Dodaj do ulubionych

Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkowski"

06.02.12, 14:55
Sprawę śmierci małej Magdy z Sosnowca wyjaśnił pan (bo nie detektyw) Krzysztof Rutkowski. Policja nastawiła się na wersję z porwaniem - powiedział w RMF FM szef sejmowej komisji spraw wewnętrznych Marek Biernacki (PO).

Polityk PO przyznał, że sprawa została rozwiązana, ale to nie policja może mówić o sukcesie. - Sprawę rozwiązał pan Rutkowski.

Biernacki zapowiedział, że oceną działań policji w sprawie małej Magdy zajmie się sejmowa komisja spraw wewnętrznych.

www.wprost.pl/ar/304149/Sprawe-Madzi-z-Sosnowca-rozwiazal-pan-Rutkowski/

Tak, no to teraz moi drodzy sobie podyskutujcie z panem Biernackim o wspaniałej kondycji naszych organów ścigania i całego systemu sprawiedliwości :-)

Obserwuj wątek
    • zoro_wieczorowo_poro Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 15:07
      no jak pan (bez detektyw) Rutkowski to obyło się bez VATu.Ale za to 160.000 (-20.000 swoje obiecane) nagrody się domaga ten nasz społecznik-pełnomocnik domaga :D
    • indeed4 Aha - możecie oczywiście 06.02.12, 15:08
      zadać mu swoje niebywale inteligentne pytania - dlaczego tak żałosnie pieje na cześć Rutkowskiego i poprosić, żeby broń Boże nie wypłacał Rutkowskiemu nagrody, bo to podły oszust, który podawał się za Matkę Teresę z Kalkuty i okłamał wszystkich, ze prowadzi działalność non - profit :-)
      • zoro_wieczorowo_poro Re: Aha - możecie oczywiście 06.02.12, 15:16
        a tak przy okazji to sprawa już jest rozwiązana? Jest już wynik sekcji? Bo mogę się z tobą założyć , że upadek który tak forsuje i PODPOWIADAŁ PODEJRZANEJ na swojej taśmie prawdy pan poseł-detektyw, nie był przyczyną zgonu dziecka. I to nagłe, o północy, podane rozwiązanie przez pana Krzysia rozwiązanie dziwnie mi cuchnie przeciekiem od prowadzących sprawę . Oczywiście przeciek (o ile miał miejsce, a wg mnie miał) nastąpił tylko dla tego że ten ktoś był w dzieciństwie "niewidzialną ręką" bo o smarowanie i dawanie w łape pana posła-detektywa nie podejrzewam :D

Gdzie ty chłopie żyjesz?
        • 8macek Re: Aha - możecie oczywiście 06.02.12, 15:26
          I to
          > nagłe, o północy, podane rozwiązanie przez pana Krzysia rozwiązanie dziwnie mi
          > cuchnie przeciekiem od prowadzących sprawę . Oczywiście przeciek (o ile miał mi
          > ejsce, a wg mnie miał) nastąpił tylko dla tego że ten ktoś był w dzieciństwie "
          > niewidzialną ręką" bo o smarowanie i dawanie w łape pana posła-detektywa nie po
          > dejrzewam :D

a czy kolega zoro by mógł rozwinąć tę głęboką myśl o przecieku?
          • zoro_wieczorowo_poro mógłby 06.02.12, 15:36
            nie zastanawia cię dlaczego pan poseł-detektyw tak nagle w środku nocy zwołał konferencje i oznajmił światu, że oto jest, ma nawet cuchnący kocyk, tylko troszkę ze starszego dziecka i 1,5km dalej>?
            Bo dziwnym trafem tym zagraniem spalił prokuraturze ranny zamiar postawienia matce zarzutów, a o takim fakcie dowiedział się od jasnowidza J. ? :D
            Pamiętam pana posła-detektywa , bo widywałem go ja i moi znajomi chlejącego z lokalnymi komendantami bez względu na porę raczej nocy :D zapewne kumple z wojska :D
            • 8macek Re: mógłby 06.02.12, 15:58
              co do rutkowskiego mnie nie zdziwi już nic więc tym samym się nie zastanawiam co i dlaczego zrobił.
              ja się w zasadzie nie wypowiadam na temat tej sprawy i tak będzie aż do czasu gdy zostanie sporządzony akt oskarżenia. dlatego mnie bawią te wszystkie "wersje wydarzeń" proponowane przez społeczeństwo. a co do pustej śmierdzącej kurtki to dzisiaj wiemy tylko tyle, ze katarzyna okłamała rutkowskiego i nie wiemy dlaczego. a policja wie ale nie powie :-)
              tak więc panie zoro, zamiast snuć dywagacje może poczekajmy na akt oskarżenia co?
              • zoro_wieczorowo_poro Re: mógłby 06.02.12, 16:04
                akt oskarżenia dostanie matka, a ja tu panu pasłu-detektywu bardache robię :D
                • 8macek Re: mógłby 06.02.12, 16:17
                  całkiem niepotrzebnie bo pan były poseł i były detektyw i tak już ma dostatecznie przejebane :-)
                  takie robienie bardachy jak twoje posłu detektywu byłemu już rutkowskiemu, spłynie po nim jak po kaczce :-D
    • spokojny.zenek Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 15:22
      Następny znawca.
      Co w tej sprawie jest "rozwiązane"?
      Jakiś nowy sposób "rozwiązywania spraw" - przez podpowiadanie wersji podejrzanej i przez niszczenie możliwości pozyskania dowodów, które mogłyby mieć jakąś wartość.

• chateau Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 16:21
        Rozwiązanie było 6 miesięcy wcześniej.

BPNSP.
      • douglasmclloyd Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 17:23
        spokojny.zenek napisał:

> Następny znawca.
        > Co w tej sprawie jest "rozwiązane"?

Rozwiązana została zagadka, pt. gdzie jest Magda.
    • cookies9 Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 15:49
      Ano rozwiązał i wystapi o nagrodę.Dobrze,że cel jest zbożny.

"Ustaliłem osobę, która popełniła przestępstwo. Wystąpię o nagrodę, bo należy mi się - powiedział w rozmowie z dziennikarzami Faktu Krzysztof Rutkowski. Jak zadeklarował, pieniądze przeznaczy na jeden z sierocińców na Śląsku. "

policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,11093686,Rutkowski__Wystapie_o_nagrode__bo_mi_sie_nalezy.html
      • zoro_wieczorowo_poro szkoda.. 06.02.12, 15:53
        szkoda, że tych swoich 20,000 obiecanych na nagrodę nie przeznacza, a tylko to co obiecali inni. Taki szczegół mały :D
      • indeed4 Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 16:23
        No tak - w sumie spore zaskoczenie :-) Zapowiedział tylko, że odliczy 20 tysięcy, które wpłacił wcześniej, tytułem zwrotu kosztów.
      • chateau Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 17:19
        A za co była nagroda? Przypomnisz?
        • chateau Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 17:45
          Nie ma chętnych to podpowiem:
          "Komendant Policji w Sosnowcu wyznaczył nagrodę za pomoc w odnalezieniu Madzi. Początkowo była to kwota 5.000 złotych. Na tą chwilę komendant podniósł kwotę do 16.000 złotych."

Więcej
          www.se.pl/wydarzenia/kraj/sosnowiec-porwanie-dziecka-policja-nie-zrobi-portretu-pamieciowego-porywacza-polrocznej-magdy-nagrod_224075.html
          Pytanie pomocnicze - kto odnalazł ciało?
          • woda_woda Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 17:47
            chateau napisał:

> Pytanie pomocnicze - kto odnalazł ciało?
            >

Policja?
            • spokojny.zenek Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 17:48
              woda_woda napisała:

> chateau napisał:
              >
              >
              > > Pytanie pomocnicze - kto odnalazł ciało?
              > >
              >
              > Policja?

W miejscu wskazanym może przez pajaca Rutkowskiego?

• chateau Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 17:57
              No jakoś tak. Rutkowski poczuł tylko zapach rozkładającego się przy -15 ciała. Nie pajac?
      • simera16 Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 18:10
        cookies9 napisała:

> Ano rozwiązał i wystapi o nagrodę.Dobrze,że cel jest zbożny.
        >
        > "Ustaliłem osobę, która popełniła przestępstwo. Wystąpię o nagrodę, bo należy m
        > i się - powiedział w rozmowie z dziennikarzami Faktu Krzysztof Rutkowski. Jak z
        > adeklarował, pieniądze przeznaczy na jeden z sierocińców na Śląsku. "
        >
        Do tej nagrody niech doda jeszcze od siebie to co mógł na reklamę wydać, a dzięki częstym swoim występom w przekaziorach miał to za darmo...; Pierwszy plan; On z fryzem na US Marines, za nim dwóch troglodytów "że strach się bać", a wszystko na tle potężnego napisu RUTKOWSKI.pl. ... Miał wiedzę, chciał ja przekazać? Oki... Ale, dlaczego zrobił z tego show?
    • porannakawa01 Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 17:06
      Można uwzględnić, że Krzysztof Rutkowski naruszył zasadę wzajemnej życzliwości, bo matka Madzi mu zaufała, a on potajemnie ją nagrał - uważa kryminolog prof. Brunon Hołyst. Jego zdaniem oznacza to, że Katarzyna W. być może będzie mogła wytoczyć detektywowi proces.

Takie procesy już były.
      Włamywacz oskarżał właściciela domu, do którego się był włamał o brutalne postrzelenie w kolano.

Ośla ławka
      forum.gazeta.pl/forum/w,396,133097080,133097080,Mozna_uwzglednic_ze_Krzysztof_Rutkowski_naruszyl.html
      • spokojny.zenek Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 17:26
        porannakawa01 napisała:

> Można uwzględnić, że Krzysztof Rutkowski naruszył zasadę wzajemnej życzliwości,
        > bo matka Madzi mu zaufała, a on potajemnie ją nagrał - uważa kryminolog prof.
        > Brunon Hołyst. Jego zdaniem oznacza to, że Katarzyna W. być może będzie mogła w
        > ytoczyć detektywowi proces.

Oczywiście, że będzie mogła. Nie potrzeba do tego Hołysta.

> Takie procesy już były.
        > Włamywacz oskarżał właściciela domu, do którego się był włamał o brutalne postr
        > zelenie w kolano.

I co?

• douglasmclloyd Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 17:31
          pokojny.zenek napisał:

> > Takie procesy już były.
          > > Włamywacz oskarżał właściciela domu, do którego się był włamał o brutalne
          > postr
          > > zelenie w kolano.
          >
          > I co?

Ty, przedstawiciel wymiaru niepsrawiedliwości, nie wiesz?
          • spokojny.zenek Re: Biernacki: "sprawę Madzi rozwiązał pan Rutkow 06.02.12, 17:33
            Nie znam zawartości wyobraźni twojej ani porannejkawy.
            Zaś chamskie przysrywanki zachowaj dla swoich kumpli spod budki z piwem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka