Dodaj do ulubionych

Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzył

08.01.12, 19:18
Że redakcja dużego dziennika - Rz - może być takim ciemnogrodem: tekst o Owsiaku za­chwy­ca­jąc się ko­lej­nym re­kor­dem Wiel­kiej Or­kie­stry Świą­tecz­nej Po­mo­cy, nie za­da­je­my so­bie na­wet py­ta­nia, czy przy­pad­kiem za ple­ca­mi Jur­ka Owsia­ka non­kon­for­mi­sty, al­tru­isty i spo­łecz­ni­ka nie stoi Je­rzy Owsiak, ulu­bie­niec es­ta­bli­sh­men­tu spryt­nie tłu­mią­cy bunt mło­dych i za­pa­trzo­ny wy­łącz­nie w sie­bie, a mo­że wręcz le­wi­co­wy ide­olog nie­chęt­ny Ko­ścio­ło­wi i pie­lę­gnu­ją­cy pe­ere­low­skie sen­ty­men­ty. Trzeba być członkiem redakcji Rz, żeby w taki sposób ścigać czarownice. Tak, panowie redaktorzy, Owsiak jest ulubieńcem establishmentu, sprytnie tłumiącym bunt młodych (jaki bunt? czyżbym coś przeoczył?), zapatrzonym wyłącznie w siebie a nawet - o zgrozo - wręcz lewicowym ideologiem niechętnym Kościołowi, pielęgnującym PRLowskie sentymenty. Zgroza. Zgroza?
Panie Redaktorze,
Wiemy, że jest Pan zapewne znienawidzonym przez establishment, naiwnie podburzającym młodzież do buntu, zapominającym o sobie, wręcz prawicowym bezideowcem zaprzedanym w Kościołowi i tępiącym PRLowskie sentymenty.
Czy ktokolwiek zabrania Panu zorganizować wielką albo mała akcję charytatywną, która zmobilizuje młodzież do sprawnego działania ze szczytnych pobudek? Niech pan da popalić temu Owsiakowi i pokaże, jak się to robi! Błagamy!
Obserwuj wątek
    • camille_pissarro Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 08.01.12, 19:27
      Bardzo dobry i obiektywny tekst o Owsiaku.Poza tym gazeta już jest całkiem prywatnym przedsięwzięciem - wszyscy myśleli, ze jak się zmieni właściciel, to wraz nim linia tego dziennika, co jest myśleniem naiwnym ( eufemizm ).
      Ja też mam do tego przedsięwzięcia ambiwalentne odczucia. Nie interesuje mnie to, choć cel i zbożny. W żadnym cywilizowanym kraju nie prowadzi się akcji charytatywnej z taką medialną pompą i nadęciem.Kim dziś byłby Jerzy Owsiak, gdyby nie takie wsparcie mediów.Caritas , Ochojska ciężko pracują charytatywnie codziennie i mają na tej niwie osiągnięcia nie mniejsze.
      Tak to człowiek establishmentu III RP, a także pieszczoch tych, którzy z rozrzewnieniem wspominają PRL ;-))

"Wszystko jest piękne, wystarczy tylko umieć dobrze spojrzeć" /Camille~Pissarro/
      • jacekm22 Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 08.01.12, 19:33
        Ot prywatny pisowski dupek dal glos .... !!!
        • klara551 Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 09.01.12, 11:34
          Masz rację ,choć głupota to nie tylko PiS. Camille ze swoistym krytykanctwem ocenia Owsiaka niby dobrze,ale. A niech sam się weźmie do roboty ,skrzyknie ludzi i zrobi coś pożytecznego. łatwo krytykować z fotela i mieć za złe innym że coś robią.
      • simera16 Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 08.01.12, 19:35
        camille_pissarro napisał:

> Bardzo dobry i obiektywny tekst o Owsiaku
        >
        Już to zdanie wyklucza polemikę, jako że jest ono wyrazem bycia teflonowym antykonformistą...
        • camille_pissarro Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 08.01.12, 21:02
          Dlaczego od razu wyklucza ? Wszak w wolnym, demokratycznym kraju nie tylko głos większości ( czytaj owczego pędu ) jest jedyny , który ma się liczyć w dyskusji.Są różne punkty widzenia spraw nie tylko tylko większości ;-)
          • erte2 Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 09.01.12, 00:14

...... Dlaczego od razu wyklucza ? Wszak w wolnym, demokratycznym kraju .......
            Masz rację - dlatego w wolnym i demokratycznym kraju wolno nazwać durnia durniem a mendę - mendą.
            Dlatego nazywam cię durniem i mendą, przecież wolno, nie?
          • klara551 Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 09.01.12, 11:42
            A punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ,prawda? Jak się robi igrzyska typu marsze ,pochodnie to nie ma pan nic przeciwko udziałowi mediów? Najwyżej pan popiska,że było ich za mało,że to tłumienie wolności.Jak media popierają ,pomagają zdobyć pieniądze na sprzęt to źle.Ochojska inaczej to robi i też ma osiągnięcia. A ja czekam na pańską inicjatywę i mam nadzieję ,że bez mediów,internetu zrobi pan taką akcję humanitarną,że i Japończycy przestaną polować na wieloryby. Pan przecież wie lepiej,pan potrafi więcej niż tylko ambiwalentnie oceniać Owsiaka.
      • mike.recz Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 08.01.12, 19:52
        camille_pissarro napisał: "... wszyscy myśleli, ze jak się zmieni właściciel, to wraz nim linia tego dziennika, co jest myśleniem naiwnym ( eufemizm )."

Jakie niby wszyscy? Bo ja akurat nie. Natomiast mnóstwo prawackich propagandzistów straszyło
        upadkiem Rzepy.

Panią Ochojską proszę sobie ust nie wycierać ponieważ ona popiera WOŚP.

www.money.pl/archiwum/mikrofon/artykul/ochojska;owsiak;nie;jest;dla;nas;konkurencja,5,0,413957.html
        Czy mocno promowany mediach WOŚP nie zabiera Wam pieniędzy?

WOŚP nie jest konkurencją, bo działa w innej dziedzinie niż my. To, że Orkiestra zbierze dużo pieniędzy, wcale nie oznacza że my zbierzemy mniej.

Daliśmy pieniądze jednej organizacji, wystarczy, innej nie damy?

Nie, zdecydowanie nie. Jest wręcz odwrotnie. Orkiestra spełnia rolę budującą wizerunek i wychowującą, z której potem korzystają inne organizacje. Rynek darczyńców w Polsce jest o wiele większy i jest zupełnie niewykorzystany. W 2007 roku 30 proc. Polaków przekazało 1 proc. dla organizacji pozarządowych. W takim razie zostało jeszcze 70 proc. ludzi, którzy mogliby przekazać pieniądze dla organizacji. Dobrze, że Orkiestra jest, bo zawsze po jej zbiórkach mamy napływ wolontariuszy. Ludzi którzy działali i zbierali pieniądze i którzy czują pewien niedosyt ale chcieliby dalej pomagać.
      • piq towarzyszu kamilku,... 08.01.12, 19:58
        ...publiczne akcje charytatywne są szkołą i cechą społeczeństwa obywatelskiego. Owsiak zaoferował mediom kontrakt korzystny dla obu stron: oni mają program przez cały dzień i oglądalność znacznie taniej, niż gdyby mieli wydać pieniądze na zakupy czy też produkcje, a on ma z tego pieniądze na fundację. Jako akcja obywatelska, tow. kamilku, jest to rzecz pożądana i stanowi szkołę wolontariatu dla młodych ludzi. Jeśli mi udowodnicie, tow. kamilku, że "w żadnym cywilizowanym kraju" nie prowadzi się akcji charytatywnych z udziałem mediów, to w nagrodę przez jeden dzień nie będę was lekceważył jako zdeklarowanego półinteligenta.

Ja miałem zawsze tylko jedną uwagę i zarzut do Owsiakowej akcji, i to mnie zawsze wqrvviało niebotycznie - że finansuje się w ten sposób publiczną służbę zdrowia zamiast wspierać inicjatywy obywatelskie. Ale skoro w Polsce (dzięki również takim matołkom jak Jarosławek) nie ma praktycznie prywatnej własności w służbie zdrowia zdolnej przerobić sumy zebrane przez Owsiaka, to trudno - te pieniądze muszą gdzieś lądować.

Ci, którym nie podoba się Owsiak, niech urządzą jakąś jeszcze fajniejszą akcję zbierając na żbożny cel, wykorzystując telewizję Trwam - kto im broni? Za pięć lat, gdyby ciężko pracowali i mieli pomysły, być może ich akcja byłaby nawet większa niż Owsiakowa. Strzępienie gęby, że ktoś zrobił coś, czego samemu nie umie się zrobić, jest dowodem nieudacznictwa tych chłopców, tow. kamilku. Zróbcie sobie, swoją drogą, rachunek sumienia, czy daliście w ubiegłym roku, tow. kamilku, coś Caritasowi albo Ochojskiej, skoro już się na nich powołujecie. W ogóle mnie nie zdziwi, że nie daliście nic.
        • m.c.hrabia Re: towarzyszu kamilku,... 08.01.12, 20:11
          podsuwam pomysł
          rozczłonkujcie śp jp2 na 1 000 000 kawałków i zróbcie akcję wielkiej wyprzedaży.
          • piq podsuwam pomysł,... 08.01.12, 22:34
            ...rozczłonkujcie tow. Allende na 1 000 000 kawałków i zróbcie aukcję wielkiej wyprzedaży.
          • behemot17-13 Re: towarzyszu kamilku,... 08.01.12, 23:01
            może weź sobie coś na powstrzymanie, sok z jagód podobno najlepszy.
          • klara551 Re: towarzyszu kamilku,... 09.01.12, 11:46
            Nie pomoże ,bo za honorowy doktorat JPII katolicy zapłacili tylko 2 tys, z groszami a za pierwsze złote serduch ponad 120tys. Ten pomysł nie wypali.
      • sclavus Sieroto!!!! 08.01.12, 20:07
        Słyszałeś o Theletonie we Francji???
        To twoje: W żadnym cywilizowanym kraju nie prowadzi się akcji charytatywnej z taką medialną pompą i nadęciem
        wsadź sobie w swoją światową doopę... (chyba, że nie uważasz Francji za cywilizowany kraj)
        A dodam tutaj, że Theleton nie jest jedynym charytatywnym przedsięwzięciem z potężną oprawą medialną - jest jeszcze Sidaction i Resto du Coeur
        A przecież nigdy nie uwierzę, że Francja i Polska są jedynymi krajami, gdzie takie rzeczy się dzieją
        • man_sapiens Re: Sieroto!!!! 08.01.12, 22:40
          W Austrii podobna akcja się nazywa "Licht ins Dunkel", państwowa TV i radio nie szczędzą czasu.
        • felinecaline Re: Sieroto!!!! 08.01.12, 23:24

Prawda, choc prawidlowa nazwa to Téléthon.
          I prawda z Sidaction i Réstos du Coeur na tworcy ktorych - C.
          Coluche'u troche wzoruje sie wizualnie J.O.
          Jeszcze dorzuce akcje "Pieces jaunes" (zolte monetki) akcje zbiorki "grosikow"€ , ktorej patronuje Pani ex-Pierwsza Dama Bernadette Chirac i rozni slawni i popularni francuscy sportowcy. Udzial Francuzow jest w tych wszystkich akcjach bardzo spontaniczny, datki szczodre a spozytkowywane rowniez na cele wspomozenia w sprzecie opieki zdrowotnej, w pieniadzach badan medycznych nad chorobami genetycznymi, "sierocymi" itepe.
          Réstos du coeur natomiast karmi najbiedniejsze rzesze spoleczenstwa bez roznic wyznaniowych, etnicznych czy jakichkolwiek poza uposazeniem (trzeba okazac sie odpowiednio niskim QF (wspolczynnik dochodow na czlonka rodziny by moc korzystac z regularnej pomocy).
          • sclavus Re: Sieroto!!!! 09.01.12, 00:00
            Dzięki za poprawkę Téléthonu :)
            Ale résto - to resto (restaurant) :P...
            PeeS - mieszkam w Nantes
            • felinecaline Re: Sieroto!!!! 09.01.12, 11:15
              No to jestesmy sasiadami - w promieniu 90 km (autostrada, TGV).
              Tak, Résto to réstaurant, choc w stylu C.C jak i w stylu JO jest raczej wyrazic sie per "résto"(réstos w pluriel).
              Nie zmienia to w niczym faktu, ze inicjatywa tej pomocy jest bezcenna. Zwlaszcza w obecnyl okresie kryzysu.
      • man_sapiens Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 08.01.12, 22:36
        Ja też nie przepadam za Orkiestrą i w ogóle za masowymi imprezami. Ale jest to bez wątpienia pożyteczna akcja, uświadamiająca przede wszystkim młodym ludziom na czym polega życie w społeczeństwie. Może sie to podobać albo nie.
        Ale co do tego wszystkiego mają poglądy Owsiaka? Jeżeli komuś tęskno do peerelu, to na pewno autorowi artykułu.
      • bryt.bryt Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 08.01.12, 23:25

> (...)gazeta już jest całkiem prywatnym przedsięwzięciem - wszyscy myśleli, ze jak się
        > zmieni właściciel, to wraz nim linia tego dziennika, co jest myśleniem naiwnym ( eufemizm
        > ).(...)

Kto tak myslal? Glownie propisowska prawica, ktora tworzyla apokaliptyczne scenariusze. Tuskowa agentura miala niszczyc niezalezne media i demokracje.
      • szmul.bender Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 09.01.12, 03:10
        Nie wiem jak jest w jrajach cywilizwanych. W w USA od lat w Labour Day prowadzi sie 24 godzinna telewizyjna kampanie (telethon) na rzecz muscular distrophy. Przez lata prowadzil to Jerry Lewis. Ciekawe ze nikt nie rzucal podejrzen pod jego adresem - tacy ci Amerykanie sa dziwni. Jedynymi, ktorzy zabrali na ten temat glos byli, ktozby inny, Polacy z Greenpointu zastanawiajacy sie ile to Jerry Lewis moze z tego miec.

"Wszystko jest zle i brzydkie - wystarczy tylko miec spojrzenie Camille-Pissarro"
    • m.c.hrabia Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 08.01.12, 19:32
      czego żądasz od pisich dziennikarzy
      tam cała para w Smoleńsk idzie :)
      • etta2 Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 08.01.12, 19:52
        "czego żądasz od pisich dziennikarzy
        tam cała para w Smoleńsk idzie :) "

Otóż TO! Każdy człek, czy to polityk, czy to działacz społeczny, czy innej maści delikwent, nie leżący pokornie przed prezesem, wybijający się na jakiś tam niezależy autorytet, jest wrogiem dla PiSdactwa i należy go tępić wszelkimi siłami. Gnoją wszystkie polskie autorytety od Wałęsy poczynając na Owsiaku kończąc, szmatławce jedne.
    • mike.recz Przecież cyngiel Wybranowski nie jest dziennikarze 08.01.12, 19:47
      Przecież cyngiel Wybranowski nie jest dziennikarzem tylko funkcjonariuszem medialnym prawicowej odmiany antify - Radykalnej Akcji Antykomunistycznej. Jak do tej pory zasłynął jedynie rzucaniem jajkami w Prezydenta RP
      i bezczelnymi kłamstwami na temat brutalnego pobicia Pani Cugier- Kotki.
      Teraz ten burak opluwa Owsiaka ponieważ na czyichś plecach chce się wylansować.
    • camille_pissarro Niewiele zatem w życiu czytałeś ;-))) n/t 08.01.12, 19:56

• sclavus Re: Niewiele zatem w życiu czytałeś ;-))) n/t 08.01.12, 20:12
        Wolne żarty, sierotko...
        Znaj proporcjum!
      • simera16 Re: Niewiele zatem w życiu czytałeś ;-))) n/t 08.01.12, 20:12

>

forum.gazeta.pl/forum/w,28,132188053,132189778,Sieroto_.htmlcamille_pissarro napisał:

>
    • euromichnik Najcelniej pluje... 08.01.12, 21:32
      Man-sapiens'owi do sztambucha:

Żałosne gdy największymi brawami nagradzany jest ten [czyt. Owsiak], kto najcelniej pluje [ma Polskę, na polską młodzież].
      Stefan Garczyński
      • man_sapiens Re: Najcelniej pluje... 08.01.12, 23:08
        Może coś konkretnego, fakty zamiast zółci?
    • cwiercinteligentzpis Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 08.01.12, 21:41
      man_sapiens napisał:

> Że redakcja dużego dziennika - Rz - może być takim ciemnogrodem: tekst o Owsiaku [i

he! he! Wildsteina Bronisława czuję robotę:

apsik73.wrzuta.pl/audio/5zZsto2suBL/jerzy_klesyk_-_ja_jestem_pro
    • bryt.bryt jest OK 08.01.12, 23:21
      Nic mnie juz nie zdziwi. W tym roku mamy bezprecedensowy wysyp negatywnych emocji z prawej (pisowskiej) strony i kolejny przyklad tylko uzupelnia obraz. Polacy w swojej przygniatajacej wiekszosci maja te frustracje gleboko w d. i im wiecej jest tego typowo pisowskiego jadu, tym lepiej widac bezsilnosc jego autorow.
    • sawa.com Kicz 08.01.12, 23:28
      I wodzirej i cała oprawa plastycznno - muzyczna tego widowiska. Kicz tak wielki, ze jak sie popatrzy to oczy bolą. Ja zaraz siegam po pilota albo nie oglądam telewizji w ogole.

Od lat nie moge sie dowiedzieć ile ta akcja wyciąga pieniędzy z publicznej kasy? Z kasy telewizji publicznej, samorządów i róznych agend państwowych?

W każdym przedsięwzięciu ważny jest koszt. I dopiero po odliczeniu kosztu mozna mówic o dochodzie.
      • iza.bella.iza Koneserka się znalazła :))))))))))))) 09.01.12, 00:07
        A może nasza koneserka zainteresowałaby się np. Fundacją Republikańską Mario Kamińskiego i finansowanym przezeń "Tuskobósem" z kibolami?
      • piq masz prawo nie oglądać, masz prawo nie dać,... 09.01.12, 02:03
        ...masz również prawo pytać o koszta. Zastanawia mnie tylko jedno, i ty też się dziecko nad tym zastanów: dlaczego nikt ze zdeklarowanych wrogów Owsiaka nie przytoczył cyferek? Są tam przecież posłowie, urzędnicy państwowi, była KRRiT pisowsko-samoobronowo-komuchowska, znawcy mediów z PiSu: Markiewicz, Kruk, Bender, Zarębski, Bubula, Boroń albo Sellin. No, odpowiedz, dziecko, dlaczego chłopacy co rok próbują Owsiaka kopnąć w kostkę pod pozorem "głębokiej troski", a nikt - NIKT - nie przytoczył danych kompromitujących tę akcję, mając dostęp do wszystkich materiałów. O co tu chodzi? O nieuczciwość intelektualną czy złą wolę? Idź do biura poselskiego jakiegoś swojego posła i zadaj mu to zadanie. To jest obywatelska odpowiedzialność, a nie bredzenie bzdur ze znakami zapytania na końcu jako düpochronami.

Mnie się też nie podoba orkiestra, ale tiwi ma dużo programów, a poza tym muszę dużo pracować, więc nie oglądam. Jestem konserwatystą i chrześcijaninem, cenię sobie dobroczynność i aktywność obywatelską, uważam, że wolontariat uczy młodzież pożądanych postaw, dlatego dam i Owsiakowi, i Caritasowi, i Jance Ochojskiej, którą podziwiam jak mało kogo. Na nikogo z nich nie powiem złego słowa.

A ty sobie rób jak chcesz, sawciu. Dla chrześcijanina obmowa jest grzechem.
        • sawa.com Re: masz prawo nie oglądać, masz prawo nie dać,.. 09.01.12, 09:48
          Dlaczego mam iśc do posłów czy KRTiR? Koszt obsługi orkiestry powinna podac telewizja. To oni maja wszystkie dane ksiegowe. Ciekawa byłabym tez ogladalności chociaz ją trudno ocenić bo wstawki orkiestry wciskane są permanentnie podobnie jak spoty reklamowe. Ja po prostu nie oglądam tego dnia dwójki. O innych juz nie pytam np o samorządy etc... ale przeciez to wszystko pieniadze z budżetu państwa lub samorządów

Natomiast pania Jankę Ochojską także ja cenię jak malo kogo.

piq napisał:

> ...masz również prawo pytać o koszta. Zastanawia mnie tylko jedno, i ty też się
          > dziecko nad tym zastanów: dlaczego nikt ze zdeklarowanych wrogów Owsiaka nie p
          > rzytoczył cyferek? Są tam przecież posłowie, urzędnicy państwowi, była KRRiT pi
          > sowsko-samoobronowo-komuchowska, znawcy mediów z PiSu: Markiewicz, Kruk, Bender
          > , Zarębski, Bubula, Boroń albo Sellin. No, odpowiedz, dziecko, dlaczego chłopac
          > y co rok próbują Owsiaka kopnąć w kostkę pod pozorem "głębokiej troski", a nikt
          > - NIKT - nie przytoczył danych kompromitujących tę akcję, mając dostęp do wszy
          > stkich materiałów. O co tu chodzi? O nieuczciwość intelektualną czy złą wolę? I
          > dź do biura poselskiego jakiegoś swojego posła i zadaj mu to zadanie. To jest o
          > bywatelska odpowiedzialność, a nie bredzenie bzdur ze znakami zapytania na końc
          > u jako düpochronami.
          >
          > Mnie się też nie podoba orkiestra, ale tiwi ma dużo programów, a poza tym muszę
          > dużo pracować, więc nie oglądam. Jestem konserwatystą i chrześcijaninem, cenię
          > sobie dobroczynność i aktywność obywatelską, uważam, że wolontariat uczy młodz
          > ież pożądanych postaw, dlatego dam i Owsiakowi, i Caritasowi, i Jance Ochojskie
          > j, którą podziwiam jak mało kogo. Na nikogo z nich nie powiem złego słowa.
          >
          > A ty sobie rób jak chcesz, sawciu. Dla chrześcijanina obmowa jest grzechem.
    • magdolot Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 09.01.12, 02:19
      A ja zwyczajnie nie mam ochoty czytać takich rzygowin. Nie dziś.
    • zapijaczony_ryj Idiota i tak teo nie zrozumie! 09.01.12, 08:10
      man_sapiens napisał:
      > Panie Redaktorze,
      > Wiemy, że jest Pan zapewne znienawidzonym przez establishment, naiwnie podburza
      > jącym młodzież do buntu, zapominającym o sobie, wręcz prawicowym bezideowcem za
      > przedanym w Kościołowi i tępiącym PRLowskie sentymenty.
      > Czy ktokolwiek zabrania Panu zorganizować wielką albo mała akcję charytatywną,
      > która zmobilizuje młodzież do sprawnego działania ze szczytnych pobudek? Niech
      > pan da popalić temu Owsiakowi i pokaże, jak się to robi! Błagamy!

PiS_dogłowi to czarnowidze, którzy wszystlko widzą na czarno i wszędzie widzą podstęp, bo myślą, ze skoro oni są źli to i wszyscy tacy być muszą !
    • agnostic5 Re: Jakbym sam nie przeczytał, to bym nie uwierzy 09.01.12, 08:37
      Prawiczki nie lubią Orkiestry, bo tworzy konkurencję dla Caritasu, poza tym według publicystów prawicowych odciąga młodzież od Kościoła. A Kościół powinien mieć monopol i na akcje charytatywne i na młodzież.

Niestety Owsiak jest skuteczny i to bardzo działa na jego niekorzyść.
    • mietowe_loczki zieeeew 09.01.12, 11:39
      A czy naprawdę trzeba się pochylać nad każdym bzdetem wyprodukowanym przez prawicowców odnoszącym się do WOŚP? Niech ich żółć zalewa, szlag trafia i skręca wątrobę. My róbmy swoje, skoro jesteśmy przekonani, że robimy dobrze, i że robimy słusznie. Czy zdanie zawistnych frustratów ma tutaj jakiekolwiek znaczenie?
    • trevik Czemu tu nie wierzyć? 09.01.12, 23:53
      PiSiory ( albo jak kto woli "niezależnie myślący" ) odleciały - czemu się dziwić? Nie od dziś są w stanie swego jadowitego haju.

BTW w tym wątku masz kilka przykładów typowo PiSiatych krytyków czepiających się Orkiestry, u których jeszcze nie widziałem krytyki np. Ojca Malwersanta, który miliony ze zbiórek przekręcił przy okazji swoiście pojmowanego "ratowania" ( stoczni ),

T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka