Dodaj do ulubionych

Palikot celnie trafił.

14.01.12, 11:24
"Notowania PiSu lecą na łeb na szyję - ostatni CBOS daje tylko18 procent - więc PO przystąpiła do promowania PiSu! Oczywiście Smoleńskiem. Jak się wampiry z PiSu napiją znów przelanej krwi, to ożywią się na jakiś czas. A nic tak nie robi dobrze formacji Tuska jak taniec wampirów smoleńskich! "

palikot.blog.onet.pl/Pompowanie-PiS,2,ID447859160,n
Obserwuj wątek
    • woda_woda Co za bełkot. 14.01.12, 11:26
      Ale wierzę, że Palikot potrafi też coś z sensem napisać - może się doczekam ?
    • uu5.45 [...] 14.01.12, 11:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • zoil44elwer Re: Palikot celnie trafił. 14.01.12, 11:41
      Kim PO będzie straszyć Polaków,przecież nie kilkuprocentowym PiSem.Więc trzeba wzmocnić Kaczyńskiego według strategii Walesy:wzmocnienia lew(icow)ej nogi.
    • ave.duce Kameleon Palikot celnie trafił. 14.01.12, 11:44
      Prima Aprilis?
    • platfusy.do.paki Re: Palikot celnie trafił. 14.01.12, 12:09
      Tusk tak Palikotowi kazał przecież ten facet trzymany jest na krótkiej przez tych samych ludzi co Rudy i ferajna. Realizuje zatem znowu po raz kolejny próbę ośmieszania Smoleńska, bo zaczyna się usuwać grunt pod nogami rządzącym hochsztaplerom.

Zmartwię cie jednak, PiS tak jak miał ok. 30% tak ma a zadyma zacznie się od wielkiej bitwy w PO po tym jak wybuchnie naprawdę duży kryzys w kraju. SLD słabnie, Palikot też po swoich wygłupach osłabnie i Rudemu nie będzie miał już kto pomoć.
    • boblebowsky A co...?? 14.01.12, 12:11
      Miałeś wątpliwości że pan Janusz mógł trafić niecelnie?

kzet69 napisał:

> "Notowania PiSu lecą na łeb na szyję - ostatni CBOS daje tylko18 procent - więc
      > PO przystąpiła do promowania PiSu! Oczywiście Smoleńskiem. Jak się wampiry z P
      > iSu napiją znów przelanej krwi, to ożywią się na jakiś czas. A nic tak nie robi
      > dobrze formacji Tuska jak taniec wampirów smoleńskich! "
      >
      > palikot.blog.onet.pl/Pompowanie-PiS,2,ID447859160,n
      • kzet69 Re: A co...?? 14.01.12, 12:16
        Zdarza mu się, jak ostatnio z propozycją referendum w sprawie elektrowni atomowych...
        • boblebowsky Re: A co...?? 14.01.12, 12:20
          Nie no jasne, to tylko taki wyjątek potwierdzający regułę:))

kzet69 napisał:

> Zdarza mu się, jak ostatnio z propozycją referendum w sprawie elektrowni atomow
          > ych...
    • ayran anakonda 14.01.12, 12:30
      Jeśli o zwolennikach PiS mówi się jako o pelikanach, zdolnych do przełknięcia wszystkiego, co powie prezes, to klasyczny zwolennik Palikota jest jak anakonda, która potrafi połknąć nawet dorosłego tapira, na co nawet najbardziej wyrośnięty pelikan z najbardziej imponującym podgardlem nie miałby żadnych szans.
      Nie dalej jak wczoraj Palikot w rozmowie z Żakowskim przekonywał, że obecna taktyka Tuska to rozbicie PiS-u i przejęcie jego części. Dzień później ten sam Palikot mówi, że jest wręcz przeciwnie i PO chce PiS wzmacniać. A to dlatego, że ukazał się jednocześnie w obiegu pokazał się jeden sondaż i jeden przeciek.
      • ex.mila Re: anakonda 14.01.12, 12:38

> Nie dalej jak wczoraj Palikot w rozmowie z Żakowskim przekonywał, że obecna tak
        > tyka Tuska to rozbicie PiS-u i przejęcie jego części. Dzień później ten sam Pal
        > ikot mówi, że jest wręcz przeciwnie i PO chce PiS wzmacniać. A to dlatego, że u
        > kazał się jednocześnie w obiegu pokazał się jeden sondaż i jeden przeciek.

W tym samym wywiadzie powiedział, ze cofa konkurs na nową nazwę i że jest to wina Millera.

Co nie zmienia faktu, że Miller nie pozostaje mu dłużny w głupocie i żenadzie i trzy dni po palikotowym sympozjum (nie wiem jak to nazwać, ale widać, ze pokochał Salę Kongresową i swoje wielkie wejścia przy muzyce Gwiezdych Wojen) podczas którego za pomocą kobiet z lewicy zrobi dla siebie wielkie show - tak więc Miller, chociaż to nie ulicznik jak Palikot, ale salonowiec postanowił żywcem zerżnąć jego pomysł i za pomocą tych samych pań (poza Środą oczywiście) zrobić sobie wielkie wejście w tym samym miejscu.

Chciało by się rzec- dwa pajace..tylko tych kobiet, które dadzą się po raz kolejny wykorzystać samcom alfa szkoda.

• ave.duce Re: anakonda 14.01.12, 19:46
        Będę używała... czasami, ok?
        • ayran Re: anakonda 14.01.12, 21:49
          Oczywiście. Trzeba sobie czasem poużywać.
      • olga_w_ogrodzie Re: anakonda 14.01.12, 21:52
        ayran napisał:

> Jeśli o zwolennikach PiS mówi się jako o pelikanach, zdolnych do przełknięcia w
        > szystkiego, co powie prezes, to klasyczny zwolennik Palikota jest jak anakonda,
        > która potrafi połknąć nawet dorosłego tapira, na co nawet najbardziej wyrośnię
        > ty pelikan z najbardziej imponującym podgardlem nie miałby żadnych szans.

kapitalna i niezwykle trafna anakonda ta.
    • ex.mila Palikot powiedział w TOK FM 14.01.12, 12:30
      że skoro Leszek Miller nie chce z nim tworzyć "wspólnej lewicy" to on już nie widzi powodu, żeby zmieniać nazwę z Ruch Poparcia Palikota na jakikolwiek inny. Tak więc uniewaznia konkurs na nową nazwę.

Osttanio rzadko tu zaglądam - jak był już o tym wątek i oczywiście merytorycznie uzasadniłeś jego zdanie na ten temat to przepraszam.
      • kzet69 Re: Palikot powiedział w TOK FM 14.01.12, 12:36
        Miał być Ruch Nowoczesnej Polski z tego co wiem. Problem pojawił się po rozbieżnych ekspertyzach prawnych o możliwości utraty subwencji jako następstwie zmiany nazwy. Nawet pytani o zdanie eksperci z PKW nie dają jednoznacznej odpowiedzi. Myślę że do majowego kongresu lewicy Palikot coś wymyśli, bo ta nazwa uwiera przede wszystkim jego samego.
        • ex.mila Re: Palikot powiedział w TOK FM 14.01.12, 12:39
          kzet69 napisał:

> Miał być Ruch Nowoczesnej Polski z tego co wiem. Problem pojawił się po rozbież
          > nych ekspertyzach prawnych o możliwości utraty subwencji jako następstwie zmian
          > y nazwy. Nawet pytani o zdanie eksperci z PKW nie dają jednoznacznej odpowiedzi
          > . Myślę że do majowego kongresu lewicy Palikot coś wymyśli, bo ta nazwa uwiera
          > przede wszystkim jego samego.

Kzet..nie osłabiaj mnie. Słuchałeś tego wywiadu? Jeśli nie to wkleję ci link. Wyraźnie powiedział, ze to wina Millera, że nie zmieni nazwy z RPP na żadną inną.

Przynajmniej ty mnie nie osłabiaj..
          • kzet69 Re: Palikot powiedział w TOK FM 14.01.12, 12:45
            Wywiadu akurat nie słuchałem...
            • ex.mila Re: Palikot powiedział w TOK FM 14.01.12, 12:53
              kzet69 napisał:

> Wywiadu akurat nie słuchałem...

Tak właśnie myślałam. Z łatwością znajdziesz go na stronach TOK FM
              • kzet69 Re: Palikot powiedział w TOK FM 14.01.12, 13:09
                W ogóle Palikot z Millerem rozgrywają jakąś dziwną, zakulisową partię szachów (nie wiem czy nie przy udziale Kwaśniewskiego), co nieco sie już pogubiłem o co w tym chodzi... Ostatnio np. dostaliśmy z Warszawy "sugestię" by nie przyjmować do partii aktualnych i byłych członków SLD...
                • ex.mila Re: Palikot powiedział w TOK FM 14.01.12, 13:23
                  kzet69 napisał:

> W ogóle Palikot z Millerem rozgrywają jakąś dziwną, zakulisową partię szachów (
                  > nie wiem czy nie przy udziale Kwaśniewskiego), co nieco sie już pogubiłem o co
                  > w tym chodzi... Ostatnio np. dostaliśmy z Warszawy "sugestię" by nie przyjmować
                  > do partii aktualnych i byłych członków SLD...

Oczywiście nie ustosunkujesz się do tego co napisałam. Zaprzestańmy więc dalszej wymiany zdań w tej kwestii. Tak jak milion razy podkreślałam - nie znoszę jałowych przepychanek.

Jak nie masz zamiaru ustosunkować się do tego co Żakowski powiedział na temat wpływu zachowania Leszka Millera na jego decyzję o cofnięciu decyzji na temat zmiany nazwy jego partii to nie mamy o czym dyskutowac.

Rozmowy pt - mamo, ale nie tylko ja dostałam dwóję - mam w domu, tak więc ich forumowa wersja jest dla mnie zupełnie nieinteresująca.
                  • ex.mila Nie Żakowski tylko Palikot oczywiście 14.01.12, 13:24
                    akowski miał z tym tyle wspólnego, że mu uprzejmie nie przerywał, ze pozwolił mu mówić.
                    • kzet69 Re: Nie Żakowski tylko Palikot oczywiście 14.01.12, 13:27
                      Szczerze mówiąc nie wiem jak się do tego ustosunkować, poza tym oczywiście że Palikot walnął głupotę...
                      • haen2010 Dość żałosne tłumaczenie 14.01.12, 13:59
                        Palikot zawsze znajduje wiele powodów, że sztandar z jego facjatą był na wierzchu. Takie jego dość parszywe ego, które w rezultacie może do klęski doprowadzić. Już Tusk jest w tym bardziej wstrzemięźliwy, chociaż realne wpływy ma o niebo większe.

Sprawę mozna łatwo obejść pozostawiając formalnie partię, ale tworząc jednocześnie struktury Nowoczesnej (czy jakiejś innej) Polski na użytek medialny. Jak koalicję przedwyorczą pod jednolitą nazwą.
                        • kzet69 Re: Dość żałosne tłumaczenie 14.01.12, 14:06
                          Też tak sądzę i mam nadzieję że w maju coś takiego będzie, natomiast medialna wrzutka że nie zmieniamy nazwy na złość Millerowi jest dość, hmm... nieprzemyślana, delikatnie mówiąc, skoro to Palikot chce uchodzić za lidera lewicy...
                          • ex.mila ŁAdnie sobie Haen i Kzet spijają z dziubków 14.01.12, 14:10
                            nie na swoje konto, ale na konto Palikota. Wy świecicie za niego oczami a on się zastanawia jak tu nie wzbudzić podejrzeń, że że jest pro-rozumny.
                            • kzet69 Re: ŁAdnie sobie Haen i Kzet spijają z dziubków 14.01.12, 14:16
                              Skąd wiesz że mam świecące oczy Milu????
                              • haen2010 Re: ŁAdnie sobie Haen i Kzet spijają z dziubków 14.01.12, 14:29
                                Exmilusia to stary prowokator od platfusów. Je też jestem ciekaw końcowych rezultatów tych politycznych gierek. Wygląda na to, że stary Miller poprosił Palikota o odłożenie egzekucji nad SLD żeby mogli trochę dojść do siebie po klęsce wyborczej. Ja się temu dziwię, bo przypomina to oszczędzanie Krzyżaków po grunwaldzkiej wiktorii.

Zobaczymy, ale wielu sympatykom RP przestaje się to podobać.
                                • ex.mila Jestem starym prowokatorem od platfusów 14.01.12, 19:18
                                  według haena

• ex.mila Nie jestem na tle niedobra dla ciebue kzaet 14.01.12, 19:20

żeby prosić się zebyś na to jakoś zareagował.

ale, że nie zareagowałeś świadczy o tobie
                                  • kzet69 Re: Jestem starym prowokatorem od platfusów 14.01.12, 19:21
                                    Wiesz że Haen głosi tu wiele dziwnych poglądów, ja już się przyzwyczaiłem... Na swój temat też się naczytałem...
                          • l_zaraza_l Re: Dość żałosne tłumaczenie 15.01.12, 11:33
                            kzet69 napisał:

> Też tak sądzę i mam nadzieję że w maju coś takiego będzie, natomiast medialna w
                            > rzutka że nie zmieniamy nazwy na złość Millerowi jest dość, hmm... nieprzemyśla
                            > na, delikatnie mówiąc, skoro to Palikot chce uchodzić za lidera lewicy...

O zmianie nazwy
                            Ruch Palikota musi się wycofać z konkursu na nową nazwę swojego ugrupowania, bo taka zmiana mogłaby kosztować partię 11 mln zł. Według tygodnika, z dwóch zamówionych ekspertyz w tej sprawie wynikało, że zmiana nazwy może spowodować utratę subwencji z budżetu państwa, bo Państwowa Komisja Wyborcza może uznać, że wykreślenie nazwy "Ruch Palikota" z rejestru partii politycznych jest równoznaczne z likwidacją samego ugrupowania.

Lider ugrupowania Janusz Palikot mówił w czwartek, że chodzi o techniczny zjazd "porządkujący sprawy statutowe". Powiedział też, że spotkanie być może będzie dotyczyło zmiany nazwy. "Choć formuła, która się w tej chwili rodzi, koalicji różnych partii powoduje, że nie ma raczej sensu, byśmy zmieniali nazwę, raczej żebyśmy wymyślili nazwę dla tej koalicji, która się rodzi" - powiedział w czwartek lider Ruchu.

Pytany, co w takim razie z trwającym obecnie konkursem na nową nazwę ugrupowania, odparł: "Właśnie może ona będzie nazwą dla tej koalicji, tego jeszcze nie wiemy, bo to wymaga rozmów jeszcze. Będziemy je prowadzili z SLD, z Sierpniem 80, z różnymi organizacjami, z którymi chcemy zbudować taką koalicję".

Nie ma w tym nic nieprzemyślanego. Jeśli Miller ma stanąć okoniem i do sensownego zjednoczenia lewicy może nie dojść to zmiana nazwy kosztem 11 mln nie ma sensu. Wciąż trzeba pamiętać, że Palikotki kampanię robiły za swoje.
                • l_zaraza_l Re: Palikot powiedział w TOK FM 15.01.12, 11:13
                  kzet69 napisał:

> W ogóle Palikot z Millerem rozgrywają jakąś dziwną, zakulisową partię szachów (
                  > nie wiem czy nie przy udziale Kwaśniewskiego), co nieco sie już pogubiłem o co
                  > w tym chodzi... Ostatnio np. dostaliśmy z Warszawy "sugestię" by nie przyjmować
                  > do partii aktualnych i byłych członków SLD...

Palikot dąży do zjednoczenia lewicy. SLD jest tu istotne. Jestem głęboko przekonana, że przechodzenie kolejnych osób z SLD do RP, nie sprzyjałoby konstruktywnym rozmowom Palikot-Miller. Nie byłoby miejsca na partnerstwo. Palikot osłabiając SLD przyparłby Millera do ściany i dyskurs by się skończył. Żadne rozmowy, które mają na celu doprowadzenie do wspólnych, twórczych działań, nie mają sensu, gdy jedna ze stron rozmawia z pozycji siły. Palikot bardzo mądrze postępuje okazując Millerowi szacunek, jako równemu sobie, godnemu rozmów partnerowi. Jest teraz trochę czasu, by zobaczyć jak to porozumienie będzie przebiegało, ile wspólnego uda się osiągnąć.
                  Palikot ma rację, że teraz jest czas dla lewicy i powinno być zrobione maksymalnie wszystko, by się zjednoczyć.
            • zoil44elwer Re: Palikot powiedział w TOK FM 14.01.12, 15:32
              Ja słuchałem i usłyszałem że nie zmienia nazwy partii tylko ze względów finansowych,biega o subwencję z budżetu.Ponoć są takie przepisy że np zmiana nazwy partii traktowana jest jako jej rozwiązanie(likwidacja) Też np gdyby w PiS pozostało z Kaczyńskim 5 najwierniejszych posłów a pozostali przeszli do Ziobry,to Solidarna Polska nie dostanie ani grosza choćby klub SP liczył 120 posłów.
      • haen2010 Re: Palikot powiedział w TOK FM 14.01.12, 12:41
        Trudno dzisiaj ocenić skuteczność polityki RP. Dopiero po majowym kongresie będzie mozna dojść do jakichś wniosków. W lutym rozmawia z Kwaśniewskim, Kongresem Kobiet i Krytyką Polityczną. Sporo zależy od rezultatów tej narady. Narazie zbiera marginesy polityki w rodzaju Sierpnia 80.

Osobiście mi się wydaje, że najważniejszym dla przyszłości liberalnej lewicy polskiej będzie połączenie struktur KP i RP. Reszta, łącznie z SLD to organizacje bez przyszłości.
        • srul Re: Palikot powiedział w TOK FM 14.01.12, 13:29
          Nadworny szambolan Tuska nie mógł nie trafić. Przy użyciu jego instumentarium -szambomiotu-szansa na chybienie celu jest znikoma. Ochlapie swoimi wydzielinami wszystko co jest w zasiegu wzroku.
    • honeyr Re: Palikot celnie trafił. 14.01.12, 19:02
      Fakt...
      W coraz większym stopniu to PO jest odpowiedzialna za trwanie PiS. Wobec nikogo, poza fanatykami PiS, platfusy nie są w stanie zgrywać się na myślących.
      • platfusy.do.paki Re: Palikot celnie trafił. 14.01.12, 19:22
        Bo nikt rozsądny nie zamierza oddawać głosu na partie agentury i oficerów prowadzących (SLD, PSL, PO, RP). Kto rozsądny i nieumoczony będzie popierał mafię bijącą w jego interesy?

W tej chwili czekamy na pierwszego skruszonego, potem się to rozleci i nie sądzę, by tak jak wcześniej pomogła tylko sama zmiana nazwy. Jak wcześniej z KLD na UW albo z UW na PO. Tym razem będzie już trudniej. Nie ma nowych twarzy a niektóre stare wydają się już bezpowrotnie zużyte (vide Miller).

Na razie lemingi wyrażają jeszcze zgodę na dalsze bicie więc pozostaje czekać. Ale ten rok powinien szerokie grupy społeczne pozbawić wszelkich złudzeń co do PO.
        • srul Re: Palikot celnie trafił. 14.01.12, 20:06
          > Na razie lemingi wyrażają jeszcze zgodę na dalsze bicie więc pozostaje czekać.
          > Ale ten rok powinien szerokie grupy społeczne pozbawić wszelkich złudzeń co do
          > PO.

Przeceniasz inteligencję statystycznego leminga i potęgę instynktu samozachowawczego. To właśnie ciemnota elektoratu wywindowała PO na piedestał. Wmówiono takiemu, ze głos na PO to automatyczny akces do elyty, gwarancja przynależnosci do sił jasności i postępu.Teraz modelowy leming musi już, siłą inercji, podażać w jedynie słusznym kierunku. Nie ma wyjscia. Radykalna zmiana sympatii zbyt by go obnażyła i skompromitowała. Bo to przecież niemożliwe, żeby tak sie mylił parokrotnie głosując na tą samą szajkę pospolitych oprychów. Mysiałby sie przyznać do własnej tępoty. Tego nie zrobi. Bedzie brnął do oporu
      • ruski99 Re: Palikot celnie trafił. 14.01.12, 19:52
        A co na to ojciec Tadeusz??? Pisdaki wszelakiej maści oczekuję wytłumaczenia. Piszcie pisdaki jedne.
      • rzewuski1 Re: Palikot celnie trafił. 14.01.12, 21:55
        Fakt...
        > W coraz większym stopniu to PO jest odpowiedzialna za trwanie PiS. Wobec nik
        > ogo
        , poza fanatykami PiS, platfusy nie są w stanie zgrywać się na myślących
        > .

powoli tak to wygląda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka