Dodaj do ulubionych

Rybinski o polactwie, rzecz powala ...

28.07.12, 22:15
Przeczytalem i nie moglem sie oprzec checi upowszechnienia tego dziela.
Fragmenty na zachete:

"(...)Polactwo jest zjawiskiem społecznym, którego koszty przewyższają koszty wszystkich chorób razem wziętych. Osobę której zachowania zdominowane są przez polactwo potocznie nazywa się polaczkiem.(...)
Polaczek różni się od leminga, chociaż wielu Polaków nosi w sobie cechy obu typów osobniczych. Leminga nie interesuje nic poza jego własną karierą,(...)Polaczka interesuje zarówno polityka, jak i losy innych ludzi.(...)
Ciekawe jest to, że polaczek z pasją opluwa tylko innych Polaków, na przykład Niemców lub Anglików opluwa już rzadziej. Do tej pory nie zbadano dlaczego tak jest, jedna z hipotez mówi o barierze językowej.(...)
Polaczek wszystko widzi po swojemu. Ludzi dzieli na tych których nienawidzi bo odnieśli sukces, i na tych których toleruje lub nawet lubi, bo są większymi nieudacznikami do niego.
Polactwo jest zakorzenione od stuleci w Polsce.(...)Skutecznym sposobem na rozcieńczenie genu polactwa są częste podróże. Moje dzieci mimo że dopiero nastoletnie były już w 20 krajach na kilku kontynentach. O tak, dobrze wiem jaką nienawiść wywoła to zdanie u tych polaczków, których dzieci były dopiero w kilku krajach.(...)
Polaczek nie rozumie satyry ani karykatury, wszystko bierze dosłownie i do siebie.(...)"

Polecam lekture calosci.

rybinski.salon24.pl/437054,rzecz-o-polactwie
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: Rybinski o polactwie, rzecz powala ... 28.07.12, 22:41
      Wypisz wymaluj - panprezes... ;)
      • bryt.bryt Re: Rybinski o polactwie, rzecz powala ... 28.07.12, 23:16
        sclavus napisał:

> Wypisz wymaluj - panprezes... ;)

Niektore cechy pasuja.
      • indeed4 Rybiński to prawica 29.07.12, 00:48
        współpracował z PJN i Korwinem Mikke - poczytaj sobie

www.se.pl/wydarzenia/opinie/prof-krzysztof-rybinski-interes-narodowy-jest-najwazniejszy_223113.html

www.facebook.com/pages/ZEN-Zesp%C3%B3%C5%82-Ekspert%C3%B3w-Niezale%C5%BCnych/123387671065664

www.rp.pl/artykul/639855_Dlaczego-musialo-dojsc-do-katastrofy.html
        • qqazz Re: Rybiński to prawica 29.07.12, 01:00
          No to bardzo dobre referencje.
          Gdyby współpracował z PO, Gieremkiem, itp. to można by było go potraktować jako kolejnego oszołoma rwacego do koryta z pradem.

pozdrawiam
          • sclavus Re: Rybiński to prawica 29.07.12, 15:52
            Bardzo ciekawą i swoistą logikę zaprezentowałeś:
            - gdyby współpracował z Geremkiem - to oszoom, lewak i mason... :D:D:D
            - ponieważ prawicowiec, to doskonałe referencje... :>:>:>
            ... nawet, gdyby mówił/pisał to samo???
            Zaiste - zajebiste!
            • ukos Tak właśnie PiSory "myślą" 29.07.12, 20:34
              sclavus napisał:

> współpracował z Geremkiem - to oszoom, lewak i mason... :D:D:D
              > prawicowiec, to doskonałe referencje... :>:>:>
              > ... nawet, gdyby mówił/pisał to samo???
              > Zaiste - zajebiste!
        • sclavus Re: Rybiński to prawica 29.07.12, 16:09
          ... no i ?
          (zamknąłem konto na Facebooku już dawno temu) :D
          JKM - to dla mnie żadna referencja...
          PJN - takoż...
    • indeed4 Re: Rybinski o polactwie, rzecz powala ... 28.07.12, 23:09
      > Ciekawe jest to, że polaczek z pasją opluwa tylko innych Polaków

Bardzo trafny opis (najczęściej lewicowego) kołtuna, który w Polaku widzi wyłącznie antysemitę, złodzieja, pijaka i w ogóle wszystko co najgorsze - obcy nas pochwali, a taki d.pek NIE. Czerpie chorą, masochistyczną przyjemność z opluwania swoich i będzie się temu nałogowi oddawał z upodobaniem do końca życia.

> Polaczek nie rozumie satyry ani karykatury, wszystko bierze dosłownie i do siebie.

Exactly - satyryk Wojewódzki przed sąd! Za obrazę lewicowych uczuć religijnych - lewicowe stare ciotki - dewotki tak naprawdę niczym się nie różnią od moherowych babć, które zawlokły przed sąd Nieznalską :-)))
    • olga_w_ogrodzie Re: Rybinski o polactwie, rzecz powala ... 28.07.12, 23:47
      przeczytałam tyle, co zacytowałeś.
      i chwatit.
      na salon raczej nie łażę, bo mi tam duszno, a upał wszak i tak spory.
      • bryt.bryt Re: Rybinski o polactwie, rzecz powala ... 29.07.12, 00:17
        olga_w_ogrodzie napisała:

> przeczytałam tyle, co zacytowałeś.
        > i chwatit.
        > na salon raczej nie łażę, bo mi tam duszno, a upał wszak i tak spory.

Calosc robi duzo lepsze wrazenie. Uzupelniona tamtejszymi komentarzami tym bardziej.
        A co do s24 ... ja sie uzaleznilem od tego miejsca. Jak sie chce zobaczyc co w prawicowej trawie piszczy, to trzeba tam bywac. I przy okazji wkladac kij w mrowisko.
        • olga_w_ogrodzie Re: Rybinski o polactwie, rzecz powala ... 29.07.12, 00:24
          to może jutro zajrzę.
          teraz przed snem nie chcę się denerwować.
          /a, gdy tam kij wkładasz, to Cię nie chcą zadziobać na śmierć ?/
          • bryt.bryt Re: Rybinski o polactwie, rzecz powala ... 29.07.12, 10:24
            olga_w_ogrodzie napisała:

(...)
            > /a, gdy tam kij wkładasz, to Cię nie chcą zadziobać na śmierć ?/

Banuja. Mam "zaszczyt" nie miec mozliwosci komentowania u co wrazliwszych, m.in. u Warzechy, w Gazecie Polskiej. Fajna zabawa. :-)
    • qqazz Nic nowego 29.07.12, 00:41
      RAZ juz kilka ładnych lat temu wydał na ten temat dosc obszerna publikację która goraco polecam.

pozdrawiam
      • bryt.bryt Re: Nic nowego 29.07.12, 10:30
        qqazz napisał:

> RAZ juz kilka ładnych lat temu wydał na ten temat dosc obszerna publikację któr
        > a goraco polecam.

Nie czytalem RAZ'a, czy proroczo uwzglednil w swoim dziele lemingi?
    • mietowe_loczki Re: Rybinski o polactwie, rzecz powala ... 29.07.12, 10:37
      A co to za nagła zmiana frontu Rybińskiego? Już mu się PiS nie podoba? A z jego opisem całkowicie się zgadzam, bo wkurzają mnie dokładnie te same postawy, które krytykuje.
      • sclavus Re: Rybinski o polactwie, rzecz powala ... 29.07.12, 16:00
        Myślę jednak, że on swoje krytyki, odnosi do drugiej strony ;)
    • forw.ard a ten Rybinski to leming, polaczek 29.07.12, 10:44
      czy opluwacz i zaprzaniec obcoplemienny?
      • mietowe_loczki Re: a ten Rybinski to leming, polaczek 29.07.12, 11:06
        Rybiński to polaczek, a jego wpis to coming out.
      • bryt.bryt Re: a ten Rybinski to leming, polaczek 29.07.12, 13:08
        forw.ard napisał:

> czy opluwacz i zaprzaniec obcoplemienny?

Nadety megaloman z pewnoscia.
    • bryt.bryt Migalski walczy z Rybinskim na weekendowe kurioza 29.07.12, 13:03
      Weekendowych kuriozow ciag dalszy. Moze olimpiada tak dziala na ludzi?
      Wlasnie pokazal sie ze swoim dzielem pan Migalski ...:
      "(...)Trzeba zwrócić się do Sądu Okręgowego w Warszawie lub do Trybunału Konstytucyjnego (w zależności od kompetencji) i prawnie odebrać Platformie przymiotnik „Obywatelska”. I deklaruję, że po wakacjach wystąpię z takim wnioskiem. Nie może bowiem być tak, że w nazwie partii występuje ewidentne kłamstwo i dezinformacja.(...)
      Tomek i Rafał już piszą pismo procesowe.(...)"

migal.salon24.pl/437106,sadownie-odbiore-po-prawo-do-uzywania-drugiego-czlonu-nazwy
      • indeed4 A dajże ty już człowieku spokój 29.07.12, 13:08
        z tym Psychiatrykiem24, kogo ten grajdołek smoleńskich świrów Jankego obchodzi...
        • bryt.bryt Re: A dajże ty już człowieku spokój 29.07.12, 13:17
          indeed4 napisał:

> z tym Psychiatrykiem24, kogo ten grajdołek smoleńskich świrów Jankego obchodzi.
          > ..

Mysle, to S24 to juz mainstream medialny.
          • indeed4 Myśl, myśl... 29.07.12, 13:24
            www.alexa.com/siteinfo/salon24.pl

> Mysle, to S24 to juz mainstream medialny.

Nooo, taaaak... - razem z wpolityce, nowymekranem i niezalezni.pl :-)))
            • bryt.bryt Re: Myśl, myśl... 29.07.12, 14:22
              indeed4 napisał:

> www.alexa.com/siteinfo/salon24.pl
              >
              >
              > > Mysle, to S24 to juz mainstream medialny.
              >
              > Nooo, taaaak... - razem z wpolityce, nowymekranem i niezalezni.pl :-)))

Tak, razem z wpolityce.pl.
              Jest jak jest i nie ma co tego negowac.
              • indeed4 Re: Myśl, myśl... 29.07.12, 14:31
                Aha, aha.... no a te "mainstreamowe" wpolityce to na którym miejscu się uplasowało w rankingu poularności polskich stron?

Hehe... uwielbiam was i to forum :-)))

• indeed4 Re: Myśl, myśl... 29.07.12, 14:43
                  ech, lewicowe gejzery intelektu... - jaka tu jest cyferka koło ikonki z polską flagą, widzisz? Kliknij pod nią na "PL" i zobaczysz ranking wszystkich polskich stron.

www.alexa.com/siteinfo/wpolityce.pl

• bryt.bryt Re: Myśl, myśl... 29.07.12, 20:42
                  indeed4 napisał:

> Aha, aha.... no a te "mainstreamowe" wpolityce to na którym miejscu się uplasow
                  > ało w rankingu poularności polskich stron?
                  >
                  > Hehe... uwielbiam was i to forum :-)))

Nie o ranking popularnosci stron chodzi. Chodzi o to kto pisze, kto czyta i co z tym (ten ko czyta) dalej robi.
          • sclavus Re: A dajże ty już człowieku spokój 29.07.12, 16:02
            ... dla pewnej określonej i ograniczonej grupy... :>
    • jozef.moneta Charakterystyka "prawdziwego patrioty" jak ulał 29.07.12, 15:24
      Ciekawe,czy świadomie to zrobił, czy niechcący wyszło:D
      • indeed4 Nieno - bo oczywiście świat się składa 29.07.12, 15:40
        wyłącznie z kołtunów prawicowych, a po lewej stronie ich nie ma :-)))

Mnie już nie dziwi nic - nawet to, że poPRL-owski muzealny zabytek, ciotka-klotka dewotka Środa to dla polskiego lewicowego kołtuna nowoczesna, postępowa awangarda - tak samo jak Wołek, który nie dawniej niż wczoraj będąc przy zdrowych zmysłach oświadczył na antenie TOK FM, że nie należy podawać do publicznej wiadomości zarobków urzędniczych kadr wysokiego szczebla, bo to (uwaga!) może rodzić niepokoje społeczne :-)))
        • anmanika Re: Nieno - bo oczywiście świat się składa 29.07.12, 15:44
          No coż, samokrytyka co cenna rzecz... Dobrze, że Rybiński spostrzegł polaczka w sobie i próbuje coś z tym robić.
          • indeed4 Re: Nieno - bo oczywiście świat się składa 29.07.12, 15:59
            Ależ oczywiście - bez wątpienia :-)

Ponieważ przekonywanie do czegokolwiek żelaznego, antypisowskiego elektoratu PO uważam za równie bezcelowe jak twardego jądra PiS, pozwolisz, że na tym zakończę tą niezmiernie wzbogacającą wymianę poglądów :-)))
      • bryt.bryt Re: Charakterystyka "prawdziwego patrioty" jak ul 29.07.12, 20:45
        jozef.moneta napisał:

> Ciekawe,czy świadomie to zrobił, czy niechcący wyszło:D

Raczej niechcacy.
    • benzyna11 Re: Rybinski o polactwie, rzecz powala ... 29.07.12, 19:55
      Rybiński to narcystyczny cham. Rzygnął chamstwem, ponieważ w komentarzach został kilka razy skrytykowany z powodu zaangażowania w fundusz eurogedon.
      • bryt.bryt Re: Rybinski o polactwie, rzecz powala ... 29.07.12, 20:39
        benzyna11 napisał:

> Rybiński to narcystyczny cham.(...)

Moze jesli on obraza innych, to sie nie obrazi za taka opinie. Nie powinien.
        • benzyna11 Dowcip Rybińskiego (nie z bloga) 29.07.12, 20:55
          Gdzie się podziali ci dawni, przedwojenni profesorowie? Wykształceni, mądrzy, prawdziwi dżentelmeni. Wszystkiego się odechciewa, jak się czyta wypociny takich "intelektualistów" jak Rybiński:

" Idą Paul i Joseph drogą i nagle Paul mówi – „Joseph, dam ci sto dolarów, jak zjesz tę kupę, co leży na drodze”. Joseph pomyślał, wydatek Paula to mój dochód, zrobię dobry interes, zjadł kupę i wziął sto dolarów. Przeszli sto metrów i teraz Joseph mówi – „Wiesz co, Paul, je też chcę ci dać zarobić, mój wydatek to twój dochód, jak zjesz tamtą kupę z pobocza, to dam ci sto dolarów”. Paul po krótkim namyśle zjadł kupę i zarobił sto dolarów, które wydał Joseph. Idą dalej i nagle Joseph mówi – „Wiesz co Paul, mi się wydaje, że myśmy się tego gówna za darmo nażarli”.
          • benzyna11 Re: Dowcip Rybińskiego (nie z bloga) 29.07.12, 21:01
            Cytaj jest stąd:biznes.gazetaprawna.pl/komentarze/633851,rybinski_o_tym_jak_krugman_wciaga_ekonomie_w_piekielne_kregi.html
            • zielonabudka14 Re: Dowcip Rybińskiego (nie z bloga) 29.07.12, 21:32
              Pisowskie "polaczki" od razu wzięły słowa Rybińskiego do siebie, bo odnaleźli w opisie siebie samych. Stąd komentarze do artykułu Rybińskiego, określające jego słowa niepochlebnie.
    • hummer Jest forum społeczeństwo 29.07.12, 22:22
      bryt.bryt napisał:

> Przeczytalem i nie moglem sie oprzec checi upowszechnienia tego dziela.
      > Fragmenty na zachete:
      >
      > [i]"(...)Polactwo jest zjawiskiem społecznym,

Resztę można wyciąć. I tak to wątek na inne forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka