Dodaj do ulubionych

Agent Tomek , Judyta, Holofernes

22.05.12, 15:00
Wszystkich, którzy wieszają psy na Agencie Tomku , za to , że słuząc krajowi, społeczeństwu uwiódł "słaba kobiete dla dobra ogółu" bardzo prosze o skomentowanie postepowania Judyty, która nie tylko uwiodła Holofernesa , ale na dodaewk go zamordowała ( i to w sytuacji dość intymnej) dla dobra ogółu.
Potencjalnycm dyskutantom przypominam jedynie , ze Judyta jest bohaterem (bohaterką ?) narodowym Ludu Izraela , więc radzę ważyc słowa , aby pod zarzut antysemityzmu nie podpaść:)
Obserwuj wątek
    • cubo Re: Agent Tomek , Judyta, Holofernes 22.05.12, 15:04
      remik.bz napisał:

> Wszystkich, którzy wieszają psy na Agencie Tomku , za to , że słuząc krajowi, s
      > połeczeństwu uwiódł "słaba kobiete dla dobra ogółu" bardzo prosze o skomentowan
      > ie postepowania Judyty, która nie tylko uwiodła Holofernesa , ale na dodaewk go
      > zamordowała ( i to w sytuacji dość intymnej) dla dobra ogółu.
      > Potencjalnycm dyskutantom przypominam jedynie , ze Judyta jest bohaterem (bohat
      > erką ?) narodowym Ludu Izraela , więc radzę ważyc słowa , aby pod zarzut antyse
      > mityzmu nie podpaść:)

Ale czy owa Judyta należała do PiSu? Pewnie nie,nie ma więc o czym dyskutować.
    • zbigniew_clapton Re: Agent Tomek , Judyta, Holofernes 22.05.12, 15:06
      Nawciągałeś się czegoś? Wskaż jakiekolwiek merytorycznie uzasadnione wspólne elementy obydwu historii!
    • ploniekocica Re: Agent Tomek , Judyta, Holofernes 22.05.12, 15:07
      remik.bz napisał:

> Wszystkich, którzy wieszają psy na Agencie Tomku , za to , że słuząc krajowi, s
      > połeczeństwu uwiódł "słaba kobiete dla dobra ogółu" bardzo prosze o skomentowan
      > ie postepowania Judyty, która nie tylko uwiodła Holofernesa , ale na dodaewk go
      > zamordowała ( i to w sytuacji dość intymnej) dla dobra ogółu.
      > Potencjalnycm dyskutantom przypominam jedynie , ze Judyta jest bohaterem (bohat
      > erką ?) narodowym Ludu Izraela , więc radzę ważyc słowa , aby pod zarzut antyse
      > mityzmu nie podpaść:)

Rozumiem, że uwiedzenie i wrobienie w łapówkę eksposłanki Sawickiej przyczyniło się do jakiegoś dobra ogółu?
      Jako ogół bardzo proszę o wyszczególnienie korzyści jakie przyniosło mnie i innym przedstawicielom ogółu.
      • losiu4 Re: Agent Tomek , Judyta, Holofernes 22.05.12, 23:23
        ploniekocica napisała:

> Jako ogół bardzo proszę o wyszczególnienie korzyści jakie przyniosło mnie i inn
        > ym przedstawicielom ogółu.

mniej więcej takie same jak z łapania złodziei, nawet gdy nawet do tej pory żaden Cię jeszcze nie okradł :)

Pozdrawiam

Losiu
        • ploniekocica Re: Agent Tomek , Judyta, Holofernes 22.05.12, 23:33
          Rozumiem, że gdyby państwo polskie nie wydało masy forsy na odpowiednią oprawę dla agenta Tomka to eksposłanka Sawicka być może by wręczyła jakąś łapówkę, a być może nie. No po prostu szalenie się czuję uspokojona jako ogół tym, że agent Tomek czuwał.
          To jest mniej więcej tak opłacalne dla ogółu jak zostawianie np. otwartych banków bez ochrony na noc - może ktoś się skusi i wtedy policja go może złapie i będzie może o jednego złodzieja mniej. A może do otwartego banku wlezie ktoś, kto nie był złodziejem wczesniej i się go wyeliminuje prewencyjnie. Ach!
          No po prostu jako ogół nie posiadam się z radości, ile to dobra na mnie za pomocą agenta Tomka - Judyty spłynęło.
          Wallenrod z niego też niezły.
          • losiu4 Re: Agent Tomek , Judyta, Holofernes 22.05.12, 23:44
            ploniekocica napisała:

> Rozumiem, że gdyby państwo polskie nie wydało masy forsy na odpowiednią oprawę
            > dla agenta Tomka to eksposłanka Sawicka być może by wręczyła jakąś łapówkę, a b
            > yć może nie.

dziwnie rozumiesz.
            po pierwsze primo: państwo wywala mase forsy na policję która łapie złodziei i innych przestępców. Nawet gdy czyny tych złodziei są zupełnie niewspółmierne do kosztów przeznaczonych na ich ujęcie, zebranie dowodów, osądzenie i w ogóle utrzymanie tej całej machiny służącej do tego celu.
            po drugie primo: ta rycząca panienka dopiero rozwijała skrzydła. Plany miała wielkie a wiązały się one m.in z tym ze miała nadzieję (pewność?) ze jej ugrupowanie władzę obejmie. I wtedy "biznes będzie robiony".

Złapano fałszywego babsztyla za rękę a Ty jeszcze fochy jakieś stroisz...

Pozdrawiam

Losiu
    • cookies9 Re: Agent Tomek , Judyta, Holofernes 22.05.12, 15:09
      Kolejny wątek w sprawie takiej miernoty,jak agent Tomek. I to porównanie do biblijnych postaci:-))) Żenada i przegięcie...

" Ja myślę, że agent się gdzieś zagubił po prostu, zagubiła mu się rzeczywistość obecna z rzeczywistością dawną i wydaje mi się, że chce po prostu wyprzeć z pamięci swoją, w mojej ocenie, nie najbardziej chlubną działalność "- ocenił mec.Jacek Dubois

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,11773121,Adwokat_Sawickiej__Ekspert_twierdzil__ze_wszystkie.html
    • wariant_b Re: Agent Tomek , Judyta, Holofernes 22.05.12, 16:39
      Rzygający agent Tomek w stroju Judyty ucina łeb wrednej Korupcji,
      a prokurator Engelking wywiesza ów łeb na telebimie.
      Przerażeni wyborcy uciekają.
      (koniec aktu pierwszego, oklaski)

Rzygającego agenta Tomka, który stał się emerytowanym agentem,
      cudownie zmartwychwstała Korupcja ubiera w szaty posła PiS.
      Przerażeni wyborcy uciekają jeszcze dalej.
      (koniec aktu drugiego, oklaski)
      • ploniekocica Re: Agent Tomek , Judyta, Holofernes 22.05.12, 16:57
        wariant_b napisał:

> Rzygający agent Tomek w stroju Judyty ucina łeb wrednej Korupcji,
        > a prokurator Engelking wywiesza ów łeb na telebimie.
        > Przerażeni wyborcy uciekają.
        > (koniec aktu pierwszego, oklaski)
        >
        > Rzygającego agenta Tomka, który stał się emerytowanym agentem,
        > cudownie zmartwychwstała Korupcja ubiera w szaty posła PiS.
        > Przerażeni wyborcy uciekają jeszcze dalej.
        > (koniec aktu drugiego, oklaski)

Kurtyna zapada z ulgą.
      • cubo Re: Agent Tomek , Judyta, Holofernes 22.05.12, 17:19

Rzygającego agenta Tomka, który stał się emerytowanym agentem,
        cudownie zmartwychwstała Korupcja ubiera w szaty posła PiS.

Rzygający agent ci nie odpowiada,a zapłakana Sawicka odpowiada? dziwne i wyboiste są drogi po,których stąpasz...
        • wariant_b Re: Agent Tomek , Judyta, Holofernes 22.05.12, 18:10
          cubo napisał(a):
          > Rzygający agent ci nie odpowiada...

A jeśli mam ematofobię, to co?
          Czy każdy musi lubić rzigających żigolaków?
          • cubo Re: Agent Tomek , Judyta, Holofernes 22.05.12, 20:49
            wariant_b napisał:

> cubo napisał(a):
            > > Rzygający agent ci nie odpowiada...
            >
            > A jeśli mam ematofobię, to co?
            > Czy każdy musi lubić rzigających żigolaków?

He,he,he
            Ja nie napisałem,że musisz lubić rzygających.
            Ja nie lubię złodziei.
            • wariant_b Re: Agent Tomek , Judyta, Holofernes 22.05.12, 21:43
              cubo napisał(a):
              > Ja nie lubię złodziei.

Ja również, jako podatnik, uważam, że Rzygający Emeryt i spółka mnie okradają.
    • woda_woda Ojej, 22.05.12, 17:34
      co by było, gdyby pani Sawicka zamordowała pijanego agenta Tomka?

Ano, wtedy na widok obciętej głowy agenta o dość prostackim wyrazie remik.bz zapadłby się ze wstydu pod ziemię.
      • volupte Re: Ojej, 22.05.12, 17:56
        Rewers? ;-)
    • bogucjusz Znaj proporcją, mociumpanie. n/t 22.05.12, 18:12
    • remik.bz Zaskoczony jestem 22.05.12, 20:22
      No proszę, jednak przeciwnicy PiS-u ptrafią czasmi czymś zaskoczyć.
      Okazalo sie , że na tym forum jest kilku "znających temat". No, no, no.....(to wyrazy zdziwienia)
      • cookies9 Re: Zaskoczony jestem 23.05.12, 08:58
        remik.bz napisał:

> No proszę, jednak przeciwnicy PiS-u ptrafią czasmi czymś zaskoczyć.
        > Okazalo sie , że na tym forum jest kilku "znających temat". No, no, no.....(to
        > wyrazy zdziwienia)

Szkoda,że twoi wolscy współplemieńcy nie zabrali głosu...czekają na dyrektywy Hofmanmoneya?:-)
        • remik.bz Re: Zaskoczony jestem 23.05.12, 11:06
          cookies9 napisała:

> remik.bz napisał:
          >
          >
          > Szkoda,że twoi wolscy współplemieńcy nie zabrali głosu...czekają na dyrektywy H
          > ofmanmoneya?:-)

No cóż , podejrzewam , że inni Wolacy czyli Wolni Polacy po prostu podzielaja moje zdanie. Nie mam sensu zabierać głosu w dyskusji i powiedzieć "masz racje". No Losiu zabierał głos....
          A tak nawiasem : czy Wy moi przeciwnicy dyskutujący o Judycie i Holofernesie nie jesteście aby ukrytą opcja wolską? Przeciez żaden Nowoczesny Europejczyk nie zhańbi sie znajomościa historii (która wywala się ze szkół) a tym bardziej znajomoścja Starego Testamentu.
          Toz to dla "Europejczyka" obciach straszliwy, to juz lepiej z plastikowa reklamówką do samolotu wsiadac:)
          • cookies9 Re: Zaskoczony jestem 23.05.12, 11:24
            remik.bz napisał:

>Wolacy czyli Wolni Polacy <

Haha:-)

"Wolacy lub (według dokładniejszych analiz audiologicznych) Włolacy - dumny i honorowy naród wywodzący się ze środkowej Europy, posługujący się językiem wolskim i nowomową.

Ich nazwa wywodzi się od nazwy zamieszkałego przez nich państwa Wolski, ta z kolei została nadana przez Naczelnika Wolski - Jarosława Kaczyńskiego. Według najnowszych badań trzech na dziesięciu Wolaków żyje w nieustannym stresie, pozostałych siedmiu mieszka w Londynie."

spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Wolacy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka