m.c.hrabia 23.01.12, 00:16 komuś coś się marzy lata 30 lata 40 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kzet69 Re: Poparcie Viktora, podpisanie ACTA 23.01.12, 00:20 Czyżby Donaldowi? Drogi błękitnokrwisty.... Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Poparcie Viktora, podpisanie ACTA 23.01.12, 00:25 dlaczego błękitno? Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Poparcie Viktora, podpisanie ACTA 23.01.12, 08:18 m.c.hrabia napisał: > dlaczego błękitno? A jąka krew miała arystokracja w tym hrabiowie? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nigdy nie było polskich tytułów hrabiowskich 23.01.12, 08:57 Każdy, kto się chwali takim tytułem, ma go z obcego nadania. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Nigdy nie było polskich tytułów hrabiowskich 23.01.12, 09:18 mariner4 napisał: > Każdy, kto się chwali takim tytułem, ma go z obcego nadania. > M. Bronisław (Bul) Komorowski również? Odpowiedz Link Zgłoś
stanczyk-5 wolnosc slowa,czy cos mozemy zrobic ? 23.01.12, 09:27 by zachowac ten cien wolnosci ktory jeszcze mamy? ja rozumie "wlasnosc intelektualna" itp. ale kto bedzie dziela wysmienite(?) czytal gdy beda kosztowac wiecej niz czytelnik zechce zaplacic ? bedziemy mieli mase "autorow szufladzianych" ... ma ktos z Was jakis dobry (w ramach prawa) pomysl by przekonac Pana Premiera by zaniechal checi obrzezania internetu ? .. moze jakies masowe odwiedziny w oznaczonych godzinach na strony Pana Premiera ? .. w dowod podziwu(?). Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 On NIGDY nie twierdził, że ma 23.01.12, 09:29 tytuł hrabiowski. To wymyślili między innymi tacy jak Ty. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: On NIGDY nie twierdził, że ma 23.01.12, 09:34 mariner4 napisał: > tytuł hrabiowski. To wymyślili między innymi tacy jak Ty. > M. Ja tego nie wymyśliłem,na stronie Komorowskiego jeszcze przed wyborami istniała taka informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: On NIGDY nie twierdził, że ma 23.01.12, 09:36 > Ja tego nie wymyśliłem,na stronie Komorowskiego jeszcze przed wyborami istniała taka informacja. Była. ------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: On NIGDY nie twierdził, że ma 23.01.12, 09:40 remez2 napisał: > > Ja tego nie wymyśliłem,na stronie Komorowskiego jeszcze przed wyborami is > tniała taka informacja. > Była. Masz rację - była. Też ją czytałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: On NIGDY nie twierdził, że ma 23.01.12, 10:51 wachmistrz_soroka napisał: > remez2 napisał: > Masz rację - była. Też ją czytałeś? Tak. Czytałem również w prasie. --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
stanczyk-5 Re: On NIGDY nie twierdził, że ma 23.01.12, 09:38 ponoc babka Krola Belgow byla z domu Komorowska stary Hrabiowski rod nobilitowany przez Jagiellonow. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ucz się historii. 23.01.12, 10:17 Komorowscy to ród szlachecki i to o bardzo starych korzeniach. Jednak w Polsce nie było Nigdy tytułów hrabiowskich, baronów i książąt. Księciem zwyczajowo nazywano członków rodziny królewskiej, ale nie był to tytuł dziedziczny. Książęta byli na Litwie w ramach autonomii Księstwa Litewskiego. Wszystkie tytuły hrabiowskie pochodzą z obcego nadania. Najczęściej nadawano je podczas zaborów w Austrii. Kupowano je w rozmaitych europejskich księstewkach itp. Polskich tytułów nie było. Taki przywilej wywalczyła sobie szlachta polska w XVII wieku w ramach demokracji szlacheckiej. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Ucz się historii. 23.01.12, 10:28 mariner4 napisał: > Komorowscy to ród szlachecki i to o bardzo starych korzeniach. > Jednak w Polsce nie było Nigdy tytułów hrabiowskich, baronów i książąt. > Księciem zwyczajowo nazywano członków rodziny królewskiej, ale nie był to tytuł > dziedziczny. Książęta byli na Litwie w ramach autonomii Księstwa Litewskiego. > Wszystkie tytuły hrabiowskie pochodzą z obcego nadania. Najczęściej nadawano je > podczas zaborów w Austrii. Kupowano je w rozmaitych europejskich księstewkach > itp. Polskich tytułów nie było. Taki przywilej wywalczyła sobie szlachta polska > w XVII wieku w ramach demokracji szlacheckiej. > M. Mówimy o różnych sprawach.Ja mówię o tym,że taki tytuł umieszczono na internetowej stronie Komorowskiego Bronisława,żeby nie było wątpliwości . Jeżeli nie czytałeś tej informacji na internetowej stronie B.Komorowskiego,to widocznie nie interesowałeś się wtedy kandydatem na prezydenta,który na swojej stronie miał wpis,że pochodzi z hrabiowskiej rodziny. Po licznych wpisach na internecie o tym,że tytuł ten przodkowie Bronisława Komorowskiego wyłudzili od zaborców na podstawie sfałszowanych dokumentów,informacje te usunięto ze strony internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Ucz się historii. 23.01.12, 10:30 W ramach Rzeczpospolitej obojga Narodów istniały na Litwie i Rusi tradycyjne tytuły kniaziowskie, przekształcone następnie w książęce... Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nie było takiej informacji 23.01.12, 10:24 On temu raz zaprzeczył. Sam słyszałem. Ale czy bez przerwy musi się tłumaczyć, tylko dlatego, że jakieś tłumoki go o to zaczepiają? Mówiła też o tym Maja Komorowska. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Nie było takiej informacji 23.01.12, 10:29 mariner4 napisał: > On temu raz zaprzeczył. Sam słyszałem. Ale czy bez przerwy musi się tłumaczyć, > tylko dlatego, że jakieś tłumoki go o to zaczepiają? > Mówiła też o tym Maja Komorowska. > M. Maja i Bronisław mogą mówić "co chcom" podobnie jak i Paweł Graś. Ja tę informację widziałem na stronie Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Nie było takiej informacji 23.01.12, 10:31 wachmistrz_soroka napisał: > Maja i Bronisław mogą mówić "co chcom" podobnie jak i Paweł Graś. Ja tę informa > cję widziałem na stronie Komorowskiego. Możesz mówić, co chcesz. Ale nie mogłeś widzieć coś, czego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Nie było takiej informacji 23.01.12, 10:33 woda_woda napisała: > wachmistrz_soroka napisał: > > > > Maja i Bronisław mogą mówić "co chcom" podobnie jak i Paweł Graś. Ja tę i > nforma > > cję widziałem na stronie Komorowskiego. > > Możesz mówić, co chcesz. Ale nie mogłeś widzieć coś, czego nie było. Ty również możesz mówić,że białe jest czarne.W internecie aż huczało wtedy od tych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Nie było takiej informacji 23.01.12, 10:34 wachmistrz_soroka napisał: >W internecie aż huczało wtedy od t > ych informacji. Tak, tak, oczywiście. Każdy wie, że to, co piszą w Internecie to święta prawda i jeszcze świętsza. Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Nie było takiej informacji 23.01.12, 10:39 woda_woda napisała: > wachmistrz_soroka napisał: > > >W internecie aż huczało wtedy od t > > ych informacji. > > Tak, tak, oczywiście. Każdy wie, że to, co piszą w Internecie to święta prawda > i jeszcze świętsza. Dziennikarze „Super Expressu” ustalili, że gdy pojawiły się wątpliwości dotyczące hrabiowskiego pochodzenia Bronisława Komorowskiego, ze strony internetowej kandydata PO na prezydenta zniknęła informacja o tytule hrabiowskim. Tak więc moja wypowiedź,że widziałem tę informację na stronie kandydata na prezydenta B.Komorowskiego pokrywa sie z ta np. informacją. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Nie było takiej informacji 23.01.12, 10:46 wachmistrz_soroka napisał: > > Dziennikarze „Super Expressu” ustalili, Tak, tak, Superekspres to źródło wszelkiej prawdy przecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Nie było takiej informacji 23.01.12, 10:48 woda_woda napisała: > wachmistrz_soroka napisał: > > > > > > Dziennikarze „Super Expressu” ustalili, > > Tak, tak, Superekspres to źródło wszelkiej prawdy przecie. Tak pierwszy z brzegu przykład podałem.W GW nie znajdziesz takiej informacji,to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Nie było takiej informacji 23.01.12, 10:51 wachmistrz_soroka napisał: > Tak pierwszy z brzegu przykład podałem. Wolałabym, aby tym przykładem pierwszym z brzegu był cytat z Komorowskiego, w którym on sam siebie tak nazywa. To, że ktoś mówi, że inny mówi to plotka. Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Nie było takiej informacji 23.01.12, 11:00 woda_woda napisała: > wachmistrz_soroka napisał: > > > > Tak pierwszy z brzegu przykład podałem. > > Wolałabym, aby tym przykładem pierwszym z brzegu był cytat z Komorowskiego, w k > tórym on sam siebie tak nazywa. > > To, że ktoś mówi, że inny mówi to plotka. Nie jest plotką,że taka informacja była na stronie Komorowskiego,sam ja widziałem. Kończę tę dyskusję,bo widzę,że nie przekonam tych,którzy uważają,że czarne jest białe. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Nie było takiej informacji 23.01.12, 11:01 wachmistrz_soroka napisał: > Nie jest plotką,że taka informacja była na stronie Komorowskiego,sam ja widział > em. A ja widziałam, że jej nie było, choć bardzo dokładnie czytałam zakładkę biograficzną. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Podwójna 23.01.12, 10:57 A to Ci wystarczy ? minakowski.pl/jak-komorowscy-wyludzili-tytul-hrabiowski-i-herb-korczak/ "Zwrócono mi uwagę, że kilka tygodni temu informacja o pochodzeniu B. Komorowskiego od średniowiecznych hrabiów Korczak-Komorowskich zniknęła ze strony www.bronislawkomorowski.pl/moja-rodzina.html . Nie zauważyłem wcześniej tej zmiany tym bardziej że kilka dni temu (z datą 15 czerwca 2010) ukazał się w tygodniku „Polityka” artykuł o tytule jednoznacznym: Kandydat herbu Korczak." Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Podwójna 23.01.12, 11:01 jola.iza1 napisała: > A to Ci wystarczy ? > minakowski.pl/jak-komorowscy-wyludzili-tytul-hrabiowski-i-herb-korczak/ > "Zwrócono mi uwagę, że kilka tygodni temu informacja o pochodzeniu B. Komorowskiego od średniowiecznych hrabiów Korczak-Komorowskich zniknęła ze strony www.bronislawkomorowski.pl/moja-rodzina.html . Nie zauważyłem wcześniej tej zmiany tym bardziej że kilka dni temu (z datą 15 czerwca 2010) ukazał się w tygodniku „Polityka” artykuł o tytule jednoznacznym: Kandydat herbu Korczak." Ja również jej dałem inne linki.Ale widzę,że nie przekonasz ich niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Podwójna 23.01.12, 11:12 wachmistrz_soroka napisał: ... Nie mam zamiaru przekonywać Podwójnej, lubię Ją, nieprzekonaną:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Podwójna 23.01.12, 11:03 jola.iza1 napisała: > A to Ci wystarczy ? Na to, że Komorowski sam o sobie mówił "jestem hrabią"? Oczywiście, że nie - przytocz słowa Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Podwójna 23.01.12, 11:07 Na to, że znikło ze strony kandydata :) Chcesz mi wmówić, że nie znał własnej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Podwójna 23.01.12, 11:09 jola.iza1 napisała: > Na to, że znikło ze strony kandydata :) "Jeśli nie ma dowodów, to znaczy, że zostały zniszczone" (J. Kaczyński) Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Podwójna 23.01.12, 11:10 woda_woda napisała: > jola.iza1 napisała: > > > Na to, że znikło ze strony kandydata :) > > "Jeśli nie ma dowodów, to znaczy, że zostały zniszczone" (J. Kaczyński) Ale Kaczyński nie zniszczył tych dowodów,zniszczył je Bronisław. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Podwójna 23.01.12, 11:16 wachmistrz_soroka napisał: > Ale Kaczyński nie zniszczył tych dowodów,zniszczył je Bronisław. Szkoda, że nie zrozumiałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Podwójna 23.01.12, 11:23 woda_woda napisała: > wachmistrz_soroka napisał: > > > > Ale Kaczyński nie zniszczył tych dowodów,zniszczył je Bronisław. > > Szkoda, że nie zrozumiałeś :) Zrozumiałem.Ale nie chcę już dalej prowadzić tego sporu. Ja tę informacje na stronie Komorowskiego widziałem,Ty twierdzisz,że jej nie było. Podałem wiele linków świadczących o tym,że taka informację nie tylko ja widziałem. Ty twierdzisz,że to są plotki. Ja twierdzę,że Ciebie nic nie przekona. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Podwójna 23.01.12, 11:29 Jeśli :) 2.bp.blogspot.com/_fLLGmcGR_cQ/TGQE15NYnCI/AAAAAAAAAHA/PG_s64j0Rh0/s1600/z8101121X,Lipiec-2006--sygnet-Bronislawa-Komorowskiego.jpg www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/634091055668836925.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Nie było takiej informacji 23.01.12, 10:36 woda_woda napisała: > wachmistrz_soroka napisał: > > > > Maja i Bronisław mogą mówić "co chcom" podobnie jak i Paweł Graś. Ja tę i > nforma > > cję widziałem na stronie Komorowskiego. > > Możesz mówić, co chcesz. Ale nie mogłeś widzieć coś, czego nie było. Nie tylko ja to widziałem. Dziennikarze „Super Expressu” ustalili, że gdy pojawiły się wątpliwości dotyczące hrabiowskiego pochodzenia Bronisława Komorowskiego, ze strony internetowej kandydata PO na prezydenta zniknęła informacja o tytule hrabiowskim. top1-1.com/hrabia-komorowski-herbu-korczak-to-falszerstwo/ blogmedia24.pl/node/31723 yarc.salon24.pl/201317,wikipedia-i-falszywy-hrabia-komorowski Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Nie było takiej informacji 23.01.12, 10:32 Nie mogę się dłużej opierać i muszę to potwierdzić: przodkowie Bronisława Komorowskiego wyłudzili od zaborców tytuł hrabiowski na podstawie sfałszowanych dokumentów. Z tym większym żalem to stwierdzam, że B. Komorowski jest patronem założonego przeze mnie Stowarzyszenia Potomków Sejmu Wielkiego, którego jestem marszałkiem. Od jakiegoś czasu eksperci od genealogii szlacheckiej ze Związku Szlachty Polskiej i kręgów zbliżonych (jak p. Feliks J. Grabowski, np. tutaj) naciskali na mnie, bym sprostował informację o pochodzeniu Marszałka Sejmu, kandydata na urząd prezydenta RP, p. Bronisława Komorowskiego. Opierałem się, nie chcąc podejmować tak ważnej decyzji wbrew oficjalnie uznanym opracowaniom. Jest jednak kilka ważnych poszlak by uznać, że wszystkie nadania tytułu hrabiowskiego dla przodków Bronisława Komorowskiego, przez dwory cesarskie (rosyjski i austriacki) opierały się na przesłankach fałszywych. Tak się składa, że nie ma obecnie nikogo, kto byłby uprawniony do anulowania nadania tytułu hrabiowskiego, bo zarówno Rosja, jak i Austria są republikami i nie uznają tych tytułów. Mamy jednak niezależnie kwestię herbu polskiego, który nie wynika z nadania, ale z odwiecznej przynależności rodowej. Sprawy te rozpatrzymy więc osobno. obnie.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1192:przodkowie-komorowskiego&catid=140:komorowski&Itemid=81 Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Skonczeni idioci ! 23.01.12, 10:40 Czy wy macie do tego stopnia porabane ?!? - Tematem watku jest likwidacja ostatnich wysp wolnosci czlowieka , a wy sie wyklocacie o czyjes pochodzenia !?! Odpowiedz Link Zgłoś