Dodaj do ulubionych

Palikociarnia, Stadion X Lecia, Troja i Kartagina.

04.04.12, 13:52
Od pewnego czasu noszę się z zamiarem złożenia doniesienia do prokuratury z wnioskiem o wszczęcie postępowania w kwestii zburzenia Troi...
A drugie w kwestii zburzenia Kartaginy.

Skoro palikociarnia donosi do prokuratury w kwestii zburzenia Stadionu X-Lecia to i mnie wolno, no nie?

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,11480624,Zburzenie_Stadionu_X_lecia_bylo_nielegalne___Zabytek_.html
Obserwuj wątek
    • zoil44elwer Re: Palikociarnia, Stadion X Lecia, Troja i Karta 04.04.12, 14:37
      Trzeba prewencyjnie zawiadomić prokuraturę o zamiarze zburzenia PKiN przez R Sikorskiego.
    • indris Różnica... 04.04.12, 14:56
      ...polega na tym, że w Polsce nie prowadzi się postępowania wobec osób nieżyjących.
      • wlodzimierz.ilicz Myślisz, że jak ktoś jest nienormalny to 04.04.12, 15:51
        ma dla niego znaczenie czy składa doniesienie na żyjących czy na nieżyjących?
        • indris Myślę że prokuraturze jest łatwiej... 04.04.12, 23:26
          ...uzasadnić odrzucenie takiego wniosku, który odnosi się do osób nieżyjących..
          • chateau Re: Myślę że prokuraturze jest łatwiej... 05.04.12, 00:08
            Najpierw IPN musiałby ustalić, że potencjalni sprawcy nie żyją. Także IMHO droga otwarta ;-)
            • remez2 Re: Myślę że prokuraturze jest łatwiej... 05.04.12, 00:13
              chateau napisał:

> Najpierw IPN musiałby ustalić, że potencjalni sprawcy nie żyją.
              W tej materii mają niepodważalne osiągnięcia. Ustali już, że A. Hitler i H. Himmler nie żyją.

----------------
              • jot-es49 I tylko Lenin... 05.04.12, 07:03
                wiecznie żywy?
                A co z "krwawym Felusiem"?
    • kzet69 Re: Palikociarnia, Stadion X Lecia, Troja i Karta 04.04.12, 22:38
      "- Moim osobistym zdaniem Stadion Dziesięciolecia zabytkiem archeologicznym oczywiście nie był. Ale spełniał wymogi przepisów ustawy o ochronie zabytków z 2003 r., by go tak traktować. Upraszam się o konsekwencję, jeżeli przepisy obowiązują, to trzeba ich przestrzegać, albo je zmienić - mówi Marcin Rudnicki. Przekonuje: - Prawo ochrony zabytków jest bublem prawnym, w znacznej mierze powtarzającym zapisy ustawy z 1962 r., przyjętej za Władysława Gomułki. Te przepisy bujają w obłokach, pozwalają na niezwykle szerokie obejmowanie ochroną prawie wszystkiego, przy jednoczesnym braku egzekwowania kar za naruszanie tych przepisów. "

I taki jest cel tej akcji, ale ty czytasz tylko tytuły i nagłówki....
      • remez2 Re: Palikociarnia, Stadion X Lecia, Troja i Karta 04.04.12, 22:59
        > "- Moim osobistym zdaniem Stadion Dziesięciolecia
        > Upraszam się o konsekwencję
        Jest jakaś hodowla tych intelektualistów? Akademia w Klewkach?
        --------------------
        • kzet69 Re: Palikociarnia, Stadion X Lecia, Troja i Karta 04.04.12, 23:10
          Ty mi lepiej powiedz jacy to intelektualiści pichcili przez ostatnie 20 lat polskie prawo, ze lekko licząc co druga ustawa jest albo bublem prawnym, albo niezgodna z innymi ustawami, albo martwa bo nie sie do niej stworzyć aktów wykonawczych.
          • remez2 Re: Palikociarnia, Stadion X Lecia, Troja i Karta 04.04.12, 23:24
            kzet69 napisał:

> Ty mi lepiej powiedz jacy to intelektualiści pichcili przez ostatnie 20 lat pol
            > skie prawo, ze lekko licząc co druga ustawa jest albo bublem prawnym, albo niez
            > godna z innymi ustawami, albo martwa bo nie sie do niej stworzyć aktów wykonawczych.
            Wybrańcy narodu. Jak słyszę/czytam, że nie ma woli politycznej aby przyjąć Kartę Praw Podstawowych, to mam chęć emigrować.

-----------------
          • adamusb Re: Palikociarnia, Stadion X Lecia, Troja i Karta 05.04.12, 06:59
            kzet69 napisał:

> Ty mi lepiej powiedz jacy to intelektualiści pichcili przez ostatnie 20 lat pol
            > skie prawo,

jednym z tych intelektualistów tworzących nasze prawo był jeden filozof, Janusz Palikot.
    • haen2010 Lobby konserwatorów zabytków 05.04.12, 07:51
      Wymusiło na przyglupich posłach ustawę, która blokuje setki, a może tysiące inwestycji w państwie. Ten, który wymusi jej zmianę jest godzien najwyższego szacunku, a nie wyśmiewania przez głupoli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka