Dodaj do ulubionych

Całe bucostwo Palikota...

10.07.12, 06:50
Który z drobnego wydarzenia, jakim była kolacyjnka ichmosci lordów z mniejszościami seksualnymi robi epokowe wydarzenie.

Ja już podsumowałem błędy jego Ruchu i tam na pierwszym miejscu, przed poparciem w ciemno emerytur wlaśnie to umiesciłem.

Jak nie wyciągną właściwych wniosków ze swoich błędów, to wszystkie nadzieje związane z nimi zostaną zniszczone i rozmyte w koscielnym, katolickim maraźmie.

A zaczać powinni od zmiany idiotycznej nazwy partii.
Obserwuj wątek
    • ayran drobne wydarzenie? 10.07.12, 06:55
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,137242241,137242241,Grodzka_w_British_Parliament_.html
      I takiej błahostce poświęciłeś nowy watek?
      • haen2010 Re: drobne wydarzenie? 10.07.12, 07:37
        Wątek był zasadny, wpis Palikota przesadny. Niecodziennie elita brytyjskiej konserwy oklaskuje wystąpienie prześladowanych i pogardzanych mniejszości. W Polsce występuje to ze szczególnym natężeniem.
        • ayran Re: drobne wydarzenie? 10.07.12, 08:33
          Wątek o wystąpieniu w "British Parliament" był całkowicie bezzasadny, ale za to równie całkowicie twój.
    • wiosnaludzikow Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 07:51

> A zaczać powinni od zmiany idiotycznej nazwy partii.
      Zacząc to powinni od słowności wobec wyborców. Palikot wielokrotnie w okresie kampanii i zaraz po niej, m.in. pytany przez Olejnik w Kropce, obiecywał i uznawał za oczywistą zmianę nazwy swojej partii. Słowa oczywiście nie dotrzymał. Jak mówiła jego była zona Maria, kłamstwo to narzędzie pracy i zabawy Janusza.
      Nic więc nie osiągnie.
      • haen2010 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 08:47
        No to przepadnie, jak kaprys zblazowanego bogacza. Atrakcja sezonu ogórkowego.
        • wiosnaludzikow Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 08:49
          ....ale szkoda tej szansy.
          • haen2010 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 09:07
            Oczywiście, że szkoda. Po strachu kościelnych już widać, że powoli czas łupienia Polski się kończy. Będą to przedłużać jak tylko się da, ale bez końca tego utrzymać się nie da. A o Palikocie, który to zapoczątkował, wszyscy będą z pogardą wspominać. Głupek, i to wszystko.
            • wiosnaludzikow Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 09:17
              haen2010 napisał:

> Oczywiście, że szkoda. Po strachu kościelnych już widać, że powoli czas łupieni
              > a Polski się kończy. Będą to przedłużać jak tylko się da, ale bez końca tego ut
              > rzymać się nie da. A o Palikocie, który to zapoczątkował, wszyscy będą z pogard
              > ą wspominać. Głupek, i to wszystko.
              Dlatego KK stawia na PO ! Niech tego symbolem będzie ksiądz Sowa z TVN :) brat byłego Prezesa Agory SA.
              • ayran Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 09:56
                Sam zmyślasz te bzdury, czy ktos ci je sufluje? Marek Sowa, były prezes Agory a potem Axel Springer Polska, nie ma nic wspólnego z księdzem Kazimierzem Sową, którego bratem jest, owszem, Marek Sowa, ale zupełnie ktoś inny (marszałek województwa małopolskiego).
                • aysy.1 [...] 10.07.12, 18:49
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • ayran Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 18:55
                    Mylisz się, dziecino. Bratem księdza Sowy jest owszem, Marek Sowa, ale zupełnie inny niż ten, o którym słyszałeś:

pl.wikipedia.org/wiki/Marek_Sowa
                    Być może z prasy, którą sam czytasz, dowiedziałeś się, że dziennikarz "Uważam Rze" i prezydent Sopotu to jedna i ta sama osoba?
                    • wiosnaludzikow Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 19:13
                      ayran napisał:

> Mylisz się, dziecino. Bratem księdza Sowy jest owszem, Marek Sowa, ale zupełnie
                      > inny niż ten, o którym słyszałeś:
                      Owszem słyszałem i zdziwiłbyś się gdyby Ci napisał kto mi to powiedział. Zapewniam, że byłbyś zdziwiony...ale ad rem : masz rację to nie ten Marek, nienten z zarzàdu Agora.
                      • ayran Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 19:19
                        Nie sądzę bym się zdziwił, no i mam przeświadczenie graniczące z pewnością, że nie napiszesz, od kogóż się rzekomo dowiedziałeś, że "ten" Sowa, to brat "tego Sowy". Dziwi mnie natomiast, że odpowiadasz na post skierowany forumowicza z zupełnie innym loginem. Kolejny wielonikowiec? To jakaś plaga.
    • wtcz5 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 09:02
      parafialni nie daruja Ruchowi Palikota drugiego już Tygodnia Apostazji ,stąd i te wszelkie kąsania , 3 % w sondażach , napaści na Godzką ,itd
      a zapowiadają się dwa następne tygodnie ,na początku września dotyczący religii w szkole i na początku stycznia dotyczący niewpuszczania księży nachodzących ludzi po domach,uzupełniających teczki parafialne i ściągających haracz pieniężny pt "Kolęda-Stop" ,ale będzie jazgot sukienkowych i ich sługusów :)))

--
      laickie.pl/telefon-zaufania-dla-ksiezy-ateistow-polskie-stowarzyszenie-racjonalistow/
      • ayran Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 09:06
        Pomijając półgłówka Migalskiego, to sam Palikot przyczynił się do ośmieszania Grodzkiej, rzucając bezmyślnie (bo chyba nie colowo, zresztą kto go tam wie) w obieg bzdurę o jej rzekomym triumfie w Izbie Lordów. Co natychmiast (tu na forum) bezrefleksyjnie podchwyciła gromada dużurnych potakiwaczy takich jak autor wątku.
        • haen2010 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 09:15
          Ale ty głupek platfusi jesteś. Ciągle detale wyciągasz z generalnych ocen. I jeszcze personalne.

Czy ty nie jesteś jeszcze jedną kościelną dziwką na tym forum? Jak wiele innych.
          • ayran Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 09:52
            Tak gienryk - ja jestem kościelną dziwką, a ty jedynym nieomylnym analitykiem sceny politycznej, który ma zawsze rację, nawet kiedy pisze kompletne dyrdymały.
      • remez2 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 09:09
        Nie przyszło Ci do głowy, że najsilniejszy był/jest/będzie Kościół "prześladowany"? Że nie tędy droga? Że należy dokonać rozdziału Państwa od Kościoła?
        ---------------
        • haen2010 [...] 10.07.12, 10:01
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jan.naaj haen............ 10.07.12, 09:11
      tak się własnie zastanawiam dlaczego Ty się zajmujesz kimś takim jakim jest PALIKOT??? ten człowiek nie zasługuje by się nim w ogóle interesować!!!!!!
    • wtcz5 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 10:54
      w klerykalnej Francji na przełomie XIX / XX klerykalnych sługusów nazywano Partia Czarnych , dzisiaj do polskiej Partii Czarnych należą różne PiS-y , PO , PSL , część SLD , klerykalne Wiadomości TVP z Kraśką i tym drugim gugusiem .
      Jedynie Palikot nie trzyma z tym towarzychem stąd i zajadłe ataki na niego ze strony Partii Czarnych a to dopiero ataków na niego i na Ruch Palikota.
      a kto tym atakom propagandowym na Ruch nPalikota uległ i stracił wiarę na skutek sławnych 3 % podszeptom to niech lipcowo "poczywa pod lipą tą"

www.fakt.pl/Poslanka-Grodzka-w-Londynie-Grodzka-przemawia-w-Izbie-Lordow,artykuly,168150,1.html
    • kzet69 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 11:06
      Haen rzuć okiem na pocztę.
      • haen2010 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 11:16
        Sorry, nawet nie wiem, czy coś takiego jest. Mam tylko jednego maila do swojej osobistej dyspozycji.

Może coś wiesz o wczorajszej nasiadówce z Palikotem? Warto o tym otwarcie pisać.
        • kzet69 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 11:19
          Jakiej nasiadówce? Palikot wraca do kraju dopiero za tydzień...
          • kzet69 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 11:22
            "Nasiadówka" zarządów okręgów z Palikotem jest planowana na 25 sierpnia...
            • haen2010 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 11:54
              Myślałem o tej mokotowskiej, media donosiły. Jeżeli chodzi o tę planowaną w sierpniu, to najwyższa pora podsumować politykę i wizerunek Ruchu. Zawsze należy pamiętać o starym, chyba Krasickiego porzekadle - jak cię widzą, tak cię piszą. I wybierają.
              • kzet69 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 11:56
                Nie media tylko Wprost, a z nim to jak z Radiem Erewań, było posiedzenie klubu parlamentarnego pod przewodnictwem Dębskiego, ale szczegółów nie znam...
                • wtcz5 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 17:41
                  "kzetowi" i "haenowi" oraz innym forumowiczom np "wandzie" polecam gorąco o książkę autorstwa Anatola France(laureat nagrody Nobla) o walce francuskich antyklerykałów z Partią Czarnych na przełomie XIX i XX wieku ,czekam na ewentualne maile po jej przeczytaniu ,wg mnie sytuacja jest podobna do naszej tylko przesunięcie jest o okolo 100-150 lat :
                  www.racjonalista.pl/ks.php/k,1882
                  • kzet69 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 18:51
                    Jest to gdzieś na chomiku?
                    • wtcz5 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 21:22
                      kzet69 napisał:

> Jest to gdzieś na chomiku?

książkę kupiłem w księgarni racjonalista.pl
                      25 pln + koszty przesyłki
                      www.racjonalista.pl/ks.php/k,1882
                      • adamusb Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 21:58
                        wtcz5 napisała:

> kzet69 napisał:
                        >
                        > > Jest to gdzieś na chomiku?
                        >
                        > książkę kupiłem w księgarni racjonalista.pl
                        > 25 pln + koszty przesyłki
                        > www.racjonalista.pl/ks.php/k,1882

palikociarnia lubi kradzież myśli intelektualnej, więc legalnym zakupem się nie skala....
                        • kzet69 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 22:06
                          po prostu od dawna nie kupuje literatury papierowej, brak miejsca i szkoda lasów...
                          • adamusb Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 22:39
                            i dlatego ściągasz z chomika, zamiast z legalnych źródeł ....

doprawdy śmiech na sali, ale to chyba w RP norma.

Jeden poseł też w swojej firmie miał podróby znanych na całym świecie luksusowych marek

• remez2 Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 22:46
                              adamusb napisał:
                              > Jeden poseł też w swojej firmie miał podróby znanych na całym świecie luksusowy
                              > ch marek
                              I okazało się, że to brygadzistka na własną rękę fałszowała. Ale chyba nie o tym samym zdarzeniu myślimy?

---------------
                              • adamusb Re: Całe bucostwo Palikota... 10.07.12, 22:52
                                kto wie, tyle w tym ugrupowaniu różnych przewałkowiczów, czy innych speców od machania bejsbolem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka