Dodaj do ulubionych

Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!!

23.04.12, 16:23
PiS skierowało protest do Rady Etyki Mediów w sprawie okładki najnowszego tygodnika "Newsweek". Według PiS, przedstawiono na niej posła tej partii Antoniego Macierewicza jako terrorystę. Zdaniem szefa klubu PiS Mariusza Błaszczaka, okładka ta jest przejawem "wścieklizny politycznej".

Mariusza Błaszczaka i jego zakłamane pisuarowe towarzycho nie obrażały okładki Gazety Posiej, która w wyniku ataku wścieklizny politycznej tak oto przedstawiała premiera RP wybranego w demokratycznych wyborach:
www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/280s/kategorie/gp2011okladka49.jpg
www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/200s/kategorie/gp2011okladka28.jpg
www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/200s/kategorie/gp2011okladka26.jpg
www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/200s/kategorie/gp2011okladka22.jpg
www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/200s/kategorie/gp2011okladka47.jpg

No to teraz Mariuszu, skoro odwaliłem za Ciebie czarną robotę siadaj do komputera i pisz donosik na „Gazetę Polską”. To, że jesteś wybitnym pisuarem nie oznacza przecież, że automatycznie jesteś obłudnym hipokrytą, mylę się?
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 16:38
      Okładka Newsweeka to przejaw przemysłu pogardy. Okładki Gazety Polskiej to kwintesencja wolności słowa.
      • tw_wielgus Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 16:42
        Ciiiiii!!! Nie mów tego głośno! Ty wiesz, że te cymbały sterowane radiem gotowe w to uwierzyć?
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 16:44
          Żadne ciii, to Prawda Do Której Należy Dążyć!
          • tw_wielgus Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 17:04
            Ale czy prawda im nie zaszkodzi? Widziałeś przecież jakie objawy wywołało ogłoszenie przyczyn, które doprowadziły do katastrofy pod Smoleńskiem.
      • bryt.bryt przemysl 23.04.12, 21:32
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Okładka Newsweeka to przejaw przemysłu pogardy(...)

Ciekawe jak dlugo bedziemy czekac na takie stwierdzenie wyrazone na przyklad przez jakiegos redaktora niepokornego? Moze Semka sie wypowie?
    • mike.recz Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 16:42
      Antka można przedstawiać tylko tak:

www.panstwo.net/uploads/imagecache/250s/kategorie/np_76_okladka.jpg
      a zaprzańców tak:

i.pinger.pl/pgr17/c9a5dfc1001d1d0b4e92d53f/gp2011okladka40.jpg
      www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/250s/kategorie/okladka18gp.jpg
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 16:45
        Na tym polega obiektywizm i niezależność mediów.
        • mike.recz Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 16:54
          W pełni się zgadzam:

www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/200s/kategorie/gp2011okladka29.jpg
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 16:57
            Cudowny przykład wolności słowa, której zresztą w reżimie ryżego nie ma i przez to taka okładka niezależnej Gazety Polskiej nie powstała.
            • bryt.bryt wyobraznia 23.04.12, 21:34
              obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Cudowny przykład wolności słowa, której zresztą w reżimie ryżego nie ma i przez
              > to taka okładka niezależnej Gazety Polskiej nie powstała.

Ale w rezimie wyobraznia dorodnie sie rozwija. Dzieki niej taka okladke mozemy sobie wymyslic.
      • tw_wielgus Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 16:58
        Taki przekaz obowiązuje w mediach WOLNYCH, NIEZALEŻNYCH, którym dobro demokracji właściwej debaty politycznej szczególnie leży na sercu. Myślę że taki przekaz narzuciła partia i WOLNE i NIEZALEŻNE media się do niej zastosowały.

mike.recz napisał:

> Antka można przedstawiać tylko tak:
        >
        > www.panstwo.net/uploads/imagecache/250s/kategorie/np_76_okladka.jpg
        > a zaprzańców tak:
        >
        > i.pinger.pl/pgr17/c9a5dfc1001d1d0b4e92d53f/gp2011okladka40.jpg
        > www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/250s/kategorie/okladka18gp.jpg
    • mariner4 Jemu nie chodzi o prawdę. On wie, ze kłamie 23.04.12, 16:48
      w każdej wypowiedzi i wie że trafi z tym tylko do motłochu. Co widać i na FK
      Błaszczak nie ma honoru ani przyzwoitości. Robi to co mu prezes każe. Jestem przekonany, że marnie skończy.
      M.
      • tw_wielgus Re: Jemu nie chodzi o prawdę. On wie, ze kłamie 23.04.12, 17:06
        Honor i przyzwoitość...?! U polityka? Pisuarowego polityka..?!
    • tullus_hostiliusz Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 16:53
      Nie wiem, o co chodzi Błaszczakowi. Dla mnie ta okładka jest umyślnym podkręcaniem spirali agresji i nienawiści przez funkcyjnego Lisa i dlatego jest nieetyczna. Tym bardziej, że Lis sam niedawno pozował na bezstronnego mędrca i pisał, że dla Polaków jedną z najwazniejszych wartości jest "normalność i stabilizacja". Ta okładka udowadnia, że wszelkie podejrzenia, jakoby Lis był bezczelnym hipokrytą, są bezpodstawne.
      opinie.newsweek.pl/lis--inwazja-nienawisci,90970,1,1.html
      • dupetek Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 16:59
        Spróbuj zacząć rozwiązywać swoje dylematy u psychiatry, a nie na forach publicznych!! Specjalnie nicka założyłaś żeby pochwalić się swoimi ułomnościami???
        • olga_w_ogrodzie Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 20:14
          to nie ona.
          to on.
      • tw_wielgus Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 17:02
        Przeczytałem Twojego posta i mogę z całą stanowczością stwierdzić że wykonujesz te dziwne ruchy mające na celu przedłużenie swojego gatunku.
        Czyli tłumacząć na Twoje - pieprzysz.
        Lis stanął na wysokości zadania wskazując w drastyczny sposób Polakom skąd zbliża się zagrożenie dla wartości demokratycznych i chwała mu za to.
        • tullus_hostiliusz Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 17:26
          Lis jest szulerem, a nie dziennikarzem, i nie stanął na wysokości zadania, tylko zanurkował w salonowym bajorku.
          • tw_wielgus Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 18:22
            Ale Ty jesteś zmanipulowany przez czytanie pisowskiej propagandy. Normalnie jestem zdumiony jak można omotać i zniewolić rozum człowieka w wyniku ciągłego bombardowania propagandą. Lis jest jednym z najlepszych dziennikarzy w kraju. Jest wnikliwym obserwatorem i świetnym analitykiem.

Ale nie o tym ten wątek a o obrzydliwym zjawisku obłudy jaką reprezentuje towarzystwo pusuarowe. Masz coś do powiedzenia w tym temacie?

tullus_hostiliusz napisał:

> Lis jest szulerem, a nie dziennikarzem, i nie stanął na wysokości zadania, tylk
            > o zanurkował w salonowym bajorku.
            • tullus_hostiliusz Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 18:25
              Lis powinien przynajmniej udawać, że jest dziennikarzem, a nie politykiem. Takie odgryzanie się za oskarżenia o zdrade pod adresem PO tylko go kompromitują.
              • tw_wielgus Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 18:33
                No proszę... przestań się kompromitować. Lis uświadomił społeczeństwu do czego może prowadzić tolerowanie pisowskich wybryków. Lis pokazał klasę i to że się nie da zastraszyć pisowskim siepaczom medialnym. Trzeba ogromnej odwagi cywilnej żeby iść pod prąd.
                • tullus_hostiliusz Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 18:38
                  > Trzeba ogromnej odwagi cywilnej
                  > żeby iść pod prąd.

Coś takiego może napisać tylko tusiorek he he :) Bardziej odwazny w chodzeniu pod prąd jest już chyba tylko sam Adam Michnik :))
                  • tw_wielgus Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 18:47
                    Tusiorek? Coś Ci się całkiem pomerdało. CO mnie Tusk obchodzi? O Tusku możemy sobie podyskutować w innym wątku.
                    To że bezustannie starasz się zmienić temat naszej rozmowy świadczy o krańcowej bezradności w temacie, który poruszyłem.
                    Ja rozumiem że Tobie odpowiada ten typ dziennikarstawa ( ujmij to sobie w cudzysłów) jaki uprawiają Karnowskie sisters. Pewnie z nieskrywaną przyjemnością czytasz te laurki i peany na cześć prezesa o ksywie "zbawiciel".
                    Wróćmy do tematu. Czy Twoim zdaniem pis i ich rzecznik i elektorat reprezentują:
                    a) zakłamanie
                    b) obłudę
                    c) hipokryzję
                    d) all above.
                    • tullus_hostiliusz Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 18:54
                      > Wróćmy do tematu. Czy Twoim zdaniem pis i ich rzecznik i elektorat reprezentuj
                      > ą:
                      > a) zakłamanie
                      > b) obłudę
                      > c) hipokryzję
                      > d) all above.

Coś Ci się całkiem pomerdało. CO mnie pis obchodzi? O pisie możemy sobie podyskutować w innym wątku.

Zgodziłem się, że okłada Newsweeka jest nieetyczna i napisałem dlaczego. A Ty mi tu wypisujesz peany na cześć Lisa, które mnie rozśmieszają.
                      • tw_wielgus Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 19:06
                        Widzisz, nawet nie potrafisz samodzielnie wybrać poprawnej odpowiedzi pomimo, że starałem się jak mogłem uprościć Ci wybór.

Jeżeli nie zauważyłeś jaki problem poruszyłem w wątku założycielskim postaram się Ci wyłożyć w prostrzej formie tylko powiedz mi czego nie rozumiesz.
                        Ten wątek nie jest ani o dziennikarstwie Lisa ani o okładce Neewsweeka. Jest oceną postawy moralnej pewnej koterii politycznej.

• tullus_hostiliusz Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 19:16
                          Jakby to delikatnie ująć... Wiesz, gdzie ja mam problem, który poruszyłeś w wątku założycielskim wraz z Twoimi ocenami?

Innymi słowy, niezależnie od tematyki wątku założycielskiego (chyba postu założycielskiego) napisałem to, co napisałem, i musisz się tym pogodzić :)

• tw_wielgus Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 19:27
                            Pojęcia nie mam jakby to ujać delikatniej abyć nie poczuł się urażony.
                            To po co wypowiadasz się w wątku w temacie który cię, jak już powyżej napisałeś, niewiele obchodzi?
                            • tullus_hostiliusz Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 20:09
                              Interesujący był tylko temat poboczny, a reszta to rzeczywiście nuda, banał i zieeeeeeeeeeeew...
                              • tw_wielgus Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 24.04.12, 10:35
                                Biorąc pod uwagę ilość postów jakie zamieściłeś w tym wątku można dojść do wniosku, że cholernie lubisz się nudzić.
                            • tullus_hostiliusz Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 20:12
                              A co do meritum, to zgadzam się, że PiS jest w tej sytuacji najmniej uprawniony, żeby się uskarżać na tego rodzju mocny przekaz, ale nie z powodu GP, tylko ze względu na to, co ostatnio sami mówili o rządzie i Tusku.
                              • adam111115 Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 21:42
                                i ten sposób udowadniasz być przygłupem na 256%
                                • tullus_hostiliusz Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 21:48
                                  I w ten sposób sam udowadniasz być przygłupem, pajacu.
    • dupetek Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 17:04
      PiSdzielnia może więcej, ba, może wszystko!!! Nawet sakiewiczowskie prawa do plucia jest zgodne z prawem bożym, honorem i patriotyzmem, ale broń Boże krytyka PiSdzielni - to równa się, schizofrenicznej zawierusze!!
      • tw_wielgus Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 17:10
        To nie schiza. To element planu Bożego, którego apostołami mają być nosiciele prawdy, których zaraził Sakiewicz i spółka medialnego frontu drogą około płciową.

• dupetek Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 17:40
          Czyli, że plan boży doświadcza Pisdzielnię, tak jak kiedyś Kaina i Judasza. Zmartwią się nasze PiSdziątka kochane:((
          • tw_wielgus Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 18:29
            Judaszów jak widać Ci u nich dostatek.
            Ciekawe jest czy (a raczej ile) im płacą za te wygłupy, bo Błaszczak chyba zdaje sobie sprawę z tego jak się wygłupia i że rzeczywistości to mu się raczej nie uda zakrzyczeć.
    • ave.duce Tak nie wolno! Wszak 23.04.12, 17:13
      wolność słowa i obrazu TYLKO dla kaczystów&co.!
      • tw_wielgus Re: Tak nie wolno! Wszak 23.04.12, 17:20
        I tej wolności postanowili bronić, bo wolność musi być po naszej (ich) stronie a jak nie jest to my do chop donosik do sądu zaniesiemy i napieszmy w Naszym Dzienniku jak bardzo nas szykanują.
        • ave.duce Re: Tak nie wolno! Wszak 23.04.12, 17:38
          I kiedy będziemy to pisać w "ND", to będzie nas już ho, ho! W milionach do kwadratu!
          • tw_wielgus Re: Tak nie wolno! Wszak 23.04.12, 18:40
            W zasadzie to rząd Tuska powinien odzyskać ND takimi samymi metodami jakimi Kaczyński odzyskał "Rzeczpospolitą". A co? W katolickich mediach jest ogromna nierównowaga, którą administracyjnie trzeba zniwelować.
            • ave.duce Re: Tak nie wolno! Wszak 23.04.12, 19:33
              A po diabła Tuskowi "ND"?
    • cookies9 Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 17:28
      Tak to zwykle bywa:-) Jak mówi przysłowie "w cudzym oku źdźbło, a w swoim belki nie widzi"'
      Może GP nie czyta i nie oglada,że go tak zbulwersowała okładka z Antkiem-talibem.
      A swoją drogą świetna okładka.Kupię do tarczy i rzutków-)))
      • tw_wielgus Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 18:37
        Okładka to majstersztyk. Kwitesencja. Ekstra!
    • bryt.bryt okladki GP i podziekowania Prezesa 23.04.12, 20:04
      Na Krakowskim Przesmiesciu 10 kwietnia 2012:
      "(...)Jarosław Kaczyński powiedział: Wiele dziesiątek tysięcy Polaków podjęło różnoraką aktywność. Ileż mamy różnego rodzaju przedsięwzięć, które wbrew polityce władzy mają upamiętnić poległych, ileż mamy wydawnictw, książek, filmów, które są oglądane przez miliony Polaków. Mamy nową aktywność, mamy samodzielny zespół Antoniego Macierewicza, który prowadzi śledztwo i który jest coraz bliżej prawdy. [...] Chciałem podziękować tym, którzy odegrali w tym procesie odrodzenia, przebudzenia szczególną rolę: Ojcu Rydzykowi, Radiu Maryja, telewizji Trwam, „Naszemu Dziennikowi”. Muszę tutaj ze szczególną siłą podkreślić także znaczenie tego wszystkiego, co robi „Gazeta Polska”, redaktor naczelny Tomasz Sakiewicz i Strefa Wolnego Słowa.(...)"

Czyli za Tuska w kaftanie Prezes tez dziekowal. Jak Kali bluzgac to byc dobrze ...

niezalezna.pl/26548-jaroslaw-kaczynski-dziekuje-gazecie-polskiej
    • olga_w_ogrodzie Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 20:15
      świetny post założycielski.
      nic dodać, nic ująć, TW.
    • tullus_hostiliusz Zagadka 23.04.12, 21:49
      Kogo udaje Lis?

Odpowiedź jest tutaj :))
    • man_sapiens Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 22:07
      TW, thx za świetny wątek i podziwiam cię. Przecież żeby podać te linki musiałeś przewertować strony G. Polskiej. Masz nerwy jak postronki, nie ma co.
    • mike.recz Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 23.04.12, 23:11
      Juliusz Braun, Sławomir Nowak, Tomasz Nałęcz:

www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/280s/kategorie/gp2011okladka38.jpg
      Bronisław Komorowski:

www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/280s/kategorie/gp2011okladka46.jpg
    • adam111115 Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 24.04.12, 09:44
      ten wątek nie może zniknąć, tym bardziej że Maciotalib idzie do sądu he, he, tym pisdzielcom już bije na rozum tak że ciężko ich ogarnąć. Wczoraj w URZE feusette płacze jacy to wulgarni są zwolennicy PO w stosunku do pis. Ale drugiej strony prowodyrów menda nie widzi. Czym Polacy sobie znowu "zasłużyli" żeby znosić PIS? Mieliśmy 123 lata zaborów, I wojnę, II wojnę, komunę, no to po 16~20 latach Wolnej Polski mamy pis, dlaczego?, dlaczego my Polacy musimy walczyć z kołtunem, głupotą, ciemniactwem i warcholstwem od jakichś 200 lat?? dlaczego??
      • tw_wielgus Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 24.04.12, 10:34
        Bo to jest przemyślana strategia propagandowa. Strategia robienia ludziom kisielu z mózgu. Najpierw się prowokuje awanturę a później się drze, że nas biją. A jak druga strona nie daje się sprowokować to się rozwija narrację w kierunku - widać piszemy prawdę skoro nas do sądu nie podają.
    • tw_wielgus Re: Maciarewiczu Antoniuszu - MUSISZ!!! 24.04.12, 10:14
      - Wytaczam proces. Ta okładka narusza moje dobra osobiste, zagraża mojemu bezpieczeństwu osobistemu. Ale przede wszystkim jest takim nakręcaniem nienawiści, że zagraża bezpieczeństwu nas wszystkich, obywateli Polski - powiedział portalowi wPolityce.pl Antoni Macierewicz.

Zwracam Ci szczególną uwagę na szalejący na stronach portalu niezależna.pl i na stronach zaprzyjaźnionego taliba Tomasza Sakiewicza przemysł pogardy i nienawiści. Wszyscy pamiętamy że doprowadziło to do śmierci prezydenta Kaczyńskiego. Chyba nie chcesz żeby Polskę powtórnie spotkało tak ogromne nieszczęście. Antoniszu Maciarewiczu musisz zgłosić do prokuratury te liczne przypadki obrzydliwych napaści na władze Polski wybrane w demokratycznych wyborach!
    • tw_wielgus Re: Beato Gosiewska Ty także MUSISZ!!! 24.04.12, 17:14
      ""Donald Tusk postanowił (...) skupić się na ośmieszającym i oczerniającym personalnym ataku na swoich politycznych konkurentów. Zamiast argumentów merytorycznych z ust premiera Tuska padały jedynie pomówienia i oszczerstwa" - uznała Gosiewska. We wniosku poprosiła komisję etyki o niezwłoczne zwołanie posiedzenia i nakłonienie premiera do odwołania "swoich skandalicznych i szykanujących polityków PiS wypowiedzi".
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11604857,PiS__Niech_komisja_etyki_ukarze_premiera_za_szykanujacy.html
      Musisz udać się do okulisty aby wyjął belkę z oka Twego skoro nie dostrzegasz, że premier Tusk sprowokowany waszymi nieustannymi atakami w końcu odpowiedział na wasze szkalujące polskie władze ataki.
      Możesz na ten przykład przeprosić w imieniu PiS za tą obrzydliwą wypowiedź Brutusa Joachimusa i skierować wniosek do sejmowej komisji etyki:
      wiadomosci.wp.pl/kat,119674,title,Joachim-Brudzinski-odpowiedzialni-za-katastrofe-smolenska-poniosa-odpowiedzialnosc,wid,14401133,wiadomosc.html
      • ave.duce Re: Beato Gosiewska Ty także MUSISZ!!! 24.04.12, 18:02
        tw_wielgus napisał:

> premier Tusk sprowokowany waszymi nieustannymi atakami w końcu odpowiedział
        > na wasze szkalujące polskie władze ataki.

I bardzo dobrze zrobił.
        • tw_wielgus Re: Beato Gosiewska Ty także MUSISZ!!! 24.04.12, 18:25
          Wedle pani Gosiewskiej z PiS tylko PiS ma moralne prawo do szkalowania.
          • ave.duce Re: Beato Gosiewska Ty także MUSISZ!!! 24.04.12, 20:51
            I słusznie! W końcu to prawdziwi genetyczni patrIDioci.
            • tw_wielgus Re: Beato Gosiewska Ty także MUSISZ!!! 24.04.12, 21:56
              ... i walczą o wolność wypowiedzi w sądach.
      • gat45 Musi - to na Rusi, jak błyskotliwie zauważył 24.04.12, 21:00
        Wielki Poeta Jarosław Marek R.

A że Ruś to Tuskoputinopodobne, więc tylko oni muszą.

Zręcznie wywiodłam, nie ?
    • mike.recz Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 24.04.12, 20:18
      Komuś się chciało i przedstawił sytuację bardzo obrazowo:

i43.tinypic.com/2rgjnf7.jpg
      • olga_w_ogrodzie Re: Mariuszu Błaszczaku MUSISZ!!! 24.04.12, 22:00
        świetne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka