Dodaj do ulubionych

Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów

23.09.12, 14:05
Kto z was od ostatnich wyborów (pytam tylko tych, którzy na te wybory poszli - a najbardziej zależy mi na opinii tych, którzy poszli z wielkim ociąganiem i w ostatniej chwili, nie zalezy mi na opinii partyjnych wysłanników na FK (czy wasi szefowie nie widzą, ze to forum od dawna nie jest żadnym barometrem wyborczym?)) zmienił zdanie i albo zagłosuje na inną partię, albo n wybory w ogóle nie pójdzie?

Są takie osoby jak woda, miętowe, trevik, ayran, kum, których posty śledzę z największą uwagą, i (opinię miętowych już poznałam) co Premier Tusk i jego ministrowie musieliby zrobić, żebyście więcej na Platformę nie zagłosowali. Oczywiście wiem, że żadna inna partgia nie wchodzi w rachubę, tak więc, co musiałoby się stać, żebyście więcej nie poszli do wyborów.

Bardzo życzliwie was o to pytam, naprawdę jestem ciekawa odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • der-chef Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 14:11
      Oczywiści
      > e wiem, że żadna inna partgia nie wchodzi w rachubę,

I to jest błędne myślenie. Zawsze można zagłosować na partię, która nie ma żadnych szans i jest na szarym końcu. Choćby tylko na złość PO.
      • thisisrussia1 Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 14:14
        z uwagi na calokształt działań -wszystkim radzę -glosujcie na kazdego ,tylko nie na PIS / SP też PIS więc nie wymieniam /
    • behemot17-13 Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 14:37
      podejrzewam, że Twoje pytanie jest również skierowane do mnie. tak więc odpowiadam szablonowo - lepiej przegrać z Tuskiem niż wygrać z Kaczyńskim, Palikotem. SLD toleruję, lecz bez Millera. to chyba tyle w tym temacie. wracając do sedna zadanego pytania, nie mam pojęcia, naprawdę, chociaż, gdyby zrobił sobie balejaż, kto wie. pozdrawiam.
      • ex.mila Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 14:45
        behemot17-13 napisał:

> podejrzewam, że Twoje pytanie jest również skierowane do mnie.

Oczywiście, w tym najlepszym znaczeniu:-)

tak więc odpowia
        > dam szablonowo - lepiej przegrać z Tuskiem niż wygrać z Kaczyńskim, Palikotem.
        > SLD toleruję, lecz bez Millera. to chyba tyle w tym temacie. wracając do sedna
        > zadanego pytania, nie mam pojęcia, naprawdę, chociaż, gdyby zrobił sobie balej
        > aż, kto wie. pozdrawiam.

Jest jeszcze opcja - nie iść na głosowanie (oczywiście wszystkich niezdecydowanych namawiam) i pokazać im jakie mają rzeczywiste poparcie.
        • jacekm22 Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 14:56

Jest jeszcze opcja - nie iść na głosowanie (oczywiście wszystkich niezdecydowanych namawiam) i pokazać im jakie mają rzeczywiste poparcie.

Zamysl szlachetny , tylko jego rezultat moze byc fatalny tzn , do wyborow przy bardzo niskiej frekwencji karnie idzie zelazny elektorat PIS + radio sekty z Torunia ....
          Rzultat ... Fuhrer narodowych socjalistow z PIS z zepsutymi zebami wygrywa wybory ....
          Happy ????!!!
          • mariner4 I tego się własnie boję. 23.09.12, 14:58
            Wszystko, byle nie PiS.
            "Im mniejsza frekwencja tym większe szanse ugrupowań skrajnych"
            M.
            • ex.mila Masz zamiar tak głosować 23.09.12, 15:21
              dopóki Kaczyński nie umrze?

A jak Kaczyńskiego zastąpi Hofman, a Tuska Gowin, to co wtedy?
              • mariner4 Bez Kaczora PiS się rozsypie 23.09.12, 15:54
                A ja już nie mam czasu na następne paręnaście lat eksperymentów z IV, czy jeszcze kolejną RP.
                Poza tym to nie jest sprawa partii. Tej, czy innej. Politycy reprezentują ten sam przeciętny poziom, co całe społeczeństwo.
                Podaj mi choć jeden racjonalny powód, dla którego mamy prawo oczekiwać na mądry parlament.
                Potrzeba zmian cywilizacyjnych.
                M.
                • ex.mila To wy się bawcie w te swoje klocki - co, gdzie, 23.09.12, 15:59
                  kiedy
                  a ja będę namawiała zniesmaczonych wachlarzem wyborczym, glosujących z obrzydzeniem, albo ze strachu przed Kaczyńskim, zeby przestali się bać Kaczyńskiego i nie głosowali zgodnie ze swoim sumieniem.

amen

Już nie mogę się doczekać pierwszego w moim dorosłym życiu świadomego niegłosowania
          • ex.mila Przyznam, że już nie mam siły 23.09.12, 15:06
            w ostatnich wyborach, głosując na swojego kandydata, który startował z osiemnastego miejsca tak naprawdę zagłosowałam na Piterę. Na nikogo winy nie zwalam, ale damakier mnie do tego popchnęła;P
            • damakier1 Re: Przyznam, że już nie mam siły 23.09.12, 15:48
              Na nikogo winy nie zwalam, ale damakier mnie do tego popchnęła;P

Winy na mnie zwalać nie musisz, ale za mądrą radę podziękować możesz ;)

A kto w Twoim okręgu startował z listy PiS? Lepszy od Pitery? Bo gdybyś nie zagłosowała w ogóle, to zagłosowałabyś właśnie na niego.
              • ex.mila Re: Przyznam, że już nie mam siły 23.09.12, 15:50

>
                > A kto w Twoim okręgu startował z listy PiS? Lepszy od Pitery? Bo gdybyś nie zag
                > łosowała w ogóle, to zagłosowałabyś właśnie na niego.
                >
                Nie chce mi się sprawdzać, ale nawet jesli nie lepszy, na pewno nie gorszy.
        • behemot17-13 Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 15:22
          nie iść na głosowanie. mnie nie pasuje to tak, jakby olewać wywiadówkę, bez względu na stopnie jestem obecny. analogia niezbyt trafna, sens jak najbardziej, tak se myślę.
          • ex.mila Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 15:27
            behemot17-13 napisał:

> nie iść na głosowanie. mnie nie pasuje to tak, jakby olewać wywiadówkę, bez wzg
            > lędu na stopnie jestem obecny. analogia niezbyt trafna, sens jak najbardziej, t
            > ak se myślę.

Z wychowawcą możesz sobie porozmawić w każdy dzień tygodnia, o ile jest to dzień roboczy. Bez względu na to jak marnym jest nauczycielem, twoja obecnośc w szkole nie wpłynie na to, ze nadal będzie uczył twoje dziecko. No chyba, ze zorganizujesz akcję - odwołajmy tego matoła, szkodzi naszym dzieciom. Ale do takich akcji nigdy nie ma wystarczającej liczny chętnych. Przeważa opinia - odezwę się, zaszkodzę dziecku. Liże dyrektorskie kolana - nie on jedyny, taka tradycja.

i tak się kręci.
            • behemot17-13 Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 15:34
              "takla tradycja" znaczy oportunizm,
              • ex.mila Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 15:42
                behemot17-13 napisał:

> "takla tradycja" znaczy oportunizm,

oportunizm znaczy - gdzie go poślę?!, to gimnazjum, liceum, jest na najwyzszym poziomie! jak go przeniosę do słabszego nie dostanie się na prawo/medycynę
    • tocon Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 15:07
      Jak Tusk obieca, że zalegalizuje, żeby pedały mogły adoptować dzieci, to na niego zagłosuję.
      • ex.mila Jesteś tak marnym prowokatorem 23.09.12, 15:10
        że nawet na tym martwym forum ludzie się na tobie poznają.

tocon napisał:

> Jak Tusk obieca, że zalegalizuje, żeby pedały mogły adoptować dzieci, to na nie
        > go zagłosuję.
    • woda_woda Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 15:33
      axyzaa napisała:

> co musiałoby się
      > stać, żebyście więcej nie poszli do wyborów.
      >

Musiałabym stracić rozum, aby dobrowolnie zrzec się swojego kawałka decydowania o rzeczywistości :)
      • ex.mila Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 15:37
        woda_woda napisała:

> axyzaa napisała:
        >
        > > co musiałoby się
        > > stać, żebyście więcej nie poszli do wyborów.
        > >
        >
        > Musiałabym stracić rozum, aby dobrowolnie zrzec się swojego kawałka decydowania
        > o rzeczywistości :)

Czyli możesz spokojnie podpisać listy wyborcze wskazujące na PO na 15 lat z góry, żeby nie musieć się za każdym razem fatygować. Nieważne co się stanie, nie ma znaczenia, że do PO wstąpi Michał Kamiński i Roman Giertych, to nie ma żadnego znaczenia.

Tak?
        • woda_woda Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 15:52
          Nieobecni nie mają racji.

A wybieram to, co - moim zdaniem - jest aktualnie najlepsze na rynku.
          • ex.mila ale kto jest nieobecny? 23.09.12, 15:56
            Michał Kamiński? Roman Giertych?

Ależ są jak najbardziej obecni i jak najbardziej garną się do PO, a że jest tam Gowin, wchodzą jak w masło.

Czy gdyby któraś z tych osób była na szczycie listy wyborczej partii, na którą chciałaś wczesniej zagłosować, to nadal byś na nią głosowała?
            • woda_woda Ten, kto nie idzie na wybory. 23.09.12, 16:02
              Jego prawo nie iść.
              Ale potem niech nie narzeka na rzeczywistość.
              • ex.mila Nie odpowiedziałaś na moje pytanie 23.09.12, 16:04
                Mogę jaśniej sformułować jeśli sobie życzysz.
                • woda_woda Odpowiedziałam. 23.09.12, 16:07
                  "A wybieram to, co - moim zdaniem - jest aktualnie najlepsze na rynku."

Ale udałaś, że nie widzisz.
                  • ex.mila Re: Odpowiedziałam. 23.09.12, 16:10
                    woda_woda napisała:

> "A wybieram to, co - moim zdaniem - jest aktualnie najlepsze na rynku."
                    >
                    > Ale udałaś, że nie widzisz.

Czy gdyby na liście w twoim okręgu z list PO na jedynce był Roman Giertych albo Michał kamiński, albo Jarosław Gowin to głosowałabyś na PO?
                    • woda_woda Re: Odpowiedziałam. 23.09.12, 16:12
                      ex.mila napisała:

> Czy gdyby na liście w twoim okręgu z list PO na jedynce był Roman Giertych albo
                      > Michał kamiński, albo Jarosław Gowin to głosowałabyś na PO?
                      >

Jeśli będą, to się zastanowię. Z zasady nie gdybam.
                      • ex.mila Re: Odpowiedziałam. 23.09.12, 16:17

> >
                        >
                        > Jeśli będą, to się zastanowię. Z zasady nie gdybam.

Z zasady by ci się upiekło, gdyby taki scenariusz był nieprawdopodobny, a nie wielce prawdopodobny.

Ale już znam odpowiedź, tak więc koniec tematu.
      • bosque1 Nie przesadzaj z tym kawałkiem 23.09.12, 17:34
        W dużym mrowisku (takim w lesie) żyje do 100 tys. mrówek. W wyborach bierze udział jakieś 15 milionów wyborców. Oznacza to, że twój "kawałek decydowania o rzeczywistości" wywiera 150 razy mniejszy wpływ na wynik wyborów niż pojedyncza mrówka wywiera na los mrowiska. Tak więc znaj swoje rozmiary, waćpanna.
    • zapijaczony_ryj Wg mnie 23.09.12, 15:44
      axyzaa napisała:
      co Premier Tusk i jego minist
      > rowie musieliby zrobić, żebyście więcej na Platformę nie zagłosowali.
      > Bardzo życzliwie was o to pytam, naprawdę jestem ciekawa odpowiedzi.

Premier Tusk musiałby z siebie zrobić takiego idiotę, a to raczej niemozliwe:

tiny.pl/htd75
      A jego ministrowie musieliby zrobić konferencję z gwoździem!
      • ex.mila Re: Wg mnie 23.09.12, 15:46

>
        > Premier Tusk musiałby z siebie zrobić takiego idiotę, a to raczej niemozliwe:
        >
        >Napisał apologeta.
    • cymber.gaj Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 17:07
      Nie mamy wyjścia. Nieoddanie głosu jest równoznaczne z zagłosowaniem na Kaczkę, Hofmana, Błaszczaka, Szydło, Jojo, Śniadka, Dudę, agenta Tomka, Fotygę, Święczkowskiego, Macierewicza, Sobecką itd., itd. Zgroza.
    • mliscie Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 17:38
      nie wyobrażam sobie nie iść na wybory; jeśli już, w najgorszym wypadku iść i oddać głos nieważny; ale w najbliższej przynajmniej przyszłości nie przewiduję takiego scenariusza; z powodów, które wymienił kolega powyżej
    • ex.mila Trevik, gambit 23.09.12, 17:56
      co ja mogę więcej dodać?

Idę sobie
    • gambit_smolenski do Mili oraz do reszty piszących w tym wątku... 23.09.12, 19:35
      Do Mili; od siebie, prywatnie: Jak wiesz, jestem wyborcą PiSu. Od lat głosuję na pewnego kołobrzeskiego lekarza. Jest on wieloletnim członkiem i posłem PiS. Akurat tak się składa, że niezależnie od tego, w jakiej partii by się znajdował, przypuszczalnie zostawałby posłem, ponieważ jest godnym reprezentantem tutejszych wyborców, i głosują na niego ludzie również nie utożsamiający się z PiSem. Dostaje się do Sejmu, pomimo regionalnej dominacji PO. Być może nawet jakby przeszedł do PJNu czy ziobrystów, to bym go poparł. Choć uczciwie piszę, że nie mam pewności. Po głupocie/wtopie Kaczyńskiego z Merkel, do ostatniej chwili miałem opory do głosowania. Zagłosowałem jednak na mojego posła-kandydata. Nie mam mu nic większego do zarzucenia (poza małym wyjątkiem, o którym za chwilę), a wręcz przeciwnie, zaskoczył mnie wiedzą o medyczno-szpitalnych problemach mojej małej ojczyzny. Natomiast tym wyjątkiem jest fakt, iż ów poseł, lekarz, i zapalony wróg palenia, jest aktywnym działaczem polit-poprawnej, antytytoniowej krucjaty. Pomimo tego, iż nie palę, odbieram to za wariactwo i zamach na moje/nasze swobody obywatelskie/konsumpcyjne. To tyle odnośnie smaku i niesmaku wyborczego...

Do reszty: Ów wątek Mili doskonale obrazuje Wasze zaślepienie, wręcz fanatyzm polityczny. Nie głosujecie już za kimś/za czymś (osobą/programem), lecz przeciw komuś/przeciw czemuś. Na złość mamie odmrozicie sobie uszy. Jesteście dokładnie tym kimś/czymś, o czym z przerażeniem/obrzydzeniem myślicie o wyborcach PiSu. Jesteście w stanie łyknąć każdą ściemę, manipulację, humbug, draństwo, i każdego drania, byleby, tak jak i Wy, nieważne, z jakich powodów, choćby i stricte cynicznie, pluł na PiS i Kaczyńskich. Kolejno: Arłukowicz, Kluzik-Rostkowska, ostatnio Kamiński, a nawet ten "faszysta i antysemita" Giertych... Obecnie mam pewność, że nawet "gwałciciela" Leppera byście zaakceptowali, gdyby tylko przyłączył się do obozu władzy, a POwscy PRowcy odpowiednio Wam to podali...
      • gambit_smolenski post scriptum, czyli przytulanie Ziobro... 23.09.12, 19:40
        PS. Wyżej napisałem o Lepperze. Po wciągnięciu do obozu władzy Giertycha jak najbardziej mam do tego prawo. I motyw, hehe.. To jednak jeszcze nic... Co, jeżeli za kilka, kilkanaście miesięcy, po Giertychu i Kamińskim do piersi Tuska - poprzez Komorowskiego - zostanie przytulony Ziobro? Co wówczas? I to, i jego łykniecie? A tak po prawdzie, a czemuż by nie, skoro Gowin i mentalnie, i w praktyce, zrównał się z Ziobrą?

wyborcza.pl/1,75248,12534159,Prezydent_Komorowski_chwali_Ziobre_za__racjonalna.html
    • etta2 Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 19:50
      Mocno wątpię, czy jesteś ciekawa mojej opinii, bo nie bardzo rozumiem, czy "łapię się" na narzucone warunki, ale....pozwolę sobie odpowiedzieć.
      1. dość prymitywnie wygląda nawoływanie, by nie iść na wybory, bo niby DLACZEGO NIE IŚĆ???? Bo masz w doopie, kto zostanie wybrany? Wszyscy wiemy, kto zostanie wybrany przy marnej frekwencji, to będzie jarkacz...
      2. czy aż tak bardzo ci zależy, by nasz kraj cofnął się o kolejne kilka lat w wypadku wygranej jarkacza???? DLACZEGO CI NA TYM ZALEŻY???? Płacą ci za te durne posty, czy masz tak spaprane życie, że chcesz, by inni też mieli spaprane????
      3. agitacje w internecie świadczą o wyjątkowym infatyliźmie; jesteśmy wolnymi ludźmi i każdy MA PRAWO DO WYBORU tych, których chce wybrać, a jeśli ty nie chcesz wybierać, to....spadaj i nie pieprz, bo brak wyboru to też wybór.
      4. ja głosowałam i BĘDĘ GŁOSOWAĆ na PO.
      • ex.mila Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 22:01
        etta2 napisała:

> Mocno wątpię, czy jesteś ciekawa mojej opinii,

Słusznie
        • etta2 Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 22:09
          I wszystko jasne, hahahahahaha......Nie jestem PiSda, więc nie mamy o czym gadać, prawda????????
    • aniechto.only Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 23.09.12, 19:56
      axyzaa napisała:
      co Premier Tusk i jego minist
      > rowie musieliby zrobić, żebyście więcej na Platformę nie zagłosowali.

Fajny wątek, choć uważam, że pytanie powinno brzmieć: co opozycja musiałaby zrobić , żebyscie na nią zagłosowali.
    • qqazz Ja tam zawsze głosuję tak samo 23.09.12, 20:06
      i zadna kampania tego nie zmieni.
      Zabetonowany jestem i tyle.
      A co do treści tojego posta to jak dla mnie pytanie co musiałby zrobic POPiS żebym na niego głosował. I nie interesuja mnie obietnice ale ludzie i ich czyny.

pozdrawiam
      • kum.z.antalowki Głosuję na tych, którzy mnie najmniej irytują 24.09.12, 00:28
        tym co robią oraz najmniej rażą tym jak się zachowują i najmniej obrażają tym co mówią.
        Bo niby czemu miałbym głosować na osoby, środowiska polityczne (czy partie) ciemniaków, których działanie - z mojego punktu widzenia - uważam za wyjątkowo szkodliwe, którzy mnie wkurzają agresywną impertynencją i śmieszą głupotą?
        I jeszcze - co mnie doprowadza do białej gorączki - na takie, które próbują mi się odgórnie, "z wyższej półki" wtrącać w moje sprawy i pouczać co jest dobre, a co złe; co moralne, a co zdrożne; co chwalebne, a co grzeszne.
        Nie wiem dlaczego axyzaa uważa mnie za wyborcę w jakiś sposób związanego z partią PO. Może dlatego, że w wielu sprawach mam poglądy liberalne? Ale to mnie przybliża jedynie do części środowiska PO (np. do Gowina mi równie daleko jak do PiS), ale także do części środowisk lewicowych oraz sprawia, że z sympatią kibicuję Ruchowi Palikota. A najprawdopodobniej
        axyzaa mechanicznie mnie przypisuje do PO z powodu wielokrotnie wyrażanego bardzo krytycznego stosunku do PiS. I tu się różnimy, albowiem ja się wcale nie uważam za wyborcę PO.
        I gdy się zbliżą następne wybory - jak zwykle, przy okazji spotkań towarzyskich, naradzimy się ze znajomymi jaki wybór w danym momencie będzie naszym zdaniem najracjonalniejszy.
        Ale - to mogę już dziś zadeklarować - na pewno ani nie zrezygnujemy ze swych demokratycznych uprawnień, ani (jak by to górnolotnie nie brzmiało) z obywatelskiej współodpowiedzialności za los państwa i będziemy głosować. To wiem na 100%.
    • cillian1 Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 24.09.12, 00:33
      Twoja postawa, to wybór właśnie takich nieudaczników - których mamy od 23 lat.
      Dostają się debile z 900 głosami!
      Bo wioska ich zna - postawił wódkę czy kiełbasę - i ma 20 tysięcy pensji. o szychach partii nie pisze - bo gdybym miał taką kasę i taką możliwość pitolenia w mediach jak Tusk czy Kaczyński trupojad - to bym, też dostał 50 tysięcy głosów (a moze i więcej)!

Jest sens, nie iść??
    • trevik Ja mam z tym problem 24.09.12, 17:53
      Już kilka razy obiecywałem sobie, że na PO nie będę głosował, ale.... właśnie!

Gdy oglądam tą krajową polityczną menażerię, to po prostu muszę na PO głosować, bo gdy tylko pomyślę, że do władzy doszłoby SLD, PiS, czy Palikot to mną trzęsie.

Wybór wśród reszty jest między:
      SLD - starą komunistyczną nomenklaturą z zapleczem postkomunistycznych związków zawodowych

PiS - nieodpowiedzialne oszołomy żerujące na koncertowej ciemnocie z zapleczem tzw. "prawicowych" związków zawodowych ( cokolwiek to nie oznacza ;-).

Palikot - powalone lekkoduchy

( PSL nawet nie mam siły komentować - ta partia jest wroga wszystkiemu, co jest mi bliskie )

Każda z powyższych partii ma tak poważne wady, że Donald T. wraz z PO, którzy potrafili mnie już ileś razy wkurzyć ciągle mogą liczyć na mój głos - nawet wtedy, kiedy ich jedną ambicją jest być tylko oczko lepszym niż reszta sejmowej bandy.

Co do pójścia na wybory: zniechęcenie do partii rządzącej nie jest dla mnie powodem, aby na wybory nie pójść wcale. Zawsze jeden kandydat przedstawia się jako lepszy a inny jako gorszy - bez względu na to, jaki poziom zniechęcenia mnie do całej politycznej sceny ogarnia. Absencja wyborcza jest sama w sobie pozbawiona sensu - niektórym wyborcom może się wydawać, że duża absencja podważa moralną legitymację polityków do rządzenia i przez to mają później prawo prezentować bardziej roszczeniowe postawy, ale to jest kolosalny błąd w rozumowaniu!

Przede wszystkim posły ( wolę w ten sposób odmieniać ten wyraz) w Sejmie przejmują się opiniami wyborców, zwłaszcza tych podpartych prawem "moralnym" tylko w takim zakresie, jaki ma wpływ na ich stołki i ani o milimetr bardziej. Nie ma więc sensu rezygnować z głosowania. Niestety od tych "złych" z PO są jeszcze znacznie gorsi...

T.
    • dystans4 Re: Ciekawa jestem bardzo waszych wyborów 25.09.12, 22:05
      Jakkolwiek (przynajmniej explicite) nie zostałem zaliczony do grupy wahających się, - a czy mógłbym zapytać o kryteria kwalifikacji? - spróbuję się w tej kwestii wypowiedzieć.
      Postawa wydaje się możliwa do zaakceptowania i niegłupia, pod warunkiem wszakże, iż konkurują dwie partie jakościowo podobne. Ten warunek nie jest spełniony i pozwolę sobie zauważyć, że na polskiej scenie politycznej czegoś podobnego do PiS (w obecnym stanie, z kolejnymi możliwymi do wyobrażenia przystawkami, albo rzeczywistymi koalicjantami) nie ma w ogóle. Gdyby alternatywą była koalicja o innej zawartości merytorycznej (w kwestiach gospodarczych przede wszystkim), która nie zapowiadałaby kolejnej akcji rozdawnictwa dla własnego Narodu i hodowli długów (już nie w skali MZiOS, ale państwa) dla społeczeństwa, można byłoby pomyśleć.
      A tak - nie przyniosłoby to nic dobrego.
      Pozdrowienia
      buldog.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka