to decyzja, czy zarzadzenie nie było podpisane, bo jeśli tak, to nie był to akt prawny...

---> ... dyskusję.
                                  • simera16 Re: Przekroczyłeś granice własnej głupoty,więc ko 06.01.12, 13:22

> simera16 napisał: Jeśli ty słowa, komunikaty, oświadczenia za akty prawne uzna
                                    > jesz, to faktycznie nie znam się. Czy którykolwiek akt prawny, czy to decyzja,
                                    > czy zarzadzenie nie było podpisane, bo jeśli tak, to nie był to akt prawny...
                                    >
                                    > ---> ... dyskusję.
                                    >
                                    Fajny pretekst by zrejterować... ROTFL!!!
                  • venus99 Re: To poczytaj dzisiejszą prasę POwski propagand 05.01.12, 14:52
                    i drogi towarzyszu włodzimierzu iliczu pocałuj mnie w dupę.przed pocałowaniem poczytaj całą prasę a nie tylko tę pisaną na uzywanym papierze toaletowym.
          • zaplutykarzelreakcji2 Włodzimierzu Iliczu, bacz z kim gadasz! 04.01.12, 15:41
            pl.wikipedia.org/wiki/Władysław_Loranc
            • simera16 Re: Włodzimierzu Iliczu, bacz z kim gadasz! 04.01.12, 15:46
              zaplutykarzelreakcji2 napisał:

> pl.wikipedia.org/wiki/Władysław_Loranc
              >
              Mając takiego nicka, Loranca się ma obawiać? ;)
              PS
              Czepiasz się mnie, sygnaturki, czy elokwencją się chcesz popisać? A może to tylko komsomolska czujność?
    • bardzo.czarny Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 04.01.12, 13:37
      kazianazi
      • simera16 Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 04.01.12, 14:37
        I rację ma!!!
    • psiogon Re: Pani Szczuka . Kto to jest ? 04.01.12, 14:04
      P. Szczuka zajmuje z góry przewidziane pozycje "bezpartyjnej" krytyki wszystkiego obcego poprawności politycznej. Jak jednak zakwalifikować tę panią ?. Czy jest głosem oburzonych pacjentów, czy może zwolennikiem twardej linii "reform" Donaldka, a może głosem rozsądku wydobywającym się ze zdrowych trzewi polskiej "inteligencji" ?. Wydaje się jednak, że kreowanie lekarzy jako wroga klasowego nr. 1 jest wątpliwe PR owo.
      • simera16 Re: Pani Szczuka . Kto to jest ? 04.01.12, 14:40
        psiogon napisał:

> P. Szczuka zajmuje z góry przewidziane pozycje "bezpartyjnej" krytyki wszystkie
        > go obcego poprawności politycznej. Jak jednak zakwalifikować tę panią ?. Czy je
        > st głosem oburzonych pacjentów, czy może zwolennikiem twardej linii "reform" D
        > onaldka, a może głosem rozsądku wydobywającym się ze zdrowych trzewi polskiej "
        > inteligencji" ?. Wydaje się jednak, że kreowanie lekarzy jako wroga klasowego n
        > r. 1 jest wątpliwe PR owo.
        >
        Szlag cię trafia, że ma rację?
        • prawie_magister Re: Pani Szczuka . Kto to jest ? 04.01.12, 15:45
          simera16 napisał:
          Szlag cię trafia, że ma rację?
          ------------------------------------------

a kiedy ta szczukająca miała rację?
          bo ja nie pamiętam takiego czegoś.....
          • simera16 Re: Pani Szczuka . Kto to jest ? 04.01.12, 15:47
            prawie_magister napisał:

> simera16 napisał:
            > Szlag cię trafia, że ma rację?
            > ------------------------------------------
            >
            > a kiedy ta szczukająca miała rację?
            > bo ja nie pamiętam takiego czegoś.....
            >
            Brak lecytyny?
            • prawie_magister Re: Pani Szczuka . Kto to jest ? 04.01.12, 16:33
              tu nawet lecytyna nie pomoże bo jak ktoś głupio szczukał całe życie to co madrego można u tej baby znaleźć
              • simera16 Re: Pani Szczuka . Kto to jest ? 05.01.12, 12:44
                prawie_magister napisał:

> tu nawet lecytyna nie pomoże bo jak ktoś głupio szczukał całe życie to co madre
                > go można u tej baby znaleźć
                >
                Bo żeby zrozumieć, to mózg trzeba mieć...
                • prawie_magister Re: Pani Szczuka . Kto to jest ? 05.01.12, 12:51
                  żeby coś mądrego powiedzieć trza mieć choć deko mózgu a to baabsko.... tylko szczuka.....
                  • simera16 Re: Pani Szczuka . Kto to jest ? 05.01.12, 13:18
                    prawie_magister napisał:

> żeby coś mądrego powiedzieć trza mieć choć deko mózgu a to baabsko.... tylko sz
                    > czuka.....
                    >
                    E tam pitolisz... Żeby choć w temacie... :(
                    EOT...
        • srul Re: Pani Szczuka . Kto to jest ? 04.01.12, 17:14
          sempiterna16

Rację to otrzymujesz w kantynie, najwyraźniej za małą , zeby podtrzymac twój móżdzek w funkcjach życiowych.
          • simera16 Re: Pani Szczuka . Kto to jest ? 05.01.12, 12:46
            srul napisał:

> sempiterna16
            >
            > Rację to otrzymujesz w kantynie, najwyraźniej za małą , zeby podtrzymac twój mó
            > żdzek w funkcjach życiowych.
            >
            Widzisz bucu czepianie się cudzych nicków, to wszystko na co cie stać... Bujaj więc wora cieniasie, lub raczej turlaj dropsa do swojej pani z przedszkola...
    • venus99 Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 04.01.12, 14:38
      i słusznie.ma rację.to najbardziej egosityczna,zdeprawowana,pazerna,bezwzględna grupa zawodowa w Polsce.
      • simera16 Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 04.01.12, 14:44
        venus99 napisał:

> i słusznie.ma rację.to najbardziej egosityczna,zdeprawowana,pazerna,bezwzględna
        > grupa zawodowa w Polsce.
        >
        To też spora wina systemu... Młodzi lekarze mają spory problem z przebiciem się w hierarchii. Stare konowały bronią swych okopów jak niepodległości; Pańszczyzna w przychodniach i szpitalach, a w praktyce prywatnej pełna mobilność...
      • 8lena7-2 Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 05.01.12, 09:56
        Najgorsi są lekarze rodzinni,do nich idziesz z prywatnie zrobionymi badaniami i najlepiej już ustaloną za pomocą internetu chorobą. W Giżycku lekarze rodzinni zamiast oczu mają pieniądze.
    • prawie_magister Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 04.01.12, 14:46
      o Szczuka..... ta znów szczuka i szczuka....
    • mariner4 W/g Ciebuie, tylko kto nie podziela narodowo 04.01.12, 15:22
      katolickich poglądów jest zdolny do tego co robią protestujący lekarze?
      Doktor Mengele miał właśnie takie poglądy, tylko że niemieckie. Rozumiem, że Twoim zdaniem był przykładem patrioty niemieckiego?
      Nie masz prawa zawłaszczać dla swojej opcji takich spraw jak przyzwoitość, uczciwość czy ludzka wrażliwość. Purpurowe kanalie do tego Cię nie upoważniają. Afery pedofilskie, chciwość Ci nie przeszkadza. Pełne więzienia są katolików klepiących bezmyślnie pacierze.
      Jesteś śmieszny.
      M.

• adam111115 Re: W/g Ciebuie, tylko kto nie podziela narodowo 04.01.12, 16:29
        remik już tak ma, albo wg niego wyznajesz tradycyjne, katolickie, narodowe,, patriotyczne wartości albo jesteś jak on to ujmuje "młodym, bogatym, z dużego miasta", - nic pośrodku dla niego nie istnieje. Typowy pogląd przedstawiciela pisu
        • remik.bz Re: W/g Ciebuie, tylko kto nie podziela narodowo 04.01.12, 17:06
          adam111115 napisał:

> remik już tak ma, albo wg niego wyznajesz tradycyjne, katolickie, narodowe,, pa
          > triotyczne wartości albo jesteś jak on to ujmuje "młodym, bogatym, z dużego mia
          > sta", - nic pośrodku dla niego nie istnieje. Typowy pogląd przedstawiciela pisu

Typowy? Uzasadnij proszę.
          PS nie nalezę do Pis-u
          • mariner4 Co tu uzasadniać? 04.01.12, 17:25
            W każdym poście przekonujesz że tylko PiSowski punkt widzenia jest patriotyczny.
            Na organicznie Was nie znoszą, ale uważam się za Polaka.
            M.
    • hordol olać kazię 04.01.12, 16:19

• green_feldkurat_katz Nazi-kazię 04.01.12, 17:18

• hordol POstepowy lud miast i wsi POtepia 04.01.12, 18:24
      rewizjonistyczne i rekacyjne ugrupowania pisowskich lekarzy
    • 1normalnyczlo.w.i.e.k Szczuka,jak zwykle,nie ma pojęcia o czym mówi 04.01.12, 18:33
      remik.bz napisał: Lekarze nic na siebie dodatkowo nie wezmą. Oprócz pieniędzy - stwierdziła publicystka i krytyczka literacka.

---> Jej się wciąż wydaje, że na bezmyślnym opluwaniu innych ludzi oraz na graniu roli pokrzywdzonej i zaszczutej, daleko i wysoko zajedzie ...
      • venus99 Re: Szczuka,jak zwykle,nie ma pojęcia o czym mówi 04.01.12, 18:56
        w przeciwieństwie do ciebie?
        • 1normalnyczlo.w.i.e.k Oczywiście. Czyżbyś miał wątpliwości??? :) 05.01.12, 18:03
          venus99 napisał: w przeciwieństwie do ciebie?

---> Przecież nie potrafisz wykazać, że jest inaczej.
          Zamiast noworocznych życzeń, groźby premiera wobec lekarzy!
          normalny.nowyekran.pl/post/46455,rzecznik-praw-pacjenta-przeciwko-pacjentom-lekarzom-i-aptekarzom
          Działania Rządu PO i NFZ, to zwykły bandytyzm!
          • 1normalnyczlo.w.i.e.k Re: Oczywiście. Czyżbyś miał wątpliwości??? :) 05.01.12, 18:05
            Rzecznik Praw Pacjenta przeciwko pacjentom, lekarzom i aptekarzom!
          • venus99 Re: Oczywiście. Czyżbyś miał wątpliwości??? :) 05.01.12, 18:31
            jak powszechnie wiadomo ty zawsze masz wątpliwości.
            • 1normalnyczlo.w.i.e.k Czasami mam, czasami nie mam. 05.01.12, 18:44
              venus99 napisał: jak powszechnie wiadomo ty zawsze masz wątpliwości.

---> Jeśli widzę ewidentne bredzenie, takie jak u K.Szczuki, J.Paradowskiej, W.Kuczyńskiego, T.Wołka, R.Markowskiego ..., którzy najpóźniej w drugim słowie wszędzie widzą winę "tych" kaczyńskich, "tych" pisowców ..., to wtedy nie mam wątpliwości i o tym mówię, ale mówię o konkretach.
    • green_feldkurat_katz Idiota? czy automat? 04.01.12, 19:00

• zygfryddezgryz Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 04.01.12, 19:08
      Ja też potępiam...logopedów że nie zajęli sie Kazią w dzieciństwie.... Pani Kazia idealnie odpowiada stwierdzeniu "Mądra nie jest ale za to ładna....też wcale"
      • kum.z.antalowki Czy lepiej umrzeć z głodu, czy z choroby 05.01.12, 01:50
        taki dylemat staje - nie od dziś - przed wielu emerytami, rencistami, ludźmi żyjącymi z zasiłku i rodzinami wielodzietnymi, a zwłaszcza wychowującymi dziecko upośledzone lub ciężko i przewlekle chore. W Polsce jest sfera biedy i nędzy.
        Lekarz, który - by w interesie swej korporacji zawodowej wywrzeć nacisk na rząd, NFZ, swych pracodawców - z bezduszną bezwzględnością dręczy swych najuboższych pacjentów i odmawia chorym, biednym ludziom prawa do skorzystania choćby z tej niewielkiej ulgi w cenie leków jaką gwarantuje im ubezpieczenie - jest podłą kanalią.
        Nawet jeśli uważa, że nowe przepisy obniżają jego komfort pracy - to przecież, w największym nawet zacietrzewieniu, nie ma podstaw by odpowiedzialnością za swą (prawdziwą czy wyimaginowaną) krzywdę obarczyć akurat tych biednych ludzi i ich dzieci. On robi z nich zakładników. Wie, że nie mają rezerw by przetrwać. I - jak terrorysta - mówi: albo wladza spełni nasze żądania, albo to na nią spadnie odpowiedzialność za koszmar, tragedię, cierpienie i ew. przyśpieszoną śmierć tych ludzi.
        Mam złe przeczucia. Ustępstwa wobec żądań terrorystów zawsze inspirują i ośmielają naśladowców. Jeżeli kolejne służby publiczne - dla zaspokojenia swych żądań i ambicji - zaczną - wbrew zasadom etyki - wykorzystywać swą profesjonalną siłę przeciwko społeczeństwu - to - jako państwo i naród - cofniemy się cywilizacyjnie, kulturowo i moralnie...

• simera16 Re: Czy lepiej umrzeć z głodu, czy z choroby 05.01.12, 12:49
          kum.z.antalowki napisał:

> taki dylemat staje - nie od dziś - przed wielu emerytami, rencistami, ludźmi ży
          > jącymi z zasiłku i rodzinami wielodzietnymi, a zwłaszcza wychowującymi dziecko
          > upośledzone lub ciężko i przewlekle chore. W Polsce jest sfera biedy i nędzy.
          > Lekarz, który - by w interesie swej korporacji zawodowej wywrzeć nacisk na rząd
          > , NFZ, swych pracodawców - z bezduszną bezwzględnością dręczy swych najuboższyc
          > h pacjentów i odmawia chorym, biednym ludziom prawa do skorzystania choćby z te
          > j niewielkiej ulgi w cenie leków jaką gwarantuje im ubezpieczenie - jest podłą
          > kanalią.
          > Nawet jeśli uważa, że nowe przepisy obniżają jego komfort pracy - to przecież,
          > w największym nawet zacietrzewieniu, nie ma podstaw by odpowiedzialnością za sw
          > ą (prawdziwą czy wyimaginowaną) krzywdę obarczyć akurat tych biednych ludzi i i
          > ch dzieci. On robi z nich zakładników. Wie, że nie mają rezerw by przetrwać. I
          > - jak terrorysta - mówi: albo wladza spełni nasze żądania, albo to na nią spad
          > nie odpowiedzialność za koszmar, tragedię, cierpienie i ew. przyśpieszoną śmie
          > rć tych ludzi.
          > Mam złe przeczucia. Ustępstwa wobec żądań terrorystów zawsze inspirują i ośmiel
          > ają naśladowców. Jeżeli kolejne służby publiczne - dla zaspokojenia swych żądań
          > i ambicji - zaczną - wbrew zasadom etyki - wykorzystywać swą profesjonalną sił
          > ę przeciwko społeczeństwu - to - jako państwo i naród - cofniemy się cywilizacy
          > jnie, kulturowo i moralnie...
          >
          >
          Oto clou protestu...
          • venus99 Re: Czy lepiej umrzeć z głodu, czy z choroby 05.01.12, 14:14
            kum.z.antałówki napisał:
            "odmawia chorym, biednym ludziom prawa do skorzystania choćby z tej niewielkiej ulgi w cenie leków jaką gwarantuje im ubezpieczenie - jest podłą kanalią." - trudno się z tym nie zgodzić!
            przez ostatnie 30-20 lat systematycznie niszczono państwo jako dobro wspólne wszystkich obywateli,uczono egoizmu,pazerności,pogoni za mamoną.efekty mamy a egoizm i nikczemność strajkujących lekarzy to tylko jeden z przykładów.
    • porannakawa01 Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 05.01.12, 18:43
      Rozumiem, że Min. Zdrowia razem z NFZ dostarczyły wcześniej lekarzom prosty program ustawiający wydruk recept z tymi wszystkimi wyogami, potem ich przeszkolili i od 1 stycznia lekarze przestali z tych instrumentów korzystać protestując i przykładając czerwone pieczątki na receptach ręcznie i błedni wypisywanych?
    • zbigniews1934 Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 05.01.12, 18:57
      Sadze ze Pani Szczuka nawet nie wie o co chodzi bo to przekracza jej mozliwosci intelektualne.Jej morale oraz etyka jest powszechnie znana z AFERY M.Buczek. Nie wiedziałem ze ta pani jest publicystką ?ale gdzie i o czym pisze?
      • simera16 Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 05.01.12, 19:16
        pl.wikipedia.org/wiki/Kazimiera_Szczuka, a co do Buczek...hmmm... poznasz,że ktoś jest niepełnosprawny słuchając radia?
        • 1normalnyczlo.w.i.e.k Skoro Szczuka jest za głupia, by sprawdzać, 05.01.12, 19:42
          simera16 napisał: a co do Buczek...hmmm... poznasz,że ktoś jest niepełnosprawny słuchając radia?

---> choćby za pomocą internetu, o kim chce mówić, kogo chce krytykować, to nie powinna w ogóle się wypowiadać! Dowodzi to, że mając tylko powierzchowną wiedzę, usiłuje kreować siebie na autorytet. Jednak jej prymitywizm szybko wyszedł na jaw ...

PS. Ja, jak pierwszy raz ją usłyszałem, to byłem od razu zaszokowany nie tyle ilością głupot jakie wygadywała, ale głównie prymitywną formą jej wypowiedzi. Ale mimo tego - zanim cokolwiek o niej napisałem - to sprawdziłem (dzięki Googlom) co to za Tfuuur ...
          Jej się nie chciało sprawdzać i od razu opluła, wyśmiała Madzię Buczek!
          • kum.z.antalowki A co? Pani Buczek też jakiś lekaz wstemplował 05.01.12, 20:03
            "Refundacja do uznania NFZ"?
            A to łobuz.
            Ale, jeśli nawet, to spróbujmy go zrozumieć - on przecież utrudnił życie osobie niepełnosprawnej w słusznej sprawie! Wziął na niej odwet za to, że mu Ministerstwo Zdrowia i NFZ czegoś nie dały na dyskietce i go nie wyszkoliły jak się tą dyskietka posługiwać na dwutygodniowym szkoleniu na Bahamach.
            • porannakawa01 Re: A co? Pani Buczek też jakiś lekaz wstemplował 05.01.12, 20:19
              kum.z.antalowki napisał:

> "Refundacja do uznania NFZ"?
              > A to łobuz.
              > Ale, jeśli nawet, to spróbujmy go zrozumieć - on przecież utrudnił życie osobie
              > niepełnosprawnej w słusznej sprawie! Wziął na niej odwet za to, że mu Minister
              > stwo Zdrowia i NFZ czegoś nie dały na dyskietce

Nie dały mozliwości miarodajnego sprawdzenia ubezpieczenia pacjenta decysujacego o przyznaniu zniżki na leki.
              Losowo to robić?
              Na zapałki - krótsza - nie ubezpieczony, dłuższa - ubezpieczony?
              Maaaaasz, maaaasz Domrooooski s siemi wooooskiej do woooooolski?
              Kaczyński - Kandydat na Premiera RP już nauczył się naszego, polskiego hymnu? Choćby słów?
          • simera16 Re: Skoro Szczuka jest za głupia, by sprawdzać, 06.01.12, 08:52

> simera16 napisał: a co do Buczek...hmmm... poznasz,że ktoś jest niepełnosprawn
            > y słuchając radia?
            >
            > ---> choćby za pomocą internetu, o kim chce mówić, kogo chce krytykować, to
            > nie powinna w ogóle się wypowiadać! Dowodzi to, że mając tylko powierzchowną w
            > iedzę, usiłuje kreować siebie na autorytet. Jednak jej prymitywizm szybko wysze
            > dł na jaw ...
            >
            > PS. Ja, jak pierwszy raz ją usłyszałem, to byłem od razu zaszokowany nie tyle i
            > lością głupot jakie wygadywała, ale głównie prymitywną formą jej wypowiedzi. Al
            > e mimo tego - zanim cokolwiek o niej napisałem - to sprawdziłem (dzięki Googlom
            > ) co to za Tfuuur ...
            > Jej się nie chciało sprawdzać i od razu opluła, wyśmiała Madzię Buczek!
            >
            Szokiem, to jest wykorzystywanie kogoś takiego jak rzeczona Buczek w celach nomen omen propagandowych... Dawniej w takich samych celach i ku uciesze gawiedzi, w cyrkach kobietę z brodą pokazywano...
            • 1normalnyczlo.w.i.e.k Nie leć Szczuką.I tak jej nie dorównasz! 06.01.12, 10:21
              simera16 napisał: Dawniej w takich samych celach i ku uciesze gawiedzi,w cyrkach kobietę z brodą pokazywano...
              > Szokiem, to jest wykorzystywanie kogoś takiego jak rzeczona Buczek w celach nomen omen propagandowych...

---> Za bardzo nie orientuję się w temacie, ale tak jak kiedyś, dawno temu przeglądałem informacje na jej temat, to wygląda na to, że to co robi na antenie radiowe, jest jej inicjatywą. Czyżbyś uważał, że niepełnosprawnych należy odstrzelać - zamiast pomagać by mogli się samorealizować i to pomimo obiektywnych ograniczeń i trudności?
              Jeśli nie widziałeś jak np. niewidomi rysują, malują, filmują a nawet montują filmy, to się zainteresuj a uwierzysz.
              • simera16 Re: Nie leć Szczuką.I tak jej nie dorównasz! 06.01.12, 11:30
                >
                > ---> Za bardzo nie orientuję się w temacie, ale tak jak kiedyś, dawno temu
                > przeglądałem informacje na jej temat, to wygląda na to, że to co robi na anteni
                > e radiowe, jest jej inicjatywą. Czyżbyś uważał, że niepełnosprawnych należy ods
                > trzelać - zamiast pomagać by mogli się samorealizować i to pomimo obiektywnych
                > ograniczeń i trudności?
                > Jeśli nie widziałeś jak np. niewidomi rysują, malują, filmują a nawet montują f
                > ilmy, to się zainteresuj a uwierzysz.
                >
                Inklinujesz mi to, czego nie napisałem... Nie mam nic p-ko, a wręcz mnie to cieszy kiedy niepełnosprawni się realizują w ten czy inny sposób... Jednakże dla mnie niepełnosprawni sa takimi samymi ludźmi jak wszyscy wokół, to i ich działalność podlega takiej samej ocenie... To właśnie uwypuklanie statusu niepełnosprawności Buczek przez jej obrońców, czyni jej większa krzywdę, niż komentarze Szczuki...
                • 1normalnyczlo.w.i.e.k Napisałeś przed chwilą, więc się nie wypieraj! 06.01.12, 12:24
                  simera16 napisał: Inklinujesz mi to, czego nie napisałem...

---> Prawie przebiłeś Szczukę, pisząc:
                  "Dawniej w takich samych celach i ku uciesze gawiedzi,w cyrkach kobietę z brodą pokazywano..."

> To właśnie uwypuklanie statusu niepełnosprawności Buczek przez jej obrońców, czyni jej większa krzywdę, niż komentarze Szczuki...

---> I znowu mijasz się z prawdą. To Szczuka ordynarnie z niej kpiła! Wtedy dopiero odezwały się głosy w obronie Madzi Buczek - nikt wcześniej nic nie mówił a tym bardziej nie uwypuklał, jej niepełnosprawności!
                  • simera16 Re: Napisałeś przed chwilą, więc się nie wypieraj 06.01.12, 13:00
                    >
                    > ---> Prawie przebiłeś Szczukę,
                    >
                    Poczytuję to sobie za zaszczyt, a sarkanie i to naciągane obrońców Buczek, to tylko zwykłe faryzeuszostwo....
                    >
                    > ---> I znowu mijasz się z prawdą. To Szczuka ordynarnie z niej kpiła! Wtedy
                    > dopiero odezwały się głosy w obronie Madzi Buczek - nikt wcześniej nic nie mów
                    > ił a tym bardziej nie uwypuklał, jej niepełnosprawności!
                    >
                    Madzia występując publicznie sama poddała się tejże (publicznej) ocenie... Mnie np. nie podoba się timbre głosu Krawczyka. Zwyczajnie śmieszy mnie... No i co z tego?
              • venus99 Re: Nie leć Szczuką.I tak jej nie dorównasz! 06.01.12, 11:44
                każdy kto prowadzi działalność publiczną podlega publicznej ocenie.to co opowiada ta nieszczęsna ofiara dewocji jest rzeczywiście zadziwiające ale daje znakomite świadectwo tym wszystkim co wprowadzili to na antenę i tym którzy tego słuchają z otwartymi ustami.ale w końcu media ojca malwersanta nie są adresowane do ludzi myslących tylko do parafialnych wiernych.
                Szczuka ma rację!
                • 1normalnyczlo.w.i.e.k Łżesz, jak bura suka, bolszeIcki szmaciarzu! 06.01.12, 12:31
                  venus99 napisał: ta nieszczęsna ofiara dewocj

---> Czyżbyś był ekspertem w sprawach religii, modlenia się itp.? Pewnie takim samym jak SB-ecy w PRL-u! Wybierasz się gdzieś, jak Piotrowski?

> i tym którzy tego słuchają z otwartymi ustami

---> Słuchają z otwartymi ustami, takie jak ty i tobie podobne lemingi, bzdur i kłamstw Tuska i reszty bolszewików ... ale w końcu nie są adresowane do ludzi myślących tylko do partyjnych wiernych.
                  • simera16 Re: Łżesz, jak bura suka, bolszeIcki szmaciarzu! 06.01.12, 13:05
                    >
                    > ---> Czyżbyś był ekspertem w sprawach religii, modlenia się itp.? Pewnie ta
                    > kim samym jak SB-ecy w PRL-u! Wybierasz się gdzieś, jak Piotrowski?
                    >
                    To trzeba być ekspertem, by zobaczyć widoczne? A co ma do tego Piotrowski? a jeśli ma, to pewnie tyle samo co stosy inkwizycji...ponoć świętej.
                    >
                    > ---> Słuchają z otwartymi ustami, takie jak ty i tobie podobne lemingi, bzd
                    > ur i kłamstw Tuska i reszty bolszewików ... ale w końcu nie są adresowane do lu
                    > dzi myślących tylko do partyjnych wiernych.
                    >
                    Tako rzecze katolik obrońca Magdaleny Buczek... Amen!
                    • prawie_magister simera16 bolszeIcki kulturalny idioto, 10.01.12, 10:02
                      simera16 napisał: Tako rzecze katolik obrońca Magdaleny Buczek... Amen!
                • prawie_magister Re: Nie leć Szczuką.I tak jej nie dorównasz! 09.01.12, 11:17
                  tu masz rację venus99 , w publicznym szczukaniu tej publicznej idiotce nikt nie dorówna...
    • cookies9 Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 06.01.12, 11:54
      I ma rację.Zatracili swoje posłannictwo i ideę Hipokratesa "po pierwsze nie szkodzić..."
      i stali się zakładnikami w grze między firmami farmaceutycznymi. Ciekawe,że tak jest tylko
      w publicznych przychodniach - w prywatnych jest zupełnie inny standard usług.
      Pacjent płaci i wymaga.
      • odpowiemraz Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 06.01.12, 11:57
        cookies9 napisała:

> I ma rację.Zatracili swoje posłannictwo i ideę Hipokratesa "po pierwsze nie szk
        > odzić..."
        > i stali się zakładnikami w grze między firmami farmaceutycznymi. Ciekawe,że tak
        > jest tylko
        > w publicznych przychodniach - w prywatnych jest zupełnie inny standard usług.
        > Pacjent płaci i wymaga.

bezpłodność to nie choroba

to defekt muzgu
        • simera16 Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 06.01.12, 12:09
          odpowiemraz napisała:

>
          > bezpłodność to nie choroba
          >
          > to defekt muzgu

>
          "muzgu" defekt powiadasz...hmmm...coś w tym jest...
          • odpowiemraz Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 06.01.12, 12:18
            simera16 napisał:

> "muzgu" defekt powiadasz...hmmm...coś w tym jest...

też masz z tym problem ?
            • simera16 Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 06.01.12, 13:06
              odpowiemraz napisała:

> simera16 napisał:
              >
              >
              > > "muzgu" defekt powiadasz...hmmm...coś w tym jest...
              >
              > też masz z tym problem ?
              >
              Znaczy z czym?
      • venus99 Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 06.01.12, 11:59
        i w dodatku w prywatnych gabinetach nie strajkują i wypełniają recepty jak trzeba.cud???
        • simera16 Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 06.01.12, 12:11
          venus99 napisał:

> i w dodatku w prywatnych gabinetach nie strajkują i wypełniają recepty jak trze
          > ba.cud???
          >
          Nie; Pragmatyzm...
          • venus99 Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 06.01.12, 12:12
            może się zgodzisz na stwierdzenie,że jest to pospolite sku...syństwo?
            • simera16 Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 06.01.12, 13:07
              venus99 napisał:

> może się zgodzisz na stwierdzenie,że jest to pospolite sku...syństwo?
              >
              Nic dodać, nic ująć... Przyznasz jednak, że dość dobrze płatne sqrwysyństwo...
    • prawie_magister Re: Pani Szczuka potępia lekarzy 11.01.12, 10:27
      ciekawe kiedy to p......e babsko przestanie szczukać.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka