Dodaj do ulubionych

Cenny prezes Kaczyński

19.08.12, 20:39
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12330762,Ile_PiS_placi_za_ochrone_Kaczynskiego__Nawet_100_tys_.html
multum kasy na ochronę prezesa pana idzie z podatków Polaków poprzez dotacje dla partii.
z drugiej strony za nic nie chciałabym, by coś się stało panu Kaczyńskiemu.
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Cenny prezes Kaczyński 19.08.12, 20:45
      On jest niepowtarzalny,jedyny nawet potomstwa nie pozostawi po sobie.To geniusz.
    • czan-dra Re: Cenny prezes Kaczyński 19.08.12, 20:46
      Też tego bym nie chciał, ale jak mówi biblia: Kto sieje wiatr, zbiera burzę.
      A że bohaterem on nie jest, więc kryje się za plecami, i jest okazja nie płacić za to, to dlaczego nie mają korzystać.
    • kzet69 Re: Cenny prezes Kaczyński 19.08.12, 20:48
      Znam miejsca gdzie Pana Prezesa lepiej by chronili i za mniejszą kasę, nawet miękkie ściany by mu zapewnili i drzwi bez klamek by się nie skrzywdził. On po prostu ma kompleksy i manie wielkości.
      • gambit_smolenski Re: Cenny prezes Kaczyński 19.08.12, 20:54
        A Ty palikociątko to tak od siebie, czy w ramach uwiarygodniania się przed leminżą sforą?
    • gambit_smolenski rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission complete 19.08.12, 20:53
      Ot, przykład totalnego zleminżenia, i, leminżego bicia piany. O paczce byłych GROMowców, wynajmowanych przez PiS, dla ochrony Kaczyńskiego, wiedzą wszyscy. Od dawna, tzn. od "katastrofy" smoleńskiej. Po drodze przytrafił się leming, Ryszard Cyba, który miał zamiar ubić samego Jarka.
      Zatem, nie ma sprawy. Wszyscy o tym wiedzieli.
      Jednak, Wybiórcza na siłę szuka jakiś tematów, będących przykrywką dla sprawy Plichty i Tuska-juniora.
      I wynajduje taki odgrzewany kotlet, aby
      wzorcowa leminżka, niejaka Olga, dała się mu ponieść.
      Ergo, misja wykonana, a leming złapał haczyk.
      • lumpior Zażądajmy sklonowania PrezesaPana? 19.08.12, 20:59
        Za czasów Lenina i Hitlera nie było możliwe,teraz jest.No może do kompletu dołożyć kota Alika. Niech ludzkość podziwia i doceni ten geniusz i to po wsze czasy.Ot co.
        • snajper55 Re: Zażądajmy sklonowania PrezesaPana? 20.08.12, 22:35
          lumpior napisał:

> Za czasów Lenina i Hitlera nie było możliwe,teraz jest.No może do kompletu doło
          > żyć kota Alika. Niech ludzkość podziwia i doceni ten geniusz i to po wsze czasy
          > .Ot co.

Najpierw mamuśkę trzeba będzie sklonować. Przecież Prezes bez niej nie da sobie rady.

S.
      • cillian1 Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 19.08.12, 21:04
        ale wcześniej nie pisali o kosztach!
        I czy na pewno mamy obowiązek płacić za ochronę tego pajaca?
        Przecież on nie jest żaden ważny pan w garniturze!!

A zadymy AG, z młodym Tuskiem, to nawet śmierć małego - by nie przykryła!
      • olga_w_ogrodzie Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 19.08.12, 21:08
        gambit_smolenski napisał(a):

> Ot, przykład totalnego zleminżenia, i, leminżego bicia piany.
        /.../
        > I wynajduje taki odgrzewany kotlet, aby
        > wzorcowa leminżka, niejaka Olga, dała się mu ponieść.
        > Ergo, misja wykonana, a leming złapał haczyk.

ten wątek nie jest po to, byś opowiadała/ł o tym, co o mnie myślisz.
        /tak się wstydzisz tego, co piszesz, że aż nowiutki nick musiałaś/eś założyć ?/

kotlet niespecjalnie odgrzewany, bo o tej wielkiej ochronie było wiadomo, ale nie o tym, jak duże sumy na to idą.
        Newsweek je podał, a nie GW.
      • sawa.com Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 19.08.12, 21:09

> Ot, przykład totalnego zleminżenia, i, leminżego bicia piany. O paczce byłych G
        > ROMowców, wynajmowanych przez PiS, dla ochrony Kaczyńskiego, wiedzą wszyscy. Od
        > dawna, tzn. od "katastrofy" smoleńskiej. Po drodze przytrafił się leming, Rysz
        > ard Cyba, który miał zamiar ubić samego Jarka.
        > Zatem, nie ma sprawy. Wszyscy o tym wiedzieli.
        > Jednak, Wybiórcza na siłę szuka jakiś tematów, będących przykrywką dla sprawy P
        > lichty i Tuska-juniora.

Nie "Wybiórcza", ale usłużny Lis Tomasz!

Z chęcią przeczytałabym kto utrzymywał Platforme w czasie, kiedy nie była na garnuszku podatnika. Rosła wtedy w silę... i nie bylo widac w jej szeregach ascezy! Ale tego usłuzny Lis Tomasz swoim przyjaciołom z PO nie zrobi. Niestety. I olga w ogrodzie w dalszym ciągu bedzie wierzyć, ze wszystkiemu złu w Polsce i wokól niej jest winien Kaczyński.
        • czan-dra Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 19.08.12, 21:13
          sawa.com napisała:

> Z chęcią przeczytałabym kto utrzymywał Platforme w czasie, kiedy nie była na ga
          > rnuszku podatnika. Rosła wtedy w silę... i nie bylo widac w jej szeregach ascez
          > y! Ale tego usłuzny Lis Tomasz swoim przyjaciołom z PO nie zrobi. Niestety. I o
          > lga w ogrodzie w dalszym ciągu bedzie wierzyć, ze wszystkiemu złu w Polsce i wo
          > kól niej jest winien Kaczyński.

Przecież możesz sobie wyguglować, kto i dlaczego finansował PO, to jest tak proste, że nawet ja to potrafię, naprawdę.
          • sawa.com Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 19.08.12, 21:33
            Zrób przysługe koleżance z FK i wygugluj mi z czego utrzymywala sie PO w czasie kiedy nie była na garnuszku podatnika?

Chetnie sobie poczytam i chyba nie tylko ja.
            • cillian1 Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 19.08.12, 22:04
              A kiedy PO nie była, na garnuszku podatnika??
              • sawa.com Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 19.08.12, 22:18
                cillian1 napisał:

> A kiedy PO nie była, na garnuszku podatnika??

Do roku 2005
                • cillian1 Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 19.08.12, 22:23
                  Ale była w Sejmie?
                  • sawa.com Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 19.08.12, 22:41
                    cillian1 napisał:

> Ale była w Sejmie?

Tak była. Sprawdziłam to www.platforma.org/pl/platforma/o-nas/historia-partii/
              • followthesun Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 19.08.12, 22:31
                Nigdy.
                • sawa.com Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 19.08.12, 22:46
                  followthesun napisała:

> Nigdy.

Co nigdy?
                  • followthesun Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 20.08.12, 05:15
                    A kiedy PO nie była, na garnuszku podatnika??

followthesun napisała:

Nigdy.
                    sawa.com napisała: Co nigdy?
                    • sawa.com Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 20.08.12, 11:56
                      followthesun napisała:

> A kiedy PO nie była, na garnuszku podatnika??
                      >
                      > followthesun napisała:
                      >
                      > Nigdy.
                      > sawa.com napisała: Co nigdy?

Nie masz racji. W kadencji 2001 - 2005 PO nie miało subwencji dla partii politycznych.
                      Sprawdź u źródeł.
        • cillian1 Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 19.08.12, 21:14
          może zapytaj się debila małego, ile wydawał na ochronę Tuska - wszak wiedział o wydatkach! chyba był mały pajac premierem!
          A wyciek kosztów pewnie kontrolowany! I raczej zasadny - bo mały pajac nie jest kimś ważnym dla trwania rządu. Wg definicji! Nie jest ministrem, nie jest nawet panem/panią, co sprząta gabinet Tuska! Więc wydatki na jego ochronę - na logikę, są wyłudzeniem - jak na Kk!
          :)
        • olga_w_ogrodzie Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 19.08.12, 21:32
          sawa.com napisała:

> Z chęcią przeczytałabym kto utrzymywał Platforme w czasie, kiedy nie była na ga
          > rnuszku podatnika. Rosła wtedy w silę... i nie bylo widac w jej szeregach ascez
          > y! Ale tego usłuzny Lis Tomasz swoim przyjaciołom z PO nie zrobi.

nie mówimy o dotacjach na działalność partii.
          wszystkie, które przekroczyły próg są utrzymywane za nasze pieniądze.
          mowa o tak ogromnych pieniądzach wydatkowanych na ochronę jednego z jej członków.
          bo kwota w istocie bardzo duża.
          niemniej, jak zaznaczyłam, poza tym, że w ogóle nikomu nie życzę uszczerbku na zdrowiu czy, nie daj Boże, śmierci, to są jeszcze inne powody dla których, jak twierdzę, trzeba pilnować, by nic się nie stało prezesowi panu.
          /choć uważam też, iż wydatkowanie tak dużej kasy jest spowodowane także szczególnymi cechami osobowościowymi pana Kaczyńskiego./

Niestety. I o
          > lga w ogrodzie w dalszym ciągu bedzie wierzyć, ze wszystkiemu złu w Polsce i wo
          > kól niej jest winien Kaczyński.
          >
          przykro mi, ale kłamiesz.
          jeśli piszesz, że ja "w dalszym ciągu" itd.
          skoro tak twierdzisz, to znaczy, iż uważasz, że ja wierzę, iż wszystko, co złe, to wina prezesa pana.
          to nieprawda.
          nie masz podstaw, by tak pisać, bo nigdy tak nie twierdziłam.
          wg mnie, prezes pan winien jest wielu rzeczy, ale uważać, iż wszystkim, to znaczne przecenianie go by było.
          • sawa.com Olgo, mnie nie dziwi wzmożona ochrona 19.08.12, 21:51
            Kaczyńskiego. Jest chyba jedynym politykiem pod adresem, którego lawinowo i publicznie wypowiadane sa groźby i to nie jakichs tam świrów tylko ale np. takiego Palikota.
            Tylko na biuro poselskie PiSu, a nie żadnej innej partii dokonano morderczego napadu w którym jedna osoba zostala zamordowana a kilka rannych. O katastrofie smoleńskiej juz nie wspomnę.

Trzeba mieć bardzo duzo złej woli, zeby w tej sytuacji drwić i miec za złe ochronę stosowaną przez PiS.
            • cillian1 Re: Olgo, mnie nie dziwi wzmożona ochrona 19.08.12, 22:00
              To ty poczytaj sobie fora. Generalnie to nawet ja i ty - powinniśmy mieć ochronę za kasę z Sejmu! Każdy z nas pewnie już dostał ostrzeżenie kilka razy o odszukaniu po IP, i obiciu mordy czy innych rzeczach! Więc nie wyskakuj z taką argumentacją!
              Najczęściej ze strony moherów czy patriotów w kominiarkach!
              A jak mały się boi - to jak chce niech sam płaci! Bo jak już pisałem - nie jest kimś ważnym! Od 6 lat!
            • olga_w_ogrodzie Re: Olgo, mnie nie dziwi wzmożona ochrona 19.08.12, 22:07
              sawa.com napisała:

O katastrofie s
              > moleńskiej juz nie wspomnę.
              >

a co ma do tego katastrofa smoleńska ?
              nie widzę związku.

> Trzeba mieć bardzo duzo złej woli, zeby w tej sytuacji drwić i miec za złe och
              > ronę stosowaną przez PiS.

nie uważam tak.

/uważasz, ze pan Palikot planuje mord ?/
            • mariner4 To się na niego zrzucajcie sami, 20.08.12, 11:26
              bez pieniędzy wszystkich podatników. Co do zamachu, to jesteś po prostu idiotą. Szkoda polemiki. Poziom Macierewicza.
              Liczyć Tuskowi przeloty potraficie. A to małe g..... może wydawać ile chce.
              M.
      • bryt.bryt pisowcy - "moralisci" 19.08.12, 21:29

> Ot, przykład totalnego zleminżenia, i, leminżego bicia piany. O paczce byłych G
        > ROMowców, wynajmowanych przez PiS, dla ochrony Kaczyńskiego, wiedzą wszyscy. Od
        > dawna, tzn. od "katastrofy" smoleńskiej.(...)

Jak nazwac domaganie sie przez pisowcow, zeby mlody Tusk odszedl ze stanowiska na lotnisku Gdansku? Bylo to pod koniec lipca, jeszcze przed Amber Gold, a w samym srodku "afery nepotycznej". Tymczasem wiedza o tym, gdzie pracuje mlody Tusk byla juz wtedy powszechna od miesiecy. Wczesniej wzorcom moralnosci pisowcom to pasowalo? A moze po prostu sa cynikami?
        • remez2 Re: pisowcy - "moralisci" 19.08.12, 21:38
          Jak nazwac domaganie sie przez pisowcow, zeby mlody Tusk odszedl ze stanowiska na lotnisku Gdansku? Bylo to pod koniec lipca, jeszcze przed Amber Gold, a w samym srodku "afery nepotycznej". Tymczasem wiedza o tym, gdzie pracuje mlody Tusk byla juz wtedy powszechna od miesiecy. Wczesniej wzorcom moralnosci pisowcom to pasowalo? A moze po prostu sa cynikami?
          Czy nie był to odwet za syna St. Kalemby?
          • sawa.com Re: pisowcy - "moralisci" 19.08.12, 21:56
            remez2 napisał:

> Jak nazwac domaganie sie przez pisowcow, zeby mlody Tusk odszedl ze stanowis
            > ka na lotnisku Gdansku? Bylo to pod koniec lipca, jeszcze przed Amber Gold, a w
            > samym srodku "afery nepotycznej". Tymczasem wiedza o tym, gdzie pracuje mlody
            > Tusk byla juz wtedy powszechna od miesiecy. Wczesniej wzorcom moralnosci pisowc
            > om to pasowalo? A moze po prostu sa cynikami?

> Czy nie był to odwet za syna St. Kalemby?

a dlaczego mlodzi pisowcy mieli brać odwet za syna Kalemby?

Faktem jest, ze skandalisci z PSLu skorzystali na aferze AG. Nikt nie juz ich nepotyzmem i zawłaszczaniem państwa nie zajmuje.
            • remez2 Re: pisowcy - "moralisci" 19.08.12, 22:05
              > a dlaczego mlodzi pisowcy mieli brać odwet za syna Kalemby?
              Bo pan premier im to umożliwił swoimi nieprzemyślanymi słowami.
      • behemot17-13 Re: rybka zwana Olgą chwyciła haczyk, mission com 19.08.12, 22:16
        wychodzi na to, że jesteś ubocznym efektem bicia piany. osobiście nie znałem R. Cyby, natomiast rozmawiałem z ludźmi którzy z nim obcowali i to co o nim mówili, niewiele ma wspólnego z lemingami.
    • mietek.grodecki Ja sam ochronie Pana Prezesa wlasna piersiom 19.08.12, 21:04
      jak bedzie taka potrzeba
      • czan-dra Re: Ja sam ochronie Pana Prezesa wlasna piersiom 19.08.12, 21:08
        Ale tylko jedną, przy jego gabarytach dwie to niepotrzebny wysiłek.
    • grba Na Tomka Lisa zawsze można liczyć! 19.08.12, 21:07
      www.newsweek.pl/bins/Media/Pictures/bb/bb94/bb946e9feee447fa8eb5298a87471a0b_thb07.jpg
      • grba A inni zajmują się pierdołami 19.08.12, 21:08
        www.wprost.pl/G/wprost_covers/a/1540_a.jpg
    • bryt.bryt na marginesie 19.08.12, 21:16
      W czasie, kiedy akurat na tapecie jest jakis problem z PO media powinny sie wstrzymywac przed publikowaniem krytyki PiS. Dla dobra panstwa, dla obrony demokracji, dla szczecia Polakow. Inaczej zostana oskarzone o przykrywanie afer Tuska.
      Ale nie musza, tzn, moga dzialac normalnie. O ile nie ma dla nich znaczenia opinia np. krysztalowego wiceprezesa PiS.
    • zoo24 Re: Cenny prezes Kaczyński 19.08.12, 21:19
      "chrońcie go, bo nam go ZNOWU zabijom"
    • wojciech.2345 Re: Cenny prezes Kaczyński 19.08.12, 21:21
      Rząd jeździ do roboty autobusem (widziałem to w tv),
      ale Prezes Pan nie korzysta z tego środka lokomocji
      i ma do tego goryli.

To okropne.
    • adams96 Jaka moze byc cena nienawisci ? 19.08.12, 21:33
      zadaje to pytanie DOMOROSŁYM propagandzistom PO I NIE TYLKO bo najpierw buduje sie przez lata nienawisc do Kaczynskiego i PIS-u a teraz wylicza sie na Forum ile kosztuje ochrona polityka opozycji tej parti- ktora z tego powodu w Łodzi doznała MORDU POLITYCZNEGO.cZY MOZE W INTENCJI TYCH DOMOROSŁYCH PROPAGANDZIUSTOW jest satysfakcja aby takiego mordu politycznego dokonac ponownie ?Kiepsko działajace panstwo Pana Tuska tez nie chroni nawet dzieci Pana premiera bo syn i premier Tusk powinien byc powiadomiony ze syn podejmujac prace w AMBER GOLD moze narazic siebie oraz OJCA na duze nieprzyjemnosci.W jakim celu obywatele płaca podatki na rozne organy panstwa jezeli ich wybrani w wyborach politycy nie beda prawidłowo chronieni przed oszołomami i terorystami?
      • olga_w_ogrodzie Re: Jaka moze byc cena nienawisci ? 19.08.12, 21:40
        adams96 napisał:

> zadaje to pytanie DOMOROSŁYM propagandzistom PO I NIE TYLKO bo najpierw buduje
        > sie przez lata nienawisc do Kaczynskiego i PIS-u a teraz wylicza sie na Forum i
        > le kosztuje ochrona polityka opozycji tej parti

przeczytaj dokładnie co napisałam w tym wątku o ochronie prezesa PiS, a potem gadaj o nienawiści.
        nie fakt ochrony kwestionuję, ale mówię o bardzo dużych sumach na ten cel idących.

a od budowania atmosfery nienawiści i podziału, to akurat, IMO, mistrzem jest pan Kaczyński.
      • cillian1 Re: Jaka moze byc cena nienawisci ? 19.08.12, 21:42
        nie wiem o co ci chodzi!
        On nie jest jakimś ważnym dla Polski człowiekiem!
        jak chce się chronić, niech sam płaci - jak większość Polaków to czyni!
        A jak chce mieć ochronę budżetową - to musi zostać chociaż ministrem!
        • adams96 Re: Jaka moze byc cena nienawisci ? 19.08.12, 22:00
          Moze Pan odpowie czy w Łodzi mial miejsce mord polityczny w lokalu PIS czy jego nie było ?Podobnoi po tym mordzie juz nie miało byc NIENAWISCI DO PIS I KACZYNSKIEGO ALE po co sa te liczne nienawistne watki na tym forum ?
          • cillian1 Re: Jaka moze byc cena nienawisci ? 19.08.12, 22:32
            W Łodzi stało się to samo, co z Dodą w sądzie - oszołomów nie wyłapiesz!
          • mariner4 Na kogo chcesz zwalić czyn szaleńca? 20.08.12, 11:29
            Prawdę mówiąc nie uroniłbym ani jednej łzy za kurduplem.....
            M.
            • sawa.com Re: Na kogo chcesz zwalić czyn szaleńca? 20.08.12, 11:57
              mariner4 napisał:

> Prawdę mówiąc nie uroniłbym ani jednej łzy za kurduplem.....
              > M.

Nikt tego po tobie nie oczekuje;)
              • mariner4 Cieszę się, że uzgodniliśmy stanowiska. 20.08.12, 20:56
                Brakuje mi drugiego nieboszczyka do logicznej układanki.
                M.
        • olga_w_ogrodzie Re: Jaka moze byc cena nienawisci ? 19.08.12, 22:01
          cillian1 napisał:

> nie wiem o co ci chodzi!
          > On nie jest jakimś ważnym dla Polski człowiekiem!
          > jak chce się chronić, niech sam płaci - jak większość Polaków to czyni!
          > A jak chce mieć ochronę budżetową - to musi zostać chociaż ministrem!

tylko wiesz co by się działo w Polsce, gdyby, np. panu Kaczyńskiemu spadł na głowę i lekko go zranił kawałek tynku z jakiejś kamienicy starej w czasie, gdy prezes pan szedłby chodnikiem ?

ja wiem, co by się działo, zatem wolę, by, jak dotąd, prezes pan nie chodził wcale, tylko był wożonym i chronionym niczem Koh-i-Nor .
          • cillian1 Re: Jaka moze byc cena nienawisci ? 19.08.12, 22:17
            wiem co by się działo - hel wpuszczony do pomieszczenia, osłabił tynk itd!
            ale nie mnie się tym przejmować, a zwłaszcza wydawać na jego ochronę.
            Niech sobie płacą ze składek - wszak mają kasę - 300 zł dziennie zarabiają. Choć nic nie znaczą - jak już pisałem wcześniej.
            • wojciech.2345 Re: Jaka moze byc cena nienawisci ? 19.08.12, 22:22
              cillian1 napisał:

> wiem co by się działo - hel wpuszczony do pomieszczenia, osłabił tynk itd!
              > ale nie mnie się tym przejmować, a zwłaszcza wydawać na jego ochronę.
              > Niech sobie płacą ze składek - wszak mają kasę - 300 zł dziennie zarabiają. Cho
              > ć nic nie znaczą - jak już pisałem wcześniej.
              > :)
              ----------------------------
              Rząd jeździ do roboty autobusem, a premier Tusk
              zapewne do Sopot jeździ autostopem.

Te wydatki na transport i ochronę Prezesa Pana to skandal.
              • cillian1 Re: Jaka moze byc cena nienawisci ? 19.08.12, 22:25
                > Te wydatki na transport i ochronę Prezesa Pana to skandal.

dokładnie o to mi chodzi. Tusk mógłby sobie żonkę sprowadzić na 4 lata do Warszawy. A nie latać jak młody szczaw do panienki!
                co do małego pajaca i ochrony jego za budżetowe - już się wypowiedziałem.
    • hordol ten cyba to był członek peło o ile pamietam 19.08.12, 22:03

• hordol na platformę też idzie z podatków multum kasy 19.08.12, 22:04
      ale ze im mało to obsadzają swoimi ludżmi wszystko co się da
    • wiosnaludzikow Re: Cenny prezes Kaczyński 20.08.12, 06:07
      olga_w_ogrodzie napisała:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12330762,Ile_PiS_placi_za_ochrone_Kaczynskiego__Nawet_100_tys_.html
      > multum kasy na ochronę prezesa pana idzie z podatków Polaków poprzez dotacje dl
      > a partii.
      > z drugiej strony za nic nie chciałabym, by coś się stało panu Kaczyńskiemu.
      Pisałaś kiedyś coś na temat finansowania przez podatnika baaardzo wielu wycieczek samolotowych Premiera Tuska i jego rodziny do Gdańska ? ....jakoś nie pamiętam. Przecież to te same pieniądze podatnika.

• olga_w_ogrodzie Re: Cenny prezes Kaczyński 20.08.12, 11:48
        znów bici są u nas Murzyni ?
        jeśli chcę napisać o prezesie panu, to mam obowiązek jednocześnie pisać też o premierze ?

ale napiszę : D. Tusk to premier rządu.
        pan Kaczyński szef partii.
        widzę różnicę.
        także dużą przesadę, gdy idzie o siłę i koszty tej ochrony.
    • haen2010 Kto pamięta pancerne 20.08.12, 07:17
      konwoje po Warszawie kiedy toto rządziło nie może się dziwić. Zwłaszcza po wyczynach Rysia Cyby od platfusów.
    • cookies9 Re: Cenny prezes Kaczyński 20.08.12, 11:09
      Tylko 100 tys.ochrona,a inne wydatki?...już lepiej żeby odpoczął na emeryturze,pojechał na urlop do tropików,odpoczął od nas i nabrał dystansu do siebie...Żawsze to tańsze dla nas ,podatników.
    • srul Re: Cenny prezes Kaczyński 20.08.12, 11:19
      Biedne niebożęta, co wy byście bez tego prezesa zrobili. Stracilibyście sens istnienia, motywacje do wstawania rano i zasypiania wieczorem. Forum by zamarło, a jego harcownicy zastygliby w rozpaczliwym, intelektualnym szpagacie.
      • cookies9 Re: Cenny prezes Kaczyński 20.08.12, 12:41
        srul napisał:

> Biedne niebożęta, co wy byście bez tego prezesa zrobili. Stracilibyście sens is
        > tnienia, motywacje do wstawania rano i zasypiania wieczorem. Forum by zamarło,
        > a jego harcownicy zastygliby w rozpaczliwym, intelektualnym szpagacie.

Prezes jest stanowczo za drogi. Własna partia,własna ochrona,a wszyscy płacą,a powinni tylko
        zwolennicy YaroZbawa.
        • olga_w_ogrodzie Re: Cenny prezes Kaczyński 20.08.12, 20:50
          cookies9 napisała:

> Prezes jest stanowczo za drogi. Własna partia,własna ochrona,a wszyscy płacą,a
          > powinni tylko
          > zwolennicy YaroZbawa.

niedawno widziałam w telewizji reportaż o kobiecie, która prawie rok zgłaszała na policję powtarzające się groźby śmierci wysyłane przez ex faceta sms-ami.
          zgłaszała także próby realnych napaści, czatowanie na nią przed domem i zakładem pracy, było pełno nagrań agresywnych ataków słownych przez telefon.
          ale nikt ochrony jej nie zapewnił za którą płaciliby podatnicy.
          skończyło się kilkunastoma pchnięciami jej nożem.
          nie chcę, by coś podobnego spotkało prezesa pana, ale powinien się był zastanowić, gdy wojenkę wszczynał, że nie jest dobrze tak na własne życzenie budować do siebie niechęć.
          i nie ma co się teraz skarżyć, że w internecie go nienawidzą, ale zastanowić się czemu aż tak.
          czemu żaden inny lider partyjny nie budzi niechęci na taką skalę ?
          gdy się narobi szkód, także sobie, to dobrze za nie zapłacić z własnej kieszeni.
          jeśli się mówi, by wierzący sami płacili na kościół, za lekcje religii, to może niech ludzie oddani PiS i prezesowi też sami płacą za jego ochronę, skoro tak się boi - z wyłączeniem innych podatników.
    • mariner4 "Miłość Ci wszystko wybaczy" 20.08.12, 11:23
      PiSiorów do Kaczyńskiego. Widzą zło tylko u innych. A tymczasem ten mały kurdupel może im do zupy napluć.
      M.
      • srul Re: "Miłość Ci wszystko wybaczy" 20.08.12, 11:33
        Zwłaszcza, ze ten cholerny kurdupel cały czas rządzi, ma większość parlamentarną, kontroluje świat mediów, wpływa na procesy gospodarcze, jest niebywale groźny. Ale oczadzony miłością do fuhrera volk nieodmiennie daje mu zwycięstwa wybiórc...wyborcze. Co prawda wyniku z 5 marca 1933 nie udało mu się pobic, ale wszystko przed nim.
        • mariner4 Na szczęście nie rządzi 20.08.12, 11:51
          i nie życzę Ci tego.
          M.
        • snajper55 Re: "Miłość Ci wszystko wybaczy" 21.08.12, 11:27
          srul napisał:

> Co prawda wyniku z 5 marca 1933 nie udało mu się pobic, ale wszystko przed nim.

Z pomocą Jarozbawa Kłamczyńskiego może ten wynik pobić.

S.
    • bard333 faktycznie, zamiast drużyne GROMowców, mógłby 20.08.12, 11:28
      zatrudnić Grada... Człowieka, który na wszystkim się zna, może taniej by nie było, ale robiłby mniejszy tłok...;)

co was obchodzi, na co Kaczor wydaje subwencje?

To i tak taniej niz jeden odcinek lisich propagandy w tvp, na którą zgodnie zrzucają sie emeryci, coby lisy mogły za parenaście milionów kupić nową norę w Konstancinie...

wiem, wiem Kaczor.... ten to dopiero robi przekręty, że hoho...;) nie ważne, że wszystko wskazuje na to, że za Plichtą stoją POkraczni bonzowie z synusiem w tle, jakoś uwage ludożerki trzeba od tego wszystkiego odwracać, a Kaczor tak nienawistnie już dwa miesiące milczy...
      • obraza.uczuc.religijnych Re: faktycznie, zamiast drużyne GROMowców, mógłby 20.08.12, 12:46
        bard333 napisał:

> nie ważne, że
        > wszystko wskazuje na to, że za Plichtą stoją POkraczni bonzowie z synusiem w t
        > le

Tzn. leningu bardzik co wskazuje?
    • man_sapiens Re: Cenny prezes Kaczyński 21.08.12, 10:01
      Tak mi się skojarzyło, że gangsterzy też nie żałują kasy na swoją ochronę.
      • zapijaczony_ryj Dokładnie! 21.08.12, 10:04
        man_sapiens napisał:

> Tak mi się skojarzyło, że gangsterzy też nie żałują kasy na swoją ochronę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka