Dodaj do ulubionych

Puścili farbę

14.01.12, 09:28
Buzek: Tusk byłby świetnym szefem Komisji Europejskiej.

Domyślano się od dawna, że ambicje naszego kochanego przywódcy nie mieszczą się w granicach Polski. Na razie wygodziliśmy pozyczką sześciu miliardów Grekom i Włochom żeby Tusk zdobył sobie ich przychylność w przyszłym glosowaniu. Czekamy na nastepne bezinteresowne gesty ze strony Polski.
Obserwuj wątek
    • zzarda32 Re: Puścili farbę 14.01.12, 09:35
      Co w tym złego? Poza tym w pełni zgadzam się z Palikotem - trzeba ratować euro - pewnie rozpad byłby bardziej kosztowny? Dlaczego powielasz Kaczkę?
      • wachmistrz_soroka Re: Puścili farbę 14.01.12, 09:36
        zzarda32 napisał:

> Co w tym złego? Poza tym w pełni zgadzam się z Palikotem - trzeba ratować euro
        > - pewnie rozpad byłby bardziej kosztowny? Dlaczego powielasz Kaczkę?

Czy ty w ogóle rozumiesz co haen napisał?
        • zzarda32 Re: Puścili farbę 14.01.12, 09:41
          Mogę powiedzieć tak: od czasów Ottona nie mieliśmy tak dobrej sytyuacji geopolitycznej - wy chcecie to zniszczyć.
          • wachmistrz_soroka Re: Puścili farbę 14.01.12, 09:47
            zzarda32 napisał:

> Mogę powiedzieć tak: od czasów Ottona nie mieliśmy tak dobrej sytyuacji geopoli
            > tycznej - wy chcecie to zniszczyć.

"Wy" to znaczy kto?
            • zzarda32 Re: Puścili farbę 14.01.12, 19:35
              Pis i wszystko co jest bardziej na prawo?
        • cwiercinteligentzpis Re: Puścili farbę 14.01.12, 10:22
          wachmistrz_soroka napisał:

> zzarda32 napisał:
          >
          > > Co w tym złego?

Tego bełkotu nawet sam Autor nie rozumie.
      • haen2010 Co w tym złego? Nic. 14.01.12, 09:47
        Tylko jakoś tak się składa, że w historii za ambicje wodzów i fuhrerów płacili drogo ich poddani. Że wspomnę choćby Napoleona czy Hitlera.

Paryż kupimy za dwie elektrownie atomowe. Z Berlinem jeszcze nie wiem, ale Tusk ich od początku obrabia.

Na naszym krafowym podwórku możemy podsumować np przychylność Watykanu i naszych Dziwiszów dla Tuska w zamian za poparcie platformy i Tuska parę lat temu.
        • kzet69 Re: Co w tym złego? Nic. 14.01.12, 09:55
          haen2010 napisał:
          "> Paryż kupimy za dwie elektrownie atomowe. Z Berlinem jeszcze nie wiem, ale Tusk
          > ich od początku obrabia. "

Nie pozajączkowało ci się coś? Co proponujesz eurosceptycyzm i wewnątrzunijny izolacjonizm? Nie wiedziałem że popierasz Ziobrę...
          • haen2010 Re: Co w tym złego? Nic. 14.01.12, 10:05
            Nic na to nie poradzę, że wielu nie potrafi spojrzeć na politykę w miarę obiektywnie, przyślepieni sympatią lub interesowni w sprzedawaniu jednostronnego oglądu spraw.

Polityka jest tak samo personalna, jak i państwowa. Często są to interesy sprzeczne i opłakane w skutkach.

Ja już dość dawno pisałem, że łapki Tuska trzeba oglądać przy uwzględnieniu jego paneuropejskich ambicji. Co właśnie wczoraj Buzek oficjalnie potwierdził.
            • kzet69 Re: Co w tym złego? Nic. 14.01.12, 10:10
              Ale co cie dziwi? Przecież jasne jest że Tusk w 2015 na emeryturę polityczną nie przejdzie. Ma trzy a właściwie 2 wyjścia: albo wykurzyć Komorowskiego z prezydentury albo szukać szczęścia na forum UE, nie sądzę bowiem by się zdecydował na 3 kadencję jako premier, już jest wypalony i zmęczony. Więc Buzek nie powiedział niczego sensacyjnego.
            • ave.duce Re: Co w tym złego? Nic. 14.01.12, 10:16
              haen2010 napisał:

> Nic na to nie poradzę, że wielu nie potrafi spojrzeć na politykę w miarę obiekt
              > ywnie, przyślepieni sympatią lub interesowni w sprzedawaniu jednostronnego oglą
              > du spraw.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,132352149,132370636,Co_Ty_na_to_Haenie2010_.html
              Miłego forumowania!
              • haen2010 Przypomniało mi się 14.01.12, 10:27
                Jak Francuzi w zamian za swoją sympatię sprzedali Gierkowi licencję bankrutującego Berlieta. To miała być nasza masowa modernizacja masowej komunikacji po narzuconych przez RWPG poczciwych Ikarusach węgierskich zwanych w Polsce Jelczami.

Długo tej medernizacji nie było. Siadła na kompletnie spieprzonych, pneumatycznych zawieszeniach i automatycznej skrzyni biegów z tzw preselekcją. Rzecz była tak nowoczesna, że nikt nie potrafił jej naprawić po awarii. Trzeba było wymieniać całe skrzynie na przyzwoite, chociąż wajchowe, licencji Zahrandfabrik z polskiego Tczewa.

A Berliet i tak zbankrutował, ale dzięki polskim zamówieniom parę lat później.
          • l_zaraza_l Re: Co w tym złego? Nic. 14.01.12, 19:44
            kzet69 napisał:

> Nie pozajączkowało ci się coś? Co proponujesz eurosceptycyzm i wewnątrzunijny i
            > zolacjonizm? Nie wiedziałem że popierasz Ziobrę...

Ja chyba rozumiem, o co chodzi heanowi. To faktycznie trąca kaczymi ziobrami ale może warto zapytać w takiej sytuacji: Czy Tusk będzie grał na dobrą pozycję Polski w UE czy na to, żeby być fajnym kolegą, na którego zagłosują inni eurokoledzy. Nikt nie ma wątpliwości, że trzeba ratować euro, że trzeba się integrować itd. Tylko jeszcze raz: Czy w tej sytuacji proponowane będą rozwiązania najbardziej dla nas korzystne czy takie, które przysporzą Tuskowi popularności w tamtych kręgach, To nie zawsze musi być to samo.
            • haen2010 Re: Co w tym złego? Nic. 15.01.12, 07:45
              Dość dokładnie opisałaś moje wątpliwości. Krótko i prozaicznie:

Czy Polska będzie placić ogromne łapówy za wybór Tuska na szychę brukselską?

Jakoś nie zauważyłem, by Barosso specjalnie przejmował się losem Hiszpanów z racji swego urzędu. W Brukseli trzeba być lojalnym wobec możnych tego świata, nie swojej ex-ojczyzny.
        • cwiercinteligentzpis Re: Co w tym złego? Nic. 14.01.12, 10:24
          haen2010 napisał:

> Tylko jakoś tak się składa, że w historii za ambicje wodzów i fuhrerów płacili
          > drogo ich poddani. Że wspomnę choćby Napoleona czy Hitlera.

Nie tak dawno, wyliście (fakt że ty lizaleś mu wtedy tyłek od środka) że Tusk jest leń i nie ma zadnych ambicji.
        • zzarda32 Re: Co w tym złego? Nic. 14.01.12, 19:37
          Czy tio znaczy, że Tuska porównujesz do Napoleona czy Hitlera? takie porównania są kompletnie chybione
          • haen2010 Re: Co w tym złego? Nic. 15.01.12, 08:00
            Tych dwóch to oczywiście ekstremalne przykłady, jak za ambicje swoich ukochanych przywódców płacą okropną cenę całe narody.

Ja po prostu piszę, byśmy uważali i nie przepłacili za ambicje naszego lokalnego, na polską skalę fuhrerka.
            • zzarda32 Re: Co w tym złego? Nic. 15.01.12, 08:24
              Chłopie każdy przywódca ma ambicje - jakby ich nie miał to nie byłby przywódcą. Takie ostrzeżenia są po prostu śmieszne, gdyż aby zapobiec jakimś nieodpowiedzialnym poczynianiom że strony jakiś sił jest demokracja. To w przypadku Kaczki pieknie zadziałało
              • haen2010 Re: Co w tym złego? Nic. 15.01.12, 08:44
                Tak, tak, oczywiście. Tyle tylko, że demokrację mamy raz na cztery lata. A wybory unijne już za dwa i pół roku.
                • zzarda32 Re: Co w tym złego? Nic. 15.01.12, 08:47
                  Tylko ludzie z ambicjami mogą być na czele. Sam widzisz, że Tusk ale także inni liczą się opinią publiczną - więc się nie martw z tej strony nic nie grozi, Groźba jest w nicnierobieniu?
      • x2468 Re: Puścili farbę 14.01.12, 10:23
        Przecież on "goni w piętkę"miesza się Haenowi w główce są przestraszeni bo załamały im się rachuby na przystąpienie do koalicji z PSL w zastępstwie PSL.Lecz to dobrze będą szli kursem i ścieżka Kaczyńskiego tak jak to robił sam Lech,"PJN" i Grześ z workiem to skończą tak jak oni.
    • agnostic5 Re: Puścili farbę 14.01.12, 10:12
      Niestety nasz premier przekłada sukces osobisty nad interes kraju. To widać, słychać, czuć.
      Wrócił już z Dolomitów?
      • x2468 Re: Puścili farbę 14.01.12, 10:38
        No to sie ciesz ze twój osobisty premier na pierwszym miejscu stawia dobro Ojczyzny i Watykanu ponad własnym interesem.
        • wachmistrz_soroka Re: Puścili farbę 14.01.12, 10:42
          x2468 napisał:

> No to sie ciesz ze twój osobisty premier na pierwszym miejscu stawia dobro Ojcz
          > yzny i Watykanu ponad własnym interesem.

Odpowiadasz agnosticowi?
          Nie spadł ci przypadkiem sufit na głowę?
    • a74-7 Re: Puścili farbę 14.01.12, 10:33
      Buzek: Tusk byłby świetnym szefem Komisji Europejskiej.

hehehe, co mu swietnie przedluzy imunitet i odpowiedzialnosc za Smolensk oddali sie w czasie .....
    • platfusy.do.paki Re: Puścili farbę 14.01.12, 19:42
      korwin-mikke.pl/wazne/zobacz/juz_wiadomo_dlaczego_tusk_rzuca_nas_w_unijna_otchlan/51827
    • honeyr Hamulcowy Karty Praw chce być szefem KE? 15.01.12, 02:07
      Dobry żart. Szkoda, że za nasze pieniądze.
      • taziuta Re: Hamulcowy Karty Praw chce być szefem KE? 15.01.12, 07:19
        honeyr napisał:

> Dobry żart. Szkoda, że za nasze pieniądze.

Że hamulcowy Karty Praw chce być szefem KE, to rzeczywiście dobry żart, ale czy za nasze pieniądze? Chyba jednak w sumie ciut więcej dostajemy z UE, niż dajemy, nawet jeśli dorzucimy naszą pożyczkę do MFW, która przeca jest pożyczką zwrotną, więc nie powinna się w ogólnym bilansie liczyć.
    • pokemon4 miejsce tego ryżego sukinsyna jest w pierdlu 15.01.12, 08:00
      mam nadzieję, że tam się znajdzie za stocznie i za Smoleńsk
      i za całokształt swych dokonań, ryży sprzedawczyk

niewykluczone, że eurokołchoz szlag trafi
      jeszcze zanim ryży tam czmychnie

Re: Puścili farbę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka