Dodaj do ulubionych

Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę

16.03.12, 08:25
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kwasniewski-moja-emerytura-to-wstyd-dla-Polski,wid,14337182,wiadomosc.html?ticaid=1e199

A co maja powiedzieć Polacy którzy ciężko pracowali ( nieraz i na kilku etatach bu utrzymać swą rodzinę) od świtu do nocy za marną jałmużnę jaką jest najniższa krajowa a nie bawili sie na salonach i kupę rzeczy mieli za darmo! Po statusie w jakim żyją Kwaśniewscy nie widać by im się zle żyło na polskiej ziemi.
Obserwuj wątek
    • fiu-bzdziu2010 Re: i słusznie 16.03.12, 11:00
      czy nie jest paradoksem, że były Zwierzchnik Sił Zbrojnych ma 3 razy niższą emeryturę niż biskup polowy????
      • muchozolx Re: i słusznie 16.03.12, 11:04
        trza było tyle nie chlać :D odkładać kase na emeryturę jak każe się to Polakom.Kwacha wspieraja Żydzi o czym mówił Oleksy u Gudzowatego.Dają widocznie za mało :D

fiu-bzdziu2010 napisała:

> czy nie jest paradoksem, że były Zwierzchnik Sił Zbrojnych ma 3 razy niższą eme
        > ryturę niż biskup polowy????
        • obraza.uczuc.religijnych Re: i słusznie 16.03.12, 11:06
          muchozolx napisał:

> trza było tyle nie chlać

To do Głodzia, gołda?
        • wanda43 Re: i słusznie 16.03.12, 13:57
          Jestes idiotą! Skoro nie masz nic do powiedzenia, to zamilcz! To jest wstyd i hanba dla Polski, ze byle agencina w stylu zigolaka Tomusia miala wiecej, niz Prezydent. To hanba, ze jakis prokurator, co to w jaselkach sie produkowal, albo taki ochlapus Flaszka mial wiecej, niz Prezydent!
          Kto by nie byl Prezydentem, czy z prawa, czy z lewa powinien miec emeryture godną, aby nie musial robic z siebie parasola dla zdobycia srodkow na normalne zycie.
          • behemot17-13 Re: i słusznie 16.03.12, 14:16
            podpisuję się pod tym co napisałaś.
          • zoil44elwer Re: i słusznie 16.03.12, 14:51
            wanda43 napisała:

To jest wstyd i h
            > anba dla Polski
            > Kto by nie byl Prezydentem, czy z prawa, czy z lewa powinien miec emeryture god
            > ną, aby nie musial robic z siebie parasola dla zdobycia srodkow na normalne zyc
            > ie.
            Kto ustalał takie świadczenia byłym prezydentom? Chyba nie Polacy(Polska)
            Godne życie dla byłych prezydentów? By nie musieli tak jak Lech W gdy Polacy wykopali go ze stołka odstawiać szopkę z powrotem do pracy w stoczni!
          • mariner4 Kwasniewski nie skarży się na swoją emeryturę 16.03.12, 18:19
            On krytykuje zasadę, która pozwala, że przygłup strzelający sobie w policzek miał wyższą emeryturę od prezydenta.
            Tak może myśleć kuchta, Gołda, która nie ma mózgu, tylko układ wegetatywny,
            M
    • muchozolx przez II kadencje żył na kasie podatnika polskiego 16.03.12, 13:37
      i jeszcze mu mało! do roboty darmozjady!
      • behemot17-13 Re: przez II kadencje żył na kasie podatnika pols 16.03.12, 14:20
        i po co te bolszewickie ujadanie.
        • simera16 Re: przez II kadencje żył na kasie podatnika pols 16.03.12, 14:26
          behemot17-13 napisał:

> i po co te bolszewickie ujadanie.
          >
          To nie jest bolszewickie ujadanie..., bo to skowyt bezideowego kundelka.
        • muchozolx Re: przez II kadencje żył na kasie podatnika pols 16.03.12, 15:01
          behemot17-13 napisał:

> i po co te bolszewickie ujadanie.

TO Kwachu ujada w mediach. Wszystkie portale o tym piszom
      • douglasmclloyd Re: przez II kadencje żył na kasie podatnika pols 16.03.12, 14:37
        Teraz zamiast jeździć z wykładami, pamiętniki i książki pisać, leży i biadoli, jak mu źle.
        • simera16 Re: przez II kadencje żył na kasie podatnika pols 16.03.12, 14:38
          douglasmclloyd napisał:

> Teraz zamiast jeździć z wykładami, pamiętniki i książki pisać, leży i biadoli,
          > jak mu źle.
          >
          ?
        • muchozolx otóż to!!!!!!!!!! :D 16.03.12, 15:07
          douglasmclloyd napisał:

> Teraz zamiast jeździć z wykładami, pamiętniki i książki pisać, leży i biadoli,
          > jak mu źle.
          >
    • douglasmclloyd Mógł iść do normalnej roboty 16.03.12, 13:38
      Zachciało mu sie prezydentury i jeszcze narzeka.
      • simera16 Re: Mógł iść do normalnej roboty 16.03.12, 14:15
        douglasmclloyd napisał:

> Zachciało mu sie prezydentury i jeszcze narzeka.
        >
        To my powinniśmy się wstydzić, że nasi byli prezydenci (wszyscy bez wyjątku!) dostają mniej emerytury niż np. ja... No i powiedz mi z autopsji, jakim trzeba być bucem, by takie farmazony jak ty produkować....
        • remez2 Re: Mógł iść do normalnej roboty 16.03.12, 14:21
          > No i powiedz mi z autopsji, jakim trzeba być bucem, by takie farmazony jak ty produkować....
          Habit is a second nature. :- (

----------------
          • simera16 Re: Mógł iść do normalnej roboty 16.03.12, 14:25
            remez2 napisał:

> > No i powiedz mi z autopsji, jakim trzeba być bucem, by takie farmazony ja
            > k ty produkować....
            > Habit is a second nature. :- (
            >
            > ----------------
        • douglasmclloyd Re: Mógł iść do normalnej roboty 16.03.12, 14:33
          simera16 napisał:

> To my powinniśmy się wstydzić, że nasi byli prezydenci (wszyscy bez wyjątku!) d
          > ostają mniej emerytury niż np. ja...

No przecież napisałem, że mógł iść do takiej roboty, jak np. ty i teraz nie biadolić.
          • simera16 Re: Mógł iść do normalnej roboty 16.03.12, 14:37
            douglasmclloyd napisał:

> simera16 napisał:
            >
            > > To my powinniśmy się wstydzić, że nasi byli prezydenci (wszyscy bez wyjąt
            > ku!) d
            > > ostają mniej emerytury niż np. ja...
            >
            > No przecież napisałem, że mógł iść do takiej roboty, jak np. ty i teraz nie bia
            > dolić.
            >
            >
            Jesteś dla mnie enigmą... Ale jest zbyt pięknie na zewnątrz, bym starał się to "rozkiminić"...
      • zoil44elwer Re: Mógł iść do normalnej roboty 16.03.12, 15:01
        douglasmclloyd napisał:

> Zachciało mu sie prezydentury i jeszcze narzeka.
        >
        Lech W chciał bo musiał wrócić do pracy w stoczni!Ale wtedy(1995) odstawił szopkę,przyjechał Mercem z ochroniarzem by znów naprawiać wózki akumulatorowe! Bo ten milion dolarów które dostał od amerykańskiej wytwórni filmowej w 1993,dał na zupki dla bezrobotnych których zwolnił L Balcerowicz?A dworek na ul Polanki w Gdańsku dostał od wdzięcznego narodu polskiego?
        • douglasmclloyd Re: Mógł iść do normalnej roboty 16.03.12, 16:30
          zoil44elwer napisał:

> Lech W chciał bo musiał wrócić do pracy w stoczni!

Przynajmniej miał gdzie wrócić, a Kwasowi komitet KC PZPR zlikwidowali i został na lodzie.

> Ale wtedy(1995) odstawił szop
          > kę,przyjechał Mercem z ochroniarzem by znów naprawiać wózki akumulatorowe! Bo
          > ten milion dolarów które dostał od amerykańskiej wytwórni filmowej w 1993,dał n
          > a zupki dla bezrobotnych których zwolnił L Balcerowicz?A dworek na ul Polanki w
          > Gdańsku dostał od wdzięcznego narodu polskiego?

Wałęsa ma kasę i nie narzeka.
          • zoil44elwer Re: Mógł iść do normalnej roboty 16.03.12, 16:41
            douglasmclloyd napisał:

> zoil44elwer napisał:
            >
            > > Lech W chciał bo musiał wrócić do pracy w stoczni!
            >
            > Przynajmniej miał gdzie wrócić, a Kwasowi komitet KC PZPR zlikwidowali i został
            > na lodzie.

> LW wtedy miał jeszcze gdzie wrócić ale ze strachem przed kolegami ze stoczni więc przybył z BORowikiem by nie dostać wpie...Wtedy w Europie śmiano się z bezrobotnego Wałęsy który przyjechał Mercedesem do pracy w stoczni w towarzystwie ochroniarza! Wałęsa jeszcze jest tylko stoczni już nie ma!
    • remez2 W tej sprawie ma rację. ntx 16.03.12, 13:56

----------
      • douglasmclloyd W tym, że chciałby skoczyć do Szwajcarii 16.03.12, 16:26
        na narty, ale mu kasy brakuje? Bambosze na nogi i niech żyje, jak na emeryta przystało. Z swoją reprezentacyjną funkcję i wysłanie naszych wojsk na amerykańską wojnę i tak dużo dostaje. Beza niech się do roboty weźmie i nieroba utrzymuje.
        • simera16 Re: W tym, że chciałby skoczyć do Szwajcarii 16.03.12, 16:50
          douglasmclloyd napisał:

> na narty, ale mu kasy brakuje? Bambosze na nogi i niech żyje, jak na emeryta pr
          > zystało. Z swoją reprezentacyjną funkcję i wysłanie naszych wojsk na amerykańsk
          > ą wojnę i tak dużo dostaje. Beza niech się do roboty weźmie i nieroba utrzymuje
          > .
          >
          Wybitne myśli płodzisz...
    • tujacek ci co go wybrali niech się zrzucą .. 16.03.12, 14:03
      na czerwonego...

Po mojemu to powinno wystarczyć! Nie mylić z wypracowanymi emeryturami!
      • simera16 Re: ci co go wybrali niech się zrzucą .. 16.03.12, 14:17
        tujacek napisał:

> na czerwonego...
        >
        > Po mojemu to powinno wystarczyć! Nie mylić z wypracowanymi emeryturami!
        >
        Mam, nadzieję, ze ty się na Głodzia czy inne klechy zrzucasz więcej, niż przeznacza państwo na ich utrzymanie z naszych podatków.
        • tujacek Re: ci co go wybrali niech się zrzucą .. 16.03.12, 14:37
          Wprost przeciwnie! Nie zamierzam się zrzucać na nikogo, poza podatkami i składkami, które płacą wszyscy obywatele!
          Kwaśniewski otrzymuje zaopatrzenie w wysokości oscylującej wokół średniej krajowej, co powinno mu w zupełności wystarczyć na utrzymanie.
          Nikt mu nie broni, ani dalej pracować, ani otrzymywać emerytury, którą sobie wypracował! Nikt go nie zmuszał do bycia prezydentem, a te 4 tyś, to moim zdaniem jest niezła rekompensata i dodatek do innych dochodów (np. wypracowanej renty)!
          • simera16 Re: ci co go wybrali niech się zrzucą .. 16.03.12, 14:52
            tujacek napisał:

> Wprost przeciwnie! Nie zamierzam się zrzucać na nikogo, poza podatkami i składk
            > ami, które płacą wszyscy obywatele!
            > Kwaśniewski otrzymuje zaopatrzenie w wysokości oscylującej wokół średniej krajo
            > wej, co powinno mu w zupełności wystarczyć na utrzymanie.
            > Nikt mu nie broni, ani dalej pracować, ani otrzymywać emerytury, którą sobie wy
            > pracował! Nikt go nie zmuszał do bycia prezydentem, a te 4 tyś, to moim zdaniem
            > jest niezła rekompensata i dodatek do innych dochodów (np. wypracowanej renty)
            > !
            >
            Wow! Jakiś ty zasadniczy! Jedno pytanie; Wiesz li ty kto to prezydent, prestiż etc.? O dumie narodowej nie wspomnę... Wałęsy nie lubię, Jaruzelski wzbudza we mnie ambiwalentne uczucia, Kaczyński gdyby żył w dalszym ciągu wzbudzałby we mnie zniesmaczenie, ale nie napisałbym o żadnym prezydencie swojego kraju, że nie musiał nim być, lub niech sobie dorabia... Są kraje których większych darmozjadów utrzymują, ot choćby takie jak monarchie konstytucyjne... Ale to inne kraje, inni ludzie... to nie Polska, a żal.
            • tujacek Re: ci co go wybrali niech się zrzucą .. 16.03.12, 15:34
              >>> Ale to inne kraje, inni ludzie... to nie Polska, a żal.

Żal, że Kwaśniewski nie założył dynastii? Wychowywali go przecież na następnego pierwszego ... w PZPR :))) Niestety na skutek pokręconej historii został ... prezydentem :( Wspominanie przy tej okazji o Jaruzelskim to strzelanie sobie w stopę :>>> Szanse, że go sprawiedliwie osądzą za mordowanie robotników są coraz mniejsze, chyba ucieknie do grobu ...

> Wow! Jakiś ty zasadniczy!
              A ty jesteś ... śmieszny???

Urząd jak urząd, jaki prestiżowy to pokazał kilka razy "goleń" Kwaśniewski. On tego urzędu nie szanował, ja szanuję, ale uważam, że ludzie są równi.
              • simera16 Re: ci co go wybrali niech się zrzucą .. 16.03.12, 16:48
                tujacek napisał:
                >
                > Żal, że Kwaśniewski nie założył dynastii? Wychowywali go przecież na następnego
                > pierwszego ... w PZPR :))) Niestety na skutek pokręconej historii został ... p
                > rezydentem :( Wspominanie przy tej okazji o Jaruzelskim to strzelanie sobie w s
                > topę :>>> Szanse, że go sprawiedliwie osądzą za mordowanie robotnik
                > ów są coraz mniejsze, chyba ucieknie do grobu ...
                >
                Masz rację; Nie jesteś zasadniczy. Jesteś zakompleksiony kołtun myślący zero-jedynkowo. Stary już jestem, ale nie ma we mnie tyle żółci co w tobie. Masz na oczach klapki, jak koń ciągnący karawan. Kwaśniewski pijany, był o wiele lepszym prezydentem niż trzeźwy Kaczyński, czy Wałęsa. Żadnemu jednak nie wolno odmawiać tego, że to obywatele wybrali go na urząd. Dlatego też należy im się to, o czym mówi Kwaśniewski. Co do Jaruzelskiego...hmmm...; Widać nie ma na niego tak mocnych "kwitów", skoro nawet Zero Ziobro nie dał mu rady. Zostaw więc te rozstrzygnięcia historii, no chyba, że jedynie KS by cię satysfakcjonował.
                > A ty jesteś ... śmieszny???
                >
                > Urząd jak urząd, jaki prestiżowy to pokazał kilka razy "goleń" Kwaśniewski. On
                > tego urzędu nie szanował, ja szanuję, ale uważam, że ludzie są równi.
                >
                Widać Orwella nie czytałeś...
                • tujacek Re: ci co go wybrali niech się zrzucą .. 16.03.12, 18:27
                  > Jesteś zakompleksiony kołtun myślący zero-jedynkowo ....
                  Jeżeli myślisz, że plucie na adwersarza wzmacnia twoje argumenty ...

> Stary już jestem, ale nie ma we mnie tyle żółci co w tobie.
                  Skoro twierdzisz, że jesteś stary, nie będę się sprzeciwiał. Przypomnę tylko, że jest ciąg dalszy: "..stary i ....". Co ty możesz wiedzieć o mojej żółci? Uważasz, że skoro jestem usatysfakcjonowany swoim życiem, to powinienem zapomnieć o zamordowanych stoczniowcach i górnikach. Albo akceptować Jaruzelskiego, zapominając kim był, tylko dlatego że wybrano go na prezydenta wskutek zmowy?

> Kwaśniewski pijany, był o wiele lepszym prezydentem ...
                  Ośmieszasz sam siebie broniąc takimi argumentami nadprzyrodzoności urzędu prezydenta :)))

> Widać Orwella nie czytałeś...
                  Taka twoja SB-ecka dusza. Wiesz o wszystkich wszystko. A ja szanuję ludzi za to kim są, a nie za to co wychapali. I nadal będę uważał, że ludzie są równi. Zupełnie inaczej niż zadeklarowane komuchy ... :>
                  • simera16 Re: ci co go wybrali niech się zrzucą .. 16.03.12, 18:38
                    tujacek napisał:

> Jeżeli myślisz, że plucie na adwersarza wzmacnia twoje argumenty ...
                    >
                    Tak myślę, z tym że to nie plucie, a opisanie stanu faktycznego...
                    >
                    > Skoro twierdzisz, że jesteś stary, nie będę się sprzeciwiał. Przypomnę tylko, ż
                    > e jest ciąg dalszy: "..stary i ....". Co ty możesz wiedzieć o mojej żółci? Uważ
                    > asz, że skoro jestem usatysfakcjonowany swoim życiem, to powinienem zapomnieć o
                    > zamordowanych stoczniowcach i górnikach. Albo akceptować Jaruzelskiego, zapomi
                    > nając kim był, tylko dlatego że wybrano go na prezydenta wskutek zmowy?
                    >
                    Wiesz, w sempiternie mam co o mnie i moim wieku myślisz... O twojej żółci wiem tyle ile wyczytać mogę w twoich bezrefleksyjnych komentarzach. A to sporo. Ocenę Jaruzelskiego zostaw historii, bo jak widzę młody i na IPNie wychowany jesteś, to i niewiele z autopsji pamiętasz..
                    >
                    > Ośmieszasz sam siebie broniąc takimi argumentami nadprzyrodzoności urzędu prezy
                    > denta :)))
                    >
                    Skoro tak mówisz... Ale skąd wiesz, że to nie ty się ośmieszasz?
                    >
                    > Taka twoja SB-ecka dusza. Wiesz o wszystkich wszystko. A ja szanuję ludzi za to
                    > kim są, a nie za to co wychapali. I nadal będę uważał, że ludzie są równi. Zup
                    > ełnie inaczej niż zadeklarowane komuchy ... :>
                    >
                    Nie jesteś pierwszy, który mnie w eSBecję wpisuje...bawi mnie to. O takiej jak ty piszesz równości, to już WKP(b) dywagowała... Pa Aniołku!
          • wemur Re: ci co go wybrali niech się zrzucą .. 16.03.12, 18:48
            wszyscy urzędnicy państwowi najwyzszego szczebla wraz z prezydentem oraz posłami i senatorami powinni mieć emerytury zalezne od efektów swojej i swoich nastepców pracy , czyli np. w wysokości średniej krajowej. Mielibyśmy wtedy wyższe średnie...
    • mariner4 Gołda dorwałe dyskutantów.... 16.03.12, 14:49
      Fajnie się z nią gada?
      M.
      • simera16 Re: Gołda dorwałe dyskutantów.... 16.03.12, 14:54
        mariner4 napisał:

> Fajnie się z nią gada?
        >
        Nie, bo trzeba przezwyciężać odruch wymiotny...
    • pan.nikt Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 14:58
      i ma rację AMEN.
      TA EMERYTURA URĄGA PREZYDENTOWI.

Inny temat to "boki", często nielegalne. Wtedy należy wytoczyć proces udowodnić winę, pozbawić majątku i dać emeryturę w pierdlu.

Dopóty, dopóki jest NIEWINNY taka emerytura, to ŚMIECH.
      • zoil44elwer Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 15:11
        A kto takie śmieszne emerytury byłym prezydentom ustanowił?
      • douglasmclloyd Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 16:32
        pan.nikt napisał:

> i ma rację AMEN.
        > TA EMERYTURA URĄGA PREZYDENTOWI.

Jakiemu prezydentowi. To EMERYT jest.
        • simera16 Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 16:52
          douglasmclloyd napisał:

> pan.nikt napisał:
          >
          > > i ma rację AMEN.
          > > TA EMERYTURA URĄGA PREZYDENTOWI.
          >
          > Jakiemu prezydentowi. To EMERYT jest.
          >
          Widzisz gościu, tytuł prezydenta, sędziego czy ambasadora przysługuje dożywotnio....
          • douglasmclloyd Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 17:09
            simera16 napisał:

> Widzisz gościu, tytuł prezydenta, sędziego czy ambasadora przysługuje dożywotni
            > o....

... a emerytura emerytowi.
            • simera16 Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 17:24
              douglasmclloyd napisał:

> simera16 napisał:
              >
              > > Widzisz gościu, tytuł prezydenta, sędziego czy ambasadora przysługuje doż
              > ywotni
              > > o....
              >
              > ... a emerytura emerytowi.
              >
              Tja...; A myślenie, myślącemu...
    • porannakawa01 Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 15:07
      Wg mnie większość tych tutaj dyskutujących zazachowuje się w sposób sqjurwajsenski.
      Prezydent - gdy już został wybrany większoscią Poloaków to po zakończeniu urzedowania powinien żyć godnie ze swojej emerytury a nie dorabiać lub wracać do swojego zakładu pracy.
      Miejmy honor i poustawiajmy to wszystko we właściwych proporcjach.
      Wygląda to tak jak w przedwojennym dowciepie gdy szewc zazdrościł proboszczowi, że ten kanonikiem został.
      Polskie ohydne przywary - zawiść bezinteresowna, z której nic nie wynika.
      Myślałam w tej sytuacji o Kaczyńskim i choć go uważałam za miernotę intelektualną i przynoszącą wstyd normalnym - wg mnie niechby na godnej emeryturze dożywał swego, cieszył się wnukami - przecież na wykłady nikt nie zaprosiłby - ale miło byłoby popatrzeć na staruszka jak w parku z wnuczką na spacerze karmi kaczki.
      Popatrzcie na dysproporcje - Głódź a Prezydent - takie coś ośmiesza autorytet państwa.
      Nas samych.
      • muchozolx Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 15:23
        Najpierw to trzeba sobie zasłużyć na wysoką emeryturę.Chce ja dostac np. za Charków???
        • pan.nikt Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 15:32
          Tak, czy inaczej 10,lat był naszym Prezydentem.
          • douglasmclloyd Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 16:36
            pan.nikt napisał:

> Tak, czy inaczej 10,lat był naszym Prezydentem.

A kto go o to prosił?
            • simera16 Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 16:54
              douglasmclloyd napisał:

> pan.nikt napisał:
              >
              > > Tak, czy inaczej 10,lat był naszym Prezydentem.
              >
              > A kto go o to prosił?
              >
              No pewnie nie ty, bo z treści wynika, że nie masz jeszcze z uwagi na wiek, prawa wyborczego...
        • zoil44elwer Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 15:38
          Chyba gorączka filipińska zniszczyła Kwachowi rozum! Mam jeszcze nadzieję że Kwach,amerykański lokaj stanie przed TS za wysłanie WP do Iraku i za tajne więzienia CIA w Polsce!
        • simera16 Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 16:53
          muchozolx napisał:

> Najpierw to trzeba sobie zasłużyć na wysoką emeryturę.Chce ja dostac np. za Cha
          > rków???
          >
          Gółdź dostał. A w samolocie chlali razem. Tylko katabas łeb mocniejszy ma...
      • douglasmclloyd Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 16:34
        porannakawa01 napisała:

> Wg mnie większość tych tutaj dyskutujących zazachowuje się w sposób sqjurwajsen
        > ski.
        > Prezydent - gdy już został wybrany większoscią Poloaków to po zakończeniu urzed
        > owania powinien żyć godnie ze swojej emerytury

Za 4 tysiące Kwaśniewski może żyć godnie, ale on chce żyć wystawnie.
        • simera16 Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 16:55
          douglasmclloyd napisał:
          >
          > Za 4 tysiące Kwaśniewski może żyć godnie, ale on chce żyć wystawnie.
          >
          Jak na byłego prezydenta przystało...
    • zoil44elwer Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 15:33
      "Lepsze" są żony byłych prezydentów,one domagają siem emerytur prezydenckich!!
    • icek.goldberg Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 15:42
      A niech pracuje, leń pieprzony, do 14 XI 2021 r., a chce więcej, to z drugiego i trzeciego filara.
      Poza tym nachapał się w PRL-u i nie musiał wszystkiego przechlać!!!
      • zoil44elwer Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 15:44
        Ordynus z Ordynackiej(SZSP)
    • cillian1 Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 15:49
      Że tacy mają jeszcze odwagę się odzywać!

k..wa mać!
    • free-e-uropa wstydem dla Polski sa miliony nedzarzy, których 16.03.12, 16:06
      Kwasniewski (razem z innymi rezimowymi oszustami) pomagał globalnym mafiom produkowac w Polsce , oddajac im cale polskie narodowe mienie i samemu sie przy tym uwlaszczajac. Jest bezczelnoscia, zeby ten milioner narzekal na emeryture, gdy miliony Polakow zyja w nedzy.
    • porannakawa01 Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 16:34
      I w dalszym ciągu głosy dziwne. Głosy zawiści szewców zazdroszczących proboszczowi, że kanonikiem został.
      Ohydne polskie piekło, gdzie diabła do pilnowania nie potrzeba.
      Niech były Prezydent idzie do pracy, do jakiegoś biura, do warsztatu elektrycznego?
      Pogieło was ohydni i zawistni szewcy?
      • douglasmclloyd Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 16:40
        porannakawa01 napisała:

> I w dalszym ciągu głosy dziwne. Głosy zawiści szewców zazdroszczących proboszcz
        > owi, że kanonikiem został.
        > Ohydne polskie piekło, gdzie diabła do pilnowania nie potrzeba.
        > Niech były Prezydent idzie do pracy, do jakiegoś biura, do warsztatu elektryczn
        > ego?
        > Pogieło was ohydni i zawistni szewcy?

O czym ty p...sz, emeryt Kwaśniewski dostaje emeryturę, chociaż napracował się mniej niż 35-letni policjant. Przykład Kwasa dowodzi, iż nie można na prezydenta wybierać gołodupców.
        • simera16 Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 17:02
          douglasmclloyd napisał:

>
          > O czym ty p...sz, emeryt Kwaśniewski dostaje emeryturę, chociaż napracował się
          > mniej niż 35-letni policjant.
          Przykład Kwasa dowodzi, iż nie można na prezydent
          > a wybierać gołodupców.
          >
          >
          No chyba, że jest się agentem CBA do specjalnych damsko-męskich poruczeń...
      • free-e-uropa Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 16:41
        niczego nie rozumiesz lub swiadomie mieszasz zawisc ze sprawiedliwoscia. Politycy odpowiedzialni za zrujnowanie Polski , tacy jak Kwasniewski i wszyscy inni, powinni zyc o chlebie i wodzie, a on nadal jezdzi BMW i zyje jak krol za kase nedzarzy Polakow, ale nadal narzeka.
      • simera16 Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 17:00
        porannakawa01 napisała:

> I w dalszym ciągu głosy dziwne. Głosy zawiści szewców zazdroszczących proboszcz
        > owi, że kanonikiem został.
        > Ohydne polskie piekło, gdzie diabła do pilnowania nie potrzeba.
        > Niech były Prezydent idzie do pracy, do jakiegoś biura, do warsztatu elektryczn
        > ego?
        > Pogieło was ohydni i zawistni szewcy?
        >
        Kiedy samemu zbiera się puszki, to chce się by byli prezydenci czynili to samo.... Dla tej równości gotowi WKP(b reaktywować...
      • zoil44elwer Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 18:05
        Kwas się tak starał a Jankesy nie dali mu fuchy ani w ONZ,NATO,MFW,w BŚ,nawet nie dali prezesury w MKOL.I na wykłady do USA nie zapraszają!
        • simera16 Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 18:24
          zoil44elwer napisał:

> Kwas się tak starał a Jankesy nie dali mu fuchy ani w ONZ,NATO,MFW,w BŚ,nawet n
          > ie dali prezesury w MKOL.I na wykłady do USA nie zapraszają!
          >
          Tyś tyż pół(?) życia fedrowoł, a gruby ci nie dali...
    • rzewuski1 Re: Kwaśniewski żali się na swoją emeryturę 16.03.12, 18:27
      ja się nie wstydzę ze były prezydent dostaje tak emeryturę

• tujacek budowanie państwowości i społeczeństwa ... 16.03.12, 18:36
      Państwowości i społeczeństwa nie buduje się fundując gratyfikacje byłym urzędnikom, ale wybierając na te urzędy przyzwoitych ludzi.
      Jaruzelski i Kwaśniewski są świetnymi przykładami naszej trudnej drogi do budowania Państwa demokratycznego i obywatelskiego.
      • simera16 Re: budowanie państwowości i społeczeństwa ... 16.03.12, 18:42
        tujacek napisał:

> Państwowości i społeczeństwa nie buduje się fundując gratyfikacje byłym urzędni
        > kom, ale wybierając na te urzędy przyzwoitych ludzi.
        > Jaruzelski i Kwaśniewski są świetnymi przykładami naszej trudnej drogi do budow
        > ania Państwa demokratycznego i obywatelskiego.
        >
        Tym bardziej, ze Kwaśniewski prezydentem był przez dwie kadencje, a odszedł z poparciem o którym tylko marzyć można. Co do Jaruzelskiego, to oceni go historia. Nastąpi to jednak nie szybko, bo przez współczesnych nie przemawia prawda historyczna, a emocje...
        • douglasmclloyd Re: budowanie państwowości i społeczeństwa ... 16.03.12, 18:54
          simera16 napisał:

> Co do Jaruzelskiego, to oceni go historia
          > . Nastąpi to jednak nie szybko, bo przez współczesnych nie przemawia prawda his
          > toryczna, a emocje...

Historia od lat puka do drzwi Jaruzela.
          • simera16 Re: budowanie państwowości i społeczeństwa ... 16.03.12, 19:05
            douglasmclloyd napisał:

> simera16 napisał:

>
            > Historia od lat puka do drzwi Jaruzela.
            >
            Ale jakoś tak nieśmiało....
            • douglasmclloyd Re: budowanie państwowości i społeczeństwa ... 16.03.12, 19:12
              simera16 napisał:

> Ale jakoś tak nieśmiało....

Śmiało, śmiało, Jaruzel cały czas po sądach ciąta, tak go historia ocenia.
              • simera16 Re: budowanie państwowości i społeczeństwa ... 16.03.12, 19:32
                douglasmclloyd napisał:

> simera16 napisał:
                >
                > > Ale jakoś tak nieśmiało....
                >
                > Śmiało, śmiało, Jaruzel cały czas po sądach ciąta, tak go historia ocenia.
                >
                No popatrz..., a sądy nie mogą. Nb.; Mówisz historia, czy interpretatorzy owej historii z takiego IPN na ten przykład?
    • granacikc wstydzicie się za emeryturę Kwacha? 17.03.12, 12:27
      ja nie i jest mi z tym całkiem dobrze :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka