administra 20.03.12, 13:15 Dlaczego w Polsce jest drogie paliwo, czy to wina UE czy też akcyzy ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.hrabia Re: Paliwo 20.03.12, 13:18 pewnie tak samo jak drogie jaja to wina Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
qwakacz Re: Paliwo 20.03.12, 16:38 Bo Tusk wie jak sie manipuluje cenami. Udowodnił to na przykładzie KGHM. Odpowiedz Link Zgłoś
kontestatorbg Re: Paliwo 20.03.12, 13:54 Drogie paliwo jest spowodowane nieprawdopodobnie dużym obciazeniem podatkowym tego produktu po to by Eurokołchoz miał z czego wyżywić swoje biurwy oraz z poodu wysokich cen ropy. Z tym że nawet wysokie ceny ropy nie spowodowałyby tego że paliwo kosztowałoby wiecej niż 3 złote. Ale na pensje dla Buzka i innych Schultzów cała Europa się musi w paliwie zrzucić Odpowiedz Link Zgłoś
kontestatorbg Re: Paliwo 20.03.12, 14:07 administra napisał: > zmniejszyć akcyzę !! Co ci da zmniejszenie akcyzy?? 20-30 groszy na litrze o ile od razu hurtownicy sobie nie zrekompensują swoich "niskich" marży, wiec na stacjach realny spadek byłby niemal nieodczuwalny Odpowiedz Link Zgłoś
kontestatorbg Re: Paliwo 20.03.12, 14:32 Nie będzie. Akcyza to akurat niemal najmniejszy podatek na paliwie i nie da się go zgodnie z przepisami UE obniżyć bardziej niż wyszło by to własnie 30 groszy Odpowiedz Link Zgłoś
kontestatorbg Re: Paliwo 20.03.12, 15:53 www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110331/KRAJSWIAT/368481701 Nie połowa tylko 30%. Z czego do ruszenia jest maksymalnie o bodajże 6% zgodnie z nasza umową z UE. Wiec jak widzisz pole do manewru niemal żadne Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Paliwo 20.03.12, 14:07 Drogie paliwo jest spowodowane nieprawdopodobnie dużym obciazeniem podatkowym tego produktu po to by Eurokołchoz miał z czego wyżywić swoje biurwy Polska ma deficyt budżetowy. Jeżeli chcesz zmniejszyć podatki to gdzie ciąć? Odpowiedz Link Zgłoś
kontestatorbg Re: Paliwo 20.03.12, 14:22 A co mnie deficyt Polski obchodzi?? JA do niego doprowadziłem, że mam teraz ponosić konsekwencję?? Niech się przyjrzą prywatyzacjom z lat 90-tych i zobaczą ile przedsiębiorstw po zaniżonej wartości zostało sprzedane i niech teraz albo kupujący dopłaci różnice albo niech ponownie znacjonalizują zakłady i już masz. A nie tylko k...a cięcia i podwyżki bo się kilku obłowiło na majątku narodowym, a teraz rozkładają łapy i mówią Nie ma no to większa zrzutka Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Paliwo 20.03.12, 14:31 kontestatorbg napisał: > A co mnie deficyt Polski obchodzi?? JA do niego doprowadziłem, że mam teraz pon > osić konsekwencję?? > doprowadziłeś ,doprowadziłeś godząc się na takie rządy jakie mamy od lat. zresztą jak my wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Paliwo 20.03.12, 15:28 A co mnie deficyt Polski obchodzi?? JA do niego doprowadziłem, że mam teraz ponosić konsekwencję?? Wiesz, mam nadzieję, że nie będą nami rządzić ludzie, którzy podobnie chcieliby ignorować realia. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Za kasę uzyskaną ze sprzedarzy mieszkania, które 20.03.12, 16:09 administra napisał: > za co ?? Ci darowął naczelny idiota (Te jedno z obiecanych 3 milionów) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Za kasę uzyskaną ze sprzedarzy mieszkania, kt 20.03.12, 16:09 sprzedaży oczywiście jak by kto pytał Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Paliwo 20.03.12, 16:04 spokojny.zenek napisał: > A gdzie jest tanie? Dla Niemca zarabiającego 3 tys Euro/m-c, litr paliwa za 3 euro(12 PLN) to taniocha.Bo dla Polaka zarabiającego 3 tys ale PLN to drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Paliwo 20.03.12, 16:01 Tusk dopasowuje podatek akcyzowy i VAT do akcyzy i VATu unijnego.Tylko dochody Polaków są 3-4 razy niższe niż zachodnich europejczyków.A gdyby jeszcze polscy kapitaliści płacili za porównywalną pracę 50 % tego co zachodni przedsiębiorcy,to polska gospodarka (w/g Tuska najlepsza w Europie)padła by twarzą na pysk! Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Paliwo 20.03.12, 16:08 administra napisał: > więc po co taka podwyżka ?? to nie wiesz kretynie żeby "naród Polski" eksterminować. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Paliwo 20.03.12, 16:12 administra napisał: > Polacy są silni i nie dadzą się !! może ale ciebie to nie dotyczy skamlesz,jęczysz jak stara aborygenka. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Paliwo 20.03.12, 16:16 administra napisał: > kto cie takiego słownictwa nauczył ?? grzyb Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Paliwo 20.03.12, 16:38 m.c.hrabia napisał: > rudy rudy ryc Z Sopotu? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Paliwo 20.03.12, 16:37 administra napisał: > kto cie takiego słownictwa nauczył ?? Un z chrabjów Komoruskich,z Ruskiej Budy! Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Paliwo 20.03.12, 16:42 zoil44elwer napisał: > administra napisał: > > > kto cie takiego słownictwa nauczył ?? > Un z chrabjów Komoruskich,z Ruskiej Budy! > mylisz się z samej budy Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Paliwo 20.03.12, 16:06 zoil44elwer napisał: > Tusk dopasowuje podatek akcyzowy i VAT do akcyzy i VATu unijnego.Tylko dochody > Polaków są 3-4 razy niższe niż zachodnich europejczyków.A gdyby jeszcze polscy > kapitaliści płacili za porównywalną pracę 50 % tego co zachodni przedsiębiorcy, > to polska gospodarka (w/g Tuska najlepsza w Europie)padła by twarzą na pysk! O! ekonomista samouk żeby nie powiedzieć tłuk. trzeba było swe "mądrości" wyrażać 30 lat na zad,pasowałbyś do towarzystwa Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Paliwo 20.03.12, 16:35 Akcyza unijna na paczkę papierosów,litr alkoholu,litr paliwa ma być w RP3 porównywalna bo dyrektywy unijne do tego zobowiązują? Odpowiedz Link Zgłoś
administra Re: Paliwo 20.03.12, 16:37 nie porównuj akcyzy paliwa do papierosów !! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Paliwo 20.03.12, 16:46 Bo drakońska akcyza na papierosy i alkohol jest słuszna a na paliwo niesłuszna? Odpowiedz Link Zgłoś