Dodaj do ulubionych

CZY "RADIO MA RYJA" TO GROŹNA SEKTA?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 14:50
Mnie się wydaje, że naprawdę tak. "Radyjo" oderwało się od głównego nurtu
katolicyzmu. Wskazuje na to kilka faktów.
1) Radio M. odrzuca naukę Kościoła o miłości bliźniego, o pojednaniu z
Żydami, o dialogu międzyreligijnym. Nie bierze udziału w dialogu
ekumenicznym, opluwa najważniejszą gazetę katolicką w Polsce, jakim
jest "Tygodnik Powszechny"
2)Przerost idolatrii dochodzi w wyznawcach Radyja do krańca możliwości.
Maria, matka Jezusa, jest nie tylko symboliczną Królową, ale też nazywa się
ją "współodkupicielką", "pocieszycielką", a więc stała się boginią i Radyjo
uznaje parę boską, tak jak starożytni Grecy czcili Dzeusa i Herę.Radyjo stało
się więc politeistyczne, więc nie jest już chrześcijańskie. Następnym bogiem
ma być założyciel Radyja, ale jeszcze żyje, a dopiero po śmierci może
osiągnąć nirwanę i zostać ubóstwiony.
3) Radyjo popiera pedofilię - broni księży pedofilów, co macają dziewczynki
czy chłopców. Zdarzało się to wiele razy. To przypomina mi sektę "Niebo",
gdzie 14-latek był zmuszany do stosunku z dorosłą kobietą. W Radyju tylko
pozornie jest inaczej, oni w większości to pedofile i usiłują odwrócić od
siebie uwagę na homoseksualistów, żeby na nich wszystko zwalić.
4)Radyjo ma bojówki zbrojne, jak islamscy fundamentaliści, które są gotowe
wyjść na ulice i mordować. Nazywa się to "Młodzież Wszypolska". To stado
wymóżdżonych, tresowanych zbirów jest w stanie walczyć ze wszystkimi, co
inaczej myślą.

A więc ta mieszanina chrześcijaństwa i pogaństwa, gdzie kult bogini Maryi
przypomina raz kult Persefony, a innym razem kult staroegipskiego boga słońca
Amona Re, okraszony urywkami z Koranu i seksualnym pojmowaniem świata - to
niebezpieczeństwo dla naszego kraju, dla kościoła i społeczeństwa. To
paskudna sekta i nie powinniśmy jej tolerować!
Obserwuj wątek
    • Gość: Włodzimierz Re: CZY "RADIO MA RYJA" TO GROŹNA SEKTA? IP: *.acn.waw.pl 02.07.04, 15:04
      Oczywiscie, ze stwierdzenie, ze to radio to sekta:)
      A czt grozna? Na pewno baaardzo szkodliwa.
      • Gość: Sentencius radiowe swiadki IP: *.introweb.nl 02.07.04, 16:32
        Gość portalu: Włodzimierz napisał(a):
        Oczywiscie, ze stwierdzenie, ze to radio to sekta:)
        A czt grozna? Na pewno baaardzo szkodliwa.

A jak jest szkodliwosc sekt Radia RFM.FM i ZET ?
        • Gość: wojtek Re: radiowe swiadki IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 02.07.04, 16:47
          A u was murzynów biją? Tak to było proszę pana księdza?
          • Gość: Sentencius welniany lebek IP: *.introweb.nl 02.07.04, 21:29
            Gość portalu: wojtek napisał(a):
            A u was murzynów biją? Tak to było proszę pana księdza?

Jezeli chcesz murzyna w nocy zostawic w spokoju,to spij z raczkami na
            koldrze.Prawidlowa forma brzmi:"prosze ksiedza dobrodzieja",capisch?
            • Gość: ws Re: welniany lebek Poyeboosa IP: *.acn.pl 02.07.04, 22:33
              Gość portalu: Sentencius napisał(a):

> Gość portalu: wojtek napisał(a):
              > A u was murzynów biją? Tak to było proszę pana księdza?
              >
              > Jezeli chcesz murzyna w nocy zostawic w spokoju,to spij z raczkami na
              > koldrze.Prawidlowa forma brzmi:"prosze ksiedza dobrodzieja",capisch?

To tak swojego Wacusia nazywasz poyeboosie, nawet ładnie...murzyn HAHA
            • Gość: Solówa Re: welniany lebek IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.07.04, 09:43
              Dobrodziej z ciebie jak z koziej dupy trąba,ty buraku sukienkowy, zapomniałeś
              już dawno znaczenie słowa dobrodziej.
        • Gość: Humbak Re: radiowe swiadki IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 02.07.04, 17:08
          Też spora- katastrofalna muzyka.
        • Gość: Solówa Re: radiowe swiadki IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.07.04, 10:10
          Sektą rm nazwał twój przełożony ,biskup Pieronek,ty zakłamany katoliku
          sukienkowy.
          • Gość: Humbak Re: radiowe swiadki IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 03.07.04, 10:25
            Czemu zakłamany? Co jest nie tak z Pieronkiem? Nsłyszałem tej opinii, ale ma
            gość rację.
    • Gość: Humbak Re: CZY "RADIO MA RYJA" TO GROŹNA SEKTA? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 02.07.04, 16:53
      Twoja wypowiedź jest nieco zbyt ostra i nie ze wszystkimi stwierdzeniami się
      zgadzam, ale od pewnego czasu uważam księdza dyrektora jak oni go nazywają,
      oraz osoby tam pracujące (nie wiem, czy wszystkie) za heretyków. Nie mam
      pojęcia jak mogą się uważać za katolików jawnie szerząc, delikatnie mówiąc,
      niechęć do bliźnich. Słynna była też sprawa przeinaczania słów papieża.
      Powodują oni swoją działalnością wypaczanie wartości chrześcijańskich.
      Na dodatek ich mania masońska jest irytująca.
      • Gość: wuk Re: CZY "RADIO MA RYJA" TO GROŹNA SEKTA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 17:05
        Zrobiłem trochę z tego skecz z Monty Pythona. W rzeczywistości jest tak, jak
        piszesz. Ale ich idolatria, mania antymasońska i niezgodność z nauką papieża
        sprawiają, że uważam ich za sektę. To nie jest katolicyzm. I nie wiem, czy jest
        to chrześcijaństwo, skoro szerzy nienawiść do bliźniego.
        • Gość: Humbak Re: CZY "RADIO MA RYJA" TO GROŹNA SEKTA? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 02.07.04, 17:10
          No tak. Z nich trudno nie zrobić skeczu. Nie połapałem się, bo tu sporo
          skrajnych opinii. Chrześcijaństwo to to jest takie jak i inkwizycja hiszpańska,
          czy konkwista, albo wyprawy krzyżowe. Można zwątpić.
          • Gość: Hans Poczytajcie sobie to chłopcy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 17:21
            Niezbyt już aktualne, ale dużo ciekawych informacji:
            www.radiomaryja.pl.eu.org/
            • Gość: Humbak Niezłe IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 02.07.04, 17:24
              Podoba mi się jednostka biskup/miesiąc.
              • Gość: wuk Re: Niezłe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 17:35
                A to jest jeszcze lepsze...
                www.joemonster.org/article.php?sid=2362
                • Gość: Hans Re: Niezłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 17:43
                  Tylko to co ty podajesz, to tzw. "jaja", a strona do ktorej wam podalem linka
                  to powazne zrodlo wielu interesujacych informacji i analiz, w tym takze cala
                  ksiazke o tzw. "norodowym-katolicyzmie" jako zjawisku socjologicznym.
                  • Gość: Humbak Re: Niezłe IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 02.07.04, 17:54
                    Momentami ta I strona też nie jest poważna. Satyryka zazwyczaj zawiera w sobię
                    prawdę. Właśnie ściągam nagrania. Ale o książce też pomyślę.
                    • Gość: jeden z członków Czytajcie towarzysze Trybunę Ludu! IP: 212.244.182.* 02.07.04, 22:30
                      www.trybuna.com.pl/200407/d.htm?id=0331
                      Tam są jaja jak berety!
                      • Gość: Leszek Killer Re: Czytajcie towarzysze Trybunę Ludu! IP: *.idea.pl 02.07.04, 23:06
                        Chyba Trybunę Brudu!
      • Gość: Leszek Killer Re: CZY "RADIO MA RYJA" TO GROŹNA SEKTA? IP: *.idea.pl 02.07.04, 23:11
        > Nie mam
        > pojęcia jak mogą się uważać za katolików jawnie szerząc, delikatnie mówiąc,
        > niechęć do bliźnich

posługując się prymitywnymi uogólnieniami, insynuacjami czy wręcz kłamstwem.

Z resztą się zgadzam i, jako katolikowi, jest mi wstyd.
    • duza_klucha Re: CZY "RADIO MA RYJA" TO GROŹNA SEKTA? 03.07.04, 05:34
      Sekta moze nie, ale powazne zagrozenie dla jednosci Kosciola w Polsce.
      Posluchajcie, co mowia o biskupach i jakie akrobacje jezykowe wykonuja, zeby
      sie nie zgadzac z Papiezem, ale wciaz go popierac ("za a nawet przeciw" w
      praktyce)

W tej chwili to co ich powstrzymuje to obecnosc Jana Pawla II'ego w Watykanie.
      Lud nie pojdzie za Rydzykiem w obecnej chwili. Tylko jak dluga ta chwila
      jeszcze bedzie trwala ? Latwo mozna sobie wyobrazic sytuacje, kiedy na stolicy
      apolstolskiej zasiadzie Papiez nie-Polak. Czym wieksze bedzie wykazywal zapedy
      do reformowania Kosciola, tym wieksze prawdopodobienstwo, ze Rydzyk bedzie
      chcial zostac polskim Lutrem ...
      • Gość: Jarek Re: CZY "RADIO MA RYJA" TO GROŹNA SEKTA? IP: *.chello.pl 03.07.04, 08:23
        Bardzo groźna. Powinna zostać "zaje...ana" śmiechem.
      • Gość: Humbak Re: CZY "RADIO MA RYJA" TO GROŹNA SEKTA? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 03.07.04, 10:08
        No weź! Nie obrażaj Lutra! Poza tym za nim poszło sporo ludzi, a za MC
        Rydzykiem kto pójdzie?
        • Gość: stary Re: Witajcie lewckie gnidy ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.04, 12:47
          Jest to jedna z wiarygodnych rozgłośni radiowych (piszę o RM).
          Ku przypomieniu, czyż nie ostrzegało RM o wzroście cen po wstąp[ieniu do
          eurokołchozu ? czy nie informowało o tym , że studiowania za darmo nie będzie w
          UE? czy nie "mówiło", że nic za darmo komuna zachodnia nie da?:)
          Dla ludzi potrafiących myśleć , postrzegać to o czym mówiono ziściło się :)).
          Narazie to łabędzi śpiew, pogadamy za rok :))))))).

Lewacy; daremne żale próżny trud bezsilne złożeczenia .... jak pisał poeta ,
          to radio się rozwija BEZ DOTACJI, BEZ REKLAM!. Ma nawet szkołę wyższą medialną!
          Wiem , że piana bezsilności jest na waszych ustach, nie współczuję, ciesz ę
          się , że po latach słuchanie lewackiego gówna mogę "oddychać " tlenem prawdy!

Żegnajcie , awansie społeczny. Do książek, do edukacji kulturalnej a potem
          skromnie do komputera. Odwrotna kolejność powoduje , że "wychodzicie" na tym
          forum na skończonych lumpów i chamów!
          • Gość: Solówa Re: Witajcie lewckie gnidy ! IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.07.04, 13:35
            Co słychać ty bucu w trepie kołysany.Zebrało ci się tłumoku na wymioty,to rób
            to w gronie takich jak ty baranów na forum gazety tego sekciarza rydzyka.
          • Gość: lump i cham Re: Witajcie lewckie gnidy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 14:03
            > Lewacy; daremne żale próżny trud bezsilne złożeczenia .... jak pisał poeta

Drobne sprostowanie: poeta napisał "złorzeczenia", nie "złożeczenia". Albo
            więc, podobnie jak to często czyni Twoje Radyjo, świadomie przekręcasz cytat,
            albo słuchanie Radyja pomieszało Ci w głowie. Bo przecież Ty - w odróżnieniu od
            nas - zanim zasiadłeś do komputera, odebrałeś wszechstronną edukację
            kulturalną, czyż nie?

Masz rację. Ktoś taki jak Ty rzeczywiście wywołuje poczucie bezsilności. Ale z
            tą pianą przesadziłeś. To raczej litość i trwoga... jak pisał poeta.

• Gość: Humbak Re: Witajcie lewckie gnidy ! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 03.07.04, 14:21
            RM podawało zupełnie inne przyczyny (i rozmiary) tych podwyżek, więc równie
            dobrze można powiedzieć, że kłamało (nieopatznie, oczywiście). Eurokołchoz i
            komuna zcodnia? Nie bądź śmieszny. To tanie slogany, niegodne człowieka na
            poziomie, za jakiego zapewne się uważasz (ja opinii na twój temat jeszcze nie
            mam). Nie słyszałem o żadnych opłatach za studia w związku z wejściem do UE.
            Poza tym przewidujesz najgorsze i się z tego cieszysz. No świetny z ciebie
            patriota.
            Radio rozwija się bez dotacji i reklam? No dziany ten Rydzyk.
            Kultura i RM? Nie ośmieszaj się. Oni nawet prostej metafor z meteorytem
            przygniatającym papieża nie zrozumieli. Nie będę też komentował artykułu w ND o
            Książkach z GW.
            Poczekajmy parę lat. Zobaczymy jakie będą skutki przystąpienia do UE.
            Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka