Dodaj do ulubionych

Kancelaria Tuska usuwa internautów!

26.01.12, 00:50
Komuś tu chyba wolność słowa pomyliła się z cenzurą. Z profilu kancelarii premiera na Facebooku usunięto we wtorek około 5 tysięcy wpisów internautów sprzeciwiających się ACTA.

O tej poważnej wpadce donosi RMF. Zaalarmowani przez internautów dziennikarze zapytali służby prasowe premiera, czy to prawda, że krytyczne wobec planów podpisania umowy ACTA wpisy były wyrzucane z profilu kancelarii na Facebooku, a ich autorzy blokowani.

Centrum Informacyjne Rządu przyznało: to prawda.

"Gdy założyliśmy nasze profile w serwisach społecznościowych, podjęliśmy decyzję, by było to miejsce wymiany poglądów i informacji. Dotychczas rzeczywiście tak było. Niestety, od kilku dni, niektóre osoby wypowiadające się w komentarzach nie stosują się do standardowo przyjętej netykiety, m.in. piszą wulgaryzmy i spamują. Dlatego zdecydowaliśmy, że posty łamiące zasady netykiety będą usuwane" - napisali pracownicy CIR w odpowiedzi na pytania dziennikarzy RMF.

Nie zgodzili się jednak z sugestią, że była to cenzura. Porównali to do zasad obowiązujących na forach internetowych,

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/376623,wpadka-kancelaria-premiera-tuska-wycina-internautow-na-facebooku.html

I na deser

Hakerzy zaatakowali Ewę Kopacz. Podmienili jej zdjęcie

Marszałek Sejmu może się mocno zdziwić, gdy wejdzie na Facebooka. Hakerzy przejęli kontrolę nad profilem Ewy Kopacz i podmienili jej fotografię.

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/376603,ewa-kopacz-zaatakowana-przez-hakerow-na-facebooku.html
hi hi

Dlaczego ani słowa nie było o tym na gazecie.pl?

Obserwuj wątek
    • kzet69 Re: Kancelaria Tuska usuwa internautów! 26.01.12, 00:51
      axyzaa napisała:
      "> Dlaczego ani słowa nie było o tym na gazecie.pl?"

Bo by ją ludzie premiera zbanowali...
      • axyzaa Re: Kancelaria Tuska usuwa internautów! 26.01.12, 00:55
        kzet69 napisał:

> axyzaa napisała:
        > "> Dlaczego ani słowa nie było o tym na gazecie.pl?"
        >
        > Bo by ją ludzie premiera zbanowali...

Czyli twoim zdaniem zdecydował o tym strach a nie przychylność...
        • kzet69 Re: Kancelaria Tuska usuwa internautów! 26.01.12, 00:58
          Nie wiem co zadecydowało, o tej cenzurze na fb pisałem już w odpowiedzi na Twój post w jednym z wątków, a wiadomość zaczerpnąłem z Kampanii na Żywo.
          • ex.mila Re: Kancelaria Tuska usuwa internautów! 26.01.12, 14:34
            kzet69 napisał:

> Nie wiem co zadecydowało, o tej cenzurze na fb pisałem już w odpowiedzi na Twój
            > post w jednym z wątków, a wiadomość zaczerpnąłem z Kampanii na Żywo.

Co się stało, ze zacząłeś ufać kampanii na zywo? Sam wielokrotnie pisałeś, że Machała jako syn posłanki PO i prezentuje opcję jedynie słuszną.
            • kzet69 Re: Kancelaria Tuska usuwa internautów! 26.01.12, 14:38
              To jest jedyny portal (poza s24) gdzie autorzy notek rozmawiają z komentującymi, mam za sobą ciekawy dialog z red. Górką. A poza tym w warstwie merytorycznej kłamstw tam się niewiele spotyka, zdarzają się manipulacje, natomiast ton komentarzy red. Machały czy Sobierajskiego jest rzeczywiście utrzymany zazwyczaj w opcji "jedynie słusznej".
              • ex.mila Niech ci będzie, ale sam wiesz 26.01.12, 14:44
                że jesteś jak chorągiewka., od prawa do lewa i z powrotem. Bezrefleksyjnie. Szkoła Palikota - pisać cokolwiek, na jakikolwiek temat, a potem ewentualnie się tego wyprzeć w ramach wyższych celów.
        • ultimate.strike Re: Kancelaria Tuska usuwa internautów! 26.01.12, 10:16
          Moim zdaniem to przejaw arogancji.
          • ex.mila Dokładnie. To przejaw arogancji 26.01.12, 10:26
            którą widzą nie tylko z gruntu podejrzani internauci z pirackimi ciągotami ale nawet niektórzy ministrowie w rządzie Tuska. Patrz - Gowin jawnie, i wielu innych - skrycie.

Jedyna szansa, zeby PO uratowała swój i tak już bardzo naciagany honor to wyłamać się z dyscypliny partyjnej i podczas uchwalania tej ustawy pokazać Tuskowi, ze partia to nie tylko on.
    • futuroeuro [...] 26.01.12, 00:56
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • mietowe_loczki Re: Kancelaria Tuska usuwa internautów! 26.01.12, 08:12
      A widziałaś, jak wczoraj gazeta.pl pisała o "tysiącu chuliganów" w Kielcach? :D
      • kontestatorbg Re: Kancelaria Tuska usuwa internautów! 26.01.12, 08:15
        mietowe_loczki napisała:

> A widziałaś, jak wczoraj gazeta.pl pisała o "tysiącu chuliganów" w Kielcach? :D

Jesteś mistrzynią świata w odwracaniu kota ogonem. A co to ma wspólnego z tematem
        • mietowe_loczki Re: Kancelaria Tuska usuwa internautów! 26.01.12, 08:18
          ??? Jesteś mistrzem świata w nierozumieniu tekstu czytanego.
          • ex.mila Re: Kancelaria Tuska usuwa internautów! 26.01.12, 11:43
            mietowe_loczki napisała:

> ??? Jesteś mistrzem świata w nierozumieniu tekstu czytanego.

Nie da się nie zauważyć, ze od dawna iskrzy między wami:-)

No nie mogłam się powstrzymać:-) Przepraszam!
        • ex.mila Re: Kancelaria Tuska usuwa internautów! 26.01.12, 10:12
          kontestatorbg napisał:

> mietowe_loczki napisała:
          >
          > > A widziałaś, jak wczoraj gazeta.pl pisała o "tysiącu chuliganów" w Kielca
          > ch? :D
          >
          > Jesteś mistrzynią świata w odwracaniu kota ogonem. A co to ma wspólnego z tema
          > tem

Miętowe dobrze prawi, co się czepiasz?

Nie, nie widziałam, ale domyślam się, ze łatwiej napisac o tysiącu chuliganów w Kielcach (scyzory, scyzoryk i takie tam) niż 10 tysiącach chuliganów w Krakowie (Piwnica pod Baranami, a na Brackiej pada deszcz i tylko ci wstrętni Anglicy, którzy psują opinię miastu. No chyba, ze to w Krakowie protestowało 10 tysięcy chuliganów - turystów z Wysp.)
    • mietowe_loczki Re: Kancelaria Tuska usuwa internautów! 26.01.12, 08:17
      Jako internautka w pewnym sensie rozumiem: kiedy widzę na Fejsiku w co drugim okienku komentarza podświetlone "Komentarz usunięty przez ACTA", zalewa mnie krew. Bo nienawidzę spamu. Tak samo alergicznie reaguję na np. wklejanie "Someone I Used To Know".

ALE na stronie Kancelarii nie powinni tego usuwać, nawet jeśli jest to ewidentny spam. Pomijam ewidentne narażanie się na zarzuty cenzury - usunięcie 5 tysięcy wpisów zajmuje mnóstwo czasu, wiele godzin. Ktoś bierze publiczną kasę za klikanie w krzyżyk? Litości.
      • ex.mila Re: Kancelaria Tuska usuwa internautów! 26.01.12, 10:14
        mietowe_loczki napisała:

> Jako internautka w pewnym sensie rozumiem: kiedy widzę na Fejsiku w co drugim o
        > kienku komentarza podświetlone "Komentarz usunięty przez ACTA", zalewa mnie kre
        > w. Bo nienawidzę spamu. Tak samo alergicznie reaguję na np. wklejanie "Someone
        > I Used To Know".

Nie mam konta na "fejsiku to nie wiem". ale moje dwie ulubione strony, które mam otwarte w zakładkach to

www.facebook.com/pages/Komentarz-usuni%C4%99ty-przez-Zbigniewa-Ho%C5%82dysa/107447976045421
        www.facebook.com/MakeLifeHarder

>
        > ALE na stronie Kancelarii nie powinni tego usuwać, (...)

Kto im zabroni?
        • mietowe_loczki Re: Kancelaria Tuska usuwa internautów! 26.01.12, 16:39
          > Kto im zabroni?> Kto im zabroni?

Niby nikt, ale powinien zabronić zdrowy rozsądek i zwykła przyzwoitość (czyli niemarnowanie pieniędzy podatnika na bezsensowną pracę).
      • wkkr A po co kancelarii fejs? 26.01.12, 10:18
        N rozumiem tego.
        Ja fejsa zlikwidowałem i dzięki temu dużo lepiej się czuję.
        • ex.mila Re: A po co kancelarii fejs? 26.01.12, 10:28
          Ja nigdy nie zakładałam, ale trochę to denerwujące, ze jak się nie ma konta to się nie ma możliwości śledzenia dyskusji.

Ale się nie złamię. Nie mam na NK i tam też nie zamierzam zakładać. Bardzo cenie sobie swoją anonimowość w sieci.
    • niematentego [...] 26.01.12, 11:01
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • axyzaa nadak usuwa 26.01.12, 15:22
      czyli nadal jej sie wydaje ze ujdzie im wszystkim na sucho
    • axyzaa tak czy siak 26.01.12, 15:35
      jutro okaże się, ze Tusk może liczyć na 40%.

nie możemy mieć pretensji, ocenił fakty i stwierdził że ciemny lud to kupi. I kupi.
    • kzet69 Kancelaria Premiera kłamie!!! 26.01.12, 16:29
      "KPRM usunęła 7700 niepochlebnych wpisów zamieszczonych na jej stronie na Facebooku. W większości były to głosy sprzeciwu wobec podpisania umowy ACTA i merytoryczne argumenty. Wulgarne wypowiedzi stanowiły jedynie kilka procent wpisów.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11038231,Kancelaria_Premiera_klamie___usuniete_wpisy_nie_byly.html?lokale=kielce
    • hordol nie komuś tylko konkretnie paltfusom 26.01.12, 17:47

• andreski Oni myślą (?????),... 26.01.12, 18:28
      ... że jeżeli to zniknie to jakby nie istniało. Chowanie głowy w piasek. Tacy pracownicy jak ich szef.
      • ex.mila Re: Oni myślą (?????),... 26.01.12, 23:38
        andreski napisał:

> ... że jeżeli to zniknie to jakby nie istniało. Chowanie głowy w piasek. Tacy p

>Dokładnie. Jak małe dzieci. Jak zamkną oczy to wydaje im się, że tego nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka