Dodaj do ulubionych

No to pa, Tusku....

26.01.12, 10:47
"Każdy kontroler NIK będzie mógł zbierać informacje na temat pochodzenia rasowego, preferencji seksualnych, poglądów politycznych, wyznania, a nawet gromadzić dane o DNA, nałogach oraz o stanie naszego zdrowia.

Skąd takie uprawnienia? Daje je wchodzący w życie 2 czerwca przepis znowelizowanej w 2010 roku ustawy o Najwyższej Izbie Kontroli - informuje "Polityka". Wszystko opiera się na enigmatycznym artykule 29 ustawy, który w punkcie 2 odsyła do innego artykułu, a ten z kolei wylicza dane szczególnie wrażliwe."

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/376646,nik-bedzie-mial-nowe-uprawnienia-beda-wiedziec-wszystko.html
To, plus Acta ,plus dotychczasowe poszerzenie uprawnień służb specjalnych czyni Twój rząd premierze tak nieatrakcyjnym jakim był rząd Kaczyńskiego.
Co wiecej, jeżeli po was do władzy dostanie się drużyna w typie rządu Kaczyńskiego to w swojej głupocie dostarczyliście im doskonałego zestawu narzedzi do wprowadzenia zamordyzmu.
Obserwuj wątek
    • wachmistrz_soroka Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:02
      Mnie cieszy Twoja przemiana i przebudzenie,jeżeli to jest szczere.
      Krytykowałeś haena a on po prostu zrozumiał prędzej kim jest Tusk i PO,o PiS nie rozmawiamy bo oni są poza nawiasem.
      Ja wyznam nieskromnie,zrozumiałem jeszcze długo przed haenem czym jest PO i Tusk.
      • zoil44elwer Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:11
        KLD-UW-PO,taka droga Tuska mówi wszystko.Dwie pierwsze partie już trupy,czas na 3 nieboszczkę.TUSK MUSI ODEJŚĆ!
        • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:26
          Droga polityczna większości polityków obecnych na scenie nie wiele rózni się od tej jaką przebył Tusk. To akurat nie jest argument.
          Ale nie upieram się. Ostatnie poczynania rządu dyskwalifikują go jako odpowiedzialnego za państwo polityka.
          • zoil44elwer Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 15:54
            tw_wielgus napisał:

> Droga polityczna większości polityków obecnych na scenie nie wiele rózni się od
            > tej jaką przebył Tusk. To akurat nie jest argument.
            > Ale nie upieram się. Ostatnie poczynania rządu dyskwalifikują go jako odpowiedz
            > ialnego za państwo polityka.
            >
            Droga polityczna B Arłukowicza:up-sdpl-sld-po( w jednej kadencji Sejmu) nie dyskwalifikuje go?/Bartosz był stały(?) tylko partie się zmieniały!
            • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 16:35
              A nie bardziej komiczna jest kariera polityczna Leszka Millera? PZPR-SLD-Samoobrona- SLD.
              • zoil44elwer Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 16:44
                tw_wielgus napisał:

> A nie bardziej komiczna jest kariera polityczna Leszka Millera? PZPR-SLD-Samoo
                > brona- SLD.
                Ale Miller ciągle na tzw LEWICY(lewiżnie).A R Sikorka:MI-6,CIA,MOSSAD,"S",LR,ROP,PiS,PO czyli od Sasa do Lasa!
                • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 16:52
                  Na usprawiedliwienie podam: Sikorski przynajmniej walczył z ZSSR, w przeciwieństwie do Leszka który czyścił buty towarzyszom ze wschodu.
                  • wachmistrz_soroka Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 16:55
                    tw_wielgus napisał:

> Na usprawiedliwienie podam: Sikorski przynajmniej walczył z ZSSR, w przeciwieńs
                    > twie do Leszka który czyścił buty towarzyszom ze wschodu.

Wielgus nie rozśmieszaj mnie,bo mam zajady.
                    • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 17:13
                      Leszek Cię tak ubawił czy Sikorski?
                      • wachmistrz_soroka Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 17:15
                        tw_wielgus napisał:

> Leszek Cię tak ubawił czy Sikorski?

Jeden i drugi. Z tym Sikorem walczącym z ZSRR to przesadziłeś zdrowo.
                        • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 17:55
                          Oczywiście, że przesadziłem ale tylko z Sikorskim.
      • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:21
        Hean to głupek, a jego forumowa sofistyka niewiele się rózni od publicznej twórczości posła Hoffmana. No chyba nie chcesz mi powiedzieć że Palikot i jego zbieranina dziwadeł różnej maści jest jakąś alternatywą dla obecnej drużyny.
        Trudno mówić o przebudzeniu akurat w moim w przypadku. Ja jestem mocno sceptycnie nastawiony do całej klasy próżniaczej. Tyle, że jak wielu Polaków od lat jestem stawiany przed wybórem pomiędzy większym i mniejszym złem.

wachmistrz_soroka napisał:

> Mnie cieszy Twoja przemiana i przebudzenie,jeżeli to jest szczere.
        > Krytykowałeś haena a on po prostu zrozumiał prędzej kim jest Tusk i PO,o PiS ni
        > e rozmawiamy bo oni są poza nawiasem.
        > Ja wyznam nieskromnie,zrozumiałem jeszcze długo przed haenem czym jest PO i Tus
        > k.
        • haen2010 Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 12:02
          Nie jestem głupkiem, bo mam dyplom politechniki. Kiedy zainteresowałem się polityką staram się odróżniać fakty od bełkotu politycznego jaki nas zalewa. Staram sie również analizować charaktery i fobie polityków - one mają spory wpływ na późniejsze ustawy.

Np Tusk wprost genialnie zarządza konfliktami udając, że stoi ponad nimi.
          • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 12:24
            Znam sporą liczbę głupków legitymujących się dyplomem.
            • haen2010 Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 12:39
              Jak dla mnie, to sama twoja ksywa jest mocno podejrzana i świadczy o pewnych ograniczeniach.
              • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 13:02
                Jak dla mnie to zamieszczone powyżej Twoje wnikliwe rozważania na temat mojego nicka potwierdzają spostrzeżenia a propos jakości Twojego dyplomu.
        • awrukxxx Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 17:02
          Palikot to populista
          krzyczy o rzeczach, których i tak nie może zrobić lub nie chce
          np. nie zmienia nazwy partii by nie stracić dotacji, a krzyczy, że trzeba je zlikwidować etc.
      • tornson Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 13:14

> Ja wyznam nieskromnie,zrozumiałem jeszcze długo przed haenem czym jest PO i Tusk.
        A ja powiem jeszcze bardziej nieskromnie, że nigdy nie miałem ani krzty wątpliwości co do tego jaki to podły sort cały ten POPiS, zmutowany z wcześniejszych równie podłych tworów.
        • wachmistrz_soroka Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 13:17
          tornson napisał:

> wachmistrz_soroka napisał:
          >
          > > Ja wyznam nieskromnie,zrozumiałem jeszcze długo przed haenem czym jest PO
          > i Tusk.
          > A ja powiem jeszcze bardziej nieskromnie, że nigdy nie miałem ani krzty wątpliw
          > ości co do tego jaki to podły sort cały ten POPiS, zmutowany z wcześniejszych r
          > ównie podłych tworów.

Przynajmniej Tobie nie muszę mówić witaj w klubie.
          Wystarczy powiedzieć ahoj (po czesku).
        • wachmistrz_soroka Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 13:21
          tornson napisał:

>
          > i Tusk.
          > A ja powiem jeszcze bardziej nieskromnie, że nigdy nie miałem ani krzty wątpliw
          > ości co do tego jaki to podły sort cały ten POPiS, zmutowany z wcześniejszych r
          > ównie podłych tworów.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,132740098,132741053,Re_No_to_pa_Tusku_.html
        • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 14:36
          Skoro już się tak chwalimy to nieskromnie powiem, że zawsze byłem zdania iż trzeba było w 89 roku zrobić ostateczny porządek z komuchami.

tornson napisał:

>
          > i Tusk.
          > ównie podłych tworów.
    • green_feldkurat_katz Witamy w klubie:) 26.01.12, 11:04

• wachmistrz_soroka Re: Witamy w klubie:) 26.01.12, 11:08
        green_feldkurat_katz napisał:

Witamy w klubie:)

Jeśli ta przemiana wielgusa jest szczera to nasz klub rośnie w siłę na FK .
      • tw_wielgus Re: Witamy w klubie:) 26.01.12, 11:12
        Klub klubem tyle że co dalej? W dalszym lub bliższym horyzoncie widzisz jakieś szanse na pozytywną zmianę?
        • olga_w_ogrodzie Re: Witamy w klubie:) 26.01.12, 11:29
          a mnie mierzi na tym forum, gdy widzę, jak wiecznie szczujący wielonickowcy,
          jak ryżo-nazywacze, sku...elo-nazywacze, obdarowujący pogardą i obelgami w rozmówców mających odmienne poglądy, teraz rzucają się na nich z głaskami i przytulaniem do wspólnego niby klubu.
          jak dla mnie ohyda.
          mam nadzieję, że ktoś taki, jak Ty, Wielgusie, nawet wyrażając krytyczne poglądy na temat rządu PO, chwaląc Palikota, Kaczyńskiego czy Millera albo kogokolwiek innego, nigdy nie znajdziesz się w jednym klubie z tymi, którzy raptem Cię już teraz lubią.

a szans na zmiany w najbliższym czasie, to raczej nie ma.
          • wachmistrz_soroka Re: Witamy w klubie:) 26.01.12, 11:38
            a mnie mierzi na tym forum, gdy widzę, jak wiecznie szczujący wielonickowcy,
            jak ryżo-nazywacze, sku...elo-nazywacze, obdarowujący pogardą i obelgami w rozmówców mających odmienne poglądy,

Piszesz właśnie o sobie samej.Z taką właśnie pogardą traktujesz tych forumowiczów,którzy mają krytyczne zdanie na temat PO.To przez ciebie przemawia typowy fanatyzm.
            Kończę wypowiedź bo nie chce mi się z tobą rozmawiać pani czepialska.
            Masz tu na forum wielu zadeklarowanych przeciwników.
            • tw_wielgus Re: Witamy w klubie:) 26.01.12, 11:51
              Akurat trafiłeś kulą w płot. Spudłowałeś tak nieszczęśliwie jak pewien prokurator.
            • olga_w_ogrodzie Re: Witamy w klubie:) 26.01.12, 12:37

> Piszesz właśnie o sobie samej.Z taką właśnie pogardą traktujesz tych forumowicz
              > ów,którzy mają krytyczne zdanie na temat PO.To przez ciebie przemawia typowy fa
              > natyzm.

a możesz, na potwierdzenie Twych słów, przytoczyć choć jedną moją wypowiedź, która w stylu przypominałaby to, jak Ty tu traktujesz rozmówców o innych, niż Twoje, poglądach ?
              np.

Po co się ty głupia kwoko odzywasz i zamulasz swoimi odchodami wątek,skoro nawet nie potrafisz określić prawidłowo moich politycznych preferencji.

> Kończę wypowiedź bo nie chce mi się z tobą rozmawiać pani czepialska.

taka sama czepialska jak każdy tutaj, kto mówi o tym, jak ocenia zdarzenia, sytuacje, osoby.
              akurat, jak widać, aktualnie to Ty tu się czepiasz mnie.

> Masz tu na forum wielu zadeklarowanych przeciwników.

szczególnie, gdy jedna osoba ubiera parę nicków, by dowalać - wtedy się robi już parę osób.
              a ponadto - nie martw się o przeciwników.
              należy dorosnąć i przyjąć do wiadomości fakt, że nie ma osób, które uwielbiają wszyscy
              i nie ma też obowiązku cały świat akceptować wszystkiego, co ktoś myśli i mówi.
              kwestia formy, a jakiej się to komunikuje.
              • wachmistrz_soroka Re: Witamy w klubie:) 26.01.12, 12:52
                olga_w_ogrodzie napisała:
                a możesz, na potwierdzenie Twych słów, przytoczyć choć jedną moją wypowiedź, która w stylu przypominałaby to, jak Ty tu traktujesz rozmówców o innych, niż Twoje, poglądach ?
                np.

Po co się ty głupia kwoko odzywasz i zamulasz swoimi odchodami wątek,skoro nawet nie potrafisz określić prawidłowo moich politycznych preferencji.

Pisałem już raz,że ja to napisałem w odpowiedzi na wulgarny post ett2 do mnie. Jeżeli chcesz coś cytować to zrób to w kontekście mojej wypowiedzi.Ona podobnie jak ty atakuje moje poglądy.

> szczególnie, gdy jedna osoba ubiera parę nicków, by dowalać - wtedy się robi ju
                > ż parę osób.

Masz jakiś dowód na to,że używam wielu nicków lub jestem wielonikowcem? Jeżeli masz to czekam na te dowody. Jeżeli moderatorzy tego nie skasują to możesz tu na forum je przedstawić. Czekam.

> i nie ma też obowiązku cały świat akceptować wszystkiego, co ktoś myśli i mówi.
                > kwestia formy, a jakiej się to komunikuje.

To przyjmij te zasadę do wiadomości i stosowania- nie każdy musi być olgą z ogrodu.
          • tw_wielgus Re: Witamy w klubie:) 26.01.12, 11:47
            Generalnie nie jestem homofobem na co dowodem jest to że nie wystąpiłem do administracji o skasowanie postów europejskiej marudy.
            W jednym klubie z wielonikowcami pewnie, że nie będę chodziażby z tej przyczyny że jak widzisz od początku używam tego samego i nawet mi jedyneczka nie doskoczyła przez tych parę lat.
            Nigdy nie byłem entuzjastą rządów PO, dałem im szansę z której oni nie raczą jak widać skorzystać.
            Jako człowiek o liberalnych poglądach nie mam na kogo głosować, bo chyba nie podejrzewasz mnie że mógłbym oddać swój głos na JKM?

> a mnie mierzi na tym forum, gdy widzę, jak wiecznie szczujący wielonickowcy,
            > jak ryżo-nazywacze, sku...elo-nazywacze, obdarowujący pogardą i obelgami w rozm
            > ówców mających odmienne poglądy, teraz rzucają się na nich z głaskami i przytul
            > aniem do wspólnego niby klubu.
            > jak dla mnie ohyda.
            > mam nadzieję, że ktoś taki, jak Ty, Wielgusie, nawet wyrażając krytyczne pogląd
            > y na temat rządu PO, chwaląc Palikota, Kaczyńskiego czy Millera albo kogokolwie
            > k innego, nigdy nie znajdziesz się w jednym klubie z tymi, którzy raptem Cię ju
            > ż teraz lubią.
            >
            > a szans na zmiany w najbliższym czasie, to raczej nie ma.
            • olga_w_ogrodzie Re: Witamy w klubie:) 26.01.12, 12:25
              tw_wielgus napisał:

> Jako człowiek o liberalnych poglądach nie mam na kogo głosować, bo chyba nie po
              > dejrzewasz mnie że mógłbym oddać swój głos na JKM?

gdy o Ciebie idzie, każdy Twój wybór polityczny uszanuję i z pewnością będę umiała o tym spokojnie rozmawiać, ale bałabym się tego, jak odebrałabym sytuację, gdybym zobaczyła Cię w jednym gronie ludzi wrzeszczących o ryżym, czepiających się jego córki, gromy rzucających na panią Muchę z powodu jej osobistej sytuacji rodzinnej etc., etc.

widząc jak wielu ludzi, którzy się opluwali, teraz łączy plucie na rząd i głaski wzajemne za to plucie, to mierzi mnie takie zachowanie i odpycha jednak od osób tych.
              • tw_wielgus Re: Witamy w klubie:) 26.01.12, 12:45
                Tutaj stoi przede mną iście kordianowski dylemat.
                Plując na forum na rządy "ryżego" stanąłbym w jednym szeregu z wyznawcami kaczafiego.
                Chyba ciężko mnie sobie wyobrazić w okopach Rydzyka
                Poza tym pomiędzy krytyką a pluciem jest sporej szerokości przepaść.
                • olga_w_ogrodzie Re: Witamy w klubie:) 26.01.12, 13:06
                  tw_wielgus napisał:

> Chyba ciężko mnie sobie wyobrazić w okopach Rydzyka
                  > Poza tym pomiędzy krytyką a pluciem jest sporej szerokości przepaść.

gdy o Ciebie idzie, to od zawsze jestem spokojna, że o przepaści tej wiesz.
                  chyba bardziej się obawiałam wciągania Cię na siłę w jakiś klubowy wór, a nie tego, że sam do niego wejdziesz.
                  • tw_wielgus Re: Witamy w klubie:) 26.01.12, 14:38
                    Spoko, od zawsze byłem wolnym strzelcem. Nie ma obaw.
            • wachmistrz_soroka Re: Witamy w klubie:) 26.01.12, 12:55
              tw_wielgus napisał:

W jednym klubie z wielonikowcami pewnie, że nie będę chodziażby z tej przyczyny że jak widzisz od początku używam tego samego i nawet mi jedyneczka nie doskoczyła przez tych parę lat.

Informuję,że nie jestem wielonikowcem,używam tylko jednego nicka.
              Słowa witaj w klubie nie traktuj dosłownie.
              W klubie,do którego należę nie ma raczej dla Ciebie miejsca.Bez urazy.
              • tw_wielgus Re: Witamy w klubie:) 26.01.12, 14:40
                Ależ nie gniewam się bynajmniej.
    • wanda43 Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:10
      Dotychczas uważalam PO za mniejsze zło. Teraz uważam, że to takie samo zło albo nawet gorsze, bo bardziej przebiegłe.
      • wachmistrz_soroka Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:11
        wanda43 napisała:

> Dotychczas uważalam PO za mniejsze zło. Teraz uważam, że to takie samo zło albo
        > nawet gorsze, bo bardziej przebiegłe.

No to...Witaj również w klubie anty- POPiS.
      • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:14
        Przebiegłości w tym za grosz. Działania nacechowane przypadkowością i testowaniem wytrzymałości materiału. Zero planowania spójności i co stwierdzam z przykrością amatorszczyzna w najgorszym wydaniu.

wanda43 napisała:

> Dotychczas uważalam PO za mniejsze zło. Teraz uważam, że to takie samo zło albo
        > nawet gorsze, bo bardziej przebiegłe.
        • kzet69 Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 12:49
          Czy to z przebiegłości, czy nie , nie wiem.... Ale zauważam, i to chyba nie tylko ja, że Tusk od początku tej nowej kadencji z premedytacją wywołuje konflikty i niepokoje społeczne. Po co to robi, mam kilka teorii, ale jeszcze jak na dzisiaj są dla mnie niewiarygodne...
          • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 16:01
            Bez przesady... a jeżeli świadomie tak tak czyni to jedynie na własną szkodę.
    • ave.duce Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:12
      A jak przebiegało głosowanie? Znowu wybrańcy nie wiedzieli, o co chodzi?
      • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:16
        Wybrańcy przed głosowaniem dostają instrukcję, który guzik nacisnąć bo z czytanych ustaw nie kapują za grosz.
        Co gorsza jeszcze im się prawa z lewą strona myli.
        politykier.pl/kat,1025797,wid,14192911,wiadomosc.html?ticaid=5dcd7
        • ave.duce Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:18
          Poszperam i znajdę wyniki glosowania w sprawie NIK.
          • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:28
            Ale wcale się nie zdziwię jeżeli PiS głosował na tak. W przeciwieństwie do tej zbieraniny amatorów oni doskonale wiedzą jak korzystać z takich uprawnień.
            • ave.duce Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:35
              Pożyjemy, zobaczymy... jeżeli znajdziemy ;)
        • aniechto.only Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 13:15
          O! mój ulibieniec suski burak, ten jak zawsze potrafi rozbawić:
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11035793,Posel_PiS_o_czarnoskorym_posle_PO___Wasz_murzynek.html?lokale=warszawa
      • wachmistrz_soroka Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:16
        ave.duce napisała:

> A jak przebiegało głosowanie? Znowu wybrańcy nie wiedzieli, o co chodzi?

Projekt zmian w ustawie został bez problemu przegłosowany w Sejmie głosami PO, PSL i SLD

To,że POPiS głosował tak samo to mnie nie dziwi,ale że SLD....? Ale wtopa.
        • ave.duce Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:19
          Masz link? Nie musiałabym szukać...
          • wachmistrz_soroka Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:20
            ave.duce napisała:

> Masz link? Nie musiałabym szukać...

Nie szukałem,znalazłem tutaj..wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/376646,nik-bedzie-mial-nowe-uprawnienia-beda-wiedziec-wszystko.html
            • ave.duce Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:36
              To czytałam, dzięki. Idę szukać.
          • srul Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:22
            Kolejni śpiący rycerze budzą sie z letargu.
            • ave.duce Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:37
              Giewont?
            • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 12:13
              Otóż totalna bzdura. W przeciwieństwie do wyznawców Kaczyńskiego, ci którzy głosowali na PO to w przeważającej mierze ludzie samodzielnie myślący. Letarg? Jaki letarg? Mając do wyboru dżumę i lekkie przeziębienie świadomie wybiera się to drugie. Nie jesteś w stanie przewidzieć wszystkich możliwych powikań.

srul napisał:

> Kolejni śpiący rycerze budzą sie z letargu.
              • srul Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 13:44
                tw_wielgus napisał:

> Otóż totalna bzdura. W przeciwieństwie do wyznawców Kaczyńskiego, ci którzy gło
                > sowali na PO to w przeważającej mierze ludzie samodzielnie myślący. Letarg? Ja
                > ki letarg?

Istota tej przypadłości jest właśnie brak swiadomości własnego zaczadzenia. Specyfika letargicznego stanu to przekonanie że nim nie jest, przeciwnie, ze jest stanem wyzszej swiadomości. Dlatego statystyczny leming bedzie szedł w zaparte, majaczył jak to swiadomie i samodzielnie wybierał. Jakie miał alternatywy(tą alternatywa jest zawsze PiSdacka apokalipsa). Po takiej autoterapeutycznej tyradzie, czuje się dowartościowany, rozgrzeszony i radosny.
                • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 18:04
                  Naczytałeś się prozy Sakiewicza. Dla równowagi przeczytaj sobie parę książek wydawnictwa Harlekin
              • haen2010 Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 13:53
                Przeziębienie? To raczej wybór pomiędzy syfem i tryperkiem. Chwila przyjemności i kłopot z kupieniem antybiotyków. Ze stuprocentową odpłatnością.
                • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 15:46
                  ... skoro już jesteśmy w tej poetyce . Nikt rozsądny nie będzie głosował na HiV, zgodzisz się?
        • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:30
          A kto był przeciw? ...mniejszość niemiecka?
    • allspice Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:25
      Dlaczego posłowie 'przyklepali' projekt?

"Projekt nowelizacji ustawy o NIK nie wzbudził sprzeciwu posłów. Został przyjęta przez Sejm i wejdzie w życie w czerwcu..."
      • wanda43 Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:33
        bo liderzy partyjni kazali, to glosowali nie wiedząc za czym. Jak zwykle.
        Po kiego diabla utrzymujemy ich taką zgraje, skoro wystarczyli by liderzy partyjni.
      • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:49
        Ano dla tego, że im się wydaje, iż do końca swojego żywota będą posłami i ich zapisy ustawy dotyczyć nie będą.
        To podobny mechanizm do tego, który obserwujemy w przypadku Kk i ich stanowczego sprzeciwu wobec aborcji.
        • marek26iv Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 11:56
          to co kontroluje NFZ teraz będzie kontrolował NIK ?
          • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 12:28
            No nie zupełnie.
    • ex.mila pzdr nt 26.01.12, 11:57
      • tw_wielgus Re: pzdr nt 26.01.12, 12:29
        Dzięki i z wzajemnością.
    • haen2010 Oni się fajnie tłumaczą 26.01.12, 12:21
      Że niby jak mają sprawdzać wszystkie recepty, to muszą wszystko wiedzieć o pacjencie. Żeby określić, czy metoda leczenia jest prawidłowa.

Nasze państwo wpadło w paranoję lub schizofrenię - do wyboru.

A Tusk czterdzieści razy powtórzył "zaufanie" w swoim pierwszym expose.
    • anwad Witaj Palikocie 26.01.12, 12:40
      Albo inna marionetko podstawiona przez służby.
      • ave.duce Re: Witaj Palikocie 26.01.12, 12:44
        anwad napisała:

> Albo inna marionetko podstawiona przez służby.

Nie masz litości dla p/osła Jarosława Kaczyńskiego?!
        • aniechto.only Re: Witaj Palikocie 26.01.12, 13:26
          To nie wina anwad, to zespół macierewicza tak się objawia...
          • ave.duce Re: Witaj Palikocie 26.01.12, 15:48
            Zespół sadystów ;)
      • tornson Re: Witaj Palikocie 26.01.12, 13:39
        anwad napisała:

> Albo inna marionetko podstawiona przez służby.
        Jakie służby?? Agentura CIA odejdzie razem z Radziem.
    • mr.sajgon Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 14:02
      Powinno mnie to cieszyc ale nie cieszy. Wolalbym normalnosc ale w tym kraju to marzenie scietej glowy.
    • man_sapiens Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 14:36
      Jest więcej takich kwiatków. Np. od lat nie rozwiązana sprawa dostępu policji i prokuratury do smsów, bilingów i emaili (vide prokurator co się przestrzelił) - wraca regularnie jak opryszczka. Co za problem z ustawowym stwierdzeniem, że podlegają tajemnicy korespondencji tak samo jak rozmowy telefoniczne (których nie wolno podsłuchiwać bez zgody sądu)?
      Albo gromadzenie przez ministerstwo danych osobowych wraz ze szczegółami dotyczącymi diagnoz i terapii dzieci z problemami szkolnymi i upośledzeniami. Rząd (Hallowa) tłumaczył wtedy tak samo, jak teraz przy ACTA, że przecież ma dobre intencje. Jeszcze by brakowało, żeby złe intencje mieli.
      Tusk już przegrał następne wybory. Na własne życzenie.
      • chateau Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 14:43
        To kwestia technologii, za którą nie nadąża mentalność polityków i urzędników.

Dlaczego pies liże się po jajkach? Bo może. A polityk albo urzędnik ma sam, dobrowolnie zrezygnować z dobrodziejstw techniki, która sama włazi w ręce?

I w tym jest problem, że jak widać nasi liderzy nie potrafią się samoograniczać. Czyli trzeba im pomóc.
    • dupetek Przesadzasz szanowny TW-u! 26.01.12, 15:30
      Drużyna Tuska jest na dziś najoptymalniejszą formacją do kierowania Polską! Gdyby nie wariactwo pajęczarzy i złodziei netowych w reakcji na ACTA, to wszystkie Twoje zastrzeżenia kwalifikowałyby się jako drobiazgi do poprawek ustawowych, a wiele ustaw jest w praniu weryfikowana.
      Populistom udało się stworzyć psychozę wokół ACTA i to wszystko! Żeby się nie bawić w późniejsze odpowiedzi (czasu mam mało) proponuję odpowiedzieć sobie na pytanie: dlaczego w Korei płn., Rosji, Chinach itp. nikt nie protestuje przeciw ACTA??:) Ja jestem za ACTA z drobnymi modyfikacjami!!!
      • wachmistrz_soroka Re: Przesadzasz szanowny TW-u! 26.01.12, 15:33
        dupetek napisał:

> Drużyna Tuska jest na dziś najoptymalniejszą formacją do kierowania Polską! Gdy
        > by nie wariactwo pajęczarzy i złodziei netowych w reakcji na ACTA, to wszystkie
        > Twoje zastrzeżenia kwalifikowałyby się jako drobiazgi do poprawek ustawowych,
        > a wiele ustaw jest w praniu weryfikowana.
        > Populistom udało się stworzyć psychozę wokół ACTA i to wszystko! Żeby się nie b
        > awić w późniejsze odpowiedzi (czasu mam mało) proponuję odpowiedzieć sobie na p
        > ytanie: dlaczego w Korei płn., Rosji, Chinach itp. nikt nie protestuje przeciw
        > ACTA??:) Ja jestem za ACTA z drobnymi modyfikacjami!!!

No...prawie masz rację. Z naciskiem na prawie.

www.tvn24.pl/0,1732732,0,1,przelomowy-wyrok-trybunalu-acta-niezgodne-z-prawem-ue,wiadomosc.html
        • dupetek Re: Przesadzasz szanowny TW-u! 26.01.12, 15:50
          Dlatego detale ACTA wymieniłem, jako do wymiany!
        • kzet69 Re: Przesadzasz szanowny TW-u! 26.01.12, 15:54
          Tyle że Polska nie podpisała KPP, wiedzieli Kaczyński i Tusk co robią....
      • chateau Re: Przesadzasz szanowny TW-u! 26.01.12, 15:43
        Diabeł siedzi w szczegółach.

Te szczegóły umknęły uwadze komisji zarówno w przypadku ustaw i rozporządzeń dot. ochrony zdrowia, w przypadku nowelizacji ustawy o NIK, jak i w przypadku ACTA.
        Część byków z ustaw zdrowotnych już wyszła, reszta wyjdzie właśnie w praniu.

Przy czym "prani" będą obywatele, a nie twórcy tych zapisów. Żeby nie było, że nie ostrzegałem.
        • dupetek Re: Przesadzasz szanowny TW-u! 26.01.12, 15:52
          ACTA były obrabiane na poziomie międzynarodowym, min. EP i na tych poziomach klepnięte!!! Również wina Tuska?
          • chateau Re: Przesadzasz szanowny TW-u! 26.01.12, 15:53
            To nie jest okoliczność łagodząca, że skoro "wszyscy" piracą, to ja jestem niewinny.
            • dupetek Re: Przesadzasz szanowny TW-u! 26.01.12, 16:04
              Zauważ, że ACTA w tej formie klepnęli na poziomie EP również obecni przeciwnicy:) Przypominam również, że jest to umowa międzynarodowa i nie tylko Tusek z Brukselą jej kształt tworzył. Nie zamierzam nikogo bronić, ale proponuję więcej rozsądku w tych atakach !
              • chateau Re: Przesadzasz szanowny TW-u! 26.01.12, 16:10
                Powtarzam. Fakt, że ACTA ma wielu ojców nie oznacza, że nie zostanie sierotą.
      • tw_wielgus Re: Przesadzasz szanowny TW-u! 26.01.12, 16:00
        Kiedy widzisz Dupetku obrona stanowiska rządowego jaką zaprezentował rząd Tuska -jako żywo przypomina tą nikczemną retorykę do jakiej nas przyzwyczaił PiS. Co chwila wprowadzane są ustawy rozszerzające uprawnienia służb specjalnych i kontrolnych. Czy to jest rząd liberalny czy jakieś komunistyczne popłuczyny, które chcę wszystko o obywatelu wiedzieć?

Tu nie chodzi li tylko o umowę ACTA, ale rónież o liczne przykłady amatorszczyzny, których nam ten rząd od dłuższego czasu nie szczędzi.
        • dupetek Re: Przesadzasz szanowny TW-u! 26.01.12, 16:07
          Wpadki są, tylko że kto w zamian?
          • tw_wielgus Re: Przesadzasz szanowny TW-u! 26.01.12, 16:33
            I w tym jest największy problem. Ta plejada gwiazd politycznej sceny z którą mamy obecnie do czynienia nadaje się jedynie do występów w objazdowym cyrku.
            Ekipa Tuska nadużyła mandatu jakim ją obdarzyło społeczeństwo w wielu wypadkach wykazała się partactwem i amatorszczyzną. A w sprawie traktatu Acta całkowicie zgadzam się ze zdaniem prof. Łętowskiej:

- Trzeba robić prawo w sposób rzetelny, fachowy, a nie oszukiwać w dyskusjach fałszywymi argumentami i poszukiwać sztucznej zgody, która zasłoni istotę problemu - tłumaczyła prof. Łętowska. - Polską rządzą partacze? - pytał Jan Wróbel. - Tak - przyznała Ewa Łętowska. Jak to naprawić? - Przede wszystkim mówić - odpowiadała była sędzia TK w Poranku TOK FM i podkreślała rolę mediów w tej sprawie.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,11027563,Polska_rzadza_partacze__Prof__Letowska_w_TOK_FM.html
            • man_sapiens Re: Przesadzasz szanowny TW-u! 26.01.12, 20:50
              W demokracji podstawowym zabezpieczeniem jest to, że rządzący pamiętają, że w kolejnych wyborach przegrają z kretesem jeżeli nadużyją zaufania tych, którzy na nich głosowali. PO wydaje się - oby chwilowo - o tym zapominać.
              Ale w demokracji są dodatkowe bezpieczniki i te zawiodły zarówno w sprawie refundacji jak i ACTA całkowicie. Pierwszy to opozycja - gdyby poważnie brała swoją rolę, to powinna w porę podnieść larum. Druga to mass media. Po to chroni się niezależność dziennikarzy i wolność słowa, żeby był to dodatkowy mechanizm obrony. Też zawodzi u nas całkowicie. Dziennikarze (dziennikarzyny?) gonią za byle sensacją, ACTA stała się tematem dobpiero gdy pojawiły się akcje internetowe.
              • inna57 Re: Przesadzasz szanowny TW-u! 27.01.12, 10:49
                W sprawie ACTA bezpieczniki zawiodły ponieważ same były najbardziej zainteresowane takim właśnie rozwiązaniem. Dodatkowo dla mediów ACTA stały się dopiero medialne (atrakcyjne) gdy bunt przeniósł się na ulice. Firmy medialne jako nieliczne otrzymały ACTA do zaopiniowania i nie tylko nikt nie zgłosił sprzeciwu ale nawet pary z gęby nie puścił że ktoś (czytaj amerykańskie koncerny i prawnicy) szyje polskim obywatelom takie buty.
        • inna57 Re: Przesadzasz szanowny TW-u! 26.01.12, 16:43
          Masz Wielgusie 100% racji. Daliśmy palec a odgryziono nam rękę. Te uregulowania nie są niczym usprawiedliwione. Tu nie chodzi o smarkacza ściągającego hit. Obawiam się że wkrótce będzie za późno i wszyscy obudzimy się w świecie żywcem przeniesionym z "Equilibrium" , "Limes inferior" czy Orwella. Tyle tylko że jak już się ockniemy to na jakąkolwiek reakcję będzie zdecydowanie za późno.

I żeby nikt nie miał wątpliwości, jestem za ochroną praw twórców ale przeciw przejmowaniu tych praw przez koncerny i prawników. Wyhodowano kolejną klasę próżniaczą która bezkarnie żeruje na owocach cudzej pracy i talentu.
          • tw_wielgus Re: Przesadzasz szanowny TW-u! 26.01.12, 17:12
            Praktyką tego rzadu stało się to, że testuje cierpliwość wyborców. To teraz niech ma świadomość, że mocno przegiął, finito.
            I nie pomoże usuwanie komentarzy internautów z facebooka:
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11038231,Kancelaria_Premiera_klamie___usuniete_wpisy_nie_byly.html
    • axyzaa Nie daj się przekabacić 26.01.12, 15:38
      bo front Pań, które kochają premiera i bedą cie przekonywać, ze nie masz racji jest szeroki jak fala w polskim wojsku:-)
      • dupetek Re: Nie daj się przekabacić 26.01.12, 15:53
        Do "pani" Dupetki pijesz?:)

axyzaa napisała:
    • hordol na cośta głosowali to mata 26.01.12, 16:45
      pieprzone lemingi
    • anwad Leming pozostanie lemingiem 26.01.12, 16:54
      • tw_wielgus Re: Leming pozostanie lemingiem 26.01.12, 17:14
        A moher moherem.
        • anwad Re: Leming pozostanie lemingiem 26.01.12, 18:07
          Lepiej być moherem niż Tuska FRAJEREM.
          • ave.duce Lepiej 26.01.12, 18:19
            być frajerem,
            niż u Jarka zerem.
            • anwad Re: Lepiej 26.01.12, 18:24
              Kobito, wódka i papierochy wyżarły Ci mózg.
              • ave.duce Nie denerwuj się tak, towarzyszko! 26.01.12, 18:31
          • tw_wielgus Re: Leming pozostanie lemingiem 26.01.12, 18:21
            No to masz fajne hasełko na najbliższą manifestację pod pałacem. Przygotuj się na to że koledzy będą z podziwem cmokali.

Ps: a jak głosowała w tej sprawie Twoja ukochana partia? Ze zdziwieniem odnotowałem, że akurat w tym wypadku nie mieli odmiennego zdania.
            • anwad Re: Leming pozostanie lemingiem 26.01.12, 18:50
              Brak możliwości dochodzenia do prawdy w sprawie katastrofy, w której zginęła głowa państwa, ich nie przejął. Brak możliwości ściągania pirackich filmów i muzyki - i owszem, wręcz rozjuszył.
              • tw_wielgus Re: Leming pozostanie lemingiem 26.01.12, 19:56
                Udajesz czy nie wiesz w czym problem? Nie chodzi tu o ściąganie plików czy muzyki.
                Poczytaj sobie trochę wiecej na ten temat a później dopiero zabieraj głos.

Poza tym nie odpowiedziałaś na moje pytanie jak PiS głosował w sejmie w sprawie uprawnień dla NIK.
    • jozef.moneta Tu już straszenie Jarosławem nie wystarczy. 26.01.12, 17:18
      Dołączam się do pożegnania.
      • wachmistrz_soroka Re: Tu już straszenie Jarosławem nie wystarczy. 26.01.12, 17:27
        jozef.moneta napisał:

> Dołączam się do pożegnania.

Ty Józef jesteś kłamcą i manipulatorem.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,132749054,132749644,Re_Zespol_ds_moniotowania_internetu.html
        • olga_w_ogrodzie Re: Tu już straszenie Jarosławem nie wystarczy. 26.01.12, 22:03

>
          > Ty Józef jesteś kłamcą i manipulatorem.

rzekł był pan, który innym zarzuca personalne ataki.
          • wachmistrz_soroka Re: Tu już straszenie Jarosławem nie wystarczy. 26.01.12, 22:10

>
            > >
            > > Ty Józef jesteś kłamcą i manipulatorem.
            >
            > rzekł był pan, który innym zarzuca personalne ataki.

Ja zarzuciłem,potem po wyjaśnieniu Józefa przeprosiłem,on przeprosił mnie.Możesz sprawdzić.
            A ty misiu nic innego nie robisz tylko mnie śledzisz.
    • agnostic5 Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 17:21
      Dodaj do tego poprawkę Rockiego i masz IV RP w rozkwicie. IV RP zbudowaną przez partię, która miała być anty-pisem, a okazała się jeszcze gorsza, bo PiS zapowiadał zamordyzm, a PO zapowiadała co innego,a robi drugie. Cynizm, fałsz, sq...yństwo.

Nocą, podczas jednego z ostatnich głosowań w tej kadencji, Platforma Obywatelska przegłosowała ustawę o informacji publicznej. Ograniczając prawo opinii publicznej do tej informacji.

Ewa Siedlecka w Gazecie Wyborczej: Rząd z pomocą Platformy Obywatelskiej postanowił drastycznie ograniczyć nam dostęp do informacji samo w sobie jest skandalem i sprawą niewybaczalną dla partii, która w nazwie ma „obywatelska”

Michał Szułdrzyński w Rzeczpospolitej: PO jest partią władzy, a żadna władza nie lubi, jak zbyt uważnie patrzy się jej na ręce.
      • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 17:50
        Z pewną taką drobną róznicą.
        Otóż istnieje wiele przepisów, które pozostają "martwe" przez długie lata. Jak się dorwie do władzy drużyna, która postanowi z dobrodziejstw prawodawstwa skorzystać to ma obywateli jak na widelcu.

Żadna, absolutnie żadna władza nie lubi jak jej się patrzy na ręce.

agnostic5 napisał:

> Dodaj do tego poprawkę Rockiego i masz IV RP w rozkwicie. IV RP zbudowaną przez
        > partię, która miała być anty-pisem, a okazała się jeszcze gorsza, bo PiS zapow
        > iadał zamordyzm, a PO zapowiadała co innego,a robi drugie. Cynizm, fałsz, sq...
        > yństwo.
        >
        > Nocą, podczas jednego z ostatnich głosowań w tej kadencji, Platforma Obywatelsk
        > a przegłosowała ustawę o informacji publicznej. Ograniczając prawo opinii publi
        > cznej do tej informacji.
        >
        > Ewa Siedlecka w Gazecie Wyborczej: Rząd z pomocą Platformy Obywatelskiej postan
        > owił drastycznie ograniczyć nam dostęp do informacji samo w sobie jest skandale
        > m i sprawą niewybaczalną dla partii, która w nazwie ma „obywatelska”
        > ;
        >
        > Michał Szułdrzyński w Rzeczpospolitej: PO jest partią władzy, a żadna władza ni
        > e lubi, jak zbyt uważnie patrzy się jej na ręce.
        >
        >
        >
    • kzet69 Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 17:33
      Tusk w TVN 24 na pytanie o ustawę o NIK: "Nie znam sprawy".

RĘCE OPADAJĄ....
      • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 17:52
        Może nie miał czasu się z nią zapoznać? Na usprawiedliwienie można nadmienić, że było ostatnio parę ciekawych meczy w TV.
        • agnostic5 Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 17:57
          Był na nartach w Dolomitach poza tym.
          • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 18:08
            No był i w zasadzie nie byłoby w tym nic złego gdyby nie to, że w tym czasie w kraju minister zdrowia mówiąc delikatnie ustawowo namieszał. Jako szef owego ministra powinien zareagować natychmiast. Niefortunnie wybrał termin urlopu no chyba, że zarzucimy mu cynizm.
            • wachmistrz_soroka Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 18:10
              tw_wielgus napisał:

> No był i w zasadzie nie byłoby w tym nic złego gdyby nie to, że w tym czasie w
              > kraju minister zdrowia mówiąc delikatnie ustawowo namieszał. Jako szef owego mi
              > nistra powinien zareagować natychmiast. Niefortunnie wybrał termin urlopu no ch
              > yba, że zarzucimy mu cynizm.

Nie,tego mu nikt nie powinien zarzucać.Miał wykupiony abonament w tym okresie.
              • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 18:18
                Może to była okazja, last minute, nie wiemy...
                "Aktówkowa" umowa też pewnie go zaskoczyła niemile.
      • wachmistrz_soroka Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 17:56
        kzet69 napisał:

> Tusk w TVN 24 na pytanie o ustawę o NIK: "Nie znam sprawy".
        >
        > RĘCE OPADAJĄ....

Dlaczego ręce Ci opadają? Przecież ten facet faktycznie nie zna większości spraw.On tylko umie gadać "na okrągło".
    • kzet69 Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 18:18
      "Pilne
      przed chwilą

Pięciotysięczny tłum doszedł już pod siedzibę Platformy w Poznaniu. Reporterzy ''Gazety'', którzy są na miejscu, donoszą nam, że w powietrzu latają już kamienie. Na miejsce nie zdążyła dojechać jeszcze policja."
      "toją tramwaje. Odcinek od Gwarnej do Auli zajmuje tłum. Tak potężnej demonstracji Poznań nie widział już bardzo dawno. Około 5 tys. głównie młodych ludzi protestuje przeciwko ACTA... Demonstracja miała się zakończyć na pl. Wolności, ale tłum ruszył w kierunku siedziby PO na Zwierzynieckiej. Na czele idą kibole."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114912,11034471,Polska_podpisala_ACTA__Jak_zareaguje_siec_i_ulica_.html?lokale=czestochowa
      No i się narobiło na własną prośbę PO i premiera...
      • ave.duce ... Na czele idą kibole ... 26.01.12, 18:22
        wcale mnie to nie dziwi.
      • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 18:24
        Co więcej....pisałeś że Twoim zdaniem dzielił ludzi i judził jedne środowiska na drugie. No to teraz zjednoczył.
        • kzet69 Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 18:37
          Wiesz , nie o takie zjednoczenie mi chodziło, to prosta ścieżka do anarchii i uprawiania polityki na ulicach kamieniami i armatkami wodnymi...
          • tw_wielgus Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 18:42
            Ależ wiem. Ironia i sarkazm przeze mnie przemówiły.
          • chateau Re: No to pa, Tusku.... 26.01.12, 20:25
            Spontaniczne, niezorganizowane manifestacje mają to do siebie, że jeśli doklei się zwarta i agresywna grupa (np. kibole) to nada ton.

Ale to nie jest wina zwykłych demonstrantów tylko tych, którzy te manifestacje spowodowali swoją arogancją.
    • ex.mila Trzymam kciuki za to, zeby lewica 27.01.12, 11:41
      ogólnie pojęta, wiem jakie sa jej słabości, setki razy o tym pisałam, jakoś się prozumiałam, i żeby panowie umożliwili paniom większy wpływ na politykę partii (jakieś tam vice-przewodniczenie to tylko przykrywka) realny wpływ. Palikot ma trzy lata na szukanie ministrów do rządu fachowców, przecież nie obsadzi ich jakimiś Ryfińskimi czy Kotlińskimi, bo by się na dzień dobry skompromitował.

Trzecia kadencja rządu PO to zdecydowanie za duże przegięcie. Niech lewica weźmie dupe w troki póki czas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka