Dodaj do ulubionych

Wielki tryumf Słońca Peru

11.01.12, 11:31
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,10944035,Szczyty_euro_nadal_tylko_dla_strefy_euro__Nowa_umowa.html?lokale=warszawa
I tylko 6,5 miliarda euro żal...
Obserwuj wątek
    • platfusy.do.paki Re: Wielki tryumf Słońca Peru 11.01.12, 11:33
      Który to już raz ten zakompleksiony prowincjusz został wydymany?
      • green_feldkurat_katz Łatwiej byłoby zliczyć ile razy nie został wydyman 11.01.12, 11:40
        Taka piękna liczba ZERO...
        • wachmistrz_soroka Re: Łatwiej byłoby zliczyć ile razy nie został wy 11.01.12, 11:47
          green_feldkurat_katz napisał:

> Taka piękna liczba ZERO...

On znowu zbierze zwolenników,żeby na niego głosowali.Polska jest skazana na Tuska i PO na wskutek "recydywy głupoty" wyborców.
    • prawie_magister Re: Wielki tryumf Słońca Peru 11.01.12, 11:47
      no to teraz wiem dlaczego ryży wziął znów urlop, łeb go rozbolał od tego lekceważenia jego płaszczenia sie przed Merkel i pojechał sie przewietrzyć.
      Tylko żeby tak czasem sie nie przeziębił bo mu lekarz wbije pieczatkę na recepcie i co biedaczek zrobi?
      przyłoży se te recepte z pieczątka na łeb i cudownie wyzdrowieje?
      wszak cuda to jego specjalność.....
      • platfusy.do.paki Re: Wielki tryumf Słońca Peru 11.01.12, 11:53
        bi.gazeta.pl/im/8/10794/z10794768X.jpg
        • x2468 Re: Wielki tryumf Słońca Peru 11.01.12, 11:59
          Chcieliby pajace mieszać w Euro? Spróbujcie w Dolarach a przynajmniej w dońskich koronach.
          Nie chciało się Euro to na drzewo.Płaćcie speedy.Wiem,wiem,wam gołodupcom się wydaje ze was to nie dotyczy.Koszt wymiany Złotych na inne waluty wyniósł w ubiegłym roku około 5 miliardów.Euro.
      • srul [...] 11.01.12, 12:10
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • lump-1 Re: Wielki tryumf Słońca Peru 11.01.12, 13:45
      "Polska ani inne kraje spoza strefy euro nie będą brały udziału w szczytach eurolandu, nawet jeśli podpiszą nowy traktat międzyrządowy o pakcie fiskalnym - wynika z nowego projektu umowy, do którego dotarła PAP. "

I bardzo dobrze.

> I tylko 6,5 miliarda euro żal...

Możesz rozwinąć..
      • l_zaraza_l Re: Wielki tryumf Słońca Peru 11.01.12, 13:58
        lump-1 napisał:

> "Polska ani inne kraje spoza strefy euro nie będą brały udziału w szczytach eur
        > olandu, nawet jeśli podpiszą nowy traktat międzyrządowy o pakcie fiskalnym - wy
        > nika z nowego projektu umowy, do którego dotarła PAP. "
        >
        > I bardzo dobrze.
        >
        A dlaczego uważasz, że to dobrze? Przecież założenia są takie, że mamy przyjąć euro, więc chyba powinniśmy mieć wpływ jaka strefa euro będzie w przyszłości?
        • lump-1 Re: Wielki tryumf Słońca Peru 11.01.12, 14:21
          l_zaraza_l napisała:

> A dlaczego uważasz, że to dobrze? Przecież założenia są takie, że mamy przyjąć
          > euro, więc chyba powinniśmy mieć wpływ jaka strefa euro będzie w przyszłości?
          >

Jak będziemy mieli euro to będziemy współdecydowali.
          Póki co jesteśmy trochę z boku - obserwujemy rozwój wydarzeń w strefie euro i martwimy się ale nie ryzykujemy własnymi pieniędzmi.
          Jak to sobie wyobrażasz- strefa euro ma pozwolić na to aby ktoś z boku współdecydował nie ponosząc odpowiedzialności ?
          Przełóż to na rodzinę.
          Ty decydujesz się na inwestycję np. budowa domu.
          Pozwolisz aby jakaś cioteczka albo wujek podejmował decyzje o ilości pokoi. łazienek, wyposażeniu itd. a wszystko to za Twoją kasę i na Twoją odpowiedzialność ?
          Ja bym takiego Kogoś od razu pogonił ..:)
          • l_zaraza_l Re: Wielki tryumf Słońca Peru 11.01.12, 15:09
            lump-1 napisał:

> l_zaraza_l napisała:

> Jak będziemy mieli euro to będziemy współdecydowali.
            > Póki co jesteśmy trochę z boku - obserwujemy rozwój wydarzeń w strefie euro i m
            > artwimy się ale nie ryzykujemy własnymi pieniędzmi.
            > Jak to sobie wyobrażasz- strefa euro ma pozwolić na to aby ktoś z boku współdec
            > ydował nie ponosząc odpowiedzialności ?
            > Przełóż to na rodzinę.
            > Ty decydujesz się na inwestycję np. budowa domu.
            > Pozwolisz aby jakaś cioteczka albo wujek podejmował decyzje o ilości pokoi. łaz
            > ienek, wyposażeniu itd. a wszystko to za Twoją kasę i na Twoją odpowiedzialnoś
            > ć ?
            > Ja bym takiego Kogoś od razu pogonił ..:)

Ja także myślałam o domu ale w inny sposób. Jeśli rodzice budują dom i wiadomo, że niebawem zamieszka tam ich dorosła córka, to wydaje się oczywiste, że dziewczę będzie brało udział rodzinnych naradach dotyczących budowy, wyposażenia itd.

A konsekwencje to ponosimy. Przecież wszystko, co dzieje się wewnątrz rozchodzi się na zewnątrz.
            • lump-1 Re: Wielki tryumf Słońca Peru 11.01.12, 15:59
              > Ja także myślałam o domu ale w inny sposób. Jeśli rodzice budują dom i wiadomo,
              > że niebawem zamieszka tam ich dorosła córka, to wydaje się oczywiste, że dziew
              > czę będzie brało udział rodzinnych naradach dotyczących budowy, wyposażenia itd
              > .
              >

To ciekawe - patrząc na to samo można wyciągnąć odmienne wnioski.:)

> A konsekwencje to ponosimy. Przecież wszystko, co dzieje się wewnątrz rozchodzi
              > się na zewnątrz.

To prawda, żyjąc obok strefy euro ponosimy pewne koszty tego co się dzieje w jej wnętrzu.
              Ale są to koszty dużo mniejsze od tych na jakie bylibyśmy narażeni mając euro.
              Jestem zwolennikiem przyjęcia euro ale dobrze się stało, że jeszcze euro nie mamy.
              Nadal wielu jest przeciwników UE a co by się działo gdybyśmy mieli już euro ?
              Nawet ewentualna pożyczka z kasy/rezerw NBP przez wielu jest traktowana jako "stracona kasa".
              I nic ich nie przekona, że jest to pożyczka - wiedzą swoje.
              Jak Tusk mówił ,że wkrótce wprowadzimy euro - krytyka.
              Jak dzisiaj jesteśmy poza strefą - też źle bo strefa załatwia sprawy w swoim gronie.
              Trudno rządzić Polakami.

• hordol olali nas? 11.01.12, 17:21
      :-D
      • nazimno "Mocny poczatek, slaby finisz". 11.01.12, 17:25

diepresse.com/home/politik/eu/720225/Polens-EUVorsitz_Starker-Anfang-schwaches-Ende
        PS
        Kondycji boiskowym zabraklo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka